Raa'at siankorvat

Sädemaa

Voiko koiralle syöttää raakoja siankorvia?

16

909

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rodik

      Olen lukenut jostain,että sianlihaa ei kannattaisi koskaan muutenkaan antaa raakana koiralle,vaan se olisi syytä kypsentää.Ja syy siihen on se,että sianlihassa kuulema voi joskus olla joku sellainen bakteeri,joka ihmiselle ei ole niin vaarallinen kuin se on koiralle.Se voi koiralle kuulemma olla jopa joskus ihan hengenvaarallinenkin ,joten ehkä noita siankorviakaan ei sen tiedon mukaan ole ehkä sitten turvallista raakana syöttää myöskään.En vaan valitettavasti nyt muista mikä sen bakteerin nimi on joka sianlihassa voi muhia.

    • Sädemaa

      Tiedän kyllä useammankin koiran, jotka ovat raakaruokinnalla ja syövät mm. possun jauhelihaa raakana päivittäin. Ovat syöneet jo vuosikausia.

    • äly hoi taas!

      Kyllä saa antaa!!

    • Rodik

      On vaan ollut ilmeisesti hyvää tuuria ettei sitä bakteeria ole sattunut niissä lihoissa olemaan.Ja täytyy se tässä sanoa myös,että tämä juttu ei olesuinkaan minun päästäni keksitty, vaan luin sen tosiaankin jostain artikkelista aikoinaan jossa oli ihan tutkittua asiatietoa.Valitettavasti en vaan enää niin tarkkaan sitä muista mistä sen luin, kun siitä on aikaa kulunut sen verran että on päässyt unohtumaan,mutta itse tuo tieto vaan jäi muistiini pysyvästi kuitenkin,koska pidin sitä sen verran tärkeänä asiana muistaa.Ja totta kai jokainen saa syöttää koiralleen mitä haluaa,mutta ajattelin vain jakaa tuon lukemani tiedon silti kuitenkin muillekin, ,jotta saavat sitten sen pohjalta miettiä mitä haluavat sen tietäessään oman koiransa kanssa tehdä.

    • Rodik

      Yritin tuolta netistä etsiä jos olisin sattunut vahingossa löytämään sen artikkelin josta tuon jutun luin ettei raakaa sianlihaa sais ikoiralle antaa,mutta enkuitenkaan sitä nyt enää löytänyt .Mutta sen sijaan eräältä toiselta sivulta,eli Yle Uutiset/yle.fi sivulla oli juttua koirien ruoista ylipäätään muuten ja siellä niissä ihmisten kommenteissa ilmeisesti joku on lukenut tuon saman tiedon kuin minäkin ja hän siellä juuri vastaa myös,että miksi se sianlihan raakana koirille niin vaarallista on ja niinpä kopioin sen tekstin ja liitän sen tähän teille luettavaksi sitten myös.Ja se lukee tuossa alla kokonaisuudessaan niinkuin tämä vastaus kuului:

      Raaka sianliha saattaa sisältää Aujetzszky-viruksia, jotka aiheuttavat ns. pseudorabiesin (vesikauhua muistuttava), se tappaa tarttuessaan kissat ja koirat, eikä paranemisen toivoa ole. Ihmiselle harmiton virus tarttuu myös helposti lihankäsittelyssä, jos hygienia ei ole parhaimmillaan. Suomeen tuodaan sianlihaa... ja paljon! Pese kätesi huolellisesti, kun kosket laittaessasi ruokaa sianlihasta ja syötät koiralle/kissalle myöhemmin sitä ah niin hyvää kypsää possua!

      Katsokaa netistä esim. saksankieliset julkaisut tästä aiheesta, jos ette muuten usko!

    • Rodik

      Laitan tähän perään vielä tämän linkin myös,josta voitte halutessanne lukea minkälaisesta taudista tuossa edellä mainitussa Aujetzszky viruksista on kysymys,jotka tuon tappavan pseudorabiesin voivat lemmikeillemme aiheuttaa

      http://fi.wikipedia.org/wiki/Aujeszkyn_tauti

      Minusta siinä on olemassa sellainen riski ja miettimisen paikka kyllä ja en sen vuoksi sianlihaa raakana uskalla koiralleni syöttää,mutta naudanlihaa annan kyllä.

    • jep.

      Ehdottomasti parasta ravintoa, koska ovat turvallisia. Suomessa teurasliha on tutkittua ja raaka on vielä puhdas.

      Kun siankorvia aletaan kuivattaa koirille, siiinä prosessissa korviin saattaa tulla salmonella. Kuivattuja en uskalla antaa, ja koira voi mennä ripulille.

      Raaka on vielä ihan ok, meillä suomessa.

    • ............

      Tähän on tullut muutama aivan väärä tieto ja on kerätty virheellistä tietoa suomen lihasta, Suomessa ei ole todettu salmonellaa vuosiin ja kaikki eläimet tutkitaan erittäin tarkasti.

      Luottajaa eviran tidotukseen.

      http://www.evira.fi/portal/fi/tietoa evirasta/ajankohtaista/?bid=1984

      http://www.lihatiedotus.fi/www/fi/media/tiedotteet/2009.php?we_objectID=53

      Eriasia on sopiiko sianliha koiralle vai ei.

      Salmonella riski piilee toisissa elintarvikkeissa.

      http://www.taloussanomat.fi/paivittaistavarat/2011/08/16/salmonellaa-suklaasta-ja-sipseista-katso-15-yllatysvaaraa/201111345/12

      • ei suklaa ole koiran ruokaa tai sipsit. Suklaa on koiralle myrkyllistä, tiesitkös sitä???


    • w9dx0io2lxc2

      Ei pelkissä korvissa paljon mitään ole, rustoa ehkä ja nahkaa.Voi toki antaa, mutta ei kovin ravinnerikasta ta täyttävää.

      • Traka

        Raaka liha, ihmiselle kelpaava, on turvallisempaa kuin kuivaruoka, riski saada joku tuollainen bakteeri on pieni. Sitä suomalaista sapuskaa saa nyt joka marketista ja eläinkaupasta (Musch, Maukas, kennelpakaste ym). Jos raakaruoan ainoa vaihtoehto on teolliset koiranruoat niin riskittömämpää on tarjota raakaa ruokaa. Kuivaruoka, myös makkarat ja tuoreruoat sisältää ainesosia jotka on koiralle epäterveellisiä : Ravinnoksi kelpaamattomia ruhon osia, kasvaimia, härskiintynyttä rasvaa, elohopeaa sisältävää kalaa, lääkejäämiä, homeisia viljoja, sairaita ruhonosia, sokeria, suolaa.. Netistä löytyy paljon tästä aiheesta, ja kirjoja mm. "Food pets die for" jonka olen lukenut.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1878
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1818
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      118
      1809
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      76
      1592
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1246
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1138
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1128
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe