Suomessa maataloustuki viisinkertainen Ranskaan/Saksaan verraten

JOHTAJA J:LLÄ

Nyt kun tietoa on saatavissa, paljastuu mielenkiintoisia asioita Suomen maataloustuesta. Suomen maataloustuet nimittäin ovat viisinkertaiset esim. Saksaan ja Ranskaan verrattuna. Suomen maataloudessa tuottavuus on todella matalalla tasolla ja se käy veronmaksajille kalliiksi.

Saksa € 5,0 miljardia = asukasluku 80 milj

Ranska € 2,7 miljardia = asukasluku 50 milj

Suomi € 2,0 miljardia = asukasluku 5 milj

Eli rasite todellisille veronmaksajille on aika helppo nähdä;-)) Me olemme reippaassa johdossa ja parasta on se, että nykyisin suhde on meille vieläkin huonompi.

Suoraan asukasluvun mukaan maksut meni seuraavasti:

Saksa € 62,00 per asukas

Ranska € 54,00 per asukas

Suomi € 400,00 per asukas

Voi hyvällä syyllä sanoa, että maajussi syö Suomessa veronmaksajan pöydässä. Vastineeksi maajussi tuottaa ala-arvoista ruokaa ja vieläpä ottaa siitä kalliin hinnan.

104

1603

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Viljeletkö itse ?

      Eikai nyt.. herran tähden..joka asukas maata viljele.

      Olisit vielä laittanut linnutkin siihen kaavaasi.
      Niittenkin määrä suunnilleen tiedetään.

      ps kaloja älä laita, niistä ei nuppilukua.

      Henkilöautoja 3 miljoonaa, laske niillekkin maataloustuki.

      Voi kristus !
      Ko pitää olla tyhmä.
      Ei ihme jos punikiksi olet jäänytkin.

      • Jussin kyynärtuki

        Olet oudon tyhmä jopa kepuliksi. Asukasta kohden laskettu maataloustuki kertoo tietysti sen, kuinka paljon maksamme maataloustukea enemmän kuin saksalaiset ja ranskalaiset yhtä asukasta kohden. Muutenhan lukuja ei voisi järkevästi verrata.

        Suomessa veronmaksaja joutuu siis maksamaan 6 - 8 kertaa enemmän veroissaan maataloustukia kuin saksalainen ja ranskalainen veronmaksaja.


      • Toups/PohPr/evp
        Jussin kyynärtuki kirjoitti:

        Olet oudon tyhmä jopa kepuliksi. Asukasta kohden laskettu maataloustuki kertoo tietysti sen, kuinka paljon maksamme maataloustukea enemmän kuin saksalaiset ja ranskalaiset yhtä asukasta kohden. Muutenhan lukuja ei voisi järkevästi verrata.

        Suomessa veronmaksaja joutuu siis maksamaan 6 - 8 kertaa enemmän veroissaan maataloustukia kuin saksalainen ja ranskalainen veronmaksaja.

        Onkos huuhaa-veljeni alkanut myös maatalousasiantuntijaksi Keskusta-spesialistin lisäksi.
        Voi tuota esikuntamiehen sekaisin olevaa kuuppaa!


      • Sonnimies, se sika

      • Huvittunut.

        Kun keputollolle on lusikalla annettu, ei voi kauhalla hämmentää. Näyttää olevan tuo luetun ymmärtäminenkin kateissa kirjoitustaidon lisäksi.

        :) :) :)


      • voimeitä
        Jussin kyynärtuki kirjoitti:

        Olet oudon tyhmä jopa kepuliksi. Asukasta kohden laskettu maataloustuki kertoo tietysti sen, kuinka paljon maksamme maataloustukea enemmän kuin saksalaiset ja ranskalaiset yhtä asukasta kohden. Muutenhan lukuja ei voisi järkevästi verrata.

        Suomessa veronmaksaja joutuu siis maksamaan 6 - 8 kertaa enemmän veroissaan maataloustukia kuin saksalainen ja ranskalainen veronmaksaja.

        Mikseivät Stubb ja Nilsiän Nero Katainen halunneet enempää tukea EU:lta. Stubb näytteli rikasta ja sanoi: "Suomi on rikas maa, emme me tarvitse enempää EU-tukea". Juuri näillä sanoilla. Tukea olisi saatu paljon enemmän, jos nämä kaksi "neuvottelijaa" olisivat vain pyytäneet.
        Tanska sai samaan aikaan paljon enemmän kuin Suomi. Tanska ei ole edes pohjoinen maa Suomeen verraten.

        Stubbin ja Nilsiän Neron vuoksi me maksamme nyt kansallista tukea monin verroin enemmän.


      • Anonyymi
        Huvittunut. kirjoitti:

        Kun keputollolle on lusikalla annettu, ei voi kauhalla hämmentää. Näyttää olevan tuo luetun ymmärtäminenkin kateissa kirjoitustaidon lisäksi.

        :) :) :)

        Keinotekoisen kaksikielisyyden ylläpidon suorat ja välilliset kulut alas ja rahaa säästyy todellisiin tarpeisiin. Koulujen pakkoruotsin pakkosyötön suorat kustannukset ovat vain pieni, näkyvä osa kankkulan kaivoon. Sieltä tulisi säästöä niin paljon, ettei sitä edes uskalleta yrittää laskea (=julki tuoda).
        Maatalous tuottaa tarpeellista ruokaa, pitää Suomea asuttuna, tuo varmuusvarastot ja työllistää. Tarveharkinta olisi kuitenkin paikallaan. Onhan suurtilallinen Nalle Wahlrooskin kritisoinut valtion anteliaisuutta, mutta ottaa muiden suurtuottajien tavoin tukirahat vastaan, kun niitä tyrkytetään.


    • heh heh...

      Maatalouden tuilla turvataan kotimaisten elintarvikkeiden saatavuus ja kohtuulliset kuluttajahinnat

      Maataloutta harjoitetaan Suomessa varsin erilaisissa olosuhteissa kuin monissa muissa EU -maissa. Pohjoisen sijainnin, tärkeimpiä kilpailijamaita pienemmän tilakoon ja muiden suomalaisen maatalouden erityispiirteiden vuoksi maataloustuotteiden tuotantokustannukset muodostuvat meillä korkeiksi. Markkinoilta saatavat maataloustuotteiden myyntitulot kattavat vain osan tuotantokustannuksista.

      EU:n maatalouspolitiikan keskeisenä lähtökohtana on varmistaa kohtuuhintaisten elintarvikkeiden saatavuus kuluttajille. Monien maataloustuotteiden hinnat EU:ssa ovat lähellä keskimääräisiä maailmanmarkkinahintoja ja hintataso on yhteismarkkinoilla lähtökohtaisesti sama eri osissa EU:ta. Keskeisten maataloustuotteiden tuotanto, hintataso huomioon ottaen, ei ilman yhteiskunnan tukea olisi mahdollista Suomessa, eikä läheskään nykyisessä laajuudessa muissakaan EU-maissa. Tuotannon kannattavuuden turvaamiseksi maataloutta tuetaan kaikissa EU-maissa budjettivaroin. Tuet voivat olla EU:n kokonaan rahoittamia, EU:n ja jäsenmaan yhteisesti rahoittamia tai kokonaan kansallisista varoista rahoitettuja.



      http://www.mmm.fi/fi/index/etusivu/maatalous/tuet/merkitys.html

    • Faktaa pukkaa

      Kalliiksi käy tämä, että jokainen suomalainen joutuu maksamaan maajussien loisimisesta tuon 400 € per asukas.

      Maataloustuen lopettaminen kokonaan lopettaa Suomen lisälainanoton tarpeen. Myös kestävyysvaje poistuu samalla kertaa.

    • että silleen

      Miksi meidän pitää maksaa siitä, että maajussi kehtaa pankolta nousta? Siksi, että kepulaiset haluavat meidän maksavan itsemme kipeäksi. Sillä me maksajathan olemme kepulasiten mielestä punikkeja ja vaikka mitä. Kaiken kukkuraksi joudumme tuosta heidän toimittamastaan elintarvikkeesta kaupan hyllyltä koriin maksamaan eniten, kuin missään Euroopan valtiossa.

    • heh heh..

      Ranskassa on yhtä kylmää kuin Suomessa....
      Ranskassa satokausi on yhtä lyhyt kuin Suomessa....
      Ranskassa lunta on yhtä paljon kuin Suomessa....

      Näin älykkäimmät osaavat laskea viljelyoloiltaan samanlaisten Suomen ja Ranskan maataloustuet per/asukas ja ovat itse tyytyväisiä älykkyyteensä. Viinin tuottaminen on Suomessa halvempaa koska täällä ei tarvitse tuhohyönteisiä torjua viiniköynnöksistä talvestamme johtuen.

    • Mooses Pessi se oike

      Tulloo paljon rahhoo...

      • Osmium 76

        Onneksi Kataisen-Urpilaisen hallitus ei leikkaa, sohvalla makaajilta joutaakin leikata.


    • Marjatta Väänänen

      Maataloustuet on syytä lopettaa Suomesta. HETI.

      • hyvääkintuossa

        Minulle pientilalliselle se käy hyvin. Saadaan suurtilat konkkaan muutamassa vuodessa ja kansa köyhäksi. Voinpi sitten suurentaa tilaa.


    • J Utta

      hih hih minun takamus on kuusinkertainen hih hih

    • JOHTAJA J:LLÄ

      Maataloustukien kokonaismäärä Suomessa on 4,2 miljardia euroa vuodessa. Maataloustuet lopettamalla poistetaan myös valtiontalouden kestävyysvaje.

    • Keskustaporvari

      Nyt vain on valitettavasti niin, että me suomalaiset tuemme aika rankasti vanhojen EU maiden maanviljelyä. Esimerkiksi Saksassa eu-tuet ovat noin 900€/ha ja maanviljelyä tuetaan verotuksellisesti siten, että alle 1000 000€ liikevaihdon omaavan maatilan ei tarvitse maksaa veroja. Mielestänne se ei varmaankaan ole saksalaisen maanviljelyksen tukemista.
      Toinen esimerkki on Ranskan eu-tuet hehtaaria kohti. Siellä hehtaari tuki on noin 1000€/ha kun se meillä on 542€/ha ja luomu tuki siihen päälle on 141€/ha eli kokonaisuudessaan 683€/ha. Ja pitää muistaa sekin, että Ranskassa pääsääntöisesti saadaan kaksi satoa vuodessa. Lisäksi Ranskassa on maanviljelijöille monenlaisia tukimuotoja. Jos esimerkiksi alkutuotteiden hinnat laskevat yhtäkkiä, niin siellä maksetaan viljelijöille lisätukia. Mutta mielestänne se ei tietenkään ole ranskalaisen maanviljelyn tukemista.

    • pelleilylle loppu

      Miksi helskutissa pitää edes yrittää viljellä jossain suomessa jossa olosuhteet ovat kuin tundralla, olisi kannattavampaa tuottaa ruoka siellä missä se on kannattavaa ja järkevää. Seuraavaksi varmaan vaaditaan ananaksen ja banaanin tuotantotukia lappiin.

      Yhtä huuhaata myös tätä sepustus jostain omavaraisesta ruokatuotannosta ja kriisivarmuudesta jne. Jos joku kriisi syntyy niin suomen tuotanto romahtaa heti välittömästi koska polttoainetta tai varaosia ei saada mistään.

      paremmin näyttävät pärjäävän ne maat joissa on luovuttu tällaisesta pelleilystä ja rahan syytämisestä yhden prosentin kansanosalle jotka itseään maatalousyritäjiksi kutsuu.

      • Pois kateus

        Puhutte kuin mieltä vailla. Viljelijöillä on huonot ansiot , koska viljeleminen MAKSAA .
        Tuet menevät lannoitteiden , siementen , polttoöljyn ostoon , rakennusten rakentamiseen , konekustannuksiin jne. Jos ei tukia olisi , ette leipä suussa haukkuisi viljelijöitä , koska sitä ei ehkä olisi suussanne . Viljelijä maksaa veronsa ja työllistää suuren joukon ihmisiä , ehkäpä monet teistäkin saatte leipänne viljelijän kautta . Ilman tukia ette lihoja söisi , siitä pitää S-ryhmä ja K-ryhmä huolen. Viljelijä saa vain murto-osan hinnasta , nämä kaksi ja teurastamot yms. leijonanosan . Ottakaa selvää , ennen kuin syytätte . Suomella ei olisi varaa ruokkia teitä ostoruualla , vaan silloin ehkä Venäjän malliin pikkutilkuiltanne yrittäisitte elämisen saada , omakotitalon piha ei joutaisi nurmelle , vaan kasvimaaksi ja omenapuille . Tehkää työnne , älkää sossuluukulla vetelehtikö , niin ei ole aikaa joutavuuksiin . Hoitakaa vielä lapsenne työmaallanne , kuten viljelijät ovat tehneet . Ei maalla ole ollut päivähoitoja . Ettette rasita yhteiskuntaa siinä edes.


      • valehtelet taas
        Pois kateus kirjoitti:

        Puhutte kuin mieltä vailla. Viljelijöillä on huonot ansiot , koska viljeleminen MAKSAA .
        Tuet menevät lannoitteiden , siementen , polttoöljyn ostoon , rakennusten rakentamiseen , konekustannuksiin jne. Jos ei tukia olisi , ette leipä suussa haukkuisi viljelijöitä , koska sitä ei ehkä olisi suussanne . Viljelijä maksaa veronsa ja työllistää suuren joukon ihmisiä , ehkäpä monet teistäkin saatte leipänne viljelijän kautta . Ilman tukia ette lihoja söisi , siitä pitää S-ryhmä ja K-ryhmä huolen. Viljelijä saa vain murto-osan hinnasta , nämä kaksi ja teurastamot yms. leijonanosan . Ottakaa selvää , ennen kuin syytätte . Suomella ei olisi varaa ruokkia teitä ostoruualla , vaan silloin ehkä Venäjän malliin pikkutilkuiltanne yrittäisitte elämisen saada , omakotitalon piha ei joutaisi nurmelle , vaan kasvimaaksi ja omenapuille . Tehkää työnne , älkää sossuluukulla vetelehtikö , niin ei ole aikaa joutavuuksiin . Hoitakaa vielä lapsenne työmaallanne , kuten viljelijät ovat tehneet . Ei maalla ole ollut päivähoitoja . Ettette rasita yhteiskuntaa siinä edes.

        Viljelijän kustannukset ovat olemattomat. Tietysti sähköstä ja vedestä pitää maksaa lämmityksen lisäksi, mutta tämä on Suomessa pieni hinta, ei sen maksamiseksi tuhansia euroja tarvita.


      • Unohdit
        valehtelet taas kirjoitti:

        Viljelijän kustannukset ovat olemattomat. Tietysti sähköstä ja vedestä pitää maksaa lämmityksen lisäksi, mutta tämä on Suomessa pieni hinta, ei sen maksamiseksi tuhansia euroja tarvita.

        Öljyt,lannoitteet,siemenet,rehut,koneet,huollot,varaosat,työkalut,ym.ym.ym. lista on loputon.


      • kjgfgjjj

        Mistä vedestä. Omista kaivoistaan veden pumppaavat.

        Kyllä maataloustukiin pitää puuttua ja alkaa jo vähitellen leikkelemään niitä. Sen sijaan, että hyökätään työtätekevien ihmisten kimppuun. Mutta kun keskusta on yhtä kuin MTK.


      • maarosvo
        Pois kateus kirjoitti:

        Puhutte kuin mieltä vailla. Viljelijöillä on huonot ansiot , koska viljeleminen MAKSAA .
        Tuet menevät lannoitteiden , siementen , polttoöljyn ostoon , rakennusten rakentamiseen , konekustannuksiin jne. Jos ei tukia olisi , ette leipä suussa haukkuisi viljelijöitä , koska sitä ei ehkä olisi suussanne . Viljelijä maksaa veronsa ja työllistää suuren joukon ihmisiä , ehkäpä monet teistäkin saatte leipänne viljelijän kautta . Ilman tukia ette lihoja söisi , siitä pitää S-ryhmä ja K-ryhmä huolen. Viljelijä saa vain murto-osan hinnasta , nämä kaksi ja teurastamot yms. leijonanosan . Ottakaa selvää , ennen kuin syytätte . Suomella ei olisi varaa ruokkia teitä ostoruualla , vaan silloin ehkä Venäjän malliin pikkutilkuiltanne yrittäisitte elämisen saada , omakotitalon piha ei joutaisi nurmelle , vaan kasvimaaksi ja omenapuille . Tehkää työnne , älkää sossuluukulla vetelehtikö , niin ei ole aikaa joutavuuksiin . Hoitakaa vielä lapsenne työmaallanne , kuten viljelijät ovat tehneet . Ei maalla ole ollut päivähoitoja . Ettette rasita yhteiskuntaa siinä edes.

        "tehkää kuten viljelijät: ovat hoitaneet työmaalla lapsensa" aivan! helppoahan se on "työmaalla" lapsia hoidella ,jos kerran työt eivät häiritse lastenhoitoa. Minä teen rehellistä veronmaksajatyötä, ei minulla ole aikaa hoidella lapsia työpaikalla kuten teillä maanviljelijöillä.


    • pelleilylle loppu

      Miksi helskutissa pitää edes yrittää viljellä jossain suomessa jossa olosuhteet ovat kuin tundralla, olisi kannattavampaa tuottaa ruoka siellä missä se on kannattavaa ja järkevää. Seuraavaksi varmaan vaaditaan ananaksen ja banaanin tuotantotukia lappiin.
      Eikö eriputahallitus kykene tätäkään ongelmaa hoitamaan?

      • Helinä-keiju

        Ei nähtävästi edes halua!


    • olavi ala-tissilä

      Maataloustuki pois ja Suomi nousuun!

    • tukiaiset pois!

      Ei ihme, että valtio velkaantuu kun maataloustukiaisiin menee noin tuhottomasti rahaa!

    • kepuelätit

      Suomessa jos laskettaisiin mukaan myös hajasijoitustuet, niin summa on todellisuudessa noin 8 miljardia.

    • tuet pois!

      Suomessa maataloustuet ovat 4,2 miljardia euroa vuodessa ja suurimman osan tästä maksaa suomalainen veronmaksaja. Nk. "kansalliset tuet" ovat suora tulonsiirto suomalaisilta veronmaksajilta maajussien pohjattomiin taskuihin.

    • maataloustuki pois

      Miksi tekohengittää toimintaa, johon Suomessa ei ole luontaisia edellytyksiä?

    • C.G.E. Mannerheim

      Maataloustukien lopettaminen lopettaa Suomen velkaantumisen.

      • totta totta

        Maataloustukia poistamisella saadaan Äänekosken kaltaisista paikoista Monacoja. Rahaa teollisuudelle ja ei yhtään tukijussille!


    • Koko kansan ääni

      Maalaisloiset ovat tuhonneet Suomen kansantalouden.

      • kyllä se siitä

        Kyllä ne ainakin yritti. Virolainen tiesi kyllä omasta mielestään mitä kakaroiden oli koulussa opittava, mutta eipä "jämptii" kiinnostanut kotimaisen teollisuuden tukeminen. Ei ostanut tää "tukijussi äijä" Valtraa tai edes Saabia.


    • Eino Jokihalme

      Suomen maataloustuet ovat järjettömän suuret. On merkillistä tukea elinkelvotonta toimialaa, joka tuottaa ala-arvoista laatua.

      Maataloustuet pois ja Suomi nousuun!

      • Sipilän totuus

        Maataloutta tuetaan, koska iso osa saajista on ruotsinkielisiä. Persesörinät, Närpiöt ja Ahvenanmaan paskalat näivettyisivät ilman tukea. Toinen asia mikä röyhkeillä ylimielisen haisevilla kusijusseilla on ilmeisesti mielessä on se, että he muka antoivat "niin suuren uhrin sorassa", että heitä pitää nyt hyysätä seuraavat tuhat vuotta. Minä sanoen että tuet pois ja Etelä-Suomesta kaksi metrinen Klaus Fleming rankaisemaan paskiaisi jos eivät asetu.


      • Ruuanystävä

        Kuinkahan paljon valtio tukee teollisuutta, laivanrakennusta, teattereita, oopperaa ja laiskoja terveitä työtävieroksuva ihmisiä? Ottakaa selvää!
        Maatalous on välillisesti suuri työllistäjä. Sellainen maa, jolla ei ole omaa ruoantuotantoa on haavoittuva. Jos tulee kriisi niin mistä tänne pohjanperukoille ruoka saadaan? Voisi tulla Sipilällekin nälkä.


      • hyrraakohurrit
        Sipilän totuus kirjoitti:

        Maataloutta tuetaan, koska iso osa saajista on ruotsinkielisiä. Persesörinät, Närpiöt ja Ahvenanmaan paskalat näivettyisivät ilman tukea. Toinen asia mikä röyhkeillä ylimielisen haisevilla kusijusseilla on ilmeisesti mielessä on se, että he muka antoivat "niin suuren uhrin sorassa", että heitä pitää nyt hyysätä seuraavat tuhat vuotta. Minä sanoen että tuet pois ja Etelä-Suomesta kaksi metrinen Klaus Fleming rankaisemaan paskiaisi jos eivät asetu.

        Katsokaahan kateelliset kiimaisina mihin RKP:n vasalli eli pakkoruotsi-kepujärjestö lappaa rahojamme!

        http://snadi.mmm.fi/TuJu/search.do?siteLanguage=fi

        Kyllä närppesherppes voi hyvin...


    • JOHTAJA J:LLÄ

      Maataloustuet lopettamalla Suomi säästyy lisälainanotolta. Kannattamaton maatalous loppukoon.

    • jorna s

      Onko sulla varaa maksaa ulkomaalaisesta ruuasta? Se on kuule demari kallempaa

    • Osmium 1

      Mulla eläke 700

    • M M M

      Suomessa maataloustuet ovat vuodessa 4,2 miljardia euroa. Se on aivan liian paljon.

      Suomessa voisi ensitilassa luopua mm. näistä kansallisista tuista.

    • ei järkeä

      Ja sitten haikaillaan vielä ruokatuotteiden viennin lisäämisestä. Vain verot siinä lisääntyisivät!

    • Sipilä sucks!

      Aika tehdä asialle jotain. Jokainen suomalainen joutuu maksamaan loisivalle maajussille sievoisen summan vuosittain.

      • JOHTAJA J:LLÄ

        Ho hoo, ho hoo. HV:ni ei ymmärrä, että ilman tukia ei tule ruokaa. Tsadilaiset luulee, että tietokonepelejä voi syödä.


    • PoisPoisPois

      Suomen maatalouden tuet ovat maailman korkeimmat tuoreiden tilastotietojen mukaan.

    • Talous_kuntoon

      Maataloustuet lopettamalla Suomen velkaantuminen loppuu välittömästi.

    • Pelleporukka

      Kepulaiset ovat tyhmää pelleporukkaa.

    • MTK_sucks

      Järjettömän suuria ovat maataloustuet Suomessa.

    • Reilusti.rukiinen

      Suomi on maailman pohjoisin maatalousmaa. On vähän eroa olosuhteillakin.
      Ei olisi kuitenkaan järkevää elää pelkän tuontiviljan varassa ja istua toimettomana ja avustettavana kylmässä torpassa.

    • Tämä oli hyvä avaus, missä esitetään selkeät luvut. Maatalous tulee Suomessa siis noin 8 kertaa kalliimmaksi veronmaksajalle kuin Saksassa ja Ranskassa. Sen lisäksi veronmaksajat joutuvat meillä maksamaan myös korkeampia kuluttajahintoja kuin em. maissa.

      Hyvä tavoite olisi jo se, että maataloustuki puolitettaisiin Suomessa. Senkin jälkeen tukitasomme jäisi vielä 4 kertaa suuremmaksi kuin vertailumaissa. Tukien puolittamiseen päästäisiin lopettamalla kansallinen maataloustuki. Tällä olisi kerrannaisvaikutuksia, sillä kaikkein heikoimmin kannattavat maatilat lopettaisivat tuotannon ja tästä osa korvaantuisi tuonnilla, osa kannattavien tilojen laajentaessa toimintaansa. Seurauksena olisi kuluttajahintojen lasku, maatalouden sivukulujen (lomituskulut, eläkkeet, luopumistuet) vähentyminen. Seurauksena olisi myös maataloustyöpaikkojen lisääntyminen, koska isoja tiloja ei kyettäisi hoitamaan pelkästään isännän ja emännän voimin. Kotimainen maatalous saisi uutta potkua, kun tuotanto ammattimaistuisi ja harrasteluviljely jäisi vähemmälle.

      Hyvin helposti tässä voitaisiin säästää valtion verotuloja miljardi euroa vuodessa, jolloin 6 miljardin euron leikkaustavoitteeseen päästäisin yksin maataloustukien leikkauksella kuudessa vuodessa. Siinä sitä olisi tuottavuusloikkaa kerrakseen. Tämä on ilmainen idea Sipilälle. Kakkaraan vaan mukaan ja lyhyt kierros vatulointikorissa. Hyödyt ovat mittavat ja kansa kiittää seuraavissa vaaleissa.

      • FaktaaPukkaa

        Tässä Mielipidepankilla hyviä ja rakentavia ehdotuksia. Suomen maataloustukien erityispiirre on myös se, että tuki maksetaan lähinnä suomalaisten veronmaksajien taskuista. Tämän nk. "kansallisen tuen" osuus on aivan liian suuri.


      • Anonyymi

        Tuosta Mielipidepankin kirjoituksesta ei voi olla erimieltä, asia on juurikin näin. Nykyinen kansallinentuki on ihan puhdas, tarpeenton tulonsiirto veronmaksajilta maajusseille ja kepun kannattajille. Pelottelu ruuan hintojen nousulla on samaa propagandaa, kuin se, että meillä on joku erikoinen Nato-optio.. Molemmat ihan samaa huuhaata ja ei perustu mihinkään järjelliseen. Tuonti hoitaa sen, jos ruuan hinnat karkaa käsistä, onneksi olemme EU jäseniä.


    • J-Utta

      Hih hih minä annoin Kreikaan kymmenkertaisesti maataloustukien vertaisen summan Suomen rahaa hih hih

    • Maataloustuki_pois

      Suomessa on ylisuuret maataloustuet. Niiden lopettaminen on kaikista kivuttomin tapa hallitukselle tehdä säästöpäätöksiä. Maataloustuen saajien lukumäärä on niin pieni, että niiden ininä loppuu varsin nopeasti.

      Maataloustuen lopettamalla hoidetaan 4,2 miljardin edestä säästöpäätöksiä.

    • lkhffghjll

      Mutta kuinka moni Keskustapuolueen kansanedustaja on MTKsta palkkaa nostava edustaja. Niin kauan kun näin on, niin ne ei omiltaan leikkaa. Päinvastoin kuumeisesti miettivät lisää tukia, eri nimillä. Tässä on paha eturistiriita, joka olisi pitänyt jokaisessa vaaliplanketissa äänestäjille kertoa.

      • fhjllhgfgj

        Mutta ei. Päinvastoin keskustayrollit huutelivat palstoilla, ettei Keskustalla muka ole minkäänlaisia kytköksiä maatalouteen. Paskasesti kävi veronmaksajalle. Siellä ne pellet nyt jakelee valtion rahoja sulle mulle. Persut vielä siihen kaupan päälle.


      • SanteriAlkio

        Suomen Keskustan eduskuntaryhmä on miehitetty 90 %:sti MTK:n jäsenillä.


    • MTK_sucks

      Koulutuksesta leikataan, mutta juuri viime viikolla MTK:n isopalkkainen (250000 euroa/vuosi) Juha Marttila vaati 100 miljoonaa euroa lisää maataloustukiaisia. Ahneudella ei ole mitään rajaa.

    • MaaseudunTulevaisuus

      Tästä on varaa leikata. Maataloustuen voisi poistaa kokonaan.
      Tätä kannattaa kansalaisten enemmistö.

    • päättäjätnukkuvat

      Ylisuuret maataloustuet ovat kuin vimmaaikainen massamuutto maahamme.
      Enemmistö kansasta ei tue toimintaa mutta silti se jatkuu....

    • KEPU_PETTÄÄ_AINA

      Maataloustuet on lopettava. Muuten ei maajusseja voi yrittäjiksi kutsua.

      Nyt he nostavat 4,2 miljardia tukiaisia vuodessa ja sen "vastineeksi" tarjoavat superkallista ja heikkolaatuista p-skaa.

      • h_a_h_haa

        Ja sitähän sinä syöt..


    • hahhahei

      Ostan Saksalaista laaturuokaa.

    • valistunut_kuluttaja

      En ole vuosiin ostanut ylihinnoiteltua ja heikkolaatuista suomalaisten maataloustuottajien tuottamaa roskaa. Onneksi EU:n myötä kauppoihin tuli lisää valikoimaa.

    • KissaPöydälle

      Mikään ei riitä ahneille peltoeemeleille!

    • pirkkapekkap

      Luontoihmisenä ottaa pattiin kun maatalous on pilannut vesistöt. Suurin osa lannoitteista valuu järviin, eikä mitään tehdä.

    • korkea.aika.tehdä

      Maataloustuet on poistettava. Näin loppuu Suomen valtion velkaantuminen välittömästi.

    • Tjugofem

      Ehdoton EI maataloustukien maksamiselle.

    • hyvä.hyvä.hyvä.hyvä

      Onneksi Britannian EU-ero johtaa Suomen maataloustukien pienenemiseen.

    • Faktaa-pukkaa

      Maatalous on Suomen kansantalouden syöpä. Maajussi syö jokaisen suomalaisen pöydässä kuokkavieraana.

    • hyvää.oli

      Kävin Lidlissä ja yllätyin miten paljon halvemmalla saa laadukasta tavaraa kauppakassiin, en ole aikaisemmin käyttänyt kyseisen kaupan tuotteita ja olen siitä harmissani, nyt liikkeen ovi tulee aukeamaan aina, kun kohdille osuu.

    • hyvää.oli

      Olen siis koko ajan käynyt Lidlissä, kun se on sopivasti Kelan toimiston vieressä.

    • Anonyymi

      Maataloustuet poistettava!

    • Nostetaan ruuan hintaa vaikka 20 % nii sillä se korjautuisi ja tue pois, käykö.

      • Anonyymi

        Hyvä idea, silloin kepulainen moska jäisi kauppoihin ja kuluttaisimme enemmän laadukasta ja hyvää ulkolaista ruokaa. Ruotsissa, Tanskassa, Saksassa, Ranskassa ja Norjassa elintarvikkeet ja raaka-aineet on paljon parempia, kuin kepulaisten tukimoska. Elävät suoraan tukien varassa ja siksi ei tarvitse edes yrittää kunnolla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvä idea, silloin kepulainen moska jäisi kauppoihin ja kuluttaisimme enemmän laadukasta ja hyvää ulkolaista ruokaa. Ruotsissa, Tanskassa, Saksassa, Ranskassa ja Norjassa elintarvikkeet ja raaka-aineet on paljon parempia, kuin kepulaisten tukimoska. Elävät suoraan tukien varassa ja siksi ei tarvitse edes yrittää kunnolla.

        Kyllä raskaasti tuetut viljelijät olisivat todessa lorissa jos tuet kohdennettaisiin tuottaville toimijoille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä raskaasti tuetut viljelijät olisivat todessa lorissa jos tuet kohdennettaisiin tuottaville toimijoille.

        Siksi vaadin tukien siirtämistä venäläisille kaalinkasvattajille. Saataisiin täällä Pietarissa kunnon kaalisoppaa!!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siksi vaadin tukien siirtämistä venäläisille kaalinkasvattajille. Saataisiin täällä Pietarissa kunnon kaalisoppaa!!!

        surullisen pateettista...
        ei todellakaan tarvitse olla slobon trolli kritisoidakseen EUn korkeimpia maataloustukia!


    • Anonyymi

      Olen samaa mieltä aloittajan kanssa. Suomen pitää kieltäytyä ottamasta vastaan Eu:sta tulevia maataloustukia. Suomalaisten veronmaksajien rahat on ohjattava vaikka saksalaisille.

    • Anonyymi

      Suomessa maataloustukiaiset ovat 4,2 miljardia euroa vuodessa. Aika suuri summa maksetaan peltoeemeleille loisimisesta.

      • Anonyymi

        maataloustukea maksavat vain parempituloiset, kun se menee vain valtion verotuksessa. Kunnallisverosta ei mene maataloustukeen. Jos olet kansaeläkeellä tai takuueläkeellä, tuntuuko että maksat maataloustukea ?
        Sanottakoon sekin vielä, minäkin maksan maataloustukea, kun tuloni niin korkeat.
        Vaimonikin maksaa, mutta vähän, kun se nousee lievästi kun raja ylitetään. Näet
        tulorajat alataulukosta.

        Kaksi verotusta -kunnat ja -valtio.
        Ja vain valtionverotuksesta menee maataloustuki. Ei pienistä tuloista mene valtionveroon lainkaan. Siksi verran korkeat tulot pitää olla ennenkuin valtionveroa menee. Ei alle 3000 € kuussa tienaavat maksa sitä lainkaan. Ainostaan hyötyvät halvempina ruoka hintoina kaupoissa, jonne asti maataloustuki yltää.

        Kun työtulovähennys ja muut viran puolesta myönnettävät vähennykset huomioidaan, valtionveroa maksetaan vuonna 2019 käytännössä vasta noin 36 800 euron palkkatuloista.
        https://www.veronmaksajat.fi/Palkka-ja-elake/Veroprosentit/veroprosentit-2019/

        Tästä näyttänyt olleen paljon epäselvyyttä, kun oikein metakoinut heikompituloinenkin miten häneltä menee maatataloustukeen paljon veroista.
        Jos luet tätä, ja eläkkeesi on siinä takuueläkkeen korvilla, ei siitä osasta joka veroon menee, varmaan noin satanen, mene lainkaan maataloutukeen,. Kaupassa saat huokeamalla ruokatarpeita. Ilman tukeja ei voisi kauppa noihin hintoihin myymään.
        Myös me maataloustuen maksajat saadaan huokeamalla kaupasta niitä mihin tuki tulee.
        Tämäkin yksi muoto tasata tulojen mukaan, joita ei varmaan niin aina tule huomioiduksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        maataloustukea maksavat vain parempituloiset, kun se menee vain valtion verotuksessa. Kunnallisverosta ei mene maataloustukeen. Jos olet kansaeläkeellä tai takuueläkeellä, tuntuuko että maksat maataloustukea ?
        Sanottakoon sekin vielä, minäkin maksan maataloustukea, kun tuloni niin korkeat.
        Vaimonikin maksaa, mutta vähän, kun se nousee lievästi kun raja ylitetään. Näet
        tulorajat alataulukosta.

        Kaksi verotusta -kunnat ja -valtio.
        Ja vain valtionverotuksesta menee maataloustuki. Ei pienistä tuloista mene valtionveroon lainkaan. Siksi verran korkeat tulot pitää olla ennenkuin valtionveroa menee. Ei alle 3000 € kuussa tienaavat maksa sitä lainkaan. Ainostaan hyötyvät halvempina ruoka hintoina kaupoissa, jonne asti maataloustuki yltää.

        Kun työtulovähennys ja muut viran puolesta myönnettävät vähennykset huomioidaan, valtionveroa maksetaan vuonna 2019 käytännössä vasta noin 36 800 euron palkkatuloista.
        https://www.veronmaksajat.fi/Palkka-ja-elake/Veroprosentit/veroprosentit-2019/

        Tästä näyttänyt olleen paljon epäselvyyttä, kun oikein metakoinut heikompituloinenkin miten häneltä menee maatataloustukeen paljon veroista.
        Jos luet tätä, ja eläkkeesi on siinä takuueläkkeen korvilla, ei siitä osasta joka veroon menee, varmaan noin satanen, mene lainkaan maataloutukeen,. Kaupassa saat huokeamalla ruokatarpeita. Ilman tukeja ei voisi kauppa noihin hintoihin myymään.
        Myös me maataloustuen maksajat saadaan huokeamalla kaupasta niitä mihin tuki tulee.
        Tämäkin yksi muoto tasata tulojen mukaan, joita ei varmaan niin aina tule huomioiduksi.

        Noinkin kyllä, mutta verokantamme on kovin raskas ja sitä olisi syytä perata.

        Leikkaamalla huonosti tuottavien viljelijöiden tukia, joiden maataloustyöpanoksella ei ole sanottavaa merkitystä ko. raaka.-aineiden tuotantomäärien kohdalla, vapautuisi maksamaamme verovarantoa vaikutukseltaan tärkempiin kohteisiin.
        Ja ko. heikkotuottoisten viljeijöiden tukeminen muutoin olisi kustannustehokkaampaa.

        Simple as_s that!


    • Anonyymi

      Maataloustuki on historiasta jäänyt turhake. Sen aika on auttamatta ohi. Jos suomalainen maajussi ei tuota kilpailukykyisiä tuotteita kilpailukykyiseen hintaan, kuolkoon pois.

      • Anonyymi

        Vuonna 2017 sosiaaliturvan menojen suurin rahoittaja olivat työnantajat, joiden osuus rahoituksesta oli 32 prosenttia. Osuus väheni 1,8 prosenttiyksikköä edellisvuodesta. Vastaavasti valtion ja kuntien yhteenlaskettu osuus oli 48,9 prosenttia.

        Vuonna 2017 Suomen terveydenhuollon menot olivat 20,6 miljardia euroa. Asukasta kohden menot olivat 3 742 euroa.

        Vuonna 2017 Suomen sosiaaliturvan menot olivat 69,1 miljardia euroa. Asukasta kohden menot olivat 12 532 euroa.

        Suhteellisesti suurin, 11,2 prosentin menolisäys tapahtui asumisen menoissa, joiden osuus kaikista sosiaaliturvan menoista on 2,7 prosenttia (1,8 miljardia euroa).

        Suhteellisesti suurimmat menovähennykset kohdistuivat työttömyyteen ja muuhun sosiaaliturvaan käytettyihin menoihin. Työttömyysmenot (4,9 miljardia euroa) vähenivät edellisvuodesta reaalisesti 12,6 prosenttia työttömyyden vähenemisen myötä.
        Muun sosiaaliturvan -ryhmän menot (2,1 miljardia euroa) vähenivät edellisvuodesta 13,4 pro-senttia. Näiden menojen vähentyminen selittyy mm. maahanmuuttokustannusten vähenemisellä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vuonna 2017 sosiaaliturvan menojen suurin rahoittaja olivat työnantajat, joiden osuus rahoituksesta oli 32 prosenttia. Osuus väheni 1,8 prosenttiyksikköä edellisvuodesta. Vastaavasti valtion ja kuntien yhteenlaskettu osuus oli 48,9 prosenttia.

        Vuonna 2017 Suomen terveydenhuollon menot olivat 20,6 miljardia euroa. Asukasta kohden menot olivat 3 742 euroa.

        Vuonna 2017 Suomen sosiaaliturvan menot olivat 69,1 miljardia euroa. Asukasta kohden menot olivat 12 532 euroa.

        Suhteellisesti suurin, 11,2 prosentin menolisäys tapahtui asumisen menoissa, joiden osuus kaikista sosiaaliturvan menoista on 2,7 prosenttia (1,8 miljardia euroa).

        Suhteellisesti suurimmat menovähennykset kohdistuivat työttömyyteen ja muuhun sosiaaliturvaan käytettyihin menoihin. Työttömyysmenot (4,9 miljardia euroa) vähenivät edellisvuodesta reaalisesti 12,6 prosenttia työttömyyden vähenemisen myötä.
        Muun sosiaaliturvan -ryhmän menot (2,1 miljardia euroa) vähenivät edellisvuodesta 13,4 pro-senttia. Näiden menojen vähentyminen selittyy mm. maahanmuuttokustannusten vähenemisellä.

        levittelet kopioimaasi teksiä joka ketjuun
        sosiaaliturvamenot eivät ole verrannollisia elinkeinotukiin

        capito tonto?


    • Anonyymi

      Onneksi Suomen tuet eivät mene pääosin viininviljelyyn.

      • Anonyymi

        mutta iso osa menee tuottamattomien viljelijöiden elättämiseen.. alle kolmannes tukiviljelijöistä kun tuottaa lähes kaiken.


    • Anonyymi

      Suomessa sosiaaliturva maksaa noin 13000 euroa vuodessa asukasta kohti eli 67 mrd vuodessa. Kyllä siinä on ainakin puolet liikaa.

      • Anonyymi

        Työttömät, juopot, narkkarit, vanhukset, sairaat, lapset jne kerjäämään, niin ne köyhissä kehitysmaissakin tekevät. Täytyy kelvata Suomessakin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Työttömät, juopot, narkkarit, vanhukset, sairaat, lapset jne kerjäämään, niin ne köyhissä kehitysmaissakin tekevät. Täytyy kelvata Suomessakin.

        Mitäs jos alettaisiin leikkamaan... lopettamalla maakuntien hallinto, koulutus ja terveydenhuolto nuo sosiaalikulut laskisivat roimasti.


    • Anonyymi

      Suomalainen maatalous on mätäpaise joka viimeinkin pitäisi puhkaista. Sukupolvi toisensa jälkeen elätetään Jusseja kotiinsa veronmaksajien rahoilla. Ei järjen häivää tämmöisessä hyysäämisessä.

    • Anonyymi

      Aivan törkeää!!!!@

    • Anonyymi

      Alle neljännes näistä EUn korkeimpia maataloustukien nauttimista tuottaa n 90% maataloustuotannon arvosta.

      Miksi tyhjäntuottajille ylipäätään pitäisi maksaa tukia?

    • Anonyymi

      On hyvä, että hallitusneuvottelussa on päästy sopuun maataloustukiaisten rajusta leikkauksesta. On jo aika, että peltoeemelitkin osallistuvat taloustalkoisiin.

    • Anonyymi

      suomessa ei ollu ennen maataloustukia ja viljasta maksettiin hyvä hinta.mutta sit nämä kaupungin pullamössöt alkoivat valittaa et ruoan hinta oli liian kova niin sit keksittiin maatalaustuki ihan vaan kaupunkilaisten takia.ja nyt nämä samat naamat täällä valittaa et tuet liian kovat kun ne itse sitä ovat halunnet et saisivat halvempaa ruokaa.mun mielestä vanha syysteemi oli parempi ennen tukia

    • Anonyymi

      Maanviljelijän paradoksi:
      Ei leipää edes omassa pöydässä ilman maataloustukia.

      • Anonyymi

        Todella hyvä havainto, näin se muuten tosiaan on!


    • Anonyymi

      Suomi ruokaa paskaa ja kallista

    • Anonyymi

      Ohhoh mikä väittämä! Et sitten ilmastoa verrannut samalla. Maajussit saavat pienimmän korvauksen mitä väliportaat ja Kesko-Maakunta rokottavat elintarvikkeiden kalleudella asiakkaita.

    • Anonyymi

      Sosiaaliturvasta ne suurimmat säästöt tulisi. Kulttuurin ja urheilun tuki pitäisi loppua.

    • Anonyymi

      Ruoka oli paljon kalliimpaa 30 vuotta sitten.

    • Anonyymi

      Jusseista 3/5-osaa nostaa maataloustukia vain elämäntapansa johdosta.
      Nämä rahat voisi aluksi ohjata hyödyllisemjin

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      149
      2339
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1958
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1928
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1730
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1520
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1183
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1178
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe