Rakennusvalvonta Kuopion diktaattorit

Kirjaksi-saaka

Miten voi olla mahdollista että Korhonen ja Etula - Kuopio Rakennusvalvonta saavat tehdä tuota työtään ilman että heidät naulitaa ristille? No syy on se että me jokainen tarvitsemme heidän palveluitaan ja mikäli emme nöristele vaan pulikoimme vastaan, niin mikko etulan ja ilkka korhosen muisti on pitkä ja "kostaminen" tapahtuu heidän omilla työkaluillaan.
Hyvin moni kuopiolainen tämä tietää, harva uskaltaa puhua
Lehdessä oli ensimmäistä kertaa yrittäjät avautuneet etulan ylimielisyydestään, mutta esimerkiksi savon sanomat ei uskalla kirjoittaa asiasta mitään, koska heillä on rakennusprojekteja jotka saattaisivat vaarantua.
Kaikki tosin tietää että etula joutuu kohta eläkkeelle, mutta mutta sehän saattaa vaikka jatkaa ilmaiseksi jotta saa nautintoja mitä saa työstään nyt. Olkaa varovaisia.
Soittakaapa etulalle ja kysykää neuvoa johonkin asiaan vastaus tulee että laittakaa hakemus - kysykää lisää: mitä liitteitä tarvitsee; ei muita kuinperusliitteet, kysymykseen ': voitko tulla auttamaan paikan päälle miten tekisimme oikein tämän : ei kuulu minu työhön, laittakaa hakemus me sitten katsomme sen.
Suurmies siis leimailee paperita ja jos ovi on väärän värinen niin tulee hylätty päätös tai kuten aiemmin oli aurinkovarjot väärän värisiä, niin ei kelpaa, mutta ei osaa ohjeistaa tai antaa apua - vai onko sitten halusta kiinni?

Haluaisin että kerätään kokemuksia rohkeasti sekä positiivisiä että nagatiivisiä tähän keskusteluun ja julkaistaan sitten kirja - minä rahoitan kirjan tekemisen kun vain juttuja saadaan, koska nämä kuulopuheet ovat olleet niin lennokkaita että kyllä siinä saattaisi olla jo ainekset tositv ohjelmaan tai ainakin jonkilaiseen parodiaan.

Keskeinen alue 400...1000m2 rakennukset
Tarkastusarkkitehti Mikko Etula
044 718 5175
mikko.etula(at)kuopio.fi
Päivystys Kuopiossa perjantaisin 8-10:30

Keskeinen alue, yli 1000m2 rakennukset
Rakennustarkastaja Ilkka Korhonen
044 718 5172
ilkka.korhonen(at)kuopio.fi
Päivystys Kuopiossa perjantaisin 10:30-14

20

765

  Vastaukset

  • Tästä isännästä on saanut kuulla asianosaisilta todella paljon. Ja kaikki negatiivista. Aiheuttaa viivästystä, esteitä ja kuluja. Muissa kaupungeissa ei vastaavaa riesaa ole.

  • Joo mutta ei niitä vastaan uskalla hyökätä - niele tappios

  • etula on tunnettu jäärä alan piireissä ja kaupunkikuvatyöryhmä toimii samaan pussiin. järjetöntä mielivaltaa esim. rakennusten ympäristöön sopimisen suhteen. katsokaa nyt uutta museo hanketta tai sitä "migreeni" taloa juna-asemaa vastapäätä. arvon arkkitehdeillä on niin koulutettu näkemys ulkonäköseikoista, ettei se avaudu edes kaikille alan ihmisille

  • Minkäs takia lujatalo saa tehdä miten huvittaa?

  • Laki sanoo, että noiden virkamiesten tulee auttaa ja opastaa, sekä helpottaa kansalaisten rakentamista/hankkeita. Virkamiesten tehtävä ei ole jarruttaa rakennushankkeita. Haastakaa käräjille nuo tyypit. Yleinen käsitys Suomessa koko rakentamishankkeista on, että kunnan viranhaltijoita täytyy pelätä ja nöyristellä, mutta totuus on toisin päin, eli asiallinen suhtautuminen riittaa ja heidän täytyy olla se opastava osapuoli kuntalaisia kohtaan ei päinvastoin.

   • Se nyt vaan on niin Suomen maan rakennusvalvonnassa, etteivät rakennustarkastaja/ -valvojat ole mitään kouluttajia maallikoille eikä rakennusvalvonta ole mikään rakentamisen opettamisen "kurssikeskus".

    Laki sanoo näin:
    "Rakennushankkeeseen ryhtyvän on huolehdittava siitä, että rakennus suunnitel-
    laan ja rakennetaan rakentamista koskevien säännösten ja määräysten sekä
    myönnetyn luvan mukaisesti. Hänellä tulee olla hankkeen vaativuus huomioon
    ottaen riittävät edellytykset sen toteuttamiseen sekä käytettävissään pätevä henkilöstö."

    Jos rakennusvalvonnan kanssa joudutaan konfliktiin, on SEN "kansalaisen” katsottava peiliin ja pähkäiltävä, onko hän palkannut hankettaan hoitamaan …. eli onko hänellä käytettävissään "pätevä henkilöstö".
    Valitettavasti on yleensä niin, että rakennushankkeeseen ryhtyvällä itsellään ei ole pätevyyttä hankkia itselleen käyttöönsä sitä pätevää henkilöstöä.
    Paras kuulemani tosi juttu rakennuttajan ehdottamasta "pätevästä henkilöstä" vastaavaksi työnjohtajaksi, on paperille väännetty hakemus, jossa ehdolla "mestaroimaan" oli asetettu ... kirvesmiehen leski.!!!
    No, voihan viranhaltija opastaa pösilöä rakennuttajaa, kertomalla, kuka näitä hommia on aikaisemmin tehnyt ja osannut, mutta siinä on vaaransa, että kavereita suositaan, ainakin nämä pösilöt niin ajattelevat. Se on nähty!


  • Sanotaan että paha saa palkkansa, mutta tässä tapauksessa sananlasku ei kyllä ole enää mukana ajankulussa.
   On varmaan mukavaa olla kehityksen jarrumies ja kun aika joskus jättää niin moni uskaltaa kirjoittaa ne pahimmat kokemukset tänne. Nyt ei uskalla koska ne näkevät heti kenestä kyse.

   Paras ja rohkein kirjoitus oli tuo kun kuopiolainen yrittäjä joutui vaihtamaan aurinkovarjot kun ne eivät etulan kerholle kelvanneet vaikka olivat savon kansallisvärejä

   Voisiko rakennusvalvonnalle laittaa käsittelyyn jonkin yleisen tilaisuuden jossa kaikki pääsee kuuntelemaan miten he verorahoin maksetuilla palkoillaa hoitavat työtä ja vievat eteenpäin savolaista kehittymistä? No ei varmaan voi koska kaupungin johtajat eivät uskalla vaatia avoimuutta päätöksiin

  • Ja liittyykö näihinkin miestiihoskat?

  • Minä kerron heti kun muutan kuopiosta, nämä ovat sellaista hallintaa tekeviä virkamiehiä että kusee omat hommat jos nimellä laittaa

  • Ei ole mikään uutinen, että Etula sekä sankari rakennustarkastaja Koponen (ollut virkavapaalla pitkään) ovat vuosiatehneet omavaltaisia ratkaisuja, eikä neuvoja ole herunut. Koposella on nyt paremmat pisnekset ja Etulan virka on haussa, kun jää pian eläkkeelle, joten nähtäväksi jää miten palvelu muuttuu rakennusvalvonnassa. Onko siellä yhtään virkamiestä, joka ymmärtää olevansa myös palveluammatissa.

   • Koponen rahastaa taloyhtiöllä tietty. Nähty on .


  • Rkennusvalvonta on kuopion jarrumiesten palatsi
   Jarrumies 1
   Jarrumies 2,

   Jaetaan niille pokaalit ja pystytetään patsas

  • On siellä varmaan lisääkin jarrumiehiä, mutta miten saivat tuon ikean aikanaan niin nopeasti? Onko kellään tietoa sen rakennusvalvonnasta, oliko niin iso hanke ettei uskaltaneet jarruttaa, vai tuliko hakemukset ruotsiksi ja eivät ymmärtäneet asiaa?

  • Elä vain suututa niitä - etulalla on norsun muisti ja se jemmaa lupapapereita pöytien alla jos käyt hankalaksi

  • Ei näiden herrojen kanssa ole mitään ongelmia, ainakaan näin ammattilaisena. Isommat kohteet käsitellän sujuvasti ja ammattitaidolla. Maallikon voi olla vähän hankala ymmärätää kaikkia syitä ja valitus alkaa. Ongelmat ovat puhtaasti pientalopuolella ja valvonta-arkkitehdissä.

  • Ikean tapauksessahan kaupungin johtajasta lähtien patistelivat rakennusvalvontaa, että nyt sitä lupaa kehiin, kun se ei meinannut edistyä, että ei joku muu kaupunki saa sitä hanketta. Siinäkin taisi olla jotain, että ei voi sinistä ja keltaista väriä olla ja kaikke muuta älytöntä.

   • Minulla on kokemusta myös Etulasta, mutta pahin on Risto Räty. Hän oli alkujaan oikein mukava mies. Sitten tapahtui jotain ja kelkka kääntyi. Hän on tehnyt meidän rakennusprojektista uskomattoman draaman ja syyllistynyt jopa virkavirheeseen siinä matkalla. Olen saanut lähteä hänen luotaan itkien, kun hän on suoltanut loukkaavia kommenttejaan. Ja hän tekee niin, koska voi. Näin hän sanoi. Olin aikeissa tehdä valituksen, mutta jätin lopulta. Nyt hän on taas iskenyt sormensa meidän projektiin vaikka toiset viraston herrat jo näyttivät meille vihreää valoa. Ilkka Korhonen on tässä tapauksessa ollut hyvis.


   • En ole koko urani aikana voinut vaivatta hoitaa asioita Etulan kanssa. Viimeksi teki niin kurjan tempun ettei sanat edes riitä kertomaan kuinka pöyristynyt olen epäammattimaiseen käytökseen. Turhia kuluja tästäkin vajaa 10000€ ja miksi? Ihan vain oman egon pönkittämiseksi! Tähän porukkaan kun lisätään vielä Jarmo Ruusu niin avot! Kuopio on pienyrittäjän silmin hankala paikka yrittää, olen miettinyt yrityksen viemistä esimerkiksi naapurikaupunkiin. Miksi Kaupunki ei puutu tähän vaikka herrojen toiminta on jatkuvaa? Herätkää jo! Kuopioko edelläkävijä?!


  • Kyllä Räty on oikea ilmiö. Mistä näitä tulee. Veronmaksajien rahoilla kiusaa veronmaksajia. Ja kun ei muuta valittamista löydä niin herra lähtee kiertämään vanhoja omakotitaloja ja vertaa niiden istutuksia rakennuslupaan. Voi **ttu , eikö veromaksu rahoille ole parempaa käyttöä.

  • Eikö se uho tule jos on puutetta jossan niin pitää päteä sillä valllalla joka kansa antaa

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Uuden henkilötunnuksen koodi

   Puuhaillaan uutta henkilötunnusjärjstelmää josta tavan taallaaja ei voi päätellä yhtään mitään. Vastaavasti koodien lukuoikeus ja tiedonpurku tulee ol
   Maailman menoa
   161
   3405
  2. Muut maat tiukentaa korona toimia, suomi ei

   https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006643856.html Miksi suomessa taas odotetaan että tartunnat räjähtää. Jo nyt helsingissä enemmän tartuntoja kuin O
   Maailman menoa
   242
   2999