J. Tukiaisen rikos: Kunnianloukkaus, INGERTTILÄ

Oikeusnäätä

Tässä ketjussa on selostettu Johanna Tukiaisen tekemä kunnianloukkausrikos.
Selostus perustuu pääosiltaan Helsingin käräjäoikeuden tuomiolausumaan 3.3.2015.

Asia: Kunnianloukkaus
Tapahtuma-aika ja -paikka: 11.-13.10.2014 Helsinki
Vastaaja: Johanna Tukiainen
Asianomistaja: Susanna Ingerttilä.

Syyteharkinnan oli tehnyt Helsingin syyttäjävirasto ja kihlakunnansyyttäjä Sirpa Väätäinen, joka myös toimi oikeusistunnossa syyttäjän roolissa. Käräjäoikeustuomarina toimi Marjatta Berg.

61

956

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Syyte

      Syyte:
      ”Tukiainen oli Facebook-sivullaan esittänyt Susanna Ingerttilästä valheellisen vihjauksen siten, että teko on ollut omiaan aiheuttamaan vahinkoa ja kärsimystä Ingerttilälle. Tukiaisen perusteettoman vihjauksen mukaan Ingerttilä olisi eräissä häissä saattanut pahoinpidellä Tukiaista, eli täten Tukiainen oli vihjannut, että Ingerttilä olisi syyllistynyt rikokseen.”

      • Patteri-hyökkäsi

        Tapaus liittyy Johanna Kareen häihin 10.10.2014 http://aijaa.com/BBYzZW tai oikeastaan häiden jälkeisiin tapahtumiin, joista Tukiaisella ei ole muistikuvaa.

        Kareen häissä Ingerttilä oli pääsyt poistumaan uhkaavasti käyttäytyneen Tukiaisen luota ja lähtenyt sitten melkeinpä saman tien taksilla kotiinsa.

        Saman viikonlopun aikana, joskus myöhemmin, Tukiainen oli kaatunut umpijurrissa jossain toisaalla katkoen etuhampaitaan: http://aijaa.com/Y108b3 ja http://aijaa.com/2FJSyg Kuva leuasta: http://aijaa.com/U8nXO0

        Selvittyään hän alkoi väittää nettikirjoituksissaan Ingerttilän tai jonkun muun pahoinpidelleen häntä törkeästi.


      • Tukiaisen-näkemys

        Käräjäoikeus:
        ”Vastaaja Tukiainen myönsi tämän syytekohdan osalta kirjoittaneensa kyseisen Facebook-päivityksen. Hän kertoi, että päivityksen tarkoituksena ei ollut loukata, vaan etsiä tekijää häneen itseensä kohdistuneelle törkeälle pahoinpitelylle.

        Vastaaja Tukiainen kiisti asianomistajan korvausvaatimuksen perusteeltaan ja asianomistajan vaatimuksen kärsimyksen korvaamisesta määrältään 200 euroa ylittävin osin. Vastaaja kiisti asianomistajan vaatimuksen taloudellisen vahingon korvaamisesta täysin, sillä hänen mukaansa syy-seuraussuhde menettelyn ja taloudellisen vahingon osalta on jäänyt näyttämättä.”


      • Todistelu

        Oikeudessa asian henkilötodisteluun osallistuivat asianomistaja Ingerttilä ja vastaaja Tukiainen sekä syyttäjän todistajana Johanna Karjunen. Kirjallisina todisteina esiteltiin kirjoitus seiska.fi –sivuilta (13.10.14), Hymy-lehden sivuilta (13.10.14), kuvakaappaus Tukiaisen Facebook-sivulta ja taksikuitti.


      • FordPrefect-rapo

        Livekäyttäjä ”FordPrefect” osallistui oikeusistuntoon laati selkeän raportin käräjäsalissa käydyistä keskusteluista ja todistelusta. Seuraavassa on lainattu raporttia pahoinpitely-yrityksen ja kunnianloukkauksen osalta:

        ”Viimeisenä asiana käsiteltiin kunnianloukkausta Susanna Ingerttilää kohtaan.
        Johanna oli kutsuttuna osallistunut häihin, joissa hän oli perinteiseen tyyliinsä rähissyt ja reuhannut tällä kertaa sattumalta uhriksi täysin yllättäen ja syyttä joutunutta Susannaa kohtaan. Johanna oli yrittänyt lyödä Susannaa syyttäen tätä pahoinpitelystä. Susanna oli lähtenyt taksilla tämän jälkeen kotiinsa, josta hänellä oli todisteena taksikuitti.”


      • FordPrefect-rapo
        FordPrefect-rapo kirjoitti:

        Livekäyttäjä ”FordPrefect” osallistui oikeusistuntoon laati selkeän raportin käräjäsalissa käydyistä keskusteluista ja todistelusta. Seuraavassa on lainattu raporttia pahoinpitely-yrityksen ja kunnianloukkauksen osalta:

        ”Viimeisenä asiana käsiteltiin kunnianloukkausta Susanna Ingerttilää kohtaan.
        Johanna oli kutsuttuna osallistunut häihin, joissa hän oli perinteiseen tyyliinsä rähissyt ja reuhannut tällä kertaa sattumalta uhriksi täysin yllättäen ja syyttä joutunutta Susannaa kohtaan. Johanna oli yrittänyt lyödä Susannaa syyttäen tätä pahoinpitelystä. Susanna oli lähtenyt taksilla tämän jälkeen kotiinsa, josta hänellä oli todisteena taksikuitti.”

        ”Puolustuksen todistuksessa Jossu piti hänen syyttämistään aivan käsittämättömänä, koska hän oli joutunut pahoinpidellyksi 2-4 tuntia Susannan poistumisen jälkeen. Jossulta oli katkennut kaksi etuhammasta, leuka ja silmät mustana, kun hän seuraavana aamuna heräsi kämpästään.

        Hänellä ei ollut mitään tietoa itse pahoinpitelystä, tai miten oli joutunut kotiinsa, mutta siitä hän oli taivaanvarma, että hänet on täytynyt pahoinpidellä Susanna tai joku hänen porukoistaan. Tai sitten Martina tai joku hänen porukoistaan kyseisissä häissä 2-4 tuntia sen jälkeen, kun Susanna oli todistettavasti ja todistajalausunnon mukaan poistunut paikalta.

        Jossu oli täysin kykenemätön käsittämään millaisia seuraamuksia Susannalle oli aiheutunut hänen väärästä ilmiannosta Facebook-kirjoituksessa. Kyseinen kirjoitus oli levinnyt kulovalkean tavoin ja vaikuttanut Susannan olemattomiin työtilaisuuksiin negatiivisesti.

        Susanna vaati Jossulta yhteensä 6000 euroa vahingonkorvausta, joka hänen tuloillaan vastaa yli vuoden palkkaa. Good luck with that. Vaikka hänelle jotain korvauksia tuomittaisiinkin, niin Jossun varattomuus ja ulosottossa olevien kymmenientuhansien takia Susanna ei koskaan tule nauttimaan ilmaista vuoden palkkaansa.”

        Koko raportti: http://www.seiska.fi/Kayttajien-sisaltoja/Preparaatti-Tukiaisista/1066357


    • Tunnustus-päätelmä

      Käräjäoikeus totesi:
      ”Johanna Tukiainen on tunnustanut menetelleensä syytteessä selostetuin tavoin.

      Tukiainen on pääkäsittelyssä useaan kertaan korostanut julkisuuden henkilön asemaansa, joten hänen on täytynyt ymmärtää, että hänen Facebook-päivityksensä lukee moni henkilö, joista osa saattaa pitää kirjoitusta totena samoin kuin että tietyt aikakauslehdet saattavat toistaa viestin ja levittää sitä entistä laajemmalle.

      Tukiaisen Facebook-päivitystä olikin toistettu Hymy-lehden internet-sivustoilla ja Seiska.fi-sivustoilla (kirjalliset todisteet). Koska myös Ingerttilä on jonkin verran esiintynyt julkisuudessa, valheellinen väite on ollut erityisesti omiaan aiheuttamaan vahinkoa ja kärsimystä tälle.”

      • Syyksilukeminen

        Käräjäoikeus:
        ”Johanna Tukiainen on syyllistynyt siihen rikokseen, josta hänelle on syytekohdassa vaadittu rangaistusta. Syytteessä kuvattu menettely on näytetty toteen asianomistajan ja todistajan kertomuksilla sekä kirjallisilla todisteilla.”


      • Korvausvelvollisuus

        ”Johanna Tukiainen on syyllistymällä tahallisiin rikoksiin aiheuttanut asianomistajille vahinkoa ja on vahingonkorvauslain 2 luvun 1 §:n 1 momentin sekä 5 luvun 1 §:n nojalla velvollinen korvaamaan sen.”


      • Oikeudenkäyntikulut

        ”Tukiainen häviää asian ja on oikeudenkäynnistä rikosasioissa annetun lain 9 luvun 8 §:n 2 momentin ja oikeudenkäymiskaaren 21 luvun 1 §:n nojalla velvollinen korvaamaan asianomistaja Ingerttilän oikeudenkäyntikulut.”


      • Korvausperuste-perustelu

        Korvausten perusteet ja perustelut:
        ”Käräjäoikeuden Ingerttilälle tuomitsema määrä loukkauksen aiheuttamasta kärsimyksestä perustuu henkilövahinkoasiain neuvottelukunnan suosituksen III.3.1.3 (esitetty valheellinen tieto tai vihjaus siten, että se tulee tai on omiaan tulemaan laajan henkilöpiirin tietoon).

        Käräjäoikeus katsoo Ingerttilälle aiheutuneen taloudellista vahinkoa menetettyinä keikkatöinä. Muiden töiden kuin jo sovitun ja tämän asian vuoksi peruuntuneen PR-yhteistyösopimuksen osalta voi niiden saamatta jäämiseen vaikuttaa myös muut seikat kuin tämän asian tuoma negatiivinen julkisuus. Näin ollen käräjäoikeus arvioi Ingerttilälle aiheutuneen taloudellisen vahingon määräksi yhteensä 1 600 euroa.”


      • Korvaukset

        ”Johanna Tukiainen velvoitetaan suorittamaan Susanna Ingerttilälle korvauksena loukkauksen aiheuttamasta kärsimyksestä 2 500 euroa (viivästyskorkoineen 13.10.2014 lukien) ja Ingerttilälle aiheutuneesta taloudellisesta vahingosta 1 600 euroa (viivästyskorkoineen 24.2.2015 lukien sekä korvauksena oikeudenkäyntikuluista 2 356 euroa (viivästyskorkoineen 3.4.2015 lukien).”

        Maksettavaa yhteensä 6 456 euroa.


    • Rangaistusseuraamukset

      ”Käräjäoikeus arvioi rangaistuksen määräämisen ja mittaamisen perusteeksi Rikoslain 6 luvun 3 ja 4 §:ssä asetettuja seikkoja tässä tilanteessa niin, että Johanna Tukiainen on tuomittava hänen syykseen luettavista rikoksista kolmeksi kuukaudeksi 20 päiväksi vankeuteen.” (Kokonaisratkaisu, jossa mukana seitsemän Tukiaisen syyksi todettua rikosta)

      ”Rangaistusta on syytekohtien 4 (Tynjän pahoinpitely), 7 (Haitanteko virkamiehelle) ja 8 (Pahoinpitelyn yritys) kovennettu, koska Johanna Tukiaisen aikaisemman rikollisuuden ja uusien rikosten suhde rikosten samankaltaisuuden ja monilukuisuuden vuoksi osoittaa hänessä ilmeistä piittaamattomuutta lain kielloista ja käskyistä.”

      • Rangaistusseuraamukset

        ”Tukiaisen aikaisempi rikollisuus edellyttää ehdottomaan vankeuteen tuomitsemista. Aikaisemmat kaksi yhdyskuntapalvelurangaistusta ovat esteenä uuden yhdyskuntapalvelurangaistuksen tuomitsemiselle, ja Johanna Tukiaisen itse esiin tuoma alkoholismi on este valvontarangaistukseen tuomitsemiselle.”


      • Kokonaisratkaisu

        Yhteenveto: oikeuden kokonaisratkaisussa Johanna Tukiainen siis tuomittiin kolmesta laittomasta uhkauksesta, yhdestä pahoinpitelystä, yhdestä haitanteosta virkamiehelle, yhdestä pahoinpitelyn yrityksestä ja yhdestä kunnianloukkauksesta yhteensä 3 kuukauden ja 20 päivän ehdottomaan vankeuteen.

        Lisäksi hänen on maksettava uhreilleen korvauksia viivästyskorkoineen sekä valtiolle käräjä- ja todistelukuluja. Kokonaissumma näistä on 15 165 euroa.


      • Huithapeli-Hoikkala

        Lakimiehen palkkio: ”Valtion varoista maksetaan Johanna Tukiaisen oikeudenkäyntiavustajaksi määrätylle oikeustieteen maisteri Ville Hoikkalalle palkkiona 1320 euroa ja arvonlisäveron osuutena 316,80 euroa eli yhteensä 1636,80 euroa, mikä määrä jää valtion vahingoksi.”


      • MeVeronmaksajat
        Huithapeli-Hoikkala kirjoitti:

        Lakimiehen palkkio: ”Valtion varoista maksetaan Johanna Tukiaisen oikeudenkäyntiavustajaksi määrätylle oikeustieteen maisteri Ville Hoikkalalle palkkiona 1320 euroa ja arvonlisäveron osuutena 316,80 euroa eli yhteensä 1636,80 euroa, mikä määrä jää valtion vahingoksi.”

        Tämäkin tuli meidän veronmaksajien maksettavaksi, prkl.


      • Tuomiotiistai-3-3-2015
        Kokonaisratkaisu kirjoitti:

        Yhteenveto: oikeuden kokonaisratkaisussa Johanna Tukiainen siis tuomittiin kolmesta laittomasta uhkauksesta, yhdestä pahoinpitelystä, yhdestä haitanteosta virkamiehelle, yhdestä pahoinpitelyn yrityksestä ja yhdestä kunnianloukkauksesta yhteensä 3 kuukauden ja 20 päivän ehdottomaan vankeuteen.

        Lisäksi hänen on maksettava uhreilleen korvauksia viivästyskorkoineen sekä valtiolle käräjä- ja todistelukuluja. Kokonaissumma näistä on 15 165 euroa.

        1) Johanna Tukiaisen rikos, Laiton uhkaus Lastikka-naapureita kohtaan: http://keskustelu.suomi24.fi/t/13469983

        2) Johanna Tukiaisen rikos, Laiton uhkaus Mia Oksasta kohtaan: http://keskustelu.suomi24.fi/t/13471808

        3) Johanna Tukiaisen rikos, Laiton uhkaus eläinlääkäri Elli-Marja Valtosta kohtaan: http://keskustelu.suomi24.fi/t/13470178


      • Tuomiotiistai-3-3-2015

      • Tuomiotiistai-3-3-2015

      • Laittomat-uhkaukset

      • Linnareissu

      • Hymyn-artikkeli

        ”Johanna Tukiainen tuomittiin vankilaan!
        Johanna Tukiainen on saanut yhdeksännen rikostuomionsa. Helsingin käräjäoikeus tuomitsi hänet muun muassa pahoinpitelystä ja kunnianloukkauksesta kolmeksi kuukaudeksi ja 20 päiväksi ehdottomaan vankeuteen.” Koko Hymy 3.3. ip: http://www.hymy.fi/uutiset/johanna-tukiainen-tuomittiin-vankilaan


      • Iltasanomat-raportoi

        IS: ”Johanna Tukiaiselle ehdotonta vankeutta
        Helsingin käräjäoikeus tuomitsi julkisuushenkilö Johanna Tukiaisen ehdottomaan vankeuteen muun muassa pahoinpitelystä ja voodoo-uhkauksesta.
        36-vuotias Johanna Tukiainen on aiemmin selvinnyt rötöksistä lähinnä ehdollisilla rangaistuksilla, joskin hän on joutunut suorittamaan yhdyskuntapalveluakin.” Koko IS-artikkeli (3.3.2015): http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1425357856530.html


      • Iltalehti-3-3-2015

        IL: ”Postitti kuolleita rottia ja voodoo-nuken
        Johanna Tukiaiselle ehdotonta vankeutta
        Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Johanna Tukiaisen kolmeksi kuukaudeksi ja 20 päiväksi ehdottomaan vankeuteen muun muassa pahoinpitelystä ja kolmesta laittomasta uhkauksesta.” Iltalehden koko artikkeli 3.3.15: http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015030319292023_uu.shtml


      • Iltamakasiini-kertoi

      • Stara-raportoi

        Stara.fi 3.3.15: ”Seiska ja Hymy: Johanna Tukiaiselle pitkä vankilatuomio
        Suomalainen kohujulkkis Johanna Tukiainen on ollut vuosien varrella runsaasti esillä mediassa erikoisten keikkojensa lisäksi myös rikostuomioiden merkeissä. Nyt vuorossa on kuitenkin hänen uransa ensimmäinen vankilareissu, joka hänelle langetettiin tänään.”
        Koko artikkeli: http://www.stara.fi/2015/03/03/johanna-tukiainen-pitkaksi-aikaa-vankilaan/


    • Seiska-raportoi
      • Seiska-raportoi

        ”Tukiaiselle tuomio myös Jani Sievisen ex-vaimon epäonnistuneesta pahoinpitelystä - lue yksityiskohdat!

        Johanna sai tuomion kolmesta laittomasta uhkauksesta, pahoinpitelystä, pahoinpitelyn yrityksestä, haitanteosta virkamiehelle ja kunnianloukkauksesta. … Sekä pahoinpitelyn yritys että kunnianloukkaus kohdistuivat ex-uimari Jani Sievisen entisenä vaimona tunnettuun Susanna Ingerttilään.” Seiskan koko artikkeli (3.3.): http://www.seiska.fi/Viihdeuutiset/Tukiaiselle-tuomio-myos-Jani-Sievisen-ex-vaimon-epaonnistuneesta-pahoinpitelysta-lue-yksityiskohdat/1066695


      • Koventamisperuste

        ”Tämä kovensi Johanna Tukiaisen tuomiota!
        Johanna Tukiainen tuomittiin tänään kolmesta laittomasta uhkauksesta, pahoinpitelystä, pahoinpitelyn yrityksestä, kunnianloukkauksesta ja haitanteosta virkamiehelle. … Käräjäoikeuden papereista käy ilmi, että Johannan rangaistusta on pahoinpitelystä, pahoinpitelyn yrityksestä ja haitanteosta virkamiehelle annetuissa tuomioissa kovennettu.” Seiska 3.3.15: http://www.seiska.fi/Viihdeuutiset/Tama-kovensi-Johanna-Tukiaisen-tuomiota-katso/1066693


      • Korvaukset

        ”Johanna Tukiaiselta isot korvaukset uhreille!
        Johanna Tukiainen tuomittiin tänään kolmesta laittomasta uhkauksesta, pahoinpitelystä, pahoinpitelyn yrityksestä, kunnianloukkauksesta ja haitanteosta virkamiehelle. … Kaikkiaan hän joutuu maksamaan uhreille viivästyskorkoineen ja oikeudenkäyntikuluineen 15 165,84 euroa.” Seiska 3.3.15: http://www.seiska.fi/Viihdeuutiset/Johanna-Tukiaiselta-isot-korvaukset-uhreille/1066691


      • Hymyn-artikkeli

      • Sydäriä-pukkaa

        ”Johanna Tukiainen järkyttyi tuomiostaan: Saan sydänkohtauksen!
        Kohublondi Johanna Tukiainen on saanut Helsingin käräjäoikeudelta ehdottoman vankeustuomion viidestä syytteestään. Johanna järkyttyi kuullessaan käräjäoikeuden päätöksen.

        - Aion valittaa hovioikeuteen! Syön tälläkin hetkellä rauhoittavia ja jos joudun vankilaan, saan sydänkohtauksen, Johanna sanoi Seiskalle.” Lähde 3.3. ip: http://www.seiska.fi/Viihdeuutiset/Johanna-Tukiainen-jarkyttyi-tuomiostaan-Saan-sydankohtauksen/1066699


      • Vainovuodet

        ”Jos jotain ihmistä vainotaan vuosikausia, niin on ihan selvä, että jossain vaiheessa osan julmien ja sydämettömien ihmisten tahto vai kiusaaminen menee läpi. Asia ei jää tähän, nyt se vasta alkaa.

        Onneksi tiedän, että on olemassa myös kuolemanjälkeinen elämä ja siellä tulee ihmiselle myös tuomiot. Niitä tuomioita tulee pelätä eniten, ja minua oikeudessa syyttäneet ihmiset tulevat samalla tavalla myös oikeuden eteen viimeistään kuoleman jälkeen.

        Minulle on annettu sanoma, mitä pitää levittää eteenpäin. Kun kristittyjä syötettiin leijonille, he lauloivat. Jumala on minun kanssani ja pidän Hänen armostaan kiinni aina." (Tunkki Facessa 3.3.15 illansuussa)


      • Taparikollinen-Tunkki

      • Oikeat-rikolliset

        ”Suomi on sairas maa, nettikiusaajien perusteella jo! Kukakohan se täällä vankilaan kuuluisi....???? Sanoin Seiskalle, että vankilaan kuuluvat OIKEAT rikolliset kuten: raiskaajat, pedofiilit, murhaajat, tappajat, vakavien talousrikoksien tekijät, ihmiset jotka hakkaavat jonkun teho-osasto kuntoon jne. jne.

        Mistä lähtien laittomasta uhkauksesta on joutunut ehdottomaan vankeuteeen??? Valitettavasti tässä merkitsi nimeni. Ingerttilän vaatimukset olivat vähintäänkin NAURETTAVIA!” (Tunkki Facessa 3.3. tuomiopäivän iltana)


      • Sydämettömyys

        ”Kysymys kuuluu: miksi jäädä tuleen makaamaan? Oikeudenkäynti jossa olin oli täysin absurdi ja posketon, käsittämätöntä sydämettömyyttä! Näin näyn siitä etukäteen heinäkuussa-2014, jonka jälkeen Jeesus ilmestyi hiuksiini seuraavana pvänä Olympiastadionilla, ihan selkeä merkki. Oli kuka tahansa sitten mitä mieltä tahansa." (Tunkki Fb:ssä 19.3.)


      • Mitä-täällä-tapahtuu

        ”Mun saamista tuomioista Helsingin käräjäoikeudessa pitäisi tehdä kunnon valitus johonkin Euroopan ihmisoikeusjärjestöön ja Amnesty Internationaliin, jonka jäsen "ironisesti" itsekin olen!

        Lukekaa nyt tämäkin älytön "tuomio", siis mitä täällä tapahtuu???? Paloittelumurhaaja päästetään vapaaksi ja jotain Johanna Tukiaista yritetään kynsin ja hampain saada vankilaan....! SIIS MITÄ? JOHANNA TUKIAINEN EI KUULU VANKILAAN, OIKEUDEN PITÄÄ TAPAHTUA OIKEUSVALTIOSSA, JOKSI SITÄ KUTSUMME!” (Tunkki Fb:ssa 15.4.)


      • Justice-Emppu
        Mitä-täällä-tapahtuu kirjoitti:

        ”Mun saamista tuomioista Helsingin käräjäoikeudessa pitäisi tehdä kunnon valitus johonkin Euroopan ihmisoikeusjärjestöön ja Amnesty Internationaliin, jonka jäsen "ironisesti" itsekin olen!

        Lukekaa nyt tämäkin älytön "tuomio", siis mitä täällä tapahtuu???? Paloittelumurhaaja päästetään vapaaksi ja jotain Johanna Tukiaista yritetään kynsin ja hampain saada vankilaan....! SIIS MITÄ? JOHANNA TUKIAINEN EI KUULU VANKILAAN, OIKEUDEN PITÄÄ TAPAHTUA OIKEUSVALTIOSSA, JOKSI SITÄ KUTSUMME!” (Tunkki Fb:ssa 15.4.)

        “Please: Don't hate me, I just want justice! Haluaisin vain oikeudenmukaisuuden tapahtuvan, enkä ihmisten uskovan median valeisiin! Olen monella tapaa väärinymmärretty ihminen.” (Tunkki Fb:ssa 20.4.)


      • Paloittelumurhaaja-Pönkä

        Tunkki nillitti:
        “Niin no........ Mikäs se paloittelusurmaaja Pönkän vapaisemiseksi pääsy oli muutaman linnavuoden jälkeen kun samalla minua yritetään saada ehdottomaan jostain ns. baaritappelusta joita tapahtuu joka vkloppu jossakin, itseasiassa ei otettu edes huomioon sitä, että minut pahoinpideltiin, vaan minut on leimattu vaan jokapaikassa, OIKEAT RIKOKSET ovat asia erikseen kuten esim. rattijuoppous jossa todellakin tein väärin ja siitä olen kovan hinnan myös maksanut.” (Fb 25.4. ip)


      • Justice-Pemppu
        Paloittelumurhaaja-Pönkä kirjoitti:

        Tunkki nillitti:
        “Niin no........ Mikäs se paloittelusurmaaja Pönkän vapaisemiseksi pääsy oli muutaman linnavuoden jälkeen kun samalla minua yritetään saada ehdottomaan jostain ns. baaritappelusta joita tapahtuu joka vkloppu jossakin, itseasiassa ei otettu edes huomioon sitä, että minut pahoinpideltiin, vaan minut on leimattu vaan jokapaikassa, OIKEAT RIKOKSET ovat asia erikseen kuten esim. rattijuoppous jossa todellakin tein väärin ja siitä olen kovan hinnan myös maksanut.” (Fb 25.4. ip)

        ”I just want justify!!!! Haluan Vain Oikeidenmukaisuutta!!!!! Lakia kyllä, mutta oikeudenmukaisuutta enemmän! http://aijaa.com/X3jUwo ” (Tunkin Fb 28.4. aamuyöllä)


    • Iltamakasiini-kertoi
    • Ei-katumusta

      Hymy 31.3.2015:
      ”Johanna Tukiainen ei kadu tekemisiään!
      Kohublondi Johanna Tukiainen ihmettelee edelleen saamaansa vankilatuomiota eikä häneltä löydy sille ymmärrystä. Tukiainen kirjoittaa Facebookissa, että vankilaan kuuluvat oikeat rikolliset. Tukiainen sai eri rikoksista yhteensä kolmen kuukauden ja 20 päivän vankeusrangaistuksen muutama viikko sitten. Hän on valittanut tuomiosta."
      Hymy: http://www.hymy.fi/uutiset/johanna-tukiainen-ei-kadu-tekemisiaan

      • Jumalan-Morsian

        IM 8.4.15: ”Johanna Tukiainen: "Pilkkaajani maksavat Jumalalle"

        USKOSSA - Johanna Tukiainen on kertonut avoimesti tulleensa uskoon.
        Iltamakasiini kertoi viikonloppuna Johanna Tukiaisen uskoontulemisesta. Hengellisistä asioista hän on puhunut aiemminkin, mutta nyt myöntää avoimesti olevansa uskossa.
        – Olen tullut uskoon ja tiedän, että Kaikkivaltias Jumala näkee meidät, ja tietää oikeat pahantekijät ja totuuden, Johanna Tukiainen toteaa.”

        IM: http://www.iltamakasiini.fi/artikkeli/277982-johanna-tukiainen-pilkkaajani-maksavat-jumalalle


      • Uhoaa-kovasti

        Tunkki uhitteli kovin 14.7.15 (Fb):

        ”Ja te, jotka aiotte todistaa oikeudessa minua vastaan vastoin oikeudentajuanne, vastoin omaatuntoanne, vastoin Jumalaa, niin miettikää tätä kappaletta kunnolla ja ajatelkaa uudelleen!!!! Älkää valehdelko oikeudessa vain sen takia, että haluatte minut hinnalla millä hyvänsä vankilaan!!!!!! Olen itse ollut hiljaa heistä, jotka ovat minua vastaan rikkoneet.”
        Hallelujah: https://www.youtube.com/watch?v=PxPnrTLCNzk


    • Jatkokäsittelylupa

      Tukiaisen tuomiolle jatkokäsittelylupa:

      ”Johanna Tukiaisen vankilakeissi siirtyi hovioikeuteen!

      Helsingin käräjäoikeus tuomitsi kohublondi Johanna Tukiaisen maaliskuun alussa ehdottomaan vankeustuomioon ja sakkorangaistukseen muun muassa kahdesta pahoinpitelystä ja kunnianloukkauksesta. Kuten arvata saattaa, Johanna ilmaisi heti tyytymättömyytensä tiukkaan tuomioon.

      Johanna valitti käräjäoikeuden tuomiosta, ja valituslupa hovioikeuteen on myönnetty. Mikäli käräjäoikeuden tuomio jää voimaan, joutuu Johanna vankilaan kolmeksi kuukaudeksi ja 20 päiväksi.”

      (Seiska 2.6.2015: http://www.seiska.fi/Viihdeuutiset/Johanna-Tukiaisen-vankilakeissi-siirtyi-hovioikeuteen/1073719 )

      • Tarkennus

        Tarkennus Helsingin hovioikeuden jatkokäsittelylupaan;
        Hymy raportoi 15.7.2015:

        ”Helsingin hovioikeus ei heltynyt linnaan tuomitulle Johanna Tukiaiselle!

        Julkisuudessa on ollut tieto siitä, että kohujulkimo Johanna Tukiainen sai valitusluvan maaliskuussa Helsingin käräjäoikeuden hänelle langettamiin tuomioihin. Asia ei ole aivan näin.

        Metropoli.net tietää kertoa asiakirjoihin perustuen, että Tukiaiselle heltisi valituslupa hoviin vain kunnianloukkauksen vahingonkorvauksiin liittyen.

        Oikeus punnitsee myös rangaistuslajia eli sitä, voidaanko Tukiainen päästää toistamiseen yhdyskuntapalveluun vai astuuko käräjäoikeuden näkemys voimaan.

        Käräjäoikeus oli sitä mieltä että Tukiainen lähtee linnaan suorittamaan 3 kuukauden ja 20 päivän rangaistusta.” Artikkeli: http://www.hymy.fi/uutiset/helsingin-hovioikeus-ei-heltynyt-linnaan-tuomitulle-johanna-tukiaiselle


      • Metropoli-kertoi
        Tarkennus kirjoitti:

        Tarkennus Helsingin hovioikeuden jatkokäsittelylupaan;
        Hymy raportoi 15.7.2015:

        ”Helsingin hovioikeus ei heltynyt linnaan tuomitulle Johanna Tukiaiselle!

        Julkisuudessa on ollut tieto siitä, että kohujulkimo Johanna Tukiainen sai valitusluvan maaliskuussa Helsingin käräjäoikeuden hänelle langettamiin tuomioihin. Asia ei ole aivan näin.

        Metropoli.net tietää kertoa asiakirjoihin perustuen, että Tukiaiselle heltisi valituslupa hoviin vain kunnianloukkauksen vahingonkorvauksiin liittyen.

        Oikeus punnitsee myös rangaistuslajia eli sitä, voidaanko Tukiainen päästää toistamiseen yhdyskuntapalveluun vai astuuko käräjäoikeuden näkemys voimaan.

        Käräjäoikeus oli sitä mieltä että Tukiainen lähtee linnaan suorittamaan 3 kuukauden ja 20 päivän rangaistusta.” Artikkeli: http://www.hymy.fi/uutiset/helsingin-hovioikeus-ei-heltynyt-linnaan-tuomitulle-johanna-tukiaiselle

        Metropoli 16.7.2015:

        ”Joutuuko Tuksu vankilaan? ”Joutuu”, vastaa oikeusoppinut.

        Johanna Tukiaisella on pian kuumat paikat, kun hän jännää, joutuuko hän vankilaan. Käräjäoikeus tuomitsi hänelle useista eri rikoksista kolme kuukautta 20 päivää vankeutta. Tukiainen on valittanut asiasta hovioikeuteen …

        ... Tukiainen on tuomittu vuosien aikana jo yhdeksän eri kertaa. Kysyimme oikeusoppineelta, miten mahtaa käydä. …

        - Näkisin, että kyseisen julkisuudenhenkilön kohdalla hovioikeus ei näe tarpeelliseksi muuttaa rangaistuslajia.”

        Artikkeli kuva: http://www.metropoli.net/julkkikset/joutuuko-tuksu-vankilaan-joutuu-vastaa-oikeusoppinut/


      • Hgin-ho

        Johanna Tukiaisen vankeusrangaistuksen suoritusmuoto on Helsingin hovioikeuden pohdinnassa, eli määrätäänkö linnaa, vaiko uusi YKP vaiko panta jalkaan.

        Kolme kuukautta ehdotonta vankeutta joka tapauksessa tulee, mutta missä muodossa, sitä emme siis vielä tiedä. Korvaussumma voi aleta runsaasta 15 000 eurosta hieman alle 10 000 euroon.


      • Uhma-ja-kopeus
        Hgin-ho kirjoitti:

        Johanna Tukiaisen vankeusrangaistuksen suoritusmuoto on Helsingin hovioikeuden pohdinnassa, eli määrätäänkö linnaa, vaiko uusi YKP vaiko panta jalkaan.

        Kolme kuukautta ehdotonta vankeutta joka tapauksessa tulee, mutta missä muodossa, sitä emme siis vielä tiedä. Korvaussumma voi aleta runsaasta 15 000 eurosta hieman alle 10 000 euroon.

        “Only God can judge me” http://aijaa.com/amFleT syyskuussa 2014.
        ... ja Johanna Tukiainen enteellisesti vankipuvussa maaliskuussa 2015:
        http://aijaa.com/hIx88O


    • Taparikollinen-Tukiainen

      Tunkki-Taparikollisen CV, Curriculum Vitae 2010-2015:

      "Tukiainen tuomittiin elokuussa 2010 neljän kuukauden ehdolliseen vankeuteen kolmesta pahoinpitelystä ja haitanteosta virkamiehelle,

      ja tammikuussa 2011 ehdolliseen vankeuteen ja oheissakkoihin törkeästä rattijuopumuksesta, virkamiehen vastustamisesta ja väärän henkilötiedon antamisesta.

      Näiden lisäksi Tukiainen tuomittiin joulukuussa 2011 edellisenä kesänä tapahtuneesta pahoinpitelystä sakkoihin.

      Toukokuussa 2013 Tukiainen tuomittiin käräjäoikeudessa 60 päivän ehdottomaan vankeuteen jälleen pahoinpitelystä ja saman vuoden elokuussa 60 päiväsakkoon pahoinpitelystä.

      Syyskuussa 2013 Tukiainen tuomittiin 45 päivän ehdottomaan vankeuteen vuonna 2011 tapahtuneista pahoinpitelyistä.

      Lokakuussa 2014 Tukiainen tuomittiin Hyvinkään käräjäoikeudessa kesällä 2013 tapahtuneesta rattijuopumuksesta sataan päiväsakkoon ja ajokieltoon 2.2.2016 asti.

      Maaliskuussa 2015 Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Tukiaisen kolmen kuukauden ja 20 päivän pituiseen ehdottomaan vankeuteen vuosina 2013–2014 tehdyistä pahoinpitelystä, pahoinpitelyn yrityksestä, haitanteosta virkamiehelle, kolmesta laittomasta uhkauksesta ja kunnianloukkauksesta." (Lähde: Wikipedia 2015)

    • Hgin-ho

      Laitettakoon pisteeksi tälle ketjulle muutama kommentti alkaen Hgin hovioikeuden ratkaisusta 2.2.16; ensin Tukiaisen syyksi luetut rikokset 7 kpl:

      * Laiton uhkaus Lastikka-naapureita kohtaan (uhkailuja, rottapostia, yms.).
      * Laiton uhkaus ex-manageri Mia Oksasta kohtaan (rottapostia, yms.).
      * Laiton uhkaus eläinlääkäri Elli Valtosta kohtaan (tappouhkaus, yms.).
      * Venla Tynjän pahoinpitely (kohteen iskeminen katuun rajusti).
      * Haitanteko poliisivirkamiehille Töölön säilytyssuojassa.
      * Pahoinpitelyn yritys Susanna Ingerttilää kohtaan.
      * Kunnianloukkaus Susanna Ingerttilää kohtaan.

      Hovioikeus määräsi Tukiaiselle 110 tunnin yhdyskuntapalvelurangaistuksen.

      Lisäksi hänen on maksettava uhreilleen korvauksia korkoineen ja oikeudenkäyntikuluja sekä valtiolle käräjöinti- ja todistelukuluja. Kokonaissumma näistä kasvoi noin 16 080 euroon.

      • Iltapäivälehdet

        "... Tukiaisen syyksi luettiin pahoinpitely, pahoinpitelyn yritys, haitanteko virkamiehelle, kolme laitonta uhkausta ja kunnianloukkaus..."
        IS 2.2.2016: http://www.iltasanomat.fi/viihde/art-1454381418219.html
        --
        "Johanna Tukiaiselle tuomio kunnianloukkauksesta - Susanna Ingerttilä: "Olen helpottunut" -- Johanna Tukiainen joutui hovioikeuden päätöksellä maksamaan Susanna Ingerttilälle tuhansien eurojen korvaukset." Iltalehti raportoi 2.2.16: http://www.iltalehti.fi/viihde/2016020221053633_vi.shtml


      • Seiskan-artikkelit
        Iltapäivälehdet kirjoitti:

        "... Tukiaisen syyksi luettiin pahoinpitely, pahoinpitelyn yritys, haitanteko virkamiehelle, kolme laitonta uhkausta ja kunnianloukkaus..."
        IS 2.2.2016: http://www.iltasanomat.fi/viihde/art-1454381418219.html
        --
        "Johanna Tukiaiselle tuomio kunnianloukkauksesta - Susanna Ingerttilä: "Olen helpottunut" -- Johanna Tukiainen joutui hovioikeuden päätöksellä maksamaan Susanna Ingerttilälle tuhansien eurojen korvaukset." Iltalehti raportoi 2.2.16: http://www.iltalehti.fi/viihde/2016020221053633_vi.shtml

        "Johanna Tukiainen välttää sittenkin vankilan: Koko käräjäoikeus oli pähkähullu! ... - Käräjäoikeus oli kuin noitavaino. Siellä oli päätetty jo valmiiksi, että minä olen syyllinen. Koko käräjäoikeus oli pähkähullu..."
        Artikkeli 4.2.16: http://www.seiska.fi/Viihdeuutiset/Johanna-Tukiainen-valttaa-sittenkin-vankilan-Koko-karajaoikeus-oli-pahkahullu/1094102
        --
        "Johanna Tukiainen rottakirjeistä: En kadu, koska minut lavastettiin!
        - Miksi katuisin mitään, mitä en ole tehnyt. Minut lavastettiin, tuohtunut Johanna kertoo Seiskalle." Artikkeli 4.2.16: http://www.seiska.fi/Viihdeuutiset/Johanna-Tukiainen-rottakirjeista-En-kadu-koska-minut-lavastettiin/1094112


      • Notkistuvainen
        Iltapäivälehdet kirjoitti:

        "... Tukiaisen syyksi luettiin pahoinpitely, pahoinpitelyn yritys, haitanteko virkamiehelle, kolme laitonta uhkausta ja kunnianloukkaus..."
        IS 2.2.2016: http://www.iltasanomat.fi/viihde/art-1454381418219.html
        --
        "Johanna Tukiaiselle tuomio kunnianloukkauksesta - Susanna Ingerttilä: "Olen helpottunut" -- Johanna Tukiainen joutui hovioikeuden päätöksellä maksamaan Susanna Ingerttilälle tuhansien eurojen korvaukset." Iltalehti raportoi 2.2.16: http://www.iltalehti.fi/viihde/2016020221053633_vi.shtml

        IL raportoi 2.2.16: http://www.iltalehti.fi/viihde/2016020221053633_vi.shtml

        "Tuota Iltalehden juttua ei tarvitsisi edes jakaa, sen verran paskaa ihan suoraan sanottuna se on! Ei kenenkään tuomio tietenkään "alene edellisistä rikkeistä", vaan otsikko olisi pitänyt olla IHAN TOISENLAINEN, MM TÄLLAINEN: JOHANNA TUKIAISEN VANKEUSTUOMIO KUMOTTIIN HOVIOIKEUDESSA JA MUUNNETTIIN YKP PALVELUKSI!

        Tuossa näkee taas lehtien törkydissaamisen mua kohtaan, mutta dissaatkoot, sillä jokainen polvi tulee jossain vaiheessa notkistumaan alas Jeesuksen edessä!" (Tunkki nillitti Facessa 3.2.16)


      • 110-h-YKP-ja-16080-euroa
        Notkistuvainen kirjoitti:

        IL raportoi 2.2.16: http://www.iltalehti.fi/viihde/2016020221053633_vi.shtml

        "Tuota Iltalehden juttua ei tarvitsisi edes jakaa, sen verran paskaa ihan suoraan sanottuna se on! Ei kenenkään tuomio tietenkään "alene edellisistä rikkeistä", vaan otsikko olisi pitänyt olla IHAN TOISENLAINEN, MM TÄLLAINEN: JOHANNA TUKIAISEN VANKEUSTUOMIO KUMOTTIIN HOVIOIKEUDESSA JA MUUNNETTIIN YKP PALVELUKSI!

        Tuossa näkee taas lehtien törkydissaamisen mua kohtaan, mutta dissaatkoot, sillä jokainen polvi tulee jossain vaiheessa notkistumaan alas Jeesuksen edessä!" (Tunkki nillitti Facessa 3.2.16)

        Tukiais-logiikalla hovin ratkaisu oli vapauttava päätös, jonka perusteella Tukiainen saa yhä jatkaa rakastamaansa hyväntekeväisyystyötä 110 tuntia.


    • HHO-ratkaisu-2016
      • Ilkunta.vielä.päälle

        "VITUTTAAKO NYT KUN EN SINNE KALTEREIDEN TAAKSE JOUDU?????

        VAIKKA SUOMEN VANKILA EI EHKÄ OLE MIKÄÄN IHAN HIRVEIN PAIKKA, NIIN SIELLÄ ON TARKAT SÄÄNNÖT MM. OVIEN KIINNI LAITTAMISESTA YMS. JOTEN KYSEESSÄ OLISI OLLUT VAPAUDENRIISTO, JOHON EN TODELLAKAAN OLE KUULU.

        Te vain vihaatte minua vuodesta toiseen ja vihanne kuluttaa teidät loppuun. Eikä teillä näytä omaa elämää olevan kun pitää niin täysin olla mun kimpussani.

        Olen todella tyytyväinen hovioikeuden päätökseen, olen aiemminkin suorittanut YKP:n loistavasti ja kiitos Jumalalle tästä, AMEN!"
        (Tunkki Fb:ssa 4.2.16)


    • Anonyymi

      Tukiainen on Instagramissa esittänyt valheellisen vihjauksen Martina Aitolehdestä tästä samasta tapauksesta eilen. Kyseessä on selvä kunnianloukkaus, josta Tukiainen on laitettava vastuuseen.

      • Anonyymi

        Juu, eiköhän tuosta saada Tunkille seuraava sakkorangaistus.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5700
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3607
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      212
      1765
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1722
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      93
      1188
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      29
      1145
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      927
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      876
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      72
      849
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      838
    Aihe