200 pvn sääntö lomautuksessa

Hei . Olen ollut yli 20v töissä isossa rak. ja teollisuusalan konsernissa. Jouduin -08 vuonna työkyvyttömäksi silloiseen ammattiin. Tehtiin kolmikantaneuvottelut ja vak.yht. kustansi minulle 3 vuotisen opistotasoisen merkonomin koulutuksen.

Valmistutuani ei töitä ollut. Yritys jakaantunut moneen osastoon, mutta muualtakaan ei töitä löytynyt. pidettiin lomat pois ja annettiin lomautus.

Noin 150 pvää oltuani lomautettuna tuli töihinkutsu. Tarjolla oli 1 kk kestävä komennus. ( sijoittui minun vuotta aiemmin tilaamani lomamatkalle) sain muka siirrettyä lomamatkan takia töihin tuloa 10 pvää palkatonta! Työtä löytyi jopa 4 kk, mutta aivan eri hommista mihin oli kutsuttu.

Nyt taas yhtäjaksoista lomautusta on kestänyt yli 150 pvää ja minun pelkona on, että minut kutsutaan taas lyhytaikaisesti töihin. Näin työnantaja välttäisi sen , että voisin yhtäjaksoisesti 200pvää kestänee lomautuksen jälkeen ottaa lopputilin, niin kuin tuönantaja olisi minut irtisanonut tuot. ja taloud. syistä ja minä olisin esim saanut 6 kk irtisanomisajan palkan.

Edellisellä töihinkutsulla työnantaja sai esim. pudotettua minun palkkausta 30% ja tämä varmaan seuraa minua myös irtisanomisajan palkkaan. Voi surku.

Kyllä työnantaja on ovela. Mitä voin tehdä? Jos tulee taas töihinkutsu 1 kk:deksi Alkaa taas 200 pvän laskuri, mutta mulla on 500 työtöntä päivää täynä. !

Sano vaan . Menisin töihin, mutta tää pitää saada selväksi.

3

432

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • akavan_erityisalat

      Hei

      Kun lomautus on kestänyt yhdenjaksoisesti vähintään 200 kalenteripäivää, työntekijälle syntyy oikeus irtisanoa työsopimus päättymään heti ja samalla hänellä on oikeus saada irtisanomisajan palkkansa lomakorvauksineen. Tällä työsopimuslain säädöksellä on haluttu suojata työntekijää siltä, että työnantaja antaisi työntekijän ”roikkua” toistaiseksi voimassa olevalla lomautuksella, vaikka tarkoituksenakaan ei ole enää tarjota työtä.

      Vuosilomat tai työnantajan tarjoama lyhytaikainen työ eivät tätä 200 päivän sääntöä katkaise. Kuukauden työpätkää ei voi katsoa lyhytaikaiseksi. Jos työnantajan työtarjous on aito, sinulla on velvollisuus palata työhösi, kun työnantaja ilmoittaa lomautuksen päättymisestä viimeistään 7 päivää ennen. Laki lähtee siitä, että työnteko normaaliolosuhde ja työnantajalla vastaavasti on velvollisuus päättää lomautus ja tarjota työtä, heti kun sitä on tarjolla. Työnantajan velvollisuus on tarjota sinulle työsopimuksesi mukaista työtä ja palkkaa.

      Terveisin

      Akavan Erityisalat

    • tyok?

      Jos sanoo itsensä irti 200 päivän lomautuksen jälkeen, niin kuinka pitkä karenssi tulee kassamaksuista? Ja onko väliä niihin myös sillä maksaako työnantaja irtisanomisajan palkan kertakorvauksena vai kuukausittain? Mitäs tapahtuu työvoimatoimistossa, kun ilmoitat irtisanoneesi itsesi?

    • akavan_erityisalat

      Hei

      Työntekijällä on oikeus irtisanoa itsensä yhtäjaksoisesti kestäneen 200 päivän lomautuksen jälkeen ja saada hyväkseen työnantajalta irtisanomisaikaa vastaava rahakorvaus. Työttömyyskassamme mukaan korvaus otetaan huomioon päivärahan alkua siirtävänä eränä yhtä pitkälle ajalle kuin on työnantajan irtisanomisaika riippumatta siitä, maksetaanko raha erissä vai yhtenä summana.

      Tällaisessa tapauksessa ei tule asettaa karenssia. Asian ratkaisee työntekijän kotikunnan TE-toimisto, jolle irtisanoutumisen syy tulee muistaa esittää.

      terveisin

      Akavan Erityisalat

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      149
      2339
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1958
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1928
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1730
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1520
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1183
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1178
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe