Pitäisikö tyhjentää pankkitilit.

Pitäisikö nyt ottaa rahat pois pankeista??
Suomi lähtee ihan sovitusti pelastamaan EU-pankkeja. Tähän astihan rahoittaminen on ollut sääntöjen vastaista..
Pelottaa ja surettaa, eläkepäivien turvaksi kovalla työllä säästetyt rahat menevät pian huijareiden peehen!!

22

313

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • raha tuottamaan

      Extremistireaktiot eivät ole hyviä ja objektiivis-analyttisiä neuonantajia elämässä.

      Tai sitten sijoittaa säästöt pelastuksen kohteena olevien pankkien osakkeisiin, jotka ko. pankkien saneerauksen onnistuessa tulevat nostamaan merkittävästi arvoaan. Riskiä, mutta tuoto-odotuskin hyvin merkittävä.

      Ei niitä säästöjään liki ilmaiseksi tai jopa tappiollisesti ( pääoma korko: miinus inflaatio, miinus verot) kannata tileillä makuuttaa vaan laittaa raha tekemään rahaa.

      Sorry hieman provosoiva, mutta samalla realistinen kommentti, mutta laiska raha (turhaan tileillä makaava) on henkis-älyllistä laiskuutta.

      Kannustan aloittamaan omaan tieto-pääomaan sijoittamisen ja sen avulla säästöjensä tuottavan sijoittamisen. Vaikkapa tuosta voisi aloittaa:

      - http://www.booky.fi/search.php?advanced=true&category=&title=&isbn=&author=Henri Elo&publisher=&year=&language=&productform=&refword=

      Sekä: http://keskustelu.kauppalehti.fi/5/i/keskustelu/ann.jspa?annID=27&forumID=4

      Oheinen kirja puolestaan ei ole puhdasverinen sijoituskirja, mutta auttaa irrottautumaan "duunarimentaliteetistä" ja avaamaan silmänsä eri mahdollisuuksille laitta raha tekemään rahaa. Laiska raha töihin.

      - http://www.talouselama.fi/kirjat/opi rikkaaksi jenkkityyliin/a2045943

      Ps. Pelkästään Nokian osakkeella on tehnyt hienon tuoton viimeisen vuoden aikana ja sen lisäksi se tulee maksamaan ensi vuonna kiinnostavan osingon ja mahdollisesikin myös pääoman palautteen.

    • Ex-pankkilainen

      Rahastotilit on pieni- ja keskituloisille huuhaata, miinuksella mennään tuotto-odotuksia odotellessa...
      Se raha, joka on kulutuskierrossa tuottaa ja pelastaa! Ja mummon opetuksella jonkinverran sukanvarteen, sillä pärjää...
      Ei kannata uskoa kaikkee, mitä pankissa neuvotaan tekemään.

    • luotettava lähde

      Negatiivinen talletusvero tulee sata varmasti, jopa taannehtivana päätösvuoden osalta. Kuukausittainen keskitalletus lasketaan ja siittä vero. Se on helppoa koska käteinen on tavallaan kriminalisoitu. Myöskin korttimaksuihin tulee tavaroiden osalta liikevaihtovero eli veromaksu vuoden ostoksilta mutta vain niistä joita vero koskee mm pesuaineet, maalit, polttoaine yms ympäristöä rasittavat tuotteet.

    • raha tuottamaan

      Negatiivinen tuotto on jo realiteettiä tileillä makaaville varoille, sillä ne menettävät arvoaan.

      Talletuskorko - verot - inflaation = talletusten arvonlasku. Ei siinä kuvitteellisia lisäveroja tarvita.

      "Määräaikaistalletuksissa ei pysty säilyttämään rahan arvoa tällä tuottotasolla tuottavasti ja riskittömästi, sillä inflaatio oli 1,5 prosenttia huhtikuussa. Tämä edellyttää vähintään 2,14 prosentin vuotuista tuottoa, kun ottaa huomioon 30 prosentin lähdeveron, sanoo Suomen Rahatiedon toimitusjohtaja Seppo Rekonen."

      - http://www.taloussanomat.fi/rahoitus/2013/05/28/inflaatio-syo-pankkitililla-lojuvan-rahan/20137371/12

    • raha tuottamaan

      Inflaatio ja verot ovat syöneet jo vuosia pankkitileillä makaavien säästöjen realiarvoa. Tileille rahojaan makuuttavaa menettää säästöjensä arvoa. Parhaimillaankin joinakin vuosina realituotto on hyvin olematon.

      2 / 2013 "Nyt määräaikaistalletuksen arvo ei säily, koska inflaatio eli yleisen hintatason nousu on huomattavasti talletuskorkoja korkeammalla tasolla. Joulukuussa inflaatio laukkasi 2,4 prosentin vauhdilla, ja sen arvioidaan pysyvän kahden ja kolmen prosentin välillä."

      "Kun ottaa huomioon vallitsevan inflaatiotason ja 30 prosentin lähdeveron, talletukselle pitäisi saada vähintään 3,43 prosentin vuotuinen tuotto, jotta talletus kasvaisi tosiasiallisesti."

      - http://www.taloussanomat.fi/raha/2013/02/18/rahat-saastotililla-varo-vaaraa-valintaa/20132549/139

      3 / 2012 "Pankit tarjoavat määräaikaistalletukselle keskimäärin alle kahden prosentin tuottoa. Se ei paljon lämmitä, kun inflaatio on 3,2 prosenttia."

      - http://www.taloussanomat.fi/rahoitus/2012/03/21/pankkitalletus-ei-tuota-vaan-syo-rahaa/201224859/12

      7 / 2010 "Talletuskorko säästö- ja sijoitustileillä on niin alhainen, että raha menettää jo niillä arvoaan inflaation virottua. Katso, millaista korkoa eri pankit maksavat talletuksille."

      - http://www.taloussanomat.fi/raha/2010/07/15/pankissa-rahasi-hupenevat/20109455/139

    • vero tulee

      puhe olikin että tilieille tulee negatiivinen korko talletusvero summalle joka peritään kerran vuodessa pankilta, mutta joka kuukauden keskiarvosta asiakkaalta. tämä siis inflaatiojuttujen lisäksi.

    • raha tuottamaan

      Kertoisitko mistä revit tuollaisia fantasia-vero-ehdotuksia? Kuvitteletko aivan tosissasi sellaisia suunniteltavan ja niiden vielä menevän läpi?

      Kuka tahansa voi heitellä mitä villimpiä veromielettömyyksiä "varmoina" tulevina muutoksina. Hieman rajaa ja realiteettiä ei olisi vahingoksi.

      Laitan paremmaksi. Eduskunta määrittelee standardisoidun pienehkön yleisen sallitun asuinneliömäärän per henkilö. Sen ylittävistä käytössään olevista neliöistä joutuu maksamaan kalliin ympäristö-sakkoveron. "Varmasti tulee"

    • ministeriöstä päivää

      nordeakin puhuu asiasta http://newsroom.nordea.com/fi/blogpost/negatiiviset-korotko-mahdottomia-eivat-ainakaan-sveitsissa/

      Onko sinulla tili jonka talletus pohjaa euriboriin 0,05% niin silloin ainakin muuttuu negatiiviseksi talletuskoroksi.

      Yleisestikin asiasta keskusteltu http://yle.fi/uutiset/nain_voi_kayda_pankkitilin_korko_menee_alle_nollan/6957178

      Et todennäköisesti voi olettaa että tulee 100% varmasti. Oikeastaan ainoa ja helpoin keino valtiolta lisätä verotuloja. Lakia ei tarvitse muuttaa.

      • verokarhu

        Talletusverohan on jo käytössä. Eli maksat ns lähdeveroa koroista. Sitä varmaan nostetaan reilusti kohta.


    • tavan duunari

      Ei sille normaali-ihminen mitään mahda että säästöt haihtuvat inflaation takia savuna ilmaan. Joku rahastosäästäminenkin on niin tuurinpeliä että jääkö siinä voitolle vai meneekö kaikki kankkulan kaivoon, siinä on vielä merkintä- ja hallinnointipalkkiotkin jotka syö tuottoa riski menettää pääomastakin ainakin osa.

      Tavallinen työntekijä joutuu ponnistelemaan niin kovasti sen rahan eteen että riski pääoman menettämisestä ei houkuta yhtään. Siksi rahat makaa pankkitileillä vaikka korko onkin olematon, saman tyhjän saa niissä rahastohommissakin, näennäisesti korkeampi tuotto hukkuu palkkioihin ja veroihin kuitenkin.

      Osakesijoittamisessa tarvitaan jo tietää paljon enemmän asioista kuin mitä tavallinen duunari tietää tai ymmärtää.

      Em. perusteilla on siis aivan turha syyttää tavallista duunaria siitä että hän "makuuttaa" rahojaan pankkitileillä. Nostakaa niitä stanan talletuskorkoja tai luopukaa edes lähdeveroista että duunarikin saisi edes jotain korkoa rahoistaan.

      Negatiivinen korko olisi jälleen yksi eliitin keino ryöstää rahaa tavalliselta kansalta itselleen jo todella pitkän listan lisäksi vastaavia tekoja!!!

    • raha tuottamaan

      >> Osakesijoittamisessa tarvitaan jo tietää paljon enemmän asioista kuin mitä tavallinen duunari tietää tai ymmärtää.

      Ei vaikkapa indeksi- tai oakesijoittaminen rakettitiedettä ole, vaikka toki riskinsä sisältääkin.

      On pelkkää henkis-älyllistä laiskuutta ettei vaivaudu taloutta ja sijoittamista itsekseen opikselemaan ja samalla sen ansiosta laajemminkin itseään sivistämään ja tietopohjaansa laajentamaan.

      Eri sijoitusmuodoista on paljon kiinnostavaa ja opettavaa kirjallisuutta kaikkien saatavilla. Yksi luettu hyvä kirja avaa ajatuksia-silmiä, lisää tiedonnälkää ja on houkutus seuraavan kirjan opiskeluun jne.

      Vanha sanonta sanoo aiheellisesti ettei työnteolla vaurastu tai rikastu. Pitää aivan ensiksi sijoittaa itseensä, aivojensa kapasiteettiä hyväksikäyttäen hankkia tarvittavaa tietoa miten voi laittaa rahan tekemään rahaa.

      Tokihan sijoituksiaan ja taloutta laajemminkin tulee seurata jatkuvasti koettaen pysyä tapahtuemien tasolla ja voidakseen ennakoida mahdollisia muutoksia.

      Alkuun voi ja on hyväkin lähteä maltillisesti ja jo muutamalla tonnilla pääsee hyvin alkuun, sekä se motivoi hankkimaan lisää tietoa.

      Tappioita ja virheavioita ei tule pelätä, sillä niitä tulee kaikille sijoittajille ja niistäkin oppii lisää. Oleellista on pysyä voitollisena kokonaisuudessa ja pitkässä juoksussa.

      Yksi aivan ensimäinen sijoitamisen sääntö on olla sijoittamatta rahojaan johonkin sellaiseen jota itse ei (vielä) ymmärrä, vaikka se olisi se tuttu pankinjohtaja neuvoineen.

      Kulurakenteesta. Osakerahastot ymv. ovat useinkin kalliita kulurakenteeltaan.

      Ideksisijoittamisen kulut taasen ovat hyvin maltilliset ja se on helpompaa / vähempi töistä ja turvallsempaa kuin suorat osakesijoitukset.

      Myös suorien osakesijoituksien kulurakenne on hyvin maltillinen, vaikkain kivijalkapankeissa kustannukset ovat paljon korkeammat kuin vaikkapa Nordnetissä jossa ei ole säilytyspalkkiota, vain toteutetut kaupat maksavat.

      Mutta kuten niin monessa asiassa elämässä, niin ihminen itse asennemaailmoineen on itselleen ja edistymiselleen usinkin se suurin este.

      Jotkut laittavat itse itselleen riman kovin alas ja kieltäytyvät elämän tarjoamilta eri mahdollisuuksilta...jokaisella on vain yksi elämä....miksi ahtaasti lokeroida itse itsensä ja elämänsä...

      "Näitä ihmiset katuvat kuolinvuoteella"

      - http://www.iltalehti.fi/terveys/2011101714584465_tr.shtml

    • jotain maksettavaa

      Sitten kun pankkisektori on saanut tahtonsa läpi (käteinen poiwstettu maksutavoista) niin negatiivinen korko tulee. Tai tulee varmaan jo aikaisemminkin, jotkut talousnerot puhuvat talletusverosta että se tulee eka ja puhutaan 1% luokkaa, lähdevero talletuksista taasen poistuu.

      • duunarinprkele

        rahat on siis kannattavampaa ottaa pois pankeista vaikka sukanvarteen tai patjan alle. Eli aloittajalle suora vastaus: kyllä kannattaa tyhjentää pankkitilit rahoista.

        Pitäisi vissiin ehdottaa työpaikalla palkanlaskijallekin että maksaisi palkan suoraan käteen käteisenä niin ei tarvittaisi vaivata kalliita pankkeja moisen vähäpätöisen rahan takia. Sitten voisinkin sanoa irti kaikki pankkitilini kun ei niistä ole enää mulle mitään hyötyä, pelkkiä kuluja vain eikä mulla ole varaa elättää moisia marmoripalatseja.


    • Tuohiniekka

      Viisastelevien "asiantuntijoitten" taholla moitiskellaan laiskaa rahaa eli esim. säästöjen "makuuttamista" pankkitileillä. Semmoisessa yhteydessä yleensä esitetään huolestuneisuutta kulutuskysynnän hiipumisesta viime vuosina. Väittämänä lienee, että ottamalla "laiska raha" pois pankkitileiltä ja tuhlaamalla säästöt kulutukseen, niin kauppa alkaisi käymään ja pyörät saisivat lsiävauhtia myös tuotannon taholla.

      Entä jos kansa rupeaisi todella noudattamaan noita suosituksia ja alkaisi tyhjentää pankkitilejään? Ensimmäisenä pankit joutuisivat kaaokseen. Antolainaukselta hupenisi merkittävässä määrässä pohjaa pois, sillä pankkien antolainaushan nojautuu osittain myös talletuskantaan. Siis investointimahdollisuudet heikkenisivät, tuotanto kärsisi ja hetkellisen kulutuskysyntäpiikin jälkeen päättyisi myös kysyntä eli kaupankäynti. Työttömyys ryöpsähtäisi yhä pahemmaksi. Mitä mahtaisivatkaan sanoa "talousasiantuntijat"?

      Tavallisen säästäjän kannalta on nykyään kuta kuinkin sama, makuuttaako säästörahaansa pankin tilillä vai ehkä esim. patjan alla. Tosin pankissa se raha on paremmassa turvassa. Jos tavallinen kansalainen pyrkii löytämään säästöilleen jotain tuottoa, niin silloin on sitä tuottoa haettava muualta kuin pankkitililtä tai patjan alta.

      Sikäli mikäli tavallisella kansalaisella on niin paljon rahaa, että rantapalstan ostaminen on mahdollista, niin viisaasti valikoituna se on ihan kelpo vaihtoehto. En tiedä tämän hetken jalokivimarkkinoitten kursseja, mutta joskus on mainittu timattien olevan sekä ikuisia että tytön parhaita ystäviä. Onhan niitä mahdollisuuksia.

      Jos taas tavallisen kanalaiset säästöt ovat vähäiset, eivätkä riitä rantapalstan ostoon, niin silti mm. pörssiin listattujen yhtiöitten osakkeitten hankinta tarjoaa kiinnostavan mahdollisuuden. Perusideana siinä on halvalla ostaminen ja kalliilla myyminen. Siinä välissä sitten on saatavissa osinkotuloja. Jonkun verran on aiheellista perehtyä pörssimarkkinoihin ja tilanteita on syytä seurata jatkuvasti. Nyrkkisääntönä on hyvä omistaa vaikkapa vähintään kymmenen eri yhtiön osakkeita ja aiheellista on, että omassa "osakesalkussa" on eri alojen yhtiöitä eli hajauttaminen on viisasta. Tavallinen palkanansaitsijakin pystyy vähän kerrassaan pistämään sivuun ja kokoamaan kasaan esim. tuhat euroa ja sillä summalla voi jo hyvinkin tehdä pörssiosakkeitten kertaostoksen. Velkaa ei tarvitse tehdä sitä varten.

      Pörssissä noteerattavien yhtiöitten osakkeitten omistamisen suhteen meillä Suomessa on yleistä ilmapiirin kielteisyys. Ikävä kyllä usein kuulee julistettavan, että koko pörssi olisi Ison Rahan riistokapitalismin pesäpaikka. Sitä väärää mielikuvaa ruokkii nykyään myös maan hallitus, joka on katsonut aiheelliseksi kurittaa osinkotuloja verotusta ankaroittamalla. Siis Kataisen-Urpilaisen hallitus tekee niin. Meillä Suomessa on yli 800.000 pörssiin noteerattijen osakkeitten omistajaa. Seuraavat eduskuntaavalit ovat viimeistään huhtikuussa v. 2015.

    • raha tuottamaan

      Osalla väestöä käyttää itse itsestään rajoittavia laatusanoja ja muutosta estäviin lokeroihin itse itsensä asettavia termejä.

      Yksi pahimmista laiskuuksista on henkis-älyllinen sellainen maustettuna kroonisella pessimismillä ja jopa itse itsensä alentavalla lokeroinnilla, sekä toisten osoitteluna perusteluna omaan asemaansa.

      Edellä mainituille ongelma ja esteet oman menestymisen estymiselle ovat aina itsensä ulkopuolella, tavalla tai toisella, muodossa tai toisessa. Yleensä heillä on paljon energiaa ja aikaa valittamiseen, vaan ei rakentavaan, mahdollisuuksia hakevaan ja eteenpäin vievään ajatteluun, analyysiin ja toimintaan.

      Taloudesta, sijoittamisesta ja rahan tuottamaan laittamisesta on aivan kaikkien saatavilla erniomaista kirjallisuutta ja siten halutessaan voi laittaa sen laiskan rahan tuottamaan. Sijoittamisen voi aloittaa jo varsin maltillisilla summilla. Toki siihen sisältyy riskinsä ja myös potentiaalinsa. Vain yksi asia on varma, kuolema.

      "Näitä ihmiset katuvat kuolinvuoteella"

      - http://www.iltalehti.fi/terveys/2011101714584465_tr.shtml

      Mitä sitten tulee noihin perinteisiin hajautusoppeihin ja niiden orjalliseen noudattamiseen ja joista peistä väännetään, niin pienellä pääomalla se on vaikea toteuttaa ja liika hajauttaminen myös tuhoaa tuottoa.

      Harva suorilla osakesijoituksilla liiaksi hajauttaja voittaa pidemmässä juoksussa verrokki-indeksin. Silloin on stressittömämpää, helpompaa ja edullisempaa opskella ideksisijoittamista, jonka kulurakennekin on maltillinen ja vaati vähemmän jatkuvaa työtä kuin yksittäisiin yrityksiin ja niiden perimetriin huolella perehtyminen.

      Sitten miljonääriomaisuuden omistavilla jo lähtökohta ja sijoitushorisonttikin on eriainen. Toki heidänkin sijoituksien painopisteet elävät olosuhteiden mukaan.

      "Nettipankki Nordnet koosti asiakaskannastaan tilaston, joka paljastaa erot miljonääriasiakkaan ja piensijoittajan sijoittajaprofiileissa. Tilaston mukaan suursijoittaja on varallisuuden puolustaja. Sen sijaan piensijoittaja rakentaa salkkunsa hajautuksen keskitetymmin ja yhtiövalinnat hyökkäävämmin."

      - http://www.talouselama.fi/sijoittaminen/kumpaan ryhmaan kuulut nain sijoittajat jakautuvat wahlroosin ja peran peesaajiin/a2221672?b=u_arvopaperi

    • Tuohiniekka

      Entisaikaan tunnettiin perinteisenä puhemiehen palkkana kymmentaskuinen paita ja sen jokaisessa taskussa viinapullo. Toinen vanha sanonta on, että käärinliinoissa ei ole taskuja. Jos siinä omien elonpäivien viimeistelyvaiheessa on vielä jotain varaa jäljellä, niin ehkäpä tarjoan mahdollisille muistelijoille kunnon konjakkihuikat saattajaisikseni.

      Omakohtaisesti harrastan säästämistä ja kerään puskurivaraa nyt elonpäivien ajaksi pahan päivän varalle. Eläkkeeni on sen verran vahäinen, että sen varaan ei voi laskea kenties eteen ilmaantuvien isompien ongelmien rahoittamista. Ja mahdollistaahan se säästeliäisyys sitten toisaalta satunnaista matkustelua ja välillä pientä lystinpitoakin.

      • I hate this fck shit

        Jos negatiivinen korko tulee voimaan, mitenkä säästelet kun pankki ja valtio yhdessä tuumin ryöväävät kaikki rahasi erinäisin verukkein?


      • Tuohiniekka
        I hate this fck shit kirjoitti:

        Jos negatiivinen korko tulee voimaan, mitenkä säästelet kun pankki ja valtio yhdessä tuumin ryöväävät kaikki rahasi erinäisin verukkein?

        Tosiaankin tyhjänpäiväiseltä hallituksen propagandalta tuntuu Suomen omakehu ja Suomen löytäminen kärkipaikoilta milloin milläkin maailman mainiokkuuslistalla. Valtion erityistarkoituksena näkyy olevan kaiken mahdollisen "liian" rahan ja varakkuuden imuroiminen kansakunnalta valtion kassaan. Samalla tämä valtion eli Kataisen (Kokoomus) ja Urpilaisen (SDP) hallituksen päämäärätietoinen ja tarkoituksellinen toimintalinja estää tavallisen kansan pyrkimisen vaurastumiseen. Tässä kohdassa siis vallitsee jyrkkä ristiriita esim. oman tavoitteellisen vaurastumispyrkimykseni ja tasavallan hallituksen päättämän politiikan välillä.

        Antiikin aikaan oli paikallaan antaa keisarille, mikä keisarille kuului eli silloin käytäntönä oli keisarin kymmenys. Nykyään valtio ilmeisesti katsoo, että kaiken kansan selkänahasta mahdollisesti irrotettavissa olevan kiskominen sopii valtion "tehtäväkenttään" ja "toimenkuvaan".

        Tähän yhteyteen vielä liittyy valtion keräämän valtavan rahakertymän käyttö. Kaikki menee Urpilaisen konttorin kautta eikä riitäkään, kun pitää vielä ottaa lisää velkaa ulkomailta. Täsmälleen samaa menettelyä noudatti Katainen edellisen hallituksen valtiovarainministerinä "toimiessaan". Mikään kohtuus ei näy riittävän. Pakko on esittää kysymys: Mikä on vation tarkoitus?


      • duunarinprkele
        Tuohiniekka kirjoitti:

        Tosiaankin tyhjänpäiväiseltä hallituksen propagandalta tuntuu Suomen omakehu ja Suomen löytäminen kärkipaikoilta milloin milläkin maailman mainiokkuuslistalla. Valtion erityistarkoituksena näkyy olevan kaiken mahdollisen "liian" rahan ja varakkuuden imuroiminen kansakunnalta valtion kassaan. Samalla tämä valtion eli Kataisen (Kokoomus) ja Urpilaisen (SDP) hallituksen päämäärätietoinen ja tarkoituksellinen toimintalinja estää tavallisen kansan pyrkimisen vaurastumiseen. Tässä kohdassa siis vallitsee jyrkkä ristiriita esim. oman tavoitteellisen vaurastumispyrkimykseni ja tasavallan hallituksen päättämän politiikan välillä.

        Antiikin aikaan oli paikallaan antaa keisarille, mikä keisarille kuului eli silloin käytäntönä oli keisarin kymmenys. Nykyään valtio ilmeisesti katsoo, että kaiken kansan selkänahasta mahdollisesti irrotettavissa olevan kiskominen sopii valtion "tehtäväkenttään" ja "toimenkuvaan".

        Tähän yhteyteen vielä liittyy valtion keräämän valtavan rahakertymän käyttö. Kaikki menee Urpilaisen konttorin kautta eikä riitäkään, kun pitää vielä ottaa lisää velkaa ulkomailta. Täsmälleen samaa menettelyä noudatti Katainen edellisen hallituksen valtiovarainministerinä "toimiessaan". Mikään kohtuus ei näy riittävän. Pakko on esittää kysymys: Mikä on vation tarkoitus?

        Voin kuvitella että jos katainen ja urpilainen lukevat näitä niin nauravat sadistista naurua niin ettei meinaa loppua tullakaan...


      • Tuohiniekka
        duunarinprkele kirjoitti:

        Voin kuvitella että jos katainen ja urpilainen lukevat näitä niin nauravat sadistista naurua niin ettei meinaa loppua tullakaan...

        Perimätieto kertoo, mitenkä nauruun saattaisi ihan tikahtuakin...! Ja sitten tässä vaihtoehdottomuuden globaalisuudessa on vielä muuan vaihtoehto: Menolippu Nauru-saarille. Jos vaikka ensi vuonna...

        Hyvää Uutta Vuotta!


    • zoomzoom
    • raha tuottamaan

      Pankkien itse itsensä spekuloinnilla ja kohtuuttomalla riskinotolla ongelmiin ajaminen on yksi vakava talouden karikko, sekä se ettei spekulatiivistä sijoitus-pankkitoimitaa ole eriytetty ja peruspankkitoiminnasta, joka investoi konkreetiseen talouteen ja liiketoimintaan.

      Vaarallisinta on valtioiden ylivelkaantuminen ja suurin uhka maailmantalouden vakaudelle ja josta tälläkin palstalla kirjoitin surprime-kriisin kynnyksellä kun mustat pilvet alkoivat kasaantua maailmantalouden ylle.

      - ->

      "Länsimaiden velka kohta korkeimmillaan 200 vuoteen"

      "Tuoreessa Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n julkaisemassa paperissa tutkijat toteavat, että länsimaiden velka uhkaa lähestyä "korkeinta pistettään kahteensataan vuoteen"."

      - http://www.taloussanomat.fi/politiikka/2014/01/04/professorit-lansimaiden-velka-kohta-korkeimmillaan-200-vuoteen/2014150/12

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      376
      3481
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      185
      1567
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      66
      1297
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      145
      1162
    5. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      853
    6. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      164
      825
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      116
      794
    8. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      24
      789
    9. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      48
      786
    10. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      46
      782
    Aihe