En pysty käymään koulua kunnolla kavereiden takia

Toivotonkoulunkäyjä

Hei, en tiedä miten aloittaisin tän.. Mutta niin. Tosiaan, käyn yläastetta josta minulla on jäljellä enää 1,5 vuotta kunnes yläaste on ohi. Minulla on ongelma nimeltä ystävät.. Omistan vain semmosia ystäviä joita ei kiinnosta koulun käynti ollenkaan, lähtee aina koulusta pois välkän ajaksi ja tekee muutenki just mitä lystää koulussa. Minut on helppo houkutella aina mukaan tämmöseen eli olen aina mukana kaikessa tuommosessa valitettavasti. Olen kyllä yrittänyt kieltäytyä mut en vaan onnistu.
Minun unelma on olla poliisi isona, mutta en todellakaan pääse poliisiksi koska en osaa olla koulussa kunnolla vaikka haluaisinkin! Ka:ni oli 7 luokan keväällä 5,9 (TODELLA HUONO!!) Ja alisuoriuduin kyllä sen täysin. En edes yrittänyt. Nyt 8 luokan joulutoikkari ka oli 6.5, ja nyt olen vähän jo yrittänytkin mutta tiedän etten pääse tälläkään keskiarvolla poliisiksi.. En halua antaa nuoruuden ystävien pilata mun pienestä asti ollutta unelmaa..:(
Äh kukaan ei varmaan ymmärrä tätä mun selitystä tässä :( en tiedä Kelle voisin puhua joka ymmärtäisi mua..

27

74

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • toyiowyi

      Jos tottelet näitä pölvästeja, niin ei siinä sitten auta muu kuin kärsiä seuraukset. Siis saat huonon päästötodistuksen, jolla ei pääse mihinkään koulutukseen. Rupea vaan jo katselemaan itsellesi siivoojan paikkaa, vaikka senkin saamisessa voi olla vaikeuksia, koska siivoojankin on oltava nykyään luotettava ja täsmällinen.

    • Hei, kerrot tilanteestasi hyvin tässä ja on tärkeää, että kuuntelet ennen kaikkea itseäsi ja omia toiveitasi. Kouluun satsaaminen kuulostaa järkevältä, ja ennen kaikkea unelmasi toteutumisen kannalta tärkeältä. Olet saanut hyvin nostettua keskiarvoasi ja mikäli jatkossakin pystyt keskittymään kouluun kavereiden houkutteluiden sijaan, saat varmasti keskiarvosi tarvittavalle tasolle. Voisit keskustella tilanteesta esimerkiksi koulusi opinto-ohjaajan kanssa, ja voitte yhdessä pohtia ratkaisuja siihen, että saat suoritettua koulun mahdollisimman hyvin loppuun. Tilanteesta kertominen vanhemmillesi tai jollekin muulle aikuiselle voisi myös auttaa tilanteessasi.

      Tsemppiä opiskeluun :)

      Mari, NettiSaapas Helsinki

    • kfkfk

      No, eiköhän ole parempi elää sitä omaa elämää ja jättää ne kaverit sekoilemaan. Lopulta menettäisit monet mahdollisuutesi mennä elämässä eteenpäin. Nykyiset kaverisi vievät sinua vain poispäin elämästä..Ota järki käteen.

    • nainen16

      Moi Toivotonkoulunkäyjä. Ymmärrän huolesi, tuossa iässä kaverit ovat kaikki kaikessa, ainakin usein. Mieti, mikä oikeasti on tärkeintä. Niin. Tulevaisuus, tai se että sinulla on isona katto pään päällä ja ruokaa jääkaapissa. Ja unelmasi. OMA ELÄMÄSI. Älä anna kavereidesi pilata sinun unelmiasi, sinun tulevaisuuttasi ja sinun elämääsi. Ole toki heidän ystävä mutta käy koulut ja hanki pätevyys. Jos he nyt nauravat sinun valinnallesi, naura koulun jälkeen heille kun sinä menestyt ja he eivät saa opiskelu- eikä työpaikkaa mistään. Niin. Valinta on sinun.

    • ZahraZahra

      Vau, onnistuitpa nostamaan paljon tota keskiarvoa silloin. Pystyt nostaa sitä vielä enemmän nyt, jos panostat ja teet sitä, mitä oma järki ja sydän sanoo. Sulla on vielä suht paljonki yläastetta jäljellä ja aikaa parantaa tapas. Ja jos sitten haluat, voit mennä vaikka 10. luokalle ysin jälkeen.
      Päätä, että seuraavan kerran kun kaverit lähtee jonnekin hortoilee ja tyhmäilee, et oikeesti mee mukaan ja piste. Jos ne ees kysyy, mikset lähde, niin sanot vaan, että "en mä nyt ala/jaksa/viitti/halua", eikä sun tarvii sitä sen dramaattisemmin perustella. Se on SUSTA ITESTÄ kiinni.
      Jos muu ei auta, sun pitää jättää ne kaverit, niin vaikeaa kuin se onkin. Muuten ne houkuttelee ja johdattelee sut vielä pahempiin tyhmyyksiin ja sössit mahdollisuutes ja menetät unelmas.

    • Lsslleksls

      Jos 9lk menee huonosti etkä pääse jatko opinnoille semmosen paikkaan mihin haluat niin suosittelen kymppiluokkaa.

    • rohkeutta

      Hei, nuo kaverit luulevat olevansa kovia ja rohkeita, mutta oikea kovuus ja rohkeus piilee siinä että uskaltaa sanoa ns. kavereille EI, Ei käy en ala. Jos aiot Poliisiksi on hyvä aloittaa oikein ja rohkeasti toimiminen jo nyt. Et voi unelma-ammatissasi toimia muuten kuin oikein lain mukaan. Myös asioista puhuminen tuki henkilöille, vanhemmat, opettajat, ota myös yhteyttä poliiseihin jotta voit tutustua heihin ihan oikeasti. Tarvitset rohkeutta tehdäksesi oikeanlaisia päätöksiä, niiden aika on nyt, jos haluat joskus ammattiin johon tunnet vetoa ja mielenkiintoa.

    • Itteänikin harmittaa peruskoulun todistus kun olis pystyny parempaan, mutta onneks todistus sentään aika keskiverto mikä riittää omalla kohdallani.

      Vaikutat kuitenkin fiksulta tyypiltä kun mietit vakavasti tulevaisuutta. Sulla on vielä hyvät mahdollisuudet korottaa numeroita kun nyt otat koulun oikein asiakseks. Voisit myös keskustella opettajan, opinto-ohjaajan tms kanssa mitä voisit tehdä sen hyväks että koulumenestykses parantuis ja olisko antaa vaikka jotain neuvoja sulle? Kannattaa rohkeesti käydä juttelemassa!

      Sit peruskoulun jälkeenhän on mahdollista käydä 10 luokka, itelläni ei oo siitä sen tarkempaa tietoa mut voisko sielläkin vielä parantaa numeroitaan?

      Sulla on vielä aikaa ja täydet mahdollisuudet, käy mahdollisuuteen kiinni ja pyydä ihmisiltä apua ja neuvoja koulussa! :)

    • hyväettätahdotoikeaa

      .len aikuinen, mutta kun minulla on asioita joita pyrin ratkaisemaan oikein rukoilenm Voit vaikka rukoilla näin; Jeesus sinä näet minut, anna minulle viisautta ja voimaa tahdä oikeita ratkaisuja ja hyljätä ne asiat jotka eivät ole hyviä minulle. Johda elämääni. Tukeudun sinuun, kiitos sinulle.

    • opikeksimäänselitys

      Ensin kannattaa opetella sanomaan ei. Pistää kännykkä äänettömälle ja olla vilkaisematta kaikkia facebookeja yms. Jos aina kaahotat muiden mukana, on selvää, että tulevaisuudessa tyhmästä päästä saa kärsiä koko ruumis. Kaverisi ovat sinua selvästi lapsellisempia. Ehkä kannattaa katsoa uusia kavereita. Kyllä se totuus kuitenkin on, että ensimmäisen kerran kaverit kaikkoaa yläasteelta päästessä, sitten ammattioppilaitoksesta tai lukiosta ja sitten jatko-opinnoista. Siitä porukasta seuloutuu ne tosi ystävät, jotka voi pysyä koko elämän.
      Kouluun pitää panostaa kuitenkin aika lyhyen aikaa, ja sitten aikaa riittää muuhunkin kuin ostareilla pyöriskelyyn.

    • helsingforsare

      Hei!

      Vaikutat fiksulta ja fiksu on myös unelma-ammattisi. Sanotaan, että "joukossa tyhmyys tiivistyy" ja " seura tekee kaltaisekseen" eli vaara on, että niiden kaverien kanssa tulee tehtyä erinäisiä kolttosia, mikä ei ainakaan poliisin ammattiin pyrkiessä ole eduksi, jos virkavallan kanssa on joutunut tekemisiin. Etkö voisi jättää rohkeasti ne lusmuilijat ja lyöttäytyä luokan fiksuimpien joukkoon? Kai niitäkin on. Väestöliitolla on Poikien puhelin, jonne kannattaisi soittaa ja keskustella aikuisen kanssa ja saada tukea. Ja voi olla hyvä myös koulukuraattorin tai -psykologin kanssa jutella. Jos poliisiksi aikoo, ei saa olla kovin ujo ja arka. Muuten on se kyllä kaunis ominaisuus, ettei ole liian äänekäs ekstrovertti.

      Kannattaa kunnostatua ja yrittää kohottaa keskiarvoa. Istua kotona lukemassa ja tekemässä kotitehtävät, ja harrastaa vaikka jotain urheilua juoksemista tai jotain joukkuelajia. Urheiluseuroissa voi saada hyviä kavereita ja saa kulutettua liiat energiat. Ja onhan sekin tärkeää poliisiksi pyrkiessä, että on hyvä kunto. Onnea ja menestystä!

    • TreenHanu

      Juu-u....Yks nelikymppinen säveltää ...ja "Keittiöpsykologien " armeija on analysoimassa....Ei voi kuin hävetä vastanneiden puolesta....

    • ka9.7

      Älä anna muiden pompotella itseäsi! Vaikutat todella fiksulta kaverilta, ja kunhan jaksat keskittyä niin eiköhän se ka siitä nouse. Itse kun olin yläasteella saatoin joskus piiloutua kirjastoon tai jonnekin muualle tekemään tehtäviä tai lukemaan.
      Jos haluat nostaa keskiarvoasi, voit kysyä opettajilta vinkkejä siihen. Ole tunneilla aktiivinen ja osoita mielenkiintoa aineisiin, se yleensä tepsii kuten myös tunneilla kuuntelu!!
      Muista, poliisin pitää olla vahva auktoriteetti, joten tee niin kuin itse hyväksi katsot. Jos selität tilanteen kavereillesi, että tarvitset aikaa läksyihin ym. jotta pääset jatko-opiskelemaan, luulisi heidän ymmärtävän. Tsemppiä!

    • toiveikas123

      Sinulla on hieno unelma! Älä anna tomppeleiden koulukavereiden pilata sitä! Olet jo nostanut keski-arvoasi hienosti! Voin kertoa kokemuksesta oman tarinani. Olen tällä hetkellä 26 vuotias. Olin peruskoulussa aina keskiverto oppilas. Lukion jälkeen opiskelin sairaanhoitajaksi koska kuvittelin etten pysty parempaan. Nyt aikuisiällä kun elämäntilanne salli, olen alkanut lukemaan pitkää fysiikkaa ja kemiaa ja tähtään lääkikseen. Jos vain olisin jo yläasteella tiennyt että kykenen näihinkin aineisiin, olisin tehnyt sen jo silloin. Olet ihminen aluillaan. Kaikki on sinulle mahdollista. Aivan kaikki! usko minua ja toteuta unelmasi! Mieti kumpi lämmittää sinua kahden vuoden päästä enemmän. Paikka hyvässä lukiossa matkalla kohti uraa poliisina vai muisto yläasteen hengailuista joita et edes halunnut. Onnea yritykselle! Olen 100% varma että onnistut.

    • Itsestäkiinni

      Kokeissa pärjääminen on kiinni tunnilla keskittymisen lisäksi siitä, että tekee läksyt ja lukee kokeisiin. Ei ne kaverit iltaisin siellä sinun kotona ole. Siellä voit rauhassa tehdä läksyt ja lukea kokeisiin ja näin nostaa keskiarvoa.

    • OpoPopo21

      Et vaikuttaisi olevan muutoinkaan soveliasta poliisiainesta koska annat sivullisten toiminnan ja mielipiteiden vaikuttaa toimintaasi noin reilusti. Suosittelen passiivisempaa ammatinvalintaa - vaikkapa tehtaan linjalle duuniin !

    • Molemminpuolista-

      Valitettavasti joskus on vain laitettava kova kovaa vasten:/ On rankkaa, tiedän sen omasta kokemuksesta, mutta siinä kuitenkin voi vain voittaa.
      Kun eihän se tietysti tarkoita sitä, että täytyisi lakata olemasta sosiaalinen. Otat hieman etäisyyttä näihin kavereihin, eli teet selväksi että haluat opiskella rauhassa koska sä haluat ja sulla on siihen täysi oikeus.
      Jos heillä on oikeata ja tervettä respektiä sua kohtaan, niin kuin ystävyydessä kuuluu olla toista kohtaan, niin hyväksyvät sen.

    • ghghgh

      Pakkohan sinun on yrittää enemmän ja ajateltava ihan sitä omaa tulevaisuuttasi ja ryhdistäydyttävä välittömästi. Luot itse oman tulevaisuutesi.

    • sieLUU

      Kauheaa että sinulalon yläaste!

    • sieLUU

      Minusta tuntuu että olen pienmpi sinua
      Enole voinut kehittyä aikuiseksi 48 vuotias tyttö
      Minusta kaikki naiset ovat tyttöjä
      Millaista on olla nuori!?
      Ismo Alanko ja Toni Wirtanen syrjäyttivät minut kaikesta elämästä
      syrjäydyin

      olla poliisi on käsittämätöntä.
      Minä menen kyllä nyt syömään munariisipasteijoita.
      ( niitä sai leivän jako paikasta. )

    • Diapamkenguru

      Minun neuvoni:
      Heivaa ne sivistymättömät elämästäsi pois, hanki uusia kavereita (jos mahdollista) ja opiskele. Kun pääset hyvään jatkokoulutuspaikkaan, voit olla onnellinen. Opiskele vaikka hävittäjälentäjäksi jos kiinnostaa.
      Kaverisi on varmaan 10 vuoden päästä sosiaaliturvatoimiston luukulla tai siivoojana.
      Aika usein oon poikien keskuudessa huomannut tota ajattelutapaa, että kun jotain kiinnostaisi opiskelu, muut alkavat pian vältellä ja pitää tyhmänä.

      Tulevaisuutesi voi olla ystäviä tärkeämpi.

    • Ymmärrän hyvin huolesi. Nyt ei auta kuin tarttua härkää sarvista ja vain sano tiukasti ei niille kavereille. Jätä se koululta lähteminen väliin, lue vapaa-ajalla kunnolla kokeisiin jne. Kyllä se keskiarvo siitä vielä nousee. Kannattaa myös käydä puhumassa opon kanssa. Jos keskiarvo on sitten ysiluokallakin vielä liian alhainen niin silloin on vaihtoehtona mennä kymppiluokalle missä sitä keskiarvoa voi vielä yrittää korottaa.

    • jperg

      Käske niitä lukemaan tämä ketju

    • Jakeasa
    • hyvähyvä

      Onnittelut hyvin nostamastasi keskiarvosta.
      Sä olet saanut tässä jo paljon hyviä vastauksia, mutta mä kirjoitan vielä asiasta, joka mulle tuli mieleen.
      Kaveriporukassa, joka tekee väärin, voi tulla myös muita ongelmia, jotka vaikuttaa sun tulevaisuuteen. Joskus joku voi keksiä tehdä jotain tyhmää, joka on rikollista. Sä voit ajautua siihen vahingossa mukaan ja saada merkinnän rikosrekisteriin. Sellainen merkintä voi estää poliisiksi pääsyn ja on muutenkin ikävä.
      Mulle meinasi kerran käydä niin, kun kaverit oli menossa juomaan olutta. Onneksi en mennyt mukaan, koska ne oli tehnyt samana iltana tosi inhottavan rikoksen. Jos mä olisin ollut mukana, mun olisi ollut pakko olla mukana siinä ja olisin joutunut putkaan, erotettu koulusta, joutunut oikeuteen ja mut olisi otettu huostaan.
      Jos menetät jonku sun kavereista, teistä voi tulla myöhemmin uudestaan kavereita. Saat kuitenkin uusia kavereita niistä, jotka käy koulua kunnolla.
      Terveisin Merja

    • 45634563456

      Miten on mahdollista edes saada 5,9KA tai muutenkaan alle 7-8? Itse en yläasteella koskaan mitään lukenut enkä läksyjä tehnyt mutta silti KA oli 8,8.

    • uskoisinauttavan

      Entäpäs jos sanoisit kavereillesi suorat sanat, että pyrit isona poliisiksi ja haluat panostaa kouluun. Sano myös että et tarkoita sitä pahalla. Jos he ovat todella kavereitasi heidän pitäisi ymmärtää, että haluat hyvän elämän ja tulevaisuuden sillä koulut on osa sitä hyvää elämää.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      50
      5015
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3287
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1422
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1275
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      967
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      888
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      219
      750
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe