Accountor työnantajana

Irmelimurmeli

Accountor Helsinki on sellainen orjatyömaa, että ei pahemmasta tietoa. Esimiehet täysin onnettomia sählääjiä. Tyhmiä ja lapsellisia ja esimiestaidottomia. Palvelujohtajilla, palvelupäälliköillä ja tiimiesimiehillä hädin tuskin merkonomin koulutus. Ja se kyllä näkyy ja tuntuu myös. Ylin johto taas ihan pihalla koko toimialasta. Älkää ihmeessä menkö kyseiseen firmaan töihin. Laskuttaa asiakkailta ihan härskejä hintoja ja tunteja. Asiakkailta laskutetaan jopa tyntekijöiden kahvitauot.
En todellakaan voi suositella kyseistä firmaa työpaikaksi, enkä myöskään palveluntarjoajaksi tikitoimistopalveluja tarvitsevalle yhtiölle. Ikävää on myös se, että Accountor ostelee jatkuvasti pieniä tilitoimistoa. Ja tästähän seuraa se, että ne ostetukin tilitoimistot pilataan pikku hiljaa....

34

3151

  Vastaukset

  • Tämä tuntuu olevan ongelma lähes kaikilla suomalaisilla työpaikoilla, että esimiehet ovat epäpäteviä työhönsä. Suurin ongelma tuntuu olevan psykologit ja HR, jotka näitä esimiehiä rekrytoivat. He kun eivät tunne aloja, joihin he ihmisiä palkkaavat ja heille on tärkeintä supliikkius. Siksi Suomessa on niin kierot esimiehet.

  • Ok, mutta paljono accountorissa saa palkkaa kirjanpitäjänä? Saako kolmetonnia kuussa?

   • Minuakin kiinnostaa tilitoimistojen palkkataso. Kaikki aina valittaa huonosta palkasta ja kamalasta työmäärästä. Onko oikeasti näin? Harkitsen myös itse vaihtoa tilitoimistoon.


   • En saa 3000 euroa kuukaudessa, en lähellekään, olen maakunnassa töissä, en Helsingissä. Esimies meillä on huonoimmalla koulutustasolla ja sen kyllä huomaa. Tartteis kyllä johtajuusopintoja. Työtaakka on suuri, liukumia tulee koko ajan, onneksi olen "konkari" alalla, niin osaan pitää puoleni ja rajan, mihin suostun. Kokemattomin meillä on ihan kusessa työmääränsä kanssa. Josset itse sano, että riittää, niin hyväksi käytetään.


  • No, ei ole todellakaan mitään kolmea tonnia kuussa, alottelijalla pk-seudulla maksimissaan joku 2300 ja mitään palkan korotuksia on turha odottaa, kun olet kerran johonkin palkkaan suostunut. Ja työtilanne on tällä hetkellä aika heikko niinkuin muillakin aloissa.

  • Pk-seudun ulkopuolella alkupalkka maksimissaan pari tonnia. Ja se ei sitten tosiaan lupauksista huolimatta nouse.

   • Tätä on näköjään toimialalla kuin toimialalla:
    "mitään palkankorotuksia on turha odottaa, kun olet kerran johonkin palkkaan suostunut."

    Tuo tuntuu olevan paras ohje mihin tahansa työhön. Se palkka millä menet sisään, se on palkkasi 3 vuotta myöhemmin. Mitään palkankorotuksia ei tunneta vaikka ura etenee ja työntekijä kehittyy.


  • tehdastyötä, ja kaikki kaatuu kirjanpitäjän niskaan, reskontran ja palkanlaskennan virheet, paljon hienoja sanoja ja periaatteita mutta todellisuudessa jatkuvasti paheneva resurssipula ja sitä kautta huono työnlaatu, ja hurjia liukumia joita kukaan ei ehdi käyttää

  • Laatu on sivuseikka. Nopeasti on tehtävä ja kaikki sekunnit on laskutettava, mieluusti tuplasti vielä...

  • Henkilökunnan vaihtuvuus tietyillä osastoilla kova. Kertoo paljon. Todellakaan eivät ole sellainen työnantaja, kun kertovat olevansa. Esimiehet on ammattitaidottomia ja johtamistaidottomia. Etenemään pääsee jos on hyvissä väleissä oman esimiehen kanssa ja tehnyt työnsä jokseenkin ok riippumatta siitä, sovitko esimieheksi. Henkilökohtaisia vahvuuksia tai kokemuksia ei arvosteta. Yritys on iso "hyväveli" kerho. Iso talo, mikä tuo tiettyjä etuja mutta työntekijän hyvinvointi, kehitysmahdollisuudet ja yksilöllinen osaaminen on täysin unohdettuja asioita. Jos henkilökuntaa arvostettaisiin, esimiestyö olisi edes jollain tasolla olemassa ja työntekijöiden osaaminen otettaisiin huomioon niin varmasti henkilökunta olisi tuottavampaa, onnellisempaa ja keskittyisi paremmin tehtäviinsä = ei miettisi uusien tehtävien hakemista koko aikaa.

  • Olisi mielenkiintoista tietää uskooko johto oikeasti omiin puheisiinsa vai eikö vain pysty myöntämään omia virheitään. Tekisivät edes kerran oikeast kyselyn henkilökunnalle mikä mättää. Vai eikö löydy selkärankaa lukea vastauksia.

  • Jännittävää lukea tätä viestiketjua. Varmasti kirjoittajat ovat kokeneet meillä kovia - jos eivät ole trolleja! Kannustan ja toivon, että kaikilla kovia kokevilla riittäisi rohkeutta ottaa yhteyttä kokemissaan huolissa ylimpään johtoon, henkilöstöjohtoon tai luottamushenkilöstöön niin asiat voitaisiin korjata kuntoon. Siihen on varmasti kaikilla noilla tahoilla aito halu! Toimitusjohtaja

   • Jos itse et ole rölli ja olet oikeasti TJ, niin vastaa edes nyymin kysymykseen aikaisemmin ketjussa:

    "Olisi mielenkiintoista tietää uskooko johto oikeasti omiin puheisiinsa vai eikö vain pysty myöntämään omia virheitään."


   • Tuskimpa oli oikea TJ tuon takana - muuten olisi varmasti laittanut yhteystietonsakin kommenttiinsa ja tietäisi senkin, ettei yhteydenotot ylemmälle tasolle auta yhtään mitään :)


   • Accountorilla ei ole toimarille Suomessa. Maajohtaja on.


  • Tjn mainitsemat tahot eivät pidä huolta työntekijöistä. Heiltä ei saa apua. Joten aika toivonta saada muutosta. ...ei lupaukset pidä

   • Kiire on järkyttävää ja se heijastuu työn jälkeen sekä ilmapiiriin...


  • Pääosa konsernista on ulkomaisten pääomasijoittajien omistuksessa. Se näkyy siinä, että kaikesta otetaan löysät pois. Asiakkaita laskutetaan niin paljon kuin kehdataan ja työntekijöiden ylikuormitukselle ei ole minkäänlaista varajärjestelmää. Kaiken kruununa luottamusmiesorganisaatio on vahvasti talon puolella tai niin kiireinen päivätöissään että eivät luottamustehtäviä ehdi hoitamaan.

   Suosittelen vahvasti välttämään työntekijänä isoja kirjanpitotaloja Talenom, Accountor ja Azets. Samaa hommaa saa muualta paremmista työyhteisöstä.

   • Suosittelen myös vahvasti yrittäjiä, jotka hakevat kirjanpitotoimistoa, välttämään Accountorin palveluita! Hinnat törkeitä ja laatu, palvelu sekä asiantuntemus ontuvaa,


  • Olen itse Accountor Helsingissä töissä, eikä minulla ole tällä hetkellä pahemmin valittamista palkan tai työmäärän suhteen. Ympyrätalon toimistotilat eivät ole parhaat mahdolliset ("ilmastointi" surkea), mutta tähän tulee muutos kun on muutto edessä vuokrasopimuksen päättyessä. Johdon päähän pistot, erilaiset projektit, lähinnä naurattaa, kukaan ei usko siihen että johto välittäisi työntekijöiden hyvinvoinnista, mutta niin se on vähän joka paikassa. Työkuorma kyllä jakaantuu osittain epätasaisesti, jos käy huono tsäkä, voi saada hirmu määrän töitä.

  • Pyöröovet käyvät Accountorilla. Hyvät työntekijät, esimiehet ymmärtävät lähteä. Ilmapiiri hyvin huono ja samoin työntekijöiden arvostus. Välttäkää kaikin tavoin!

   • Ja pörssiin ollaan menossa. Ja sehän tietää entistä enemmän työntekijöiden selkänahasta repimistä . Pikkupomot (tiiminvetäjät ja sen sellaiset vastaavat turhakkeet) täpisevät ja kukkoilevat. Puh pah....


   • Jaahas. Hauskaa lukea näitä. Satun olemaan naimisissa Accountorin uuden sukupolven edustajan kanssa.

    Ne jotka tietävät jotain - tai jaksavat edes tsekata firman nettisivut - ovat tietoisia että sekä Accountor-konsernilla että kirjanpitopuolella on uudet vetäjät ja kaverit ovat todellakin laittaneet firmassa tuulemaan. Huonot ja väsyneet pikkupomot saa kenkää, uutta verta tulee ulkopuolelta, porukka on muuttanut kokonaan Keilalampeen (merinäköala!) ja ilmapiiri on muuttunut kovaa vauhtia 2020-luvulle.

    Maailma muuttuu Eskoseni!


   • Acco kirjoitti:

    Jaahas. Hauskaa lukea näitä. Satun olemaan naimisissa Accountorin uuden sukupolven edustajan kanssa.

    Ne jotka tietävät jotain - tai jaksavat edes tsekata firman nettisivut - ovat tietoisia että sekä Accountor-konsernilla että kirjanpitopuolella on uudet vetäjät ja kaverit ovat todellakin laittaneet firmassa tuulemaan. Huonot ja väsyneet pikkupomot saa kenkää, uutta verta tulee ulkopuolelta, porukka on muuttanut kokonaan Keilalampeen (merinäköala!) ja ilmapiiri on muuttunut kovaa vauhtia 2020-luvulle.

    Maailma muuttuu Eskoseni!

    Acco, sinulla on kyllä väärää tietoa asioista. Tai olet Accountorin johtoryhmästä. Keilalampeen ei ole muuttanut koko porukka, ei edes suurin osa. Pikkupomot eivät ole saaneet kenkää. Uutta verta ei tule mistään, kun ei ole hakijoita työpaikkoihin. Että se siitä.


   • Acco kirjoitti:

    Jaahas. Hauskaa lukea näitä. Satun olemaan naimisissa Accountorin uuden sukupolven edustajan kanssa.

    Ne jotka tietävät jotain - tai jaksavat edes tsekata firman nettisivut - ovat tietoisia että sekä Accountor-konsernilla että kirjanpitopuolella on uudet vetäjät ja kaverit ovat todellakin laittaneet firmassa tuulemaan. Huonot ja väsyneet pikkupomot saa kenkää, uutta verta tulee ulkopuolelta, porukka on muuttanut kokonaan Keilalampeen (merinäköala!) ja ilmapiiri on muuttunut kovaa vauhtia 2020-luvulle.

    Maailma muuttuu Eskoseni!

    Mäkin tiedän uusia kasvoja, joita on palkattu hesaan vetäjiksi mm. V. 2019 aikana ja he ovat tosi ammattitaitoisia, lämpimiä ja asiansa osaavia.


  • Jaahas. Katselin juuri Oikotiellä Accountorin Head of.... paikkaa. Edellytyksenä oli KTM ja vahva kokemus. Minulla kaksi maisteritutkintoa, toinen verotuksesta ja toinen yhtiöoikeudesta. Työkokemusta vaaditut yli 10 v. Ajattelin ensin hakea, mutta jos työviihtyvyys on heikko, johtuen työn organisoinnista, ei sovi minun arvomaailmaani. Mitkä ovat olleet henkilöstökyselyissänne tulokset (numeroin)?

   • Meillä on talon parhaita lukuja tiimissä. Meillä keskiarvo on ollut n. 3,5 (maksimi 5).


  • Oman kokemukseni pohjalta en suosittele ainakaan Accountor Pohjois-Karjalaa kenellekään! Työntekijöiden vaihtuvuus suurta, asiakaspalvelu ja osaaminen TODELLA heikkoa ja paljon virheitä. Yrittäjälle tämä tilitoimisto oli ihan älyttömän suuri taakka ja laskut ihan törkeitä saatuun palveluun nähden! Onneksi nyt pääsin eroon tästä painajaisesta - iso lasku kädessä kylläkin.

  • Miten varmistatte, että ei ole kilpailijan mustamaalaamista tms?

  • Myös omat kokemukseni palvelusta ovat käsittämättömän huonoja.
   Kysymyksiin ei saa vastausta ja jos saa joutuu odottamaan todella kauan.
   puheluihin ei vastata, ja jos vastataan niin kyseessä on asiakaspalvelija joka ei ole kirjanpitoalan ammattilainen ja ehdottaa soittopyyntöä kirjanpitäjälle tai palkanlaskentaan. Yhdessä tapauksessa odotin soittoa kolme viikkoa ja kerkesin soittaa peräänkin kaksi tai kolme kertaa, tällöinkään en saanut selkeitä vastauksia. aina on kuulemma ruuhkaa.
   Lisäksi hinnat nousivat yhtäkkiä ja palkan nostokin muuttui maksulliseksi.
   Tälläkin hetkellä odotan vastausta yhteen kysymykseeni kyseisessä palvelussa.
   Vaihdan kirjanpitotoimistoa ennen kuukauden loppua.
   Työntekijät tuskin ovat syy ongelmiin. Epäilen että johtoporras koittaa vain kääriä maksimaaliset voitot palvelun laadun kustannuksella.

   Yleensä en jaksa kirjoittaa huonoa palautetta mistään ja koitan olla ymmärtäväinen mutta nyt on palvelun taso niin huonoa että en voi olla varoittamatta muita ko firmasta.
   haluaisin myös nähdä muiden asiakkaana olleiden kommentteja kokemuksista jos kyseessä onkin ollut vain huono tuuri...

   En suosittelisi nykyisellään kenellekään.

   • "Työntekijät tuskin ovat syy ongelmiin. Epäilen että johtoporras koittaa vain kääriä maksimaaliset voitot palvelun laadun kustannuksella." Tässä ongelma kiteytettynä. Eikä ole kilpailijan mustamaalaamista-valitettavasti.


   • Lyhyen kokemukseni perustella en voi suositella tätä yritystä. Palveluja myydessä kyllä ovat yhteydessä alta aikayksikön ja lupaavat yhdeksän hyvää ja kymmenen kaunista, mutta kun asiakkuus on aloitettu, ei vastauksia saa millään, puheluihin tai sähköposteihin ei vastata tai vastataan myöhässä ja tosiaan, vastaaja ei ole kirjanpitäjä, vaan joku assari, joka välittää kysymykset kirjanpitäjälle, joka vastaa jotain asian vierestä.

    Suosittelen maksamaan kirjanpitäjästä vähän enemmän, jos haluaa kunnon palvelua.

    Ohjelmistossa ei sinällään ole mitään vikaa, mutta neuvonta ja muu palvelu on todella ala-arvoista.


  • Entisenä accountorilaisena voin sanoa, että älkää helvetissä menkö tähän taloon töihin. Organisaation suurimmat ongelmat johtuvat huonosta johdosta ja siitä, että se on kasvanut yritysostoilla eikä mitään konsernin sisäistä yhtenäisyyttä tai yhteisyyttä ole vaivauduttu kunnolla rakentamaan. Palavereita pidetään, jotta voidaan sopia milloin pidetään palaveri. Päätöksentekokykyä ei käytännössä ole ja projektit junnaa paikallaan. Johtoryhmästä noin kolme neljäsosaa on omaa etuaan tuijottavia mätämunia, jotka pyörittävät vapautuvia johtajanpestejä lehmänkaupoin. Paasaavat kovaan ääneen organisaation arvoista itse noudattamatta niitä käytöksessään. HR-henkilöiden sydämenasia ei suinkaan ole työntekijä, vaan työnantaja.

   • Joko on todella keksittyä/väritettyä tarinaa tai sitten olet oikeasti työpaikalla vaan keskittynyt itse kyttämään muiden tekemisiä ja niitä avautuvia johtaja pestejä, oikeita töitä teit sitten kun muilta "hommista" kerkesit.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Marin: Meillä on kaksi ongelmaa keskusta ja vihreät

   Hallituksella oli tiukka tammikuu, Marin kiteytti jo omilleen: ”Meillä on kaksi ongelmaa: keskusta ja vihreät” https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/b
   Maailman menoa
   146
   4430
  2. Sara Siepin "työt" ?

   Sieppi on lomalla noin kolmen viikon välein. Koska hän tekee töitä ? Mitä työtä? Miten voi siis olla koko ajan lomamatkoilla, ja ei mitää las palmas h
   Kotimaiset julkkisjuorut
   80
   1158
  3. 2/3 suomalaisista tyytyväisiä Marinin hallitukseen

   Hallitus etenee hallitusohjelmassaan kuin juna – suomalaiset tykkäävät. https://yle.fi/uutiset/3-11220404
   Maailman menoa
   203
   643