Kuinka laajalla aluella viisumi

Mnemme omalla autolla Sortavalaan. Kuinka pitkälle voi ajaa ympäristössä ,kun viisumiin on merkitty vain Sortavala ?

14

309

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tiha3

      Ainakaan minulta ei ole kysytty viisumia kuin rajalla. Kysyin joskus asiasta venäläisiltä tuttaviltani ja he olivat sitä mieltä, että ei ole väliä mitä viisumissa lukee kunhan se on. Muistat vain rekisteröityä jos olet yli kolme arkipäivää.

      • turha sääntö

        Mielestäni rekisteröitymissääntö on muuttunut ja nykyään vaaditaan yli viikon mittaisesta käynnistä


    • сортавала

      Tarkistin juuri omasta viisumistani, eikä siinä todellakaan ole rajattu liikkumista, missään kohdassa. Mistä tulit siihen käsitykseen, että se on rajattu Sortavalan alueelle?

    • Pietarinmatkaaja

      Joo, nykyisiin viisumeihin ei enää vaadita matkareittiä.. Eli voi liikkua melko vapaasti Venäjällä. Aiemmin tuo "oletettu" liikkumisalue piti merkitä viisumihakemukseen, mutta itse viisumissa se ei ainakaan itselläni ole ikinää lukenut!

      Samoin tosiaan rekisteröitymissäännöt on muuttuneet.. Migraatiokortinhan joutuu nykyisin täyttämään vaikka ei muuta tekisi kuin kävisi rajan toisella puolella. Ihan tarkkuudella en muista, mutta muistelisin että rekisteröitymisleimoja siihen tarvitsisi ruveta etsimään 7 arkipäivän tienoilla, eli reilun puolentoista viikonreissuilla!

    • Varovaisuutta peliin

      Kannattaa varmaan silti ihan varmuuden vuoksi välttää menemistä Sortavalaa pitemmälle, esim. Lahdenpohjaan tai Pitkärantaan. Voi helposti joutua viranomaisten kanssa vaikeuksiin, jos ne pääsevät tietokoneilta tutkimaan sinun viisumianomusta ja näkevät, että olet aikonut käydä vaan Sortavalassa. Helposti nousee sitten kysymyksiä matkasi tarkoitusperistä ja aletaan tutkia onko sinulla jotain salattavaa, oletko vakooja tms. Itsellänikin on joskus täällä Itä-Suomessa käynyt venäläisiä vieraita, ja ei olla uskallettu mennä käymään naapurikaupungissa, kun vieraat ovat rajalla sanoneet tulevansa minun luokse kylään ja sanoneet kaupungin nimen. Ollaan mietitty, että sattuisivat vielä viranomaiset pysäyttämään naapurikaupungissa, niin saattaisi helposti "palaa viisumit".

      • Ei sentään....

        Eihän viisumihakemukseen nykyisin merkitä tiettyä aluetta tai kaupunkia, missä aikoo matkustaa.
        No, taisitkin kertoa juttusi sormet selän takana ristissä? :)
        Ainoa, mitä kannattaa varoa, on liikkuminen rajavyöhykkeellä liikenneväylien ulkopuolella.


    • Karjalan rajoitukset

      Kuulin rajalla tankkaajien juttuja, etteivät uskalla lähteä omilla viisumeillaan paljon rajaa kauemmas, etteivät vahingossa eksy Anukseen tai Anuksenlinnuun, niin kuin paikalliset sitä kutsuvat. Siellä käymiseen kuulemma pitäisi olla joku B-vyöhykkeen viisumi. Olisikohan se se sitten joku rajavyöhykettä kauemmat matkat salliva viisumi, mielellään vähintään vuosiviisumi. Turistiviisumilla voi tulla hankaluuksia Anuksenlinnussa.

      • höpö höpö

        Älkääpäs nyt provoilla hevosmiehet ..
        Vapaasti saatte mennä vaikka Siperiian ei siihen viisumiin ole kirjoitettu missä asti saa käydä "tankkaamassa" .Lopettakaa jo tyhjän skeidan kirjoittaminen.
        Menkkä nnin kausa kuin renkaat kestää huonoilla teillä ja kaäykää jossain rekiasteröitymässä 7 arkipäivän jälkeen ja siinä kaikki.


      • Olenotski

        Olen itsekin kuullut, että eritoten Anus on niin sanottua "harmaata vyöhykettä" Karjalan sisällä, siellä kannattaa olla varovainen matkatessaan.


    • Käväistiin pari vuotta sitten vuoden "vakiobusiness-viisumilla" muiden reissujen seassa Sahalin;lla asti kala-ja kyläreissulla ; on Japanin pohjoispuolella. Ensin Viipuriin, auto parkkiin ,lentokoneella Pietarista Jushno-Sahaliniiin. Viivyimme yhteensä kuukauden Venäjällä. Kiertelimme 5;ssä eri kaupungissa ympäri Sahalinia. Kalaa tuli heinä-elokuun vaihteessa järjettömästi. Luonto oli upeaa. Karhuja ei näkynyt kuin museossa-onneksi. Ei kukaan koko reissun aikana ollut kiinnostunut kertaakaan viisumistani tai passista ja tapasimme aika paljon ihmisiä ja minä erotuin kaupungilla VARMASTI eurooppalaiseksi. Päinvastoin aika monen poliisin kanssa eri kaupungeissa kalasteltiin ja istuttiin iltaa ja olivat kiinnostuneita mistä vaimon kanssa tulimme ja hämmästyttävän usea oli käynyt pohjoismaissa ja Suomessa. Rekisteröintikin kävi hienosti yhden kaupungin poliisilaitoksella,lieneekö syynä että paikallinen alueen poliisipäällikkö ja "maistraatin" johtajatar ovat ystäviämme ja olimme heillä vastavuoroisesti kylässä... Tekivät minulle varmuuden vuoksi kopion rekisteröinnistä ettei ole ongelmia rajalla. Valmistauduin itsekin selittelemään reissua mutta lievä pettymys minulle oli kun tulimme takaisin, torfjanovassa plikka ei edes vilkaissut migraatio-lippua vaan pisti sen muiden lippujen kanssa samaan pinoon ja samantien passiin leiman...

      • Pääasia....????

        Millaista saalista saitte, varmaan Sahalin on sellaista seutua, että kalaa tulee. Onko Sahalinilla paljon kalastusmatkailijoita?


      • Pääasia....???? kirjoitti:

        Millaista saalista saitte, varmaan Sahalin on sellaista seutua, että kalaa tulee. Onko Sahalinilla paljon kalastusmatkailijoita?

        Pääasia...? Viestini pääasia oli että normiviisumilla voi käydä missä vain, kunhan ei sotilasalueilla. Sahalineilta pitemmälle ei pääse kuin Kurilleille. Matkamme pääasia oli vastavuoroinen kyläreissu. tod.näköisesti parin vuoden päästä uudestaan.Isäntäväkemme on tulossa heinäkuussa taas Suomeen. lähdemme yhdessä autolla Ruotsiin ja Saksaan.Venäjän valtio kustantaa virkahenkilöille ilmaiset lentoliput kerran vuodessa jotta asuisivat syrjäseuduilla. Saalista tuli lohta jota nousi jokiin koko leveydeltä jatkuvana mattona. Matalikoista niitä sai saappaat jalassa potkimalla rannalle. Yksi kaveri joka on käynyt kalastusmatkalla Sahalin;lla naureskeli että kalastuksesta meni "mieli kun vene ei enään mahtunut jokeen lohien sekaan." Katkarapuja, pituus noin 5-8 cm,(Sahalinila kaikki on isoa,variksetkin pikimustia ja 1,5x-kokoisia meidän raakkujiin verrattuna ja nokka on pelottava.Karhut samanlaisia kuin Kanadan mustakarhut.,mustikat melkein meidän mansikoiden kokoisia). Katkarapu eli zhilima, paikallisella murteella, tuli illalla ja aamulla 6;lla merralla 10-30 metriä meren rannasta kullakin kerralla noin 6 litraa... Siinä hyvä aamiainen, puolitoista litraa keitettyjä katkarapuja;syötävä oli kun ei viitsinyt hukkaankaan heittää. Jättiläisravut maksoivat 5-10 euroa kappale, josta illallisella söi 4 ihmistä itsensä täyteen. Viime viikolla katsoin että meidän "lähiprismassa" jalat maksoivat 59 euroa kilo...


    • pikavisa

      Mitenkäs sitten käy tankkaajien kun viisumivapaus koittaa, saattaa käydä niin että matkan tarkoituksesksi ei käy tankkaaminen ja tuloksena on käännytyskaistaa takaisin palaaminen tuupovaaraan lihavan mamman luo jos ei pensa lopu jo kesken matkan korpi taipaleella!

    • poi6

      Joutaisihan nuo tankkarien bisnesvisat kerätä pois jo nyt.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      49
      5005
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3287
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1412
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1265
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      957
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      878
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      215
      741
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe