Klubilainen oli pers'aukinen vempula

http://www.hs.fi/kotimaa/a1461986615714
”Naapurustoa matalammat tulot voivat houkutella riskisijoituksiin, paljastaa uusi WinCapita-tutkimus.”

Taas on Rantala tutkinut ja tutkimuksen tulokset -näin luulen - ovat silkkaa ketunmyrkkyä meidän Tröllille. Trölliä on vuosia torvennut, että klubilaiset olivat niitä sunnuntailapsia – varakkaita ja koulutettuja. Mitä vielä, paljastaa uusi tutkimus. ;))))

”RANTALAN TILASTOLLISEN analyysin mukaan myös naapurustoa matalammat tulot saattavat houkutella riskisijoituksiin.”
Tämä on selkeä tulos ja vastaa arkipäivän elämänkokemusta. Pers’aukinen, Datsunilla ajeleva vempula kadehtii naapuriaan ja tekee mitä tahansa, jotta pääsisi kipuamaan ylös kuopastaan. Näin se vaan on. ;)))

Jotta tätä mieltä oli tohtoriksi väittelevä Rantala. Mikäpä minä olen vastaan väittämään. ;))))

48

588

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • NollaTutkimus

      Rantalan tutkimus antaa ristiriitaista tietoa:

      "Sijoitusklubi WinCapitasta on valmistunut uutta tutkimustietoa. Aalto-yliopistossa tehdyn väitöskirjan mukaan tyypillinen WinCapitaan sijoitettu summa oli jopa kaksinkertainen verrattuna tyypillisten suomalaisten piensijoittajien osakesalkkuihin.

      Väitöskirjatutkija Ville Rantala kuvaileekin, että WinCapitaan sijoitettiin valtavia summia normaaliin sijoitustoimintaan verrattuna."

      Miten ylläesitetty istuu seuraavaan Rantalan väittämään: "Klubilaiset, joiden tulot olivat oman postinumeroalueen mediaanitulojen alapuolella, sijoittivat muita enemmän. "?

      Siis perseaukiset luuserit sijoittivat valtavia summia?

      Keu-keu.

      "Aineistosta käy Rantalan mukaan ilmi myös se, että sponsorit sijoittivat tuloihinsa nähden keskimäärin yli 50 prosenttia enemmän kuin muut jäsenet. Aktiiviset sponsorit sijoittivat myös keskimäärin enemmän kuin vain yksittäisiä klubilaisia sponsoroineet."

      Tuo taitaa olla juurikin päinvastoin.
      Tuhannen euron sijoituksella miljoonamieheksi, kuten Lapuan suurelle miehelle kävi.
      Samoin surkuhupaisan käräjöinnin läpikäynyt oululainen luksustelija (kuten KRP:N käsikassara Kaleva uutisoi) sijoitti 1300 euroa ja kuittasi syyttäjän mukaan n. 800 000 (todellisuudessa n. miljoona) euroa rikoshyötyä. Tosin käräjäoikeus päätyi laskelmissaan syyttäjänkin mukaan matemaattiseen mahdottomuuteen eli yli 25 000 euron tappioon kyseisen suursponsorin kohdalla.

      "Rantala kävi tutkimusta varten läpi mittavan poliisin esitutkintamateriaalin. Rantalan mukaan tutkimusmateriaali sisältää yksityiskohtaista tietoa yli 3 000 WinCapita-sijoittajasta."

      Heh, Rantala on päässyt tutustumaan vain esitutkinnan julkiseen aineistoon ja
      n. 9 000 sijoittajaa on jäänyt KRP:n kätköihin tulevaisuutta silmällä pitäen.

      Tutkiva journalisti Minna Passi on toiminut kusiämpärinä.

    • ”Siis perseaukiset luuserit sijoittivat valtavia summia?
      Keu-keu.” ;))))

      Pitäisi osata lukeakin. Tästä Rantalan väitteestä nuppisi kajahti:
      ”Väitöskirjatutkija Ville Rantala kuvaileekin, että WinCapitaan sijoitettiin valtavia summia normaaliin sijoitustoimintaan verrattuna.”

      Täytyy tietää, mikä on suomalaisen normaalia sijoitustoimintaa. Tyypillinen suomalainen sijoittaja on varovainen ja konservatiivi. Jos keskituloinen palkansaaja sijoittaa Sampoon tonnin, se on hänen mielestään suuri sijoitus. Nyt Winkkariin sijoitti pienituloinen tunkki keskimäärin 10.000. Onhan se tulotasoon nähden valtava sijoitus.

      Mielestäni Rantalan käsitys kuitenkin on täysin oikea. Winkkarin avulla pienituloinen pösilö kuvitteli löytäneensä oikotien rikkauksiin, naapurille haluttiin näyttää närhen munat. No ne närhen munat jäi näyttämättä ja naapuri nauraa hihittää nyt.

      Sellaista se elämä on. ;))))

    • NollaTutkimus

      "Jos keskituloinen palkansaaja sijoittaa Sampoon tonnin, se on hänen mielestään suuri sijoitus. Nyt Winkkariin sijoitti pienituloinen tunkki keskimäärin 10.000. Onhan se tulotasoon nähden valtava sijoitus. "

      Tuoltahan http://www.sampo.com/fi/osake/osakkeenomistajat-sektoreittain/ tuo on nätisti tarkistettavissa mikä on valtavaa ja mikä Rantalan & perseentervaajan mielikuvituksen tuotetta.

      79 121 kotitaloutta omistaa yhteensä 59 914 292 Sammon osaketta, jolloin keskiverto kotitaloudella on hallussaan n. 757 osaketta.
      Sammon päätöskurssi perjantailta oli 38,13 €, joten keskiverto kotitalous omistaa Sampoa 28 864:llä eurolla eli yli kolminkertaisesti keskivertoklubisijoituksen verran.

      Perseaukiselle luuserille on yhtä mahdotonta sijoittaa 8 000 euroa klubiin kuin satojen tuhansien tai miljoonan menettämisseuraamukseen tuomitun maksaa voittojansa valtiolle.

      Klubin loppuvaiheissa keskimääräiset sijoitussummat olivat kovassa nousussa, joten silloin jäseniksi liittyivät normikansalaista huomattavasti varakkaammat persoonat.

      Vastoin Rantalan epäloogisia päätelmiä voidaankin todeta, että perseaukiset suursponsorit rikastuivat hetkiseksi erittäin hyvin toimeentulevien tunkkien varoilla.

    • ”...jolloin keskiverto kotitaloudella on hallussaan n. 757 (Sammon) osaketta.”
      Nyt meni metsään, että pajukot lakosi. Joko olet unohtanut, että suomalainen osakeomistus on erittäin keskittynyttä. Rikkain sadasosa suomalaisista omistaa 77 prosenttia yksityissijoittajien osakevarallisuudesta. Laskemallasi keskiarvolla voit pyyhkiä balalaikkaa.

      ”Perseaukiselle luuserille on yhtä mahdotonta sijoittaa 8 000 euroa klubiin...” Täysin nolla-niiloon väite kyllä pätee. Sen sijaan pienituloinen eläkeläinenkin kääräisee ketterästi 8 tonnia kasaan. Sen saa pankista, kun luottotiedot ovat kunnossa. Summa ei ole kovin kummoinen. Vähätuloisen, säästeliäästi elävän henkilön pahan päivän säästötkin ovat helposti tuota suuruusluokkaa.

      Totta on myös se, että sijoitussummat nousivat klubin viime metreillä. Se oli täysin luonnollista. Viimeiseen ryntäykseen osallistuivat kaikkein ahneimmat ja tyhmimmät.

      ”Vastoin Rantalan epäloogisia päätelmiä...”
      En halua kiistellä julkaisemattoman tohtoriväitöskirjan kanssa. Uskoisin, että väitös on pätevästi perusteltu. Odotellan nyt rauhassa, että kirja tule julki. Väitöstilaisuus on jo pidetty. ;)))

      • NollaTutkimus

        "Joko olet unohtanut, että suomalainen osakeomistus on erittäin keskittynyttä. Rikkain sadasosa suomalaisista omistaa 77 prosenttia yksityissijoittajien osakevarallisuudesta."

        Voisiko tuota soveltaa mitenkään klubiin sijoittaneisiin?

        "Laskemallasi keskiarvolla voit pyyhkiä balalaikkaa."

        Pistä paremmaksi noilla luvuilla.

        Joko olet unohtanut, että KRP julkaisi vain niitä tietoja, joiden se arveli tukevan teoriaa suuresta huijauksesta johon osallistuivat vain erittäin tyhmät, äärettömän ahneet ja epäilemättä rikolliset ainekset?

        Loput n. 9 000 jäsentä ovat saaneet lain heille suoman oikeuden pysyä tuntemattomina ja olla päätymättä nollatutkimusten kohteiksi.


    • http://yle.fi/uutiset/suomalaiset_ovat_koyhaa_sakkia/8306728
      Suomalaisen mediaanivarallisuus on 86.000 EUR ja se on pääosin asuntoa. Osakkeiden osuus varallisuudesta on 4% eli 3440 EUR per nuppi. Kun muistamme, että osakesalkku on keskimäärin muutama firma, yhtä osakesarjaa on max. jokusella tonnilla.

      Tässä mielessä 8 tonnin sijoitus klubiin on muihin sijoitusinstrumentteihin verrattuna valtavan suuri. Mutta winkkarista onkin järjetöntä puhua sijoituskohteena. Se oli pelihullujen vedonlyöntiä. Samaa sarjaa ovat hedelmäpelit tai toto, ei niitäkään kutsuta sijoituskohteiksi.

      En tahdo arvostella tutkimusta, johon en ole itse tutustunut. Sinänsä järkeenkäyvältä Rantalan keskeiset löydökset kuulostivat näin arkipäivän elämänkokemuksen valossa.

      • Suomalaisten osakeomistus kiinnosti minua sen verran, että kaivelin esimerkin kotitalouksien omistamasta osakepotista. Kesko on analysoinut omistajakuntaansa monin tavoin. Otetaan esimerkki siitä.

        http://www.kesko.fi/sijoittaja/osaketieto/suurimmat-osakkeenomistajat/osakeomistusten-jakaumat/

        Kotitaloudet omistavat 26,5% Keskon osakkeista. 1-100 osaketta omistavat muodostavat 33,9% osakkaiden määrästä. Vastaavasti 101 –500 osaketta omistavat muodostavat 36,3% osakkaista. Niinpä muutaman sata osaketta omistajat muodostavat selkeän enemmistön omistajista. Heidän omistusosuus yhtiöstä on kuitenkin alle 4%.

        Jos henkilö omistaa Keskon osakkeita 100 kpl, hänen omistuksensa arvo on vain 3.500 EUR. Edelleenkin 8.000 EUR sijoitus klubin on valtava, kun sitä vertailee Keskoa omistavien kotitalouksien omistukseen.

        http://www.finanssiala.fi/materiaalit/Kotitalouksien_sijoitusrahastosaastaminen.pdf
        On huomattava, että vain 25%:lla kotitalouksista ylipäätään on osakkeita. Muut säästävät rahansa pankkitille tai paikalliseen pubiin.

        Näin se on. Lukujenkin valossa näyttää siltä, että klubilaiset sijoittivat aivan liian paljon klubiin, kun sijoitusta verrataan sijoittajan tulotasoon. Ainakin usea sijoitti rutkasti enemmän, kuin perse kesti häviötä. ;)))


      • NollaTutkimus

        Tilastoja tulkitessa on suuri vaara kuhauttaa pöpelikköön.

        Mediaanin ja keskimääräisen sekoittaminen johtaa pahasti harhaan.
        Klubistahan tiedetään vain keskivertosijoituksen suuruus, n. 8 000 euroa, - mediaanista ei ole pienintä hajuakaan, mutta voidaan sen olettaa olevan n. 3 000 €.

        Keskiverto pörssiosakkeiden omistusta mitattaessa olisi hyvä tiedostaa puhutaanko koko väestöstä vai pelkästään osakkeiden omistajista, kotitalouksista vai henkilöistä.

        Klubiin sijoitti vain n. 2,3 henkilöä tuhannesta, joten keskivertosijoitus koko väestö huomioiden olikin vain alle 20 € / sierainpari.

        Joillekin jopa tohtorin hattua kaipaaville tuo on valtava summa. ; )))

        Keskon osakkeita omistavista kotitalouksista suurin osa, 70,2 %, omistaa keskimäärin tai mediaanina n. 250 osaketta / lurjus, joten jo pelkästään Keskoa omistavat ovat sijoittaneet keskimäärin enemmän kuin klubiin sijoittaneet.
        Pitää vielä huomioida, että piensijoittajat, joiksi kotitaloudet yleensä rankataan, omistavat yleensä useamman, (4-7) pörssiyhtiön osakkeita, mm. surullisenkuuluisa Talvivaara oli piensijoittajien suosikkiosake aikoinaan.

        Häränpyllyä heittävät puheet klubisijoitusten valtavuuksista kun niitä tarkastellaan objektiivisesti eikä manipuloitujen lähdeaineistojen ja tarkoitushakuisuuksien kautta.

        Kerroit, ettet ole halukas arvostelemaan Rantalan sinänsä järkeenkäyvältä tuntuvaa tutkimusta ennen sen lukemista, mutta toteat kuitenkin samaan hengenvetoon, että on järjetöntä puhua klubista sijoituskohteena, vaikka juuri näin Rantala tekeekin.


      • NollaTutkimus kirjoitti:

        Tilastoja tulkitessa on suuri vaara kuhauttaa pöpelikköön.

        Mediaanin ja keskimääräisen sekoittaminen johtaa pahasti harhaan.
        Klubistahan tiedetään vain keskivertosijoituksen suuruus, n. 8 000 euroa, - mediaanista ei ole pienintä hajuakaan, mutta voidaan sen olettaa olevan n. 3 000 €.

        Keskiverto pörssiosakkeiden omistusta mitattaessa olisi hyvä tiedostaa puhutaanko koko väestöstä vai pelkästään osakkeiden omistajista, kotitalouksista vai henkilöistä.

        Klubiin sijoitti vain n. 2,3 henkilöä tuhannesta, joten keskivertosijoitus koko väestö huomioiden olikin vain alle 20 € / sierainpari.

        Joillekin jopa tohtorin hattua kaipaaville tuo on valtava summa. ; )))

        Keskon osakkeita omistavista kotitalouksista suurin osa, 70,2 %, omistaa keskimäärin tai mediaanina n. 250 osaketta / lurjus, joten jo pelkästään Keskoa omistavat ovat sijoittaneet keskimäärin enemmän kuin klubiin sijoittaneet.
        Pitää vielä huomioida, että piensijoittajat, joiksi kotitaloudet yleensä rankataan, omistavat yleensä useamman, (4-7) pörssiyhtiön osakkeita, mm. surullisenkuuluisa Talvivaara oli piensijoittajien suosikkiosake aikoinaan.

        Häränpyllyä heittävät puheet klubisijoitusten valtavuuksista kun niitä tarkastellaan objektiivisesti eikä manipuloitujen lähdeaineistojen ja tarkoitushakuisuuksien kautta.

        Kerroit, ettet ole halukas arvostelemaan Rantalan sinänsä järkeenkäyvältä tuntuvaa tutkimusta ennen sen lukemista, mutta toteat kuitenkin samaan hengenvetoon, että on järjetöntä puhua klubista sijoituskohteena, vaikka juuri näin Rantala tekeekin.

        "Mediaanin ja keskimääräisen sekoittaminen johtaa pahasti harhaan.

        Klubistahan tiedetään vain keskivertosijoituksen suuruus, n. 8 000 euroa, - mediaanista ei ole pienintä hajuakaan, mutta voidaan sen olettaa olevan n. 3 000 €."

        Täysin samaa mieltä sun kanssa.

        Ylipäätään miksi toi Ville Rantala tekee jotain sellaista, mitä väittämää ei oikeesti voi todistaa oikeaksi tai vääräksi? Ja jokuko oikeesti hyväksyy tollasen väitöskirjan? Mun mielestä noi on enemmänkin mielipiteitä, kuin mitään tutkimuksia ja mielipiteillä ei ole sijaa tutkimustarkoituksessa.

        Mistä se Ville ylipäätään noita lukuja repii? Tässä eräs hänen väittämänsä:

        "Keskimäärin Wincapitaan sijoitettiin 15 000 euroa, mediaanin ollessa 8000."

        Ja linkki:

        http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/taalla-wincapita-levisi-pyramidihuijaukseen-haksahtivat-koulutetut/4919030

        Perin (enkä tarkoita Ismoa) kummaa häröilyä on Villen jutskissa. Toisekseen toi Villen "tutkima" aineisto on sellainen, että ei sitä voi tutkimustarkoituksessa tarkastella ihan tolleen, miten se on tehnyt. Se on silleesti vääristynyt, että sieltä löytyy asianomistajia (pääosin niitä viimeisessä ryöstöretkessä rahansa hävinneitä, jotka sijoittivat vähintäänkin sen 3.000 €uroa) suhteessa epäiltyihin aivan liian paljon. Jo se vääristää kuvaa niin paljon, että ei siitä tule paskaakaan. Ja toisekseen clubin kiemuroissa liikkui rahaa paljon enemmän, kuin se 100 miljoonaa €uroa.

        Ja mitaan ette voi...


    • Oliko-Tiinuli-jäsen

      >>> Taas on Rantala tutkinut ja tutkimuksen tulokset -näin luulen - ovat silkkaa ketunmyrkkyä meidän Tröllille.

      Brynolf paskahousu siis mitä ilmeisimmin puhuu strykniinistä. Tai sitten kryptoniitista.

      En ole syönyt vieraissa paikoissa tai vierailta lautasilta lainkaan nyt, ihan vain kotona olen einestänyt. En siis mitenkään usko, että olisin voinut altistua kummallekaan edellä kuvatuista myrkyistä. Kryptoniittia ei ole muurattu tietämättä myöskään seiniimme.

      >>> Trölliä on vuosia torvennut, että klubilaiset olivat niitä sunnuntailapsia – varakkaita ja koulutettuja. Mitä vielä, paljastaa uusi tutkimus.

      Tuosta sunnuntaista en tiedä, vaikka kyllähän ne viikonpäivät selviäisivät kalenterista ja DVD:ltä, jota KRP:n myi 3200:sta rikollisesta. Sieltä DVD:ltä selviää myös rikollisten pankkitilinumerot, kotiosoitteet sekä henkilötunnukset.

      Olisiko kuitenkin niin että noin 1/7-osa klubilaisista olisi syntynyt sunnuntaina? En tiedä, mutta sinähän voi asiaa tutkia yhdessä sukulaismiehesi kanssa. Siis heppulin, joka kopioi sinulle ne DVD:t ihan hyvää hyvyttään.

      Olen toki lähettänyt sinulle linkkiä seuraavaan Hesarissa julkaistuun tutkimukseen:

      http://www.hs.fi/talous/a1426573612033

      "Rantalan mukaan Wincapitaan retkahtivat kaikki yhteiskuntaluokat aivan pienituloisimpia lukuun ottamatta... Pienituloisilla ei Rantalan arvion mukaan ollut yksinkertaisesti varaa lähteä pelaamaan.

      Hänen mukaansa Wincapita-sijoittajat olivat keskivertosuomalaista koulutetumpia ja suurituloisempia. Tavallista korkeampi tulotaso tai koulutus ei siis suojannut sijoitushuijauksen uhriksi joutumiselta.

      Mukana oli jopa useampia sijoitusneuvonnan ammattilaisia pankeista ja omaisuudenhoitajista. Tohtoritutkinnon tehneiden määrä oli sama kuin väestössä keskimäärin eli noin puoli prosenttia, Rantala kertoo.

      Rantala hämmästyi myös sitä, että huijaukseen lähti sijoittamaan myös varovaisiksi ja kriittisiksi miellettyjen joukko, kuten professorit ja poliisit."

      Oli siis kenraalia, insinöörieverstiä ja majuria. Oli professoria, asianajajaa, lääkäriä, diplomi-insinööriä ja tekniikan tohtoria. Sekä pörssiyhtiön luotonhallintapäällikkö, kuntayhtymän johtaja, kunnan kehittämispäällikkö, entinen tuomioistuinjuristi, entinen rehtori että suuren lehden markkinointijohtaja uskoivat valuuttakauppaan. Samoin liikennelentäjät, lennonjohtajat, palomiehet, poliisit, rajavartijat, jääkiekkoilijat, yleisurheilijat, lentopalloilijat sekä ralliautoilijat.

      Jotta tätä mieltä oli tohtoriksi väittelevä Rantala. Mikäpä minä olen vastaan väittämään.

    • Kuten tunnollisen tieteentekijän kuuluukin, Rantala alkaa tässä tutkimusten edetessä pääsemään yhä lähemmäksi totuuden kovaa ydintä. Enään ei kuulla epämääräistä löpinää siitä, että Wincapita-sijoittajat olisivat keskivertosuomalaista koulutetumpia ja suurituloisempia. Ei, nyt isketään jo asian ytimeen.

      Pienituloinen, naapuriaan kadehtiva tollero siinä tekee varallisuuteensa nähden valtavan sijoituksen klubiin. Tarkoitus on kivetä ylös köyhyyden montusta ja samalla näyttää naapurille närhen munat. Rantalan tulos on kaikin puolin järkeenkäypä ja vastaa sitä, mitä normaali kansalainen on omin silmin havainnut.

      Tällaista tieteen kuuluukin olla, ajankohtaista ja oikeisiin asioihin tarttuvaa. Tieteen kuuluukin jättää koijarihumputus omaan arvioonsa ja kaivautua kohti totuuden ydintä.

      Totuus ei pala tulessakaan, julistivat klubilaiset. Rantalan tutkimus olkoon tästä aito esimerkki. ;)))

      • On-se-satusetä

        Foorumin paristoton megafoni, Brynolf Paskahousu, on kohta kymmenen vuotta pitänyt elämäänsä sponsorien ahneudesta ja tunkkien tyhmyydestä. Alunperin molemmat olivat myös rikollisia; ämyri Paskahousun uuden käsityksen mukaan vain sponsorit ovat nykyisin rikollisia. Sponsorit ovat paskahousun mukaan rikollisia, vaikka heitä ei ole tuomittu ja vaikka heitä ei tuomittaisikaan.

        Satusetä Paskahousu tiivistää tutkija Rantalan väitteen yhteen napakkaan - ja omasta mielestään leikkisään - lauseeseen: "Klubilainen oli pers'aukinen vempula."

        Jos artikkelin lukee läpi, paskahousun tarinat ovat jälleen kerran satuja. Artikkeli ei sanallakaan viittaa paskahousun satuihin.

        ***

        Mitä Rantalan tutkimus artikkelin valossa todellisuudessa kertoo?

        1) Rantala kertoo, että tutkimustulos tukee näkemystä, jonka mukaan valtaosa sponsoreista on vilpittömästi uskonut klubin toimintaan ja myös he ovat myös itse sijoittaneet neuvojensa mukaan. Sponsorit sijoittivat tuloihinsa nähden keskimäärin yli 50 prosenttia enemmän kuin muut jäsenet. Aktiiviset sponsorit sijoittivat myös keskimäärin enemmän kuin vain yksittäisiä klubilaisia sponsoroineet.

        --- Paskahousun mukaan sponsorit ovat rikollisia. Tutkija Rantalan ja satusetä Paskahousun näkemyksissä on suuri ero, kuten olettaa sopii. Paskahousu on aina paskahousu.

        2) Tutkimuksen mukaan mediaanisijoitus WinCapitaan oli 8 000 euroa.

        --- Tutkija Rantalan mukaan summa on suuri. Satusetä Paskahousun mukaan "pienituloinen eläkeläinenkin kääräisee ketterästi 8 tonnia kasaan". Satusedän jutut ovat aina satuja.

        3) Sponsoriaan pienituloisemmat klubilaiset sijoittivat tuloihinsa nähden huomattavasti enemmän kuin sponsoriaan suurituloisemmat jäsenet. Rantalan mukaan ilmiö voi selittyä sillä, että sijoittajat ovat pyrkineet pysymään mukana lähipiirinsä varallisuuskehityksessä.

        --- Rantalan mukaan omaa sponsoriaan suurempituloiset jäsenet ovat tehneet itse omat päätelmänsä, eikä jäsen ole ottanut sponsoriaan varallisuuden osalta "esikuvakseen". Pienempituloiset jäsenet sen sijaan ovat halunneet ottaa varallisuuden osalta sponsorinsa "oppi-isäkseen" saavuttaakseen saman varallisuusaseman kuin sponsorillaan.

        4) Rantalan tilastollisen analyysin mukaan myös naapurustoa matalammat tulot saattavat houkutella riskisijoituksiin.

        --- Tämä on sama asia kuin lototessa. Sekä rikkailla että köyhillä on unelmia, mutta köyhillä unelmat liittyvät usein rahaan.

        ***

        Sinänsä järkeenkäyvältä Rantalan keskeiset löydökset kuulostivat näin arkipäivän elämänkokemuksen valossa. Satusetä Brynolf Paskahousulla taas tavoitteet ovat täysin muualla kuin kirjoittelun tieteellisessä annissa.


    • Katsotaanpa mitä meillä on käsillä. Meillä on tämä HS:n uutinen:
      http://www.hs.fi/kotimaa/a1461986615714

      Nykyään on tapana, että väittelijä lähettää/antaa lehdistölle lyhyen referaatin väitöksensä keskeisestä annista. Tämä jo senkin vuoksi, että englanninkielinen, erikoisalaa käsittelevä väitös voi sisältää varsin vinkeitä tieteellisiä termejä. Uskoisin, että HS on laatinut jutun Rantalan tiivistelmän pohjalta.

      Kun kerran Rantala uskoo, että naapurustoa matalammat tulot saattavat houkutella riskisijoituksiin, niin asia lienee kaivettavissa esiin tutkimusaineistosta. Se, että jollakin on naapurustoa matalammat tulot, tekee henkilöstöstä köyhälistön edustajan. On aivan sama, kutsunko häntä pers’aukiseksi vempulaksi vai rahattomaksi viheltäjäksi. Asia lienee ihan sama; rahaa ei vaan ole.

      Taas on Tröllykkä löytänyt numerokaupan. Eihän nämä yksi ja kaksi ja kolme listaukset tee asiaa yhtään viisaammaksi. Osaan kyllä lukea Hesarin alkuperäistä artikkelia. Siihen en tarvitse töppötulkkia.

      Yhtä kaikki, emme ole vielä nähneet tutkimusta. Olemme nähneet vain Hesarin referaatin asiasta. Niinpä en osaa arvostella tutkimusta ihan noin vain, sitä näkemättä. Ainoa mitä voin siitä varmasti sanoa on se, että vaikuttaapa kovasti mielenkiintoiselta.

      • Brynällä-pallot-hukassa

        > Se, että jollakin on naapurustoa matalammat tulot, tekee henkilöstöstä köyhälistön edustajan.

        Jos siis Eirassa, Lehtisaaressa, Kulosaaressa, Karhusaaressa tai Westendissä jonkun vuositulot ovat "vain" 80.000 euroa, ei tee hänestä köyhälistön edustajaa missään mielessä tai edes köyhää. Verrokkina naapurustossa vain saattaa olla vielä varakkaampaa väkeä. Postinumerovertailu ei tee kenestäkään köyhää.

        Suomalaisen keskitulot taisivat olla viime vuonna luokkaa 27.000 euroa vuodessa. Mieti siis hieman, mitä kirjoitat.

        > Ainoa mitä voin siitä varmasti sanoa on se, että vaikuttaapa kovasti mielenkiintoiselta.

        Pers'aukinen vempula vaihtui siis mielenkiintoisuudeksi...?! Oleellista tutkimuksessa tulisi paskahousulle olla se, että tulos tukee näkemystä, jonka mukaan valtaosa sponsoreista on vilpittömästi uskonut klubin toimintaan ja myös he ovat myös itse sijoittaneet neuvojensa mukaan. Sponsorit sijoittivat tuloihinsa nähden keskimäärin yli 50 prosenttia enemmän kuin muut jäsenet.

        Tutkimus ei siis tue lainkaan sinun päätelmiäsi köyhästä rikollisaineksesta, joka keskittyi Winkkariin. Voitaneen sopia, että se oli sinun, paskahousun, omia satujasi. Köyhä eläkeläinen ei keri mistään edes lainarahalla 8000 euroa mahdolliseen lottoarvontaan, vaikka kilisevät ja kolisevat hedelmäpelit kiinnostavatkin.

        > Taas on Tröllykkä löytänyt numerokaupan... Siihen en tarvitse töppötulkkia.

        Miksi et olisi kerrankin rehellinen: sinä et ole mikään penaalin terävin kynä, joten kyllä sinulle luulisi minkä tahansa avun kelpaavan.

        > ...naapurustoa matalammat tulot saattavat houkutella riskisijoituksiin.

        Niin. Kuten edellä lottovertauksella asiaa kuvasin, sekä rikkailla että köyhillä on unelmia, mutta köyhillä unelmat liittyvät usein rahaan.


      • Muahhahhaaa
        Brynällä-pallot-hukassa kirjoitti:

        > Se, että jollakin on naapurustoa matalammat tulot, tekee henkilöstöstä köyhälistön edustajan.

        Jos siis Eirassa, Lehtisaaressa, Kulosaaressa, Karhusaaressa tai Westendissä jonkun vuositulot ovat "vain" 80.000 euroa, ei tee hänestä köyhälistön edustajaa missään mielessä tai edes köyhää. Verrokkina naapurustossa vain saattaa olla vielä varakkaampaa väkeä. Postinumerovertailu ei tee kenestäkään köyhää.

        Suomalaisen keskitulot taisivat olla viime vuonna luokkaa 27.000 euroa vuodessa. Mieti siis hieman, mitä kirjoitat.

        > Ainoa mitä voin siitä varmasti sanoa on se, että vaikuttaapa kovasti mielenkiintoiselta.

        Pers'aukinen vempula vaihtui siis mielenkiintoisuudeksi...?! Oleellista tutkimuksessa tulisi paskahousulle olla se, että tulos tukee näkemystä, jonka mukaan valtaosa sponsoreista on vilpittömästi uskonut klubin toimintaan ja myös he ovat myös itse sijoittaneet neuvojensa mukaan. Sponsorit sijoittivat tuloihinsa nähden keskimäärin yli 50 prosenttia enemmän kuin muut jäsenet.

        Tutkimus ei siis tue lainkaan sinun päätelmiäsi köyhästä rikollisaineksesta, joka keskittyi Winkkariin. Voitaneen sopia, että se oli sinun, paskahousun, omia satujasi. Köyhä eläkeläinen ei keri mistään edes lainarahalla 8000 euroa mahdolliseen lottoarvontaan, vaikka kilisevät ja kolisevat hedelmäpelit kiinnostavatkin.

        > Taas on Tröllykkä löytänyt numerokaupan... Siihen en tarvitse töppötulkkia.

        Miksi et olisi kerrankin rehellinen: sinä et ole mikään penaalin terävin kynä, joten kyllä sinulle luulisi minkä tahansa avun kelpaavan.

        > ...naapurustoa matalammat tulot saattavat houkutella riskisijoituksiin.

        Niin. Kuten edellä lottovertauksella asiaa kuvasin, sekä rikkailla että köyhillä on unelmia, mutta köyhillä unelmat liittyvät usein rahaan.

        Joku röllykkä täällä onkin jo ehtinyt kehua retostella Rantalan tutkimustuloksilla. Pelkkää asiaahan sieltä löytyikin :)

        Klubilaiset, joiden tulot olivat oman postinumeroalueen mediaanitulojen alapuolella, sijoittivat muita enemmän.


      • hehehehehehehehe
        Muahhahhaaa kirjoitti:

        Joku röllykkä täällä onkin jo ehtinyt kehua retostella Rantalan tutkimustuloksilla. Pelkkää asiaahan sieltä löytyikin :)

        Klubilaiset, joiden tulot olivat oman postinumeroalueen mediaanitulojen alapuolella, sijoittivat muita enemmän.

        Hehhehhehehe! Mitäs sieltä sitten löytyi?


    • En ole havainnut, että Eirasta, Lehtisaaresta, Kulosaaresta, Karhusaaresta tai Westendistä olisi ollut suurempaa tunkua Wincapitaan. Eikä listasi ollut edes hyvä, koska Kauniainen unohtui vallan.

      ”Suomalaisen keskitulot taisivat olla viime vuonna luokkaa 27.000 euroa vuodessa.”
      Köyhää on ja nälkärajalla taiteillaan. Jos jonkun tulot olivat alle tämänkin, ei ihme, että tuli kiire liityä Winkkariin.

      ”Tutkimus ei siis tue lainkaan sinun päätelmiäsi köyhästä rikollisaineksesta...”
      Enpä tainnut tällaista päätelmää edes esittää. ;))))

      ”Köyhä eläkeläinen ei keri mistään edes lainarahalla 8000 euroa...” Taidat olla vieraantuunut todellisuudesta. Muistatko niitä klubin kaatumisen aikaisia juttuja eläkeläisistä, joiden elämänmittaiset säästöt katosivat winkkariin. Minä muistan. Taisipa olla juttua niistä itsareistakin.

      Sama se on mitä termiä käytän otsikossa. Minä käytin termiä "pers’aukinen vempula".
      Hesari käytti tätä: ”Naapurustoa matalammat tulot voivat houkutella riskisijoituksiin...”

      Otsikon tarkoitus on nostaa keskeinen väite näkyviin ja herättää lukijan mielenkiinto. Olkoon nyt edelleenkin pers’aukinen vempula. ;)))

      • abc-kissa-kävelee

        > En ole havainnut, että Eirasta, Lehtisaaresta, Kulosaaresta, Karhusaaresta tai Westendistä olisi ollut suurempaa tunkua Wincapitaan.

        Ja koska siis näin on, henkilö, jolla on naapurustoa matalammat tulot, on köyhälistön edustaja. Loogista, eikö totta. (Not!)

        > Jos jonkun tulot olivat alle tämänkin, ei ihme, että tuli kiire liityä Winkkariin.

        Paskahousu se ei sitten ymmärrä lukemaansa. Rantalahan juuri edellä sanoi, että "Wincapitaan retkahtivat kaikki yhteiskuntaluokat aivan pienituloisimpia lukuun ottamatta... pienituloisilla ei óllut yksinkertaisesti varaa lähteä pelaamaan."

        Sinä olet mestari luomaan kehäpäätelmiä ja jahtaat omaa häntääsi hullun koiran tavoin.

        > Enpä tainnut tällaista päätelmää edes esittää.

        Jaa, etkö - näinkö olet ryhtynyt perumaan puheitasi. Jos muistan oikein, ja muistan, sinulle Winkkarin jäsenistöstä löytyi neljä yhteistä asiaa: tyhmyys, ahneus, köyhyys ja rikollisuus. Nämä olivat käyttämäsi adjektiivit (lähes) ilman poikkeuksia.

        > Muistatko niitä klubin kaatumisen aikaisia juttuja eläkeläisistä, joiden elämänmittaiset säästöt katosivat winkkariin.

        Säästöt? Mikäs köyhä sellainen on, jolla on tuollaiset säästöt? Ja itse aloit vielä puhua eläkeläisten lainarahoista....?!

        ***

        Rantalan mukaan valtaosa sponsoreista on vilpittömästi uskonut klubin toimintaan ja myös he ovat myös itse sijoittaneet neuvojensa mukaan. Sponsorit sijoittivat tuloihinsa nähden keskimäärin yli 50 prosenttia enemmän kuin muut jäsenet. Paskahousun mukaan tämä tekee sponsoreista todellisia ahneita ja tyhmiä rikollisia, joiden köyhyys on myötäsyntyistä.


    • ”Mikäs köyhä sellainen on, jolla on tuollaiset säästöt?”
      Taidat olla kovinkin vieraantunut todellisuudesta.

      Sukulaisnainen, leski, kahdeksaakymmentä käyvä muorinromu sinnittelee reilun tonnin eläkkeellä. Nyt pitäisi tehdä kattoremontti ja muorilla onkin säästössä jo kahdeksan tonnia. Mutta sitä pottia onkin kerätty lähes kymmenen vuotta. Tiedän asia, kun kesälomallani käyn aina pari päivää työkalupakin kanssa remontoimassa lesken taloa. Myös tällaisten eläjien säästöjä winkkari vei.

      ”...näinkö olet ryhtynyt perumaan puheitasi.” En löydä tästä säikeestä ainoatakaan viestiä, jossa Rantalan tutkimusta ruotiessani olisin nimitellyt tunkkeja tai sponsseja rikollisiksi.
      Taidatpa laitella vieraita sanoja minun suuhuni. ;))))

      Täysin varaton pubi-petteri ei pystynyt sijoittamaan klubiin, se on selvää. Pienituloinen sen sijaan pystyi. Muutaman tonnin sijoitus ei ole mikään ihmejuttu; rahaa on joko säästössä tai sitä saa pankista. Nyt on sitten silkka makuasia, mihin sijoitamme Rantalan rajan ”aivan pienituloinen”. Sukulaismuorini olisi varojen puolesta vallan mainiosti pystynyt sijoittamaan. Tosin tätä pelkoa ei ollut, muori on tervepäinen.

      Rantalan tutkimuksen parasta antia on se, miten klubilaiset, joiden tulot olivat oman postinumeroalueen mediaanitulojen alapuolella, sijoittivat muita enemmän. Nyt on tutkimuksessa näytetty toteen se motiivi, jonka jokainen jo intuitiivisesti tiesi. Pienituloinen pölhö-kustaa se siinä yrittää kavuta ylös köyhyyden montusta. ;))))

      Sponssien osuudesta en uskalla sanoa varmuudella mitään. Toisaalta Rantala näyttää, että sponssit sijoittivat muita enemmän. Onko niin, että sponssit luottivat klubiin, vai onko niin, että sponssiksi hakeutuivat muita ahneemmat yksilöt?

      Meillä on nyt myös tiedossa se, että ns. supersponssit olivat ihan oma rotunsa. Oma sijoitus saattoi olla vain jokunen tonni ja sillä lypsettin ulos satojen tuhansien tulot. Onko Rantalan aineistovalinta sellainen, että nämä kiistattä rikolliset koijarit eivät edes sisälly tutkimusaineistoon? Odottelen rauhassa sitä, että väitöskirja ensin julkaistaan ja arvioin vasta sitten.

      Miten minusta tuntuu taas, että sinä, ystäni Tröllykkä, otat ihan turhaan kierroksia. Asioitahan nämä vain ovat. Keskustelkaamme kohteliaasti ja sivistyneesti, kuten vanhojen ystävien kuuluukin. ;))))

      • NollaTutkimus

        "Onko Rantalan aineistovalinta sellainen, että nämä kiistattä rikolliset koijarit eivät edes sisälly tutkimusaineistoon?"

        Rantalan aineistonvalinta lienee ollut KRP:n käsissä ja näin ollen vain n. 25 - 30 % jäsenistöstä on Rantalan tutkimuksen kohteena.

        Jo lähtökohtaisesti vajavaisen ja KRP:n tarkoitushakuisesti valitseman lähdeaineiston perusteella Rantalan tutkimus ei anna luotettavaa kuvaa klubin koko jäsenistöstä.

        Ryppyreiän ympäristöä sutisin mokomalla tutkimuksella minä.


      • NollaTutkimus kirjoitti:

        "Onko Rantalan aineistovalinta sellainen, että nämä kiistattä rikolliset koijarit eivät edes sisälly tutkimusaineistoon?"

        Rantalan aineistonvalinta lienee ollut KRP:n käsissä ja näin ollen vain n. 25 - 30 % jäsenistöstä on Rantalan tutkimuksen kohteena.

        Jo lähtökohtaisesti vajavaisen ja KRP:n tarkoitushakuisesti valitseman lähdeaineiston perusteella Rantalan tutkimus ei anna luotettavaa kuvaa klubin koko jäsenistöstä.

        Ryppyreiän ympäristöä sutisin mokomalla tutkimuksella minä.

        Älkäämme vielä sutiko. Niin moni on lähtenyt Aunusta valloittamaan, mutta joutunut palaamaan vähin äänin takaisin. Odottakaamme väitöskirjan hyväksymistä ja julkistamista. Malttia, malttia - kohta aukaistaan.


      • abc-kissa-antaa-tassua

        En jaksa väitellä siitä, kuka on de facto varakas ja kuka on varaton. Sovitaan ihan yksissä tuumin niin, että kenraali Hägglund on varakas ja sukulaismuorisi on vara mutta joulupukki on ehdottomasti varaton.

        > Keskustelkaamme kohteliaasti ja sivistyneesti, kuten vanhojen ystävien kuuluukin.

        Muutoin asia sopii kyllä, mutta minä keskustelen ihan niin kuin katson aiheelliseksi; olipa keskusteluni siis sivistystynyttä tai sivistymätöntä. Kaikki tyylilajit onnistuvat tarvittaessa, kuten hyvin olet oppinut tietämään.

        Toisekseen, olen nimimerkille *olen onnellinen* jo vuodesta 2009 saakka huomauttanut, että en ole hänen - enkä ole sinunkaan - ystäväsi. Olemme vain henkilöitä, joiden on olosuhteiden pakosta siedettävä toisiaan.


    • ”En jaksa väitellä...”
      Eihän sinun, ystävä kallis, tarvitse mitään jaksaakaan. Hyväksyt vain minun tulkintani asiasta.
      Voit myös ottaa köyhän määritelmän tästä:
      http://www.stat.fi/artikkelit/2005/art_2005-03-16_001.html?s=8

      Positiivisuuteen vastataan positiivisuudella. Olet nyt oikealla tiellä. Kuten itsekin huomaat, et enää kirjoittele paskahousuista. ;))))

      • abc-kameli-kulkee

        > Hyväksyt vain minun tulkintani asiasta.

        Mahdoton ajatus. Ei ole mitenkään mahdollista luottaa kaltaiseesi paskahousuun.

        > Olet nyt oikealla tiellä.

        Olen nyt tietokoneen äärellä, enkä lainkaan millään tiellä.


    • "Ei ole mitenkään mahdollista luottaa kaltaiseesi paskahousuun."
      Hups sentään. Tuli pieni takaisku, mutta älä vielä luovuta. Kun sinnikkäästi pyrit, sinäkin pystyt pääsemään irti vihapuheestasi, sen lupaan.

      "Olen nyt tietokoneen äärellä.."
      Kuinkas sattuikaan, myös minä olen. Meni lähes tunti taikinoidessani viime kuukauden laskujen kanssa, mutta sentään jäi tilille rahaakin. Vielä eivät koirat kintuille kuse, entäs sinulla? ;)))

      • älä-ole-imelä

        > Kun sinnikkäästi pyrit, sinäkin pystyt pääsemään irti vihapuheestasi, sen lupaan.

        Jos muistan oikein, ja muistan, sinä olet vuosikausia puhunut klubin jäsenistä ahneina, tyhminä ja köyhinä rikollisina. Mielestäni tuo on varsinaista ja todellista vihapuhetta.

        Jos minä olen kääntänyt "Perseentervaaja"-nimimerkkisi paskahousuksi, ei se ole peruste syyttää minua vihapuheesta. Luulen, että itsekin hyvin ymmärrät tuon analogian, paskahousu.

        > Vielä eivät koirat kintuille kuse, entäs sinulla?

        Jos muistan oikein, ja muistan, sinä, paskahousu, olet haukkunut minut Winkkarin sponsoriksi (ja myös tunkiksi välillä). Winkkarin sponsorit ovat tämänkin viime avauksesi mukaan pers'aukisia vempuloita. Voit itse jälleen päätellä analogiaan perustuen, kuseeko koira pers'aukisen vempulan kintuille.


    • ”Jos muistan oikein...”. Et muista.

      ”...olet haukkunut minut Winkkarin sponsoriksi (ja myös tunkiksi välillä).” Tosiasioiden kertominen ei ole haukkumista.

      ”...kuseeko koira pers'aukisen vempulan kintuille.” Jos sinulla on lahje märkänä, niin vastaan näin: kyllä kusee.

      • Tiina-ja-sukulaismies

        > Tosiasioiden kertominen ei ole haukkumista.

        Mitäpä sinä tietäisit tosiasioista, paskahousu. Tiinahan ei ollut jäsen, olet meille vakuuttanut. Sukulaismiehesi oli jäsen, ja kopioi sinulle DVD:t, vaikka et ole edes puheväleissä miehen kanssa... Tarinoitasi uskoakseen kuulijan tai lukijan älykkyysosamäärän pitäisi olla alle 4.

        > Jos sinulla on lahje märkänä, niin vastaan näin: kyllä kusee.

        Minulla on shortsit, ja lahkeet ovat kuivat. Vastauksesi varallisuudestani ei siis ole pätevä.


    • NollaTutkimus

      Raili Suominen kirjoitti:

      "

      "Mediaanin ja keskimääräisen sekoittaminen johtaa pahasti harhaan.

      Klubistahan tiedetään vain keskivertosijoituksen suuruus, n. 8 000 euroa, - mediaanista ei ole pienintä hajuakaan, mutta voidaan sen olettaa olevan n. 3 000 €."

      Täysin samaa mieltä sun kanssa.

      Ylipäätään miksi toi Ville Rantala tekee jotain sellaista, mitä väittämää ei oikeesti voi todistaa oikeaksi tai vääräksi? Ja jokuko oikeesti hyväksyy tollasen väitöskirjan? Mun mielestä noi on enemmänkin mielipiteitä, kuin mitään tutkimuksia ja mielipiteillä ei ole sijaa tutkimustarkoituksessa.

      Mistä se Ville ylipäätään noita lukuja repii? Tässä eräs hänen väittämänsä:

      "Keskimäärin Wincapitaan sijoitettiin 15 000 euroa, mediaanin ollessa 8000."

      Ja linkki:

      http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/taalla-wincapita-levisi-pyramidihuijaukseen-haksahtivat-koulutetut/4919030

      Perin (enkä tarkoita Ismoa) kummaa häröilyä on Villen jutskissa. Toisekseen toi Villen "tutkima" aineisto on sellainen, että ei sitä voi tutkimustarkoituksessa tarkastella ihan tolleen, miten se on tehnyt. Se on silleesti vääristynyt, että sieltä löytyy asianomistajia (pääosin niitä viimeisessä ryöstöretkessä rahansa hävinneitä, jotka sijoittivat vähintäänkin sen 3.000 €uroa) suhteessa epäiltyihin aivan liian paljon. Jo se vääristää kuvaa niin paljon, että ei siitä tule paskaakaan. Ja toisekseen clubin kiemuroissa liikkui rahaa paljon enemmän, kuin se 100 miljoonaa €uroa.

      Ja mitaan ette voi..."

      KRP:n ilmoittaman mukaan klubiin sijoitettiin n. 100 M€ ja kun jäseniä oli n. 12 000 tulee keskimääräiseksi sijoitukseksi n. 8 500 €.

      Tuo 100 M€ käsittää ainoastaan Moneybookersin kautta klubiin siirretyt varat.

      Käteismanujen "pikakotiutukset" eli käteisnostot eivät näy missään tilastoissa, esim. oululaisen "luksustelijan", joka KRP:n mukaan otti vastaan käteistä 654 000 euroa, kuulustelukertomusta ei ole Rantalan tutkimukseen sisältyvien jäsentietojen joukossa, koska hänen kuulustelukertomuksensa tuli julkiseksi vasta 12.8.2015.

      Kukaan ei todellisuudessa tiedä kuinka paljon noita käteissijoituksia kaiken kaikkiaan tehtiin - minäkin tiedän useita jäseniä, jotka kiikuttivat käteistä mm. tuolle oululaiselle "luksustelijalle" (joka käräjäoikeudessa todettiin jääneen 1 300 euron sijoituksella yli 25 000 euroa tappiolle) ja joita ei ole koskaan edes kuultu KRP:n toimesta.

      " Ja jokuko oikeesti hyväksyy tollasen väitöskirjan?"

      Pitäisiköhän jonkun aktivoitua ja olla yhteydessä tuonne Aalto-yliopistoon, etteivät oppineet vallan munaa itseään? ; )))

      • Noin on. Niistä sisäisistä siirroista ei ole mitään asiakirjoja. Jos sellaiset joskus löytyisivät Panaman kanavasta, niin se olisi oikea aarre oikeelle tutkijalle. Nimenomaan sellaiselle tutkijalle, joka pystyy hahmottamaan Wincapitan kokonaisuutena (lue; 12.000 erilaisena tarinana).

        Mä taisin joskus vuosikausia sitten heittää jonkunlaisen arvion, että todellisuudessa rahan liike (sis. siirrot MB) olisi luokkaa jotain 130 miljoonaa €uroa. Sitä on mahdoton todistaa, koska kirjanpitoa ei ole sisäisistä siirroista.

        Villehän vetoaa siihen, että aineisto on koottu KRP:n tallenteista. MB:n kautta rahaa on kulkenut se noin 96 miljoonaa €uroa. Mistä pirusta se Ville raapaisee tuon keskimääräisen sijoituksen olleen noin 15.000 €uroa. Sehän tekisi silloin 180 miljoonaa €uroa.

        Enkä millään voi olla nauramati sitä, että tuollaisesta joku päättelee naapurikateuden ja -kilpailun olleen syynä kusetukseen liittymiseen. Kyllä sinne 12.000:teen normikateellisiakin mahtuu, mutta en usko sen olevan painottava tekijä. Ville on nyt pahasti hakoteillä.

        Ja mitaan ette voi...


      • Missähänonne

        180 miljoonaa €uroa.


    • Ada-kullannuppu on hieman ärtsyllä päällä. En nyt kuitenkaan noin suoraviivaisesti lyttäisi Rantalan tutkimusta. Ensin asia tutkitaan, sitten sponssi hutkitaan, sanoo suomalainen sananlasku.

      Odottakaamme väitöskirjan hyväksyntää ja julkistamista ensin. Hesarin juttu oli vain ennakkotietoa väitöksen keskeisistä löydöksistä.

      Siellä väitöskirjansa alussa tutkijanretale kertoo ensin tutkimusasetelman ja kuvaa käytettävissä olevan aineiston. Jos nyt alussa sanotaan,että aineistona on luovutetun Karjana kirkonkirjat, niin aineisto on sitten se. Ei sitä aineistoa voi – ei ainakaan satunnaisesti - laajennalle sinne tai tänne, kuten Raili-kulta kuvittelee.

      Toinen asia on sitten aineiston perusteella vedettävät johtopäätökset. Tutkimus kuvaa vain sitä osajoukkoa, josta näytteenä on käytössä oleva tutkimusaineisto. On tutkijan päänsärky se, ettei tee rajallisesta aineistosta liian laajoja johtopäätöksiä. Luotan kyllä siihen, että Rantala myös tietää, että hänen aineistostaan puuttuvat supersponssit tyystin. Luotan myös siihen, että Rantala osaa kirjata väitökseensä laimentavia lausahduksia. Hesarin uutinen oli kovin on/off-tekstiä, hienoimmat nyanssit jäivät uutiskynnyksen taakse.

      Uskonpa kyllä, että vähätuloinen tunkki sijoitti omaan maksukykyynsä nähden turhankin rapsakasti. Naapurikateus on tuttu ja tunnettu ilmiö koko maassa. Turhaanpa sinä Raili nyt ilmiötä noin jyrkästi kiistät.

      Mutta kaikkea hyvää sinun polvellesi ja sienikelejä syksymmällä. Mutta pernamaa on kunnossa ja lämmennytkin, nyt lähden istuttamaan puikulapottuja. Tuossa heinäkuun lopulla ne syödään tillin, voisulan ja sillin kera - vot. ;)))

    • WannaBeDoktorOchså

      Jokohan se Villen väitöskirja on tarkastettu ja hyväksytty?

    • AsemaOnTyhjentynyt

      Tämä yksi hullu se jaksaa täällä itsensä kanssa tapella vuodesta toiseen.

    • YlioppilasAalto

      Ville väitti mitä väitti ja rohvessoorit nielaisivat sen kuin savumuikun.

      Tottuuven kanssahan tuolla väitöksellä ei taida olla juurikaan tekemistä vajavaisen lähdeaineiston vuoksi, mutta tukee varmaan virkamiesten mielikuvituksen tuottamia harhoja.

      https://aaltodoc.aalto.fi/handle/123456789/20299?show=full

      Valitettavasti on saatavana vain paperiversiona ja brexitin murteella.

      Noo, perseennuolija varmaan kertoo oman tulkintansa tuosta vä(i)töksestä. ; ))))

      • Se on saavillinen savumuikkuja, ruisleipää ja kylmä kalja tai kaksi. Tämän kun kiskaisee saunan päälle järven rannassa, niin luulee paratiisin olevan maan päällä.

        Minä yritän joskus tutkia tuota Lontton murretta. Varatuomari Pitkänen jo kävi Lonttossa, mutta kieltä taitamattomana jäi vallan virhelliisiin käsityksiin maan oikeuslaitoksesta. Ei sitä siinäkään maassa rosvoja suosita, vaikka klubilaiset näin yleisesti luulevat.

        Mutta nyt ikkunanpokat pihalla ja maalauskelit mitä parhaimmat. Nyt en jouda toimimaan tyhjänpäiväisten tolleroiden tietotoimistona. ;))))


      • Perseentervaaja kirjoitti:

        Se on saavillinen savumuikkuja, ruisleipää ja kylmä kalja tai kaksi. Tämän kun kiskaisee saunan päälle järven rannassa, niin luulee paratiisin olevan maan päällä.

        Minä yritän joskus tutkia tuota Lontton murretta. Varatuomari Pitkänen jo kävi Lonttossa, mutta kieltä taitamattomana jäi vallan virhelliisiin käsityksiin maan oikeuslaitoksesta. Ei sitä siinäkään maassa rosvoja suosita, vaikka klubilaiset näin yleisesti luulevat.

        Mutta nyt ikkunanpokat pihalla ja maalauskelit mitä parhaimmat. Nyt en jouda toimimaan tyhjänpäiväisten tolleroiden tietotoimistona. ;))))

        PS.

        Tuota abstractia vilkaisin."Peer Effectiä" se Ville käsittelee. Suomeksi se on peesausta ts. seurataan toisten perässä, kun oma pää ei osaa sanoa, minne pitäisi mennä.


      • Se-ei-ole
        Perseentervaaja kirjoitti:

        Se on saavillinen savumuikkuja, ruisleipää ja kylmä kalja tai kaksi. Tämän kun kiskaisee saunan päälle järven rannassa, niin luulee paratiisin olevan maan päällä.

        Minä yritän joskus tutkia tuota Lontton murretta. Varatuomari Pitkänen jo kävi Lonttossa, mutta kieltä taitamattomana jäi vallan virhelliisiin käsityksiin maan oikeuslaitoksesta. Ei sitä siinäkään maassa rosvoja suosita, vaikka klubilaiset näin yleisesti luulevat.

        Mutta nyt ikkunanpokat pihalla ja maalauskelit mitä parhaimmat. Nyt en jouda toimimaan tyhjänpäiväisten tolleroiden tietotoimistona. ;))))

        "Se on saavillinen savumuikkuja, ruisleipää ja kylmä kalja tai kaksi."

        Mikä on? Savu on epäterveellistä, ruis on paha allergikoille ja kylmä kalja ei maistu englantilaisille. Siis mikä on?


      • On se.

        Unohdin, että klubilaisille pitää kirjoitaa selkokieltä. Otan uudestaan kuten entinen alokas asennon.

        Savumuikut ovat maukkaita. Savumuikkuja voi syödä ruisleivän kanssa. Olut sopii tämän aterian ruokajuomaksi. Tällainen ateria on maittava.


      • Beer-Effect
        Perseentervaaja kirjoitti:

        On se.

        Unohdin, että klubilaisille pitää kirjoitaa selkokieltä. Otan uudestaan kuten entinen alokas asennon.

        Savumuikut ovat maukkaita. Savumuikkuja voi syödä ruisleivän kanssa. Olut sopii tämän aterian ruokajuomaksi. Tällainen ateria on maittava.

        "Siis mikä on?"

        "On se. "

        Ahas.


      • Lumiikko
        Perseentervaaja kirjoitti:

        On se.

        Unohdin, että klubilaisille pitää kirjoitaa selkokieltä. Otan uudestaan kuten entinen alokas asennon.

        Savumuikut ovat maukkaita. Savumuikkuja voi syödä ruisleivän kanssa. Olut sopii tämän aterian ruokajuomaksi. Tällainen ateria on maittava.

        "Mutta nyt ikkunanpokat pihalla ja maalauskelit mitä parhaimmat."

        Niin olet sinäkin pihalla. Lumiukko.

        Mieluummin sinä kuin me muut.


      • Lumiikko kirjoitti:

        "Mutta nyt ikkunanpokat pihalla ja maalauskelit mitä parhaimmat."

        Niin olet sinäkin pihalla. Lumiukko.

        Mieluummin sinä kuin me muut.

        Pokat ovat pihalla. ;))))


    • kädestälähtee

      Kylmä kalja tai kaksi? Miksei saavillista sitä? Entinen alkoholisti lähteekö mopo käyntiin;)

      • "Entinen alkoholisti..."

        Ihan turhaan heittelet koepalloja.;))))


      • 73637383282
        Perseentervaaja kirjoitti:

        "Entinen alkoholisti..."

        Ihan turhaan heittelet koepalloja.;))))

        Kävisikö valtakunnanmaali?


      • Tervapersaus

        Entäs koepallo?


    • FinskiKorruptaattori

      http://www.hs.fi/paakirjoitukset/a1464493115087

      "Kansanosake Talvivaaran omistajille kävi köpelösti
      Tavalliset ihmiset ovat osakemarkkinoilla liikkeellä aina joko väärään aikaan tai väärään suuntaan."

      Mitä vittua?

      "Moni muistaa vielä vuosituhannen vaihteen teknohuuman. Jonot kiemurtelivat pitkin Helsingin Aleksanterinkatua, kun ihmiset ryntäsivät merkitsemään teknologiayhtiöiden osakkeita. Vuonna 2000 Nokian osake maksoi 65 euroa, halvimmillaan sitä sai parilla eurolla.

      Vaikuttaa siltä, että tavalliset ihmiset ovat osakemarkkinoilla liikkeellä aina joko väärään aikaan tai väärään suuntaan: ostavat silloin, kun kaikki muutkin ostavat, ja myyvät paniikissa, kun kaikki muutkin myyvät. Usein tappiolla."

      Mitästä vittua!

      Kyllä son niin, jotta ainoa sijoitusmuoto, jossa kaikki menee persiilleen on WinCapita.
      Tai oli.

      Lisää Talvivaarasta:

      http://yle.fi/uutiset/lupaehdot_sanovat_yhta_talvivaarassa_tehdaan_toista_edessa_taas_hatajuoksutukset/8918222?origin=rss:

      "Lupaehdot sanovat yhtä, Talvivaarassa tehdään toista"

      Sole mikään rikos kun valtio on mukana.
      Ja Perseentervaaja.

      Ja lisää:

      http://yle.fi/uutiset/salattu_talvivaara-asiakirja_julki_samoja_ymparistoongelmia_alasajossa_ja_jatkamisessa/8918366:

      "Salattu Talvivaara-asiakirja julki: Samoja ympäristöongelmia alasajossa ja jatkamisessa"

      "ELY-keskus totesi aluksi Ylelle, ettei se luovuta kyseistä asiakirjaa, koska se on "osa viranomaisen varautumista". Sittemmin ELY perui päätöksensä ja totesi, että salauksesta ilmoittanut virkamies oli tehnyt virheen kiireisessä tilanteessa."

      WinCapitanhan väitettiin (totuudenvastaisesti) toimivan salaseuran tavoin.

      Nyt sitä ryvetään omassa paskassa (ja ihan kirjaimellisestikin) tuolla virkarikollistenkin looseissa.

      Heh.

    • ”...tavalliset ihmiset ovat osakemarkkinoilla liikkeellä aina joko väärään aikaan tai väärään suuntaan...”
      Näinhän se tuppaa olemaan.. Peesataan kaveria ja sijoitetaan Peran neuvojen mukaan. Tämä siksi, että omalla päällä ei jakseta ajatella, kun Pera on nämä jo etukäteen funtsinut.

      (Tähän voitaisiin liittää ajankohtaisia ajatuksia Rantalan väitöskirjasta, mutta en nyt viitsi vaivautua. )

      Siinä vaiheessa, kun kansanjoukot vyöryvät yhteen suuntaan, fiksut veijarit kulkevat sivukujia myöden jo toiseen suuntaan. Harri möi, kun kerran torvelot käsi ojossa ostivat. Ja niin myös möi Pekka.

      Ahneus, laiskuus ja tyhmyys ne aiheuttavat tällaisen salakkaparvi-ilmiön. Sehän nähtiin Winkkarissa, se nähtiin it-huumassa ja se nähtiin Talvivaarassa. Kun peräkylän Pekko lähtee kaupunkiin rikastumaan, sehän tiedetään, miten siinä lopulta käy.

      “Ja Perseentervaaja.”
      Talvivaara oli onnellinen tarina siinä mielessä, että se lisäsi hieman varallisuuttani. Olen ihan samaa mieltä: Sole mihkän rikos jos mie vähä vaurastun.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1585
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      15
      1414
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1331
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      31
      1315
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      33
      1258
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1198
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1116
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1116
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1094
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1082
    Aihe