KOKKOLAN TIET JA PYÖRÄTIET JÄRKYTTÄVÄSSÄ KUNNOSSA!! ((((>_>))))

(((>_>))))

MITEN voi olla mahdollista, että tässä kaupungissa ei hoideta asioita millään tavalla? Isoja järviä tunneleiden kohdalla, pyörätiet täynnä jäätynyttä moskaa, peililiukkaita paikkoja... Hiekkaa ei murun murua missään eikä teille ole tehty yhtään mitään!

Mistä kaupungin tekninen puoli oikein vetää palkkansa? Yhtään tienhoitoihmistä eikä -konetta näy koskaan mailla halmeilla. Ei tiekarhua, ei hiekottajaa, ei mitään.

Onko ihan totta, että ootte ihmiset tähän nykytilanteeseen tyytyväisiä? Itse en ole kokkolalainen, ja tiiän sen, että muualla nämä asiat hoidetaan x 100 kertaa paremmin.

Eihän voi olla niin, että kokkolalaiseen tapaan vaan todetaan: "No, talvella Suomessa ON lunta ja jäätä, keväällä "rospuuttoa"."

35

266

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fy fan

      Hoidetaanko ruotsalaisten alueet paremmin ?

    • Bolbotti

      Jos pyörätie on kehnossa kunnossa, niin siirrytään pyörätieltä autotielle ajamaan.
      Eihän siinä kellään mitään valittamista, mopotkin on määrätty pois pyöräteiltä.

      • TOSIrealisti Kokkola

        Edelliden tiemestari (oliko Kyösti Aalto) haukuttiin mennen tullen ja palatessa.
        Nyt saa kyytiä uusi mestari.
        Ymmärtäkää jo vihdoin hyvät ihmiset. Luonto on monimutkainen. Samanlaista päivää - vuodenaikaa ei ole koskaan. Jos pelkäät lähteä ulos sään takia, niin pysy kotona. Ja jos olet työelämässä, niin varustaudu se mukaisesti.
        Kaikella ystävyydellä rinnallasi kulkien eräs Kokkolan veronmaksaja...


      • tosion2
        TOSIrealisti Kokkola kirjoitti:

        Edelliden tiemestari (oliko Kyösti Aalto) haukuttiin mennen tullen ja palatessa.
        Nyt saa kyytiä uusi mestari.
        Ymmärtäkää jo vihdoin hyvät ihmiset. Luonto on monimutkainen. Samanlaista päivää - vuodenaikaa ei ole koskaan. Jos pelkäät lähteä ulos sään takia, niin pysy kotona. Ja jos olet työelämässä, niin varustaudu se mukaisesti.
        Kaikella ystävyydellä rinnallasi kulkien eräs Kokkolan veronmaksaja...

        kyllä niillä tienpitäjillä rahaa on. nyt kun lumi alkoi sulaa niin tuli kiire kerätäisoilla pillareilla ja ajaa pois ennenkuin kaikki sulaa.vinkiksi tiemestarille. halkokarilla on vielä paljon sulamatonta lunta. tänne voi tulla siirtelemään ,kunhan varotte asukkaiden piha=aitoja istutuksia


    • saakelin töpeksijät

      Kokkola järkyttävässä kunnossa liittyy siihen osaamiseen, josta lopputuotteina ovat homekoulut, mätänevät päiväkodit, suuret velat ja korkea vero%.

      Järviä tunneleissa, mitenkä vesi voisi virrata ylämäkeen, kun kaivot ovat korkeammalla kuin tunnelien pohjat ja kallistukset ovat päin persettä.

      Kokkola on aina ollut hyvä työllistäjä, koska kaikki joudutaan tekemään useaan kertaan.
      Syylliset löytyvät johtajistosta, työmies tekee niin kuin vaaditaan.

      Poliittisilla päättäjillä on peukalo keskellä kämmentä ja virkamiehet ovat vain hyvänkoulutuksen saaneita osaamattomia tumpeloita.

      Korottakaa bonus-kielisää jospa se toisi taas vaatimustasoa ylöspäin.
      ELI VOI HELEVETIN HELEVETTIÄ MISTÄ PALKKAA MAKSETAAN

      • Anonyymi

        Niin ja hybridi areenaan 88 milj. Tuolla summalla olisi tiestö kunnossa .


    • (((>_>))))

      Vastauksista heti näkee syyn, miksei täällä mikään toimi. Ihmiset eivät edes halua, että paikat olisivat kunnossa. Talvella täällä pitääkin liukastua ja halkaista kallonsa.

      Luuletteko, että muuallakin on näin vaikeaa tämän neljän vuodenajan kanssa? EI TOD!

    • kukkahattu

      Olen tehnyt monta valitusta kaupungille noista pyöräteistä, vaan aina nuo loskat pääsee vain jäätymään. Luvataan kyllä aurata loska pois, mutta eipä ole näyttänyt siltä ! :/

      Turha kenenkään kitistä täällä, että talvi on semmoinen. Kyllä tiet pitää olla sellaisessa kunnossa, että pystyssä pysyy !

    • Eko Teko

      On tuossa hyvätkin puolensa kun pyörätiet on niinkuin sepelimurskaamon ajoramppi. Eipähähän tarvitse noiden maastopyöräilijöiden pilata kauniin metsämaastomme arvokasta sedimenttiä kynnöspelloksi. Olisi myös suotavaa,että niitä tiessä olevia ROTKOJA voitaisiin täyttää esim.valkoisen jätepussin sisällöllä,kartngilla ym....

    • Kesä kunnostaa

      Täällä on varmasti uskovainen tiemestari kun kadut ja pyörätiet ovat "herran hallussa"

    • Hopeakivenlahdelle

      ostettiin uusi pyöräkuormaaja jolla ajetaan ruokatunnilla syömään.Karkea hinta-arvio em.koneelle on n.600-800 000 euroa.Vanhassa koneessa olisi ollut vuosia jäljellä vielä reilusti ja silläkin ajettiin samalla lailla syömään.Eli,kyllä rahaa on....

      • kallis on pillari

        Kerro lisää, kun sinulla tuntuu olevan enemmänkin tietoa....


      • LAISKAA ON!

        Niin, se ruokatunnille ajo taitaakin olla ainoa ajo, joka päivän aikana ajetaan. Vissiin menevät tiekarhullakin vaan syömään kerran päivässä ja pari kertaa kahville. Itse TYÖSSÄ en ole kyllä noita laitteita nähnyt enkä ainutta äijääkään koskaan missään.

        Olisi ihan oikein näille tiehemmoille, jos kesä ei tulisi ollenkaan. Saisivat odotella lumien sulamista ja kuunnella valituksia.


    • Miten niin enemmän

      Enhän mää oo puhunut mistään muusta ko tuosta.Mistä se enmmänkin sitte tulis?

    • pillari2

      Ensivuonna näkyy pöytäkirjojen mukaan olevan tulossa uusi tiekarhu, Hintakin reilut 3 miljoonaa euroa.

      • kksis

        Älä puhu paskaa. Edellämainitun pyöräkuormaajan hinta-arviokin on hatusta vedetty ja syvältä. Eikö katujakin voisi lämmittää kaukolämmöllä? Ne kun laajentaa tuota verkkoa koko ajan. Loppuis kitinä.


    • Kullari piski...

      Kivasti näkyy olevan "kevään merkkejä" pyöräteiden lunipenkoissa.

    • lapio mies

      Me olemme kaikki asiantuntijoita.
      Katselkaa miten pyörätietkin on rakennettu, usein kurvitkin on tehty melkein suoraankulmaan, eli mummo joutuu taluttamaan pyörää kurvissa ettei ajaudu vastaantulevan kaistalle.
      Tunnelien alitukset on ilmeisesti rakentanut joku muu kuin kaupunki ja kaupunki on ottanut vastaan huonosti tehtyä työtä.

      Missä opetetaan rakentamista, no siellä korkeakouluissa ja yliopistoissa, mitä siellä oppii, no että hyvällä palkalla voi tehdä mitä tahansa paskaa joutumatta vastaamaan mistään.

    • äänestäjä113

      Tää on varmaan sitä paremminvointivaltiota. Kunnan ja valtion hommat ajetaan alas, siis oikeat työt, siteen nostetaan verot ja maksut tappiin ja luodaan (seki on pitkälti valmiina) järjetön virkamieskoneisto joka istuu vain projektipalavereissa ym. kokouksissa isolla palkalla. Ja ne oikeat työt olisi tarkoitus teettää yksityisinä palveluina, mutta ne onkin niin kalliita että ei niihin ole enään varaa, niinpä kansa voi rämpiä jään loskan keskellä. Edellinen tiemestari neuvoi ostamaan maasturin koska homma on jatkossa luontoherran hallussa. Ja eikös ne ala pohjoispohjanmaallakin nylkeen teitä pinnoista kun ei enään ole varaa hoitaa niitä...

    • lapio mies

      Facebook ja witter.

      Virkamies jolla on paljon kavereita kuluttaa työaikaa surffailuun, siinä yksi syy miksi ja miten kaikki kallistuu.

      Tietokone pitäisi olla apuväline, mutta siitä on tullut riippuvuutta aiheuttava kliininen rasite.

    • kävelen ja pyöräilen

      Koivuuhaasta lähteville pyöräteille ei kannata kyllä nyt lähteä paljon liikkumaan, kun sulanut lumi on valuttanu kaiken pyöräteille. Tiet ovat täysin sileän jään peitossa !!
      Kaupunki vain odottaa, että asfaltti paljastuu, ettö pääsee lakaisemaan ja samalla ihmiset taiteilee tuolla henkensä kaupalla.

      Kävin kävelylenkillä ja oli tekemistä, että pysyi pystyssä. En ole kyllä ennen nähnyt pyöräteitä noin pahasti jään peitossa.

      • khtd

        Pitäiskö sun tehdä jotain. Miks lähdit kävelylle,jos tiesit mikä on tilanne.


      • kävelen ja pyöräilen
        khtd kirjoitti:

        Pitäiskö sun tehdä jotain. Miks lähdit kävelylle,jos tiesit mikä on tilanne.

        Kyllä ihmisten pitää saada liikkua ja kaupungilla on velvollisuus pitää tiet kunnossa ! Joka päivä monienkin ihmisten on vain pakko kulkea noilla teillä, että pääsevät töihin ja kouluun !


      • Anonyymi

        Ei ole pyöräteiden talvi kunto pito kunnossa.

        Aivan järkyttävässä kunnossa tiet ovat olleet..


      • Anonyymi
        kävelen ja pyöräilen kirjoitti:

        Kyllä ihmisten pitää saada liikkua ja kaupungilla on velvollisuus pitää tiet kunnossa ! Joka päivä monienkin ihmisten on vain pakko kulkea noilla teillä, että pääsevät töihin ja kouluun !

        Pitäisikö ihmisten olla talvella vain kotona?


    • lapio mies

      Katujen normistot ovat väärin mitoitettuja, jos katujen reunoilla on reunakivet, niin se tarkoittanee, että myös talvella kadut pidetään ajokunnossa koko leveydeltään, tai sitten rakennetaan kadut niin leveiksi, että siellä voi pitää lunta molemmin puolin noin metrinverran kuten nykyisin tehdään.

      Korkeakouluissa opiskeltu normistomitoitus ei ota huomioon, että suomessa on noin puolivuotta talviset lumiolosuhteet.

      Halvemmaksi tulisi tehdä leveämmät kadut, koska suomessa on riittävästi maata.

      Kokoajan katujen ja teiden kunnossapito kustannukset nousevat, koska lunta joudutaan ajelemaan pitkiäkin matkoja, se taas aiheuttaa saastetta enemmän kuin kuntien talous kestää.

      Keralla hyvää ja kunnollista, eikä siten kuin on tehty, jatkuvasti korjauksia ja kunnostuksia.

      Miksi verot nousevat?

    • virastomestari

      ottakaa yhteys tekniseen virastoon

    • tyytyväinenasukas

      hyvin on tiet aurattu kokkolassa tänään ei ole valittamista

      • Anonyymi

        Ei todellakaan ole. Sitte vasta näkyy aura ku sitä ei enää tarvitse. Hiekkaakaan ei ole pahemmin tänä talvena teillä näkyny.


    • Hyvätie

      Mä aja uusi neliveto volvo.Ei ollut huomaanut huino tie.

    • Perholainen

      Lunta oli riitavasti

    • eienäänverojalis

      kaikki verorahat menee herrain palkankorotuksiin ,ei ole varaa peruspalveluihin, koulutus.lastenhoito,vanhustenhoito. tiet yms. unohtakaa nyt se keskuskentän katsomo ja keskittykää perusasioihin . yhdessä kokkola on kärjessä ,,,, se on huippu korkeat verot.

    • Anonyymi

      miksei persut hoida että kadut olisi kunnossa

    • Anonyymi

      Ostakaa nastakengät ja asennoitukaa liukkauteen .

    • Anonyymi

      Tiedän täällä monta paikkaa myös missä ei ole hiekkaa ja tie jäässä ja tuossa eilen kävi aura auto sitä jäätä auraamassa kauhee kolina vain kävi ja mieti, että mikähän järki tuossa on, että pariin viikkoon ei hiekan jyvääkään, mutta aurata pitää vaikka väkisin vaikka sitten jäätä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1878
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      118
      1829
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1828
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1610
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1246
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1138
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1138
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe