TREFFIT - VIKARAPORTTI

Ajattelin ajan kanssa laittaa muutamia havaitsemiani ongelmia Treffit-palvelussa tähän ketjuun. Toivottavasti muutkin tuovat havaintojansa mukaan.
Ilmianna
Jaa

5 Vastausta


HAKU. Lienee kiistämätöntä että koko palvelun tärkein työkalu/toiminto on Haku. Kiinnostavia ihmisiä etsitään ja Haun pitäisi sellaisia palauttaa listalle.

Kuitenkin Haku on todella huonosti toteutettu palvelussa.

- Haku palauttaa satunnaisesti erilaisen tuloksen, etenkin uudet profiilit saattavat ykskaks vain kadota hakutuloksista kun saman haun tekee uudelleen. Usein haen profiileja juurikin järjestämällä "Uusimmat profiilit", eli uusimmat tehdyt profiilit ovat hakutuloksissa ensimmäisenä. Aivan käsittämätöntä kuinka hakulutulos voi vaihdella!!

- Haku palauttaa poistettuja/piilotettuja profiileja hakutuloksiin. Kun listalle tulleen profiilin avaa, saa idiootti-ilmoituksen:
"404 - SIVUA EI LÖYDY
Täällä ei ole mitään eikä ketään.
Vaan eipä hätää, ota uusi startti hakupalvelusta ja löydä parempaa seuraa."
Hakutuloksista kun tarkistaa, saattaa profiilin tiedoissa lukea: "Viimeksi kirjautunut vuosi sitten" - eihän näitä tällaisia saisi olla olemassakaan, eikä olekaan kun profiilin avaa mutta hakutuloksissa ne ovat!

- Uusien profiilien kohdalla sama ilmoitus "404 - SIVUA EI LÖYDY" vaikka profiili on oikeasti olemassa ja kun haun tekee uudelleen ja avaa saman profiilin, ei enää väitä ettei löydy vaan aukeaa kuten pitääkin.

- Kun Haun rajaa "Kuvalliset profiilit", siltikin hakutuloksiin tulee profiileja joissa profiilikuva puuttuu kokonaan. Tai oikeastaan profiileja joissa profiilikuva on "rikki". https://treffit.suomi24.fi/profile/264906
olkoon tyypillinen esimerkki. Hakutuloksissa ei ole kuvaa ja kun profiilin avaa, ei mitään profiilikuvaa ole (edes sitä oletuskuvaketta), profiilikuvan paikalla on teksti "mrs.leino" ja rikkinäisen kuvan symboli. Kun sitä klikkaa, kuvahan sitten aukeaa. Eli oikeastaan vika ei ole pelkästään Haussa vaan profiilikuvien tallennuksessa.

- Haun suurin ongelma on se että se päivittyy jatkuvasti kun hakutuloksista aukaisee profiilin ja palaa sitten takaisin hakutuloksiin. Näin käy kun käyttää "Viimeksi kirjautuneet" (oletus)järjestystä. Ainakin minun mielestäni Haku tehdään vain kun painetaan [Hae]. Ominaisuus on todella ärsyttävä!
Ilmianna
Jaa
HAKU_2. Nimimerkkihaku:
Jos nimimerkissä on käyetty muotoa "nimi" "." numero, eli esimerkiksi salla.62, salla.2013, tuollainen nimimerkki ei löydy nimimerkkihaulla.

- jos pisteen tilalla mikä tahansa muu sallittu merkki, haku onnistuu. esim sallax-66
- jos pistette tai mitään välimerkkiä ei ole, haku onnistuu. esim. salla77-
- jos numeron tilalla on joku merkki tai merkkijono, haku onnistuu. esim. timppa.a

Tähän lisään sellaista vähäisempää pikkuongelmaa nimimerkkihaun kanssa:

Nimimerkkihaussa voi jopa hakea sellaisia nimimerkkejä joissa on alaviiva "_", mutta ei voi hakea nimimerkkejä joissa on tavuviiva "-" tai "piste"

Nimimerkkihaku menee pieleen jos esim. copy/pastella on hakukenttään laittanut vahingossa yhdenkään ylimääräisen välilyönnin. Miksei hakukentän sisältöä trimmata (ltrim/ltrim) siinä vaiheessa kun muutoinkin laitetaan jokerimerkit merkkijonon molemmin puolin. Välilyönti nimimerkissä ei ole sallittu merkki.

Miksei nimimerkkihaussa voi itse laittaa jotakin jokerimerkkiä korvaamaan jotakin nimerkin osaa jota ei muista?
Ilmianna
Jaa
Vaihtakaa toimivaan. Niitä on pilvin pimein.
Ilmianna
Jaa
Suomi24 käyttää voimavaroja ja rahaa siihen että kehittää uusia, toimimattomia ratkaisuja sen sijaan että korjaisi palvelussa olevat viat. Ei mitään järkeä moisessa. Palvelusta kun peritään käyttäjiltä maksua, pitäisi palvelun toimia edes tyydyttävästi!!!!
Ilmianna
Jaa
MIKÄ SAATANANAN PALVELINVIRHE SIEL TAAS ON
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

TREFFIT - VIKARAPORTTI

Ajattelin ajan kanssa laittaa muutamia havaitsemiani ongelmia Treffit-palvelussa tähän ketjuun. Toivottavasti muutkin tuovat havaintojansa mukaan.

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta