miten istua laukassa & harjoitusravissa

eiosaa

Mulla on tosiaan hankaluuksia istua harjoitusravissa niin, etten pomppisi kokoajan ylösalas. Yritän jotenkin siirtää painoani "taaksepäin" ja painaa vatsalihaksillani itseni alas, mutten onnistu. En ole laukannut pitkään aikaan, kun just olen aloittanut uudestaan ratsastuksen parin vuoden tauon jälkeen. Mutta tosiaan, kaikki vinkit harjoitusraviin liittyen ja miten laukassa myötäillään ja istutaan niin, ettei jälleen pompita hullunkurisesti satulassa!

Kiitos jo etukäteen kaikista asiallisista kommenteista. :)

7

1669

Vastaukset

 • Harjoitusravissa istuminen on välillä hankalaa, varsinkin sellaisilla hevosilla joilla on isot liikkeet ja pompottava ravi. Koita istua mahdollisimman rennosti satulassa, nojaa hieman taaksepäin, pidä lantio ja ristiselkä rentona ja muista pitää kädet ja olkapäät alhaalla ja rentoina. Älä jännitä lihaksiasi, äläkä koita väkisin liimautua kiinni satulaan.

  Laukassa nojaa jälleen taaksepäin, myötää lantiolla hevosen liikkeitä ja rentoudu.

  (:

  • Harjoittelemalla oppii.:) yritä istua rennosti. Älä yritä väkisin istua satulassa kiinni, sillä se ei auta asiaa.
   Kannattaa kokeilla mennä ilman satulaa tai ilman jalustimia, se kehittää tasapainoasi.:)


 • Kuten ipsukka sanoi, istu rennosti, suorastaan vetelästi satulaan, nojaa aluksi vähän liikaa taakse, ristiselkä mahdollisimman rentona. Voit aluksi pitää kiinni satulasta.
  Laukassa sama juttu, nojaa hieman liikaa taakse, silloin myötäät väkisin hevosen liikeitä. Edelleen rennosti, suorastaan vetelästi kunnes opit.

 • Mulle opetettiin harjoitusraviin kaksi eri "tekniikkaa" miten saan istuttua hyvin.
  1. Kuvittele, että housuissasi on takatasku jossa on pullea lompakko, sitten yritätä tavallaan istua lompakon päällä. ;)
  2. Yritä olla "titaaninen" eli nojaa taaksepäin, kyynärpäät kylkeen ja rentoudut, mutta pidät hyvän ryhdin.
  SItten laukka.
  Nojaa taaksepäin, myötää ohjilla hevosen kaulan/pään liikettä. Muista istua rennosti ja katso eteenpäin, älä alas.

 • jos istut hirveen piukassa siellä selässä tai et jännität pakaroita ni sitä enemmän pompit. Muaki ärsytti se pomppiminen koska jalustimet meni ihan kekselle jalkapohjaa, ni sitten vaan päätin että nyhän mä istun tässä ku perunasäkki ja olin iihan rento ja pidin kantapäät alhaalla. Aluksi taisin olla liian rento kun tunsin itseni hötkyvän siellä ihan hyytelönä mutta nykyään olen rento mutta saan pidettyä jalat ja kädet oikeilla paikoilla

 • Itse en vielä kunnolla osaa ja olen omasta mielestäni tuntini surkein koska muut istuvat satulassa kuin koulu ratsastaja ja itse pompin kuin vietäri pepussa

 • Harjoitusravissa on hyvänkin ratsastajan välillä vaikea istua. Joillain hevosilla on yksinkertaisesti vain pomputtava ravi. Älä jännitä reisillä ja yritä tuntea sun istuinluut koko ajan. Laukassa kuvittele että työnnät satulaan eteenpäin ja nauti liikkeestä. Älä ainakaan nojaa eteenpäin. Välillä voi kyllä tippua ja se on ok :))

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.