Alina hoivatiimi

Kokemuksia kyseisestä ketjusta? Harkinnut hakevani töihin, mutta hieman epäilyttää lähteä töihin noin massavaan ketjuun..
Ilmoita


Jos olet valmis tekemään työajasta osan omalla ajalla niin mene ihmeessä. Palkka maksetaan työpäivästä vain asiakas ajasta. Et saa rahaa kun siirryt asiakkaalta toiselle tai tehdessäsi toimistotyötä.. eli enpä suosittele.
1 VASTAUS:
Mulle kävi sama, en suosittele työpaikaksi! Palkassa kusetettiim, jouduin turvautumaan liittoon, en saanut kaikkia rahoja edes liiton avulla!
+Lisää kommentti
Asiakkaiden väliset siirtymiset kylläkin lasketaan työaikaan ja niiltä kuluu saada palkka! Samoin toimistotyö on työaikaa. Jos jossakin näin ei ole niin se on vastoin työlainsäädäntöä ja työehtosopimuksia.
2 VASTAUSTA:
Niinhän sen pitäisi olla. Mutta ei tässä ketjussa noudateta lakia.
Olin opiskelijana alinan kotihoidossa. Pelkkää hyvää sanottavaa.
+Lisää kommentti
Tosiaan palkan saa vain asiakkaan ajalta eli siirtymät(avaintenhaku, toimistolla mennyt aika yms) ovat omaa aikaasi. Kuukaudessa tätä siirtymää yms saattaa kertyä 10-30h ja palkkaa et tosiaan saa eli hyväntekeväisyyttä.. työt laitetaan millon sattuu ja edellis iltana et saata olla varma moneltako se eka asiakas onkaan. Stressaavin työpaikka koskaan.
Ilmoita
Itsellä oli "työaika" päivässä n. 12h , josta palkkaa sain siihen aikaväliin ripotelluilta työtunneilta, yleensä n. 7h , joten "sain täydet työtunnit". Kotielämä ja vapaa-aika kärsi, kun tosiaan ei osannut yhtään sanoa edes seuraavan päivän tai sitten ensiviikon työajoista. Työajat muuttuivat koko ajan ja aina sai stressata edellisenä päivänä, että muuttuvatko taas. Nyt onnellisesti muualla töissä.
1 VASTAUS:
Sama täällä!! Palkkakuitti vs toteutuneet todelliset tunnit ei täsmää! Työsuojelu ja liitto tietoisia asiasta ja isolla volyymilla ovat hyökkäyasemassa :) itsekin otin hatkat.
+Lisää kommentti
missähän kaupungissa tällaista tapahtuu, ei kai vaan Porissa
2 VASTAUSTA:
Helsingin Alinan hoivatiimissä, en suosittele..
Ihan kusetusta koko ketju, ainakin palkka-asioissa. Hirveästi joudut omaa aikaa käyttämään ilman korvauksia siitä. Illat vahdit työpuhelinta onko huomisen päivän työt muuttuneet ja aamulla sama homma että ensimmäisenä tarkistat onko tullut muutoksia heti aamusta jo päivään. Stressaavinta ikinä. Oman elämän suunnittelu ja aikatauluttaminen todella vaikeaa. Liian monta vuotta kyseiseen firmaan aikaani tuhlanneena, voin olla kiitollinen päästessäni eroon. Todellakaan ei voi suositella!!
+Lisää kommentti
Paljonko alinayrittäjillä on palkkataso? Kannattaako ylipäätään lähteä kokeilemaan? Maksettiinko tuntipalkkana vai kuinka?
Ilmoita
En voi sanoa täällä muuta kuin että älkää vaan ikinä ostako jos välitätte lainkaan omaisestanne!
1 VASTAUS:
Samaa mieltä. Ennen hyvä maineinem mutta on tainnu raha mennä ihmisarvon edelle.
+Lisää kommentti
Tuoreita kokemuksia kellään?
2 VASTAUSTA:
Ole haastattelussa tarkkana ja vaadi kaikki kirjallisena. Jos palkka maksetaan vain asiakasajasta niin järkikin sen sanoo kannattaako edes harkita.
Kiinnostaa, miten meni haastattelu ja mitä luvattiin. Kertoisitko?
+Lisää kommentti
Hui hitto, eikö tosissaan palkkaa saa kuin asiakkaalla ollessa? Hirmuinen tappio työntekijälle! Onko siellä kuukausipalkkalaisia ollenkaan?
1 VASTAUS:
Kyllähän sekin oikeastaan sopii, että palkka tulee vain asiakkaan luona olosta. Tällöin palkan on vain oltava riittävän suuri, esim. 35 €/h, minimiaika asiakkaan luona vähintään yksi kokonainen tunti. Ja asiakkaiden välillä ei saa olla pitkiä välimatkoja, vaan siirtymiset onnistuvat alle puolessa tunnissa. Toimistotyöstä sitten eri korvaus.

Hyväntekeväisyys tai vapaaehtoistyö on asia erikseen.
+Lisää kommentti
palkka tulee myös siirtymäajoista sekä toimistoajasta, näkyy erkseen tilinauhassa!
1 VASTAUS:
Ei mulle ainakaan maksettu eikä palkkanauhoissa näy. Liitto hoitaa asiaa
+Lisää kommentti
Oliko nämä vastaukset siis francais yrittäjiltä, vai työntekijöiltä??
Ilmoita
Oliko jossain vastauksia???
Ilmoita
No niinpä, täällä kaikki kommentoi anonyymisti puolin ja toisin!
Ilmoita
Mistä kaupungista/kaupungeista yllä olevat vastaukset ovat? Siis onko tuo palkkaus pelkästä asiakkaanluonaolsota kaikissa Alina yrityksissä sama? MIten on yrittäjyyspalkka? Siis itse Alina yrittäjillä, minkälainen palkkataso ja mistä se koostuu/maksetaan?
Ilmoita
Yrittäjä maksaa itse palkkansa, jos yrityksellä on siihen varaa. Jos joku kuvittelee, että yrittäjälle tulee palkka jostain ylhäältä niin ei taida ymmärtää yrittämisen perusasioita. Kotipalvelualalla ovat yleisestik pienet katteet, ja näin on varsinkin ketjuyrityksessä ketjumaksujen jälkeen. Ketjumaksut täytyy maksaa liikevaihdosta laskettuna riippumatta siitä onko yrityksen kassa plussalla vai miinuksella.
Ilmoita
Miten tällä hetkellä toimitaan kyseisessä firmassa, palkanmaksun suhteen ja onko jollain tarkempaa tietoa yrityksestä, kannattaako sinne edes hakea töihin???
1 VASTAUS:
Itselläni työkokemusta 19v., palkka ensin G16, nostettiin G17 puolen vuoden kuluttua, eli tosi minimii. Palkka tuli useimmiten vain asiakaskäynneiltä, eli ei toimistoajalta, joskus siirtymistä. Ei säännöllistä työaikaa, välillä kotona tai muualla oloa ja sitten asiakkaalle. Jospa paranee, jos siirtyvät kokonaistyöaikaan...,vissiin suunnitteilla.
+Lisää kommentti
Nyt Alina Hoivatiimin pomo valitti uutisissa, ettei ole työvoimaa heille. No ei ihmekään noilla työehdoilla! Kotihoito on raskasta hommaa.

Että kehtaavatkin syyllistää työttömiä tai ihmisiä, joille työ epäinhimillisin työehdoin ja kiiretahdilla ei käy.
Ilmoita
Täällä se uutispätkä, katsokaapa. Eikö tällaiseen valehteluun pidä puuttua?
https://areena.yle.fi/1-4401671

Eivät edes hae palkkatyöntekijöitä niinkään sivuillaan, vaan enimmäkseen yrittäjiä.
Ilmoita
Pissivät omiin muroihinsa. Jos on asiallinen työnantaja, asiallisella palkalla, niin tekijöitä kyllä löytyy. Pitäisi voida myös työntekijäpuolen ääni tulla voimakkaammin esiin.
Uutisessa oli äänessä kaksi kuukautta talossa ollut sairaanhoitaja, joka puhui asiantuntijan äänellä. Eikö kauemmin talossa ollutta löytynyt kommentoimaan?
Uutinen kertoi talon tyylistä aika hyvin.
1 VASTAUS:
Kylläpä Satu ilkeää. Maksasivat ensin edes palkkaa lakien mukaan. Tuon firman kanssa oot vapaa-ajallaki naimisissa! Saat erittäin "lämpimiä" viestejä konsernista asti jos sairastut.. puhelinta pitäs päivystää 24/7 eikä harrastuksia saisi olla...hohoii..työntekijät vaihtu kokoaika..heti ku eka palkka oli maksettu nii samalla irtisanouduttiin.. paras päätös oli polttaa sillat koko ketjuun vuosia sitten!
+Lisää kommentti
Kannattaa huomioida, että Alina hoivatiimin alueelliset yrittäjät ovat jokainen omia yksityisiä fransais yrityksiä ja toimivat näin jokainen omillaan tietysti Alina hoivatiimin säännöillä, lieneekö niissä sitten jotain pielessä tai yrittäjien toimintaa ei valvota riittävästi, jos ongelmia esiintyy?
Ilmoita
Aikamoisia väitteitä ja väärinkäsityksiä tuntuu olevan täällä monella. Ensinnäkin palkka maksetaan yksityisen TES:n mukaan, kuten pitää. Palkan saa koko siltä ajalta kun käyntejä ja siirtymisiä on, eli ei makseta vain käyntiajoilta vaan koko työpäivän ajalta. Ruokatauot kuuluu myös yli 5h mittaisiin työpäiviin. Osa tekee kokaikaista ja osa osa-aikaista työtä . Itsellä ainoastaan hyviä kokemuksia, esimies on joustava, mukava ja oikeudenmukainen. Ei voi kuin suositella!!
1 VASTAUS:
Vaihdoin deborasta alinaan,voin sanoa asakkaana että on huomattavasti parempi kuin edellinen.osaavaa henkilökuntaa sekä mukavaa,eikä jokaaamuvaihdu hoitohenkilö.myös työntekijät tykkää.kannattaa kysyä töitäsieltä jos on alasta kiinnostunut
+Lisää kommentti
Älkää hyvät ihmiset missään nimessä edes harkitko ko. ketjuun sekaantumista millään tavalla!
1 VASTAUS:
Voisitko kertoa lisää miksi?
+Lisää kommentti
Perheessäni kävi vuosi sitten Porissa Alinalta lastenhoito ja kotiapua, enkä voi suositella. Esimies tyly ja itsekäs hälläväliä tyyppi. Hän joutui parikertaa tulemaan tuuraamaan sairastunutta työntekijäänsä, hän arvosteli kaikkea, väärän malliset lelulaatikot, moppikin oli väärää merkkiä. Kerroin miten lapseni kanssa toimitaan, hän teki aivan päinvastoin, piti väkisin lapseni hereillä eikä antanut nukkua koska hänestä klo 13 oli huono aika yksi vuotiaan päiväunille.
Kolme kertaa odotin turhaan Alinalta työntekijää, soitin ja sieltä vaan naureskeltiin että ohhoh nyt on unohtunut varata sun ajat. Hoitajien vaihtuvuus todella suuri, eivät viihtyneet työnantajallaan, osa suoraan kertoikin millaisia epäkohtia ja kohtuutonta toimintaa on. Työntekijät oli kyllä mukavia mutta osa niin uusia ja kokemattomia. Jos aika oli varattu esim. 9-12 niin aina tulivat vartin yli ja lähtivät etuajassa koska minä ystävällisesti päästin jotta kerkeävät seuraavaan paikkaan. Vuosi sitten Porissa meni vielä niin että kun vanha paikka loppuu niin samalla kellonlyömällä pitäisi olla jo uudessa paikassa. Näin esimies saa rahat ja asiakkaat häviää.
Ilmoita
Eikös tuo Porin yrittäjä valittu viime vuonna vuoden Alina yrittäjäksi!?
Onkohan samasta henkilöstä kyse?
"Hassua" jos tuolla pelillä tuommoinen yrittäjä ja esimies saa valtakunnaliselta HOITOketjulta kehua ja mainetta! Taitaa ketjulta itseltään siinä tapauksessa tulla huonoja ohjeita ja esimerkkejä!
1 VASTAUS:
On kyse samasta henkilöstä. Todella ylimielinen ja itsekäs esimies. Varmasti perseen nuolemisella saanut palkinnon :( työntekijät minullekin kertoili että työajat muuttuu moneen kertaan päivässä ja ei tietoa kuin parin päivän vuoroista kerrallaan. Moni heistä oli lopen uupunut esimiehen käytökseen, siksi myös suuri vaihtuvuus.
Mutta itsekin ihmettelin miten tuollainen henkilö voidaan valita vuoden Alina yrittäjäksi :/ eipä taida olla kummoinen taso
+Lisää kommentti
Hämmentävä työnantajana.
Suuria luvattiin. Sopimus kirjoitettiin ja oma puhelin käyttöön.
Esimerkkityöpäivä; 08-12, viisi asiakaskäyntiä. Iltapäivällä huomaan, että listalleni oli ilmaantunut yksi käynti klo 19.😂. Lauantai ilta ja su vapaata, niin mikäs siinä. Tätä oli päivittäin. Aamusta saattoi olla 2-6 käyntiä ja kuuden jälkeen yksi käynti.
Puhelimeen tulvi viestejä aamusta iltaan tiedotteita ja muutoksia,. Työvuoroista tiesi aina vain muutama päivä eteenpäin ja niihinki saattoi tulla muutoksia muutaman tunnin sisällä.
Aivan mahdoton työpaikka. Ei työntekijälle mitenkään kannattava, henkisesti ärsyttävä. Työntekijät hyvä hyvyyttään kannattelevat yrittäjän toimintaa.
Ilmoita
Helsingin päässä ainakin asiatonta käytöstä esimieheltä en voi suositelle!!
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Alina hoivatiimi

Kokemuksia kyseisestä ketjusta? Harkinnut hakevani töihin, mutta hieman epäilyttää lähteä töihin noin massavaan ketjuun..

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta