Kasteen "sakramentti"

Deulikano

Kaste ja uudestisyntyminen.
Luteerilainen kirjoitti uudesta kokkolalaisesta "kirkosta" Uskon Sana.
Hän mainitsi mm. että eivät usko kasteessa tapahtuvaan uudestisyntymiseen.
Muistammeko, mitä Jeesus sanoi Mark.16:15-16. Joka siis uskoo ja kastetaan, siis ensin usko ja sitten kaste. Ihminen syntyy uudesti kun hän ottaa Jeesuksen sydämeensä, jolloin hän saa syntinsä anteeksi ja uudestisyntyy Jumalan lapseksi. Sen jälkeen hän ottaa kasteen ja liittyy seurakuntaan. Ei siis ihminen synny uudesti kasteessa, vaan kun hän tulee uskoon. Deulikano

44

255

  Vastaukset

  • Miten helluntailaiset määrittelevät uskoontulon niin, että se on objektiivisesti varma asia? Eihän ihminen voi sanoa, onko hän itse tai joku toinen uskossa. Itsestään voi erehtyä ja toinen voi suorastaan narrata. Pitäisi päästä kysymään Jeesukselta. Tai jos se ei onnistu, niin ainakin Markukselta.

  • Kyllä voi ainakin yrittää kysyä Jeesukselta,mutta vastaus selviää kuin olette kuolinvuoteella jos edes silloinkaan.Toivottavasti seuraava elämä olisi vaikkapa siili niin saa nukkua talven yli.

  • Meidän kaikkien on nyt hyvä muistaa se tosiasia että kukaan ei koskaan ole missään tuonut esiin yhtään todistetta ainoankaan riihitontun, jumalan, yön syöjättären tai metsänpeikon olemassaolosta. Kalevala väittää rihitonttujen olevan olemassa, Raamattu taas metsänpeikkojen, yön syöjättärien ja jumalan. Ei löydy totuus kansantarustoista.

  • Luther teki varmasti paljon hyvää mutta hän oli silti ihminen, harmillista että jotkut liikkeet nostavat Lutherin Jeesuksen rinnalle, joskus jopa ylikin ja Katekismus on joillakin tärkeämpi kuin Raamattu, siinä mennään ojasta allikkoon.

   Usko tulee kuulemisesta ja silloin ihminen saa synnintuskan ja tekee parannuksen, sen jälkeen ihminen syntyy uudesti ja se on sama henki joka herätti Jeesuksen kuolemasta mikä herää eloon uudestisyntyneessä ihmisessä, vielä pitää muistaa että VAIN JEESUS voi antaa synnit anteeksi ei mitkään sakramentit tai ehtoolliset, ehtoollinen otetaan Jeesuksen muistoksi !

   • Aamen Aamen


  • Voi saa..na mitä paskaa. Kirkot on räjäytettävä ja kaikki "tappelevat" seurakunnat on lailla kiellettävä. Mitään tuhansia uskontoja ei tarvita. Kukin uskoo tavallaan, mutta siitä ei saa tehdä suurta numeroa. Ihmisruumis pitää polttaa, eikä haudata maahan matojen syötäväksi, hyi hellvetti. Ihmistuhka on arvokas jäämistö, joka voidaan ripotella luontoon, ilmaan, maahan, veteen, tai säilyttää kuolleen toiveen mukaan...

  • Minkä verran oli osallistujia miesten sana ja saunapiirin joulujuhlassa torstaina. Ei tainnut olla kovinkaan paljon. Mikähän lienee syy siihen. Sais lopettaa koko piirin. Aivan turha.

  • Vieläkö se on hengissä mutta ei hengessä ??

  • ei siellä ole oikeaa oppia joku uuskarismaattisen liikkeen jättänyt pitää esitelmän siellä harhaoppia kaste pelastaa muuta ei tarvita olen körtti

  • Mitäs mieltä helluntailaiset sitten ovat, jos vaikka lapsi, joka on vaikka 2 vuotias, niin jos tämä ei ole vielä uskossa, eikä aikuiskastettu ja kuolee, niin eihän lapsi silloin pelastu helluntailaisten oppien mukaan.
   Helluntai opin mukaan pitää ensin tulla uskoon, josta todistaa muille, mennä aikuiskasteelle ja uudestisyntyä, sitten vasta pelastutaan.
   Vastasyntyneillähän on mahdottomuus pelastua, jos mennään helluntai pelastus opin vaatimusten mukaan.

  • Se joka ottaa toisen kasteen eli helluntailaisten kasteen joutuu pois Kristuksen sovitustyön piiristä. Kristuksen ristinkuolema ei ole enään voimassa sellaisen henkilön kohdalla. Hän on pilkannut Kristuksen sovintoverta jossa hänet puhdistettiin pienenä lapsena kaikesta synnistä. Siksi varokaamme näitä sairaita uudestikastajia jotka luikertelevat kuin käärmeet esim. miesten sana ja saunapiiriin. Suurin osa osanottajista on hengellisesti kuolleessa tilassa. Heiltä puuttuu elävä ja oikea usko.

  • Jeesus pelastaa! Ensin usko ja sitten kaste upottamalla. Kaste on hyvän omantunnon pyytämistä Jumalalta, sitten kun on tehnyt henkilökohtaisen uskonratkaisun. Usko Jeesukseen antaa rauhan ja levon sydämmeen. Usko Jeesukseen on iloinen asia!

  • älä valehtele sinä et tiedä teologiasta yhtään mitään. Alkukirkko kastoi lapsia etkö tajua sitä. Kaste pelastaa. Muuta ei tarvita.

  • Jeesus rakastaa sinua! Joh. 3:16 Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että Hän lähetti ainoan Poikansa, ettei yksikään joka Häneen uskoo hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä!

  • turpa kiinni harhaoppinen et ole taivastiellä

  • koko maailma on autuas ja lunastettu Kaste pelastaa ei tarvita mitään uskoontulokokemusta näin vanha Kaarlelan ruotsalaisen seurakunnan kirkkoherra Allan Store opetti. Miten käy kaikille niille jotka luottivat hänen sanaansa. Miestenpiireissä on vain Calvinin opetuslapsia.

  • Jumala armahtaa, mutta minä en.

  • miksei ole enään miesten sana ja saunapiiriä on vain miestenpiiri eikö sauna ole enään näitten lahkolaisten käytössä

  • Voi saa..na mitä passkaa. Ihminen, ja ei muukaan eläin "synny uudestaan". Olette te niin per..leen hulluja ja aivopestyjä passkiaisia - hölmöläisiä. Luuletteko te, että jatkaisitte elämäänne kuoleman jälkeen. Ei saa..na tämä hulluus - typerä väittely - "luulotauti", on loputtava...
   Nyt jos koskaan on palattava nykyaikaan, ja unohtaa nuo saa..nalliset kivikautiset noitaorgiat ja uskomukset; satukirjat ja satuolennot - jumalat, jeesukset ja riihitontut, hah!!!
   Ihmisraato tulee maan matosten ja tuhansien ötököitten järsimäksi, ellei ruumista polteta. Tosin lopputulos on lähes sama. Jotkin eläimet syövät myös tuhkaa, vaikka se ripoteltaisiin "kuun kamaralle", hah hah haaa!!!...

  • Helluntalaisten opin mukaan "muutos" tulee kun ihminen tulee uskoon. "Muutoksen" jälkeen ei enää ole mitään ongelmia, eikä halua tehdä pahaa kenellekään.

   Tämä on täyttä harhaa ja harhaoppia...

  • Lapsikatse ja aikuiskatse on päteviä sappermenttiä siinä missä yölätti ja ehdollisviinikin. Näin on näkyleivät. Dotisesdi aamen.

   • aamen aamen aaa meeen


  • Uskon Sana-seurakunta on menestysteologista harhaa ja houretta.

   • Ettekö te saa..nat jo usko. Tämä naurettava riitely uskoista on loputtava nyt ja heti. Onko selvä. Mitään jumalia, jeesuksia, riihitonttuja, enkeleitä ja kummituksia ei ole ollut olemassa, ei ole, eikä tule, hah hah haaa!!!...


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ettekö te saa..nat jo usko. Tämä naurettava riitely uskoista on loputtava nyt ja heti. Onko selvä. Mitään jumalia, jeesuksia, riihitonttuja, enkeleitä ja kummituksia ei ole ollut olemassa, ei ole, eikä tule, hah hah haaa!!!...

    "Onko selvä?" Sinun oma pääsi ei ole selvä. Sinäkö määräät tämän kansan puheet?


   • Anonyymi kirjoitti:

    "Onko selvä?" Sinun oma pääsi ei ole selvä. Sinäkö määräät tämän kansan puheet?

    Niinkin voi sanoa. Ei tuollaista hullua paskanjauhantaa normaali ihminen voi sietää. Hokekaa niitä hullutuksianne omissa nurkissanne ja seinien sisäpuolella, mutta älkää tulko tänne huutelemaan ja riitelemään. Uskontappelut ja uskomukset riihitonttuihin pois julkisuudesta ja heti. Onko selvä, hah hah haaa!!!...


   • Anonyymi kirjoitti:

    Niinkin voi sanoa. Ei tuollaista hullua paskanjauhantaa normaali ihminen voi sietää. Hokekaa niitä hullutuksianne omissa nurkissanne ja seinien sisäpuolella, mutta älkää tulko tänne huutelemaan ja riitelemään. Uskontappelut ja uskomukset riihitonttuihin pois julkisuudesta ja heti. Onko selvä, hah hah haaa!!!...

    Tämä miehen henkinen sairaus on suuruudenhulluus! Voi, voi, voi raukkaa. Ei ole työkykyinen!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tämä miehen henkinen sairaus on suuruudenhulluus! Voi, voi, voi raukkaa. Ei ole työkykyinen!

    Kun yksi ihminen näkee 'henkiolentoja', saa hän lääkitystä ja terapiaa. Jos moni näkee, on kyse uskonnosta.

    Ja jos tarpeeksi moni näkee, saa uskonto viranomaisaseman.


  • Nää on nämä kirkon jeesus-hommat ja muut maailman parasta markkinointia,eli myyntihommat ja rahastus on yhteiskunnan osalta osattu suorittaa perusteellisen hyvin.Koskee uskontokunta kuin uskontokunta.
   Ollaanko täällä vielä niin tyhmiä,että joku tähän "maailmanlaajuiseen rahastukseen" uskoo????
   Tänne synnytään,eletään se aika mikä kulkee ja kuollaan.Tässä se rationaalisesti on.Jos jos joku muuta väittää niin paskaa puhuu.
   Henkistä tukea ihminen toki tarvitsee mutta ei sen tarvitse olla taloudellisesti tai sosiaalisesti taakka,kuten näyttää yleisesti nyt olevan vallalla.

   • Hyvä ystävä. Kirjoitat täyttä asiaa.
    Siksi päivän aforismini numero 169 on:

    "Hulluja ja hölmöjä on helppo höynäyttää."
    Hah hah haaa!!!...


   • Anonyymi kirjoitti:

    Hyvä ystävä. Kirjoitat täyttä asiaa.
    Siksi päivän aforismini numero 169 on:

    "Hulluja ja hölmöjä on helppo höynäyttää."
    Hah hah haaa!!!...

    Hyvä ressu. Olet taas oikeassa.


  • lahkolaiset tulivat ja sekoittivat miesten sana ja saunapiirin piiri on kuihtunut ja kuollut lapsikaste pelastaa ja kirkon usko ja ehtoollisessa saa synnit anteeksi näin on vanhat luterilaiset opettaneet

  • Taisi pyöräreissu ottaa koville kun noin sekavia kirjoittaa ... nyt pillerit ja äkkiä ??

  • tämähän on evankelis luterilaisen kirkkomme virallinen oppi ei se ole sekavaa sen takana seisoo kaikki piispat ja oikeaoppiset luterilaiset papit meitä on yli 4 miljoonaa kirkon jäsentä jotka uskomme tähän Suomessa

  • Lapsikaste pelastaa, kirkon usko ja ehtoollisessa saa synnit anteeksi, mistä tällaista harhaoppia voi lukea, uudessa testamentissa lukee että Jeesus pelastaa ja antaa synnit anteeksi, jos ihminen ei synny ylhäältä uudestaan hän vaeltaa pimeydessä eikä kykene ymmärtämään tätä asiaa koska pyhä henki ei ole läsnä, usko ja kaste yhdessä on hyvä mutta ilman uskoa, kaste on täysin turha, näin raamatussa opetetaan, Jeesus nautti opetuslasten kanssa ehtoollista hänen muistoksi, eihän Jeesus tarvinnut saada synneistään anteeksi koska hän oli synnitön, katoolinen kirkko on jo vuosi-satoja johtanut ihmisiä harhaan ( antikristuksen kirkko ) ja valitettavasti luterilaisten papit ja opettajat ovat mammonan ja lain pauloissa, eivät uskalla etsiä totuutta koska silloin jokapäiväinen maallinen leipä katoaa, kannattaisi lukea sanaa vähän takemmin ja rukoilla että pyhä henki olisi johtamassa jotta totuus tulisi esille ettei tarvitsisi enää vaeltaa kohti kadotusta !

  • sinä harhaoppinen mies et tiedä teologiasta yhtään mitään olet hengellisesti sokea

   • Nyt suut kiinni. Tällä sivustolla ei riihitontuista puhuta. Onko selvä, hah hah haaa!!!...


   • Monilla paikkakunnilla luterilainen ja helluntaiseurakunta pitävät yhteisiä tilaisuuksia silloin tällöin ystävyyden merkeissä, kokkolalehden mukaan esim.Käkviällä.
    Tottakai oppikäsityksistä, kuten kasteesta voi keskustella, mutta se on monesti vain sanasaivartelua, olennaista on usko joka vaikuttaa rakkauden tekoina, eli myös erilaisen oppikäsityksen sietämisenä saman uskontokunnan sisällä.
    Täydellinen yksimielisyys olisi köyhää ja
    ajattelun, pohdinnan diktatuuri!!!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Monilla paikkakunnilla luterilainen ja helluntaiseurakunta pitävät yhteisiä tilaisuuksia silloin tällöin ystävyyden merkeissä, kokkolalehden mukaan esim.Käkviällä.
    Tottakai oppikäsityksistä, kuten kasteesta voi keskustella, mutta se on monesti vain sanasaivartelua, olennaista on usko joka vaikuttaa rakkauden tekoina, eli myös erilaisen oppikäsityksen sietämisenä saman uskontokunnan sisällä.
    Täydellinen yksimielisyys olisi köyhää ja
    ajattelun, pohdinnan diktatuuri!!!

    Ettekö te usko puhetta. Uskonnoista ei keskustella julkisesti. Kaikki sodat ovat seurausta ja johtuvat uskonkiistojen ja -kiihkoilijoitten ristiriidoista. Toisin sanoen, kun uskonnot, kirkot, seurakunnat lakkautetaan, ja "kaikenkarvainen" riihitontuista, ym kuvitteellisista jumalolennoista keskustelu kielletään totaalisesti, niin samalla loppuvat sodat ja ihmisten - ihmiskuntien välinen kyttääminen ja kyylääminen. Suomen pitäisi olla tässäkin asiassa esimerkkivaltio ja olisi entistäkin onnellisempi maa, hah hah haaa!!!...


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ettekö te usko puhetta. Uskonnoista ei keskustella julkisesti. Kaikki sodat ovat seurausta ja johtuvat uskonkiistojen ja -kiihkoilijoitten ristiriidoista. Toisin sanoen, kun uskonnot, kirkot, seurakunnat lakkautetaan, ja "kaikenkarvainen" riihitontuista, ym kuvitteellisista jumalolennoista keskustelu kielletään totaalisesti, niin samalla loppuvat sodat ja ihmisten - ihmiskuntien välinen kyttääminen ja kyylääminen. Suomen pitäisi olla tässäkin asiassa esimerkkivaltio ja olisi entistäkin onnellisempi maa, hah hah haaa!!!...

    Hyvä ressu, mahtava esitys taas kerran. Tämä jos mikä olisi suvaitsevaisuutta ja kaikkia kansoja/kansalaisuuksia yhdistävä seikka - maailmanrauhan tae.


  • Naurakoon nyt, kuoleman jälkeen ei enää naurata !

   • Aha, lienet sen kokenut, kun osaat noin päättäväisesti maalata piruja toisten seinille...
    Miljoonat ötökät, raatokuoriaiset, valtavan suuret kasiaiset ym nauttivat mädäntyvän läskiruhosi jäännöksistä. Ja vaikka kuinka huusit, niin eipä apuun tullut jumalia, jeesuksia, enkeleiä eikä niitä satoja mielikuvitusolioita; riihitonttuja, menninkäisiä, söpöjä keijukaisia ym haltijoita, hah hah haaa!!!...


   • Anonyymi kirjoitti:

    Aha, lienet sen kokenut, kun osaat noin päättäväisesti maalata piruja toisten seinille...
    Miljoonat ötökät, raatokuoriaiset, valtavan suuret kasiaiset ym nauttivat mädäntyvän läskiruhosi jäännöksistä. Ja vaikka kuinka huusit, niin eipä apuun tullut jumalia, jeesuksia, enkeleiä eikä niitä satoja mielikuvitusolioita; riihitonttuja, menninkäisiä, söpöjä keijukaisia ym haltijoita, hah hah haaa!!!...

    On toi ressu aina oikeassa ja aivan mahtava tyyppi.


   • Anonyymi kirjoitti:

    On toi ressu aina oikeassa ja aivan mahtava tyyppi.

    Niin on, mahtava tyyppi. Mutta historiattomuus on paha puute, muistaako mahtava tyyppi, että toisen maailmansodan aloittivat kaksi ateistia, jotka olivat kääntäneet selkänsä Jumalalle, tappaminen alkoi, kun Jumalanpelko loppui . Ei pitäisi valehdella.
    Sodissa ylipäätään on aina kyse taloudesta, luonnonvaroista, strategisista alueista, kansallisuuksista, vallasta ja taas taloudesta.
    Jokainen peruskoulun käynyt tietää tämän.


  Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   62
   3408
  2. Vapaavuorelle tuli kiire - Kaikki yleisötilaisuudet kielletään, mutta mites juottolat?

   Pelimies Vapaavuoren loppupeli Helsingin johdossa meni kimuraiseksi koronakriisin vuoksi. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637875.html "Vapaavuori
   Maailman menoa
   63
   1826