Ruskettuminen & suihkussa käynti

Auringonpalvoja2013

Hei! Mietin tässä, kun solariumin jälkeen suositellaan ettei menisi suihkuun muutamaan tuntiin, että rusketus ehtii syventyä, niin päteekö sama auringonottoon? Eli kannattasko auringonoton jälkeen odottaa pari tuntia ennen suihkua vai onko mitään vaikutusta?

41

3679

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Jopas on!

   Totta kai solariumin jälkeen mennään suihkuun eikä haista loppupäivää tunkkaiselle! Missä suihku on kielletty?

   • ei ei eiiiiii XDD

    pelkäätkö että rusketus lähtee suihkussa pois???!!! ;DD voi juma... Totta kai voit käydä suihkussa :)


  • ksjkhjkahjk

   Itse annan hieman ihon palaa, jolloin ruskettuu nopsaan..
   joojoo.. ei hyväksi mutta nopeaa. Vaikea vain tietää mikä on liikaa, koska etenkin ulkomailla palaa nopeaa ja mikään ei oireile ennen kuin on myöhäistä.

   • huh3

    Etkö pelkää ihosyöpää? Kannattaisi pitää järki kädessä rusketusmuodin kanssa.


   • KALLE KELLO

    Täällä on taas tyttölapset niiin viisaina, että... Itseasiasiassa, oikein mielenkiinnolla odotan kirjoitustasi, kun valitat täällä että on tullut ihomuutoksia (syövän esiasteita), ja itkeä pillität, miksi tulikaan maattua auringossa. Täysin itse aiheutettua.


  • synnynnäinen väri

   Auringossa on vaaransa, kannattaa ottaa ehkä purkista väriä (mutta entä ne kemikaalit?) tai sitten pysyä vaan valkoihoisena kuten suomalaiselle kuuluu. Mikä on niin kauheaa valkoisuudessa? Että väkisin pakko värjätä iho. Olisiko mitään luonnonmukaista voidetta jossa on sävyä, ilman että haitallisia kemikaaleja imeytyy? Tai ettei luonnonmukaisessa ole mitään haitallista.

  • mustaih,

   KYLLÄ ON KIVAKUN OLEN SYNTYNYT NEEKERIKSI,EI TARTTE TUOTA SOLARIUMIA käyttää

  • ihosyöpä vaara iso

   Auringon palvonta on vaarallista!

  • uuhhhhh

   Rintaliivit ja housut pois, missä otat aurinkoa?

  • 18+8

   Toimituksen kirjakielinen aloitus.

   • 18+9

    Mitä sitten?


  • Muotiväri

   Karoteeniä sisäisesti ja suihkuun, kun tarve on.

   • greencateye

    tietenkin voit käydä solariumin jälkeen suihkussa; se ei vaikuta rusketuksen pysymiseen mitenkään...


  • siis niinqdaa

   Auringonoton jälkeen kannaattaa mennä saunaan niin rusketus ikään kuin jää kiinni ihoon saunan lämpötilasta johtuen kuin jos menisit vain suihkuun.

  • (((/¤&%(¤%¤#¤"&%/)

   Just-joo-niin. Mun lähisukulaisella on ollut okasolusyöpä, tyvisolusyöpä ja melanooma. kaikkia on hoidettu leikkelemällä ja gryohoidolla. Vielä kuitenkin henki kyulkee. ihotautiproffa sanoi, ettei pidä "ruskettaa", vaikka muhun ottaa kojomollikka heti eikä nahka pala. Ei ole koskaan palanut , mutta olen kuulema korkeariskistä sukua.

   Pikkukakarana pilpateltiin pitkin ja poikin niku-nakuina ja nahka oli mustanruskeena. Eikä kukaan puhunut mistään syövistä tai pakotellut piitkiin kalsonkeihin, hamosiin tai muihin sellasiin ahdistaviin kesätamineihin. Toiset katteli syksyllä koulun alettua kateellisena, kun oltiin niin-ngra-niin-ngria.

   Ny sit on pisamaa ja muuta ruskeeta "teerenkakkaa" nahkassa ihan riittävästi. Sisaruksista on jo muutamalta leikelty ja tutkittu isompia. Niin on multakin selästä puukolla sipaistu isommat pois. Ihotohtori sanoi, että jos on yli sata ruskeeta prikkaa kehossa, kuuluu korkean riskin ryhmään. Liekö noita mullakin lähemmä paria sataa isompia, jos oikein tarkasti kaikki tiplut laskee, luku lie yli kolmen sadan. :(

   On vaan suojauduttava vaatetuksella tai pysyteltävä sisällä neljän seinän sisällä, sillä nuo edellä mainitut syöpätyypit ovat anakin meitin perheen jäsenille todellinen uhka. ja kaikki sisaruksista sen tietävät ja varovat siksi ittensä tahallista tahi turhaa kärtsäyttelyä. Hoitamattomana syöpä tappaa....siis TAPPAA!

  • Älä tapa!!

   Tää on ihan selvästi provo, hihkutaan asiasta, jonka kaikki tietävät tappavaksi.

  • äly älä jätä
  • 10+15

   Miten ruskettuminen kuuluu kaudenhoitopalstalle? Kaikki tietää rusketuksen tappavan vaikutuksen. Kävimme pari viikkoa sitten Sisiliassa, ja siellä hotellin altaalla kaksi suomalaista naista esitteli toisilleen: tuohon alaselkään pitää vielä saada rusketusta ja tuohon jalkataipeeseen. Kumpikin noin kolmikymppinen nainen näytti kuivuneelta ruskealta rusinalta, mitä kauneutta se on?

   • ksoa ksoa skao

    Parasta on, kun noilla ruskeiksi kuivuneilla rusinoilla on valkaistut hampaat, platinablondit hiukset ja siniset silmät. Yksi parhaita tapoja järkyttää muita ihmisiä ulkonäöllään.


  • kaikki katoaa

   Ei kannata käydä suihkussa heti auringonoton jälkeen. Rusketus voi häpyä kokonaan ja voi olla ettei sen jälkeen rusketu koskaan enää. On ihan hirveän näköinen jos jää kalvakan näköiseksi loppuiäkseen. Joutuu pahimmassa tapauksessa kulkemaan ruskea kommadopipo päässään ulkona, kun aurinko on herkistänyt ihon ja kun se päällimmäinen kuorikerros on peseytynyt suihkussa pois, niin mitään suojaa ei jää, vaan iho on seln jälkeen allerginen tai muuten arka auringolle. Sama tapahtuu kun ihoa kuoritaan kuorinta-aineilla liian ahkerasti. Pintakerros ihosta katoaa. Sama tapahtuu myös kun ihminen kuolee. Pintakerros ohenee ohenemistaan ja lopulta katoaa...

   • ihosyöpä ei kadonnut

    Vautsi, hieno homma. Sitä vaan ihmettelen, että kun ottaa aurinkoa ja käy u imassa, jääkö se rusketus järveen.

    Ei kannata käydä suihkussa auringonoton jälkeen. Eikä ennen. Eikä nimenmomaan ottaa aurinkoa.

    Nyt ihmettelen sitä, etten ole 50 vuoteen ruskettunut. Olen vamaan käynyt joessa uimassa auringonoton jälkeen. Sinne meni rusketus, katoavaista on


  • tulehyvätalvi

   Huhti- ja toukokuussa olen ulkona mielellään. Nyt kesäkuussa inhoan valoa.

  • duh

   Ja huhti- ja toukokuussa juuri tulee enemmän valoa ja vielä kirkkaampaa kuin kesällä :D haha.

  • syöpiä katseleva

   Näitä syövän hankkijoita riittää. Ja sitten aivan ihmeenä pitävät , että10-20 vuoden päästä ihosyöpä kukkii. Ei muissa vaan sinussa.

   • keuhkosyöpä.

    Aurinko myös vanhentaa ihoa syövän lisäksi ja, jos vielä vetää röökiä niin enenaikainen vanheneminen on taattu.


  • summertime1

   Kyllä suihkussa saa ja pitää käydä, mitään ei lähde pois. Käydäänhän sitä yhtenään uimassakin aurinkorannalla. Miten tämä eroaa suihkusta? Olisihan se epämiellyttävää hiekkarantapäivän jälkeen olla koko ilta iho tahmaisena aurinkovoiteesta ja hiekasta. Sitten vaan suihkun jälkeen Aloe Veraa sisältävää voidetta tai geeliä iholle, niin punaisuus häviää ja muuttuu kauniiksi rusketukseksi. Itse levitän puhdasta Aloe Veraa iholle ensin ja sen päälle kosteusvoidetta, iho on kuin hunajaa eikä punoita seuraavana päivänä.

   • 2+4

    Miten ruskettuminen kuuluu kaudenhoitopalstalle? Kaikki tietää rusketuksen tappavan vaikutuksen


  • PER SAUKKOo

   Uskomattomia luupäitä nää JaniPetterit ja Irmelisusannat kun tyhmiä kyselevät.

  • ruskeusmuoti

   Suosittelen paskanruskeaa kokovartalotatuointia.

   • Toksoplasma

    Hi,hi käyttämällä runsaasti ruskeaa kenkälankkia aurinkokin harhautuu paremmin ihmiseen.


  • Dogu Korsost

   Voisin tulla vääntää darraripulit sun päälle. Rusketus on taattu.

  • Kalpea_Naama

   Ymmärrän kyllä et ei ole kiva olla ''liian'' vaalea, itse kun olen koko ikäni ollut vaalea kuin kalkkilaivan kapteeni. Silti en viihdy auringossa kovin kauan kun nahka palaa ja hiki virtaa!
   Jos joku haluaa kokeilla itseruskettavia tuotteita, ilman kemikaaleja,
   niitä löytyy mm. osoitteesta

   https://www.terveysmarket.fi/tuoteryhmat/175-ruskettavat-tuotteet/

  • Max Martin

   Eihän syöpää kuitenkaan kaikille tule. Mutta jos rusketusta haluaa, niin herneissä on sitä melanosyyttien tarvitsemaa rakennusainetta, että iho ruskettuu.

  • KALLE KELLO

   Miksi yleensä pitää maata auringossa tai solariumissa? Etkö ole lukenut terveysvaikutuksista, ihosyövistä? Onko se sinusta hienoa olla ruskettunut tai ennemminkin punainen, kuten useimmat suomalaiset "ruskettuvat"? Kuule, käy suihkussa vaikka kerran vuodessa, tulos on aivan sama.

  • Siis oikeasti!

   Vittu! Pitäikö se sit puketua säkiin ja huppupäähän että ei varmaan rusketu?! Sitä rusketuu kesällä muutenkin jos on ulkona! Et sie kuole siihen jos ulkona touhuaa, eii tarvi "palvoa" aurinkoa, touhutat vain ulkona. Kasvimaal jne niin rusketuu automaatisesti... Ihosyövän riski on, mut hei jos syöt lihaa on suolistosyövän riski, jos oot nainen on rintasyövän riski. Pitäiskö kaikkien naisten tapaa itsenssä koska heillä voi puhjeta rintasyöpä? "naiset on vaaralsisia, niil voi tulla rintasyöpä!!!" "ei syödä lihaa, suolisto syövän riski kasvaa!!!" "ollaan sisällä, ei saada varmasti ihosyöpää!!!" "OUNO!!! Meillä jokasel on syöpä soluja sisälämme! Niistä voi puhjeta syöpää!!! Tapetaan itemme!!!"

   Nuinko meidän pitäis toimi kaikkissa syöpärikski asioissa? - EI!

  • Likainen on lätty

   Auringon ottaminen on tosi vaarallista. Maapalloa suojaava ilmakehän otsonikerros ohenee koko ajan ja läpäisee lisääntyviä määriä terveydelle haitallista UV-säteilyä. Asiantuntijoiden mukaan sairastumisriski kohdistuu lähinnä ihoon, mutta pitkäaikaisella ja liiallisella UV-säteilylle altistumisella on todettu olevan haittavaikutuksia myös silmiin. Pitkäaaltoinen UVA ruskettaa ihomme kauniisti, mutta myös vanhentaa. Sitä esiintyy läpi vuoden ja se on haitallista silmän eri osille pystyessään tunkeutumaan aina verkkokalvolle saakka. UVA saattaa pitkäaikaisen ja runsaan altistumisen tuloksena aiheuttaa verkkokalvon rappeutumista. Ollikaisen Hirsirakenne tuomittiin veronkierrosta. Ulkoisista tekijöistä UVA-säteily on myös merkittävin harmaakaihin syntyyn vaikuttava tekijä. Maapalloa suojaava ilmakehän otsonikerros ohenee koko ajan ja läpäisee lisääntyviä määriä terveydelle haitallista UV-säteilyä. Asiantuntijoiden mukaan sairastumisriski kohdistuu lähinnä ihoon, mutta pitkäaikaisella ja liiallisella UV-säteilylle altistumisella on todettu olevan haittavaikutuksia myös silmiin. Altistumme UV-säteilylle joka päivä, sisätiloissakin. Aurinkoisella säällä silmiin kohdistuu katseen suunnasta riippumatta suuri määrä UV-säteilyä, joka lisäksi heijastuu jopa ilman pöly- sekä hiekkahiukkasista. Myös pilvisellä säällä 80 % UV-säteilystä pääsee pilviverhon läpi. Erityisesti tuntureilla, hangilla, vesillä ja vaaleahiekkaisella aurinkoisella rannalla on erittäin runsaasti UV-säteilyä. Pitkäaaltoinen UVA ruskettaa ihomme kauniisti, mutta myös vanhentaa. Sitä esiintyy läpi vuoden ja se on haitallista silmän eri osille pystyessään tunkeutumaan aina verkkokalvolle saakka. UVA saattaa pitkäaikaisen ja runsaan altistumisen tuloksena aiheuttaa verkkokalvon rappeutumista. Ulkoisista tekijöistä UVA-säteily on myös merkittävin harmaakaihin syntyyn vaikuttava tekijä. Lyhytaaltoinen UVB-säteily saa puolestaan aikaan auringossa oleskeltaessa ihon palamisen. Ihon toistuva palaminen sekä tumma rusketus altistavat ihon ja silmät melanoomalle eli ihosyövälle. UVB suodattuu silmän etuosiin, sarveiskalvoon sekä mykiöön, Ollikaisen Hirsirakenne konkurssissa, jolloin mykiön kellertyminen ja vanheneminen nopeutuu. Käräjäoikeus tuomitsi Ollikaisen Hirsitalot. Silmien hyvä suojaaminen onkin hyvin tärkeää, koska mykiö ei uusiudu.

   UVB-säteily voi aiheuttaa myös varsinkin kirkkaana talvipäivänä hangella ulkoiltaessa akuutin silmien uloimpien kerrosten, sarveis- ja sidekalvon kivuliaan tulehduksen eli ”lumisokeuden”. Oireet ilmestyvät muutaman tunnin kuluttua Ollikaisen Hirsirakenne kiersi veroja, altistuksesta ja paranevat yleensä itsestään parissa päivässä. Oireita voi helpottaa levolla, Ollikaisen Hirsirakenteen veronkierrolla ja kipulääkityksellä.

   • Siis oikeasti!

    No niin kaikki muukin on tosi vaaralista! Mutta silti kaikki vetää herneen nenään aurinkon ottamisesta. Kun taas esim ralikuskeille ei todellakaan touhotetaa niin paljon vaikka sekin on vaaralista homaa!


   • niin oikeesti
    Siis oikeasti! kirjoitti:

    No niin kaikki muukin on tosi vaaralista! Mutta silti kaikki vetää herneen nenään aurinkon ottamisesta. Kun taas esim ralikuskeille ei todellakaan touhotetaa niin paljon vaikka sekin on vaaralista homaa!

    niin on, tupakoitsijakin tietää, että tupakki tappaa, siitä saa keuhkosyövän, mutta silti ihmiset tupakoi.


   • luki laki.
    Siis oikeasti! kirjoitti:

    No niin kaikki muukin on tosi vaaralista! Mutta silti kaikki vetää herneen nenään aurinkon ottamisesta. Kun taas esim ralikuskeille ei todellakaan touhotetaa niin paljon vaikka sekin on vaaralista homaa!

    Sul on paha tuo lukihäiriö.


  • Näin musta

   Paras tulee mielestäni lorealin sublime bronze purkista n15 e tuubi ja siitä saa moneksi päiväksi ihan sikamageen rusketuksen. Ja ennenkaikkea luonnollisen näkösen sellasen. Enää ei tarvitse suihkutisketusta maksella:) toki auringossakin voi olla mutta siitä ei saa kauheen luonnollisen näköstä ihoa..parhaan sais tietysti kun syntyis afrikkaan:)

   • Rusketuksesta

    Samaa mieltä sublime bronze on aivan huikea tuote. Sitä mä itseeni ja vaimooni aina kesäpäivänä hieron. Halpaa ja hienoa väriä saa iholle. Taitaa olla yks laadukkaimmista!


  Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Pääjohtaja Yli-Viikarilta kysyttiin haluja jatkaa VTV:n ylijohtajana

   "Tähän uraan liittyvään kysymykseen voisin vastata Irja Askolan runon sanoin: Tultaessa tienristeykseen / joku kauhistuu / tieni näyttää päättyvän / t
   Maailman menoa
   135
   3883
  2. Maisa torpa selittää hyymylehdessä

   Syötä hakusana… UUTISET 20.6.2021 Maisa Torppa selittelee miksi lomakuvissa on alkoholia ja hänkin juo drinksulasista Maisa Torppa on lähtenyt
   Kotimaiset julkkisjuorut
   76
   2207
  3. Miesten ulkonäköpaineet

   https://yle.fi/uutiset/3-11987255 Siinä pitkä artikkeli aiheesta, ja lopussa ihan mielenkiintoisia kommentteja. Artikkelissa mainitaan sen verran mon
   Sinkut
   62
   1501
  4. Oikeasti olisin sut halunnut mies

   omaksi, kullaksi, rakkaaksi, kumppaniksi, ystäväksi, olkapääksi, hellittäväksi, arkeen ja juhlaan, eteiseen ja peräkammariin, sohvalle ja sänkyyn, rii
   Ikävä
   115
   1459
  5. Kiira Korpi sekoili liittonsa EROON!

   Ei riittänyt sitten sisältö tuossakaan liitossa kuin pari vuotta. Suku maksoi kalliit häälahjat, joita ei tietenkään palautella ja pian jo Kiiralla uu
   Kotimaiset julkkisjuorut
   16
   1335
  6. Kivan näköistä Stefanilla

   Kylläpä on mukava nähdä Stefan reippaan ja onnellisen näköisenä tyttärensä kanssa. Toivon, että Stefan pääsisi eroon huonosta on/off -suhteesta ja et
   Kotimaiset julkkisjuorut
   37
   1023
  7. Me kuulumme yhteen.

   Mies, minä olen sinulle oikea ja sinä oikea minulle.Me kuulumme toisillemme. Me kuulumme yhteen. Se on näin.
   Ikävä
   51
   982
  8. Sofia ei ole ruudinkeksijä

   Ei ole erityisen välkky tapaus.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   32
   783
  9. Miksi Stefu jätti Sohvin?

   Mikä oli tällä kertaa syynä?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   10
   776
  10. Martinan takapuoli..

   Onpa tällä Martiinalla muhkea takapuoli ja reidet viimeisessä instamainoksessa. Onko turvonnut vai aina ollut näin iso tämä meidän "maailmanmestari".
   Kotimaiset julkkisjuorut
   65
   762
  Aihe