Ydinvoima on pelottavaa

8+15

Pelkään ydinvoimaloissa ydinonnettomuutta ja terroristien iskua ja verkkohyökkäystä ja ydinvoimasta aiheutuvia syöpäsairauksia ja muita sairauksia ja sairauksia jotka voi periytyäkin, niinkuin rintasyöpä, ja pelkään sitäkin, että Suomesta tulee ydinreservaattivaltio, jossa lastemme ei ole turvallista elää. Sitä en käsitä miten jotku voi pelätä vain ydinvoimalan hintaa
http://www.savonsanomat.fi/mielipide/artikkelit/ydinvoimaloissa-pelottaa-myos-hinta/1275544

34

442

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Totuus

      Mitä syöpäsairauksia ydinvoima aiheuttaa?

      • Oikea totuus

        Ei yksin yhtään mitään.Monet tekijät yhdessä aiheuttavat syöpiä.Niistä juttuja paljon syöpä-palstalla.


      • Kilpirauhassyöpää, leukemiaa ja rintasyöpää

        STUK Alara.lehdessä 1/2006:

        "Paitsi kilpirauhassyöpää ja leukemiaa, säteilyn tiedetään lisäävän myös rintasyövän vaaraa."

        http://www.stuk.fi/julkaisut_maaraykset/alara/alara_1_2006/fi_FI/alara_1_2006/_files/12222632510024153/default/Alara1_06.pdf


        Tuo asia on kerrottu monestikin ketjussa "* Ydinonnettomuus lisää rintasyöpäriskiä", jonka valvojat järjestelmällisesti poistavat vähän väliä, kuten tekevät usean muunkin ydinvoiman kannalta negaativisen aiheen keskustelun avauksille.


      • Totuus
        Vastaaja kirjoitti:

        Kilpirauhassyöpää, leukemiaa ja rintasyöpää

        STUK Alara.lehdessä 1/2006:

        "Paitsi kilpirauhassyöpää ja leukemiaa, säteilyn tiedetään lisäävän myös rintasyövän vaaraa."

        http://www.stuk.fi/julkaisut_maaraykset/alara/alara_1_2006/fi_FI/alara_1_2006/_files/12222632510024153/default/Alara1_06.pdf


        Tuo asia on kerrottu monestikin ketjussa "* Ydinonnettomuus lisää rintasyöpäriskiä", jonka valvojat järjestelmällisesti poistavat vähän väliä, kuten tekevät usean muunkin ydinvoiman kannalta negaativisen aiheen keskustelun avauksille.

        Nyt oli kyse ydinvoimasta ei ydinonnettomuudesta.


      • Totuus kirjoitti:

        Nyt oli kyse ydinvoimasta ei ydinonnettomuudesta.

        Suomessa ei vielä ole muita ydinlaitoksia kuin ydinvoimalat, joissa voisi tapahtua ydinonnettomuus. Ydin-Suomi-skenaariossa /1/ tilanne on ihan toinen.

        /1/ http://keskustelu.suomi24.fi/node/9859596/#comment-58679686
        "* Lisätietoa ydin-Suomi-skenaariosta"
        (jos linkki ei avaudu tuolle viestille, yritä etsiä viestiotsikko)


    • Konsti tämäkin

      Tuossa Savon Sanomien mielipidepalstan jutussa kerrotaan pääasiassa hintaan liittyvistä asioista ja mikä ei kelpaa mielenosoittajille.Siinä ei ole mitään terrorismista,sairauksista ym. palstalle usein laitetuista muiden palstojen asioista.Vaikuttaa niin tutulta.

      • Ydinvoiman mukanaan tuomia pelkoja kaikki. Syytä on pelätä myös sabotaasia, joita ydinvoimalan työntekijät voi tehdä - esimerkiksi USAssa epäillään, että sabotaasia on yritetty pistämällä ydinvoimaloiden varadieseleiden öljysäiliöön jäähdytysnestettä, kuten kerroin viestissä
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/11095356/#comment-58659291

        Tuosta voi seurata vakava ydinonnettomuus, siksi sabotaasin pelkokin on aiheellinen.


    • LUT on kyllä hyvä

      En pelkää ydinvoimaa enkä sillä tuotettua sähköä.Sanomalehtien mielipidesivuille saa kuka vaan kirjoitella mielipiteitään ja toimitus sitten katsoo että on lakien mukaiset.Tuo LUT ( Lappeenrannan teknillinen yliopisto ) putkahtaa usein näissä keskustelupalstoilla esille uuden, tuulivoimaan innostuneen proffan nimissä.Oliko Vakkilainen kaverin nimi,täytyy tarkistella.

      • Millä tavoin ydinvoimapelkosi olemattomuus liittyy johonkin julkisuuden henkilöön tai virastoon/järjestöön? Oma käsitykseni on, että ydinvoiman pelko on sisäistä ja tunneperäistä, itse asiassa luonnollista laajin olemasaolon turvaavaa itsesuojeluvaistoa.


    • Suomalaisten kannattaisi maksaa paljon siitä, että ydinseikkailu lopetetaan, niin ihmislltä loppuisi monenlaiset pelot.

      • Mitä sanoo laki?

        Yleensä jos joku kokee harhatiloja ja erilaisia fobioita niin lähimmäisten kannattaisi viedä hänet hoitoon.Todellisia aikuisten ajateltavia pelkoja on työttömyys,sairaudet uhkaavat väkivallanteot ym.Ainoa rehellisten ihmisten sähkön taholta tuleva pelko on sen loppuminen pitemmäksi aikaa.Tätähän viherhiipparit innokkaasti ajaa.Onkohan muuten tuollaisten perättömien juttujen julkisuuteen laittaminen laillista?


    • kerro lisää

      kuinka monta terroristi iskua ydinvoimalaan tiedät?
      Suomessa? Pohjois-maissa? Tai euroopassa?

      Entä syöpäsairauksia, mikä osuus niistä on ydinvoiman syytä?
      %-osuus tai lukumäärä kaikista?
      Mistä syövistä, mitä syöpää ydinvoima aiheuttaa?
      Keuhkosyöpää?

    • Pelko ei ole sama asia kuin riski tai uhka. Pelko kohdistuu aina jonkin uhan tai riskin toteutumiseen, ja pelko saattaa muodostua pelkkien tunnettujen vaihtoehtoisten tuotantomenelmien riskien tai uhkien vertailun tuloksena.

      Lyhyemmin sanottuna: pelko saattaa myös olla vain toive siitä, että käytettäisiin turvallisemmiksi tunnettuja tuotantomenetelmiä.

      Lisää siitä, mitä ymmärrän pelolla, ketjussa
      http://keskustelu.suomi24.fi/node/10613945
      "Ydinvoima, pelko, tunne, järki"

    • Tutkimus 2011: joka kolmas suomalainen pelkää ydinonnettomuutta lähialueila. Et siis suinkaan ole yksin:


      "Huoli ydinvoimalaonnettomuudesta vähentynyt edelleen

      Joka kolmas (33 %) pitää todennäköisenä, että Suomen lähialueilla tapahtuisi ydinvoimalaonnettomuus. Ydinvoimalaonnettomuus Suomessa tai maatamme kohtaavat sodat, tavanomainen tai ydinsota, ovat harvemman kuin joka kymmenennen pelkoja. Suomen lähialueilla tapahtuva ydinvoimalaonnettomuus pelottaa nyt selvästi harvempaa. 1992 peräti 70 prosenttia piti sellaista vähintään jossain määrin todennäköisenä, nyt siis 33 prosenttia. "

      http://www.intermin.fi/fi/ajankohtaista/uutiset/uutisarkisto/1/0/tutkimus_osoittaa_etta_pelastustoimen_palveluja_pidetaan_tarkeina

    • Ydinvoima pelottaa Intialaisiakin

      "Ydinvoima pelottaa

      Laajaa ydinvoiman vastustusta ruokkivat Intiassa pelot elinkeinojen vaarantumisesta ja luonnonmullistuksista.

      Joukko Intian älymystön tunnettuja jäseniä jätti syksyllä 2011 korkeimmalle oikeudelle vetoomuksen, jossa vaaditaan ydinohjelman pysäyttämistä, kunnes sen turvallisuus ja kustannus-hyöty-suhde on kunnolla analysoitu.

      – Oli selvää, että hanke lukuisien ydinvoimaloiden rakentamisesta rannikolle ajautuisi vaikeuksiin, Yhdysvaltain Princetonin yliopiston tutkija M.V. Ramana sanoo.

      Hänen mukaansa taustalla on kiihtyvä taistelu hupenevista luonnonvaroista, kuten vedestä.

      – Kalastajien elantoon kohdistuu monta uhkaa, joihin kuuluvat teollisuuden ja voimaloiden päästöt mereen.

      Aktiivinen kansanliike vastustaa ranskalaisen Arevan ydinvoimalahanketta Maharasthran osavaltion Jaitapurissa ja loppusuoralla olevaa venäläisvoimalaa Tamil Nadun osavaltion Koodankulamissa."
      http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/ulkomaat/2947113/ydinvoima-vastatuulessa-intiassa

    • C/R

      Ydinvoima ja säteily ovat asiaan perehtymättömille vaikeita asioita ymmärtää. Suomessa on näistä asioista huippuymmärrys ja säteily ja sen vaarat tunnetaan muutenkin nykyään erittäin hyvin ja on tunnettu jo yli 40 vuotta. Meillä on tuhansia säteilytutkinnon suorittaneita fyysikoita. Joku pelkää säteilyä, joku lentämistä, joku meteoriittia jne. Mitä vähemmän fysiikan koulutusta ihminen on saanut, sitä enemmän hän pelkää säteilyä. Hankkikaa fysiikan koulutusta, niin osaatte paremmin suhteuttaa elämään liittyviä riskejä toisiinsa. Säteilyriskit ovat häviävän pieni riski verrattuna esim. liikenteeseen tai moneen muuhun ihmisen tekemiseen.

    • C/R

      Ei varmasti riitä. Perustiedolla voi ymmärtää kaiken myös päinvastoin. Yhdistetään asioita, jotka eivät juurikaan riipu toisistaan, kuten rintasyövän yhteys ydinvoimaan. Kuinka moni pelkää jogurttia? Tämä ”terveystuote” aiheuttaa syöpää moninkertaisesti ydinvoimaan verrattuna.
      http://www.duodecimlehti.fi/web/guest/etusivu?p_p_id=dlehtihaku_view_article_WAR_dlehtihaku&p_p_action=1&p_p_state=maximized&p_p_mode=view&p_p_col_id=column-1&p_p_col_count=1&_dlehtihaku_view_article_WAR_dlehtihaku__spage=/portlet_action/dlehtihakuartikkeli/viewarticle/action&_dlehtihaku_view_article_WAR_dlehtihaku_tunnus=duo98969
      Asioiden oikea suhteuttaminen ei onnistu pelkillä perustiedoilla. Säteilytutkinnon suorittaneet ovat ihan yhtä huolissaan terveydestään kuin kuka tahansa muukin, silti enemmistö heistä kannattaa ydinvoimaa, koska sen hyödyllisyys riskeihin nähden on täysin selvä. Kaikki energia mitä me käytämme, on ydinvoimasta alun perin lähtöisin.

    • 8plus15

      Vieläki pelottaa

    • joojoojaa

      Ruotsissa suljettiin tuulivoimapuisto turvallisuussyistä. Yksi 185 metrinen mylly päätti retkahtaa pitkin manteretta. On se pelottavaa.

      • hirveää

      • HullunHommaa

        Kaikki tervejärkiset pitävät mutanttipornolla pelottelua vastenmielisenä keinona, siihen syyllistyvät henkilöt joilla eivät asiaperusteisia argumentteja. Verrattavissa vaikkapa äärirasismiin.



    • Jaa no EI t o k i totuuden tuonti haittaa ketääN!.. . JOKAINEN selväjärkinen suoraan noistakin näkee mitä YDINVOIMANNE MASSATAPPAJANA ON!

    • 8plus15

      Nyt mä vasta pelkäänkin, koska Suomeen tulee se Fennovoiman ydinvoimala jonka kasaa venäläiset. Siitä ei Suomelle hyvää seuraa.

    • tilasto

      Noin 40% suomalaista pelkää ydinvoimalaonnettomuutta.

    • Ydinvoimapelko vähenee, kun kannettavista säteilyilmaisulaitteista tulee joka miehen, naisen ja lapsen vakiovaruste. Jenkeissä, joissa ydinvoiman vaarallisuus tiedostetaan paljon paremmin kuin Suomessa, niitä jo testataan,
      http://www.darpa.mil/news-events/2016-10-11

    • rehellinenpelkuri

      Jokainen tervejärkinen ihminen pelkää ydinonnettomuutta, myönsi tai ei.

    • Ydinonnettomuuden pelko heikentää kansalaisten hyvinvointia.

      "Iso osa suomalaisista pitää ydinvoimalaonnettomuuden riskiä melko suurena. Huoli heikentää kansalaisten hyvinvointia, ja nostaa ydinvoiman yhteiskunnallisia kustannuksia. Näin arvioi Valtion taloudellinen tutkimuskeskus (Vatt).

      Vattin tutkimuksen mukaan yhteiskunnalliset kustannukset ovat suuruudeltaan 4–7 euroa megawattituntia kohti eli noin kymmenesosa ydinvoimalla tuotetun sähkön yksityistaloudellisista kustannuksista."
      http://www.iltasanomat.fi/taloussanomat/art-2000001858694.html

      Keskustelu täällä: http://keskustelu.suomi24.fi/t/13046067/ydinvoimapelko-nostaa-ulkoisia-kustannuksia

    • Fennovoiman ydinvoimalahankkeen etenemisen aikana voi moni Pyhäjoen lähialueella tuntea ydinonnettomuuden pelkoa. Ehkä tästä keskustelusta löytyy jotain toivoa tai lohtua heillekin, kkoska tietävät nyt, etteivät ole yksin pelkonsa kanssa. Siksi nosto,

    • Osa-aikaeläkeläinen

      Eri analyysien perusteella ydinvoimalaonnetomuus voisi aiheutua merivesijäähdytyksen menetyksen seurauksena. Nykyisin jälkilämpö voidaan hoidella ilmajäähdytyksellä, joten tuokin riski on hoidossa. Mutu-jutut ovat eri asia.

    • Ydintohtori

      Ahdistuneisuushäiriöllä tarkoitetaan pitkäkestoista, tilanteeseen nähden liiallista ja selvästi elämää haittaavaa ahdistusta. Oireita ovat mm. ahdistuneisuus, jännittyneisyys ja pelko. Jos oireet tulevat elämää hallitseviksi, on syytä hakeutua ammattiapuun. Se ei ole häpeä, sillä mielenterveyden sairaudet ovat nykyisin varsin yleisiä. Harva meistä on rautaa!

    • kerty

      Hiljainen atomivoimaonnettomuus atomivoimaloista uloskarkaavien säteilyjen aiheuttamana. Elilajienpopulaatiot ovat puolittuneet vuoteen 2015, senjöleen, kun aloittivat atomivoimalla teemään sähköä npoin vuonna 1970, joka bnäkyy matemaattisissa analyyseissa alkamisvuotena nuissa tuhoissa.
      Syntyvyyskin on alentunut tuosta akain ja meni kuolleisuuden alle v.2015. Ensiapuna voisi asentaa säätösauvoja miilujen reunoile,jota käyttävät paIneastioiden käyttiän pidentämiseen. Mutta jos on lähekkäin ks,akdikin atomivoimalaa, piytäisi asentaa enemmän suojauksia niiden suunnassa. Ölkkiluodossa ollut tuollaisissa suunnissa suuria metsätuhoja KIhniöss0ä ja Nauvossa meren1pohja täynnä kuolleita kaloja.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      168
      2941
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      2065
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2024
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1845
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      69
      1567
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1323
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1222
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1221
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1181
    Aihe