Talvivaara käy ja kukkuu - soiva peli se on

Olemme täällä keskustelleet Talvivaaran kaivoksesta muutamaan otteeseen. Nyt veljet ovat olleet myrtyneenä hiljaa.

http://www.hs.fi/talous/art-2000005051848.html
Kas nythän tuo Talvivaara poksahti jo voitolle. Sukellusveneen suunta on kääntynyt ja kurssi on kohden pintaan. Myös vedenpaisumuksen vedet ovat muisto vain, pata on kohta kuivillaan. Kohta pumpataan vettä Nuasjärvestä kohti kaivosta eikä vain päinvastoin.

Vedenpuhdistus pelittää, jätevesinä poistuvan veden sulfaatti ja metallipitoisuudet ovat rutkasti alle lupa-arvojen. Missä tässä on se vuosisadan ympäristökatastrofi?
Voisiko joku selittää vielä kerran.

Tämähän menee hyvin. Kaivos käynee vielä kaupaksi näillä lumilla. On hyvää ja kaunista, että valtion ei tarvitse romuttaa meidän kaikkien yhteistöä omaisuutta ja pilkkahintaan myydä osina sitä, mikä nyt on soiva peli.;))))

252

3224

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tilintarkastus

      Kikkailu varastonarvolla..täyttääkö petoksenmerkit.. Lue HS

    • TopraHujanen

      Hehheheheee!
      Ja vielä kerran heh!

      Liuotekasoissa oleva ja vielä lajittelematon tuote otettu mukaan taseeseen ja median tollot sekä muutamat muutkin toopet heittelevät kuperkeikkoja.
      Heh.

      Mutta on median edustajissakin joitakuita, jotka näkevät kusiverhon läpi:

      http://www.kauppalehti.fi/uutiset/terrafamesta-on-ihme-viela-kaukana/i4exVE4g?ref=ampparit:90ba&ext=ampparit

      "Yhtiön mukaan käyttökatteen paraneminen johtui ennen kaikkea keskeneräisen tuotannon arvon muutoksesta, joka oli 47,2 miljoonaa euroa.

      Tämä tarkoittaa suomeksi sitä, että yhtiön keräämissä kasoissa olevien metallien arvo on laskennallisesti noussut. Varastojen arvojen kohoaminen voidaan vähentää toimintakuluista. Tämä puolestaan nostaa käyttökatetta. Aidoista rahan liikkeistä asia ei kerro yhtään mitään, ja yhtiö pystyy tuomaan tulokseensa näkyville realisoimattomia arvoja."

      "Nyt nähtyä tapaa harrastettiin myös Terrafamen edeltäjässä Talvivaarassa. Vuonna 2011 yhtiölle kertyi käyttökatetta 77,5 miljoonaa euroa. Tuolloin raportoitua käyttökatetta paransi varastojen arvon 65 miljoonan euron kasvu. Samaan aikaan yhtiön kassavirta oli liki 26 miljoonaa euroa miinuksella. Kun vuonna 2013 kävi ilmi, että yhtiö ei pystynyt hyödyntämään kasojaan täysimääräisesti ja metallien hinnat laskivat, Talvivaara joutui tekemään yli 90 miljoonan euron arvonalennuksen keskeneräisten tuotteidensa varastoon.

      Näin varastoissa ollut arvo ei koskaan muuttunut rahavirraksi."

      Mihinpä se koira karvoistaan pääsisi.

      Ja sitten kun tutustaan tuohon Terrafamen vuoden 2016 viimeisen neljänneksen laskennallisen tuoton perimmäiseen olemukseen tarkemmin niin havaitaan, että Sipilän ollessa silmät ymmyrkäisinä Talvivaaran ihmeen nähtyään marraskuussa 2016 nikkelin hinta olikin juuri silloin huipussaan:

      Tuolta https://fi.investing.com/commodities/nickel-streaming-chart kun katsoo kolmen kuukauden (3m) chartin niin havaitsee, että nikkelin hinta käväisi viime marraskuussa liki 800 pisteessä ja on siitä pudonnut reilusti alle 700:aan, yli 15 %.

      Nuo tämänhetkiset nikkelin hinnat kun syöttelee Terrafamen laskennalliseen (mistähän se tuo sana "laskennallinen" onkaan niin tuttu?) tulokseen niin voinemme yhdessä todeta Terrafamen toiminnan perustuvan edelleen suureen huiputukseen.

      Tuo "näillä lumilla"-ilmaisukin on tuttu jostakin muusta yhteydestä, törkeään petokseen kuitenkin liittyvät sekä "laskennallinen tuotto" että "näillä lumilla".

      Ennakoivatkohan nuo ilmaisut jotakin...?

      • Kirjanpitorikos

        Joutuukohan tuosta "vääristelystä" kukaan tuomiolle, kukahan KHT uskaltaa laittaa nimensä taseeseen..


    • Kas kun se kuuluu ihan hyvän kirjanpidon peruasioihin, että keskeneräinen tuotanto ja varastoerät arvotetaan taseeseen. Niiden valmistukseen on jo uhrattu rahaa ja sillä tuotannolla on myös arvo. Nokian Renkailla on taseessa puolivalmiit renkaat ja Terrafamella louhoskasat. Kumpaakaa näistä ei voi myydä ulkopuolisella, mutta arvo niillä kuitenkin on.

      Tämä vaan tiedoksi sekä Kauppalehdelle että Kuikalle, kummallakin kun näyttää olevan perustiedot yrityskirjanpidosta olevan kovasti vajavaisia.

      Suurin riski Terrafamelle on nikkelin maailmanmarkkinahinta. Metallin lyhyen aikavälin hinnalla kun on kovin vähän tekemistä tuotantokustannusten kanssa. Välillä isotkin pelurit tuuppaavat maailman täyteen ale-eriä. Pitkällä aikavälillä tämä tietysti tasoittuu. Jos Terrafame pysyy hengissä, se pääsee nauttimaan myös huippuhinnoista, jos kohta pitkässä juoksussa sekaan tulee myös pohjahintoja.

      Mukavaa tämän palstan keskustelutyylissä on se, että entiset omat puheet herkästi unohdetaan. Ensi kevään vedenpaisumusta ei olekaan tulossa, mitään Kainuun kokoista ympäristökatastrofia ei tapahdukaan. Luulisi, että tämä on hyvä asia, mutta ei. Aiemman maailmanlopun saarnaajat ovatkin nyt ihan hipihiljaa. ;))))

      Maailma on kuitenkin lopultakin oikeudenmukainen paikka; ken elää, se näkee. Myös Terrafamen tarina tullaan näkemään ihan alusta loppuun saakka. Pitää vain jaksaa seurata tarinaa ja välillä korjailla omiakin mielipiteitä, kun todellisuus ei jokaissa käänteessä vastaakaan ennakkokaavailuita.

      • Näinnopsaan

        Ns. keskeneräisten töiden kirjaamisessa pitää käyttää suurta harkintaa.
        oikeustapauksia on useita, jossa on syyllistytty velallisen epärehellisyyteen ja vararikon siirtämiseen näennäisesti oikealla kirjauksella taseeseen.

        Jos valmistuskustannus on 920 euroa tonnilta ja markkinahinta tätä alhaisempi, niin kumpaako käytetään varastonarvoon. Eteenkin kun puhutaan puolivalmiista.
        Kannattaa lukea kirjanpitolaista, oikeat kirjaukset.


      • TopraHujanen

        "Ensi kevään vedenpaisumusta ei olekaan tulossa, mitään Kainuun kokoista ympäristökatastrofia ei tapahdukaan."

        Eikö?
        Lumi sulaa keväällä, ainakin viimeiset kymmenentuhatta vuotta näin on tapahtunut.
        Altaathan Kankkulan kaivoksella lienevät ennallaan, pohja vuotaa kuten ennenkin, mitä nyt muutama ylimääräinen purkuputki ujuteltu maastoon.
        Se pöhinä mikä avonaisissa liuskekasoissa talven jäljiltä kuvitellaan olevan tuskin riittää haihduttamaan hulevesiä varsinkin jos kevät tulee eikä meinaa, vesisateineen kaikkineen.

        Eipä silti, ilman sarvia ja hampaita, ei minua yhtään haittaisi, vaikka tuo vahinko saataisiin kiertoon jollekin ulkomaan elävälle, pois meitä kansalaisia kurjistamasta.
        Ja, vaikka kaikki menisikin kuten Strömsössä, jossakin vaiheessa kaivos on kuitenkin ajettava alas, omistipa sen tuossa vaiheessa kuka hyvänsä.
        Ulkopuolinen omistaja osannee tehdä oikeat toimenpiteet saattohoitovaiheen lähestyessä ja jättää sotkun suomalaisten harteille.

        Toivotaan, että Kainuun seuduille satelee kevyttä pakkaslunta sen verran, että liuskekasat saavat lämpöisen untuvapeitteen ja bakteerit hyvät olosuhteet työskennellä, pakkanen pysyttelee juuri ja juuri pakkasen puolella, vesisateita ei tule ja kevät etenee muutenkin maltillisesti auringon kuivatellessa ahavatuulen myötävaikutuksella hanget paikalleen, nikkelin hinta ampaisee jyrkkään nousuun ja joku miljardööri maksaa Kankkulasta käyvän hinnan sekä hallinto-oikeus saa eteensä sellaisen YVA-selvityksen tuossa loppukesästä, että kaivos saa toimintaluvan.

        Onkhaan tuo toivomuslista hivenen liian pitkä...?

        Sipilän hallituksen valinta on kuitenkin selvä, kaivosta ei ajeta alas.
        Parempi se on huonokin päätös kuin ei päätöstä ollenkaan, tehtaan johto voi ainakin yrittää tehdä kaikkensa kaivoksen eteen.
        Mutta rehellisesti tulee asiat kertoa eikä puhua jostakin olemattomasta ihmeestä, ne puheet kun eivät mene läpi kuin uskonnollisuusgeenin omaaville hömpäkkeille. ; )))


    • AlaskanEnviron

      Typerä avaus.

    • TopraHujanen

      https://fi.investing.com/commodities/nickel-streaming-chart

      Bollingerin bandsit alkavat kuristua - nikkelin hinta ampaisee piakkoin jompaan kumpaan suuntaan.
      Muista indikaattoreista päätellen ja, jos olisin sijoitusmielessä liikkeellä, niin shortata kai se nyt pitäisi.
      Rumppikin sekoittelee pakkaa tuolla Ameriikan mantereella.

      Noin http://www.mtv.fi/uutiset/talous/artikkeli/kommentti-talvivaaran-pelastajat-ihmemies-ratia-nikkelin-hinta-ja-trump/6163056 kuutioitiin reilut pari kuukautta sitten:

      "Nikkelin hinta on suorastaan kimmonnut ylös aivan viime päivinä ja analyytikot näkevät yhteyden USA:n presidentinvaalit voittaneeseen Donald Trumpiin."

      Ja näin http://www.mtv.fi/uutiset/talous/artikkeli/trumpin-valinta-uhkaa-suomen-talouskasvua-kukaan-ei-olisi-uskonut-yhdysvalloista/6274894 synkistellään tänään:

      "On poikkeuksellista, että juuri vapaata kauppaa aiemmin ajanut Yhdysvallat on valitsemassa protektionistisen linjan. Tämä uhkaa Suomen vientiä ja haurasta talouskasvua."

      No, onpahan syntipukki jo valmiiksi katsottuna...

    • ”Lumi sulaa keväällä, ainakin viimeiset kymmenentuhatta vuotta näin on tapahtunut.”
      Kuikan hydrologisen toimiston avauslause on luunkova totuus, mutta loppuosa onkin sitten höttöistä ydinluuta, sasua.

      Nyt tammikuun lopulla edesmennyt sammakkomies voisi patsastella talon päädyssä ja lausua, että tämän talven lumet taitaakin olla tässä. Voihan sitä kevääseen mennessä vielä myteri tai pari tulla, mutta eipä juuri enempää.

      Lumeen liittyy lumipeitteen paksuus ja lumen vesiarvo. Terrafamen kuppe on talven aikana moneen kertaan kepillä mitannut lumipeitettä, ellei peräti vaaralla ole pysyviä mittauspisteitä. Vesiarvo taas kertoo lumipeitteen tiiveydestä. Tuskin se kupe sitä itse viitsii mitata, mutta Ely-keskuksen sivuilta saa lukeman, että nyt Kainuussa on 80 – 120 kg/m2. Sitten vaan laskemaan.

      Terrafamen ympäristöinsinööri katsoo kartasta kaivoksen valuma-alueiden suuruudet, kertoo sen lumipeitteen paksuudella ja lumen vesiarvolla. Tähän varovainen insinööri vielä lisää 50% lopputalven pyryjä varten ja siinä se on. Tämän enempää vettä ei voi kaivoksen altaisiin kertyä, sillä tyhjästä vesi ei synny, vaikka Kuikka muuta luuleekin. Sitten insinööri laskee, että kaivoksen altaisiin mahtuu tämä ja samanverran vielä lisääkin, jos tiukka paikka tulee.

      Sillä loppujen lopuksi tässä maailmassa ei ole mitään, mitä insinööri ei osaisi laskea. Kuikka vaan ei sitä tiedä. Vedenpaisumusta ei voi tulla, ne ajat ovat ohitse. ;))))

      • TopraHujanen

        Vähäset ovat nuo lumimäärät olleet tänä talvena, juuri tulin hiihtämästä ja lunta oli tuskin riittävästi sivakan alle.

        Vähäset olivat nuo viime syksyn vesisateetkin, näyttävät nuo jäätiköiden sulamisvedet kertyvän tuulten mukana tuonne vähän etelämmäksi.
        Ja Golf-virta pikkuhiljakseen kun tuosta vielä lyhentyy ja heikentyy niin eteläiset lämpöiset föhn-tuulet puhaltelevat meille tänne Pohjolan perukoille läpi talven.
        Jotenkinhan se pitää Telluksenkin säädellä lämpöään, jos ei merivirta enää kulje niin onhan atmosfäärissä lääniä.

        Vanha kansa se kertoili, että tammikuun lopuilla on puolet sen talven lumesta ehtinyt maahan saakka, mutta kun nuo vanhat ennusmerkit eivät enää pidä paikkaansa niin nähtäväksihän tuo jää.
        Viime talvenakin hätäisimmät kertoivat takatalven yllättäneen jo helmikuussa, jännällä olen odotellut, että jokohan se tänä talvena ehtisi tulla jo tammikuussa, se takatalvi.

        "Sillä loppujen lopuksi tässä maailmassa ei ole mitään, mitä insinööri ei osaisi laskea. Kuikka vaan ei sitä tiedä. Vedenpaisumusta ei voi tulla, ne ajat ovat ohitse."

        Tuohonpa en osaa sanoa mitään - minut kun erottaa vanhoista, seniileistä miehistä se, että vanhat, seniilit miehet ennustelevat tulevia säitä.

        Ja kun kyllin usein ennustaa niin on enemmän kuin todennäköistä, että joskushan se napsahtaa ihan kohilleenkin.

        Kaikesta huolimatta seison edelleen vankasti tuon aiemmin esittämäni toivomuslistan takana.


    • Ne Talvivaaran murskekasat posottavat menemään kesät talvet paljaina. Ei niillä lumi pysy, kun bakteerit käy kuumina.

      Mutta toivotaan toki leppeitä säitä Tilaisin itse yöpakkasia, päiviksi hieman lämpimämpää ja sellaisia raikkaita tuulia. Tuossa pakkasessa kun on ollut pari poronlapaa joutilaana koko talven. Jospa niistä syntyisi vaikka kuivalihaa. Kokeilla pitää jos kelit vaan suosivat. Lapissa syntyisi aivan varmasti, mutta täällä etelämpänä saattaa lihat mädätäkin seinälle, jos nyt ei ihan kauheaa tönkkösuolaa ole laitettu.

      Se on tuo kuivaliha ensi luokan lääkettä verenpaineeseen. Sitä kun silpaisee useamman siivun napaansa niin paineita piisaa ja janokin pysyy passelina.

    • TopraHujanen

      http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000005062561.html

      "Pekka Perää kuullaan Talvivaaran pörssirikoskäräjillä

      Syyttäjän mukaan virheellistä tietoa on annettu muun muassa nikkelin tuotantomääristä tuotantoennusteissa. Syytetyt kiistävät syytteet."

      "Pekka Perä Talvivaaran kipsisakka-altaan edessä kuvattuna marraskuussa 2012."

      Kovin ovat harmajat pilvet verhonneet Talvivaaran taivaan vuonna 2012.
      Pekankaan ilme ei ole yhtä valoisa kuin Juhalla ihmenäyn jälkeen.

      Jos Sipilä & Co olisi tuossa ihmeen paljastusajankohdan aikoihin shortannut satasen vivulla tuon sata miljoonaa nikkelin hintakeinotteluun niin nyt saisi kuitata puhdasta voittoa yli 1,5 miljardia.

      Yli 1500 % voittoa parissa kuukaudessa - siinähän kalpenevat ne surullisen kuuluisan klubinkin vuosituotot.

      • TopraHujanen

        Katoppa ku sattu käymään kämmi.
        Sori siitä.
        Sehän olikin aamuhämärissä rojahtanut tuo nikkelin kilohinta 640:een rupiaan elikkä sehän olisikin tuo kahden kuukauden tulos jo parisen miljardia.
        2000 prosenttia parissa kuukaudessa, ei paha.

        Spekulointia jatkaakseni niin nyt kun maltillisesti pikkuhiljaa sulkisi noita shortteja ja odottelisi nikkelin hinnan pohjakosketusta tuolla 4500 rupian kieppeillä ja sitten ostelemaan parin miljardin euron kassalla niin vuoden lopuilla voisi kuitata jo kymmenien miljardien voitot.

        Talvivaaran alueen voisi entisöidä entistä ehompaan kuntoon, istutella sinne mäntyjä, koivuja, vaahteroita, ehkäpä tammiakin ilmastonmuutoksen myötä.

        Valtionvelkaa voisi pienentää.

        Ilmainen terveydenhuolto kaikille ikään, sukupuoleen, rotuun jne. katsomatta.

        Kansalaispalkka kaikille ja tietenkin tuplana.

        Kaikki ajelisivat uuden karheilla autoilla maailman halvimmalla polttoaineella.

        Sipilän kravatti Hall of Famen kattoparruihin naulattaisiin sinkityillä huopakattonauloilla.

        Vaan mitäpä löytyneekään kolikon kääntöpuolelta kun upotettiin tuo sata miljoonaa Kankkulan kaivoksen letkuruokintaan?

        Voivoi...


      • TopraHujanen

        Eihän tästä kämmäämisestä näytä tulevan loppuakaan.
        450:een rupiaan se tippuu tuo nikkelin hinta eikä 4500:aan.
        Eihän sitä ylöspäin voi tippua.
        Vaan onhan niitä pyramidejakin viritelty Suomessa vaikka mihin suuntaan niin että kai se tuo ylöspäin putoaminenkin voisi olla mahollista.


    • peräreikäroikaa

      ja pekka peräreikä tiputtaa suomea vieläkin alemmaksi korruptuneiden maiden listalla, ,no häkki heilahtaa.

    • Onkohan sinun Kuikka terveellistä lukea noita Talvivaarauutisia? Sitä voi nuppi joutua ylikierroksille.

      Lähetäänkö Lappiin hiihtaan maaliskuussa, mie se tietäsin hyvän rautujärven. Siellä kun viima puhaltaa korvat valkoiseksi niin ei Talvivaarat pyöri tyhjään päässä. On oikiat murheetki käsillä.

      • TopraHujanen

        Noo, sinähän se tämän ketjun avasit.
        Korjailin vain noita esittämiäsi virallisia ja virheellisiä tietoja Kankkulan kaivoksen todellisesta tilasta ja samalla esitin vaihtoehtoisen tavan tuottaa jotain muutakin kuin pelkkää tappiota.

        Kun todellisuus ei vastaakaan synnytettyjä mielikuvia niin tyrehdytetään virinnyt keskustelu, vai kuis? ; )))

        Lähetään vaan Lappiin, mulle ovatkin jo entuudestaan tuttuja nuo Miekojärvet, Porojärvet, Toscalit, Somakset, Pitsukset, Harrijärvet, Oddajärvet ja muut mukavat rautupaikat.

        Kummituskämpälläkin on tullut yövyttyä kymmeniä kertoja, kertovat sodan aikana parin sakemannin pistelleen poskiinsa siellä jonkun paikallisen poromiehen.
        Eipähän tuo tullut yöunia häiritsemään, se syöty poromies.

        Oddajärvessä ne on isot raudut, neljän tuuman reiästä ei kannata yritelläkään.
        Eikä ne kaikki niin pieniä ole Toscalissakaan, kolmikiloinenkin saattaa touvata ja sen kun saa jään päälle niin ryypyn paikkahan se on.

        Vaan mukavahan siellä on paijatta pällistellä kun sattuu hyvä ilma, vaikkei rautu olis syönnilläkään.
        Pahalla ilimalla on parasta pötkötellä ritsillä porontaljan päällä.


    • Jaa että met kiskoimma neljän tuuman avennosta kuuven tuuman rauvun. Onhan noita muisteluksia mukava raatata vanhainkodissa. Vaan minä en helikupterilla kulje. Jossei hihtamalla pääsee, olkoon.

      Mutta et katsellut Lintilää uutisissa eilen? Hän meni tyhmyyttää höläyttämään ääneen sen, että Terrafame myydään parin viikon sisällä. Hyvä se tietysti on, mutta olisi näiden Lintilöiden luullut malttavan pitää turpansa supussa vielä muutaman viikon, vaikka ostaja onkin roikkunutkin housunlahkeessa jo tovin aikaa.

      Etukäteen huutele on hölmöyttä, se vain tarjoaa kaupan kampittajille kaksi viikkoa aikaa lyödä santaa rattaisiin. Talvivaara kun on noussut uskon asiaksi Suomessa ja silloin arkielämän realiteetit tuppaavat jäädä jalkoihin.

      • TopraHujanen

        On ollut tuota kiireellistä joutenoloa sen verran, jotta meni tuo Lintilän retostelu ohi korvien.
        No perkule, hyvähän tuo olisi kun olisi tuollainen hölmö löytynyt.
        Vaan jostakin syystä eppäilen.

        Tässä kun on viime aikoina seuraillut noiden bernereiden ja muiden ministereiden edesottamuksia niin, jos Lintilän puheissa on perää, joku veroparatiisiin sijoittunut sijoitusyhtiöhän sieltä paljastuu "ostajaksi" ja Suomen valtiolle jää omistusoikeutta sen verran, että valtion tukijaiset ovat taatut seuraaviksikin vuosikymmeniksi.
        Kauppahinta on joko nimellinen euromäärä tai sidottu tuleviin tuotantomääriin ja kannattavuuslukuihin.
        Omistuspohja on häivytetty ketjutettuihin yhtiöihin eikä liene niin maantosi, etteikö osa omistuksista olisi nykyisten päättäjiemme nimissä.
        Nähtäväksihän tuo jää.

        Näin meidän kesken kerrottuna uskon vahvasti, että "santaa rattaisiin" tulee sen verran, jotta kunnallisvaalien jälkeen hiljennymme jälleen odottelemaan sitä uskottavan tuntuista ostelijaa.

        Elikkä vaalipuheiden piikkiin mennee tuo Lintilän retostelu.

        "Jossei hihtamalla pääsee, olkoon."

        Olisit heti tuon hökäissyt etkä lintilöinyt. Minen rupea aikuista äijää ahkiossa kiskomaan ympäri ämpäri tuntureita.

        Vaan Rumppi se ei lintilöi, mikä on vaalipuheissa luvattu, se pidetään.
        Paitsi siinä Hillaryn kohdalla se tötteröhuuli vetäytyi puihin, se ku lupasi heti ensitöikseen pressana nimittää erikoissyyttäjän tutkimaan Clintonin klaanin tekemisiä ja saatella Hillaryn telkien taakse.
        Niin eiköhän mitä, ensitöikseen ku voitti niin eiku kiitteli mummoa ja perui puheensa.
        Vaan jatkohan tuo näyttäisi sujuvan mallikkaammin.


    • TopraHujanen

      http://yle.fi/uutiset/3-9429651?origin=rss

      "Lintilä Terrafame-neuvotteluista: Pitää malttaa pari viikkoa, sitten ehkä kerrottavaa"

      "Elinkeinoministeri Mika Lintilän (kesk.) mukaan kaivosyhtiö Terrafamen rahoitusneuvotteluista saattaa olla tuloksia kerrottavana parin viikon kuluttua"

      "– Nyt pitää malttaa pari viikkoa, niin sitten ehkä ollaan jo saatu jotain tiedotettavaa tästä asiasta."

      "Lintilä uskoo että kaivosyhtiö ei enää tule tarvitsemaan valtion lisärahoitusta."

      "– Oma toiveeni ja käsitykseni on, että tällä me tulemme pärjäämään."

      Avainsanat (malttia, ehkä, saattaa olla, usko ja toivo) ylläolevissa lintilöinneissä synnyttävät herkkäuskoisessa lukijassa tai kuulijassa halua heitellä kupperikeikkoja pitkin pihamaata.
      Notkistuuhan siinä varsi kunhan varoo, jotteivät nikamat nitkahtele sijoiltaan.

      "Nikkelin ja sinkin maailmanmarkkinahinnan nousu nostavat kaivoksen kannattavuutta"

      20 %:n lasku nikkelin hinnassa ihmenäyn jälkeen onkin nyt poliitikon suussa kääntynyt positiiviseksi tapahtumaksi.
      Stubb väänsi aikoinaan ministerinä ollessaan kympin yhdeksäksikymmmeneksi ja joutui hieman sivuraiteelle.
      Hidas on oppimaan tuo meidän herrakaarti.

      Taas toisaalta, kun nyt kaikki viisarit Kankkulassa sojottavat jyrkästi yläviistoon ja positiivista uutista pukkaa miltei päivittäin, niin miksipä sitä lypsävää lehmää lahjoittamaan jollekin jo ennestäänkin rahakkaalle.
      Annetaan basilllien ja bakteerien jatkaa aherrustaan ja kerätään voitot omiin taskuihin.
      Mitä niitä ulkomaan eläville lahjoittamaan - protektionismihan se on trendikästä nykyään.

      Piiitkiiissä puissa ovat Kankkulan myynnit, jopa sen sinkinkin osalta saatikka koko kompostin.

      • TopraHujanen

        "Piiitkiiissä puissa ovat Kankkulan myynnit, jopa sen sinkinkin osalta saatikka koko kompostin. "
        Nikkelistä puhumattakaan.


    • Sinunhan piti olla harkitseva ja vähäpuheinen kuin kirkon vaivaisukko. Vaan nytpä sitä tarinaa puskee kuin winkkarin sponssilta.

      Jospa malttaisimme sen viikon tai kaksi. Talvivaara saa varakkaa omistajan, valtio saa peräkärryllisen rahaa, Kainuu saa pitää teolliset työpaikkansa, Talvivaaran duunarit saavat pitää omakotitalonsa ja vihervasuri saa pitkän nenän.

      Hyvin tässä vielä käy kaikille.;)))

    • TopraHujanen

      Kankkulan menestystarina on jälleen ylittänyt uutiskynnyksen.

      http://www.satakunnankansa.fi/kotimaa/geologian-professori-on-kummallista-etta-paaministeri-puhuu-edelleen-terrafamen-ihmeesta-14065864/

      " Geologian tutkimuskeskuksen GTK:n entinen tutkimusjohtaja, geologian professori Matti Saarnisto muisteli, miten mustaliuskeen uraani- ja nikkelipitoisuuksien todettiin jo 1970- ja 1980-luvulla olevan niin pieniä, ettei kaivosta tahdottu pistää pystyyn.

      Saarniston mukaan tuolloin vaadittiin eduskuntaa myöten, että Outokummun toimitusjohtaja Pertti Voutilainen eroaisi, sillä hän ei suostunut pistämään kaivosta pystyyn.

      – On kummallista, että pääministeri Juha Sipilä puhuu edelleen Terrafamen ihmeestä, Saarnisto sanoi.

      Kainuun Luonnonsuojelupiirin kaivosvastaavan Antti Lankisen mukaan nyt suunniteltu Talvivaaran kaivostoiminta aiheuttaisi valtavan jäteongelman. Lankinen muistuttaa, että jätevuoret on eristettävä ympäristöstä lopullisesti.

      – Kivimäärät, joita kaivoksella joudutaan siirtämään ovat massiivisia. Tavallisten kansalaisten on vaikea edes ymmärtää sitä.

      – Kapseloidaan se sitten sadoiksi vuosiksi ja varmistetaan, ettei sinne pääse ilma ja vesi. Kuulostaa melkoisen uskomattomalta työltä. Talvivaaran tarina on todellakin mitä ihmeellisin, Lankinen sanoo."

      https://demokraatti.fi/kaivosten-berlusconi-ja-suomen-suurin-katastrofi-65-000-suomalaista-vaatii-terrafamen-talvivaaran-kaivosta-suljettavaksi/

      "Aktiivit kuvailivat Terrafamen Talvivaaran kaivosta ”Suomen suurimmaksi katastrofiksi” ja ”kaivosten Berlusconiksi” maanantaina Helsingissä. Stop Talvivaara -kansanliike kokoontui Senaatintorille luovuttamaan 65 000 suomalaisen allekirjoittaman adressin, jossa vaaditaan kaivoksen sulkemista.

      Adressin liikkeellelaskijoiden mukaan kaivoksen hallittu alasajo on tälläkin hetkellä paras vaihtoehto. He muistuttavat tiedotteessa, että kaivoksen ympäristövaikutukset ulottuvat kaivosalueelta kymmenien kilometrien päähän sekä etelään että pohjoiseen.

      – Ei ole näköpiirissä sellaista ihmettä, että ympäristöongelmat eivät pahenisi toiminnan jatkuessa. Se on kallis hinta verovaroilla toimivasta kaivoksesta."

      "Jospa malttaisimme sen viikon tai kaksi. Talvivaara saa varakkaa omistajan, valtio saa peräkärryllisen rahaa, Kainuu saa pitää teolliset työpaikkansa, Talvivaaran duunarit saavat pitää omakotitalonsa ja vihervasuri saa pitkän nenän."

      Maltamma, maltamma toki.
      Ensimmäisen viikon jälkeen tuli vähän negatiivisia uutisia, mutta jospa se toisen jälkeen jo kurssi käääntyisi.
      Ei net veikkonen sentään miljardöörit isommin kavahtele muutaman kymmenen tuhannen ihmisen vaatimuksia Kankkulan sulkemisesta.
      Son Lintilä luvannut, jotta Kankkulalle ostaja löytyy ja uskottavahan se on kun mies niin sanoo.

    • TopraHujanen

      Faktaa Perseentervaajan disinformaation tilalle:

      http://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3667433-geologian-tutkimuslaitoksen-ex-tutkimusjohtaja-rikkihappo-talvivaaran-suurin-ymparistoongelma

      "Terrafamea paremmin nimeksi sopisi Suuri puhallus, sanoi professori Matti Saarnisto maanantaina tilaisuudessa, jossa luovutettiin kaivoksen sulkemista vaativa kansalaisadressi."

      "”Kainuun ikiliikkuja” happamoittaa satoja vuosia

      Saarnisto kertoi, että hänestä tuli Talvivaara-kriitikko ympäristölle vaarallisen mustaliuskeen takia. Talvivaaran nikkeli-sinkki-uraaniesiintymän isäntäkivi on mustaliusketta, joka sisältää 7,5 prosenttia rikkiä. Myös esiintymän sivukivi on pääasiassa mustaliusketta.

      – Joutuessaan ilman ja veden kanssa tekemisiin mustaliuske rapautuu nopeasti, jopa parissa vuodessa, ja rikki hapettuu rikkihapoksi. Tämä on Talvivaaran suurin ja pysyvä ympäristöongelma, jota ei vieläkään haluta tunnustaa. Yksi mustaliusketonni tuottaa rapautuessaan laskennallisesti 240 kiloa rikkihappoa. Sivukiveä kertyy satoja miljoonia tonneja, jos kaivos jatkaa toimintaansa.

      Alkuperäisessä ympäristöluvassa määrätään sivukivikasat kapseloitaviksi kolmen vuoden kuluessa vesi- ja ilmatiiviisti rapautumisen estämiseksi. Saarniston mukaan toimenpiteitä ei ole Talvivaarassa aloitettu.

      – On keksitty ”Kainuun ikiliikkuja”, joka happamoittaa vesistöjä vuosisatoja. Kaivosalue, joka on valtaosin mustaliusketta on Helsingin niemen kokoinen Katajanokalta Olympiastadionille."

      "Saarnisto sanoi tutkijana ihmettelevänsä yhtä totuutta, jonka varassa Terrafame elää päättäjien toimissa."

      Nepotismia ja oman edun tavoittelua, mitä tuota ihmettelemään.
      Normaali maan tapa.

    • TopraHujanen

      Perseentervaajan katuessa aloitustaan ja mököttäessä alahuuli lörpöllään kuin volovon turvapuskuri lisätään hieman painetta pannuun:

      http://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3658595-terrafamen-vesienhallinnan-ihme-oliko-tulvavaara-tahallisesti-aiheutettu

      "Itä-Suomen yliopiston dosentti ja Kestävän kaivostoiminnan verkoston hallituksen jäsen Heikki Simola arvioi Terrafamen vesienhallinnan ihmeen käynnistyneen tulvavaaraan vedoten, mutta tosiasiassa suunnitellusti hätäjuoksutuksilla vuoden 2016 kevättalvella. Kaivosalueelta juoksutettiin muutamassa viikossa noin miljoona kuutiota vesiä ympäristölupien vastaisesti ilman mitään sanktioita."

      "Marraskuussa pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ilmoitti, ettei Sotkamon entisen Talvivaaran kaivoksen alasajo ole ajankohtainen. Sotkamossa on tehty ihme, Sipilä iloitsi medialle.

      Simola tulkitsee tämän ihmeen tapahtuneen osittain tahallisesti ympäristön kustannuksella.

      – Terrafame näyttää siis jatkavan ympäristön pilaamista täysin Talvivaaran hengessä. Pian koittaa kevät ja kevättulvat. Toistuuko sama ylivoimainen pakkotilanne tänäkin vuonna, kysyy Simola.

      – Ja ymmärtääkö valvova viranomainen nöyrästi ja hövelisti jälleen kerran, että eihän isolla rahalla pyörivää valtionyhtiötä sovi syyttää saati rangaista luonnonolojen aiheuttamista ylipääsemättömistä ongelmista, hän jatkaa.."

      Tokihan se "valvova viranomainen" varoo astumasta isoille varpaille ja ovathan ko. virkamiehien omatkin paperit lionneet Kankkulan altaissa läpimäriksi.

      Hjuva tästä vielä tulee ; )))

    • uutisankkuli

      Ei pidä paikkaansa! Maksumiehille (ja naisille) vaan koitetaan kertoa ettei heidän lahjoitukset veroeuroina menisi hukkaan, mutta eliitin taskuun löytää tiensä nämäkin rahat lopulta...

      Eli uutista ei kannata uskoa! täyttä valetta!

    • Oli tässä kiireellistä hiihtelyä huikaisevilla hangilla, ei sitä joutanut chättäämään.

      Kukka se näemmä on laassu laarin pohjatkin Talvivaaran mustamaalaamiseen. Että ihan evp. professori Saarnisto muistelee, miten -70 luvulla ei tiedetty bioliuótuksesta tuon taivaallista. Niin ei tiedetty.

      No kohta se kuuluu käteisen rahan seksikäs kahina, kyllä siinä leuka lopsahtaa epäilijöillä. ;)))

    • TopraHujanen

      Jaahas, näinhän se vahvistui, että Perseentervaaja kuuluu sisäpiiriketkuihin tässä Kankkulan kaivospuijauksessa.

      http://www.kauppalehti.fi/uutiset/terrafamesta-pitaisi-saada-ainakin-750-miljoonaa-euroa/QTsBbgL3

      "Suomen valtion omistama kaivosyhtiö Terrafame Group järjestää tänään kello 13.30 tiedotustilaisuuden, jossa kerrotaan yhtiöön liittyvästä rahoitusjärjestelystä."

      Ensin puijattiin Kankkula valtion omistukseen osakkeenomistajien jäädessä nuolemaan näppejään.
      Sitten aloitettiin startup-puijaus Talvivaaran nimellä, etteivät osakkeenomistajat pääse tasaamaan Talvivaara-tappioitaan.
      Seuraavaksi letkuruokittiin Kankkulaa veronmaksajien rahoilla n. 700 -800 miljoonan euron verran.

      Tänään sitten saadaan vähän osviittaa ketkä ovat kiirehtimässä lypsyjakkara mukanaan iltalypsylle.
      Suomalaiset veronmaksajat, tietty, ovat mukana mutta minne päin maailmaa ja mihin veroparatiisiin nuo iltalypsyn antimet tällä kertaa suuntautuvat.

      Kenellekään ei tietenkään pälkähdä edes mielenviereen, että päättäjillä voisi olla oma kanttura ojassa.
      Eihän meillä sellaista, korruptiovapaassa maassa, oman edun tavoittelua.

      Basillina pöydälle mokoma ajatuskin ja nyrkillä lyttyyn. ; )))

      Vaan en vastaankaan panisi jos joku taho maksaisi tuon 750 miljoonaa ja ottaisi koko Kankkulan omille harteilleen ilman Suomen valtion mukanaoloa muuten kuin valvovana viranomaisena.

      Jostakin kumman syystä rohkenen edelleen eppäillä...

    • Ka niinhän se Terrafame meni kaapaksi että rytkähti.

      Nyt on pullat hyvin uunissa. Talvivaara sai varakkaa omistajan, valtio sai peräkärryllisen rahaa, Kainuu sai pitää teolliset työpaikkansa, Talvivaaran duunarit saivat pitää omakotitalonsa ja vihervasuri sai pitkän nenän.

      Näin taisin kertoa ja näin myös kävi. Tästä on hyvä sitten hissukseen myydä valtion osuutta pienemmäksi aina kun rahaa tarvitaan kiireellisesti turhuuteen.

      Ja rahantekokone käydä rytkyttää Talvivaarassa seuraavan sata vuotta, sillä malmia piisaa. :;))

      • TopraHujanen

        Heh!
        Terrafame Group myi veronmaksajien omistamasta Kankkulasta 15,5 %:n osuuden.
        Kauppahinta on 75 miljoonaa euroa, elikkäs alihintaan meni tuo osuus.
        Tuolla rahalla Kankkula sinnittelee puolisen vuotta ellei mitään "ennalta-arvaamatonta" tapahdu.

        Valtiolle jäi 84,5 %:n osuus Kankkulasta ja 100 %:n vastuut kyseisestä puljusta.

        Kankkulassa riittää louhittavaa nykyisen ympäristöluvan kattavalla alueella n. kymmeneksi vuodeksi, mutta oletettavaa on, että "tuotannollisista ongelmista" johtuen "rahantekokone" jauhanee kyseisellä alueella hyvinkin sen sata vuotta, ellei sitten valtionhallinnossa pääse järki voitolle.

        Näitä tämänpäiväisiä ylitsevuotavia kehuja ja onnitteluja ruvetaan opposition toimesta perumaan kuntavaalien jälkeen ja nykyiset hallituspuolueet kiemurtelevat kuin Paavo M. Petäjä Lahdessa 2001 seuraavien eduskuntavaalien tv-väittelyissä.

        Aika hyvin napsahti kohilleen tuo minun aamuinen ennustukseni - suomalaiset veronmaksajat kantavat vastuun, sekä taloudellisen että ympäristöllisen, ja Cayman saarilla nauretaan pankkitilin saldoa tiiratessa.
        Naurattaahan se, rahaa tulee ja suomalaiset tollot maksavat lystin.
        Kaksinkertainen ilo siis, sepä heille suotakoon kun meidän nerot ovat niin päättäneet.

        Mutta onneksi ainakin ympäristöasiat ovat nyt hyvissä käsissä.
        Voipipa ihan hyvällä syyllä todeta, jotta kerrankin vakalle löytyi sopiva kansi.
        ; )))

        "Ka niinhän se Terrafame meni kaapaksi että rytkähti.
        Nyt on pullat hyvin uunissa."

        Menikö?
        Rytkähtikö?
        Ovatko?

        Ei mennyt.
        Ei rytkähtänyt.
        Ovat. Pullat uunissa. Mutta eivät kovin hyvin.

        Voi meitä poloisia...


    • TopraHujanen

      Vaan näitä on hauska lukea näitä Kankkula-uutisia.

      Tuolla http://www.sss.fi/2017/02/lintilan-mukaan-trafiguran-taustat-kaytiin-tarkkaan-lapi/ Lintilä vakuuttelee, että Trafiguran taustat tutkittiin ja käytiin hyvin tarkoin läpi. Uutinen on julkaistu 11.2.2017.

      Tuolla http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201702112200069133_ul.shtml Lintilä puolestaan kertoo, että hän ei ole tietoinen Trafiguraa vastaan meneillään olevasta lahjusoikeudenkäynnistä. Tämäkin uutinen on julkaistu 11.2.2017.

      Hyvin on tarkoin käyty läpi Trafiguran taustat. ; )))

      Vaan nyt unohdetaan hupijutut sekä lintilöinnit ja keskitytään vakavampiin asioihin.

      http://www.iltalehti.fi/uutiset/201702102200068640_uu.shtml

      "Vuonna 1993 perustettu singaporelainen yhtiö on metalli-, energia ja logistiikka-alan jättiläinen. Trafiguran liikevaihto vuonna 2016 oli 98 miljardia Yhdysvaltain dollaria. Voittoa yhtiö tuotti karvan alle miljardi dollaria."

      Terrafamen myydessä Talvivaaran osakkeiden omistajien ja suomalaisten veronmaksajien omaisuutta 75 miljoonalla eurolla Trafiguralle sitä on uutisoitu huippusaavutukseksi ja käänteentekeväksi tapahtumaksi Kankkulan historiassa.

      Trafiguralle kaupan taloudellinen merkitys ei ole sen suurempi kuin on yhden hiekanjyvän osuus Saharassa, onhan kauppahinta reilusti alle yhden promillen (tuhannesosan) yhtiön vuoden 2016 liikevaihdosta.

      Epäilemättä millään tavalla suomalaisten poliitikkojen ja virkamiesten korruptoitumattomuutta en malta olla laittamatta linkkiä Kainuun Sanomien uutiseen http://www.kainuunsanomat.fi/kainuun-sanomat/kotimaa/elinkeinoministeri-trafiguran-taustat-kaytiin-tarkkaan-lapi/ , jonka uutiskuvassa esiintyvien herrojen ilmeen uskoisin muistuttavan suuresti omaa pärstääni saatuani kuulla Eurojackpotin päävoiton osumisesta kohdalleni.

      Enkä millään muotoa halua tässä yhteydessä muistuttaa Trafiguran lahjusoikeudenkäynnistä, josta ministeri Lintiläkään ei perusteellisista taustatutkimuksista huolimatta ollut kuullutkaan. ; )))

      Näinä ilon, onnen ja täyttyneiden toiveiden päivinä meidän tulisi kaikkien heitellä kupperikeikkoja ja kärrynpyöriä riemusta kiljahdellen eikä maalailla sarvipäitä seinille ja mustia pilviä taivaanrannoille.

      Mutta minkäpä sitä ihminen luonnolleen voi.

      Kankkulan historian ja sen myötä lapsenuskon häviämisen vuoksi en täysin luota tuohon paljon mainostettuun Talvivaaran ihmeeseen.

      Mitenkäpä se suu sitten pannaan kun havaitaan, että ihme olikin vain hätäpäissään keksitty oljenkorsi, jonka myötä eräät tahot saivat tahtonsa läpi Kankkulan kohtalosta päätettäessä.
      Edellisen virkkeen loppuun kuuluisi kieliopillisesti kysymysmerkki, mutta asiallisesti ei, joten piste ajakoon asiansa.

      Niin, kokeeko Trafigura tulleensa petetyksi?
      Haastaako Trafigura Kankkulan käräjille?
      Vaatiiko kenties sopimusrikon vuoksi muutamaa miljardia vahingonkorvausta, kolme miljardiahan se oli ilmoitettu tämän kaupan potentiaaliseksi arvoksi?
      Kukapa tai ketkäpä ne viime kädessä vastaavatkaan tuosta sopimusrikosta ja sen seurauksista?
      Aivan oikein, ne joiden statuksen osoitukseksi arvonimen loppuosaan on jo ammoin kirjailtu sana "maksajat".
      Veronmaksajathan ne ottavat vastuut ihmenäyistä ja hyvistä kaupoista, ympäristökatastrofeista ja sopimusrikoista.

      Cayman-saarilla nauretaan partoihin ja voidaanpa siellä rantabaarissa kuulla ihan selevällä Suomen kielellä, jotta "tarjoilija, tre cuba libres, por favor, perskule sentään".

      Mutta nyt ei ole aika synkistelyn, ei, nyt hymyillään niin, että meinaa naama revetä.
      Suupielet yhtyvät korvakäytäviin tällä menolla vaan mikäs sen mukavampata.
      Kielellä voi lipaista korvakäytävästä vaikut pois samalla kun nuolaisee Meukowin jäänteet suupielistään.

    • Kovin happamia ovat pihlajanmarjat tänä vuonna, sen huomaan.

      Trafigura uskoi Talvivaaraan sen verran, että oli valmis sijoittamaan siihen silkkaa rahaa merkittävän määrän. Samalla yhtiölle saatiin myös ulkopuolinen omistaja, joka merkittävästi lisää Terrafamen uskottavuutta. Voisimme tietysti spekuloida, mikä olisi pitänyt olla omistusosuuden ja mikä hinnan, mutta se lienee tyhjää viisastelua.

      Täytyy myös muistaa, että kaivoksen vastustajat olivat silmät kiiluen valmiita sulkemaan kaivoksen ja ottamaan noin 500 milj. euroa takkiin tuosta vaan. Nyt tuntuu irvokkaalta, etä samat henkilöt marmattavat Trafiguran maksaman kauppahinnan pienuutta.

      Yksityinen raha ei liiku ihan leikin vuoksi. Trafigura odottaa saavansa sijoituksestaan tuottoa. Jos Trafigura hyötyy, hyötyy myös valtio.

      Tässä on hyvä alku. Tarvitaan voitollinen vuosi tai pari, jonka jälkeen valtion omistusosuus yhtiöstä käy kaupaksi kuin siimaa vaan. ;)))

      • TopraHujanen

        "Trafigura uskoi Talvivaaraan sen verran, että oli valmis sijoittamaan siihen silkkaa rahaa merkittävän määrän. Samalla yhtiölle saatiin myös ulkopuolinen omistaja, joka merkittävästi lisää Terrafamen uskottavuutta."

        Niin.

        Kankkulahan on tähän saakka ollut jo muutenkin hyvissä ja osaavissa käsissä.
        Liuotusprosessin ammattilaiset rakensivat tehokkaan ja toimivan kaivosympäristön, joka on aloitellut toimintaansa jo kymmenkunta vuotta tuottaen runsaasti taloudellista tappiota sekä tuhonnut ympäristöään.

        Kaivosalan ammattilaispiirihän on jo ennestään sangen laajapohjainen Kankkulassa, hallituksen puheenjohtajan vaatimaton 6 000 euron kuukausikorvaus ja yhtiön palkkaaman konsultin n. 25 000 euron kuukausittainen avustus maksetaan samalle henkilölle.
        Minkä konsultti esittää tehtäväksi sen hallituksen puheenjohtaja esittää hyväksyttäväksi muille hallituksen jäsenille. ; )))
        Konsultin ja hallituksen puheenjohtajan ei ole havaittu kertaakaan puhuvan toistensa päälle tai kyseenalaistaneen toistensa mielipiteitä.

        Ja nyt sitten muka saatiin lisää uskottavuutta Kankkulaan Trafiguran myötä kun veroparatiisiin sijoittunut ympäristö- ja lahjontarikoksiin osallistunut keinottelijaporukka muilutettiin mukaan kaivosbisnekseen.

        Kyllä siinä vain kävi nyt niin, että se uskottavuus koki inflaation kun mukaan ei saatukaan jotakin suurta kaivosalan todellista toimijaa, joka olisi ottanut koko Kankkulan hellään hoivaansa.

        Kannattaisikohan pysähtyä miettimään, että miksi kaivosalan ammattilaiset eivät olleet kiinnostuneita Kankkulasta?

        Voisitko sinä sisäpiiriläisenä hieman valaista niiden syiden taustoja, joiden perusteella Kankkulan osaomistajaksi valikoitui keinottelijakopla todellisen kaivososaajan sijasta?

        "Nyt tuntuu irvokkaalta, etä samat henkilöt marmattavat Trafiguran maksaman kauppahinnan pienuutta."

        Tuosta irvokkuudesta Kankkulan kohdalla meidän ei kannattane jatkaa keskustelua, vai kuis? ; )))


    • Sijoittaja

      Odottelen tässä mielenkiinnolla sitä kun. Avataan tämän kaupan lainoitettu osuus. Ja olisiko mahdollista. Että Lainojen takaajana olisi sittenkin KTM. Eli me veronmaksajat. Tämä kävisi hyvin tähän peiteltyyn ns. kaupaan. Kun otetaan huomioon. Missä tilanteessa se jouduttiin tekemään. ( Rahat oli loppu) Ja Sipilä kumppaneineen. Ei enään uskoltanut käytää suoraan veronmaksajien rahoja. Tähän toimintaaan.

    • TopraHujanen

      http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/talvivaaran-kaivokselle-haettava-uusia-ymparistolupia-tai-toiminta-ei-jatku/6309098

      "Ympäristöministeriön kansliapäällikkö Hannele Pokka muistuttaa blogissaan, että Talvivaaran kaivos on edelleen ympäristöviranomaisten erityistarkkailussa. Pokan mukaan Terrafamen on haettava kaivostoiminnalle uusi ympäristö- ja vesitalouslupa, muutoin kaivos ei voi jatkaa toimintaansa.

      – Kaikkien näiden uusien lupien osalta on otettava huomioon myös sulkemisvaihtoehto, hän sanoo."

      Olisipa se niin mukava tietää, että miten Suomen veronmaksajat on sanktioitu Kankkulan ja Trafiguran välisissä sopimuksissa, mikäli ympäristölupaa ei tulekaan ja kaivos ajetaan alas.

      Vai unohtivatko meidän neropattimme mainita mokomasta pikkuseikasta neuvottelujen tuoksinassa?

      Vai onko riippumattomaksi mainostetun oikeuslaitoksemme toimesta jo annettu ennakkoon lupa toiminnan jatkamiselle?

      Perseentervaaja:
      "Yksityinen raha ei liiku ihan leikin vuoksi. Trafigura odottaa saavansa sijoituksestaan tuottoa."

      Tavalla taikka toisella.
      Pahoin pelkään, että sillä toisella.

      Voi meitä poloisia...

    • Ihmetteliä

      Tähän toimintaahan haettiin kansainvälitä kaivosalan osaajaa ostajaksi. Mikä nyt meni taas pieleen täytellisesti. Miloin tulee se aika. Kun ollaan rehellisiä Talvivaara/Terrafamen taholta.

      • JokoTaas-

        Ei saatu osaajia. Mutta kun rahat taas oli loppu. Piti turvautua taas tälläiseen ratkaisuun. Jossa taas ilmeisesti myytiin olematonta tuotantoa etukäteen. Perä sen opetti niille, kuinka se tehtään. Muist. Nyrstar kaupat.


      • TopraHujanen
        JokoTaas- kirjoitti:

        Ei saatu osaajia. Mutta kun rahat taas oli loppu. Piti turvautua taas tälläiseen ratkaisuun. Jossa taas ilmeisesti myytiin olematonta tuotantoa etukäteen. Perä sen opetti niille, kuinka se tehtään. Muist. Nyrstar kaupat.

        Suomalaiset veronmaksajathan ne sitten viime kädessä maksoivat nuo Nyrstarinkin tappiot:

        http://www.kauppalehti.fi/uutiset/nyrstar-irti-talvivaarasta---terrafame-ostaa-nyrstarin-saatavat/AiP5EM97

        "Nyt Terrafame Groupille siirtyvät Nyrstarin Talvivaaran Kaivososakeyhtiöltä olleet saatavat eli velat. Saatavat koskevat konkurssiin ajautuneen Talvivaara Sotkamo Oy:n sopimuksiin liittyviä velkoja, joissa Talvivaaran Kaivososakeyhtiö on takaajana.

        ”Nyrstarilla saatavia ovat muun muassa sinkintoimitussopimuksiin liittyvät terminointimaksut sekä muita lainaeriä”, täsmentää Terrafame Groupin toimitusjohtaja Matti Hietanen. ”Nyrstar on halunnut niistä luopua ja Terrafame Group eli Terrafamen emoyhtiö on hankkinut nämä saatavat itselleen.”"

        "Nyrstarilla on saatavia 203,4 miljoonan euron sinkkitoimitusten terminointimaksu, muiden lainojen määrä on 12,8 miljoonaa euroa."

        Nyrstar oli siis tehnyt Talvivaaran kanssa sopimuksen ostaa sinkkiä termiini- eli sopimushetkellä sovittuun hintaan ja maksanut toimitukset etukäteen.
        Talvivaara ei kyennyt seisomaan sopimuksen takana ja niinpä suomalaiset veronmaksajat takasivat Kankkulan velat.

        Terrafamen ja Trafiguran tekemä sopimus ei näyttäisi suurestikaan poikkeavan Talvivaaran ja Nystarin välisestä sopimuksesta - Trafigura on sopinut ostavansa Terrafamen tuotannon seitsemän vuoden ajan, sopimuksen arvoksi on kerrottu n. 3 miljardia euroa.
        Onko kyse termiinisopimuksesta vai ei, sitäpä tarina ei kerro.

        Ja jottei asia menisi turhan monimutkaiseksi niin olisi hyvä tiedostaa, että Nystar ja Trafigura ovat käytännössä yksi ja sama yhtiö:

        https://www.ft.com/content/704cd28c-a403-11e5-873f-68411a84f346

        "Trafigura cleared by European Commmission to control Nyrstar"

        Kuvio on täsmälleen sama kuin aiemminkin - nyt vain lyödään vetoa siitä, että kauanko menee seuraavankaltaisen uutisen julkaisemiseen:

        "Suomen valtion kokonaan omistama Scamming Corporation ostaa kaikki Trafiguran saatavat, joiden arvioidaan kohoavan yli kolmeen miljardiin euroon.
        Saatavat ovat peruja konkurssiin ajautuneen Terrafame Groupin ja Trafiguran välisistä sopimuksista, joita Terrafame Group ei kyennyt noudattamaan.

        Suomen veronmaksajat joutuvat käytännössä maksamaan nuo korvaukset samoin kuin kaikki Scamming Corporationin toiminnan aiheuttamat kustannukset.
        Scamming Corporation on valtion omistama erityistoimintayhtiö, joka on perustettu ajamaan Talvivaara - Terrafame kaivostoiminta hallitusti ja turvallisesti alas.
        Alasajo kestänee muutaman vuosikymmenen ja varovaisten arvioiden mukaan se tulee maksamaan yli kymmenen miljardia euroa.
        Tosin jotkut asiantuntijat ovat esittäneet huomattavasti suurempiakin arvioita.

        Kaivoksen alasajo luo Kainuuseen kauan kaivattua työllisyyttä ja sen mukana verotuloja sekä maakunnalle että valtiolle.
        Samalla Suomeen syntyy sellaista osaamista kaivosalalle, jolle on kysyntää globaalistikin suljettavien ja ongelmallisten kaivosten alasajoissa.

        Hallituksen piirissä ollaankin toiveikkaita ja valoisien näkymien innoittamana itse pääministerikin innostui hehkuttamaan ajankohtaisohjelmassa seuraavasti:

        "Hei, mehän tienataan tällä.""


      • ValtioPettääAina

        Suomen hallitus ja eduskunta rehellisiä? Milloin?


    • PaskaaVesistöön

      Lisää talvivaaran ympäristön saastumista odotellen että paljonko nyt kaatuu veronmaksajien niskaan lisää paskaa....Tässä on se yksi syy miksi en palkkaa koskaan yhtäkään insinööriä yritykseeni töihin.Ei tarvinne enää tämän sotkun jälkeen vissiin perustella.

    • Kepulismiä

      Alkaa näyttää siltä että. Rahan tarpeessa oleva Terrafame. Myi etukäteen taas olematonta tuotantoaan. Ns. Pekka Perän opein. Muist. Talvivaara/Nyrstar. Liää tietoa kaivataan. Ilmeisesti tämä sopimus joka nyt on tehty. Tullaan ilmoittamaan salaiseksi. Yhtiösalaisuuteen vedoten. Aika näyttää. Miten nyt taas pantiin, veronmaksajien rahoja tähän kankkulankaivoon.

    • Suomalainen ei ole koskaan ollut kovin ketterä myöntämään sitä, kun sattuu olemaan väärässä. Uskon, että elämälle vieras, katkera huutele Talvivaarasta jatkuu hamaan maailman tappiin.

      PS. Minä taas satuin olemaan oikeassa, toivottavasti huomasitte. ;))

      • TopraHujanen

        "Minä taas satuin olemaan oikeassa, toivottavasti huomasitte."

        Kyllä kyllä, Terrafamen osti pois kuleksimasta vakavarainen kaivosalan ammattilainen ja suomalaiset veronmaksajat saivat huokaista helpotuksesta.
        Huomattiinhan tuo, näinhän se meni.

        Mediassa ja somessa vaan jotkut elämästä vieraantuneet katkerat huutelijat yrittävät levittää väärää tietoa.

        Heh, yrittävät sumuttaa, että joku vakaviin ympäristörikoksiin ja lahjontaan syyllistynyt, veroparatiiseihin satojen yritysten kautta soluttautunut keinottelijaporukka olisi mukamas ostanut 15 % Talvivaaran osakkeenomistajien ja suomalaisten veronmaksajien omaisuutta pilkkahintaan.
        Ja kehtaavat vielä väittää, että Suomen valtio ei olisi mukamas ollut tietoinen "sijoittajan" taustoista.

        Prkle ku pistää vihaksi tuommoset sonnanlevittäjät.

        Totuus ei huku Talvivaaran kipsisakka-altaissakaan, vaan miten se meni. ; )))

        "Suomalainen ei ole koskaan ollut kovin ketterä myöntämään sitä, kun sattuu olemaan väärässä."

        Omakohtaisia kokemuksia, kenties??


    • Odotellaan nyt rauhassa. Terrafame päätyy vielä pörssiin ja minä pohdin sitten jo toisen kerran, kannattaako osakkeita ostaa.

      Sillä ensimmäisellä osto- ja myyntikierroksella Talvivaaran aikaan tein ihan mukavan tilin. Olisihan se kivaa, jos kahteen kertaa pääsisi kokemaan saman katiskan. ;)))

    • TopraHujanen

      http://www.iltalehti.fi/politiikka/201702182200073013_pi.shtml

      "Helsingin Sanomien mukaan rahoituskierroksella vastauksia tuli noin 20 sijoittajalta, mutta osa karsiutui heti. Joillakin oli kovia ennakkoehtoja.

      Helsingin Sanomien mukaan esimerkiksi yksi sijoittaja edellytti, että valtio maksaa 200 miljoonan euron sakon, jos kaivoksen ympäristölupa perutaan."

      No mutta, eikös niiden ympäristöasioiden pitänyt olla kunnossa ja luvan myöntämisen vain pelkkä muodollisuus.
      Tämähän alkaa vaikuttaa kummalta kun tuollaisen pikkuasian vuoksi karsitaan sijoittajia.

      https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/214822-konsultti-ihmettelee-terrafamea-miten-ihmeessa-taas-onnistuttu-tekemaan-suomalaisten

      "Hän kiinnittää huomiota myös siihen, että julkisuuteen annettujen tietojen mukaan Trafigura ja sen omistama Galena saavat nimittää kaksi Terrafamen hallituksen kuudesta jäsenestä.

      –Eli annoimme ulkopuoliselle sijoittajalle 15,5 prosentin omistusosuudella 33 prosenttia päätösvaltaa. Epäsuhta on todellisuudessa vielä rajumpi, jos Trafiguran tekemä sijoitus suhteutetaan kokonaisrahoituksen mukaisiin vastuisiin, Isoaho kommentoi."

      Sijoittamalla 75 miljoonaa lisää veroparatiiseihin sijoittautunut keinottelijakopla saa Kankkulan kuudesta hallituspaikasta neljä eli suvereenin määräysvallan yhtiössä.
      Keinottelijat voivat tehdä ympäristön suhteen hyvinkin vahingollisia päätöksiä ja suomalaiset veronmaksajat hoitavat laskut.

      • Vt.TakalistonKyllästäjä

        "...eli suvereenin määräysvallan yhtiössä."

        Taisit innostuksen puuskassa vallan unohtaa, että osakeyhtiössä ylintä määräysvaltaa käyttää aina yhtiökokous.;))))


      • TopraHujanen

        Yhtiökokous pidetään kerran vuodessa ja Kankkulan tapauksessa siihen osallistuvat omistajina suomalaisten veronmaksajien edustaja sekä kansainvälinen keinottelijakopla.

        Puppeli ja The Boss.

        Yhtiökokouksen tärkein tehtävä on myöntää vastuuvapaus yhtiön hallitukselle - ainakin tässä tapauksessa.

        Hallituksen tärkein tehtävä on tuottaa suurin mahdollinen hyöty omistajille. Tässä tapauksessa.
        Valtiohan on jo tottunut maksumiehen rooliin n. miljardin euron rahoituksellaan, joten hyödynvaatijaksi ja -saajaksi jää The Boss.

        The Boss vie ja Puppeli vikisee - siinäpä tahdit ja kompit näille tanhuille Talvivaaran maisemissa.

        2 500 000 000 (2,5 miljardia) euroa on jo pumpattu Kankkulaan tähän mennessä.
        Mikäli laskemme, että Kankkula työllistää tällä hetkellä kaiken kaikkiaan n. 5000 ihmistä, tulee yhdelle työpaikalle hintaa n. 500 000 euroa.

        On siinä sosiaalituet kohillaan...

        Suhteutettuna sijoitettuun pääomaan Trafigura sai osuuden Kankkulasta alle kymmenesosalla verrattuna Talvivaaran osakkeenomistajien ja suomalaisten veronmaksajien kantamaan taakkaan.
        Hallituspaikkoihin ja vastuisiin suhteutettuna epäkohta on jo monikymmenkertainen.

        Eikä Talvivaaran osakkeenomistajilla ole mitään vastinetta sijoituksilleen - ei edes tappiontasausmahdollisuutta.


    • Tulvavaara

      https://fi.investing.com/commodities/nickel-streaming-chart

      Viitisen kuunkiertoa on vierähtänyt siitä kun Sipilä näki Talvivaaran montuilla ihmeellisen näyn, vähän samaan tapaan kuin änkkä-Matti pääministerinä ollessaan ja hiihdellessään Ruka-tunturia ympäri ämpäri.

      Nikkelin kurssi on noista viime marraskuun lukemista rommannut 25 % ja myötänen näyttäisi jatkuvan.
      Mutta eipä hätiä mitiä - vielä on varaa lasketella sen 75 prossaa, sitten katsotaan kuka on kuka.
      Kenen persaus kestää merivettä.
      Suomen veronmaksajat, nuo maailman varakkaimmat ihmisoliot, takaavat Talvivaara-Terrafame-Trafigura-koplalle loistavan tulevaisuuden.
      Ehkäpä jo ennen hyvin ansaittua kesälomaa valtion omistuksia ohjaileva ministeri ojentaa karttuisan kätösensä T-T-T:n suuntaan.
      100 miljoonaahan se on sopiva sätti noin kerta heitolla, kyllä sillä taas ainakin puoli vuotta puksutellaan.

    • STTn.Uutisia

      Nuasjärvi voi hyvin ja kuhat kasvavat. Nuasjärveen laskevan purkuputken suusta lorottaa lähes juomavettä. Vuosisadan ympäristökatastrofista ei ole tietoakaan.

      Tämän talven lumet ovat sataneet maahan. Kurjet hyppivät jo Kainuun puolisulaneilla aavoilla ja syövät ylivuotisia karpaloita. Viikonloppuna Kuikkakin kävelee punalipun perässä ja hoilottaa pienessä pöllyssä, että sorron yöstä pitäisi taas nousta. Ei tullut maailmanlopun tulvaa kaivokselle tänäkään vuonna.

      Mikä sitten on huolena? Kuikka murehtii nikkelin maailmanmarkkinahintaa. Älkää peljätkö, sillä se, mikä menee alas, tulee myös ylös. Selluntekijät ovat eläneet tällaista elämää Suomessa jo sata vuotta ja yhä vieläkin tehtaat ovat pystyssä. Miksi sitten ei yksi nikkelikaivos pärjäisi?

      Suuta messingille vaan. ;))))

      • Tulvavaara

        "Kuikka murehtii nikkelin maailmanmarkkinahintaa."

        "Mutta eipä hätiä mitiä - vielä on varaa lasketella sen 75 prossaa, sitten katsotaan kuka on kuka."

        Väärän todistuksen lausuminen lähimmäisestä kuin myös sangen kaukaisesta, kuten tässä tapauksessa lienee asian laita, on synti, suuri ja surkea.
        Ei tässä mitään murehdita, antaa rommata vaan.
        Kaikilla nikkelikaivoksilla ei olekaan niin varakasta ja anteliasta rahoittajatahoa kuin on T-T-T:lla,
        normaalein liiketoimintaperiaattein kitkuttelevilla kaivoksilla se hätä on.

        Kolmisen rosenttia näyttäisi kyykänneen tänäänkin nikkeli, oliskohan ollu tammikuuta kun suosittelen shorttaamaan ja odottelemaan tuonne 450 rupian tietämille aina välillä hieman kuorien kermoja päältä.
        Useampi miljardi olisi jo paukahtanut valtion kassaan kun olisi satasen vivulla senkin kankkulan kaivokseen vuodenvaihteessa upotetun sadan miljoonan potin käyttänyt älykkäämmin.
        Ei olisi tullut turhia tuotantokuluja, poissa olisivat konehuolet ja polttoaineiden tuottamat ilmastohöyryt.
        Ukot ja akat köllöttelesivät täydellä palkalla sohvalla tai istuisivat Nuasjärvellä kuhia pilkkimässä. Tai tekisivät muuta mukavata.
        Yksi treideri kävisi sivutoimenaan silloin tällöin vilkaisemassa nikkelin kurssia ja tekisi oikeita toimenpiteitä vaikkapa noita meikäläisen ohjeita noudattaen.
        T-T-T:n pakolliseen alasajoon olisi jo kassa pullollaan euroja.
        Sipilä, Soini ja mikä se olikaan se kolmas, se kokkareiden ministeri, isätön äiditön, no, ei tule olokoon, pullistelisivat ja kopottelisivat tv-kameroiden edessä kehuen maailmanennätystahtiin kohenevaa valtion taloutta.
        Ei istuisi herrojen persauksissa pelko T-T-T:n totuuden paljastumisesta.
        Ei, huoletta kaatelisivat merkkikonjamiineja pulleaposkisiin laseihin, niitä nuuskisivat sieraimet ammollaan, pyöräyttäisivät kippoa ja kurkkuun kulauttelisivat.

        Kato perkule, nythän se tuo nikkeli on jo 3,5 %:n laskussa, tässäkin välissä olisi muutama kymmenen miljoonaa kilahtanut valtion kassaan.

        Kymmenkunta vuotta kun se laskettelee ja pysyttelee pohjamudissa tuo nikkelin hinta niin valtiohan ehtii pumppaamaan sinne sen 3 - 4 miljardia lisää työttömyys- ja muuta avustusta.
        Siihen kun lisätään sitten ne pakolliset miljardit kankkulan alasajoa silmällä pitäen niin vähiksi, sangen vähiksi käyvät raiskion nikkelivarannot edes kulujen peitoiksi.

        Piensijoittajien n. 1,5 miljardia euroa odottelee edelleen Talvivaaran konkurssipäätöstä ja sieltä napsahtaa heti semmoset 500 miljoonaa euroa valtion kassan tulopuolta kutistamaan.

        " Ei tullut maailmanlopun tulvaa kaivokselle tänäkään vuonna."

        Ei suinkaan sitä maailman loppua ole kukaan ennustanutkaan, normi vuotta vesitalouden suhteen on vain odoteltu.
        Eikä se tämä vuosi ole ihan vielä lopuillaan, on vappua, äitienpäivää, helluntaita, lakkiaisia, juhannusta, minun synttärit, pyhien miesten päivät, liisan liukkaat, kaisan kaljamat, ex-itsenäisyysjuhlat, pikkujoulut, isot joulut, raketin ampumiset ja Erkkikin turkki päällänsä.


    • perälaudan.läppääjä

      Jospa taas rupateltaisiin kaivostouhuista, kun vuoden 2017 toimintakertomus on julkaistu. Yleensähän sitä elävä elämä ja oikeat faktat ovat positiivisempia kuin suurella sudilla maalailut kauhukuvat.

      Ja kun Terrafame aikanaan tuotaa, maksaa omistajilleen osinkoa, työntekijöille tuotantopalkkiota ja kunnalle huikeat verotulot, meidän Kuikkaa ei näy missään. Ei ole ketään, joka sanoisi, että olinpa taas surkeasti väärässä. Niin tältä palstalta ovat häipyneet kaikki väärät profeetat yksi toisensa jälkeen. ;)))

      • hgkjldf842895

        Tämä Terrafame/Talvivaara ei ole tuotanut koskaan taloudellista voittoa. Eikä tule koskaan tuottamaakaan. Sillä ei tehdä muuta kuin aluepolitiikkaa. Veronmaksajien kustannuksella. Ikävä kyllä.


      • Tulvavaara

        "Tämä Terrafame/Talvivaara ei ole tuotanut koskaan taloudellista voittoa. Eikä tule koskaan tuottamaakaan. Sillä ei tehdä muuta kuin aluepolitiikkaa. Veronmaksajien kustannuksella. Ikävä kyllä. "

        Tämä on totta vain osittain.

        T-T-T on tuottanut pelkkää taloudellista tappiota siihen sijoittaneille piensijoittajille ja veronmaksajille.
        Muhkean tilin sen sijaan ovat kääräisseet T-T-T:n sisällä ja ympärillä hyörineet hämäräveikot ja -liisat.
        Kymmeniä miljoonia euroja ovat etevimmät ketkut kuitanneet liiveihinsä oikeusistuimienkin päätösten mukaan rikollisesta toiminnasta.
        Eikä puhettakaan rikoksesta saadun hyödyn konfiskoinnista valtiolle.
        Ei, sillä tuohon hämärähommaan on sekaantunut sen verran poliitikkoja ja virkamiehiä, että oikeusvaltion kulissien ylläpitämiseksi on parempi hyssytellä ja jatkaa, kunnes vetelä läsähtää läpättimeen.

        Ulkomaisten institutionaalisten sijoittajien kokemat tappiot on valtio suuressa viisaudessaan siirtänyt suomalaisten veronmaksajien maksettaviksi.

        Vaan se ropina oli pientä, sanoi piika kun tuohelle kusi .

        Trafiguran myötä tulemme näkemään sellaisen iltalypsyn, ettei paremmasta väliä.
        Siinä menevät helposti sekaisin miljoonat ja miljardit.
        Eipä silti, aika sevon ne näyttävät olevan jo nyt.

        Minkä verran maan tapa, se kielletty kravattikorruptio, on vaikuttanut ja tulee edelleen vaikuttamaan T-T-T:n nimissä tapahtuvaan puhallukseen jääköön tulevien ja toivottavasti viisaampien sukupolvien arvioitavaksi.

        Turhapa sitä on enää siinä vaiheessa paljon murehtia kun nurin potkaistu lypsyjakkara lojuu lahonneena montun pohjalla, maahan kaatunut sisällys on ja aikaa sitten lakannut ruokkimasta maitohorsmikkoa ja lypsäjät lekottelevat veroparatiisisaarillaan aina silloin tällöin nauruun purskahtaen.
        Epäilen, että naurun kohde sijaitsee Pohjolan perukoilla.

        Toivottavasti olen pahasti väärässä...


    • Eläköön.Talvivaara

      "T-T-T on tuottanut pelkkää taloudellista tappiota siihen sijoittaneille piensijoittajille..."

      En nyt sanoisi noinkaan. Olihan minullakin jokunen Talvivaaran osake. Tulin puolivahingossa myyneeksi ne pois ja vieläpä vallan sopivassa raossa. ;)))

      Nyt katselen sitten suopein silmin Terrafamen ensiaskelia. Jahka tämä taapero joskus ehtii pörssiin saakka, lienee aika rahastaa sillä uudestaan.

      • Anonyymi

        Sanoo entinen vihreiden arvojen raiskaaja MG


    • Tulvavaara

      "Kas nythän tuo Talvivaara poksahti jo voitolle."

      Ei koittanut vieläkään voiton päivä T-T-T:lle.
      Vuoden vaihteessa arvioivat kehvelit, että kyllä niissä kasoissa pitäisi olla nikkeliä niin ja niin montatuhatta tonnia myytävää ainesta ja hintakin on nousuputkessa.
      Että kyllä se valtio nyt teki pääoma- ja muutenkin turvatun sijoituksen kun sen sata miljoonaa euroa lohkaisi köyhien, eläkeläisten, opiskelijoiden ja muiden vähäosaisten toimeentulosta nepotismin alttarille.

      Tämän edeltävän kvartaalin, tammi - maaliskuu 2017, piti olla sitä aikaa kun noita pihiseviä ja sihiseviä lietekasoja pantaisiin myyntiin oikein urakalla.
      Ja huippuhintaan.

      Vaan kuinkas kävikään?

      Joka ikinen tunti, 24 tuntia per vuorokausi, 7 päivää per viikko, Kankkula tuotti tappiota yli kymmenentuhatta euroa.
      Siis yli 10 000 € / tunti.
      Yli kaksikymmentä miljoonaa euroa tappiota kolmessa kuukaudessa valmiiden puolituotekasojen pullistellessa kvartaalin alussa kuin Iso-Arska aikoinaan.

      Mutta nikkelin hinta se jatkaa järkkymättä valitsemallaan uralla.

      https://fi.investing.com/commodities/nickel-streaming-chart

      Ryömiskelee tuolla 580 rupian tienoilla - eihän tässä enää niin kauan menne kun saavutetaan se käännöspiste, 400 - 450 rupiaa.
      Äkkiäkös se siitä kolmin - nelinkertaistuu, jotta Kankkulan kannattavan toiminnan yksi osa-alue saa täyttymyksensä.
      Jopa kymmenessä vuodessa voidaan jo olla noissa kannatuksen kannalta ideaalissa luvuissa.
      Jos kaikki menee nappiin.

      Muut kannattavan toiminnan perusedellytykset saanevat täyttymyksensä seuraavan ihmenäyn myötä.

      Parin tuhannen vuoden väleinhän niitä näyttäisi esiintyvän.

      • eivastuunkantajaa

        Kuka on vastuussa siitä, että syksyllä 2007 (?) tai noihin aikoihin niitä ympäristöasioita ei laitettu kuntoon ollenkaan?

        Kuka oli se mahdollistaja, joka toiminnallaan/toimimattomuudellaan mahdollisti kaivoksen toiminnan ilman että ympäristölakeja olisi noudatettu?

        Jos yksityinen ihminen tekisi tuollaista jälkeä, että ympärillä olevat pienet järvet saastuvat käyttökelvottomaksi, joutuisi varmaan tuomiolle siitä.


      • Tulvavaara
        eivastuunkantajaa kirjoitti:

        Kuka on vastuussa siitä, että syksyllä 2007 (?) tai noihin aikoihin niitä ympäristöasioita ei laitettu kuntoon ollenkaan?

        Kuka oli se mahdollistaja, joka toiminnallaan/toimimattomuudellaan mahdollisti kaivoksen toiminnan ilman että ympäristölakeja olisi noudatettu?

        Jos yksityinen ihminen tekisi tuollaista jälkeä, että ympärillä olevat pienet järvet saastuvat käyttökelvottomaksi, joutuisi varmaan tuomiolle siitä.

        Ympäristövaikutuksen arvioinnissa oli rikollisen paljon puutteita ja kähmintöjä.
        Kun on monta jakkaraa persauksen alla, YVA-selvityksen tehneen laboratorion omistaja, Talvivaara-yhtiön hallituksen jäsen ja yksi suurimmista sijoittajista, niin kyllähän siinä saattavat roolit ja intressit mennä vähän sekaisin.

        Poliitikkojen ja virkamiesten mukana olo samanaikaisesti sekä Talvivaaran toimijoina että yhtiötä koskevien päätösten tekijöinä on ollut ratkaisevassa roolissa Kankkulan katastrofin mahdollistamisessa.

        Vaan parempata taitaa olla vielä tulossa.

        "Jos yksityinen ihminen tekisi tuollaista jälkeä, että ympärillä olevat pienet järvet saastuvat käyttökelvottomaksi, joutuisi varmaan tuomiolle siitä."

        Ei siinä paljon jalkapohjat maata tapaisi kun virkavalta retuuttaisi tavallisen pulliaisen tiilenpäitä laskeskentelemaan jos tuollaiseen syyllistyisi.
        Ja niitä tiilenpäitä olisi ihan riittämiin.


      • eioleedespoispotkittu
        Tulvavaara kirjoitti:

        Ympäristövaikutuksen arvioinnissa oli rikollisen paljon puutteita ja kähmintöjä.
        Kun on monta jakkaraa persauksen alla, YVA-selvityksen tehneen laboratorion omistaja, Talvivaara-yhtiön hallituksen jäsen ja yksi suurimmista sijoittajista, niin kyllähän siinä saattavat roolit ja intressit mennä vähän sekaisin.

        Poliitikkojen ja virkamiesten mukana olo samanaikaisesti sekä Talvivaaran toimijoina että yhtiötä koskevien päätösten tekijöinä on ollut ratkaisevassa roolissa Kankkulan katastrofin mahdollistamisessa.

        Vaan parempata taitaa olla vielä tulossa.

        "Jos yksityinen ihminen tekisi tuollaista jälkeä, että ympärillä olevat pienet järvet saastuvat käyttökelvottomaksi, joutuisi varmaan tuomiolle siitä."

        Ei siinä paljon jalkapohjat maata tapaisi kun virkavalta retuuttaisi tavallisen pulliaisen tiilenpäitä laskeskentelemaan jos tuollaiseen syyllistyisi.
        Ja niitä tiilenpäitä olisi ihan riittämiin.

        Pääasiallinen vastuunkantaja on mainittu tässä:

        https://uutisruoto.com/2012/11/14/talvivaaran-ongelmien-taustoista/

        Mitäpä teki kun ongelmia alkoi tulla, vastaus tässä:

        http://www.greenpeace.org/finland/fi/media/blogi/kari-pkksen-seikkailut-talvivaarassa/blog/42975/


      • olilupasaastuttaa

    • TalvivaaraRocks

      Nostellaanpa tätä kruununjalokiveä käsittelevää keskustelua lähemmäksi tätä päivää.

      https://fi.investing.com/commodities/nickel-streaming-chart

      Nikkelin hinta on tullut piakkoin 30 % alaspäin niistä ihmenäyn aikaisista lukemista ollen tällä hetkellä 568 rupiaa/ kg elikkä n. 9000 dollaria tonnilta.

      Naama nikkelille, hjuva tästä tulee.

    • Tervaa.ja.kukkasia

      http://www.hs.fi/talous/art-2000005219768.html
      Kaivos käy ja kukkuu, tuotantoennätystäkin pukkaa.

      Nikkelin hinta taas seilaa syklisesti; se mikä menee alas, tulee myös aikanaan ylös. Kaivoksen kipuraja on jotakin 8.000 EUR/t, joten hinta on vielä siedettävä. Kunhan nousukausi rytkähtää päälle - ja se kylläv armasti tulee - nikkelin hinta kipua taas taivaisiin.

      Älkäämme turhaan nähkö mörköjä keskellä Luojan kaunista kevätpäivää. ;))))

    • TalvivaaraRocks

      "Älkäämme turhaan nähkö mörköjä keskellä Luojan kaunista kevätpäivää."

      Rakeita, lunta, räntää ja vettä sataa, pohjoisesta puhaltelee koleasti, lämpömittari kipuaa juuri ja juuti nollan yläpuolelle.
      Mieltäisin Luojan kauniin kevätpäivän hieman toisentyyppiseksi.

      Yhtä persuuksilleen menee Terrafamen johdon ennusteet tulevasta.

      http://www.hs.fi/talous/art-2000005219768.html

      "Toimitusjohtaja Joni Lukkaroisen mukaan kaivoksella ei ole koskaan aikaisemmin ollut neljää bioliuotuskasaa samanaikaisesti tehokkaassa käytössä. Hänelle on ollut yllätys, kuinka nopeasti tuotantoa on saatu kasvatettua ja tehostettua."

      Lukuja ei ole kuitenkaan esittää.

      Niitä pitää siis hakea muualta.

      https://www.terrafame.fi/ajankohtaista/uutiset/2017/04/terrafame-teki-nikkelin-tuotantoennatyksen-ensimmaisella-vuosineljanneksella-e2-88-92-liikevaihto-413-miljoonaa-euroa.html

      "Avainluvut tammi−maaliskuussa 2017

      Nikkeliä tuotettiin 4 787 tonnia
      Liikevoitto/-tappio, milj. € -22,5"

      Vuoden 2017 tuotantotavoitteeksi on asetettu 24 000 tonnia nikkeliä, joka tarkoittaa sitä, että loppuvuoden jokaisena kvartaalina on tuotettava keskimäärin n. 6 400 tonnia, joka taas puolestaan tarkoittaa sitä, että joka kvartaali on parannettava tuotantoa yli 20 % edellisestä.

      http://www.hs.fi/talous/art-2000005219768.html

      "”Syksyllä 2018 toiminnan pitäisi olla taloudellisesti kannattavaa, jos metallien hinnat kehittyvät suunnilleen markkinaennusteiden mukaisesti ja tuotanto kasvaa suunnitellusti niin kuin se on kasvanut runsaan puolentoista vuoden kuluessa.”

      Alun perin tavoitteena oli, että kaivos olisi taloudellisesti kannattava vuoden 2018 alusta. Kannattavuustavoite on muuttunut, koska markkinoiden uusissa ennusteissa nikkelin kallistuminen on aikaisempaa hitaampaa."

      Puolessa vuodessa taloudellisen kannattavuuden rajapyykkiä on siirretty puolella vuodella eteenpäin.

      Kuinkas käyneekään jos, tai paremminkin kun, tuotanto kyykkää tavoitteista vuonna 2017 parisenkymmentä prosenttia ja nikkelin ennustettu maailmanmarkkinakeskihinta 11 000 dollaria tonnilta kyykkää myös sen 20 %?

      Ottaako tavoite omavaraisuudesta ritolat?

      Entäpä se lopullinen tavoite?

      35 000 tonnia nikkeliä vuodessa.

      http://www.talouselama.fi/uutiset/nikkelin-hinta-ei-kerro-miten-terrafamella-menee-6599643

      "Terrafamen hallituksen puheenjohtaja Lauri Ratia on sanonut, että 15 000 dollarin nikkelihinnalla kaivos toimisi erittäin kannattavasti."

      Tällä hetkellä 35 000 tonnin tuotantotavoitteesta ollaan n. puolivälissä.

      Nikkelin hinnan pitäisi nousta n. 70 % tämän hetkisestä.

      Kumulatiivisesti tuotanto ja nikkelin hinta huomioiden Kankkula on saavuttanut 30 %:n rajapyykin tavoitteessaan omavaraisuudesta.

      Ounastelen harvinaisen pitkää ja kallista saattohoitoa Kankkulalle.

      Ne tappiot kun alkavat kumuloitumaan niin ne myös kumuloituvat:

      http://www.talouselama.fi/uutiset/nikkelin-hinta-ei-kerro-miten-terrafamella-menee-6599643

      "Vuosina 2013 ja 2014 Talvivaaran tappiot olivat yhteensä noin 1,6 miljardia euroa, ja edessä oli konkurssi."

      Terrafamen ja Trafiguran välinen sopimuskin tuonee omat ongelmansa.

      http://www.talouselama.fi/uutiset/nikkelin-hinta-ei-kerro-miten-terrafamella-menee-6599643

      "Kun Terrafamen ilmoittamat tuotantomäärät kertoo nikkelin ja sinkin keskihinnoilla, yhdeksän kuukauden liikevaihdoksi olisi pitänyt tulla 71,9 miljoonaa euroa. Todellisuudessa se jäi 26 prosenttia alhaisemmaksi 53,3 miljoonaan euroon."

      "Kolmannella neljänneksellä yhtiön liikevaihto jäi 40 prosenttia nikkelin maailmanmarkkinahinnan kertomaa alemmaksi. Norilsk Nickel on vahvistanut, että sillä ja Terrafamella on ollut sopimus nikkelivälituotteen ostamisesta: sen jalostusmarginaali söi Terrafamen tulovirtaa."

      Oletettavasti Suomen valtio on taipunut Trafiguran kannalta edullisempaan sopimukseen kuin Norilsk Nickelin kanssa. Olihan Kankkula pakkoraossa - ilman ulkopuolista rahoittajaa kaivos olisi ajettu alas.

      Ei ole vielä aika kärrinpyörien, Kankkulan visiot ovat vain herrojen toteutumattomia haaveita.

      Miljardi euroa köyhempänä (jälleen kerran) Suomen katajainen kansakin hoksannee tulleensa kusetetuksi.

    • RokkikukonRakkaus

      Pohdiskelin filosofista ongelmaa siitä, olisiko hyvä, jos seurakunnan haudankaivaja olisi yliahkera. Ahkeruuden hyvänä puolena on tietysti se, että sitten hautuumaalla olisi aina muutama kuoppa valmiiksi kaivettuna. Huonona puolena taas on se, että eihän niitä hautoja ole tapana kaivaa valmiiksi. Kyllä kuolema tulee ajallaan ja ajallaan ehtii haudankin kaivaa.

      Kuikka heiluu yli-innokkaana haudankaivajana. Turhaan, hellitä hetkeksi. Kyllä sen haudan ehtii kaivaa ajallaan. ;)))

      Kokenut sijoittaja tietää, että raaka-aineiden hinnat kyllä aikanaan palaavat pitkäaikaiseen keskiarvoon. Se sahausliike ei lopu koskaan. Kun teolliset investoinnit vilkastuvat, tarvitaan taas ruostumatonta terästä. Kun nousukausi alkaa ja rakennetaan taloja, tarvitaan myös ruostumattomia keittiötasoja. Ja kun terästehdas käy täysillä, se ostaa myös simona nikkeliä. Älkäämme hötkyilkö, kun mitään aihetta ei ole.

      Kuikan jutut tuotantokapasiteetin nostosta naurattivat hieman. Joko se unohtui, että Talvivaaran vanhat kasat olivat kovettuneet ja ”sammuneet”. Ne ovat nyt perustettu uudestaan ja pöpöjen seksielämä käy kiivaana. Nyt sitä vielä panostetaan liuotukseen ja hillot kerätään himaan vuoden päästä. Kyllä tässä nikkeliä syntyy, usko pois vaan.

      Ei vielä ole aika heitellä kärrynpyöriä, siinä olet oikeassa. Mutta pers’tupakan voi vetää ja huokaista: pahin on nyt takana. ;)))

      • TalvivaaraRocks

        Kankkulaan istuu kuin nenä nyrkkiin vanha sanonta: "Köyhät sukulaiset kun eivät saa haisevaa raatoa hautaan."

        Toivottavasti nikkelin ja nikkelin välituotteen, jota Kankkulasta saadaan, hinta on huipuissaan sillä hetkellä kun bakteerien parittelu on johtanut toivottuun lopputulemaan.

        Vakavasti otettavaa liiketoimintaa ei vaan pitäisi perustaa pelkkien toivomusten ja jossien varaan.


    • LinnanJuhlijat

      Perälaudan hinkkaajan tarinat ovat vertaansa vailla, ja kaveri valehteleekin ihan sikana nenä valkoisena.

      https://www.kauppalehti.fi/uutiset/osakekauppoja-ja-vaaristelya---nain-talvivaaran-johto-keplotteli/XEnzLwrh

      Oikeuden mukaan yhtiön tiedottaminen oli harhaanjohtavaa. Talvivaara julkisti esimerkiksi marraskuussa 2011 pörssitiedotteessaan nikkelin tuotantoennusteen, jossa yhtiö arvioi vuonna 2012 tuottavansa 25 000-30 000 tonnia nikkeliä. Seuraavan vuoden helmikuussa yhtiö toisti tilinpäätöstiedotteessaan saman tuotantoennusteen. Käräjäoikeuden mukaan Pekka Perä sekä Talvivaaran rahoitusjohtaja Saila Miettinen-Lähde tiesivät, ettei tuotantotavoite tule toteutumaan.

      Perä tuomittiin myös siitä, ettei helmi-maaliskuussa vuonna 2013 yhtiön julkistama nikkelin tuotantoennuste ollut realistinen, eikä todennäköisesti toteutuva. Oikeuden mukaan tuotannon kasvuodotuksista annettu tieto oli totuudenvastainen tai vähintäänkin harhaanjohtava. Yhtiö arvioi helmikuussa 2013 julkistamassaan tilinpäätöstiedotteessaan että sen nikkelituotanto on kyseisenä vuonna 18 000 tonnia.

      • Takalaudan.kiilloittaja

        ”Perälaudan hinkkaajan tarinat ovat vertaansa vailla...”. Kiitos kamu, on aina mukavaa saada tunnustusta.

        Pekka Peräsimen ja muiden veijareiden teot ovat ajalta ennen vedenpaisumusta. Oikeus tuomitsi veikkoset siitä, että he olivat olleet kovasti optimistisia. Mutta eikös yrittäjän tulekin olla optimisti. Eihän nyt pörssitiedotteessa sovi lukea, että tämä homma taitaa mennä vatukkoon. No yksi oli myynyt osakkeitaan ja saanut taloudellista voittoa, mutta en minä osaa sitäkään kovin suureksi synniksi laskea. Olenhan minäkin myynyt Talvivaaran osakkeita ja vaurastunut. ;))))

        Niin tai näin. Tämä käräjillä kärvistellyt porukka oli ajalta ennen padan halkeamista. Nykyisella Terrafamella ja tällä käräjäporukalla ei ole mitään tekoa keskenään. Älkäämme siis syytelkö viatonta lasta esi-isien vanhoista synneistä.

        Kyllä se siitä. ;))))


      • Körttilesta
        Takalaudan.kiilloittaja kirjoitti:

        ”Perälaudan hinkkaajan tarinat ovat vertaansa vailla...”. Kiitos kamu, on aina mukavaa saada tunnustusta.

        Pekka Peräsimen ja muiden veijareiden teot ovat ajalta ennen vedenpaisumusta. Oikeus tuomitsi veikkoset siitä, että he olivat olleet kovasti optimistisia. Mutta eikös yrittäjän tulekin olla optimisti. Eihän nyt pörssitiedotteessa sovi lukea, että tämä homma taitaa mennä vatukkoon. No yksi oli myynyt osakkeitaan ja saanut taloudellista voittoa, mutta en minä osaa sitäkään kovin suureksi synniksi laskea. Olenhan minäkin myynyt Talvivaaran osakkeita ja vaurastunut. ;))))

        Niin tai näin. Tämä käräjillä kärvistellyt porukka oli ajalta ennen padan halkeamista. Nykyisella Terrafamella ja tällä käräjäporukalla ei ole mitään tekoa keskenään. Älkäämme siis syytelkö viatonta lasta esi-isien vanhoista synneistä.

        Kyllä se siitä. ;))))

        "Älkäämme siis syytelkö viatonta lasta esi-isien vanhoista synneistä."

        Sinäkin kannat mukanasi mummosi tekemiä syntejä. Kai teillä lestoillakin ymmärretään perisynti käsitteenä?

        "Eihän nyt pörssitiedotteessa sovi lukea, että tämä homma taitaa mennä vatukkoon."

        Vähäinenpä on tietosi tästä(kin) asiasta.

        "Nykyisella Terrafamella ja tällä käräjäporukalla ei ole mitään tekoa keskenään."

        On se hyvää ja kaunista puhua mustaa valkoiseksi. Vielä vuosi sitten Perä nautti Talvivaaran siivellä reilun 26 000 euron kuukausipalkkaa, ja eilen Espoon käräjäoikeus vahvisti Talvivaaran saneerausohjelmaehdotuksen. Kuka onkaan kaivososakeyhtiön toimitusjohtaja? Itse tekniikan insinööri Pekka Perä.

        Ei siis ole porukalla tekoa keskenään. Hiihaa....

        Pitää vain olla hyvä tarina, ja satuilunhan sinäkin hallitset täysin suvereenisti. Miten minulla on sellainen käsitys asiasta, että sinäkin olet Seinäjoen lähistöllä syntynyt kaivospuolen tekniikan insinööri. Asiasta tosin tiedät varsin vähän.


      • KörttiLesta
        Takalaudan.kiilloittaja kirjoitti:

        ”Perälaudan hinkkaajan tarinat ovat vertaansa vailla...”. Kiitos kamu, on aina mukavaa saada tunnustusta.

        Pekka Peräsimen ja muiden veijareiden teot ovat ajalta ennen vedenpaisumusta. Oikeus tuomitsi veikkoset siitä, että he olivat olleet kovasti optimistisia. Mutta eikös yrittäjän tulekin olla optimisti. Eihän nyt pörssitiedotteessa sovi lukea, että tämä homma taitaa mennä vatukkoon. No yksi oli myynyt osakkeitaan ja saanut taloudellista voittoa, mutta en minä osaa sitäkään kovin suureksi synniksi laskea. Olenhan minäkin myynyt Talvivaaran osakkeita ja vaurastunut. ;))))

        Niin tai näin. Tämä käräjillä kärvistellyt porukka oli ajalta ennen padan halkeamista. Nykyisella Terrafamella ja tällä käräjäporukalla ei ole mitään tekoa keskenään. Älkäämme siis syytelkö viatonta lasta esi-isien vanhoista synneistä.

        Kyllä se siitä. ;))))

        Kainuun ELY-keskus oli samassa juonessa Talvivaaran ja Terrafame Oy:n kanssa jo alun pitäen. Eräässä viimeisimmistä seikkaluista ELY-keskus ja Terraframe yksissä tuumin vaativat Vaasan hallinto-oikeuden ratkaisun kumoamista ympäristövaikutusten arviointimenettelyä koskevin osin ja ELY-keskuksen päätöksen saattamista voimaan.

        Edellisestä voi vetää päätökset siitä, että työpaikkojen ja investointien turvaaminen on alueella tärkeämpää kuin paikallinen ympäristö. Toinen vaihtoehto on, että paikallinen ammattitaito ei vain kerta kaikkiaan riitä tämän kokoluokan asioissa, sillä Pohjois-Suomen aluehallintovirastohan oli siunannut Talvivaara Sotkamo Oy:n konkurssipesälle, nykyisin Terrafame Oy:lle, toistaiseksi voimassa olevan ympäristöluvan Talvivaaran kaivoksen toiminnan olennaiseen muuttamiseen käsiteltyjen jätevesien johtamisen osalta. Lupa koski käsiteltyjen jätevesien johtamista uuden purkuputken kautta Nuasjärveen.

        Mitä mieltä asiasta olikaan Korkein hallinto-oikeus?

        KHO: "Kainuun ELY-keskus on päätöksellään 2.9.2014 päättänyt, ettei Talvivaaran kaivoksen purkuputkihankkeeseen tarvitse soveltaa ympäristövaikutusten arviointimenettelyä. ELY-keskus on todennut, että hankkeesta ei käytössä olleiden tietojen perusteella TODENNÄKÖISESTI aiheudu ympäristövaikutusten arviointimenettelystä annetun lain 4 §:n 2 momentissa mainittuja ympäristövaikutusten arviointia edellyttäviä ympäristövaikutuksia. "

        Niinpä niin. Olihan myös niin, että Terrafame juoksutti vuoden 2016 kevättalvella muutamassa viikossa noin miljoona kuutiota vesiä ympäristölupien vastaisesti, vedoten patoturvallisuusuhkaan. Tässäkin asiassa Kainuun Ely-keskus asettui Terraframen puolelle, eikä ympäristöuhkaa aiheutunut.

        KHO: "Korkein hallinto-oikeus katsoo, kuten hallinto-oikeus, että ELY-keskuksen päätös ympäristövaikutusten arviointimenettelyn soveltamisesta on ollut lainvastainen. "

        Koska tässä vaiheessa suurin kohu olikin ympäristöasioissa jo laantunut, ELY-keskus päätti tehdä lainvastaisia päätöksiä; taisivat luulla lentävänsä tutkan alla. Olisi kuitenkin luullut, että järjen valo olisi jo vuonna 2014 saavuttanut Kainuun pimeämmänkin korven. Taitavat nuo kainuulaiset olla aivan oma rotunsa.

        KHO: "Korkein hallinto-oikeus toteaa, että luvassa on kysymys Talvivaaran kaivoksen toiminnan olennaisesta muuttamisesta siten, että jätevedet johdetaan uuteen purkuvesistöön. Tälle toiminnalle ei ole aikaisempaa lupaa. "

        Että se siitä. Alempi kainuulainen virkamieskasti aluksi hutkii jotakin - kenties alueellinen rahankiilto silmissään - ja tämän hutkimisen pohjoisemman rodun virkaveliedustaja siunaa. Lopullinen järki löytyi vasta Vaasan hallinto-oikeudesta, mutta ELY-keskus ja Terraframe taistelivat yhdessä kainuulaisen hyvinvoinnin puolesta ja huonoa lakia vastaan. Siispä vain valitusta vetämään yksissä tuumin.

        Ja nyt sitten vain jälleen odottelemaan Pohjanmaan oman lestan ja tekniikan insinöörin puolustuspuhetta ELY-keskuksen, paikallisen aluehallintoviraston ja Terrafarmen puolesta. Lainvastaiset päätökset viranomaisissa ovat ihan OK, jos siitä Talvivaara Sotkamon konkurssipesä, nykyinen Terraframe, hyötyy. Eikö niin, lesta?

        http://www.kho.fi/fi/index/paatoksia/vuosikirjapaatokset/vuosikirjapaatos/1493956940685.html


      • Talvivuora
        Takalaudan.kiilloittaja kirjoitti:

        ”Perälaudan hinkkaajan tarinat ovat vertaansa vailla...”. Kiitos kamu, on aina mukavaa saada tunnustusta.

        Pekka Peräsimen ja muiden veijareiden teot ovat ajalta ennen vedenpaisumusta. Oikeus tuomitsi veikkoset siitä, että he olivat olleet kovasti optimistisia. Mutta eikös yrittäjän tulekin olla optimisti. Eihän nyt pörssitiedotteessa sovi lukea, että tämä homma taitaa mennä vatukkoon. No yksi oli myynyt osakkeitaan ja saanut taloudellista voittoa, mutta en minä osaa sitäkään kovin suureksi synniksi laskea. Olenhan minäkin myynyt Talvivaaran osakkeita ja vaurastunut. ;))))

        Niin tai näin. Tämä käräjillä kärvistellyt porukka oli ajalta ennen padan halkeamista. Nykyisella Terrafamella ja tällä käräjäporukalla ei ole mitään tekoa keskenään. Älkäämme siis syytelkö viatonta lasta esi-isien vanhoista synneistä.

        Kyllä se siitä. ;))))

        Täällähän se paskahousu vielä pyörii valheineen, eikä osaa niitä edes hävetä.


    • TopraHujanen

      "Kas nythän tuo Talvivaara poksahti jo voitolle."

      "http://www.kainuunsanomat.fi/kainuun-sanomat/paakirjoitukset/terrafamesta-taas-parempia-uutisia/"

      Hyvältähän tämä näyttää ; )))
      Ainakin pösilöitten mielestä.

      "Usko Terrafamen tulevaisuuteen ei vielä ole laajalti lujissa kantimissa. Kun alle 90 miljoonan euron liikevaihdolla syntyy puolessa vuodessa tappiota lähes 60 miljoonaa, tulos todella kaipaa selityksiä."

      Ynnätäänpä hieman.
      Liki14 000 euroa tappiota per tunti 24/7.
      Työtuntia kohden tappiota syntyy peräti n. 57 000 euroa.

      "Kesäkuun lopussa kaivosalueella oli töissä yhteensä 1 450 henkilöä,"

      Lähes 40 euroa per tehty työtunti on kruunun jalokivi takonut tappiota viimeisen puolen vuoden aikana.
      Monikohan oikea yritys olisi vielä hengissä?

      "Aluetaloudessa Terrafamen kaivoksen merkitys onkin todella suuri.

      Kun valtion kokonaistukea kaivoshankkeeseen usein ynnätään Talvivaaran ajoilta saakka, laskelmissa ei yleisesti oteta huomioon työntekijöiden ja yritysten veroista valtiolle ja kunnille palautuvaa osaa."

      No nythän se bisnesäly puhkesi kukkimaan.
      Mitä enemmän palkataan uusia työntekijöitä ja tuotantoa kasvatetaan sitä suuremmat tappiot saadaan aikaan.
      Mutta aluetalous kukoistaa.
      Kallista työttömyystilastojen kaunistelua.

      Minullakin olisi idea ensi talveksi kunhan jäät vahvistuvat.
      Palkataan jokaisen järven ja lammikon jäälle työttömiä kantamaan ämpärillä vettä avannosta toiseen, muutama ukko ja akka per lätäkkö tietenkin vesistön koosta riippuen.
      Helmikuussa 2018 voidaankin todeta tyytyväisyydestä kehräten, ettei työttömiä enää olekaan, mitä nyt muutama kymmenen tuhatta matua ja muuta työnvieroksujaa.
      Valtiolle ja kunnille palautuu verotuloja ennätyksellinen määrä.

      Velkakello raksuttaa hieman hopumpaan, mutta sehän ei ole sipilöitten ongelma.
      Tulevat matusukupolvet kyllä hoitelevat nuo mitättömät satojen miljardien velat.

      Ihmeitten aika ei ole ohi, se on tässä ja nyt.

    • Vattajan.varajeesus

      http://www.talouselama.fi/uutiset/terrafamen-kaivos-tuotantoennatykseen-tappio-pieneni-6665371

      Kuka mitäkin lukee. Kuikka pyrkii lukemaan pessimistin postillaa. Jos postillan mielipide ei stemmaa, Kuikka polkaisee maailmanlopun ennusteen vaikka omasta päästään.

      "Täyden tuotantovauhdin saavutamme vuonna 2018 kolmanteen vuosineljännekseen mennessä." : kertoo Terrafamen toimari.

      Tuotanto siis nousee kuin raketti. Kun samalla nikkelin maalimanmarkkinahinta vielä toipuu – ja miksi ei toipuisi, sillä maailmantalous elpyy kovaa vauhtia – niin rikastumista ei voi estää.

      Minä olen omat voittoni Talvivaaraasta jo kotiuttanut. Nyt on sitten valtion vuoro rikastua. Onnea ja menestystä vaan. ;)))

      • Talous.mooses

        "Minullakin olisi idea ensi talveksi kunhan jäät vahvistuvat."

        Ideasi ei ole lainkaan huono, vaikka yritätkin olla vain vitsikäs. Kas kun kotimainen kysyntä on melkoinen taloutta elvyttävä tekijä. Vedenkantokin lisää kotimaista kysyntää ja siten elvyttää kokonaistaloutta.

        Toki järkevämpää on samalla vaivalla tehdä jotain hyödyllistä. Niinpä valtio antaa elvytyksen nimissä lisää budjettivaroja infrastruktuurin parantamiseen. Vedenkannon sijasta sillan peruskorjaus luo pysyvää varallisuutta tulevaisuutta varten. Mutta vedenkannon tai sillan korjauksen taloutta elvyttävä vaikutus on periaatteessa muuten ihan samanlainen. ;)))


      • Hyvä_vihje

        Paskahousulesta voisi vain jatkaa Columbon blogin lukemista ja parhaiden palojen kopioimista tänne foorumille. Talvivaara (ei siis sekään) ei kuulu lestan osaamisalueeseen.


      • aamun.auer.rauhaisa
        Hyvä_vihje kirjoitti:

        Paskahousulesta voisi vain jatkaa Columbon blogin lukemista ja parhaiden palojen kopioimista tänne foorumille. Talvivaara (ei siis sekään) ei kuulu lestan osaamisalueeseen.

        Tröllykkähän se siellä hautuu oman katkeruutensa ja tyhmyytensä marinointiliemessä. Hautuu, kunnes nuppi lopullisesti pehmenee, pelkään minä. Tule jo pois sieltä paljusta ja hanki elämä.

        Parhaita winkkaripaloja tonkii joku innokas historian harrastaja, en minä. ;)))

        PS. Luotan siihen, että Kuikka kyllä aikanaan vastaan. Hän tuskin tarvitsee innokasta tumpeloa avukseen, kynämies kun on.


      • KörttiLesta
        aamun.auer.rauhaisa kirjoitti:

        Tröllykkähän se siellä hautuu oman katkeruutensa ja tyhmyytensä marinointiliemessä. Hautuu, kunnes nuppi lopullisesti pehmenee, pelkään minä. Tule jo pois sieltä paljusta ja hanki elämä.

        Parhaita winkkaripaloja tonkii joku innokas historian harrastaja, en minä. ;)))

        PS. Luotan siihen, että Kuikka kyllä aikanaan vastaan. Hän tuskin tarvitsee innokasta tumpeloa avukseen, kynämies kun on.

        "Hautuu, kunnes nuppi lopullisesti pehmenee, pelkään minä."

        Paskahousulestalta tuttuja toiveita jo vuodelta 2009. Kyllä sinun olisi jo tähän mennessä pitänyt oppia, että minun nuppini ei ensinnäkään ole puusta ja toisekseen, se ei edes ole laho tai edes pehmenemässä. Jätä siis toivelistasi joulupukille ensi lumilla - wittuilusi ei tee vaikutusta enää keneenkään, ja todellakin aivan vähiten minuun.

        Ja valheen sanat lestalta hetken takaa:

        "Eihän nyt pörssitiedotteessa sovi lukea, että tämä homma taitaa mennä vatukkoon."

        Vähäinenpä on tietosi tästä(kin) asiasta.

        "Nykyisella Terrafamella ja tällä käräjäporukalla ei ole mitään tekoa keskenään."

        On se hyvää ja kaunista puhua mustaa valkoiseksi. Vielä vuosi sitten Perä nautti Talvivaaran siivellä reilun 26 000 euron kuukausipalkkaa, ja eilen Espoon käräjäoikeus vahvisti Talvivaaran saneerausohjelmaehdotuksen. Kuka onkaan kaivososakeyhtiön toimitusjohtaja? Itse tekniikan insinööri Pekka Perä.

        Ei siis ole porukalla tekoa keskenään. Hiihaa....

        Pitää vain olla hyvä tarina, ja satuilunhan sinäkin hallitset täysin suvereenisti. Miten minulla on sellainen käsitys asiasta, että sinäkin olet Seinäjoen lähistöllä syntynyt kaivospuolen tekniikan insinööri. Asiasta tosin tiedät varsin vähän.


      • aamun.auer.rauhaisa
        KörttiLesta kirjoitti:

        "Hautuu, kunnes nuppi lopullisesti pehmenee, pelkään minä."

        Paskahousulestalta tuttuja toiveita jo vuodelta 2009. Kyllä sinun olisi jo tähän mennessä pitänyt oppia, että minun nuppini ei ensinnäkään ole puusta ja toisekseen, se ei edes ole laho tai edes pehmenemässä. Jätä siis toivelistasi joulupukille ensi lumilla - wittuilusi ei tee vaikutusta enää keneenkään, ja todellakin aivan vähiten minuun.

        Ja valheen sanat lestalta hetken takaa:

        "Eihän nyt pörssitiedotteessa sovi lukea, että tämä homma taitaa mennä vatukkoon."

        Vähäinenpä on tietosi tästä(kin) asiasta.

        "Nykyisella Terrafamella ja tällä käräjäporukalla ei ole mitään tekoa keskenään."

        On se hyvää ja kaunista puhua mustaa valkoiseksi. Vielä vuosi sitten Perä nautti Talvivaaran siivellä reilun 26 000 euron kuukausipalkkaa, ja eilen Espoon käräjäoikeus vahvisti Talvivaaran saneerausohjelmaehdotuksen. Kuka onkaan kaivososakeyhtiön toimitusjohtaja? Itse tekniikan insinööri Pekka Perä.

        Ei siis ole porukalla tekoa keskenään. Hiihaa....

        Pitää vain olla hyvä tarina, ja satuilunhan sinäkin hallitset täysin suvereenisti. Miten minulla on sellainen käsitys asiasta, että sinäkin olet Seinäjoen lähistöllä syntynyt kaivospuolen tekniikan insinööri. Asiasta tosin tiedät varsin vähän.

        "Kuka onkaan kaivososakeyhtiön toimitusjohtaja? Itse tekniikan insinööri Pekka Perä."

        Trölli kulta, punastelen nyt myötähäpeästä. Älä munaa enempää itseäsi, kysy vaikka Kuikalta, miten asiat ovat.

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Talvivaara
        Wikissäkin ovat perusasiat riittävän tarkasti oikein.


      • paskahousulesta
        aamun.auer.rauhaisa kirjoitti:

        "Kuka onkaan kaivososakeyhtiön toimitusjohtaja? Itse tekniikan insinööri Pekka Perä."

        Trölli kulta, punastelen nyt myötähäpeästä. Älä munaa enempää itseäsi, kysy vaikka Kuikalta, miten asiat ovat.

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Talvivaara
        Wikissäkin ovat perusasiat riittävän tarkasti oikein.

        Sinä, paskahousulesta, olet oikea pellejen pelle.

        Lisätietoja
        Talvivaaran Kaivososakeyhtiö Oyj Puh 358 20 7129 800
        Pekka Perä, toimitusjohtaja
        Pekka Erkinheimo, varatoimitusjohtaja

        Asianajotoimisto Castrén & Snellman Oy Puh 020 7765765
        Pekka Jaatinen, asianajaja

        http://www.talvivaara.com/media/Talvivaara_tiedotteet/porssitiedotteet/porssitiedote/t=talvivaaran-kaivososakeyhti-oyj/id=228449662

        Pekka Perä on kerännyt 25000 euroa kuukausipalkkaa. Kaivoksen konkurssin jälkeen Pekka Perä on tienannut 800 000 euroa ja hallituksen palkkoihin on maksettu 800 000 euroa. Juristien palkkioita ei ole kerrottu. Talvivaara maksoi 9 hengen johtoryhmälle vuonna 2016 bonusta yli 91 000 €, kun yhtiö teki 134 miljoonan euron tappion. Toimitusjohtajan saama bonus oli noin 12 % vuosipalkkaan verrattuna.


      • Talutetaan.Trölliä.taas
        paskahousulesta kirjoitti:

        Sinä, paskahousulesta, olet oikea pellejen pelle.

        Lisätietoja
        Talvivaaran Kaivososakeyhtiö Oyj Puh 358 20 7129 800
        Pekka Perä, toimitusjohtaja
        Pekka Erkinheimo, varatoimitusjohtaja

        Asianajotoimisto Castrén & Snellman Oy Puh 020 7765765
        Pekka Jaatinen, asianajaja

        http://www.talvivaara.com/media/Talvivaara_tiedotteet/porssitiedotteet/porssitiedote/t=talvivaaran-kaivososakeyhti-oyj/id=228449662

        Pekka Perä on kerännyt 25000 euroa kuukausipalkkaa. Kaivoksen konkurssin jälkeen Pekka Perä on tienannut 800 000 euroa ja hallituksen palkkoihin on maksettu 800 000 euroa. Juristien palkkioita ei ole kerrottu. Talvivaara maksoi 9 hengen johtoryhmälle vuonna 2016 bonusta yli 91 000 €, kun yhtiö teki 134 miljoonan euron tappion. Toimitusjohtajan saama bonus oli noin 12 % vuosipalkkaan verrattuna.

        Talvivaaran Kaivososakeyhtiö Oyj oli (on) pörssiyhtiö ja konsernin emoyhtiö.
        Talvivaara Sotkamo Oy harjoitti kaivostoimintaa. Tämä yhtiö meni konkkaan. Valtio otti kaivoksen haltuun, jatkoi toimintaa ja perusti uuden yhtiön Terrafame Oy:n.

        Pekka Perällä ja Talvivaaran Kaivososakeyhtiö Oyj:llä ei ole enää mitään tekemistä Talvivaaran kaivostoiminnan kanssa.

        PS. Minähän varoitin, että älä enempää munaa itseäsi. Et sitten uskonut. ;)))


      • Lesta-PH
        Talutetaan.Trölliä.taas kirjoitti:

        Talvivaaran Kaivososakeyhtiö Oyj oli (on) pörssiyhtiö ja konsernin emoyhtiö.
        Talvivaara Sotkamo Oy harjoitti kaivostoimintaa. Tämä yhtiö meni konkkaan. Valtio otti kaivoksen haltuun, jatkoi toimintaa ja perusti uuden yhtiön Terrafame Oy:n.

        Pekka Perällä ja Talvivaaran Kaivososakeyhtiö Oyj:llä ei ole enää mitään tekemistä Talvivaaran kaivostoiminnan kanssa.

        PS. Minähän varoitin, että älä enempää munaa itseäsi. Et sitten uskonut. ;)))

        Lesta-PH: "Älkäämme siis syytelkö viatonta lasta esi-isien vanhoista synneistä.... Eihän nyt pörssitiedotteessa sovi lukea, että tämä homma taitaa mennä vatukkoon.... Nykyisella Terrafamella ja tällä käräjäporukalla ei ole mitään tekoa keskenään."

        On se hyvää ja kaunista puhua mustaa valkoiseksi. Vielä vuosi sitten Perä nautti Talvivaaran siivellä reilun 26 000 euron kuukausipalkkaa, ja juuri Espoon käräjäoikeus vahvisti Talvivaaran saneerausohjelmaehdotuksen. Kuka onkaan kaivososakeyhtiön toimitusjohtaja? Itse tekniikan insinööri Pekka Perä.

        Vuosi sitten Perän johtaman silloisen pörssiyhtiön omistukseen sattui jostakin kumman syystä jäämään mm. joitain kaivoksella tarvittavia asioita, kuten kalkkilaitoslinjasto. Tästäkin valtion Terrafame maksoi silloin korvausta satojatuhansia euroja kuukaudessa.

        Talvivaaran Kaivososakeyhtiö vahvisti tasan vuosi sitten myyvänsä loputkin kaivostoiminnoistaan Terrafamelle, ja vasta kuukausi sitten Talvivaaran kaivososakeyhtiö Oyj:n toimitusjohtaja Pekka Perä luopui hallituspaikastaan.

        Perä itse on saanut Talvivaarasta lähes 20 miljoonaa euroa ja kaupan päälle tuomion ympäristörikoksesta. Suomen valtio on rahoittanut Talvivaaraa ja sittemmin Terrafamea yli 700 miljoonalla eurolla.

        Ei siis ole porukalla tekoa keskenään, eikä ole raha yhteydessä toisiinsa. Hiihaa... puhu sinä vain mustaa valkoiseksi.


      • Anonyymi
        aamun.auer.rauhaisa kirjoitti:

        Tröllykkähän se siellä hautuu oman katkeruutensa ja tyhmyytensä marinointiliemessä. Hautuu, kunnes nuppi lopullisesti pehmenee, pelkään minä. Tule jo pois sieltä paljusta ja hanki elämä.

        Parhaita winkkaripaloja tonkii joku innokas historian harrastaja, en minä. ;)))

        PS. Luotan siihen, että Kuikka kyllä aikanaan vastaan. Hän tuskin tarvitsee innokasta tumpeloa avukseen, kynämies kun on.

        Moktarilla näköjään elämiä on yhtä paljon kuin romanttiskalskahtavia nimimerkkejään. Dysfaatikkona ei Talvivaara- eikä Wincapitakeskusteluissa änkytykseltään saanyt kuin tuhnuja aikaan, toki nekin olivat keskitetty oman egonsa paisuttamiseen. Ja sehän paisuu edelleen karvahatun uumenissa.


    • pelastetaan.Trölli

      Talvivaara Sotkamo Oy hakeutui konkurssiin 6.11.2014. Siihen katkesi Perän johtajuus kaivosyhtiön johdossa. Konkurssipesä otti asiat hoitaakseen. Kaivosromppeet jäivät konkurssipesään.

      On totta, että pieniä osasia (kalkkilaitos, laboratorio, laboratorio- ja tuotantodataa,geologisia tietoja ) oli konserniyhtiön Talvivaaran Kaivososakeyhtiö Oyj:n omistuksessa. Tovin konserniyhtiö myi palveluja konkurssipesälle, kunnes 2016 Terrafame osti nekin palaset pois pörssiyhtiöltä.

      Sotket ja soosaat asioiden kanssa. Pekka Perä lensi pihalle Talvivaaran kaivostoiminnasta jo 2014. Hänen myöhemmistä seikkailuistaan velkasaneerauksessa olevan pörssiyhtiön johdossa ei voi syyttää Talvivaaran kaivosta tai Terrafame Oy:tä.

      Ymmärrän minä sen, että katkera pää luo salaliittoja ja näkee yhteyksiä, joita todellisuudessa ei ole. Taistele vastaa, ulkoile, käy mustikassa. Älä vajoa harhoihisi.

      • Lesta-on-lesta

        Äläs nyt lesta vielä heitä lusikkaasi nurkkaan - ei ole mustasi vielä valkoista. Vielä jaksat valehdella lisää...

        "Pekka Perä lensi pihalle Talvivaaran kaivostoiminnasta jo 2014."

        Okei. Perä on kuitenkin edelleen Talvivaaran Kaivososakeyhtiö Oyj:n TJ.

        http://www.talvivaara.com/media/Talvivaara_tiedotteet/porssitiedotteet/porssitiedote/t=talvivaaran-kaivososakeyhti-oyjn/id=228451583

        Toimitusjohtaja Perä sai verottajan siunauksella yli neljän miljoonan euron verohyödyn siirtämällä Talvivaaran osakkeitaan vakuutuskuoreen.

        Anna mennä vaan lisää valkopesu hanuriin! 700 miljoonaa valtion rahaa muuttuu käsittelyssäsi voitoksi!


    • Trölli.maailman.kartalle

      “Okei.”
      Kas näin se tunnustus irtosi. Panin ilolla merkille, että vuodet ovat pehmentäneet meidän Tröllykkää.

      Olemme siis yhtä mieltä siitä, että konkurssi on kuin kuolema. Se katkaisee kaikki siteet aiemman johdon ja yrityksen raadon välillä. Olipa sitten Talvivaaran kaivoksessa tapahtunut sitä taikka tätä, 6.11.2014 jälkeisistä asioista on turha syytellä Pekka Perää.

      Sittemmin velkasaneeraukseen ajautuneesta Talvivaaran kaivososakeyhtiön toilailuista voimme olla montaa mieltä. Pörssiyhtiön omistajat voivat vain kiristellä hampaistaan, kun Pekka ja toimiva johto syövät kassaa tyhjäksi. Ja mitäpä muuta taktiikkaa heillä voisi olla, tyhjästä on paha kehittää uutta liiketoimintaa.

      Koska oikeus hyväksyi Talvivaaran kaivososakeyhtiön saneerausohjelman, yhtiöllä on kaksi vuotta lisää aikaa. Pienosakkaat taas saavat vain kiristellä hampaitaan seuraavat kaksi vuotta, koska omistusta ei saa edes myytyä eikä niin muodoin tappiota edes tasattua verotuksessa. Sitä oikeuden päätöstä saneerausohjelman hyväksymisestä kannattaa muuten lukea. Kovin on löysillä puheilla tienattu se saneerausaika.

      Mutta eihän asia minua mitenkään koske. Minä olen oman osani tehnyt Talvivaaran talkoissa; olen sijoittanut yhtiöön ja olen myynyt omistukseni. Mitäpä muuta isänmaa voi kansalaiseltaan vaatia; suosi sinäkin suomalaista. ;)))

      PS. Jos tunnet itsesi kovin yksinäiseksi, voit aina kirjoittaa minulle.

      • paskahousulesta

        >>> Sittemmin velkasaneeraukseen ajautuneesta Talvivaaran kaivososakeyhtiön toilailuista voimme olla montaa mieltä.

        Sinähän olet jo (tästäkin) kertonut mielipiteesi.

        Paskahousulesta: "Älkäämme siis syytelkö viatonta lasta esi-isien vanhoista synneistä.... Eihän nyt pörssitiedotteessa sovi lukea, että tämä homma taitaa mennä vatukkoon.... Nykyisella Terrafamella ja tällä käräjäporukalla ei ole mitään tekoa keskenään.... Pekka Perä lensi pihalle Talvivaaran kaivostoiminnasta jo 2014."

        Hiihaa ja taas okei! Perä on kuitenkin edelleen Talvivaaran Kaivososakeyhtiö Oyj:n TJ. Eihän sitä paitsi pörssiyhtiön tarvitse tiedotteissaan kertoa totuutta, sanoo totuutena paskahousulesta.

        Olet sinä kyllä aivanhelvetin kiero ja epämiellyttävä henkilö - mutta senhän sinä oletkin meidän muiden ohella tiennyt jo varmasti lapsuudestasi saakka... (EI vaan, kyllä me tiedämme, että trollausta sinä vaan haluat harjoittaa - mitä tyhmemmältä ja älyttömämmältä juttusi kuullostaa, sen paremmin saadaan vastapuolesta reaktioita irti. Sehän on ollut trollauksesi tarkoitus jo vuosia, ja taas sait jotakin muisteltavaa ankeaan elämääsi ;))))


    • Trölli.maailman.kartalle

      ”...sinä kyllä aivanhelvetin kiero ja epämiellyttävä henkilö...”
      Hyvä, että osaat noin avoimesti kertoa ja käsitellä tunteitasi.

      Puhumalla tai kirjoittamalla asiat asettuvat oikeisiin mittasuhteisiin, kiivaimmat tunnemyrskyt laantuvat, ja potilas saa aikaa ja mahdollisuuden ajatella myös arkipäivää.

      Oletkos jo ehtinyt käydä mustikassa? Marja-aika on kiireisimmillään juuri nyt. ;)))

      PS. Kiitos, että jaksoit kirjoittaa.

      • seonlesta

        >>> Hyvä, että osaat noin avoimesti kertoa ja käsitellä tunteitasi.

        Niin on. Olemme itse kukin trollauksiesi kautta säästäneet pitkän pennin mahdollisia psykiatrisen hoitoalan kuluja. Omista ko. alan kuluistani olen toki varma, sinä tosin voit kirjoitella teksteistäsi päätellen myös jostakin maksullisesta ja yhteiskunnan ylläpitämästä hoitopaikasta - ja olisipa asia niin tai näin, valehtelisit asiassa omaksi eduksesi. Mutta mukavaa, että kuvakseni sinusta taisi miellyttää myös sinua itseäsi.

        Paskahousulesta: "Älkäämme siis syytelkö viatonta lasta esi-isien vanhoista synneistä.... Eihän nyt pörssitiedotteessa sovi lukea, että tämä homma taitaa mennä vatukkoon.... Nykyisella Terrafamella ja tällä käräjäporukalla ei ole mitään tekoa keskenään.... Pekka Perä lensi pihalle Talvivaaran kaivostoiminnasta jo 2014."

        Hiihaa ja taas okei! Perä on kuitenkin edelleen Talvivaaran Kaivososakeyhtiö Oyj:n TJ. Eihän sitä paitsi pörssiyhtiön tarvitse tiedotteissaan kertoa totuutta, sanoo totuutena paskahousulesta.


    • Harjoitteita.Tröllille

      Tuo tolkuttoman jankutuksen syndrooma näyttää vaivaavan sinua edelleenkin, ystävä hyvä. En tiedä, jäitkö lapsena aina muiden jalkoihin ja jouduit sieltä takarivistä huutamaan asiaasi moneen kertaan, että päiväkodin täti ylipäätään kuulisi sinut. Niin tai näin, asialle olisi jotakin tehtävä.

      Mitäpä jos ensi kerralla lukisit viestisi huollellisesti ennen postaamista ja tarkistaisit, oletko jo sanonut saman asian aiemmissa viesteissäsi. Jos olet, viivaa se kohta yli viestistäsi. Samalla on hyvä pohtia, mitä uutta faktaa sanomasi esittää. Jos se on vain vanhan kertaamista, olisiko parasta jättää viesti kokonaan lähettämättä.

      Tosin sinä olet vielä nuori mies, mutta kaikkihan me kerran vanhenemme. Ei olisi mukavaa, jos sinusta kerran tulisi se hoitokodin pahin jankkaaja. ;)))

      • se-on-se-koulukiusattu

        Lesta-Paskahousu: "Niin tai näin, asialle olisi jotakin tehtävä."

        Hyvin sanottu. Asia olisi jo ollut tosiaan pitkään kelkassa, jos lopettaisit valehtelun ja trollailun. Mutta sinähän et hoidokkina sellaiseen kykene, koska pitää saada aikaan reaktioita. Valehtelemalla tai tyhmäksi tekeytymällä trolli saa aikaan parhaat reaktiot, vai mitä trolli?

        Paskahousulesta: "Älkäämme siis syytelkö viatonta lasta esi-isien vanhoista synneistä.... Eihän nyt pörssitiedotteessa sovi lukea, että tämä homma taitaa mennä vatukkoon.... Nykyisella Terrafamella ja tällä käräjäporukalla ei ole mitään tekoa keskenään.... Pekka Perä lensi pihalle Talvivaaran kaivostoiminnasta jo 2014."

        Hiihaa ja taas okei! Perä on kuitenkin edelleen Talvivaaran Kaivososakeyhtiö Oyj:n TJ. Eihän sitä paitsi pörssiyhtiön tarvitse tiedotteissaan kertoa totuutta, sanoo omana "totuutenaan" paskahousulesta.

        Siinä valheesi vielä kerran, trolli.


    • hauskaa.kesää.sinne

      Kirjoittaminen sujuu, tunteiden ilmaisu onnistuu. Tämä osa-alue on sinulla kunnossa. Ohjeeni jankuttamisen vähentämiseksi meni taas aivan kokonaan hukkaan. Tämä asia on sinulla kyllä pahasti vaturallaan ja kaipaisi korjaamista.

      Mutta ainahan ei voi onnistua, en edes minä. Hyviä vointeja sinulle. ;)))

    • kuspiälesta

      Valehtelija.

    • TalvivaaraRocks

      "Vedenpuhdistus pelittää, jätevesinä poistuvan veden sulfaatti ja metallipitoisuudet ovat rutkasti alle lupa-arvojen. Missä tässä on se vuosisadan ympäristökatastrofi?
      Voisiko joku selittää vielä kerran."

      Näin kyselee joku tolopuusi.

      Ja näin vastailevat tutkijat, dosentit ja professorit:

      http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201709062200374718_u0.shtml

      "Talvivaaran kaivostoiminnan päästöt ovat muuttaneet lähialueen järvet kemiallisesti kerrostuneiksi suola-altaiksi, joiden pohja on lähes kokonaan eloton, todetaan Helsingin yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa."

      Hipit, hupiukot, tolopuusit ja Nuasjärven kuhan uistelijat esittänevät eriäviäkin mielipiteitä.
      Ja sepä heille suotakoon, sananvapaus koskee myös järjen isojaossa osattomiksi jääneitä.

    • Nuasjärven.uistelijat

      Älkäämme kuitenkaan sotkeko faktoja fiktioon. Tutkimuksessa puhutaan Kivijärvestä. Se on kaivosalueen vieressä oleva pienehkö järvi, jonne vuotovedet vyöryivät kun pata puhkesi. Sulfaatin aiheuttama veden kerrostuneisuus todettiin jo vuosia sitten. Pari muuta tutkimuksessa mainittua minijärveä sijaitsevat kaivosalueen sisällä.

      Nuasjärvi on iso järvi siinä Katinkullan kylpylän vieressä. Kylpylässä isukin on hyvä ottaa vissyä ja äipän katsella kersojen perään. Nuasjärvi ulottuu varttia vaille Kajaaniin saakka. Muistinko muuten kertoa, että olen uistellut Nuasjärvestä melkoisen juhlavan kuhan vuosia sitten. Nuasjärven vesi ei ole kerrostunut eikä siitä ole tutkimustietoa, että järvi olisi mitenkään pilalla.

      Missä tässä on se vuosisadan ympäristökatastrofi, sitä minä kyselin aiemmin ja kyselen vieläkin.

      Tieto on valtaa ja oikea tieto on aina vahvempi kuin väärämielinen mussutus. ;)))

      • Ettänäinpäin

        "Missä tässä on se vuosisadan ympäristökatastrofi, sitä minä kyselin aiemmin ja kyselen vieläkin. "

        "Hipit, hupiukot, tolopuusit ja Nuasjärven kuhan uistelijat esittänevät eriäviäkin mielipiteitä.
        Ja sepä heille suotakoon, sananvapaus koskee myös järjen isojaossa osattomiksi jääneitä."


      • hupiukon-kuhakeitto

        Mikä saa henkilön aina puhumaan vastoin parempaa tietoa? Jossakin vaiheessa luulin, että olet asiassa tosissasi, tiedät asiasta, mutta olet todellakin 99 % trolli.

        Kaivoksella on ollut vesiongelmia alusta saakka. Kaivoksen vesialtaat ovat täyttyneet milloin sateiden, milloin runsaiden sulamisvesien vuoksi. Kipsisakka-altaissa eli jätealtaissa on sattunut vuotoja vuosina 2010, 2012 ja 2013. Siinäpä sinulla on biologiseen liuotukseen perustuva rikkihapoton kaivos - kilin kellit. Lopeta joko trollaus tai väärin suunnitellun paskan puolustelu.

        Sinulla on varmasti jotain sitäkin vastaan, että Terraframen olisi pitänyt tehdä aivan täys´määräinen ympäristövaikutusten arviointi.


    • Nuasjärven.kuhaukko

      ”Siinäpä sinulla on biologiseen liuotukseen perustuva rikkihapoton kaivos...”
      Äläpä häslää, kun et asiasta mitään ymmärrä.

      Talvivaarassa mustaliuskeessa luonnostaan esiintyvä bakteeri liuottaa malmia. Kaivos vaan luo olosuhteet, joissa bakteeri pääsee oikein riemulla jylläämään. Näitä olosuhteita ovat suuri pinta-ala (murskattu malmi), kasan ilmastus ja kastelu sekä oikea pH. Tuo ”bioliuotus” sana viittaa juuri siihen, että malmi liukenee bakteeritoiminnan tuloksena.

      Talvivaaran rikastusprosessi tarvitse rikkihappoa suuria määriä, se on totta. Happoa käytetään murskatun malmin agglomerointiin. Hapon vaikutuksesta murskeen pienet partikkelit tarttuvat suutempiin ja murskatusta malmista tulee sellaista, että kasassa sen vedenläpäisy on parempaa. Agglomerointi myös kiihdyttää bioliutuksen käynnistymistä.

      Kasaa olevaa malmia kastellaan ja kasteluliuosta kierrätetään. Sen pH (happamuus) myös säädetään liuotukselle sopivaksi. Myös tähän kuluu rikkihappoa.

      Happo siis kuluu ja sen seurauksena syntyy liukoisia rikkihapon suoloja, sulfaatteja. Yllätys oli se, että pienissä vesistöissä sulfaatteja sisältänyt jätevesi kerrostuu niin voimakkaasti, että vuotuiset täyskierrot eivät riitä sekoittamaan vettä. Jätealtaiden vuodot vielä pahensivat tilannet drmaattisesti, koska tällöin vesistöihin pääsi kertalaakista suuria määriä sulfaatteja.

      Bioliuotus ei tarkoita samaa kuin kemikaaliton prosessi, koetappas ymmärtää ensin tämä.

      ”Terraframen olisi pitänyt tehdä aivan täys´määräinen ympäristövaikutusten arviointi.”
      Mitähän sinä höperrät. Talvivaaran kaivoshanketta varten tehtiin YVA. Talvivaaran kaivoksen laajennushanketta varten tehtiin YVA. Ei ympäristövaikutuksen arviointi tehdä sen vuoksi, että omistajan nimi muuttuu.

      PS. Älä turhaan kopioi Hesaria minulle, luen sen muutenkin. Olisi myös hyvä tapa, että kun kopioit muita, antaisit myös viitteen käyttämästäsi lähteestä. Hyviin tahoihin kun kuuluu, että naapurin aasilla ei salaa ratsastella. ;)))

      • sinua-käy-sääliksi

        //Yllätys oli se, että pienissä vesistöissä sulfaatteja sisältänyt jätevesi kerrostuu niin voimakkaasti, että vuotuiset täyskierrot eivät riitä sekoittamaan vettä. Jätealtaiden vuodot vielä pahensivat tilannet drmaattisesti, koska tällöin vesistöihin pääsi kertalaakista suuria määriä sulfaatteja.//

        Niinkö oli yllätys...?! Ja taisi olla yllätys myös sekä uudelle omistajalle että toiminnan valvojille. Tähänhän Kuikka juuri edellä viittaa, ja sinä käsket häntä pitäytyä faktoissa.

        Sen lisäksi juuri tuossa avauksessasi kehut, että: // Vedenpuhdistus pelittää, jätevesinä poistuvan veden sulfaatti ja metallipitoisuudet ovat rutkasti alle lupa-arvojen. Missä tässä on se vuosisadan ympäristökatastrofi? Voisiko joku selittää vielä kerran.//

        Kokeile nyt, trolli, vihdoin jo päättää, mitä mieltä olet oikeasti asiassa. Menikö kaikki hienosti ja oppikirjan mukaan?

        //Talvivaaran kaivoshanketta varten tehtiin YVA. Talvivaaran kaivoksen laajennushanketta varten tehtiin YVA. Ei ympäristövaikutuksen arviointi tehdä sen vuoksi, että omistajan nimi muuttuu.//

        Niin...?! Ja kun asiat menee päin persiettä, uudelle toiminnalle ja toiminnan olennaiselle muutokselle ei siis tarvita uutta lupaa, niinkö? Kai sinä tiesit, että lupamääräyksiä on tarkistettava määräajoin, jos lupa koskee ympäristön pilaantumisen ehkäisemistä ja vähentämistä ja on siten luvanvaraista toimintaa?

        Lain mukaan lupaa on muutettava, jos toiminnasta aiheutuva pilaantuminen tai sen vaara poikkeaa olennaisesti ennalta arvioidusta tai jos toiminnasta aiheutuu laissa kielletty seuraus. Koko perkeleenveivaus olisi pitänyt pistää turkin hihaan ja nusaista uudestaan. Luvan myöntäneen viranomaisen olisi tullut valvovan viranomaisen aloitteesta peruuttaa koko lupa, koska hakija konsultteineen antoi joko tahallisesti tai silkkaa tyhmyyttään sellaista virheellistä tietoa, että se olennaisesti vaikutti luvan myöntämisen edellytyksiin myöntämishetkellä.

        Sinä et taida olla mikään ympäristön ystävä, vaan kaiholla muistelet entistä Neuvostoliittoa ja Neuvostoliiton aikaa. SIlloin tuotannon tonnimääräthän meni kaiken ohi, eikö niin.

        Tässä sinulle lähdettä:

        http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2014/20140527#Pidp451948896

        //Älkäämme siis syytelkö viatonta lasta esi-isien vanhoista synneistä.... Eihän nyt pörssitiedotteessa sovi lukea, että tämä homma taitaa mennä vatukkoon.... Nykyisella Terrafamella ja tällä käräjäporukalla ei ole mitään tekoa keskenään.... Pekka Perä lensi pihalle Talvivaaran kaivostoiminnasta jo 2014.//

        Ihan älytöntä pelleilyä tuo sinun kirjoittelusi! Ilmankos jätit tuonkin keskustelun kesken, ja hiivit pimeissä nurkissa kohti mummon hameenhelmoja.

        //Hyviin tahoihin kun kuuluu, että naapurin aasilla ei salaa ratsastella. //

        Sinä olet aivan väärä ihminen puhumaan tuosta asiasta. Jos ja kun muistan oikein, sinä itse kopioit tänne suoraan eräitä matemaattisia teorioita, jonka lisäksi väärensit sekä piin desimaalit että Monte Carlon tulokset. Pidä siis ihan vapaasti omat aasisi.

        Minkä takia sinä olet ottanut jatkuvaksi trollauksen aiheeksi vääryyksien puolustamisen?


    • Nuasjärven.matikka

      Vaikeaa tämä on, kun amatöörin päähän pitäisi survoa ammattiasioita.

      Se, että vedenpuhdistus pelittää, on tätä päivää. Se, että jätevesinä poistuvan veden sulfaatti- ja metallipitoisuudet ovat alle lupaehdoissa asetettujen raja-arvojen, on tätä päivää.

      Ne kuuluisat ja kontrolloimattomat vuodot jätealtaista tapahtuivat vuosina 2010, 2012 ja 2013. Nämä myös aiheuttivat Kivijärven ekologinen romahduksen, kuten prof. Korhola sanoo Hesarissa.

      Se, että suolapitoiset vedet voivat aiheuttaa kerrostuneisuutta, ei ole yllätys. Ilmiö tunnetaan hyvin Itämerestä. Se, että vuosien 2010, 2012 ja 2013 vuodot ja sulfaatti aiheuttivat Kivijärven kerrostuneisuutta oli yllätys. Uskottiin, että syksyinen ja keväinen täyskierto on niin voimakas, että se murtaisi mahdollisen Kivijärven kerrostuneisuuden ja sekoittaisi veden. Ei se ollut. Järveen oli tullut sulfaattia enemmän kuin koskaan oli arvattu. Vesikerrosten tiheyserot olivat niin suuria, että täyskierto ei pystynyt enää kerroksia horjuttamaan.

      ”Kokeile nyt, trolli, vihdoin jo päättää...”
      Ei tämä ole joko/tai-asia. Tässä on kaksi eri asiaa, jotka esiintyvät eri aikoina.

      Turhaan sinä höpötät ympäristölain määräyksiä minulle. Minä sentään olen ollut mukana laatimassa ison teollisuuslaitoksen YVA-hakemusta, sinä et.

      ”Minkä takia sinä olet ottanut jatkuvaksi trollauksen aiheeksi vääryyksien puolustamisen?”
      Talvivaara on hyvin rakennettu laitos, sen tuotantokonsepti on teknisesti toimiva ja laitos tuo työtä Kainuuseen. Ei se ole vääryyttä, kun puolustan tosiasioita. ;)))

      PS. Hyvä, että edes hiukan häpesit naapurin aasilla ratsasteluasi. Et sentään ole ihan läpiliipattu arabi - vielä. ;)))

      • sinua-käy-sääliksi

        //Järveen oli tullut sulfaattia enemmän kuin koskaan oli arvattu. //

        Juurihan avauksessa kerroit näin: //Missä tässä on se vuosisadan ympäristökatastrofi? Voisiko joku selittää vielä kerran.//

        Ymmärrätkö kokonaiskuvaa asiassa vaiko et - eli et ja trollauksesi jatkuu.

        //Turhaan sinä höpötät ympäristölain määräyksiä minulle. Minä sentään olen ollut mukana laatimassa ison teollisuuslaitoksen YVA-hakemusta, sinä et.//

        Kyllä, kyllä. Ja minä olen ollut laatimassa sekä ympäristönsuojelulakia että suunnittelemassa ja projektoimassa Suomen viidettä ydinvoimalaa. Varsinkin suoritin reaktorin suojakuoren lujuuslaskennat ja valmistuksen valvonnan.

        //Talvivaara on hyvin rakennettu laitos, sen tuotantokonsepti on teknisesti toimiva ja laitos tuo työtä Kainuuseen. //

        Kuka sanoikaan, että sinulta olisi huumori loppunut kesken. Ei todellakaan ole.

        //Hyvä, että edes hiukan häpesit naapurin aasilla ratsasteluasi.//

        Meissä onkin se ero, että sinä puolustat vääryyttä ja minä teen oikein.


    • Limnologi.Nuasjärvessä

      http://www.kainuunsanomat.fi/kainuun-sanomat/kainuu/poikkeuksellinen-jarvien-kunnostus-suunnitteilla/
      Kivijärven tilanteen vakavuus on ollut tiedossa jo vuosia. Kivijärven ja parin muunkin järven kunnostusta myös suunniteltiin jo 2015.

      "Ymmärrätkö kokonaiskuvaa asiassa vaiko et...."
      On kovin lapsellista on puhua Talvivaarasta vuosisadan ympäristökatastrofina. En vähättele Talvivaaran vaikutusta kaivoksen lähiluontoon, mutta puhuja ei kyllä tiedä yhtään mitään Suomen ympäristöongelmista.

      • et-ole-ihan-pätevä

        //On kovin lapsellista on puhua Talvivaarasta vuosisadan ympäristökatastrofina. //

        On kovin lapsellista kehua Talvivaaraa ja sen jälkeläisiä käyväksi, kukkuvaksi ja toimivaksi peliksi sekä kehua laitosta hyvin rakennetuksi ja teknisesti toimivaksi.

        Ainoa asia joka paskiaisen kannanotoissa on pitänyt paikkansa on se, että laitos on tuonut - turhaa - työtä sekä Kainuuseen että konsulteille ja viranomaisille ympäri Suomen. Ääliöt ja muu yhtiön johto, onneton rakentamisen aikainen työnjohto, huonosti asiansa tekevät konsultit, valvojat ja muut viranomaiset tekevät ja teettävät työn kahteen tai kolmeen kertaan. Tähän pätee mainiosti sanonta, että köyhän ei kannata ostaa huonoa. Suomi ja Talvivaara on kuitenkin niin pirun rikas, että kaikki voidaan tehdä moneen kertaan. NOT.

        //En vähättele Talvivaaran vaikutusta kaivoksen lähiluontoon, mutta puhuja ei kyllä tiedä yhtään mitään Suomen ympäristöongelmista.//

        Kyllä vähättelet. Luulisi diplomi-insinöörin peruskoulutuksella jo ymmärtävän sen verran, että Talvivaara on liian vähillä lähtötiedoilla suunniteltu, konsultit eivät ole olleet asiassa juuri lainkaan ajan tasalla, yhtiön johto on toiminut edesvastuuttomasti ja vain rahankiilto silmissään, ja tähän pelleilyyn sangen vähälahjaiset viranomaiset ovat lähteneet mukaan. Kaikki asianomaiset ovat pistäneet kätensä ristiin, hypänneet silmät kiinni kalliolta tuntemattomaan ja toivoneet parasta.

        Samaa ei voida sanoa Suomen viidennestä ydinvoimalasta, joka on suunniteltu alunperin suunniteltu päinpersettä, mutta tulevia vahinkoja on pyritty aivan viimeiseen saakka ehkäisemään ennakolta.


      • Lyö.aallot.Nuasjärven
        et-ole-ihan-pätevä kirjoitti:

        //On kovin lapsellista on puhua Talvivaarasta vuosisadan ympäristökatastrofina. //

        On kovin lapsellista kehua Talvivaaraa ja sen jälkeläisiä käyväksi, kukkuvaksi ja toimivaksi peliksi sekä kehua laitosta hyvin rakennetuksi ja teknisesti toimivaksi.

        Ainoa asia joka paskiaisen kannanotoissa on pitänyt paikkansa on se, että laitos on tuonut - turhaa - työtä sekä Kainuuseen että konsulteille ja viranomaisille ympäri Suomen. Ääliöt ja muu yhtiön johto, onneton rakentamisen aikainen työnjohto, huonosti asiansa tekevät konsultit, valvojat ja muut viranomaiset tekevät ja teettävät työn kahteen tai kolmeen kertaan. Tähän pätee mainiosti sanonta, että köyhän ei kannata ostaa huonoa. Suomi ja Talvivaara on kuitenkin niin pirun rikas, että kaikki voidaan tehdä moneen kertaan. NOT.

        //En vähättele Talvivaaran vaikutusta kaivoksen lähiluontoon, mutta puhuja ei kyllä tiedä yhtään mitään Suomen ympäristöongelmista.//

        Kyllä vähättelet. Luulisi diplomi-insinöörin peruskoulutuksella jo ymmärtävän sen verran, että Talvivaara on liian vähillä lähtötiedoilla suunniteltu, konsultit eivät ole olleet asiassa juuri lainkaan ajan tasalla, yhtiön johto on toiminut edesvastuuttomasti ja vain rahankiilto silmissään, ja tähän pelleilyyn sangen vähälahjaiset viranomaiset ovat lähteneet mukaan. Kaikki asianomaiset ovat pistäneet kätensä ristiin, hypänneet silmät kiinni kalliolta tuntemattomaan ja toivoneet parasta.

        Samaa ei voida sanoa Suomen viidennestä ydinvoimalasta, joka on suunniteltu alunperin suunniteltu päinpersettä, mutta tulevia vahinkoja on pyritty aivan viimeiseen saakka ehkäisemään ennakolta.

        Ihan miten vaan.

        Tietomies tietää tietävänsä, pöljä huutelija luulee tietävänsä. Onhan siinä vissi ero. ;)))


      • ei-käy-katteeksi

        /Tietomies tietää tietävänsä, pöljä huutelija luulee tietävänsä. Onhan siinä vissi ero. ;))) //

        Miksi sitten, pöljä, huutelet?


      • ne.kertoo.keinuen
        ei-käy-katteeksi kirjoitti:

        /Tietomies tietää tietävänsä, pöljä huutelija luulee tietävänsä. Onhan siinä vissi ero. ;))) //

        Miksi sitten, pöljä, huutelet?

        Arvasin vastauksesi jo etukäteen. ;)))


      • ei-käy-katteeksi
        ne.kertoo.keinuen kirjoitti:

        Arvasin vastauksesi jo etukäteen. ;)))

        Niin?


    • TopraHujanen

      http://www.tekniikkatalous.fi/tekniikka/metalli/talvivaaran-pilaamien-jarvien-puhdistus-jaakin-valtiolle-puhdistuksen-piti-alkaa-viime-vuonna-mutta-toisin-kavi-6675353

      "Kainuun ely-keskuksen päällikön Sari Myllyojan mukaan pilaaja on vastuullinen järvistä. Koska pilaaja oli Talvivaara, Terrafamea ei voi Myllyojan mukaan pitää velvollisena puhdistamaan järviä.

      "Todennäköisesti siis valtio joutuu maksamaan ennallistamisen, koska Talvivaaraa ei enää ole", hän sanoo."

      No mihin se Talvivaara olisi kadonnut?
      Siellähän se keikkuu vielä pörssinkin listoilla ja startup-toimintaa (ehhheh) käynnistellään niin kauan kuin kassassa piisaa sijoittajien varoja.
      Eikä siinä maksumiehessä isoa eroa ole olipa ennallistamisen kustantaja Talvivaara, valtio tai Terrafame.
      Suomalainen veronmaksaja se kantaa roposensa tuohonkin touhuun.
      Mutta pääasia, että Kainuuseen saadaan työtä ja toimeentuloa sekä valtiolle ja kunnille veroeuroja.
      Ensin veronmaksajat kustantavat vesistöjen pilaamisen ja sitten niiden kunnostuksen.
      Son sitä nykyaikaista pisnesajattelua se.
      Heh.

      Jaa-a, kukahan se sitten on maksumiehenä kun Terrafame halkaisee padan?
      Trafigura?
      Not.
      Suomalainen veronmaksajahan se.

      "Vuoden 2015 maaliskuussa vielä kaavailtiin, että puhdistus alkaisi kesällä 2016. Kaikkien järvien puhdistamisen hinnaksi arvioitiin tuolloin kymmenen miljoonaa euroa."

      Ei net ihan tolloja ole nuo Ely-keskuksen virkamiehetkään, paree son istua nyt vaan käsien päällä ja ryhtyä vasta sitten suunnittelemaan niitä kunnostuksia kun Terrafamen saattovirsiä veisaillaan.
      Siinä ne menee ne muutamat kymmenet miljoonat, joita vesistöjen kunnostuksiin tarvitaan, Kankkulan kuoppajaisbileiden miljardien seassa, jottei edes hoksata.
      Mokomia pikkusummia.

    • Vt.Venelaudantervaaja

      "Niitä (saastuneita järviä) seurataan koko ajan, eikä niiden tilanne ole huonontunut. Kivijärven tilanne on jopa kohentunut.

      Mitenkä se on Kuikka, kun katkimusta luetaan, niin pitääkö lukea katkimus kannesta kanteen vai pikkasen sieltä ja pikkasen täältä? Sanoppa sinä, kun kokeneempi uskonveli olet.

      Menisikö se sinun parkuminen ihan persielleen, jos se Kivijärvi tulisikin kuntoon ihan omia aikojaan?

      • TopraHujanen

        " jos se Kivijärvi tulisikin kuntoon ihan omia aikojaan? "

        Varmasti tulee kuntoon ihan omikseen kun tarpeeksi odotellaan.
        Muutama sata vuotta niin sinne ne suolat ja muut ylimääräiset myrkyt hautautuvat luonnon omien sedimenttien alle.
        Happitilanne korjaantuu, vedet kirkastuvat, eliöstö normalisoituu jne...
        Sole ku ootella sano vanhapiika hetekalla.
        Edellyttäen tietenkin, ettei se pata taas halkea.


    • Vt.Tervaa.persikkaan

      Sedimenttejä ei tällä kertaa tarvita. Kyseessä on tiheyserojen tähden kerrostunut vesi. Päällä on tavallinen järvivesi ja syvänteissä sen alla hieman tiheämpi, suoloja sisältävä vesi. Tämä alakerros on hapeton.

      Ymmärtääkseni tilanne on kiikunkaakun. Yksi onnistunut täyskierto keväällä tai syksyllä pyöräyttää järven vedet ympäri ja pohjan hapettomuus paranee kerralla ja lopullisesti – edellyttäen tietysti, ettei pata taas halkea. ;)))

    • Hukkuva-Peli

      //En vähättele Talvivaaran vaikutusta kaivoksen lähiluontoon, mutta puhuja ei kyllä tiedä yhtään mitään Suomen ympäristöongelmista.//

      Vallu se puolustaa käymätöntä peliä aivan viimeiseen saakka. En mitenkään voi ymmärtää, miksi. Missä tällä hetkellä Suomessa on pahempi ympäristöongelma kuin Kainuussa?

      KIvijärvessä on nyt noin neljän metrin syvyydessä kemokliini, joka estää veden tehokkaan sekoittumisen. Raskas ja suolapitoinen vesi edustaa tällä hetkellä noin 10 %:ia koko Kivijärven vesimäärästä. Sedimentissä nikkelin, sinkin. raudan ja mangaanin määrä on moninkertaistunut luonnontilaiseen KIvijärveen verrattuna.

      Kivijärven veden tiheys olisi kuonnontilassaan kesällä pinnassa 20-asteisena 998,31 kg/m3 ja pohjalla talvella 4-asteisena 1000,081 kg/m3. Tästähän täyskierto johtuu ja mahdollistuu - tiheys- ja lämpötilaeroista.

      Talvivaaran aiheuttama kemokliini estää vesien sekoittumisen, koska kemokliinin alapuolisessa osuudessa veden tiheys on 1001,205 kg/m3 tai jopa suurempi, jos suolapitoisuus on vieläkin arvioitua korkeampi.

      Jos painavin osuus suolapitoisesta Talvivaaran raffinaatista on nyt 4-asteisena järven syvänteissä, miten ihmeessä kevyempi ja tavallinen järvivesi saadaan painumaan sinne pohjalle ja vesi sekoittumaan? Ei tietenkään mitenkään, vaan se vaatisi Itämeren tapaan suolapulssia. Raskas pohjan suolavesi ei voi mitenkään lämmetä niin paljon, että se sieltä vapaaehtoisesti nousisi pintakerroksiin.

      Tuo samaine periaate suuressa mittakaavassa uhkaa koko Golf-virran toimintaa ja siten Suomenkin ilmastoa. Pohjoisnapajäätikön jäävuorista sulava vähäsuolainen, kylmä ja kevyt vesi muodostaa pahimmillaan Atlantin pintakerroksissa etenevän eristävän ja erottavan suolattoman veden kerroksen, joka jatkaa matkaansa Karibialle. Siinä sitä ollaan keltaisessa liemessä kuolleen Golf-virran jäljiltä.

      Ja vaikka Kivijärvessä täyskierto jollakin ihme keinolla saataisiinkiin tapahtumaan, täyskierto irrottaisi pohjan sedimenttilietteestä sinne sitoutuneen raudan, mangaanin, sinkin, nikkelin, uraanin ja kadmiumin. Ja sekös järven ekosysteemiä - ja Vallua - taas miellyttäisi.

      //On kovin lapsellista on puhua Talvivaarasta vuosisadan ympäristökatastrofina. //

      On kovin lapsellista kehua Talvivaaraa ja sen jälkeläisiä käyväksi, kukkuvaksi ja toimivaksi peliksi sekä kehua laitosta hyvin rakennetuksi ja teknisesti toimivaksi.

      "Mining sewage water has consisted mainly of sulphate (SO42−), Na and metals. During the second half of 2012, excess rainwater and raffinate (process waste) was stored in the gypsum pond, which suffered a catastrophic leak in November 2012.Some 240 000 m3 of saline and metal-containing (150 t of Fe, 150 t of Mn, 2 t of Ni, 1 t of Zn, 70 kg of U, 60 kg of Co and 2 kg of Cd) waste water was released into the environment."

      Leppänen, J., Weckström, J. & Korhola, A. (2017). Multiple mining impacts induce widespread changes in ecosystem dynamics in a boreal lake. Scientific Reports 7, doi: 10.1038/s41598-017-11421-8

      https://www.nature.com/articles/s41598-017-11421-8#Fig2

      • Hyvin.suunniteltu.peli

        //En vähättele Talvivaaran vaikutusta kaivoksen lähiluontoon, mutta puhuja ei kyllä tiedä yhtään mitään Suomen ympäristöongelmista.//

        "Pilaaja maksaa" ei toteudukaan? Talvivaaran saastuttamien järvien puhdistus jäänee valtiolle.

        - Lähijärvien kunnostamisella ei ole kiire. Tilanne on esimerkiksi Kivijärven osalta parantunut jo luontaisesti...... On arvioitava tarkemmin, kannattaako puhdistusta tehdä ja miten se on järkevintä tehdä. Vesistöjen puhdistukseen tarvitaan myös lupia riippuen siitä, mitä tehdään, missä ja miten...... On todettu, että järviä on pilaantunut, mutta ei ole vielä sen kummemmin keskusteltu eikä mietitty, mitä tehdään ja milloin.

        Myllyoja sanoo, että Ely-keskus ei ole missään vaiheessa arvioinut vesistöjen puhdistamisen tarkkaa hintaa. Sitä on Myllyojan mukaan hankala määritellä etukäteen.

        http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201709122200388827_u0.shtml

        On se hienoa kuulla tuo sama asia useamman henkilön kertomana. Ongelmia ei siis todellisuudessa ole olemassa, koska metallit ehkä muuttuvat kaasuiksi ja suolat vaikkapa puhtaaksi vedeksi. Ihan itsestään, eikä mitään tarvitse tehdä. Odotellaan muutamat ensi- ja sitä seuraavat lumet, pidetään lomat pois alta ja pistetään silmät kiinni!


    • Tervaa.ja.temppuja

      ”...miten ihmeessä kevyempi ja tavallinen järvivesi saadaan painumaan sinne...”
      Rakas Watson, osaa kyllä kysyä, mutta toivoisin sinun itse löytävän vastauksia.

      Kivijärven täyskierto ei ole täysin keskeytynyt, se ei vaan nykyisellään ulotu syvimpiin kerroksiin saakka. Täyskierron aikana ainakin 4 metrin vesipatsas on 4C lämpöistä. Tuulen sekoittavasta vaikutuksesta se pyörähtää ympäri. Tämä murtaa ja laimentaa suolaantumisen aiheuttamaan rajapintaa. Myöskin diffuusio väistämättä laimentaa rajapintaa.

      Vuosi vuodelta Kivijärven täyskierto tulee yltämään yhä syvemmälle vesipatsaassa. Sitten joku tavallista tuulisempi ja pidempi syksy pyöräyttää järven vedet täysin ympäri. Pohjan hapettomuus päättyy siihen. Tämä tietysti vain sillä edellytyksellä, että uusia massiivisia suolapäästöjä ei tapahdu.

      Nyt sitten keskustelukumppanini huutelee vielä Itämerestä ja suolapulssista.
      Kivijärven keskisyvyys on 3,2 m ja suurin syvyys 10,4 m. Itämeren keskisyvyys on 54 m ja suurin syvyys 459 m. Itämeressä pintaveden ja syväveden rajapinnanta on noin 50-70 metrissä. Sillä rajalla suolaisuus kasvaa nopeasti pohjaa kohti mentäessä.

      ”...kemokliinin alapuolisessa osuudessa veden tiheys on 1001,205 kg/m3 tai jopa suurempi..”
      Tätä tietoa ei ollut referoimassasi artikkelissa ja pahoin pelkään, että tämä on arvioitu tavallisen (NaCl) suolaliuoksen tiheyteen perustuen.

      Jos tieto pitää paikkansa, 4C pintaveden ja suolautuneen, pohgjakerroksen vesien tiheysero on 0,124 g/l. Itämeressä makean veden ja syvänteen suolaveden tiheysero on 25,9 g/l. Puhutaan siis aivan toista kokoluokkaa olevista kerrostavista voimista. Jotta kuution Kivijärven suolaista vettä saataisiin liikahtamaan pintaa kohden, tarvittaisiin 124 gramman voima. Itämeren vedessä saman voiman olisi oltava useita kiloja. Puhuin grammoista ja kiloista, koska tällä palstalla lienee turha puhua newtoneista.

      Vesistöön liittyy myöskin sellainen ilmiö kuin kumpuaminen. Pitkään jatkunut tuuli kuljettaa vettä ja syvemmältä nousee uutta vettä tilalle. Tämä ilmiö sekoittaa vesikerroksia ja nostaa pohjasta kylmää vettä pintaan. Luonnonvesissä uineet tuntevat tämän ilmiön; kovien tuulten jälkeen uimapaikan vesi on kylmää. Itämeressä kumpuaminen sekoittaa vettä muutaman kymmenen metrin syvyydeltä. On turvallista uskoa, että kumpuaminen pystyy sekoittamaan vettä pienessäkin järvessä jokusen metrin.

      ”...miten ihmeessä...”
      Pelkkää perusfysiikkaa tämä vain on. Ei tässä ihmeitä tarvita.

      Jaa, et usko. Maankohoaman vuoksi Saimaan norppa jäi vangiksi merenlahteen joku kymmenentuhatta vuotta sitten. Mutta niin jäi myös kauhea määrä merivettä. Norppa on vieläkin Saimaassa, mutta merivesi on hävinnyt. Miten ihmeessä?


      On kovin lapsellista on puhua Talvivaarasta vuosisadan ympäristökatastrofina. ;)))

      • ydinvoimapatakattila

        //Kivijärven täyskierto ei ole täysin keskeytynyt, se ei vaan nykyisellään ulotu syvimpiin kerroksiin saakka. //

        Onpa loistavia uutisia nämä! Mukavaa että kerroit.

        //Myöskin diffuusio väistämättä laimentaa rajapintaa.... Vuosi vuodelta Kivijärven täyskierto tulee yltämään yhä syvemmälle vesipatsaassa..... Pitkään jatkunut tuuli kuljettaa vettä ja syvemmältä nousee uutta vettä tilalle. Tämä ilmiö sekoittaa vesikerroksia ja nostaa pohjasta kylmää vettä pintaan.... Maankohoaman vuoksi Saimaan norppa jäi vangiksi merenlahteen joku kymmenentuhatta vuotta sitten. //

        Hyvä hyvä! Kymmenen prosenttia paskavettä järven tilavuudesta ei siis pilaa koko järveä.

        Ehkä pohjasedimenttikin puhdistuu raudasta, mangaanista, sinkistä, nikkelistä ja uraanista vielä ihan itsestään. Odotellaan, odotellaan - vaikkapa nyt 100 vuotta aluksi! Ei kai nyt kolmesataa tonnia rautaa ja mangaania tai kolme tonnia sinkkiä, nikkeliä, uraania ja kadmiumia voi pilata ihan koko järveä ja aluetta?

        //Puhutaan siis aivan toista kokoluokkaa olevista kerrostavista voimista..... Pelkkää perusfysiikkaa tämä vain on. Ei tässä ihmeitä tarvita. //

        Selvä. Termokliini, halokliini ja kemokliini ovat Kivijärvessä vain pikkuruisempia kuin Itämeressä ja siten myös ongelma on pikkuruinen. Olipa hienoa kuulla tästä asiasta.

        //Puhuin grammoista ja kiloista, koska tällä palstalla lienee turha puhua newtoneista.//

        Juuri näin. Newtonin päähän tippunut omenahan on joka tapauksessa jo homehtunut - turha vaivata rahvasta muulla.

        //On kovin lapsellista on puhua Talvivaarasta vuosisadan ympäristökatastrofina. //

        On kovin lapsellista kehua Talvivaaraa ja sen jälkeläisiä käyväksi, kukkuvaksi ja toimivaksi peliksi sekä kehua laitosta hyvin rakennetuksi ja teknisesti toimivaksi.

        Olen luottavaisin mielin asiassa, ja vain yksi asia tekstissäsi jäi vaivaamaan: se, että sinulla ei ole harmainta aavistusta siitä, mistä tässä asiassa on kysymys.


      • Limnologi_honoris.causa
        ydinvoimapatakattila kirjoitti:

        //Kivijärven täyskierto ei ole täysin keskeytynyt, se ei vaan nykyisellään ulotu syvimpiin kerroksiin saakka. //

        Onpa loistavia uutisia nämä! Mukavaa että kerroit.

        //Myöskin diffuusio väistämättä laimentaa rajapintaa.... Vuosi vuodelta Kivijärven täyskierto tulee yltämään yhä syvemmälle vesipatsaassa..... Pitkään jatkunut tuuli kuljettaa vettä ja syvemmältä nousee uutta vettä tilalle. Tämä ilmiö sekoittaa vesikerroksia ja nostaa pohjasta kylmää vettä pintaan.... Maankohoaman vuoksi Saimaan norppa jäi vangiksi merenlahteen joku kymmenentuhatta vuotta sitten. //

        Hyvä hyvä! Kymmenen prosenttia paskavettä järven tilavuudesta ei siis pilaa koko järveä.

        Ehkä pohjasedimenttikin puhdistuu raudasta, mangaanista, sinkistä, nikkelistä ja uraanista vielä ihan itsestään. Odotellaan, odotellaan - vaikkapa nyt 100 vuotta aluksi! Ei kai nyt kolmesataa tonnia rautaa ja mangaania tai kolme tonnia sinkkiä, nikkeliä, uraania ja kadmiumia voi pilata ihan koko järveä ja aluetta?

        //Puhutaan siis aivan toista kokoluokkaa olevista kerrostavista voimista..... Pelkkää perusfysiikkaa tämä vain on. Ei tässä ihmeitä tarvita. //

        Selvä. Termokliini, halokliini ja kemokliini ovat Kivijärvessä vain pikkuruisempia kuin Itämeressä ja siten myös ongelma on pikkuruinen. Olipa hienoa kuulla tästä asiasta.

        //Puhuin grammoista ja kiloista, koska tällä palstalla lienee turha puhua newtoneista.//

        Juuri näin. Newtonin päähän tippunut omenahan on joka tapauksessa jo homehtunut - turha vaivata rahvasta muulla.

        //On kovin lapsellista on puhua Talvivaarasta vuosisadan ympäristökatastrofina. //

        On kovin lapsellista kehua Talvivaaraa ja sen jälkeläisiä käyväksi, kukkuvaksi ja toimivaksi peliksi sekä kehua laitosta hyvin rakennetuksi ja teknisesti toimivaksi.

        Olen luottavaisin mielin asiassa, ja vain yksi asia tekstissäsi jäi vaivaamaan: se, että sinulla ei ole harmainta aavistusta siitä, mistä tässä asiassa on kysymys.

        Kovin lapsellista huutelua taas. Eipä anna aihetta kommentointiin. ;)))


      • lap.huu.taa.talviv

        //Kovin lapsellista huutelua taas.//

        Kovin lapsellista on kehua Talvivaaraa ja sen jälkeläisiä käyväksi, kukkuvaksi ja toimivaksi peliksi sekä kehua laitosta hyvin rakennetuksi ja teknisesti toimivaksi.

        Jätit ilmeisen tarkoituksella ottamatta kantaa pohjasedimenttiin. Kerropa meille muille vielä oma tarinasi (satusi) siitä, miten Kivijärvessä ja ihan sen lähiympäristössä päästään eroon kolmestasadasta tonnista rautaa ja mangaania ja kolmesta tonnista sinkkiä, nikkeliä, uraania ja kadmiumia. Luuletko, että tuo materiaali voisi toimia ihan kunnon järvimalmina; ei kai tuollainen määrä metalleja voi vielä estää ja haitata vesistön luonnollisen eliöstön toimintaa?


      • se-on-paha-ihminen
        Limnologi_honoris.causa kirjoitti:

        Kovin lapsellista huutelua taas. Eipä anna aihetta kommentointiin. ;)))

        Paskiainen: "Eipä anna aihetta kommentointiin."

        Terrafame hakee sulfaatin päästökiintiönsä nostamista kolmanneksella eli 20 000 tonniin sulfaattia vuodessa. Hiihaa...! Kemiallisesti kerrostuneen alueen pinta-alahan on tällä hetkellä vasta ainoastaan 1200 hehtaaria.

        20 000 tonnia sulfaattia pilaa kepeästi 20 miljoonaa kuutiota vettä. Jo ennen tätä alueen luonnollisen eliöstön kanta alkaa muuttua, ja lopulta varsinkin pohjaeliöstö kuolee joko suolamäärän muutokseen tai hapenpuutteeseen. Vesilintujahan - lokkeja, telkkiä, joutsenia - alueella ei ole ollut enää vuosiin. Ei ole ihme, että toiminnanharjoittaja haluaisi johtaa suurimman osan käsitellyistä jätevesistä purkuputken kautta uuteen ja isompaa purkuvesistöön eli Nuasjärven Tikkalahteen. Siellähän olisi taas uutta lääniä pilata.

        Paskiainen: "Mitähän sinä höperrät. Talvivaaran kaivoshanketta varten tehtiin YVA. Talvivaaran kaivoksen laajennushanketta varten tehtiin YVA. Ei ympäristövaikutuksen arviointi tehdä sen vuoksi, että omistajan nimi muuttuu.... Turhaan sinä höpötät ympäristölain määräyksiä minulle. Minä sentään olen ollut mukana laatimassa ison teollisuuslaitoksen YVA-hakemusta, sinä et."

        "Korkein hallinto-oikeus totesi samoin kuin Vaasan hallinto-oikeus, että Talvivaaran kaivoksen toimintaa olennaisesti muuttavasta purkuputkihankkeesta olisi pitänyt tehdä ympäristövaikutusten arviointi (YVA). ELY-keskus päätti kaivosyhtiön hakemusta käsitellessään, että purkuputkihankkeesta ei tarvitse tehdä ympäristövaikutusten arviointia. KHO pysytti hallinto-oikeuden päätöksen kumota ELY-keskuksen päätös lainvastaisena."

        http://www.kho.fi/fi/index/ajankohtaista/tiedotteet/2017/05/talvivaarankaivoksenpurkuputkisaimaaraaikaisenymparistoluvan.html

        Ainoa asia joka paskiaisen kannanotoissa on pitänyt paikkansa on se, että laitos on tuonut -- turhaa työtä -- sekä Kainuuseen että konsulteille ja viranomaisille ympäri Suomen. Ääliöt ja muu yhtiön johto, onneton rakentamisen aikainen työnjohto, huonosti asiansa tekevät konsultit, valvojat ja muut viranomaiset tekevät ja teettävät työn kahteen tai kolmeen kertaan.

        Ennen puhuttiin ilmanpilluusta. Nyt pitää olla päästään sairas puolustaakseen tuollaista vesistönpilluuta. Miksi sinä, paskiainen, puolustat vääryyttä ja väärin suunniteltua laitosta?


    • Tervaa.rautaa.mangaania

      Norilsk Nickel Harjavalta Oy:n hujautti Kokemäenjokeen nikkelisulfaattiliuosta 2014.
      Jokeen lorahti 66 189 kg nikkeliä, 1 284 kg kobolttia. Sulfaatteja meni 94 000 kg.
      Vuollejokisimpukoilta meni henki joltisellakin alueella.

      https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/55062-talvivaaran-vuoto-yli-1000-kiloa-nikkelia-vesistoihin
      Vertailun vuoksi Talvivaaran padan halkeaminen päästi vesistöön noin 1000 kg nikkeliä. Pitäisi siis ymmärtää jotakin luvuista ja suuruusluokista, ennen kuin kouhkaa vuosisadan ympäristökatastrofista.

      ”...miten Kivijärvessä ja ihan sen lähiympäristössä päästään eroon kolmestasadasta tonnista rautaa ja mangaania...” Liukoinen nikkeli tietysti laimenee vesistössä kunnes se ei enää aiheuta haittaa kellekään. Rauta ja mangaani ovat sikäli ikäviä aineita, että ne aiheuttavat värivirhettä vessanpönttöön ja mummon parempaan kahvipannuun. Rauta ja mangaani kuitenkin hanakasti tarttuvat sedimenttiin ja muuttuvat siten liukenemattomaan muotoon.

      ”Luuletko, että tuo materiaali voisi toimia ihan kunnon järvimalmina.”
      Puheesi järvimalmista eivät ole laisinkaan niin pöljiä, kuin itse luulet.

      Järvimalmia syntyy, kun rautapitoiset kivet rapautuvat ja rautaa liukenee pohjaveteen. Kun pohjavesi sitten jotakin reittiä kulkeutuu pintaveteen, rautaoksidit saostuvat ja syntyy järvimalmia. Järvimalmia muuten syntyy kaiken aikaa vieläkin. Kivijärveen päätynyt rauta voi vallan hyvin saostua järvimalmia, jolloin se on lopullisesti ja pysyvästi poissa luonnon kierrosta.

      Sedimenttiä on jokaisen vesistön pohjassa. Se on sitä mömmöä, joka hissukseen laskeutuu järven tai lammen pohjalle. Sedimenttikerros kasvaa ja vanha sedimentti jää aina uuden alle. Ja näin ne pohjasedimenttiin tarttuneet aineet hissukseen hautautuvat Kivijärvenkin pohjalle. Ja sinne ne raudat ja mangaanit jäävät lähes lopullisesti. Vasta seuraava jääkausi sotkee Kivijärven sedimentit uudestaan liikkeelle, mutta se tuskin lasketaan katastrofiksi, kun muutenkin on kilometri jäätä Kivijärven päällä.

      Onhan se mukavaa, että kaikissa meissä asuu pieni luonnonsuojelija. Yhteinenhän tämä maapallo on ja sitä on myös yhdessä varjeltava kuin pipsimittaria. ;)))

      • Luonnon-Mehukatti

        //Vertailun vuoksi Talvivaaran padan halkeaminen päästi vesistöön noin 1000 kg nikkeliä. //

        Sinähän alat kuulostaa aivan Wincapitan Tiiinulilta. Tiinuli sanoi, että ellei ulkomaisilta jäseniltä peritä varoja, ei niitä saa periä suomalaisiltakaan jäseniltä. Ja toisaalta yhdenvertaisuuden nimissä jos iso rikos sallitaan, pitää sallia myös pieni rikos.

        //Rauta ja mangaani ovat sikäli ikäviä aineita, että ne aiheuttavat värivirhettä vessanpönttöön ja mummon parempaan kahvipannuun..... Vasta seuraava jääkausi sotkee Kivijärven sedimentit uudestaan liikkeelle.//

        Onko Kivijärven pohjassa vessanpönttöjä ja kahvipannuja? Voisiko olla niin, että rauta ja mangaani muodostavat pohjaan hapettoman ja happea läpäisemättömän kerroksen, jossa mikään ei kasva, ja kun mahdollinen täyskierto tapahtuu - jos tapahtuu - sedimentin metallit lähtevät takaisin kiertoon ja samentavat veden. Metallien ja mineraalien kyllästämässä vedessä ei mikään viihdy, eikä kasva ja eliöstön metallipitoisuudet nousevat. Linnut ovat jo jättäneet alueen aikoja sitten.

        Kokeile siis jo päättää, mitä miletä olet asiasta. Tulee ihan mieleen, että olisit voinut olla yksi Talvivaaran ja ELY-keskuksen käyttämistä onnettomista ja surkuhupaisista konsulteista.

        //Järvimalmia muuten syntyy kaiken aikaa vieläkin.//

        Kerro jotakin uutta. Se on tunnetusti uusiutuva luonnonvara, kuten jo alakoulussa opetetaan.

        //Onhan se mukavaa, että kaikissa meissä asuu pieni luonnonsuojelija. //

        Kaikissa meissä normaalijärkisissä ihmisissä. Ihmettelen suuresti, mikä on se sairaus, joka saa ihmisen puolustamaan Talvivaaran ääliöitä ja muuta yhtiön johtoa, onnetonta rakentamiskulttuuria ja sen aikaista työnjohtoa, huonosti asiansa tekeviä konsultteja, valvojia ja muita viranomaisia, jotka tekevät ja teettävät työn kahteen tai kolmeen kertaan. Kenties lapsena sairastettu aivokuume tai lobotomia.


    • DI.Tervateollisuus

      ”....jos iso rikos sallitaan, pitää sallia myös pieni rikos..”
      Ymmärsit väärin. Esimerkin tarkoituksena oli vain kertoa, että Talvivaarassa ei ole tapahtunut vuosisadan ympärikatastrofia. Ympäristön turmelemimen on aina tuomittava teko, mutta tuomittavuudesta ei ollutkaan puhe.

      ”Voisiko olla niin...”
      Ei voi.
      Hapettomuus aiheutuu veden ja pohjalietteen sisältämän orgaanisen aineksen lahoamisesta. Kun pohjasyvänteet eivät saa uutta vettä, syvänteistä loppuu happi.

      ”...mikä...saa ihmisen puolustamaan Talvivaaran rakentamiskulttuuria...”
      Älä nyt höpötä taas. Talvivaara on hyvin rakennettu laitos. Katselin itsekin sitä teollisuusrakentajan silmin ja asiallista rakentamista se on.

      https://www.rakennuslehti.fi/2013/04/vtt-talvivaaran-kipsisakkaallas-alun-perin-haavoittuva/
      Suurin yksittäinen virhe ja pääsyyllinen padan halkeamiseen oli se, että kipsisakka-allasta käytettiin varastoimaan ylimääräisiä vesiä. Rakennuslehden artikkelissa on hieman lisätietoa asiasta.

      Tällä en kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö sakka-altaat olisi voineet olla paremmin suunniteltuja ja siten myös paremmin rakennettuja.

      Suunnittelija määrittelee rakennekerrokset. Jos muovikalvon alle olisi määritelty tasaavat sora ja hiekkakerrokset ja sen päälle vielä metri bentoniittia, niin ne olisi myös rakennettu. Urakoitsija rakentaan kuten suunnitelmissa on esitetty. Valvoja taas valvoo, että kaikki menee suunnitelmien mukaisesti.

      Nyt sitten amatööri huutelee, että olipa huono suunnittelija. Ei näin. Suunnittelun lähtätiedot oli annettu suunnittelijalle väärin. Suunnittelija kun suunnittelee annettujen lähtötietojen mukaisen rakenteen.

      Mikä sitten oli se perimmäisin virhe, joka johti padan halkeamiseen Talvivaarassa?
      Rikastamon suunnittelussa ei havaittu, että rikastamon ja kaivoksen yhteinen vesitase voi karata täysin lapasesta. Tässä siis osoitan sormellani prosessisuunnittelua. Virhe siis tapahtui vallan muualla kuin varsinaisessa rakentamisessa.

      En edes oleta, että ymmärtäisit vastaustani. Paru vaan, jos siltä tuntuu. ;)))

      • Perä-Terä-ja-Närä

        Olipa todella ristiriitainen kirjoitus, Huh huh....

        Alkuperäinen toteamukseni: "Ihmettelen suuresti, mikä on se sairaus, joka saa ihmisen puolustamaan Talvivaaran ääliöitä ja muuta yhtiön johtoa, onnetonta rakentamiskulttuuria ja sen aikaista työnjohtoa, huonosti asiansa tekeviä konsultteja, valvojia ja muita viranomaisia, jotka tekevät ja teettävät työn kahteen tai kolmeen kertaan. Kenties lapsena sairastettu aivokuume tai lobotomia."

        Paskiainen: "Talvivaarassa ei ole tapahtunut vuosisadan ympärikatastrofia. Ympäristön turmelemimen on aina tuomittava teko, mutta tuomittavuudesta ei ollutkaan puhe..... Talvivaara on hyvin rakennettu laitos..... Suurin yksittäinen virhe ja pääsyyllinen padan halkeamiseen oli se, että kipsisakka-allasta käytettiin varastoimaan ylimääräisiä vesiä...... Jos muovikalvon alle olisi määritelty tasaavat sora ja hiekkakerrokset ja sen päälle vielä metri bentoniittia, niin ne olisi myös rakennettu. Urakoitsija rakentaan kuten suunnitelmissa on esitetty. Valvoja taas valvoo, että kaikki menee suunnitelmien mukaisesti...... Suunnittelun lähtätiedot oli annettu suunnittelijalle väärin. Suunnittelija kun suunnittelee annettujen lähtötietojen mukaisen rakenteen..... Tässä siis osoitan sormellani prosessisuunnittelua. Virhe siis tapahtui vallan muualla kuin varsinaisessa rakentamisessa."

        Aivan kuten Wincapitan tapauksessakin, tarkoitus on saattanut olla alunperin hyvä. Homma vain karkasi täysin lapasesta, ja lopulta paska ja ahne yhtiökulttuuri valtasi sekä omistajat, virkamiehet että konsultit. Pakko oli saada homma pelittämään, rahaa omistajille ja työtä Kainuuseen ja työtä konsulteille (suunnittelelijoille). Aivan liian iso asia hallittavaksi: paska alkoi valui alamäkeen.

        Näin se meni:

        (1) Bakteerit eivät toimineet odotetulla tavalla ja hyötysuhde olikin onnettoman ja surkean välimaastossa. Ylimääräisen rikkihapon kulutus että varsinkin luonnollinen muodostus olivat arvioituun laskettuna moninkertaisia ja tase oli laskettu täydelleen päin persettä. Koska bakteerit eivät toimineet, tuotanto oli hitaampaa, ei vastannut odotuksia, eikä toiminnasta saatu kannattavaa.

        (2) Vielä vuonna 2014 rikkihappoa laitoksella kulutettiin lähes 200 000 tonnia vuodessa, ja mustaliuske jatkoi happamoitumistaan - hitaasti mutta varmasti. Sivukivikasat piti kapseloida, mutta sitä ei aloitettu missään vaiheessa. Hidas biologinen toiminta korvattiin ostetulla rikkihapolla ja sivukivikasat jatkoivat happamoitumistaan sateiden ja lumen armoilla.

        (3) Malmin nikkelipitoisuus oli laskettu yläkanttiin, hiili- ja rikkipitoisuudet olivat aivan liian korkeat prosessille ja uraani unohdettiin ympäristöluvasta tarkoituksellisesti. Vesitase oli joko tarkoituksella tai tyhmyyttään laskettu päin persettä.

        (4) Kiire oli kova ja samoin viivästyssanktiot. Nikkelin hinta oli korkealla, joten laitos piti saada kiireellä käyntiin. Periaate oli että juosten kustu on parempi, jos silmät on kiinni. Tuotanto piti saada myös pysymään ahneuden nimissä päällä hinnalla millä hyvänsä, joten raffinaatti, kipsivesi ja sadevesi olivat yhtiölle synonyymejä.

        (5) Virkamiehillä oli ensinnäkin oma lehmä ojassa etenemis- ja ylenemismahdollisuuksineen, jonka lisäksi osalta ammattiosaaminen ja johtamistaidot puuttuivat kokonaan. Sana "EI" tai "Myöhästyminen" eivät kuuluneet virkamiesten sallittuun sanavarastoon, koska sanat olisivat maksaneet rahaa. On ymmärrettävää, että vaatii jonkin verran pokeria myöhästyttää ydinvoimalaa kymmenellä vuodella - tällainen uskallus ja halu estää paskan leviäminen tuulettimeen ei tullut kyseeseen Kainuussa.

        (6) PIlotointi oli aivan liian lyhyaikainen ja suppea, suunnittelijat ja konsultit nöösipoikia, eikä Suomesta löytynyt tieto-taitoa vastata näin isoista kaivoshankkeista. Apua olisi pitänyt hakea tarpeeksi Ruotsista, Venäjältä että erityisesti Kanadasta, mutta turha ammattiylpeys ei antanut myöten. Suunnittelutoimistoille oli tärkeintä saada projektitulot kohdilleen eli tuntimäärät tappiin ja veroton perustuntihinta toiselle sadalle eurolle.

        (7) Vesien hallinnan toimenpiteet tuotannon käynnistämisen alkuvuosina olivat onnettomia yritelmiä eli konsulttitoimistot olivat tehneet laskelmat hanurista heittämällä. Ei ollut taitoa, ehkä ei edes halua. Tihkuvuoto tai piping-ilmiö olivat suunnittelijoille täysin tuntemattomia, eikä varasuunnitelmia ollut.

        (8) Suomessa ei osata rakentaa ja rakentamiskulttuuri ei kelpaisi edes entiseen Neuvostoliittoon. Rakentamisessa ei tunneta enää sanaa ammattiylpeys, urakat pitää laskea kiireyden ja ahneuden takia päin persettä. Ei ollut merkitystä sillä, että sakka-altaan 1,5 mm HDPE-suojamuovit asennettiin särmikkäiden lohkareiden päälle tai että ne asennettiin sinne jo valmiiksi repeytyneinä. Urakkasakot kun painoivat päälle koko ajan. Lohkareet ja repeytyneet muovit piiloon vaan.

        Talvivaaran ja Terrafamen kaivokseen on ohjattu yli miljardi euroa veronmaksajien varoja. Kaivoksen kokonaistappiot ovat yli kaksi miljardia euroa.

        Ahnetta ja tyhmää rikollisuutta.


    • Diletanttien.opettaja

      "Huh huh...."
      Oletin oikein, kun ennustin, että edes ymmärrä vastaustani. ;)))

      Kirjoituksesi ei anna aihetta enempää kommentointiin.

      • Perä.Terä-ja-Närä

        //Kirjoituksesi ei anna aihetta enempää kommentointiin.//

        Ei varmasti. Tekstini on itse itsensä selittävä ja täyttä faktaa sanasta sanaan.


      • vai.vielä.faktaa
        Perä.Terä-ja-Närä kirjoitti:

        //Kirjoituksesi ei anna aihetta enempää kommentointiin.//

        Ei varmasti. Tekstini on itse itsensä selittävä ja täyttä faktaa sanasta sanaan.

        No huh huh. ;)))


      • 1.5mm-HDPE
        vai.vielä.faktaa kirjoitti:

        No huh huh. ;)))

        Tervaperse onneksi lakkasi kehumasta "Talvivaaraa ja sen jälkeläisiä käyväksi, kukkuvaksi ja toimivaksi peliksi sekä kehua laitosta hyvin rakennetuksi ja teknisesti toimivaksi".

        Ihmettelinkin jo suuresti, mikä on se sairaus, joka saa ihmisen puolustamaan Talvivaaran ääliöitä ja muuta yhtiön johtoa, onnetonta rakentamiskulttuuria ja sen aikaista työnjohtoa, huonosti asiansa tekeviä konsultteja, valvojia ja muita viranomaisia, jotka tekevät ja teettävät työn kahteen tai kolmeen kertaan.


      • tervaa.ja.muovikalvoa
        1.5mm-HDPE kirjoitti:

        Tervaperse onneksi lakkasi kehumasta "Talvivaaraa ja sen jälkeläisiä käyväksi, kukkuvaksi ja toimivaksi peliksi sekä kehua laitosta hyvin rakennetuksi ja teknisesti toimivaksi".

        Ihmettelinkin jo suuresti, mikä on se sairaus, joka saa ihmisen puolustamaan Talvivaaran ääliöitä ja muuta yhtiön johtoa, onnetonta rakentamiskulttuuria ja sen aikaista työnjohtoa, huonosti asiansa tekeviä konsultteja, valvojia ja muita viranomaisia, jotka tekevät ja teettävät työn kahteen tai kolmeen kertaan.

        "Tervaperse onneksi lakkasi kehumasta..."

        Ymmärsin lopultakin, että helmiä ei kannata jakaa sioille tai yrittää neuvoa pösilöä diletanttia. Ei, vaikka oppi jakaisi minun tasoinen ammattimies. ;)))


      • surkeaa.oi.surkeaa

        //Ei, vaikka oppi jakaisi minun tasoinen ammattimies.//

        Minä oikeasti alan uskoa siihen, että sinä olet ollut suunnittelemassa (tai käsittelemässä lupa-asioita) tuota Kainuun lahjaa yhteiskunnalle. Taso on ainakin ihan surkean sama. Jos minä olisin sinä, pitäisin työnantajani visusti piilossa - vain täydellinen idiootti tilaisi tasoiseltasi insinööriltä mitään työsuoritteita,


      • Tervalla.paikkaamme.sen
        surkeaa.oi.surkeaa kirjoitti:

        //Ei, vaikka oppi jakaisi minun tasoinen ammattimies.//

        Minä oikeasti alan uskoa siihen, että sinä olet ollut suunnittelemassa (tai käsittelemässä lupa-asioita) tuota Kainuun lahjaa yhteiskunnalle. Taso on ainakin ihan surkean sama. Jos minä olisin sinä, pitäisin työnantajani visusti piilossa - vain täydellinen idiootti tilaisi tasoiseltasi insinööriltä mitään työsuoritteita,

        Juu, ei tämä täky nyt nappaa.

        Taidat tuntea itsesi kovinkin yksinäiseksi?


      • Plup-Plup-ja-Plup

        Viestin "Perä-Terä-ja-Närä 16.9.2017 13:06" jälkeen tekstiesi taso laski olennaisesti, siis lähinnä pelkäksi muutaman sanan itkunsekaiseksi tuherrukseksi.

        Ilmeisesti osui ja upposi. Plup, plup, plup....


    • hyvinsanottu

      //On kovin lapsellista kehua Talvivaaraa ja sen jälkeläisiä käyväksi, kukkuvaksi ja toimivaksi peliksi sekä kehua laitosta hyvin rakennetuksi ja teknisesti toimivaksi.//

      Bertel Ekengren haukkuu normi-Suomen ja yleisen vätystelyn. Kaikki pitävät vain kiinni omista eduistaan. Se museoittaa tämän maan.

      Hyvin sanoi Ekengren.

    • UskoVersusFakta

      Perä-Terä-ja-Närän kirjoitukseen 16.9.2017 13:06 ei ole paljon lisäämistä.

      Perseentervaajakin halvaantui tosiasioiden edessä täysin:
      "Kirjoituksesi ei anna aihetta enempää kommentointiin. "

      surkeaa.oi.surkeaa analysoi surkeaa.oi.surkeaa

      17.9.2017 21:50 perseentervaajan motivaatioita puolustaa rikollista toimintaa seuraavasti :

      "Minä oikeasti alan uskoa siihen, että sinä olet ollut suunnittelemassa (tai käsittelemässä lupa-asioita) tuota Kainuun lahjaa yhteiskunnalle."

      Uskonasioita ja ilmiselviä tosiasioita ei pitäisi sekoittaa toisiinsa.

      Jos henkilö kertoo taustoistaan mm. seuraavasti:
      - on tepastellut Talvivaaran tanhuvilla asiantuntijana
      - on osallistunut suuren teollisuuslaitoksen (joksi kai Talvivaara - Terrafamekin mielletään) YVA-selvityksen tekoon
      - ihmetellyt olisiko hänen tullut sukeltaa Talvivaaran kipsisakka-altaiden pohjalle tarkastaakseen elmukelmun asianmukainen asennus
      - vuolaasti ylistänyt Talvivaaran suunnittelua ja toteutusta
      - vähätellyt ja jopa ihmetellyt kaivoksen aiheuttamia ympäristövahinkoja
      - korostanut useaan otteeseen omaa asiantuntijuuttaan eritoten Talvivaaran harjoittamalla liiketoiminnaksikin kutsutulla sektorilla
      - vähätellyt uusien YVA-selvitysten tarvetta
      - kertonut saaneensa muhkean tilin pelatessaan Talvivaara-rulettia pörssissä
      - antanut ymmärtää kuuluvansa niihin "viksuihin veijareihin", jotka tiesivät Talvivaaran todellisen tilanteen osaten "kiertää sivukujia seuraillen" eroon Talvivaara omistuksistaan hyvissä ajoin rikollisesta toiminnasta saadut voitot taskuissaan
      - ylistänyt Trafiguran veroparatiiseihin soluttautuneen ja ympäristörikoksista tuomitun huijariporukan liittymistä Terrafamen kautta tapahtuvaan suureen puhallukseen
      - kertonut aikovansa tyhjentää Talvivaara-Terrafame - pajatson vielä toistamiseenkin
      - jne... ,
      ja kun tuohon listaan lisätään vielä se tiedossa oleva tosiasia, että lukuisia avainasemassa olevia toimijoita (virkamiehet, poliitikot, konsultit) sitoutettiin yhtiöön jo sen perustamisvaiheessa mm. hallituspaikoilla, osakeomistuksilla, hyväpalkkaisilla viroilla ja muilla taloudellisilla eduilla niin ehkäpä jokainen lukija osannee ihan itse luopua orastavasta uskostaan ja tosiasioiden pohjalta tehdä luotettavamman diagnoosin perseentervaajien ( näitähän riittää tässä sopassa ) henkilöllisyyksistä.

      Kysehän on vain yhdestä muita äänekkäämmästä rikkaruohosta, joka joko omasta aloitteestaan ( ei uskottavaa ) tai ihan maksua vastaan puolustaa sitä suurta korruptiivista sontakasaa, joka on pesiytynyt Suomen valtarakenteisiin niin politiikassa, virkakoneistossa kuin yrityselämässäkin.

      Itsestäänselvyyksiä ei tarvinne tuoda edes esille, joten siinä mielessä tämä kirjoitus lienee turha ja tarpeeton.

      Näin uskon.

    • Tervaa.ja.sulotuoksuja

      ;)

      • Plup-Plup-ja-Plup

        Plup-plup-plup. Osui ja upposi. :))))


    • Bioliuotus-Australiassa

      //Eihän sinun kanssasi kehtaa enempää temuta täällä, köyhän haju voi tarttua..... Ymmärsin lopultakin, että helmiä ei kannata jakaa sioille tai yrittää neuvoa pösilöä diletanttia. Ei, vaikka oppi jakaisi minun tasoinen ammattimies..... Oletin oikein, kun ennustin, että edes ymmärrä vastaustani.//

      Kyllä, kyllä: tuossa oli ihan ammattimiehen puhetta.

      Oikeastaan on turha keskustella TalviVAARASTA, kun kaikki jo tietävät tilanteen onnettoman surkeuden ja tehdyt pahat virheet.

      Jos voimme, kuten Kuikka epäilee, pitää sinua, Tervaperse, maksettuna persoonana, voinet saamaasi rahaa vastaan vastata ihan vain muutamaan helpoimpaan kysymykseen. Tämähän ei auta enää Kainuun luontoa lainkaan, mutta vastauksestasi voi myös maallikko ottaa opikseen ja kertoa sujuvia tarinoita kaikenlaisissa riennoissa ia illanvietoissa.

      //Talvivaara on hyvin rakennettu laitos, sen tuotantokonsepti on teknisesti toimiva.//

      Tiedossa se, että kaivosyhtiö ilmoitti jo ympäristölupahakemuksessaan, että kipsisakka-altaan täyttäminen ei käynnisty vielä rakentamisvaiheessa, mutta allasta tullaan hyödyntämään heti sen valmistuttua vesivarastona kasaliuotuksen aloitusvaihetta varten. Oli suositeltavaa, että allas ja erityisesti patoluiskat vuorataan altaan sisäpuolelta moreenikerroksella. Oli edelleen arvioitu, että kipsisakka-altaalla kipsiliete muodostaa tiiviin täytön altaan pohjalle ja estää veden virtausta täytössä pohjarakenteen läpi. HDPE-kalvoa itsessään pidettiin täysin vettä läpäisemättömänä.

      Selvitysten mukaan oikein asennetun muovitiivisteen kesto rakenteessa on satoja vuosia. Keskeinen tekijä eristeen tiiveydessä on huolellisuus asennuspohjan rakentamisessa, täytön aloittamisessa ja saumojen hitsauksessa, joita seurataan ulkopuolisen valvontatahon toimesta.

      Yhtiö haki lupaa rakentaa allas ennalta sovitulla tavalla, mutta ilman metrin paksuista moreenikerrosta, sillä metrin paksuinen moreenikerros vaadittiin ainoastaan ongelmajätteen kaatopaikkoja tmv. koskien. Lupaviranomainen ei päätöstä tehdessään ottanut täsmällistä kantaa altaan rakenteisiin vaan siirsi rakenteiden hyväksymisen lupaa valtion puolesta valvovalle viranomaiselle eli GTK:lle. Samallahan GTK toimi asiassa myös Talvivaaran konsulttina.

      Kipsisakka-allas oli vuotanut kahteen eri kertaan jo vuosina 2008 ja 2010. Osalla altaan rakentamiseen liittyvistä toimijoista ei ollut kokemusta HDPE-kalvoista tai jätepatoihin ja altaisiin liittyvästä maarakentamisesta lainkaan.

      Raporteista on havaittavissa, että louhepenkereen sekä suojahiekan ja HDPE-kalvon välissä ei ollut niin vahvaa luiskatäyttöä, kuin mitä rakennussuunnitelmiin on piirretty. Vuonna 2012 yhtiö päätyi vesienhallintatilanteen vuoksi siihen, että raffinaattia tullaan ohjaamaan metallin talteenottolaitokselta kipsisakka-altaalle. Kipsisakka-altaan korotuksen osalta ei ollut tehty erillistä riskinarviointia, lupaa raffinaatin pumppaamiseen kipsisakka-altaalle ollut, eikä riskiarviota tai suunnitelmaa pumppaamiseen ollut tehty.

      a) Oli alunperin tiedossa, että kipsisakka-altaalla säilötään myös vettä, samoin oli tiedossa että altaalle tulee muodostumaan sade- ja sulamisvesiä. Miksi altaasta ei tehty vedenpitävää, vaan luotettiin siihen, että vasta itse kipsisakka altaan pohjalle tiivistää altaan vedenpitäväksi?

      b) Miksi kukaan ei ottanut todellista vastuuta kipsisakka-altaan rakenteesta, ja miksi rakenne ei vastannut vahvuudeltaan edes (heikkoa) kuvien mukaista rakennetta? Ennen vuotta 2012 sakka-allas oli vuotanut kahteen eri otteeseen.

      c) Jos oli tiedossa, että hapan raffinaatti liuottaa sakka-altaan pohjan tiivistävää kipsisakkaa, miksi raffiinaattia pumpattiin kahden kuukauden ajan kipsisakka-altaaseen, vaikka lupaa siihen ei ollut?

      //Agglomerointi myös kiihdyttää bioliutuksen käynnistymistä.//

      "Biokasaliuotus on kustannuksiltaan edullinen prosessi, joka tarvitsee toimiakseen vain ilmaa, vettä ja mikrobeja. Prosessin vaatimat investoinnit ja käyttökustannukset ovat pienemmät kuin perinteisillä sulatus- ja jalostusprosesseilla, minkä lisäksi biokasaliuotus on niitä puhtaampi ja ympäristöystävällisempi teknologia." (Talvivaara.com)

      Mielenkiintoinen kannanotto tuosta kiihdyttämisestä. Jos Talvivaaran piti ja pitää toimia bioliuotusperiaatteella, unohtuiko yhtiöltä tai lupaviranomaiselta mainita julkisesti, että tuo "kiihdytetty bioliuotus" kuluttaa 390.000 tonnia rikkihappoa vuodessa?

      Suuri petos ja törkeää verovarojen väärinkäyttöä.

      http://www.talvivaara.com/files/talvivaara/Presentations/Talvivaara_sijoittajatilaisuudet_30_3_-2_4_2009.pdf

      http://www.talvivaara.com/files/talvivaara/muut liitteet/Lupamaaraysten_tarkistus_-_Liite_8_Talvivaaran_kaivoksen_ymparistoriskinarviointi.pdf

      https://publications.theseus.fi/bitstream/handle/10024/8590/Heikkinen.Hannu.pdf

      http://www.talvivaara.com/files/talvivaara/Annual Reports/Talvivaara_Vuosikertomus_2009.pdf

      https://www.avi.fi/documents/10191/144318/3_Liite1_Luvat1.pdf/83bf2c8b-b3a7-4c8d

      • Tervattu-nokka

        Vastaan itse.

        //Oli alunperin tiedossa, että kipsisakka-altaalla säilötään myös vettä, samoin oli tiedossa että altaalle tulee muodostumaan sade- ja sulamisvesiä. Miksi altaasta ei tehty vedenpitävää, vaan luotettiin siihen, että vasta itse kipsisakka altaan pohjalle tiivistää altaan vedenpitäväksi?//

        Ei osattu, ymmärretty eikä haluttu.

        //Miksi kukaan ei ottanut todellista vastuuta kipsisakka-altaan rakenteesta, ja miksi rakenne ei vastannut vahvuudeltaan edes (heikkoa) kuvien mukaista rakennetta? Ennen vuotta 2012 sakka-allas oli vuotanut kahteen eri otteeseen.//

        Ei osattu, ymmärretty eikä haluttu.

        //Jos oli tiedossa, että hapan raffinaatti liuottaa sakka-altaan pohjan tiivistävää kipsisakkaa, miksi raffiinaattia pumpattiin kahden kuukauden ajan kipsisakka-altaaseen, vaikka lupaa siihen ei ollut?//

        Koska osattiin ja haluttiin. Viranomainen antoi asialle sanattoman siunauksensa.

        //Jos Talvivaaran piti ja pitää toimia bioliuotusperiaatteella, unohtuiko yhtiöltä tai lupaviranomaiselta mainita julkisesti, että tuo "kiihdytetty bioliuotus" kuluttaa 390.000 tonnia rikkihappoa vuodessa?//

        Unohtui. Haluttiin ratsastaa ympäristöystävällisen ja luonnonvaroja säästävän laitoksen kustannuksella.

        Kuten Talvivaara itse itsestään julkaisi: "Biokasaliuotus on kustannuksiltaan edullinen prosessi, joka tarvitsee toimiakseen vain ilmaa, vettä ja mikrobeja. Prosessin vaatimat investoinnit ja käyttökustannukset ovat pienemmät kuin perinteisillä sulatus- ja jalostusprosesseilla, minkä lisäksi biokasaliuotus on niitä puhtaampi ja ympäristöystävällisempi teknologia." (Talvivaara.com)

        Hiihaa... Ja miljardi veronmaksajien rahaa.


    • TopraHujanen

      http://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005381400.html?ref=rss

      "Yle: Valtion omistama Terrafame järjestää hirvijahtiviikonlopun – yt-neuvottelut käynnissä samaan aikaan

      Valtionyhtiö Terrafame aikoo järjestää kutsuvierailleen viikonlopun yli kestävän hirvijahdin kestityksineen, kertoo Yle. Yle sai haltuunsa toimitusjohtaja Joni Lukkaroisen allekirjoittaman kutsun jahtiin.

      Ylen käsiinsä saaman kutsun mukaan Terrafame järjestää vieraille kuljetukset lentokentältä majoitukseen, kuusi eri ruokailua sekä majoituksen Vuokatissa sijaitsevassa luksushuvilassa jopa kolmeksi yöksi. Huvilan viikonloppuvuokra on Ylen mukaan jopa 1 500 euroa.

      Lukkaroinen kiisti Ylelle osan kutsun sisällöstä, ja kommentoi, että vierailijat huolehtivat itse kustannuksistaan. Myöhemmin Terrafamen viestintä kuitenkin vahvisti, että kaivosyhtiö tarjoaa ruoan, majoituksen sekä kyydit. Terrafame ei kertonut, keitä kutsuvieraat ovat."

      Lukkaroinen yritteli lintilöidä vaan kärähti housut polvitaipeissa.

      Hyvähän son hirvestystä harrastaa ja kestityksiä tarjoilla veronmaksajien piikkiin.
      Normi maan tapa elikkä se paljon parjattu rakenteellinen korruptiohan se vain sieltä pilkistää.

      Mitenkähän lienee, kopsahtiko perseentervaajan lukittavaa mallia olevan paremman luokan postilaatikon läppä Kankkulan kutsukirjeen saapumisen merkiksi?

      "Samaan aikaan yhtiö käy yt-neuvotteluita

      Vähennystarve on enintään 50 henkeä. Henkilövähennyksiä perustellaan toiminnan vakiintumisella ja kokonaisuuden tehostamisella."

      No pianhan se nähdään mille tasolle Suhmuran toiminta on vakiintunut, pari ensimmäistä tämän vuoden kvartaalia meni hyvin, tappiot kasvoivat samassa tahdissa laskennallisten tuotantolukujen kanssa.
      Oliskohan se tämän kolmannen vuosineljänneksen tappio semmoiset 40 - 50 miljoonaa euroa?
      Jos vain on tuotantotavoitteissa pysytty.

      Kertaushan se on opintojen äitee;
      "Lukkaroinen kiisti Ylelle osan kutsun sisällöstä, ja kommentoi, että vierailijat huolehtivat itse kustannuksistaan."

      Oikeusvaltion periaatteiden mukaista avointa hallintokulttuuria tässä esitellään ihan valtion omistaman yhtiön johdon toimesta.
      Onhan se vähän häpeällistä järjestää peijaisia ja orgioita velkarahalla, minunkin mielestäni.

      "Terrafame ei kertonut, keitä kutsuvieraat ovat."

      Mitäpä se köyhille kuulukaan.
      Turhasta vain parkuvat.
      Kateelliset perseaukiset.

    • DI-TKL-ja-YVA

      //Suomalainen ei ole koskaan ollut kovin ketterä myöntämään sitä, kun sattuu olemaan väärässä. Uskon, että elämälle vieras, katkera huutele Talvivaarasta jatkuu hamaan maailman tappiin.//

      //Turhaan sinä höpötät ympäristölain määräyksiä minulle. Minä sentään olen ollut mukana laatimassa ison teollisuuslaitoksen YVA-hakemusta, sinä et..... Minä taas satuin olemaan oikeassa, toivottavasti huomasitte.//

      Selatessa näitä vanhoja tarinoita tuntuu siltä, että omaa etua tavoittelevat insinööripojat ovat olleet tavoittelemassa kruunua leikissä nimeltä Kukkulan kuningas - siis Pekka Perän siivellä. Ei tiedä, pitäisikö esimerkiksi näiden kahden herran kohdalla itkeä vai nauraa:

      "Kaivoksen johtajana pitkään toiminut Lassi Lammassaari sanoo kuulustelupöytäkirjassa, ettei kasvaneille vesistöpäästöille tehty mitään vielä vuonna 2009. Lammassaari sanoo tarkistaneensa jälkikäteen suunnitteluyhtiö Pöyryn vuosiraportin, jossa kootaan yhteen kaivoksen tärkeimmät tarkkailutulokset. Lammassaaren mukaan siinäkään ei mainittu esimerkiksi korkeaa sulfaattipitoisuutta."

      – En ymmärtänyt, että näillä olisi jotain ympäristöllistä merkitystä. En tiennyt kohonneisiin arvoihin perussyytä enkä tapaa, miten se olisi voitu hoitaa. Näin siis vastaa kaivoksen johtaja!

      Kainuun käräjäoikeus tuomitsi Talvivaara-yhtiön johdolle ympäristön turmelemisesta päiväsakkoja yhteensä noin 34 000 euroa.

      DI Lammassaari oli mukana laatimassa kaivoksen ympäristövaikutusten arviontia. Lammassaari itse ei kuitenkaan ymmärtänyt asiasta mitään, eikä sitä konsulttina toiminut suunnitteluyhtiö Pöyrykään osannut suomeksi hänelle kertoa. On Suomen insinöörikoulutuksen taso laskenut merkittävästi.

      Kehitysjohtajana toimineelle Lassi Lammassaarelle vaadittiin joulukuussa 2016 vankeusrangaistusta, syyttäjän mukaan hän oli saanut sisäpiirikaupoilla jopa 220 000 euroa rikoshyötyä.

      ////

      "Talvivaaran ympäristövaikutuksia selvittänyt kiistää oman edun tavoittelun. Nikkelikaivoksen ympäristövaikutuksia arvioinut erityisasiantuntija Olli Salo ei näe mitään ristiriitaa siinä, että hänellä on tiivis kytkös yhtiöön."

      "Rovaniemeläinen Olli Salo oli vielä loppuvuodesta Talvivaaran kuudenneksi suurin omistaja. Osakkeita hänellä oli tuolloin noin 7,4 miljoonaa kappaletta. Prosentuaalinen omistus oli 0,4 prosenttia.... Joulukuun lopussa Saloa ei kuitenkaan enää näy suurimpien omistajien listalla. Sen sijaan sinne on ilmestynyt samassa kuussa perustettu Jouluapu Oy. Sille on merkitty noin 5,5 miljoonaa osaketta eli 0,3 prosentin osuus."

      Salon aiemmin omistama yritys Lapin Vesitutkimus teki aikoinaan myös Talvivaaran ympäristövaikutusten arvioinnin.

      ////

      Soiva peli se on. Ollut sitä paperilla jo vuodesta 2004 saakka, kun Lapin Vesitutkimus Oy aloitti YVA-hankkeen.

      https://www.google.fi/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0ahUKEwjB1p2csMLWAhWoNJoKHeJ3DSUQFggkMAA&url=http://www.ymparisto.fi/download/noname/{8BC00796-B389-469F-BC0F-9E8BFB9EEBDB}/43140&usg=AFQjCNHZQVKZdHb-UAANulSIKJkO6r7bVw

      Lähde: Kaleva, MTV-3, Talouselämä

      • DI-TKL-ja-YVA

        //... Lammassaaren mukaan siinäkään ei mainittu esimerkiksi korkeaa sulfaattipitoisuutta. – En ymmärtänyt, että näillä olisi jotain ympäristöllistä merkitystä. En tiennyt kohonneisiin arvoihin perussyytä enkä tapaa, miten se olisi voitu hoitaa. Näin siis vastaa kaivoksen johtaja!//

        Luin yläasteen kemian kirjasta ja vielä wikipediasta, että suurin osa rikkihaposta koostuu sulfaateista. Eihän diplomi-insinöörin koulutuksella tuollaista asiaa voikaan ymmärtää, sillä kuluttaahan nimimerkin Tervattu Perse kuvaama "kiihdytetty bioliuotus" ainoastaan 390.000 tonnia rikkihappoa vuodessa.

        390.000 tonnia rikkihappoa tarkoittaa reilua tuhatta tonnia rikkihappoa päivässä eli noin kahtakymmentäviittä täyttä neljänkymmenen tonnin rekkaa päivässä; junalasteissa mitaten vähemmän. Eihän tuossa tehtaan johtaja voikaan mitään perussyytä tai tapaa tietää, varsinkaan, jos on ollut vain suunnittelemassa laitosta ja vain sen ympäristövaikutusten arviointia.

        Kyllä kai tuollaisen pienen määrän happoa voisi piilottaa saunan taakse. Vertailun vuoksi Suomessa on 285 000 lypsylehmää. 390 000 000 kiloa rikkihappoa - vaikkapa 390 miljoonaa maitopurkillista - vuodessa vastaa Talvivaaraan suhteutettuna sitä, että joka toinen Suomessa tuotettu maitopurkki olisi rahdattu Talvivaaran kaivoksen saunan taakse piiloon. Tuskin silläkään mitään ympäristöllistä vaikutusta olisi, vai mitä?

        "Biokasaliuotus on kustannuksiltaan edullinen prosessi, joka tarvitsee toimiakseen vain ilmaa, vettä ja mikrobeja. Prosessin vaatimat investoinnit ja käyttökustannukset ovat pienemmät kuin perinteisillä sulatus- ja jalostusprosesseilla, minkä lisäksi biokasaliuotus on niitä puhtaampi ja ympäristöystävällisempi teknologia." (Talvivaara.com)

        Hiihaa... Ja miljardi veronmaksajien rahaa. Hyvin se käy ja kukkuu.


    • eilaulaeikäsoita

      Jauhot kurkussa.

    • Persikan.tervaaja

      Meidän soiva ja kukkuva peli - Terrafame - ryhtyy jalostamaan raaka-aineita sähköauton akkuihin. Kun nikkeliä ja kobolttia piisaa, niin mikäpä sitä on tehdessä. Ja mikä parasta, valtion rahaa ei tarvita centtiäkään. Yhtiö rahoitta pikkuinvestoinnin ihan itse.

      Ministeri Orpo oli kovasti tyytyväinen. Onkohan Kuikka?
      Koskahan täällä taas alkaa parku siitä, että väärin rikastuttu. ;)))

      • TopraHujanen

        Heh.
        Osavuosikatsauksen jälkeen media uutisoi Kankkulan poksahtaneen voitolle.
        Jälleen kerran.
        Totuushan oli hivenen toinen.

        "Yhtiö rahoitta pikkuinvestoinnin ihan itse."

        Heh.
        https://yle.fi/uutiset/3-9925227
        "Terrafame saattaa rakentaa akkukemikaalitehtaan – yhtiölle lisää yksityistä rahoitusta 172 miljoonaa"
        Huomaathan sanan "saattaa".

        Totuushan on siellä jossakin, rivien välissä.
        Rahat ovat finito, kassa tyhjä.
        Uraanin talteenotosta haaveillaan.
        Samoin akkukemikaalien jalostamisesta.
        Kepun kannatus piakkoin sinisten tasolla, joten valtio ei enää uskalla dumpata euroja Terrashameen.

        Mutta eipä hätiä mitiä.
        Kerrotaan uusista mahdollisista tuotannonaloista ja otetaan lisää velkaa.
        Valtio takaa, kuten teki Talvivaaran aikoihinkin. Yli kaksisataa miljoonaa veronmaksajien varoja siirrettiin ulkomaisten sijoittajien tappioiden korvauksiin.
        Kotimaiset piensijoittajat odottelevat edelleen saadakseen edes tappiontasausoikeuden.

        "Galena sitoutuu kaikkiaan noin 86 miljoonan euron sijoitukseen."
        Valtio takaa tuonkin sijoituksen.

        Mitäpä näistä uutisista saadaan raavittua kasaan johtopäätösten tekemiseksi?

        Terrashame ei tule kuuna kullaan päivänä tuottamaan voittoa nikkelikaivoksena.
        Uraani, jos lupa saadaan, tuo hyvin pienen lisäarvon, vähän sama kuin malariasääski pieraisisi Saharan erämaassa.

        "Yhtiön tiedotustilaisuudessa kerrottiin, että kaivosalueelle kaavaillaan ison akkukemikaalitehtaan rakentamista. Terrafamen on tarkoitus rakennuttaa tehdas ja operoida sitä itse.

        Suunnitelman mukaan rahoittajana toimisi Galena. Tehdas voisi tuoda 30 työpaikkaa, ja liikevaihtoa 200 miljoonaa euroa. Laitos voisi aloittaa toimintansa vuonna 2020.

        Yhtiön mukaan investointipäätös tehtaaseen on määrä tehdä ensi keväänä."

        "Kaivosyhtiö Terrafame saa lisää rahoitusta samoilta yksityisiltä rahoittajilta, jotka ovat rahoittaneet yhtiötä jo aiemmin tänä vuonna.

        Terrafame on sopinut rahoituksesta Galenan, Trafiguran ja Sammon kanssa. Nyt sovitun kokonaisuuden arvo on noin 172 miljoonaa euroa. Tarkka summa on 200 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria."

        Huomaathan, että rahoituspäätös on jo tehty, vaikka investointipäätöstä kaavaillaan vasta ensi kevääksi.

        "Galena, Trafigura ja Sampo ovat jälleen mukana rahoittamassa kaivosyhtiö Terrafamea. Valtio pysyy yhtiön enemmistöomistajana, mutta osuus laskee."

        12,8 % suli valtion omistusosuutta tuossa rahoitusjärjestelyssä, joten lienee turha retostella, ettei valtio osallistuisi kankkulan rahoitukseen.
        Viisi-kuusi vuotta kun noita uusia, valtion takaamia rahoitusjärjestelyjä sumplitaan niin valtion omistusosuus kaivoksesta on nolla.
        Jäljelle jää vain jumalaton raiskio ja valtion takaamat velkojien ja sijoittajien saatavat.

        Näin Panama- ja paratiisipapereiden julkaisujen aikaan ei pidä unohtaa myöskään Terrashamen yhden osakkaan veroparatiisikytköksiä satojen eri yhtiöiden kautta.
        Jostakin kumman syystä siinä ei nähdä mitään ongelmaa valtion ainakin toistaiseksi omistaman yhtiön kohdalla.

        Ei sille mitään voi, että aina vähän pyrkii hyrskityttämään kun näitä uutisointeja Terrashamen menestystarinasta lueskentelee, vaikka vakavista asioista onkin kyse.

        Mitähän mielikuvituksellista saammekaan kuulla ensi keväänä...?


    • Persikan.tervaaja

      ”Kerrotaan uusista mahdollisista tuotannonaloista ja otetaan lisää velkaa. ”
      Näinhän ne teolliset investoinnit yleensä menevät. Yhtiö ottaa lainaa ja investoi. Toinen vaihtoehto on kääntyä osakkaiden puoleen ja ruinata rahaa omistajilta.

      ”Huomaathan, että rahoituspäätös on jo tehty, vaikka investointipäätöstä kaavaillaan vasta ensi kevääksi. ”
      Tämäkin on normaali marssijärjestys. Ensin varmistetaann rahoitus ja vasta sitten huudellaan julki, että nyt harkitaan investointia.

      Hyvin tämä hyrskyttää. Toivokaamme yhdessä menestystä kainuulaisille ja valtion isolle omistusosuudelle. ;)))

      • TopraHujanen

        "Ensin varmistetaann rahoitus ja vasta sitten huudellaan julki, että nyt harkitaan investointia."

        https://yle.fi/uutiset/3-9925227

        "Galena sitoutuu kaikkiaan noin 86 miljoonan euron sijoitukseen. Siitä puolet käytetään ylösajon viimeisiin vaiheisiin sekä nikkeli- ja kobolttisulfaattihankkeen toteutettavuustutkimuksiin, suunnitteluun sekä alkuvaiheen pääomatarpeeseen. "

        43 M€ tarvitaan nikkelikaivoksen ylösajoon tässä vaiheessa.
        Sillä porskutellaan hyvässä lykyssä puolisen vuotta.
        Terrashamella ei ole kassassa killinkiäkään, ei edes sulfaattihankkeen toteutettavuustutkimuksiin tarvittavaa määrää.
        Tuota pyöräähän ei ole tarvis keksiä uudelleen.

        Investointiharkintauutisoinnilla peitellään vain kankkulan kannattamattomuutta, yli kymmenen vuotta on tuherreltu ja saatu n. 3 miljardin euron tappiot aikaseksi.
        Ympäristövahingot kirsikoivat kakun.

        Terrashame on niin iso puhallus, että sen keskeyttäminen ei ole enää mahdollista poliittisellakaan tasolla.
        Veroparatiisipelureillehan tämä on vain idioottivarma sijoitus.
        Idiootti = Suomen valtio = suomalaiset veronmaksajat.

        Valtio kaappasi kaivoksen niiden omistajilta ja nyt sitä omistuspohjaa siirrellään veroparatiiseihin.
        Hallituspaikat mennevät tällä nykyisellä omistuspohjalla fifty - fifty eli valtiolla 3 ja ulkomailla 3. Voivat jopa jakaantua 4 - 2 veroparatiisien hyväksi.

        "Toivokaamme yhdessä menestystä kainuulaisille ja valtion isolle omistusosuudelle."

        Kahdeksaatoista maakuntaahan sitä Suomeen näillä näkymin kaavaillaan, onko meillä oikeasti varaa toivoa menestystä niille kaikille?


    • Persimonin.Tervaaja

      "Valtio kaappasi kaivoksen niiden omistajilta..."
      Minäkin omistin tovin aikaa Talvivaaraa. Ei valtio minulta mitään kaapannut, minä möin omistukseni aivan kohtuullisella voitolla eteenpäin, kuten pörssisijoittamisen hyviin tapoihin kuuluu. Ei omistusta pidä koskaan jäädä hautomaan kuin kana muniaan.

      Tovi sitten sinä huutelit sulfaatista. Etkös huomannut, että nyt tuotteina olisivat nikkeli- ja kobolttisulfaatti ts. se sulfaatti päättyisi tuotteisiin vesistön asemasta. Kaiken järjen mukaan sinun pitäisi nyt huudella riemuhuutoja. ;)))

      • TopraHujanen

        "Etkös huomannut, että nyt tuotteina olisivat nikkeli- ja kobolttisulfaatti ts. se sulfaatti päättyisi tuotteisiin vesistön asemasta. "

        Huomasin toki.
        Huomasin myös tuon sulfaatin tuotteistamisen mahdollistavan rahoituskuvion todellisen tarkoitusperän.
        Olen ollut myös huomaavinani, että yhtiön tiedotteiden mukaan kankkulassa ympäristöasiat olisivat jo kunnossa; sisäkiertoinen prosessi, Nuasjärvestä pumpataan tarvittaessa lisää vettä janoisten basillien tarpeeseen, ei enää happokuolemia ihmis- kuin eläinkunnankaan keskuudessa, Kainuun korpivedet puhdistuvat ihan omikseen jne...

        Tosiasiassa noissa läjityskasoissa muhii kohtuullisen kokoinen ympäristöpommi uraaneineen, sulfiitteineen, raskasmetalleineen osv., joten kaikkien kannalta olisi parasta saada ne noukittua sieltä talteen.

        Eikä se olisi pahitteeksi välillä kertoa asiat niin kuin ne todellisuudessa ovat eikä vain keinottelijoiden etuja silmällä pitäen.
        "Uhkapeliimme huimimpaan mä en kyllästy milloinkaan" tuntuvat rallattelevan nuo kankkulasta hyötyvät pelurit paratiisisaarillaan.
        Ja mikäpä se on rallatellessa, hyvissä ajoin massit liiveihin ja uutta kuviota kehiin.
        Oletettavasti tulemme vielä näkemään useammankin organisaatiomuutoksen tämän kruunun jalokiven tiimoilta.

        Jokos se kohta alkaisi olla taas aika kypsä pörssiin listautumiselle...?
        Lontoostahan se viimeksi aloitettiin, nyt kun on noita kansainvälisiä toimijoitakin mukana niin Wall Streethän se olisi soppeli paikka.
        Siellä vain saattaa joutua tarkempaan syyniin, joten parempi lienee uunotella tätä kaikin puolin katajaista kansaa.


    • Persian.Tervaaja

      Äläpä nyt turhaan mussuta. Kyllä sinä Kuikkaseni tämän tajuat: Kun Terrafame kasvaa ja menestyy, se on kaikkien etu. Omistajat rikastuvat, ympäristövahingot minimoituvat, kainuulaiset saavat työtä, verottaja saa verotuloja ja valtio herrat leipää.

      Toivokaamme Terrafamelle hyvää. ;)))

    • onseerihieno

      Talvivaaran kaivoksen ympäristövahinkojen korvaussovittelut päättyvät. Käräjätuomari Kari Turtiaisen mukaan neuvotteluja ei kannata jatkaa, koska vahingoille ei ole löytynyt maksajaa.

      Perseentervaaja sai siis juuri sen, mitä halusi. Kiitos, hieno ja kukkuva, kaikin puolin kaunis peli.

      https://www.ilkka.fi/uutiset/kotimaa/talvivaaran-ympäristövahinkojen-sovittelumenettely-päättyi-tuloksettomana-1.2479583

    • Persimonin.kyllästäjä

      Meillä Suomessa on vallalla se käytäntö, että joka aidan kaataa, se myös viulut maksaa. Nyt sovintomenettelyssä toisena osapuolena oli Talvivaara Sotkamo Oy:n konkurssipesä.

      Kuten yleisesti tiedetään, kun konkurssipesää velkoo, pääsääntöisesti saa vain tikkuja kynsien alle. Niin tässäkin.

      Kovin valitettava asia.

    • TopraHujanen

      Mikä ihmeen Talvivaara?

      http://www.ahtium.com/

      "Talvivaara Kaivososakeyhtiö Oyj on nyt Ahtium Oyj. "

      Ja ei kun uutta matoa koukkuun:

      https://www.kauppalehti.fi/uutiset/uutinen/nQnT8qej

      "Hallitus hakee valtuutuksia noin 419 miljoonan uuden osakkeen antamisesta, mikä vastaa noin 10 prosenttia Talvivaaran osakkeista. Osakeannilla olisi määrä kuitata yhtiön velkoja."

      Originellinkin kankkulan kassassa olleet 5 M€ lienevät jo löytäneet uudet onnelliset omistajat.
      Kankkulan seuraajahan (Terrashame) olisi asetettu konkurssiin jo aika päiviä sitten, ellei vät nepotismi ym. lieveilmiöt ohjailisi tätä ns. liiketoimintaa.

      Kuten tuolla aiemmin jo totesinkin:

      "Oletettavasti tulemme vielä näkemään useammankin organisaatiomuutoksen tämän kruunun jalokiven tiimoilta."

      Hulluhan se on joka lypsävän lehmän tappaisi. ; )))

    • TopraHujanen

      Pari pointtia tuohon Ahtiumin osakeantiin liittyen:

      https://www.is.fi/taloussanomat/porssiuutiset/art-2000001902429.html
      Julkaistu: 28.1.2016 15:48

      "Kun Terrafame hankki viime vuonna Talvivaara Sotkamon kaivostoiminnan, on ollut epäselvää, mikä rooli jää pörssinoteeratulle Talvivaaralle. Nyt osakkeenomistajilla on vielä mahdollisuus päästä Terrafamen omistajiksi.
      Talvivaaran emoyhtiön selvitysmies Pekka Jaatinen pitää tänään julkistettua järjestelyä Terrafamen kanssa onnistuneena. Se täyttää osakkeenomistajien tavoitteen, jonka mukaan pörssiyhtiöllä on halutessaan edelleen rooli kaivostoiminnassa."

      Vaan kuinkas kävi?

      Valtio kaappasi kaivoksen omikseen maksamatta otnan kopeekkaakaan.
      Talvivaaran osakkeen omistajat jäivät nuolemaan näppejään, heille ei annettu edes mahdollisuutta tappion tasaukseen verotuksen kautta.

      Hyvin ymmärrettävää, sillä Ahtiumin kaavaileman 419 miljoonan kpl:een osakeanti kattaa vain n. 10 % Talvivaaran osakekannasta.

      Elikkä edesmenneen Talvivaaran kokonaisosakemäärä on yli 4 miljardia kappaletta ja mikäli arvioimme yhden osakkeen keskimääräiseksi arvoksi 1 euro (parhaimmillaan osakkeen kurssi huiteli yli 7 euron, joten arvio lienee alakantissa) kankkulan osakkeenomistajilla olisi reilusti yli 4 miljardia euroa tappioita hyödynnettäväksi verotuksessa tappiontasauksen kautta.

      Mikäli valtio päästäisi Talvivaaran, nyk. Ahtiumin, konkurssiin, se tietäisi valtiolle yli miljardin euron menetyksiä pääomaverotuksessa.

      Siispä jatketaan puijuuttamista, se on niin poliitikoiden kuin viranhaltijoidenkin yhteinen tahtotila.
      Laeista viis.

      Ja se toinen närästyksen aihe:

      https://www.is.fi/taloussanomat/porssiuutiset/art-2000001902429.html

      "Talvivaaran Kaivososakeyhtiö myy sopimuksen mukaan Terrafamelle kaivoksen laboratoriot, geologisen datan ja myöhemmin myös tuotannossa tarvittavan kalkkilaitoksen. Talvivaara vapautuisi järjestelyjen jälkeen veloistaan ja vastuistaan, minkä jälkeen käteen jäisi nettona vielä 3,8 miljoonaa euroa.

      – Tällöin pörssiyhtiö on täysin velaton ja voi tehdä sijoituksia muuallekin. Mahdollista on toimia monellakin eri alalla, Jaatinen sanoo. "

      Jopa minäkin, suhteellisen tyhmä ja vajavaisen mielikuvituksen omaava, voisin kuvitella jossakin toisessa asiayhteydessä tuollaisella lausumalla päästävän käräjäsaliin törkeästä petoksesta epäiltynä.

      "täysin velaton", vakuuttelee selvitysmies Jaatinen.

      Vaan kuinkas se suu nyt pannaan?

      Ahtium, Talvivaaran reinkarnaatio, kaavailee kuittaavansa osakeannilla velkojaan, joita ei selvitysmies Jaatisen mukaan pitäisi olla olemassakaan.

      Vai onko näillä nimen vaihdoksilla ja siihen liittyvällä osakeannilla tarkoitus kuitata valtion saatavat Talvivaarasta?
      Solidiumhan omistaa entisen Talvivaaran osakkeista 7,6 % (https://www.kauppalehti.fi/uutiset/uutinen/nQnT8qej).

      Vai rahoitetaanko osakeannilla Terrashamen toimintaa pienen mutkan kautta?

      Sitäpä tarina ei kerro ja hyvä niin.
      Satujahan on kerrottu ja luikuria lasketeltu tässä vuosien varrelle jo ihan riittämiin tämän puhalluksen tiimoilta.

      Ensi keväästä tuleekin verraten mielenkiintoinen; iskeekö Väykky riittävästi kapuloita lehmäkauppiaan rattaisiin, miten Terrashame muotoilee uudelleen sulfiittihankkeensa rahoituskuviot, milainen on se luomuporkkana, jolla Ahtium koukuttaa tuulipuvut...

      Notta hauskuutta piisaa....

    • TopraHujanen

      Nämä ne ovat hauskoja, satusetä Andersenkin harmittelee tuotantonsa arkipäiväisyyttä:

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000001897886.html

      ""Haluamme edistää pörssiyhtiö Talvivaaran yrityssaneerausohjelman edistymistä", sanoi elinkeinoministeri Olli Rehn (kesk.) Helsingin Sanomissa tiistaina.

      Tämä oli yksi peruste sille, että valtion omistama Terrafame Group osti belgialaiselta Nyrstarilta 216 miljoonan euron velkasaamiset, jotka belgialaisfirma oli kirjannut jo arvottomiksi omassa taseessaan.

      Alaskirjauksella Nyrstar oli tunnustanut, että mikään ihme ei voi pelastaa saatavia. Suomen valtio tarjosi kuitenkin Nyrstarille odottamattoman ihmeen."

      Noo, onhan noita ihmenäkyjä sittemmin putkahtanut esiin.

      "Suomen uusi hallitus on nimittäin tehnyt täysin uuden linjavalinnan Talvivaaran suhteen. Edellinen elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok.) kannatti voimakkaasti pörssiyhtiö Talvivaaran päästämistä konkurssiin, mutta uusi elinkeinoministeri Rehn näyttää kääntäneen peukkunsa toiseen suuntaan. Terrafamen arvottomista saatavista maksama summa kertoisi, kuinka jyrkästi valtion linjaus on muuttunut."

      Olli-poikahan sai palkkioviran Suomen Pankista....

      "Talvivaara-klusterin pelastaminen on perusteltua
      Valtion päätös jatkaa Talvivaaran jäljiltä jääneen kaivostoiminnan pelastamista Terrafamen nimissä näyttää sinänsä jotenkin perustellulta. Koko kaivostoiminnan lopettaminen olisi ollut raju isku sadoille työntekijöille ja alihankkijoille. Lisäksi kaivoksen lopetuskustannukset olisivat olleet jättimäiset. Tämä olisi ollut valtava alueellinen ja valtakunnallinen takaisku.

      Tämäkin arvio voi tosin osoittautua vääräksi, jos kaivostoiminta tuottaa tappiota vuosikausia. Pitkä tappioputki onkin valitettavan suuri uhka. Tarrafamelle tärkeän nikkelin hinta on muiden raaka-aineiden tavoin niin alhaalla, että Sotkamossa jalostetaan todennäköisesti lähinnä tappioita."

      "että Sotkamossa jalostetaan todennäköisesti lähinnä tappioita."

      MOT.

      "Lisäksi kaivoksen lopetuskustannukset olisivat olleet jättimäiset."

      "Olisivat olleet"??
      Tuota lumipalloahan potkitaan vain eteenpäin.

      "Pörssiyhtiön sijoittajia ei pidä pelastaa"

      Eipä tietenkään, mutta kuinkas se on sen tappiontasausoikeuden kanssa?

      Eipä tässä enää voi kuin ihmetellä ja seurailla tätä nykyistä elämän menoa.

      Istuva presidenttikin (juristi koulutukseltaan) väitti eilisessä vaalikeskustelussa, että ei ole laitonta piilotella kotonaan laittomasti maassa oleskelevaa matua, ellei virkavallan sattuessa kolkuttamaan ovea ja kysymään, "jotta onko Saddamia näkyny?", heittäydy tietämättömäksi.
      Siis rikollisen kätkeminen on sitten laillista.

      Paljon se on Suomi kehittynyt sadassa vuodessa - 1917 marski totesi päiväkäskyssään, jotta "teloitettava tavattaessa", olipa syytä elikkä ei.
      Muutama kymmenen tuhatta suomalaistahan kokikin ennenaikaisen lähdön teloituskomppanioiden edessä, nyt samanmoinen määrä nuoria kotimaansa ja omaisensa hylänneitä nuoria miehiä saavat erityissuojelun puolustusvoimain ylipäälliköltä.

      Keu.

      Mutta muutenhan valtakunnassa on kaikki hyvin, Suomi on puolueeton tai sotilaallisesti liittoutumaton, miten vain.
      Paitsi tietenkin se Naton kanssa solmittu isäntämaa-sopimus, jossa Nato sai oikeuden Suomen maaperään, luomuruokaan ja erinomaiseksi tunnustettuun terveydenhoitoon (tietenkin ilmaiseksi), Suomi-neito ei kainouttaan viitsinyt pyytää minkäänlaisia vastavuoroisia velvoitteita Natolta.

      Eipä tässä taida enää mikään yllättää.

    • Suoraan-Oppikirjasta

      //Talvivaara käy ja kukkuu - soiva peli se on... Hyvin tämä hyrskyttää. Toivokaamme yhdessä menestystä kainuulaisille ja valtion isolle omistusosuudelle. ;)))..... Vedenpuhdistus pelittää, jätevesinä poistuvan veden sulfaatti ja metallipitoisuudet ovat rutkasti alle lupa-arvojen. Missä tässä on se vuosisadan ympäristökatastrofi? Voisiko joku selittää vielä kerran.//

      Perseentervaaja siis yks'kantaan toteaa, että missään ei ole tehty mitään väärin. Koskaan.

      ///

      //Yllätys oli se, että pienissä vesistöissä sulfaatteja sisältänyt jätevesi kerrostuu niin voimakkaasti, että vuotuiset täyskierrot eivät riitä sekoittamaan vettä. Jätealtaiden vuodot vielä pahensivat tilannet dramaattisesti, koska tällöin vesistöihin pääsi kertalaakista suuria määriä sulfaatteja..... Järveen oli tullut sulfaattia enemmän kuin koskaan oli arvattu.//

      Ei varmasti arvattu, koska paranneltu versio "kiihdytetystä bioliuotuksesta" kuluttaa ympäristöluvan mukaisesti vain 390.000 tonnia rikkihappoa vuodessa. Pakkohan sen on tulla yllätyksenä, että 250 000 henkilöauton kappalemäärää vastaava paino rikkihappoa pitäisi piilottaa johonkin. Saunan taakse tuollainen määrä voidaan valuttaa.

      //Kaivoksen johtajana pitkään toiminut Lassi Lammassaari sanoo kuulustelupöytäkirjassa, ettei kasvaneille vesistöpäästöille tehty mitään vielä vuonna 2009. Lammassaari sanoo tarkistaneensa jälkikäteen suunnitteluyhtiö Pöyryn vuosiraportin, jossa kootaan yhteen kaivoksen tärkeimmät tarkkailutulokset. Lammassaaren mukaan siinäkään ei mainittu esimerkiksi korkeaa sulfaattipitoisuutta.//

      //Kemiallisesti kerrostuneen alueen pinta-alahan on tällä hetkellä vasta ainoastaan 1200 hehtaaria.... Vielä vuonna 2014 rikkihappoa laitoksella kulutettiin lähes 200 000 tonnia vuodessa//

      //Kaivoksen johtaja Lammassaari: -En ymmärtänyt, että näillä olisi jotain ympäristöllistä merkitystä. En tiennyt kohonneisiin arvoihin perussyytä enkä tapaa, miten se olisi voitu hoitaa. Näin siis vastaa kaivoksen johtaja!//

      Dipl. ins. Lammassaari oli käräjille tultaessa menettänyt (siis unohtanut) kaiken sen tiedon, mitä hanelle oli seitsemän vuoden opintojen aikana yritetty tunkuttaa. Kehitysjohtajan ja konsultin jakkaroilla myöskään mitäään ei tullut opittua - käräjillä tuhannet junanvaunulliset rikkihappoa eivät enää olleetkaan piirtyneet tunnolliseksi tiedetyn miehen silmien verkkokalvoille.

      ///

      //Talvivaaran kaivoksen ympäristövahinkojen korvaussovittelut päättyvät. Käräjätuomari Kari Turtiaisen mukaan neuvotteluja ei kannata jatkaa, koska vahingoille ei ole löytynyt maksajaa.// (www.ilkka.fi)

      Kaikki meni hienosti, kuten nimimerkki Perseentervaaja meille muille tahtoi kertoa. Ainoat lopullisesti syyttömiksi todetut ovat sijaiskärsijät ts. Pekka Perän lapset. Perhe on joutunut muuttamaan ulkomaille. Toivottavsti eivät tyhjin käsin, Lontoo kun on kallis paikka asua.

      Kyllä terveenä itseään pitävien ihmisten oikeudentunto on kummallinen: on hyvää ja kaunista katsella näin mainiosti soivaa peliä. Soittimen virittäjällä on nuottikorva kohdillaan, muuta ei kukaan voine sanoa.

    • Mäntysoipa

      On se soiva.

      Entisen Talvivaaran toimitus­johtajalle Pekka Perälle syyte törkeästä sisäpiiri­tiedon väärin­käyttämisestä.

      Syyttömyysolettaman mukaan rikoksesta epäiltyä ja syytettyä on pidettävä syyttömänä, kunnes hänen syyllisyytensä on laillisesti näytetty toteen.

      https://www.hs.fi/talous/art-2000005545396.html

    • Jättipuhallus

      https://areena.yle.fi/1-2562026

      "Jättiläinen – elokuva Talvivaarasta ja suomalaisesta korruptiosta"

      Meillä mitään korruptiota.
      Mitä nyt poliitikot, virkamiehet ml. KRP sähläilevät rahan ja virkauran perässä.
      Ei tuossa elokuvassa mikään muu yllättänyt kuin sen esittäminen YLE:llä.

      "Hyvä tarina", sillä sitä rahaa pumpataan omiin taskuihin.
      Tehtaan johtoa, poliitikkoja, virkamiehiä ja YVA-selvityksen tehneet tuotiin esiin ihan omilla nimillään.
      Perseentervaajaa ei mainittu.

      Kannattaa katsoa.

      • lakimies.trollaa

        Ei kai mainittu kun sen aika menee Tasamaan.Tietotoimisto ja Vuoriston.Oikea.Media nimimerkeillä persseilyyn maahanmuuttopalstalla.


    • TopraHujanen

      Myönnän erehtyneeni kun arvelin, että Talvivaara, nyk. Ahtium pystyisi vielä jymäyttämään tuulipukuja.

      https://www.kauppalehti.fi/uutiset/ahtium-eli-entinen-talvivaara-hakeutuu-konkurssiin---kaikki-kivet-on-kaannetty/GvSitkdf

      "Kaikki kivet on käännetty. Sekä hallitus että koko henkilöstö ovat osallistuneet merkittäviin kustannussäästötalkoisiin, jotta toiminnan kehittämistä on voitu ylläpitää. "

      Fat Ladyt (Perä & Kumppanit) ovat käännelleet kaikki kivet ja kahmineet yhtiön kassassa olleet miljoonat parempiin taskuihin.

      ""Viimeisen reilun neljän vuoden aikana Yhtiön yrityssaneeraus- ja taseen tervehdyttämisprosessit saatiin vietyä päätökseen, mutta valitettavasti Yhtiön omien liiketoimintahankkeiden kasvattaminen, uusien liiketoimintojen hankkiminen sekä näihin toimenpiteisiin tarvittavan rahoituksen varmistaminen osoittautuivat ylivoimaiseksi tehtäväksi käytettävissä olevan ajan ja resurssien puitteissa", Ahtiumin hallituksen puheenjohtaja Tapani Järvinen kommentoi tiedotteessa."

      "etsinyt uusia liiketoimintakokonaisuuksia, jotka yhdistettynä yhtiön omiin liiketoimintoihin ja ydinosaamiseen olisivat luoneet pohjan uuden rahoituksen hankkimiselle, tiedotteessa kerrotaan."

      Omia liiketoimintoja ei ollut ja ydinosaaminenkin keskittyi hyvien tarinoiden kertomiseen.
      Pohjaa ei ollut senkään vertaa kuin niissä surullisen kuuluisissa kipsisakka-altaissa.

      Toivottavasti valtio ei puutu konkurssimenettelyyn ja saadaan vihdoinkin tämä stoori loppuun ja päästään naatiskelemaan Trafikuran "hyvistä tarinoista".
      Alkupalojahan niistä on jo kuultukin.

    • Persimonin.kyllästäjä

      "Pörssiin nimellisesti listattu Ahtium eli entinen Talvivaaran Kaivososakeyhtiö hakeutuu konkurssiin. "
      Eihän se pelkkä tarina loputtomiin kanna. Mutta kunnioitettavan pitkään Ahtiumin johto saattoi nostaa kunnollista palkkaa yhtiöstään. Kun nyt sitten eväät on syöty ja voirasia nuoltu, voidaan sanoa tyhmille sijoittajille, että tämä oli nyt tässä.

      Kuikka ilmaisee asian näin: "....kahmineet yhtiön kassassa olleet miljoonat parempiin taskuihin." Asia on loivasti kärjistetty. Eihän tappiollisen liiketoiminnan pyörittäminen, ja siinä yhteydessä myös palkkojen maksu, ole laitonta.

      Valistunut sijoittaja kylläkin tiesi tämän jo vuosia sitten. Nykyisten omistajien kannalta konkurssiuutinen on hyvä. Konkurssi laittaa pisteen kaikelle taikinoinnille ja sijoittaja pääsee viimeinkin kirjaamaan entisen Talvivaaran Kaivososakeyhtiön osakkeet tappiontasauksessa tappioksi. On sitten toinen kysymys, kuinka monella pienosakkaalla on muita osakkeita tai pääomatuloja, jotta tappiontasausta ylipäätään voi hyödyntää.

      Mitä taas tulee Terrafameen, siis varsinaiseen Talvivaaraan, niin sehän pyörii kuin Trölli Kuopion torilla.
      https://www.tekniikkatalous.fi/tekniikka/metalli/talvivaara-kohun-laannuttua-uskaltaa-jo-luvata-tasta-tulee-erittain-kannattava-yritys-6702305
      Siitä voi lueskella lisääkin aiheesta.

      Olkaapa ihmisiksi. ;)))

      • tosikummainsinööri

        Tuo trolli se jaksaa trollata ihan loppuun saakka. On kuitenkin mukavaa, että olet löytänyt rasisteista itsellesi uusia ystäviä.


      • Piikkilankakauppias
        tosikummainsinööri kirjoitti:

        Tuo trolli se jaksaa trollata ihan loppuun saakka. On kuitenkin mukavaa, että olet löytänyt rasisteista itsellesi uusia ystäviä.

        Äläpä nyt, Trölli hyvä, katkeruuteesi tukehdu. Winkkari oli ja meni, valtiokin pitää ison rahanjaon asian tiimoilta, kunhan ehtii.

        Heitä jo hiiteen tuo mököttäminen. Kyllä elämä kantaa. ;)))


      • metaIIurgi
        Piikkilankakauppias kirjoitti:

        Äläpä nyt, Trölli hyvä, katkeruuteesi tukehdu. Winkkari oli ja meni, valtiokin pitää ison rahanjaon asian tiimoilta, kunhan ehtii.

        Heitä jo hiiteen tuo mököttäminen. Kyllä elämä kantaa. ;)))

        > Winkkari oli ja meni, valtiokin pitää ison rahanjaon asian tiimoilta, kunhan ehtii.

        Siis samanlainen jako kuin Talvivaaran tiimoilta? Talvivaara käy ja kukkuu - soiva peli se on, kuten sanot. Konserni oli kokonaisuutena piensijoittajille hieno sijoitus, ihan kuin WinCapita, Madoff ja Haka-rakennusliike. Ajoissa kun älysi hankkiutua eroon sijoituksistaan, kuten sinä sukulaismiehesi opastamana, sai pitää kaikki voittovaransa. Rehellistä rahan tekoa.

        Mukavaa, että olet löytänyt vuoriston rasisteista itsellesi uusia ystäviä.


      • Piikkilankakauppias
        metaIIurgi kirjoitti:

        > Winkkari oli ja meni, valtiokin pitää ison rahanjaon asian tiimoilta, kunhan ehtii.

        Siis samanlainen jako kuin Talvivaaran tiimoilta? Talvivaara käy ja kukkuu - soiva peli se on, kuten sanot. Konserni oli kokonaisuutena piensijoittajille hieno sijoitus, ihan kuin WinCapita, Madoff ja Haka-rakennusliike. Ajoissa kun älysi hankkiutua eroon sijoituksistaan, kuten sinä sukulaismiehesi opastamana, sai pitää kaikki voittovaransa. Rehellistä rahan tekoa.

        Mukavaa, että olet löytänyt vuoriston rasisteista itsellesi uusia ystäviä.

        Sanonpa uudestaan: Heitä hiiteen tuo mököttäminen, tärvelet vain terveytesi sillä.


      • Piikkilankakauppias
        Piikkilankakauppias kirjoitti:

        Sanonpa uudestaan: Heitä hiiteen tuo mököttäminen, tärvelet vain terveytesi sillä.

        PS. Sijoittaminen on sitä, että osaa ostaa ja myydä oikeaa aikaan. Aivan laillista touhua se on. Vallankin, jos vertaamme pörssisijoittamista Winkkariin. ;)))


      • MetaIIurgi
        Piikkilankakauppias kirjoitti:

        Sanonpa uudestaan: Heitä hiiteen tuo mököttäminen, tärvelet vain terveytesi sillä.

        > Heitä hiiteen tuo mököttäminen, tärvelet vain terveytesi sillä.

        Mukavaa, että olet löytänyt vuoriston rasisteista itsellesi uusia ystäviä. Jos olen nähnyt oikein, sinusta pidetään kovasti myös nykyisessä kirjoitusympäristössäsi. Olet pidetty kaikkialla, mihin sinut johdatetaan. Heh....!


      • Piikkilankakauppias
        MetaIIurgi kirjoitti:

        > Heitä hiiteen tuo mököttäminen, tärvelet vain terveytesi sillä.

        Mukavaa, että olet löytänyt vuoriston rasisteista itsellesi uusia ystäviä. Jos olen nähnyt oikein, sinusta pidetään kovasti myös nykyisessä kirjoitusympäristössäsi. Olet pidetty kaikkialla, mihin sinut johdatetaan. Heh....!

        Päätit sitten ajaa vielä pari kierrosta karusellissa. ;)))


      • Vahvat-Sivuleikkurit
        Piikkilankakauppias kirjoitti:

        Päätit sitten ajaa vielä pari kierrosta karusellissa. ;)))

        "Mukavaa, että olet löytänyt vuoriston rasisteista itsellesi uusia ystäviä."

        Olinkin ymmärtänyt asian väärin: ei sinusta tuolla foorumilla pidetäkään.... Sinua haukutaan Matiksi ja ties miksi muuksi epeliksi perussuomalaisten valtaamalla maahanmuutto-osastolla.

        Sinä muistat minut henkilönä, joka piti lupauksensa ja joka pyrki puhumaan niin totta kuin vain suinkin osaa. Eikö niin? Sinusta oli täällä meille muille oikein hyvä vastus, perustelit asiasi ja jopa muutit mielipiteistäsi. Siis tarvittaessa, jos olit johtaja Laihon tai muiden viranomaisten puolesta väärin informoitu. Tämän sanottuani voin totuuden nimissä todeta, että kyllä sinä tuolla maahanmuutossa vastaat kymmentä tavallista pulliaista eikä yhdeskääntoista tuota vastusta.

        Voidaanko sanoa, että osa kirjoittajista on sinulle jopa raivoissaan? Osa haluaisi sinusta jopa maahanmuutosta vastaavan ministerin, vai mitä! Kyllä sinun tarinoillesi saa nauraa (edelleen) ja vielä enemmän naurattaa se, kun aitosuomalaiset ovat sinulle täysin raivoissaan. Mielipiteet ovat toki hyviä olemassa. Respect.


    • Piikkilankakauppias

      "...joka pyrki puhumaan niin totta kuin vain suinkin osaa."
      Näinhän se Haloska hymyssä suin yhä muistelee Anneli Jäätteenmäkeä. Miksipä minä, vaatimaton kauppias, en muistelisi sinua samassa hengessä;)))

      • Piikkilankakauppias

        "...joka pyrki puhumaan niin totta kuin vain suinkin osaa."

        PS. Kielikuva muistelusta olikin varsin hankala. Luulen, että suora ilmaus olisi parempi:
        Kyllähän minäkin, vaatimaton kauppias, muistelen sinua samassa hengessä.


      • Katiskaverkkokauppias

        Soli Kätteisen Jykä, joka vakuutteli puhuvansa niin totta kuin vain osaa.
        Ja miltei samaan hengenvetoon höpötteli absoluuttisesta totuudesta.
        Kätheinenhän oli lupin jäsen, "Nuuskis" oli sutkin jäsentunnus.
        Tuija Por**li, KRP:n tutkija, sai Käteisen ansiosta Suomen valkoisen ruusun 1. luokan mitalin kultaisine lehdyköineen kun kieltäytyi kirjaamasta Muiskun kuulustelupöytäkirjaan Käteisen nimeä.
        KRP, tuo varsinainen absoluuttisen totuuden torvi, ( ; ))) ) myöhemmin Käteisen jäsenyydestä kysyttäessä, valehteli silmää isommin räpyttelemättä nimikaimojen menneen sekaisin kuin Handen preesensit ja futuurit.
        Voe voe sitä absoluuttisten tottuuksien määrää mitä tässä lupin tappauksessa on kuultu.
        KRP:llakin tuli kiintiöt täyteen valheitten osalta muutamaksi vuosikymmeneksi.


      • Piikkilankakauppias
        Katiskaverkkokauppias kirjoitti:

        Soli Kätteisen Jykä, joka vakuutteli puhuvansa niin totta kuin vain osaa.
        Ja miltei samaan hengenvetoon höpötteli absoluuttisesta totuudesta.
        Kätheinenhän oli lupin jäsen, "Nuuskis" oli sutkin jäsentunnus.
        Tuija Por**li, KRP:n tutkija, sai Käteisen ansiosta Suomen valkoisen ruusun 1. luokan mitalin kultaisine lehdyköineen kun kieltäytyi kirjaamasta Muiskun kuulustelupöytäkirjaan Käteisen nimeä.
        KRP, tuo varsinainen absoluuttisen totuuden torvi, ( ; ))) ) myöhemmin Käteisen jäsenyydestä kysyttäessä, valehteli silmää isommin räpyttelemättä nimikaimojen menneen sekaisin kuin Handen preesensit ja futuurit.
        Voe voe sitä absoluuttisten tottuuksien määrää mitä tässä lupin tappauksessa on kuultu.
        KRP:llakin tuli kiintiöt täyteen valheitten osalta muutamaksi vuosikymmeneksi.

        http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/jaatteenmaen-paaministeriura-paattyi-valehteluun/276827/

        Sole mihkän Jykä. Soli Anneli, joka jäi kiini valheesta ja pökäsi hätäpäissään että niin totta ku ossaa.


      • Katiskaverkkokauppias
        Piikkilankakauppias kirjoitti:

        http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/jaatteenmaen-paaministeriura-paattyi-valehteluun/276827/

        Sole mihkän Jykä. Soli Anneli, joka jäi kiini valheesta ja pökäsi hätäpäissään että niin totta ku ossaa.

        No kato perkhele, Jätemäkihän tuon on alunperin lanseerannu.
        Kätehinen toisti tuon kanisterina ollessaan 200 hupihenkilön edessä.
        Siitä son sitten levinnyt:

        http://www.iltalehti.fi/uutiset/201701102200051726_uu.shtml

        "Pääministeri Sipilä toisti MTV:llä Anneli Jäätteenmäen selityksen: "Olen toiminut niin oikein kuin osaan""

        Tuo absoluuttinen totuus on kuitenkin lähtöisin Kätehisestä:

        https://www.uusimaa.fi/blogit/matti-putkonen/112790-absoluuttinen-totuus

        "Absoluuttinen totuus on, että Suomen talouden, työllisyyden ja eläkemaksukyvyn turvaamiseksi on meidän hinnalla millä hyvällä pelastettava euro. Samalla pelastetaan myös Kreikka, Espanja sekä niitä rahoittaneet pankit. Se on jokaisen suomalaisen etu. Näin vakuuttavat edelleenkin pääministeri Jyrki Katainen ja valtiovarainministeri Jutta Urpilainen yhteen ääneen. Kataisen ja Urpilaisen absoluuttinen totuus realisoituu nyt jo opettajien palkkojen alentamisina."

        Ja kuis ollakhan, sekin on sitten levinnyt:

        "Jatkoa seuraa muiden julkisen sektorin työntekijöiden palkkojen alentumisina. Vastuullinen europolitiikka vaatii omat uhrauksensa. Turha kysyä miksi maksajina ovat aina peruskansalaiset. Absoluuttinen totuus on se, minkä keskustan väistyvä puheenjohtaja Mari Kiviniemi loihti lausuessaan: ”Tämä on vain myrkkymalja, joka on juotava.”"

        Kätehinen ja Kiviniemi ovat saaneet huippuvirat EU:n itseään ruokkivan organisaation ylisillä.
        Sinne se mennee tuo Sipiläkin, sen verta syvällä on uittanu kieltään Merkkelin perkkelin persiessä.


    • VirkkiErtanen

      https://www.iltalehti.fi/talous/a/29fb98fe-1115-4b78-a851-55c87751f497

      "”Älkää lähettäkö sähköposteja, älkää jättäkö jälkeä, että kokoonnumme. Älkää merkitkö kokouksen aihetta kalentereihinne. Mieluummin älkää tehkö kalenterimerkintöjä ollenkaan”, näin ympäristöministeriön kansliapäällikkö, Hannele Pokka kuvaa tuoreessa kirjassaan Talvivaaran sisäpiirissä (Otava 2019) salaista tapaamista, jossa perustettiin virkamiesten ja asiantuntijoiden kriisiryhmä, joka alkoi valmistautua vuonna 2008 toimintansa aloittaneen Talvivaaran kaivosyhtiön konkurssiin vuonna 2013."

      "Pokan mukaan Virtanen linjasi myös, että ryhmän kokouksista tehtäisiin niin epäselvät pöytäkirjat, että jos ne joskus vuotaisivat julkisuuteen, kukaan ei pääsisi perille, mistä on keskusteltu."

      Näin alustettiin n. 86 000 suomalaisen piensijoittajan ryöstö Suomen valtion toimesta.
      Ulkomaiset institutionaaliset sijoittajat maksettiin hiljaisiksi n. 210 miljoonalla eurolla.

      Olikohan Perseentervaaja tuossa virkamiehistä ja asiantuntijoista koostuneessa rikollisryhmässä mukana?
      Otaksun, että oli.
      Ehkäpä näemme hänetkin vielä leivättömän pöydän ääressä kun Suomi ottaa haparoivia ensiaskeleitaan oikeusvaltion kivikkoisella polulla.
      Toivossa on hyvä elää...

    • 12345654321

      Lestat yleensä elävät toivossa. Ketjua selaamalla huolestuin.
      Lestat on myös solmusana sekä Auer että Aarniokäräjillä, joista jälkimmäinen on vasta esitutkinnan tutkintasolmussa eli hovioikeuden päätöstä odotellaan.
      Lesta on sillä tavalla vaikea sana että pohjoissuomalainen naapurinakka on sekoittanut itsensä ja pääministerin samaan solmuun ja luulee että tuntematonta Metsäpirtin emäntää syytetään pääministerin uskosta.
      Pilvissä on tärkeää tietoa sekä pääministerille että Metsäpirtin akalle ja solmusana on l e s t a.

    • Kiihtelysvaaralle

      Suomalaiset sanonnat on toki hankalia ja toivotaan ettei ne pieruna Saharaan lennähtäneet huumetynnyrit sekotu Talvivaarakortteihin.
      Toivotaan että pelimiesten Pokka pitää.

    • SeSoiSilloinNytJaAina

      //Olikohan Perseentervaaja tuossa virkamiehistä ja asiantuntijoista koostuneessa rikollisryhmässä mukana?//

      Vaikea vastata tuohon, mutta riittävän tyhmä, itsekäs ja huonomuistinen se oli. Sellainen koulukiusaajaluonne.

      //Talvivaara käy ja kukkuu - soiva peli se on... Hyvin tämä hyrskyttää. Toivokaamme yhdessä menestystä kainuulaisille ja valtion isolle omistusosuudelle. ;)))..... Vedenpuhdistus pelittää, jätevesinä poistuvan veden sulfaatti ja metallipitoisuudet ovat rutkasti alle lupa-arvojen. Missä tässä on se vuosisadan ympäristökatastrofi? Voisiko joku selittää vielä kerran.//

      Kaikki on mennyt ohjekirjan mukaan. (Perseentervaaja)

      //Yllätys oli se, että pienissä vesistöissä sulfaatteja sisältänyt jätevesi kerrostuu niin voimakkaasti, että vuotuiset täyskierrot eivät riitä sekoittamaan vettä. Jätealtaiden vuodot vielä pahensivat tilannet dramaattisesti, koska tällöin vesistöihin pääsi kertalaakista suuria määriä sulfaatteja..... Järveen oli tullut sulfaattia enemmän kuin koskaan oli arvattu.//

      Kaikki on mennyt tässäkin ohjekirjan mukaan. (Perseentervaaja)

      Kiihdytetyn bioliuotuksen versio kulutti ympäristöluvan mukaisesti vain 390 000 000 kiloa rikkihappoa vuodessa. Tuollainen määrä happoa ja sulfaattia voidaan piilottaa vähänkään isomman saunan taakse, koska ämpäreissä laskettuna se ei ole kuin 20 000 000 ämpärillistä.

      //Kaivoksen johtajana pitkään toiminut Lassi Lammassaari sanoo kuulustelupöytäkirjassa, ettei kasvaneille vesistöpäästöille tehty mitään vielä vuonna 2009. Lammassaari sanoo tarkistaneensa jälkikäteen suunnitteluyhtiö Pöyryn vuosiraportin, jossa kootaan yhteen kaivoksen tärkeimmät tarkkailutulokset. Lammassaaren mukaan siinäkään ei mainittu esimerkiksi korkeaa sulfaattipitoisuutta.//

      //Kemiallisesti kerrostuneen alueen pinta-alahan on tällä hetkellä vasta ainoastaan 1200 hehtaaria.... Vielä vuonna 2014 rikkihappoa laitoksella kulutettiin lähes 200 000 tonnia vuodessa//

      //Kaivoksen johtaja Lammassaari: -En ymmärtänyt, että näillä olisi jotain ympäristöllistä merkitystä. En tiennyt kohonneisiin arvoihin perussyytä enkä tapaa, miten se olisi voitu hoitaa.//

      Ei ainoatakaan virhettä havaittavissa missään tämän laadukkaan ketjun osassa. (Perseentervaaja)

      Tunnolliseksi tiedetty mies, dipl. ins. Lammassaari oli käräjille tultaessa unohtanut kaiken sen, mitä hanelle oli seitsemän vuoden opintojen aikana yritetty tunkuttaa. Kehitysjohtajan ja konsultin jakkaralla opittu oli unohdettu sekin.

      //Talvivaaran kaivoksen ympäristövahinkojen korvaussovittelut päättyvät. Käräjätuomari Kari Turtiaisen mukaan neuvotteluja ei kannata jatkaa, koska vahingoille ei ole löytynyt maksajaa.// (www.ilkka.fi)

      Kaikki meni hienosti, ei virheitä. (Perseentervaaja)

      On ollut hyvää ja kaunista katsella näin mainiosti soivaa peliä.

    • Terrashame

      Kruununjalokivi se takoo tasaista tuottoa.
      Miinusmerkkistä.

      Ihmemieheksikin (ei ihmeiden näkijäksi) luonnehdittu Lauri Ratia runoili taannoin, jotta Terrashame tuottaa voittoa vielä niinkin alhaisella nikkelin hinnalla kuin n. 8 000 taalaa tonnilta.
      11 516 $:n hinnallakin pamahti tappiota viimeisellä neljänneksellä n. 10 miljoonaa euroa.
      Nettotappiota tuli 6,2 miljoonaa euroa koko vuoden aikana.

      Äkkiä vain sitä akkukemikaalijutskaa pystyyn niin saadaan rahoitusta muutamaksi vuodeksi.
      Ja sitten eikun kehittelemään uutta matoa pistettäväksi koukkuun.

      Soiva peli se on kunhan vain hyviä tarinoita piisaa.
      Varsinainen osinkokone.

      • MoktarValuuttakauppias

        Ei kuku muualla kuin Moktarin päässä.


    • Anonyymi

      Jaa, Terrashame tuo Talvivaaran viaton perillinen takoo tasaista tuottoa suomalaisten veronmsajien iloksi. Tosin huomattavan miinusmerkkistä. Ihmeiden aikoja ja ilmastonmuutosta odotellessa. Karvareuhka päässä keskellä kesää.

    • Anonyymi

      Moktarihan vaikuttaa nykyään Gretan aatteen liputtajana hurskaana maahanmuuttopalstalla. Osaa valkkumaisesti tekeytyä ilmaston ystäväksi, vaikka piereskelyilläänhän hiilijalanjälkeään kovinkin kasvattanut. Mites ne osakkeet nyt???

    • Anonyymi

      Kyllä se asia on niin että Moktarina menetit kaiken sen vähän kunnioituksesi tällä palstalla. Jos nyt sitä olikaan.

      • Anonyymi

        Se on vihattu mies kaikkialla, missä avaakaan suunsa. Mutta se on trollin tarkoituskin, sillä paras reaktio on vihareaktio, ja ko. periaatteella M. on valinnut myös fooruminsa.


    • Anonyymi

      https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006277715.html

      || Tuore tutkimus paljastaa: Terrafamen jätevedet ovat sittenkin turmelleet suurta järveä Sotkamossa. Kaivoksen jätevesiä johdettiin parinkymmenen kilometrin päähän, koska jätevesien ei pitänyt vaikuttaa suureen järveen merkittävästi. Tutkija pitää isossa järvessä tapahtuneita muutoksia huolestuttavina. ||

      Valuuttakauppias: "Vedenpuhdistus pelittää, jätevesinä poistuvan veden sulfaatti ja metallipitoisuudet ovat rutkasti alle lupa-arvojen. Missä tässä on se vuosisadan ympäristökatastrofi?"

      Tämän menee hyvin. On se hienoa, että Valuuttakauppias aka Moktar kykenee selittämään mustan valkoiseksi. Se on taito sinänsä; joku enemmän asiasta tietävä voisi väittää sitä valehteluksi tai että valkopesua pyritään tunkemaan hanuriin.

    • Anonyymi

      Perseentervaaja kirjoitti:

      "Kohta pumpataan vettä Nuasjärvestä kohti kaivosta eikä vain päinvastoin.

      Vedenpuhdistus pelittää, jätevesinä poistuvan veden sulfaatti ja metallipitoisuudet ovat rutkasti alle lupa-arvojen. Missä tässä on se vuosisadan ympäristökatastrofi?
      Voisiko joku selittää vielä kerran."

      No, perseentervaaja, jokos se lamppu vilkuttaa?

      Mielenkiinnolla odotellaan Terrashamen osavuosikatsausta; Ratian mukaanhan
      8 000 dollarin nikkelin tonnihinnalla kaivos toimii omillaan ja nyt on nikkeli porskutellut 17 000 taalan hinnoissa, joten viivan alle jäänee muutama kymmenen miljoonaa voittoa.

      Taikka sitten ei.

      • Kysytään uudestaan: "Vedenpuhdistus pelittää, jätevesinä poistuvan veden sulfaatti ja metallipitoisuudet ovat rutkasti alle lupa-arvojen. Missä tässä on se vuosisadan ympäristökatastrofi? Voisiko joku selittää vielä kerran."

        Kun kaikki toiminta on lupaehtojen mukaista, voiko teollisuuslaitokselta enempää vaatia? ;)


      • Anonyymi
        Valuuttakauppias kirjoitti:

        Kysytään uudestaan: "Vedenpuhdistus pelittää, jätevesinä poistuvan veden sulfaatti ja metallipitoisuudet ovat rutkasti alle lupa-arvojen. Missä tässä on se vuosisadan ympäristökatastrofi? Voisiko joku selittää vielä kerran."

        Kun kaikki toiminta on lupaehtojen mukaista, voiko teollisuuslaitokselta enempää vaatia? ;)

        "Tuore tutkimus paljastaa: Terrafamen jätevedet ovat sittenkin turmelleet suurta järveä Sotkamossa. Kaivoksen jätevesiä johdettiin parinkymmenen kilometrin päähän, koska jätevesien ei pitänyt vaikuttaa suureen järveen merkittävästi. Tutkija pitää isossa järvessä tapahtuneita muutoksia huolestuttavina."

        "Kun kaikki toiminta on lupaehtojen mukaista, voiko teollisuuslaitokselta enempää vaatia?"

        Joko tuore tutkimus on täyttä soopaa, lupaehdot määritelty virheellisesti tai väitteesi lupaehtojen noudattamisesta ei pidä paikkaansa.

        Siitä vain valitsemaan.


    • Anonyymi

      Moktar-Valuuttakauppias-Gubta: "Vedenpuhdistus pelittää, jätevesinä poistuvan veden sulfaatti ja metallipitoisuudet ovat rutkasti alle lupa-arvojen. Missä tässä on se vuosisadan ympäristökatastrofi? Voisiko joku selittää vielä kerran."

      Iltalehti tänään: "Talvivaaran johtajien tuomiot pysyivät ennallaan. Korkein oikeus (KKO) ei muuttanut Rovaniemen hovioikeuden ratkaisun lopputulosta Talvivaaran ympäristörikosasiassa. P. P. tuomittiin törkeästä ympäristön turmelemisesta ja L. L. ympäristön turmelemisesta."

      Voisiko M-V-G vielä kerran selittää, minkä vuoksi Korkein oikeus vahvisti hovioikeuden antamat tuomiot ympäristönturmelemisesta, jos kaikki ympäristöasiat oli Talvivaarassa hoidettu ihan pilkulleen? On harvinaista, että tuomio annetaan, jos kaikki on kunnossa. Olisiko kuitenkin niin, Gubtan väitteistä huolimatta, että 400 000 vuotuista tonnia rikkihappoa pyrittiin piilottamaan vastalämmitetyn saunan taakse?

      • Anonyymi

        Lakkokirjoittajan huomio.
        Talvivaaraan en ole tutustunut
        Minulle ainoa rajanveto Talvivaaran suhteen tapahtui jo silloin kun kaikki alkoi Talvivaarassa paljastua.
        Kuuntelin Ylen uutisia jossa satunnaista sotkamolaista haastateltiin, miespuolinen vanhempi henkilö oli kyseessä.
        Hän sanoi jotenkin näin:ei minua Talvivaaran päästöt huoleta. Onneksi minun kesämökkini on Sotkamon pohjoispuolella, sinne ei päästöt leviä.
        Niin että rajanveto huolehtimisessa oli sille Herralle helppoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lakkokirjoittajan huomio.
        Talvivaaraan en ole tutustunut
        Minulle ainoa rajanveto Talvivaaran suhteen tapahtui jo silloin kun kaikki alkoi Talvivaarassa paljastua.
        Kuuntelin Ylen uutisia jossa satunnaista sotkamolaista haastateltiin, miespuolinen vanhempi henkilö oli kyseessä.
        Hän sanoi jotenkin näin:ei minua Talvivaaran päästöt huoleta. Onneksi minun kesämökkini on Sotkamon pohjoispuolella, sinne ei päästöt leviä.
        Niin että rajanveto huolehtimisessa oli sille Herralle helppoa.

        Samahan se oli tuon M-V-G:n kohdalla: huuteli turhaan, kaukaa ja lämpimikseen.


      • Anonyymi

        MG: n elämä perustuu päihteisiin ja trollaukseen yksin elävänä outona saivartelijana.
        Onneksi akkansa sai persusta paremman ukon itselleen, kun vanha (joka ei osaa nillityksestään huolimatta koskaan kirjoittaa) jäi erakkona palstahäirikön elämää viettämään. Hip, hei ja huhheijaa taas.
        Miksi yhdellä nettiklovnilla täytyy olla monta erilaista sinistä nikkiä päästäkseen pätemään?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        MG: n elämä perustuu päihteisiin ja trollaukseen yksin elävänä outona saivartelijana.
        Onneksi akkansa sai persusta paremman ukon itselleen, kun vanha (joka ei osaa nillityksestään huolimatta koskaan kirjoittaa) jäi erakkona palstahäirikön elämää viettämään. Hip, hei ja huhheijaa taas.
        Miksi yhdellä nettiklovnilla täytyy olla monta erilaista sinistä nikkiä päästäkseen pätemään?

        Narsismi.
        Vain ja ainoastaan.


    • Anonyymi

      // On hyvää ja kaunista, että valtion ei tarvitse romuttaa meidän kaikkien yhteistöä omaisuutta ja pilkkahintaan myydä osina sitä, mikä nyt on soiva peli.;)))) //

      On, on. Hyvää on ja kaunista.

      Mutta mitä ovatkaan ne osakesijoitukset, joita suomalaiset kuitenkin katuvat? Aika moni 80.000 suomalaissijoittajasta voinee tiivistää tuntemuksensa Talvivaarasta näin: "Olin osana ympäristökatastrofia. Rahat meni ja paskat jäi luontoon." (Taloussanomat.fi)

      Kansa ajattelee kysyttäessä ilmeisen rehellisesti tuntemuksistaan, mutta näin kai sitten Moktarkin. Moktar-Valkun mielestä Talvivaara perillisineen on kuin viimeisen päälle viritetty Landola: mahtava äänipohja, kauniisti lakattua kirsikkapuuta, näyttävä muotoilu ja uudet kielet hienolla soinnilla. Ihan kuin Talvivaara: sitä oli ja on kaunista kuunnella ja lopputulosta katsella.

      Ja, hei, Valkku-Moktar, ennen kuin sanot mitään tapojesi mukaista: Winkkarihan ei ollut osakesijoitus, se oli Hanskin tekemä törkeä petos, kupru, josta hän kärsi rangaistuksen. Tiedossa on myös se, että KERROIT rikastuneesi Talvivaarassa omien sukulaistesi kustannuksella, mutta ei se mitään; eivät vain osanneet myydä kertomasi mukaan ajoissa.... Sinut on nähty, edes sukulaisesi eivät pidä sinusta.

      //

      Terrafame on nykyisin kemiantehdas eikä mikään kaivos, ja hienoa että akkukemikaalitehtaan mukana kaivostoiminnan osuus entisestään vähenee.

      Toivotaan, että akkuja menee kaupaksi, ja kyllä niitä saa mennäkin, koska Talvivaaraan paloi jo 600 miljoonaa valtion rahaa ja Terrafamea on nyt rahoitettu 450 miljoonalla. Talvivaaran alasajo tullee maksamaan kokonaisuutena valtiolle jopa 500 miljoonaa.

      Taitoa tässä hankkeessa oli todellisuudessa nollan verran. Jos akkukemikaalitehdas joskus - onnistuessaan - vie Talvivaaran jälkeläisten toimintaa voiton puolelle, siitä kiittäminen lankeaa aivan eri tahoille, kuin alun pitäen olisi kuulunut. Jos uraanin jalostus yellowcake-puolituotteeksi, eli uraanioksidiksi, onnistuu sekin, lisäarvoa on mahdollisuus saada ydinvoimalaitosten polttoainepuolelta. NÄIN asiaa ei todellakaan ajateltu alunperin, ei todellakaan. Tuurilla se laivakin seilaa, ehkä.

      Vielä kun Moktar-Valkku saa puhuttua vastaanottavan vesistön täyskierron ja sedimenttien raskasmetallit tainnoksiin, 2000 kainuulaista työllistä saa olla tyytyväisiä. Muiden tyytyväisyys onkin aivan eri asia.

      • Anonyymi

        Jätä sinäkin jo tuo Talvivaaraprovosointi vähemmälle.
        PPP on pyytänyt anteeksi ja sitähän tässä mietitään, sitä anteeksiantoa.
        700 postipakettienlläjittelijää - onkohan sekään riitelyn arvoinen asia?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jätä sinäkin jo tuo Talvivaaraprovosointi vähemmälle.
        PPP on pyytänyt anteeksi ja sitähän tässä mietitään, sitä anteeksiantoa.
        700 postipakettienlläjittelijää - onkohan sekään riitelyn arvoinen asia?

        Ei tässä PPP:stä tai Talvivaarasta ole erityisesti kysymys, vaan siitä, että eräät jaksavat puolustella väärintekoja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei tässä PPP:stä tai Talvivaarasta ole erityisesti kysymys, vaan siitä, että eräät jaksavat puolustella väärintekoja.

        Ok.


      • Anonyymi

    • https://www.ely-keskus.fi/documents/10191/39655523/Vuokatti_Nuasjärvi_08112019.pdf/227d8161-b244-458e-81be-d2fb18ef063b
      Tässähän sitä olisi ihan aitoa tietoa tyrkyllä, ei tarvitse teidänkään huudella ihan pelkällä mututuntumalta.

      Hyvältä tämä näyttää. Jätevesien purkuputken läheisyydessä syvänteissä pohjaeläimistä on yksipuolistunut, mutta tämäkin vaikutus on kovin pistemäinen.

      Parhaat kuhapaikat ovat edelleenkin hyvässä iskussa. Kannattaa käydä kalassa, Nuasjärven kuhat kasvavat isoiksi.

      • Anonyymi

        Yleensä kun tekee ja uskoo päinvastaista kuin MG esittää, asia on kohdillaan!

        Puhut pelkästä uudesta purkuputkesta ja sen vaikutuksesta.

        Missä kunnossa ovat nyt Salminen, Kalliojärvi, Ylä-Lumijärvi, Lumijoki ja Kivijärvi sekä Laakajärvi, Kivijoki, Kolmisoppi ja Jormasjärvi? Jos haluat sanomallasi ylpistellä, niin menepä sen lisäksi myymään paikalliselle torille ja marketteihin Nuasjärven kalaa. Olisiko kovakin menestys?

        //

        "Helsingin yliopiston tutkijat kertoivat, että Terrafamen käsitellyt jätevedet ovat aiheuttaneet Nuasjärveen laskevan purkuputken lähistöllä happikatoa ja muuttaneet pohjaeläinyhteisöjä, mutta Kainuun Ely-keskus kertoi järven olevan kunnossa."

        "Pohjanläheinen tila purkuputken lähistöllä kuvastaa saastuneen järven tilaa ja on siten ollut selkeästi purkuputken vaikutuksen alaisena...... Muutokset pohjaeläinyhteisöissä eivät johdu saasteista, vaan sulfaattipitoisen veden painavuudesta, mikä aiheuttaa sen, ettei vesi pääse kiertämään ja hapettumaan riittävästi."

        (YLE.fi)

        Talvivaaraan paloi 600 miljoonaa valtion rahaa ja Terrafamea on nyt rahoitettu 450 miljoonalla. Talvivaaran alasajo tullee maksamaan kokonaisuutena valtiolle jopa 500 miljoonaa.

        Taitoa tässä hankkeessa oli todellisuudessa nollan verran. Jos akkukemikaalitehdas joskus - onnistuessaan - vie Talvivaaran jälkeläisten toimintaa voiton puolelle, siitä kiittäminen lankeaa aivan eri tahoille, kuin alun pitäen olisi kuulunut. Jos uraanin jalostus yellowcake-puolituotteeksi, eli uraanioksidiksi, onnistuu sekin, lisäarvoa on mahdollisuus saada ydinvoimalaitosten polttoainepuolelta. NÄIN asiaa ei todellakaan ajateltu alunperin, ei todellakaan.

        MG kun puhuu ympäröivien vesistöjen täyskierron ja sedimenttien raskasmetallit tainnoksiin, 2000 kainuulaista työllistä saa olla tyytyväisiä. Muiden tyytyväisyys onkin aivan eri asia. Kyllä kai miljardilla eurolla myös vesistön täyskierron pitäisi lähteä toimimaan.

        Ostatko talon Kolmisopen rannalta? Saat halvalla.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Yleensä kun tekee ja uskoo päinvastaista kuin MG esittää, asia on kohdillaan!

        Puhut pelkästä uudesta purkuputkesta ja sen vaikutuksesta.

        Missä kunnossa ovat nyt Salminen, Kalliojärvi, Ylä-Lumijärvi, Lumijoki ja Kivijärvi sekä Laakajärvi, Kivijoki, Kolmisoppi ja Jormasjärvi? Jos haluat sanomallasi ylpistellä, niin menepä sen lisäksi myymään paikalliselle torille ja marketteihin Nuasjärven kalaa. Olisiko kovakin menestys?

        //

        "Helsingin yliopiston tutkijat kertoivat, että Terrafamen käsitellyt jätevedet ovat aiheuttaneet Nuasjärveen laskevan purkuputken lähistöllä happikatoa ja muuttaneet pohjaeläinyhteisöjä, mutta Kainuun Ely-keskus kertoi järven olevan kunnossa."

        "Pohjanläheinen tila purkuputken lähistöllä kuvastaa saastuneen järven tilaa ja on siten ollut selkeästi purkuputken vaikutuksen alaisena...... Muutokset pohjaeläinyhteisöissä eivät johdu saasteista, vaan sulfaattipitoisen veden painavuudesta, mikä aiheuttaa sen, ettei vesi pääse kiertämään ja hapettumaan riittävästi."

        (YLE.fi)

        Talvivaaraan paloi 600 miljoonaa valtion rahaa ja Terrafamea on nyt rahoitettu 450 miljoonalla. Talvivaaran alasajo tullee maksamaan kokonaisuutena valtiolle jopa 500 miljoonaa.

        Taitoa tässä hankkeessa oli todellisuudessa nollan verran. Jos akkukemikaalitehdas joskus - onnistuessaan - vie Talvivaaran jälkeläisten toimintaa voiton puolelle, siitä kiittäminen lankeaa aivan eri tahoille, kuin alun pitäen olisi kuulunut. Jos uraanin jalostus yellowcake-puolituotteeksi, eli uraanioksidiksi, onnistuu sekin, lisäarvoa on mahdollisuus saada ydinvoimalaitosten polttoainepuolelta. NÄIN asiaa ei todellakaan ajateltu alunperin, ei todellakaan.

        MG kun puhuu ympäröivien vesistöjen täyskierron ja sedimenttien raskasmetallit tainnoksiin, 2000 kainuulaista työllistä saa olla tyytyväisiä. Muiden tyytyväisyys onkin aivan eri asia. Kyllä kai miljardilla eurolla myös vesistön täyskierron pitäisi lähteä toimimaan.

        Ostatko talon Kolmisopen rannalta? Saat halvalla.

        "Missä kunnossa ovat nyt Salminen, Kalliojärvi..."
        Älä sotke, älä soosaa asian vierestä. Puhe oli Nuasjärvestä.

        Kukaan ei ole kiistänyt kaivoksen läheisten pienvesien pilaantumista. Valtaosa niidenkin vahingosta tapahtui jo silloin, kun pata halkesi 2012. Tämä touhu on jo käsitelty oikeudessa ja kaivoksen silloista johtoa on tuomittu ympäristörikoksesta. Lisäksi näiden pienvesien tila on hissukkseen parantunut, joten niidenkin suhteen toivoa paremmasta on.

        Totuus on edelleenkin se, että Nuasjärvi on maanmainio kalavesi ja kuhat ovat komeita. Kannattaa käydä kalalla. Jos turha höpötys keventää Nuasjärven kalastuspainetta, vielä parempi se on minun kannaltani. Arvostan isoja kuhia yli kaiken. Uistelureissun päälle on mukava saunoa Katinkullan rantasaunassa. Siis siinä saunassa, jonne rupusakki ei yleensä eksy.


    • Anonyymi

      //Älä sotke, älä soosaa asian vierestä. Puhe oli Nuasjärvestä.//

      Ja mitä avaus koskikaan: "Missä tässä on se vuosisadan ympäristökatastrofi?
      Voisiko joku selittää vielä kerran...... Kaivos käynee vielä kaupaksi näillä lumilla. On hyvää ja kaunista, että valtion ei tarvitse romuttaa meidän kaikkien yhteistöä omaisuutta ja pilkkahintaan myydä osina sitä, mikä nyt on soiva peli."

      Sotkamon kokonaisuus oli kuin pähkinäpuinen akustinen Landola, jota myytiin kaikella kansalle Gibson Les Paul -sähkökitarana; ymmärrätkö? Nyt sitten onkin jo tarjolla aivan muuta - ja kyllä miljardin euron jäljiltä pitääkin olla. Nyt puhummekin kaiken maailman suunnittelijoiden ja kaiken maailman töppäilyiden jäljiltä lakatusta sähkökanteleesta, jossa on lisävarusteena akkukäyttöiset vahvistimet. Kukaan ei ollut ostamassa kymmenen vuotta sitten viritettyä sähkökanteletta, ymmärrätkö?

      Tuolla rahalla, siis miljardilla eurolla, pitää jo täyskierron toimia myöskin pikkujärvissä.

      // Kukaan ei ole kiistänyt kaivoksen läheisten pienvesien pilaantumista. //

      Vaati varmasti melkoisen hammasten kiristelyn, että sait tuollaisen totuuden puhallettua hampaittesi välistä!

      // Totuus on edelleenkin se, että Nuasjärvi on maanmainio kalavesi ja kuhat ovat komeita. //

      Totuus on se, että kukaan ei osta ammattikalastajilta mitään pitkään aikaan. Itsehän sitä saa syödä vaikka särkiä taimenena.

      // Siis siinä saunassa, jonne rupusakki ei yleensä eksy. //

      Rasisti; taidat luokitella ihmisiä ihonvärin ja varallisuuden perusteella.

      ||

      Lopeta nyt jo tuo ikuisten vääryyksien puolustelu! Kaikki, mitä tässä asiassa on nähty, on joko luonto hoitanut tai yhteinen raha hoitanut. Minkään sortin taidolla ei ole tässä asiassa mitään tekemistä, vaan sähkökantele käy ja kukkuu puhtaasti suunnittelun ja toteutuksen surkeudesta huolimatta. Sinut on jo nähty ja heppoiseksi havaittu.


      • Anonyymi
        Valuuttakauppias kirjoitti:

        Osaavissa käsissä se akustinen landolakin soi vallan messevästi. ;)
        https://www.youtube.com/watch?v=sdaPoUNk5R8&t=171s

        || Sotkamon kokonaisuus oli kuin pähkinäpuinen akustinen Landola, jota myytiin kaikella kansalle Gibson Les Paul -sähkökitarana; ymmärrätkö? Nyt sitten onkin jo tarjolla aivan muuta - ja kyllä miljardin euron jäljiltä pitääkin olla. Nyt puhummekin kaiken maailman suunnittelijoiden ja kaiken maailman töppäilyiden jäljiltä lakatusta sähkökanteleesta, jossa on lisävarusteena akkukäyttöiset vahvistimet. Kukaan ei ollut ostamassa kymmenen vuotta sitten viritettyä sähkökanteletta, ymmärrätkö? ||

        Osaavissa käsissä - taitoa tässä hankkeessa oli todellisuudessa nollan verran. Asiaa on hoitanut erityisesti kaksi asiaa eli luonto ja lisäraha. Täyskiertoa ei ole saatu toimimaan edes isolla rahalla.


      • Anonyymi kirjoitti:

        || Sotkamon kokonaisuus oli kuin pähkinäpuinen akustinen Landola, jota myytiin kaikella kansalle Gibson Les Paul -sähkökitarana; ymmärrätkö? Nyt sitten onkin jo tarjolla aivan muuta - ja kyllä miljardin euron jäljiltä pitääkin olla. Nyt puhummekin kaiken maailman suunnittelijoiden ja kaiken maailman töppäilyiden jäljiltä lakatusta sähkökanteleesta, jossa on lisävarusteena akkukäyttöiset vahvistimet. Kukaan ei ollut ostamassa kymmenen vuotta sitten viritettyä sähkökanteletta, ymmärrätkö? ||

        Osaavissa käsissä - taitoa tässä hankkeessa oli todellisuudessa nollan verran. Asiaa on hoitanut erityisesti kaksi asiaa eli luonto ja lisäraha. Täyskiertoa ei ole saatu toimimaan edes isolla rahalla.

        Äläpä nyt turhaan jankuta.

        Kuuntele mieluummin, kuinka landola soi osaavissa käsissä. ;)
        https://www.youtube.com/watch?v=y_goHl-GuNk


      • Anonyymi
        Valuuttakauppias kirjoitti:

        Äläpä nyt turhaan jankuta.

        Kuuntele mieluummin, kuinka landola soi osaavissa käsissä. ;)
        https://www.youtube.com/watch?v=y_goHl-GuNk

        Tee sinä mitä osaat, minä teen mitä haluan.

        || Osaavissa käsissä - taitoa tässä hankkeessa oli todellisuudessa nollan verran. Asiaa on hoitanut erityisesti kaksi asiaa eli luonto ja lisäraha. Täyskiertoa ei ole saatu toimimaan edes isolla rahalla. ||

        Kehumasi non-osaavat henkilöt ovat nyt saaneet miljardin lisää rahaa, ja koko Suomen luonnon käyttöönsä. On se vaan kumma, ettei yksi täyskierto lähde toimimaan. Mitä tuosta yhtälöstä vielä puuttuu?


      • Anonyymi
        Valuuttakauppias kirjoitti:

        Äläpä nyt turhaan jankuta.

        Kuuntele mieluummin, kuinka landola soi osaavissa käsissä. ;)
        https://www.youtube.com/watch?v=y_goHl-GuNk

        Landolaa tuo ei ole nähnytkään eikä Dylanin.Poppi osaa edes soittaa MG:nä.
        Varsinainen puuhevosen.peräreikä koko valkkutrolli


      • Anonyymi

    • Ei taidakaan hyvä akustinen kitaramusiikki maistua sinulle . Entäs hauskat videot? Katsopas tästä ja muistele tyhmyyttäsi. ;)

      https://www.ruutu.fi/video/481939
      Tää meni nyt ihan plörinäksi - uskomaton suoritus.

      • Anonyymi

        || Ei taidakaan hyvä akustinen kitaramusiikki maistua sinulle. ||

        Landola, Gibson Les Paul ja akkukäyttöinen sähkökantele. Kyllä kai sitä mieluummin järkevä ihminen maistelee herkullista taimenta kuin saastuneen järven kuhaa.

        || Entäs hauskat videot? ||

        Ei minkään hauskan tarvitse olla video, kun vaikkapa MG:n tarinoita muistelee.... Pitäisikin kaivaa taas se MG:n töppäyslista; siitä tulisi oikea satutuokio paksun kirjan muodossa.

        Mutta tosin.... MG:tä edeltäneen nimimerkin töppäyslistasta saisi kyllä myös KAMALAN hauskan videon. Ohjaajalla voisi yhtäältä olla vaikeuksia aluksi löytää rooliin sopivaa näyttelijää, kun Uuno Turhapurokin on kuopattu, ja toisaalta, jos sopiva näyttelijä löytyisikin, miten näyttelijää ohjeistetaan kertomaan uskomattomia narsistisia ja solvaavia valheita vakavalla naamalla. Yksi toisensa perään, mutta kyllä kai ammattinäyttelijä sopeutuu lähes mihin tahansa rooliin, jos aikaa annetaan tarpeeksi. Onneksi satukirjan käsikirjoitus on itsensä MG:n laatima: jos sanaakaan siinä olisi totta, kaikki rahat takaisin.

        || Katsopas tästä ja muistele tyhmyyttäsi. ;) ||

        En viitsi katsoa tai edes avata, sinut tuntien luultavasti linkin takaa löytyy jonkinlainen virus. Niin tyhmä en ole, että sinuun luottaisin Italian menneen liiran vertaa. Vaihtokurssi on sen verran hatara.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        || Ei taidakaan hyvä akustinen kitaramusiikki maistua sinulle. ||

        Landola, Gibson Les Paul ja akkukäyttöinen sähkökantele. Kyllä kai sitä mieluummin järkevä ihminen maistelee herkullista taimenta kuin saastuneen järven kuhaa.

        || Entäs hauskat videot? ||

        Ei minkään hauskan tarvitse olla video, kun vaikkapa MG:n tarinoita muistelee.... Pitäisikin kaivaa taas se MG:n töppäyslista; siitä tulisi oikea satutuokio paksun kirjan muodossa.

        Mutta tosin.... MG:tä edeltäneen nimimerkin töppäyslistasta saisi kyllä myös KAMALAN hauskan videon. Ohjaajalla voisi yhtäältä olla vaikeuksia aluksi löytää rooliin sopivaa näyttelijää, kun Uuno Turhapurokin on kuopattu, ja toisaalta, jos sopiva näyttelijä löytyisikin, miten näyttelijää ohjeistetaan kertomaan uskomattomia narsistisia ja solvaavia valheita vakavalla naamalla. Yksi toisensa perään, mutta kyllä kai ammattinäyttelijä sopeutuu lähes mihin tahansa rooliin, jos aikaa annetaan tarpeeksi. Onneksi satukirjan käsikirjoitus on itsensä MG:n laatima: jos sanaakaan siinä olisi totta, kaikki rahat takaisin.

        || Katsopas tästä ja muistele tyhmyyttäsi. ;) ||

        En viitsi katsoa tai edes avata, sinut tuntien luultavasti linkin takaa löytyy jonkinlainen virus. Niin tyhmä en ole, että sinuun luottaisin Italian menneen liiran vertaa. Vaihtokurssi on sen verran hatara.

        Mistä nämä kaksi oikein höpöttää. Kyllä joku anonyymi täällä on ihan asiallinen ja asiantuntija.
        Eikös äskettäin, pari viikkoa sitten, tullut joku päätös Talvivaarasta. Asiallinen sekin.
        Mutta kun täällä halutaan globaalit ongelmat ratkoa Talvivaaran kylkiäisinä, niin päässä alkaa soimaan nunnunununnunununnunnunnuu. Eikä saamelaiset ihan viime vuosina ole edes asuneet enää Talvivaaran seutuvilla tietääkseni. Joulupukkiako pitää alkaa odottamaan?


    • Anonyymi

      "En viitsi katsoa tai edes avata, sinut tuntien luultavasti linkin takaa löytyy jonkinlainen virus. Niin tyhmä en ole, että sinuun luottaisin Italian menneen liiran vertaa. Vaihtokurssi on sen verran hatara."

      Historiassa oli aika, jolloin nimimerkkiä Valuuttakauppias luettiin ja jopa uskottiin, tai siis osa vähemmän tietävistä luotti hänen arvauksiinsa. Nyt kun totuus asioista on kaikilla selvillä, hänen luotettavuutensa nimimerkillä MG-Valuuttakauppias on puhdas nolla. Onpa aihe mikä tahansa.

    • Anonyymi

      || Taitoa tässä hankkeessa oli todellisuudessa nollan verran. Jos akkukemikaalitehdas joskus - onnistuessaan - vie Talvivaaran jälkeläisten toimintaa voiton puolelle, siitä kiittäminen lankeaa aivan eri tahoille, kuin alun pitäen olisi kuulunut. Jos uraanin jalostus yellowcake-puolituotteeksi, eli uraanioksidiksi, onnistuu sekin, lisäarvoa on mahdollisuus saada ydinvoimalaitosten polttoainepuolelta. NÄIN asiaa ei todellakaan ajateltu alunperin, ei todellakaan. ||

      Asiaa on siis hoitanut kaksi asiaa, tarkasti ottaen kolme: luonto, miljardi euroa lisärahaa ja hyvä onni, toivotaan että suoranainen ihme.

      Hesari tänään: "Kesällä 2015 valtio osti Talvivaaran kaivoksen, joka oli juuri tehnyt konkurssin ja turmellut ympäristöä. Sitten tapahtui ihme, ja nyt Terrafamen kaivoksella meneekin hyvin. Kaiken lisäksi sinne on pian valmistumassa akkukemikaali­tehdas, josta odotetaan suuria."

      || Sotkamon kokonaisuus oli kuin pähkinäpuinen akustinen Landola, jota myytiin kaikella kansalle Gibson Les Paul -sähkökitarana; ymmärrätkö? Nyt sitten onkin jo tarjolla aivan muuta - ja kyllä miljardin euron jäljiltä pitääkin olla. Nyt puhummekin kaiken maailman suunnittelijoiden ja kaiken maailman töppäilyiden jäljiltä lakatusta sähkökanteleesta, jossa on lisävarusteena akkukäyttöiset vahvistimet. Kukaan ei ollut ostamassa kymmenen vuotta sitten viritettyä sähkökanteletta, ymmärrätkö? ||

      Toivomme kaikki että akkukäyttöinen ja viritetty sähkökantele lähtee vetämään maailmalla. Vaikka MG-Valkku onkin melkoinen-pö-si-lö, hänelläkään tuskin on mitään sitä vastaan että täyskierto lähtee taas pyörimään ja rahaa Kainuuseen virtaa ulkomailta. Silloin paikallisetkin pääsevät nauttimaan voissa paistettua Nuasjärven kuhaa. Nythän siihen ei kukaan täysjärkinen koske edes pitkällä kepillä.

      • Älä turhaan höpise asioista, joista sinä et ymmärrä yhtään mitään. Kitaroista sinun ei kannata selitellä höpöjäsi ja kalajuttusikin ovat nekin pelkkää silkkaa winkkaria. ;)

        Paikalliset pääsevät nauttimaan Nuasjärven voissa paistetusta kuhasta, jos persuus kestää pienoista sadetta, tuulta ja vähän kylmääkin. Ei ne kuhat sieltä järvestä itsekseen maalle pomppaa, ensin ne kuhat on kalastettava . Nykynuori tosin ei osaa laatia ateriaa edes ruodottamasta lohi-fileestä, saati sitten kokonaisesta kuhasta.

        Kuten jo aiemmin totesin, jos ituvihreät alkavat karttaa Nuasjärven kuhaa, se sopii minulle. Pääsee kanta vahvistumaan ja isoimmat kasvamaan vielä isoimmiksi.


      • Anonyymi
        Valuuttakauppias kirjoitti:

        Älä turhaan höpise asioista, joista sinä et ymmärrä yhtään mitään. Kitaroista sinun ei kannata selitellä höpöjäsi ja kalajuttusikin ovat nekin pelkkää silkkaa winkkaria. ;)

        Paikalliset pääsevät nauttimaan Nuasjärven voissa paistetusta kuhasta, jos persuus kestää pienoista sadetta, tuulta ja vähän kylmääkin. Ei ne kuhat sieltä järvestä itsekseen maalle pomppaa, ensin ne kuhat on kalastettava . Nykynuori tosin ei osaa laatia ateriaa edes ruodottamasta lohi-fileestä, saati sitten kokonaisesta kuhasta.

        Kuten jo aiemmin totesin, jos ituvihreät alkavat karttaa Nuasjärven kuhaa, se sopii minulle. Pääsee kanta vahvistumaan ja isoimmat kasvamaan vielä isoimmiksi.

        || Kuten jo aiemmin totesin, jos ituvihreät alkavat karttaa Nuasjärven kuhaa, se sopii minulle. Pääsee kanta vahvistumaan ja isoimmat kasvamaan vielä isoimmiksi. ||

        Rasisti; taidat luokitella ihmisiä ihonvärin, varallisuuden ja poliittisen näkemyksen perusteella.

        || Asiaa on siis hoitanut kaksi asiaa, tarkasti ottaen kolme: luonto, miljardi euroa lisärahaa ja hyvä onni, toivotaan että suoranainen ihme. ||

        Tämän kuitenkin ymmärsin, enkä höpissyt turhaan. Avaushan ei alunperin koskenut kitaroita ja sähköakkukanteleita.


      • Anonyymi
        Valuuttakauppias kirjoitti:

        Älä turhaan höpise asioista, joista sinä et ymmärrä yhtään mitään. Kitaroista sinun ei kannata selitellä höpöjäsi ja kalajuttusikin ovat nekin pelkkää silkkaa winkkaria. ;)

        Paikalliset pääsevät nauttimaan Nuasjärven voissa paistetusta kuhasta, jos persuus kestää pienoista sadetta, tuulta ja vähän kylmääkin. Ei ne kuhat sieltä järvestä itsekseen maalle pomppaa, ensin ne kuhat on kalastettava . Nykynuori tosin ei osaa laatia ateriaa edes ruodottamasta lohi-fileestä, saati sitten kokonaisesta kuhasta.

        Kuten jo aiemmin totesin, jos ituvihreät alkavat karttaa Nuasjärven kuhaa, se sopii minulle. Pääsee kanta vahvistumaan ja isoimmat kasvamaan vielä isoimmiksi.

        Älä sinä järven tuhoista vastuussa oleva MG yhtään kettuile muille ja pese käsiäsi.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Älä sinä järven tuhoista vastuussa oleva MG yhtään kettuile muille ja pese käsiäsi.

        "Älä sinä järven tuhoista vastuussa oleva..."
        Turhaapa sinä minua syyttelet. Vuosiin en ole omistanut ainoatakaan Talvivaaran osaketta.

        Minun omistajuuteni aikaan asiat olivat reilassa ja osakekurssi se vaan nousi, mikä toi minulle ihan kohtuullisen myyntivoiton, kun myin pois omistamani Talvivaaran osakkeet.

        Myöhemmin tosin pata halkesi ja lähiveden saastuivat. Jos vielä syyllisiä kaivelet, vastatkoot sen aikaiset omistajat vahingosta. Minulla kun ei ole mitään tekemistä koko asian kanssa. Möinhän minä joku vuosi sitten suvussa olleen tunturi-mopon tori.fi-palstalla. Jos nyt mopon nykyinen omistaja on ajanut sillä rekan alle, asia ei taida olla minun vikani. ;)


      • Anonyymi
        Valuuttakauppias kirjoitti:

        "Älä sinä järven tuhoista vastuussa oleva..."
        Turhaapa sinä minua syyttelet. Vuosiin en ole omistanut ainoatakaan Talvivaaran osaketta.

        Minun omistajuuteni aikaan asiat olivat reilassa ja osakekurssi se vaan nousi, mikä toi minulle ihan kohtuullisen myyntivoiton, kun myin pois omistamani Talvivaaran osakkeet.

        Myöhemmin tosin pata halkesi ja lähiveden saastuivat. Jos vielä syyllisiä kaivelet, vastatkoot sen aikaiset omistajat vahingosta. Minulla kun ei ole mitään tekemistä koko asian kanssa. Möinhän minä joku vuosi sitten suvussa olleen tunturi-mopon tori.fi-palstalla. Jos nyt mopon nykyinen omistaja on ajanut sillä rekan alle, asia ei taida olla minun vikani. ;)

        Kiire selitellä?
        Syyllinen.


    • Anonyymi

      || Myöhemmin tosin pata halkesi ja lähiveden saastuivat. Jos vielä syyllisiä kaivelet, vastatkoot sen aikaiset omistajat vahingosta. Minulla kun ei ole mitään tekemistä koko asian kanssa. ||

      Syyllistä kaivelet: mihin? Sinähän olet koko tämän satutuokiosi ajan toitottanut, että mitään väärää ei ole koskaan tapahtunut, ja vaikka olisikin tapahtunut, se olisi ihan oikein, koska niin pitikin olla.

      Vakuuttamalla vakuutit meille, että Nuasjärven vesi ei ole kerrostunut eikä järvi ole mitenkään pilalla. Ettei vaan olisi niin, että olet yrittänyt tunkea valkopesua hanuriin? Talvivaaran kaivoshanketta varten tehtiin YVA. Talvivaaran kaivoksen laajennushanketta varten tehtiin YVA. 390.000 tonnia väkevää rikkihappoa päätettiin piilottaa vastalämmitetyn edustussaunan taakse; tuollainen määrä rikkihappoa on vain-ja-ainoastaan ympäristöystävällistä ja löytyy jokaiselta itseään vähänkään kunnioittavalta bisnesmieheltä tai -naiselta.

      Että sellainen ympäristövaikutusten arviointi. No kun ei me tiedetty, me ollaan vaan diplomi-insinöörejä ja lisensiaatteja. Kaivospuolelta, vähän mineraaleja ja metallurgiaa sivuopintoina.

      || Vedenpuhdistus pelittää, jätevesinä poistuvan veden sulfaatti ja metallipitoisuudet ovat rutkasti alle lupa-arvojen. Missä tässä on se vuosisadan ympäristökatastrofi? ||

      Niinpä. Luonto, aika, miljardi euroa lisää rahaa sekä silkka onni ovat olleet hoitamassa asiaa. Taidolla on tässä tekemistä vähän tai ei lainkaan.

      || Tämähän menee hyvin. Kaivos käynee vielä kaupaksi näillä lumilla. On hyvää ja kaunista, että valtion ei tarvitse romuttaa meidän kaikkien yhteistöä omaisuutta ja pilkkahintaan myydä osina sitä, mikä nyt on soiva peli. ||

      "Vastatkoon sen aikaiset omistajat asiasta", kerrot juuri edellä. Jatkat hymyssä suin että sait myytyä pois omistamasi Talvivaaran osakkeet. Olit siis omistajana hymyssä suin yhtiössä, joka saastutti lähivedet, mutta muut omistajat vastatkoon, sillä vaikka tapahtukin jotakin, mitään ei tapahtunut. Taisit saada voittosi - joka niihin uskoo - tavalla, joka ei kestä päivänvaloa. Pata halkesi, mutta kuhat voivat hyvin.

      Maailma on kuitenkin lopultakin oikeudenmukainen paikka, joten kyllä sinäkin tulet saamaan ihan sen mukaisesti, mitä ansaitset. Kaikesta tekemästäsi. Näin uskon.

    • Anonyymi

      https://yle.fi/uutiset/3-11080083

      "Talvivaaran oikeuskiistat jatkuvat: miljoonien eurojen korvausvaatimukset setvitään seuraavaksi, mutta kuka maksaa?"

      "Valtio ei halua maksajan paikalle
      Useat vahingonkärsijät ovat vedonneet korvausten saamiseksi myös valtioon. Jo aiemmin sovitteluistunnossa valtio totesi, ettei sillä ole oikeudellista eikä tarkoituksenmukaisuus perustaa mahdollisten sovintokorvausten maksamiseen.

      Valtiokonttorin tulkinnan mukaan tilanne ei ole muuttunut.

      – Tässä tapauksessa vahingonaiheuttajana ei ole edes pidetty mitään valtion viranomaista, vaan kysymys on erillisestä oikeushenkilöstä (Talvivaara Sotkamo), joka on itse vastuussa tekemisistään. Minun nähdäkseni tässä ei siksi valtiolla ole korvausvelvollisuutta, sanoo valtiokonttorin pääjohtaja Timo Laitinen."

      Valtio kaappasi piensijoittajien kustantaman kaivoksen omikseen 7,9 %:n omistusoikeudella, ulkomaisia institutionaalisia sijoittajia hyviteltiin 210 000 000 eurolla, jotta Suomen maine vakaana ja turvallisena sijoituskohteena säilyttäisi illuusionsa.
      Suomalaiset piensijoittajat vedettiin komiasti kölin alta.

      Paikallisille aiheutettujen vahinkojen korvausoikeudenkäynti keskeytettiin Oulun käräjäoikeudessa, koska tuomarin mielestä maksajaa ei löytynyt, vaikka silloin vielä avoimen konkurssipesän kassassa oli useita miljoonia euroja, alunperinhän niitä oli n. 5 miljoonaa euroa.

      Rauniolle perustettua startuppia pyöritettiin Pekka Perän & kumppaneiden toimesta niin kauan, että kassan pohja kopsahti vastaan.
      Startupin hallituksen jäsenten annettiin siis rauhassa suorittaa iltalypsy loppuun.

      Kirstun pohjalautojen alkaessa häämöttää yhtiön nimi muutettiin Ahtium Oyj:ksi ja yritettiin vielä viimeistä vedätystä, mutta jollakin tuli järki päähän, peli vihellettiin poikki ja maho lehmä tuupattiin Karjapohjolan rekkaan.

      Sitten Talvivaaran haudalle laskettiin seppele, veisattiin virsi "Sä kasvoi tunkio kaunoinen Talvivaaran kukkulalla" ja konkurssi sai lainvoiman.

      Nyt sitten, oikeusvaltion periaatteita korkeasti kunnioittaen, asianosaisille annetaan muka mahdollisuus hakea miljoonakorvauksia kerjuusauvan varassa onnahtelevilta lypsäjiltä.
      Omin kustannuksin.

      Päärosvo, Suomen valtio, noukki rusinat pullasta ja kertoo nyt olevansa väärä taho vastaamaan kaivoksen aiheuttamista ympäristövahingoista.

      Trafiguran veroparatiisisijoittajat naureskelevat suomalaisten pöljyydelle siirrellessään kruunun jalokiven tuottoja omille tileilleen.
      Riskiä ei ole pienintäkään, saavat ostaa alihintaan kaiken nikkelin mitä Terrashame saa hapotettua irti köyhästä liuskeestaan ja jättävät kaivosalueen ennaltamisen suomalaisten veronmaksajien harteille.

      Nepotismista ja muusta keplottelusta hyötyneet pullistelevat omaa erinomaisuuttaan korostaen.

      Toivottavasti ahneille koittaa mahdollisimman paskanen loppu.

    • http://www.ely-keskus.fi/web/ely/tiedotteet-2019;jsessionid=95650647B66E0B97BFF2355E844E4A17?p_p_id=122_INSTANCE_aluevalinta&p_p_lifecycle=0&p_p_state=normal&p_p_mode=view&p_r_p_564233524_resetCur=true&p_r_p_564233524_categoryId=14399
      Minä ja Kainuun ELY-keskus olemme herttaisen yksimielisiä: Nuasjärvi tila on edelleen hyvä.

      Ihan erikseen ja pyytämättä ELY-keskus kertoo tämänkin: "Terrafamen purkuputken käyttö ja sen vaikutukset ovat olleet ympäristöluvan mukaisia."

      Eipä yrittäjäparalta juurikaan voi enempää vaatia, kun toiminta on jo nyt lupien ja viranomaiset asettamien muiden toimintaehtojen mukaista. Vähemmälläkin rypistyksellä tässä maassa on nimetty vuoden yritykseksi ja ansaittu kutsu itsenäisyyspäivän pippaloihin Helsinkiin.

      Toinen asia sitten on, jos palstan ituvihreät, Kuikka ja Trölli haluavat keksiä omatekemiä sääntöjään ja lisäpykäliä jo vahvistettuun ympäristölupaan. Mutta näitä vouhkaajia on jo jokaisessa suuressa kaupungissa. Se vihreä Animalian pipa kun on yllättävän tiukka. ;)

      • Anonyymi

        Kaksi asiaa on ihan nurinperin: täyskierto ei toimi Nuasjärven, mutta se kyllä toimii MG:n päässä.


    • Anonyymi

      Brynolf ruokalaji;
      ohikulkenut heteromies
      09.11.2008 20:00



      Olen loistava kokki.

      Pystyn tekemään jopa läskisoosista gourmet-ruokaa, sinäkin pystyt jos hakusanalla sipatti löytyy reseptejä.

    • Anonyymi

      Kukkuu kukkuu, kaukana kukkuu, Terrashamen kaivoksella kukertaa.

      https://yle.fi/uutiset/3-11554432

      "Uusi tietovuoto: Suomen valtion kaivoskumppanista lukuisia rahanpesuilmoituksia – Terrafamen osakas ollut vuosia pankkien erityistarkkailussa"

      Ministeri Lintiläkin heittäytyy muistamattomaksi.
      Kuis voi toimia ministerinä kun ei enää pää tuon vertaa pelaa?
      Ai niin, Suomessa voi.

      Suomen valtio on myynyt Trafiguralle nikkelin esiastetta polkuhintaan ja Trafigura ohjannut saamansa liikevoiton veroparatiiseihin.

      On siinä vakka kantensa valinnut.

    • Anonyymi

      Jostain sen karkki-rahan täytyy tursuta Venäjältä ulos. Suomen hallitus on siihen oiva väylä.

      Always look on the bright side of life. Ja meikit kuntoon.

    • Anonyymi

      || "Vastatkoon sen aikaiset omistajat asiasta", kerrot juuri edellä. Jatkat hymyssä suin että sait myytyä pois omistamasi Talvivaaran osakkeet. Olit siis omistajana hymyssä suin yhtiössä, joka saastutti lähivedet, mutta muut omistajat vastatkoon, sillä vaikka tapahtukin jotakin, mitään ei tapahtunut. Taisit saada voittosi - joka niihin uskoo - tavalla, joka ei kestä päivänvaloa. Pata halkesi, mutta kuhat voivat hyvin.||

      Valuuttakauppias järjesti Kainuun kaikki asiat hyvin ihan itse. Itse omakäsisesti, omin aivoin.

      Näin Hesari kirjoittaa tänään: " Terrafamen akkukemikaalitehtaalla on suuri merkitys koko Suomelle, joka tavoittelee akkuarvoketjuun liittyvästä teollisesta toiminnasta merkittävää uutta kansantalouden veturia. Akkukemikaalituotannon myötä Terrafamen toiminta kerrannaisvaikutuksineen tuottaa lähes 20 prosenttia Kainuun bruttokansantuotteesta ja työllistää suoraan ja välillisesti Suomessa kaiken kaikkiaan yli 5 500 ihmistä. Uusi liiketoiminta näkyy pian selvästi myös Suomen vientiluvuissa”

      Valkun aka Moktarin ansiota kaikki. Oli suunniteltu juttu, että kipsisakka-altaan seinämät murtuivat, pata halkesi, täyskierto estyi ja Nuasjärven kuha saastui eikä käynyt enää kaupaksi. Ilman näitä suunniteltuja vastoinkäymisiä koko akkukemikaalitehdas olisi jäänyt haaveeksi vain.

      Maailma on siis lopultakin oikeudenmukainen paikka, joten kyllä Moktarkin tulee saamaan ihan sen mukaisesti, mitä ansaitsee. Kaikesta tekemästään. Näin uskon.

      • Anonyymi

        Paljonko hävisit Wincapitaan? Vieläkö Hannu nousee tuhkasta pelastamaan?

        KVK tunnettiin aikoinaan armeijassa. Wincapitan sioittaneet käyttivät samaa, KorvienVälinKäyttövapaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Paljonko hävisit Wincapitaan? Vieläkö Hannu nousee tuhkasta pelastamaan?

        KVK tunnettiin aikoinaan armeijassa. Wincapitan sioittaneet käyttivät samaa, KorvienVälinKäyttövapaa.

        Valkku, Valkku, kirjoitapa lupauksesi mukaan sinisellä nikillä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Valkku, Valkku, kirjoitapa lupauksesi mukaan sinisellä nikillä.

        UUSI

        Jopa tuli pojilla kiire selitellä sitä ja tätä. Kirja opettaa: Syyllinen hirttää itsensä runsaaseen puheeseensa.

        Ja sitten nauretaan ääneen, silleen semikovaa. ;)

        PS. Ota Tröllykkä tämäkin nauru arkistoosi, tämä on tuleva keräilyharvinaisuus. ;)


        Äänestä

        Kommentoi




        Monilla rattailla ajo sekoittaa Valkun pään lopullisesti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        UUSI

        Jopa tuli pojilla kiire selitellä sitä ja tätä. Kirja opettaa: Syyllinen hirttää itsensä runsaaseen puheeseensa.

        Ja sitten nauretaan ääneen, silleen semikovaa. ;)

        PS. Ota Tröllykkä tämäkin nauru arkistoosi, tämä on tuleva keräilyharvinaisuus. ;)


        Äänestä

        Kommentoi




        Monilla rattailla ajo sekoittaa Valkun pään lopullisesti.

        Muistanette Valkun Tummelin ja tarjoamansa köyden. Hyvää matkaa ja juuttukoon puoliraaka peruna ja kylmä tilliliha kurkkuunsa.


      • Anonyymi

        Aloittaja muuttuvine nimimerkkeineen on maahanmuuttopalstan Moktar.Gubta
        Myi Talvivaaraosakkeensa hyvällä voitolla ympäristön kustannuksella pilaten Nuasjärven vesiä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Muistanette Valkun Tummelin ja tarjoamansa köyden. Hyvää matkaa ja juuttukoon puoliraaka peruna ja kylmä tilliliha kurkkuunsa.

        Taisi ihan itse laittaa ilmoituksen lehteen silloin
        https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000582912.html


    • Anonyymi

      Vain narsistiset pissapäät peukuttavat itseään rekisteröidyillä nimimerkeillään.

      • Anonyymi

        Se on Moktarille tyypillistä käytöstä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se on Moktarille tyypillistä käytöstä.

        Kyllä.


    • https://www.hs.fi/talous/art-2000008087730.html
      ”TERRAFAME on käynnistänyt uuden akkukemikaalitehtaansa tuotannon ylösajon Sotkamossa. Uusi tehdas on kapasiteetiltaan yksi maailman suurimmista akkukemikaalien tuotantolinjoista.”

      Tätä uutista voi jokainen miettiä samalla kun katselee yhä lisääntyvää hybridi- ja täyssähköautojen määrää liikenteessä. Kun akkujen tarve kasvaa räjähdysmäisesti, akkutehtaiden ostopäälliköt tulevat seisomaan parijonossa Terrafamen portilla anomassa pääsyä myyntipäällikön puheille.

      Valitettavasti tämä nykyisin valtio-omisteinen rahasampo tulee takomaan rahaa valtion kirstuun ja minunlaiset yksityiset sijoittajat saamme vain katsoa kateellisina sivusta.

      Tosin olihan meillä koronan aiheuttama alennusmyynti, jolloin sai ostaa laatuyhtiön osakkeita kaksi yhden hinnalla. Että en tässä sentään ole joutunut köyhtymään.

      Ystäni Trölli on oikeassa; maailma on kaunis ja avara, rehellinen ja oikeamielinen menestyy toimissaan. ;)

      • Anonyymi

        Ilmankos et ole menestynyt missään, mihin olet ryhtynyt.


    • Anonyymi

      "...aineensiirtotekniikkoihin liittyvää tuntiassistentuuria."


      Puistokemisti

      • Anonyymi

        Moktarille sopiva aineensiirtotekniikka on Nusjärven kuhien siirto keskeltä vesikerrosta uima-asennosta joko pintaan ja pohjaan selälleen kellumaan. Tai tonnin setelien siirto Winkkarin jäseniltä valtion pohjattomaan kassaan, ja setelien pitäminen kassassa pysyvästi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Moktarille sopiva aineensiirtotekniikka on Nusjärven kuhien siirto keskeltä vesikerrosta uima-asennosta joko pintaan ja pohjaan selälleen kellumaan. Tai tonnin setelien siirto Winkkarin jäseniltä valtion pohjattomaan kassaan, ja setelien pitäminen kassassa pysyvästi.

        Papparahjus päätyi maahanmuuttokeskustelijaksi ajatustensa kaatopaikalle Moktarina.


    • Anonyymi

      Huonosti menee, ei hurraamista
      https://www.terrafame.fi/ajankohtaista/uutiset/2021/07/terrafamen-h12021-liikevaihto-oli-1850-miljoonaa-euroa-akkukemikaalitehtaan-ylosajo-alkoi.html

    • Anonyymi

      Ihan kohta aukeaa hillohanat, viran omais rikolliset päästää Hanun treidaamaan taas.

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Tuo sama ketkuhan kertoi ensimmäisten syytteiden aikana, että prosessissa tarvitut 400 000 tonnia rikkihappoa oli vahingossa piilotettu saunan taakse, josta ne sitten pääsivät vesistöihin. Hän itse kertoi ostaneensa, myyneensä ja keinotelleensa osakkeilla, ja varta vasten paikalle kutsuttuna oli ihastellut ympäristöasioiden hienoa hoitoa. Vai kertoiko itse olleensa suunnittelemassa koko laitosta?

        Kaikki oli silkkaa vahinkoa, ja Nuasjärven kuha voi hienosti ja kalakauppa käy kuumana. Moktar-Valkun ansiosta.

        Ps. Moktar estää seuraavaksi koko pohjoisen Euroopan inflaation!


    • Jos et ole vielä sattunut kuulemaan, niin kerronpa uudestaan, että talousrikokset-palstan itkumuuri on nyt suljettu.

      Voit lähettää itkusi suoraan Jerusalemin itkumuurin nettipalveluun
      www.aish.com
      Rabbi tulostaa itkusi paperilapulle ja sujauttaa viestisi Itkumuurin rakoseen.

      Šalom sinulle. ;)))

      • Anonyymi

        Selittelet kovin itkumuuristasi, MoktarPimpula. En tiennytkään, että olet vaihtanut rauhansanalaisuutesi muuria vasten nytkyttelijöihin, no hattuhan siinä vaan muuttaa ulkonäköään, sama ketku se siellä pää punaisena nyyhkii.
        talousrikospalstalta pomppaatkin taas Moktarille maahanmuuttoa sotkemaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Selittelet kovin itkumuuristasi, MoktarPimpula. En tiennytkään, että olet vaihtanut rauhansanalaisuutesi muuria vasten nytkyttelijöihin, no hattuhan siinä vaan muuttaa ulkonäköään, sama ketku se siellä pää punaisena nyyhkii.
        talousrikospalstalta pomppaatkin taas Moktarille maahanmuuttoa sotkemaan.

        Jalkapanta uskonnonpilkkaajalle ja juutalaisuuden halventaja- Brynolfille laitettava,
        Jumalan terve! Taitaa olla demari karvahatun alla?


    • ”Mädäntynyt Nuasjärven saastunut kuha…”
      Pahoin pelkään, että Jerusalemin itkumuurin päivystävä rabbi ei kiireiltään ehdi vastaamaan sinun itkuusi, ystävä hyvä. Vallankin, kun itkusi aihe liittyy pohjoisen havumetsävyöhykkeen järvikaloihin. Genetsaretinjärvessä kun ei ole kuhaa, vaan sitäkin enemmän koralliahvenia, monneja ja luikeroita.

      Pitkän tuttavuutemme vuoksi päätin kuitenkin vielä kerran auttaa ja valistaa sinua. Tästä voit nyt ihan itse tutustua Nuasjärven kauniisiin maisemiin ja Nuasjärven kuhan hienoon makuun:
      https://www.youtube.com/watch?v=jtJ4YKD44Nw&ab_channel=Luonnonvarakeskus
      ”Tutkimusten perusteella Nuasjärven kuha maistuu yhtä hyvältä kuin Oulujärven kuha”.

      Pyytäisin kuitenkin myös sinua vast’edes lähettämään itkusi suoraan Jeruslamiin. Minä kun en millään ehtisi teitä kansanvälisiä valuuttakauppiaita ihan loputtomiin neuvoa ja taluttaa.

      Koettakaa nyt itsekin jotenkin pärjätä tässä maailmassa, jooko? ;)

    • Anonyymi

      Että ihan kuhamaistiaisia ja makutuomareita? Heh heh.

    • Ei ei, ei näin.

      Tällaiset itkut voitte lähettää suoraan Jerusalemiin, kuten olen jo aikaisemmin teille kertonut. ;)))

    • Koti-itkumuuristasi on patteri lopussa. Lähin toimiva itkumuuri on Jerusalemissa. ;)))

      • Anonyymi

        Miksi sinulla on niin paljon rekattuja nimimerkkejä?

        Miten valitset sen, millä kirjoitat? Olethan välillä toki kirjoittanut Valuuttakauppias-nikin alla mutta allekirjoittanut Moktarina.

        Onko sinulla multipersoonahäiriön takia ongelmia saada asioita täsmäämään?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Miksi sinulla on niin paljon rekattuja nimimerkkejä?

        Miten valitset sen, millä kirjoitat? Olethan välillä toki kirjoittanut Valuuttakauppias-nikin alla mutta allekirjoittanut Moktarina.

        Onko sinulla multipersoonahäiriön takia ongelmia saada asioita täsmäämään?

        Tällaiset itkut suoraa Jerusalemiin vaan, ei enää minulle. ;)))


      • Anonyymi

        Ilmainen fistaus yökerhosi pojilta lahjaksi luvattu, lubella tai ilman. Erotiikkaterveisiä lähettivät.


    • Anonyymi

      Capitrolli_Kellitrolli
      2024-04-08 11:33:38
      UUSI

      Vihapuhe ja aggressiivinen huutelunne näyttää vain jatkuvan. Täällä ei taida paikalla olla enää niitä huumorimiehiä, jotka aikanaan tunnistivat ilmassa herkullisen hillon tuoksun - nam.

      Eiköhän olisi jo aika unohtaa menneet, tunnustaa tosiasiat ja palata normaaliin elämään.
      Äänestä

      Anonyymi
      2024-04-08 17:46:26
      UUSI

      Valuuttakauppias
      2022-12-28 10:03:23

      Anonyymi kirjoitti:

      Äläs nyt Valkku siinä, taas unohtui sininen väri.

      "...taas unohtui sininen väri."
      Sinulla on huolestuttavan usein tällaisia harhoja. Jos epäilet kirjoittajaa, tarkista vielä, että kuvassa olen minä. Sillä sekin asia selviäisi.

      Eikä jouluna muuten pidä syytellä ketään, ei minua eikä muita. Meidän pitää näin jouluna yhdessä muistaa ihmiskunnan saamaa suurta lahjaa, Kultasydäntä, Muistineroa, joka meidän ahneutemme tähden astui alas vankilaan, nousi viidentenä vuotena kiven sisältä, astui ylös Yläjärvelle ja istuu nyt saunan portailla soitellen Landolaa.

      Kokoontukaamme siis kukin oman pipsimittarin äärelle, katsokaamme neulan viipotusta ja muistelkaamme kaikkea sitä hilloa, jonka Hande niin kätevästi nusaisi ja jota ei sitten koskaan ollut, eikä koskaan tullut.

      Joulun mieltä sinullekin, ystäväni Trölli. ;)))
      Äänestä
      Anonyymi
      2024-04-08 17:46:47
      UUSI

      Anonyymi kirjoitti:

      Valuuttakauppias
      2022-12-28 10:03:23

      Anonyymi kirjoitti:

      Äläs nyt Valkku siinä, taas unohtui sininen väri.

      "...taas unohtui sininen väri."
      Sinulla on huolestuttavan usein tällaisia harhoja. Jos epäilet kirjoittajaa, tarkista vielä, että kuvassa olen minä. Sillä sekin asia selviäisi.

      Eikä jouluna muuten pidä syytellä ketään, ei minua eikä muita. Meidän pitää näin jouluna yhdessä muistaa ihmiskunnan saamaa suurta lahjaa, Kultasydäntä, Muistineroa, joka meidän ahneutemme tähden astui alas vankilaan, nousi viidentenä vuotena kiven sisältä, astui ylös Yläjärvelle ja istuu nyt saunan portailla soitellen Landolaa.

      Kokoontukaamme siis kukin oman pipsimittarin äärelle, katsokaamme neulan viipotusta ja muistelkaamme kaikkea sitä hilloa, jonka Hande niin kätevästi nusaisi ja jota ei sitten koskaan ollut, eikä koskaan tullut.

      Joulun mieltä sinullekin, ystäväni Trölli. ;)))

      Hilloa hilloa.
      Äänestä
      Anonyymi
      2024-04-08 17:50:09
      UUSI

      No mitäs perskelettä sinä Valkku siinä mäkätät aina uudella sinisellä nikillä? Eikö nuo kaksi eniten vihattua käyttämääsi trollipellehahmoasi muka riitä, miksi hemmetissä keräät uusia paskahousuhahmojasi nokkelaniilona viisastelemaan mulkerona ?

    Ketjusta on poistettu 36 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1555
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1026
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      947
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      704
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe