kuoleman lavastaminen

813

Olen alkanut epäillä, että mummoni lavasti kuolemansa. Sairasti kuulemma syöpää ja kuoli pari kuukautta sitten. Aloin epäillä koska esimerkiksi passia ei löytynyt mistään, ja passi hänellä varmasti oli sillä oli muutenkin elämänsä aikana paljon tykännyt olla ulkomailla sekä lähiaikoinakin. Puhelimesta myös löytyi epäilyttäviä viestejä, sekä kuulemma hautajaisia, edes hautausta yms ei kuulemma järjestetä? Onko kenelläkään kokemuksia kyseisestä aiheesta? Kuinka vaikeaa nykyään oman kuolemansa lavastaminen yleisesti ottaen on?

15

5061

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aikahankalaa

      Voitko pyytää kopiota kuolintodistuksesta ja ylipäätään sairastodistuksia siltä sairaalalta missä hän haki hoitoa, tai missä se todettiin.

      Onko mahdollista että joku olisi jo tuhonnut passin, ettei kukaan voisi käyttää sitä vääriin tarkoituksiin? Niinhän kuuluu tehdä kun joku kuolee.

      Kenen vastuulla hautauksen piti olla, oletko ottanut yhteyttä häneen?
      Ja mitä hänen testamenttinsa sanoi hänen ruumiinsa käytöstä kuolemansa jälkeen?


      Selvitä puuttuvia faktoja ja kysy vaikka mummisi entisiltä naapureiltakin ja ystäviltä muistaako hänen olleen sairaan oloinen viimeisinä kuukausina. Joissakin syövissähän iho tai silmät muuttuvat keltaisiksi, hiukset lähtevät, laihtuu radikaalisti jne

    • hoit_su

      Voi herranen aika teidän juttujanne. Etkö siis tavannut mummoasi sairausaikana ollenkaan? Isoja hautajaisia ei ole mikään pakko järjestää ja jos sellaiset järjestetään, niin järjestäjinä on omaiset. Jos hänet tuhkattiin, niin uurnanlaskun voi siirtää esimerkiksi kevääseen, kun maa ei enää ole roudassa. Mitä vanhempasi sanovat asiaan? Sanovat että mummo haihtui ilmaan, vai kuinka? Ja tärkein kysymys, miksi mummosi olisi lavastanut kuolemansa, oliko hän rikollinen vai mikä ihmeen syy siihen olisi ollut.

    • selviää

      Ensiksi se, että kuoliko sairaalaan vai kotiin? Miltei aina tehdään ruumiinavaus jossa selviää kuolinsyy kun ihminen kuolee kotona tai muualla kuin sairaalassa. Ja lähiomaiset saavat tiedon mitä sairauksia edesmenneellä on ollut.

      • 813

        Kotiin siis kuoli. Tehdäänkö ruumiinavaus myös silloin jos on ollut tiedossa että ihminen sairastaa syöpää?


      • KaipausPäällä

        Ruumiinavausta ei yleensä tehdä, mikäli tiedetään mitä sairautta ihminen sairastaa. En usko, että mummollesi on tehty ruumiinavausta, koska lääkärit tiesivät, että mummollasi on syöpä, joka johtaa kuolemaan ja kun mummosi oli vielä iäkäs.
        Isäni menehtyi syöpään, eikä hänelle tehty ruumiinavausta ja hän kuoli kotona.
        Kun kuolinsyy on vakava sairaus, niin poliisia ei tarvita, eikä poliisi tule paikalle.

        Melkeinpä aina syöpään sairastuneen osalta, kun syöpä on siinä pisteessä, ettei sitä enää voida parantaa, jolloin ihminen on saattohoidossa, lääkäri tekee elvytyksen osalta päätöksen, ettei potilasta enää elvytetä, mikäli sydän tai hengitys pysähtyy ja potilas menehtyy, mikäli ei elvytetä.
        Lääkäri perustelee elvytys kieltoa sillä, että elvytys lisäisi vain syöpäsairaan kärsimystä, kun syöpää ei enää pystytä parantamaan.
        Omaisille tämä on tietenkin hyvin raskas ja tuskallinen päätös ja myös syöpäpotilalle, joka haluaisi vielä elää.

        Ruumiinavaus tehdään aina, jos ihminen kuolee yllättäen, eikä ole tiedossa mitään perus sairautta, joka johtaa kuolemaan, varsinkin jos ihminen kuolee nuorena.
        Isän veli kuoli kotona yllättäen vähän alle 70 vuotiaana ja hänelle tehtiin ruumiinavaus.
        Yllättävissä kuolemantauksissa myös poliisi käy paikalla ja selvittää, ettei kuolemaan liity mitään rikollista ja yleensä poliisi kuulustelee lähiomaisia, jotka ovat olleet paikalla kuolinhetkellä.


    • kuolevainen

      Taitaa olla surun tuomaa toiveajattelua, että mummo vielä jossain olisi. Et halua hyväksyä totuutta ...

    • 813

      Kiitos kaikille vastauksista! En ole mummoni kanssa ollut elämäni aikana paljoakaan tekemisissä, mutta tottakai kävin häntä useamman kerran katsomassa kun kuulin sairaudesta. Jokaisella kerralla oli kyllä terveen ja pirteän oloinen sekä näköinen, ei olisi päällepäin voinut kuvitellakkaan että olisi syöpää sairastanut. Kysyin äidiltäni kuolintodistusta mutta kuulemma ei ainakaan hänellä sellaista ole. Ja tuohon passijuttuun niin ei ole mahdollista että joku sen olisi tuhonnut koska heti mummon kuoleman jälkeen käytiin hänen kämppäänsä tyhjentämässä ja passia ei ollut missään. Tietääkseni mummoni ei rikollinen ollut, mutta voihan sekin olla mahdollista kun hänen elämäntyyliään yms. miettii. Että ei olisi todellakaan mahdotonta vaikka jonkun rikoksen olisi tehnytkin tai ollut mukana rikollisessa toiminnassa.

      • KaipausPäällä

        Otan osaa suureen suruunne ja kaipaukseenne
        Kirjoituksesi selvnesikin asiaa aika paljon, kun vastasin ja olitkin vastannut kirjoitukseni aikana muiden viesteihin.
        Tuo osoittaa sinulta rakkautta ja välittämistä mummoasi kohtaan, kun olet häntä vakavan sairauden aikana käynyt katsomassa.
        Tiedän kuinka rankka ja vakava sairaus syöpä on, kun hoidin syöpään sairastunutta isääni saattohoidossa kotona loppuun saakka.
        Isäni oli myös välillä hyvinkin pirteä, mutta viimeinen viikko ja muutama päivä ennen kuolemaa isäni voini huononi todella rajusti.

        Äidilläsi on oikeus saada mummosi kuolintodistus sieltä missä mummosi on ollut hoidettavana. Minä pyysin isäni kuolintodistusta terveyskeskuksesta, jossa isäni oli hoidettavana ja siinä menee jonkin aikaa, ennenkuin lääkäri sen kirjoittaa.
        Jos mummosi on laittanut passin vaan niin hyvään paikkaan piiloon, ettei sitä ole löydetty, mutta kyllä se varmaan joskus vielä löytyy.

        Mummosi on nyt päässyt perille Taivaan kotiin, eikä hänellä ole enää kipuja, eikä tuskaa ja mummosi myös odottaa teitä siellä Taivaassa...


    • KaipausPäällä

      Etkö käynyt katsomassa mummoasi kertaakaan sairauden aikana ja kysellyt lääkäriltä mummosi sairaudesta. Mummo on kyllä niin läheinen, että lääkäri kertoo lähimmille omaisille kyllä mitä sairautta mummosi on sairastanut.
      Eikö mummollesi pidetty ulosveisaus tilaisuutta, johon yleensä läheiset ja ystävät osallistuvat, jossa arkku avataan ja voidaan jättää lopulliset jäähyväiset mummollesi.
      Ulosveisaus tilaisuudessa näkee viimeistään vainajan arkussa, jonka jälkeen ei ole mitään epäselvää, ettei arkussa ole kukaan muu, kuin tuntemasi ihminen kuolleena.
      Tiedätkö kuka hoitaa mummosi kuolinpesän asioita, hänellä on oltava tieto missä mummosi passi on, koska yleensä kuolinpesän hoitaja joutuu hoitamaan virallisia asioita viranomaisten ja pankkien kanssa.

      Minkä syyn takia mummosi olisi lavastanut kuolemansa.
      Jos mummosi tykkäsi matkustaa ja on saanut matkustaa vapaasti, niin ei kuolemaa tarvitse lavastaa.
      Jos kuoleman lavastaa, niin myös viranomaisille menee siitä tieto, että henkilö on kuollut ja sen jälkeen matkustaminen ei enää onnistukaan, koska ei ole enää virallisesti olemassa.
      Myöskään eläkettä ei enää mummollesi makseta, kun hän on kuollut.
      Omna kuoleman lavastaminen jonkun sairauden kautta on vaikeaa, helpompi on lähteä jonnekin kauas tuntemattomaan paikkaan ja kadota sinne eli katkaista kaikki yhteydet läheisiinsä, mutta miksi niin joku haluaisi tehdä.
      Sellaista tekoa voi joutua katumaan jälkeenpäin, viimeistään siinä vaiheessa, kun kadonneen läheinen kuolee ja huomaa siinä vaiheessa, että saa katua, kun ei ollut läheisensä kanssa tekemisissä ja nyt on enää myöhäistä.

      Voin sanoa, että läheisen kuoltua kuolemaa ei hyväksy, eikä sitä, ettei läheinen enää koskaan ole enää läsnä elämässä, hän on poissa lopullisesti.
      Sitä vain uskoo siinä toivossa ja ajattelee, että läheinen tulee pian takaisin, että hän on vain lähtenyt käymään jossakin kertomatta minne on mennyt, mutta kyllä hän sieltä vielä palaa kotiin.
      Ei voi hyväsyä, ettei enää koskaa tässä elämässä näe rakasta läheistään.

    • Hei 813
      Otan osaa suruusi mummon kuoleman johdosta. Ei kuolemaa oikein voi lavastaa. Kuka sinulle kertoi hänen kuolleen? Jonkinlainen hautaaminen järjestetään aina, mutta jos toimitetaan tuhkaus, tuhka voidaan haudata/sirotella vaikka keväällä. Kai vanhempasi tai sukulaiset tietävät asiasta? Kai hänen asuntonsa on tyhjennetty, jos hän on kuollut? Oudolta tuntuu, jos kukaan ei sinulle kerro mitään asiasta... toivottavasti saat tietoa mahdollisimman pian,
      Pirkko-pappi

      • Retukkaretu

        No kyllähän kuoleman voi lavastaa. Wikipedias on niitä tapauksia


      • dfgsdgfsdfsdf

        Epätodennäköinen vaihtoehto, kun kyseessä on jo iäkkäämpi ihminen. Virta moiseen toimintaan alkaa hiipumaan jo varsin nuorena, itse tiedän. Olen nähnyt hoidosta kieltäytyneitä syöpäpotilaita, ja moni on kuollut todella nopeasti ja hyväkuntoisena, tyyliin itse kävellessä sängyn ja vessan puoliväliin. Eli ei tarvitse olla letkuissa, vuodepotilaana ja langanlaiha. Kuolla voi silti.


    • ihmetarina

      No miten aloittaja sai tiedon, että mummo on kuollut? Kuka siitä kertoi? Kai kysyjän vanhempi (mummon lapsi) tietää äidistänsä, onko tämä oikeasti kuollut vai ei, lähiomainen (perillinen) ei niin vain yleensä pysty ohittamaan toisen kuolemaa, täytyyhän ruumis jotenkin haudata.

    • ex-hoitaja

      Jostain väestökirjanpidosta pitäisi löytyä tieto, että ihminen on kuollut. Potilastiedot eivät ole yleisesti saatavaa tietoa. Lähinnä nk. lähin omainen saa tietoa, jos jotain saa. Kuolemaan kuuluu myös perunkirjoitus ja muita muodollisuuksia. Eli kysy vanhemmiltasi. Jotain omaisuuden jakoa on ollut pakko hoitaa. Tai edes täyttää paperit, jos vainaja on varaton.

      Sääli, että mummosi ei mahdollistanut mitään muistelutilaisuutta. Hautajaiset konkretisoivat kuoleman.

      Syöpäpotilas voi kuolla varsin hyväkuntoisenakin ja yllättäen, etenkin jos on kieltäytynyt hoidoista. Itse olen nähnyt tällaisia tapauksia. Muutama päivä sairaalassa, ja potilas löytyy vain kuolleena, on voinut olla jopa matkalla vessaan (monelle lienee tulee pahoinvointi tai vessahätä, ja löytyvät siksi vessasta tai matkalta sinne). Toisille kuoleminen on pitkällinen ja tuskallinen prosessi. Itsekin lähtisin mieluusti nk. suorilta jaloin.

    • Anonyymi

      813


      Vaikka oli siitä kyseisestä kuolemasta tai lavastamisesta puhetta, onko se vielä tutkittu tai edes varmaa. Koska jos hän on mummo en kunnolla osaisi arvata että sen ikäinen tai minkä onkaan tekisi tuollaista onko se lavastettu näin 2021 tiedossa🤔 otan osaa☺️

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6599
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4253
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2670
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2050
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1578
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1407
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1121
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1117
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1074
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1041
    Aihe