Miten ''hankitte'' animekavereita?

Minäsevainolen

Niin. Siinä on kysymys, johon en ole löytänyt oikeaa vastausta, vaikka on tullut kaikki englanninkielisetkin animefoorumit koluttua. Auttakaahan hörhöä hädässä.

Olen kohta täysi-ikäisyyden rajan rikkova naispuolinen henkilö, ja oon harrastanut mangaa ja animea jo monia vuosia. Mulla ei kuitenkaan ole ollut koko tänä aikana yhtäkään pysyvää kaveria, joka harrastaisi aktiivisesti animea, mangaa tai minun tapaani cosplayta. Olen kummastellut asiaa, sillä pidän itseäni tosi sosiaalisena ja meen usein coneissakin puhumaan täysin tuntemattomille - sieltä harvemmin niitä kontakteja kuitenkaan jää. Mä en myöskään oo mikään tungetteleva vaan ymmärrän, että ystävystyminen vie aikansa ja siks oon yrittänykin puhua ihmisille useammin - valitettavasti lähes aina kuitenkin käy niin, että ihmiset ei vastaa ja/tai muista.

Haluan myös tarkentaa tähä väliin, että vaikka anime ja manga ovat iso osa mun elämääni, oon aina fanittanu paljon muutakin. Oon myös ikäni kautta kykenevä keskustelemaan ''kypsästi'' aikuisten asioista.

Mulla on sisaruksia, joiden kanssa on tullut harrastettua japanihörhöilyä yhdessä, mutta siskon tai veljen kanssa fanitus tuntuu aivan erilaiselta kuin oikean kaverin. Oon mietiskellyt, että voisiko olla mahdollista, että mun läheiset sisarussuhteet on estäny mua tutustumasta ihmisiin paremmin?

Olen myös miettinyt, mikäli mun animemakuni on niin harvinainen, että se ei vedä ihmisiä puoleensa. Jos oon hengannu jossain coniporukassa, niin ihmiset on aina alottanu kunnon hysteeriset yaoi-keskustelut ja minä kun en genrestä ole oikeastaan kiinnostunut, monet ovat ihmetelleet. Minulla ei ole mitään yaoita vastaan, mutta en koe sitä ''omaksi jutuksi.''
Oon animen suhteen kaikkiruokainen, mutta mä en oo erityisemmin tykännyt kausien hittianimeista, joista erityisesti cossaillaan. Oon enemmän näiden vanhojen, klassikko shonen-animeiden perään, vaikka katson niiden lisäksi kaikkea muutakin mechasta romantiikkaan ja niin edespäin. Lisäksi oon hirveen nostalgiarakas ihminen, ja hehkutan aina vanhoja sarjoja ihan hulluna.

En oikeastaan tiedä, miksi päätin tulla purkamaan tätä tänne, mutta en keksi mitään muutakaan hyvää sivustoa, jossa ilmaista asiaa anonyymisti. Mikäli sinulla on yhtään minkäänlasia ratkaisuja taikka ohjeita tähän minun vaikeaan ''animekaveriongelmaani'', vastaahan ihmeessä tähän keskusteluun.

6

1314

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • EnKuKaA

      Et ole ainoa. Olen itsekkin kolunnut tiesmitkä sivustot ja ohje oppaat läpi jotka olen vain löytänyt, enkä ole juuri kunnon vastausta saanut.
      Vaikka en etsikkään anime kaveria, vaan ihan lähes kuka vain kelpaisi. Syytän yksinäisyydestäni kuitenkin omia sosiaalisia pelkojani ja arvelen että avain asia ihmisten löytämisessä on avoimuus sekä tuntuu että myös tuurilla on oma osuutensa asiassa, vaikka se ikävää onkin myöntää.
      Onhan niitä paljon ihmisiä maailmassa ja varmasti joku toinenkin sinun/minun laiseni, ongelma vain taitaa olla se miten sellaisia ihmisiä voi löytää. Mielestäni olisi ehkä kiva jos järjestettäisiin joku tapahtuma kuten "Etsinanimekaveriacon" tai vastaavaa ehkä sellainen helpottaisi,täytyy kai vain jaksaa yrittää.

    • sama_tilanne

      Hei, minullakin vähän samanlainen tilanne. Välillä tekisi mieli puhua jonkun kanssa jostain ei niin suositusta, vähän vanhemmasta sarjasta, mutta kun eivät ne muutama kaveri, jotka minulla sattuu olemaan ole edes nähnyt Higurashia (tämänhän pitäisi olla aivan tunnettu sarja) niin jää helposti keskustelut käymättä.

      Pari kaveria olen saanut sellaisella pitkäaikaisstrategialla, että olen yksinkertaisesti leiponut heistä animen katsojia. Monestihan kyseessä on tämmöinen sokea "arvostele ennen kun kokeilet" -mentaliteetti, ja jos vain saa jonkun ottamaan sen ensiaskeleen niin kyllä uteliaisuus saa heidät jatkamaan. Haittapuolena on vain se, että parinkin vuoden jälkeen on näillä kavereilla n. 20 MAL-päivää, kun taas minulla on 70. Tämä johtaa taas siihen, että heidän on vaikea antaa minulle mitään suosituksia, kun olen jo melkein kaiken nähnyt mitä heillä on listattuna, kuten myös yllä mainittu mainstream sarjojen ulkopuolelta olevista sarjoista keskustelemisen mahdottomuus.

      Ikää on 18, mutta vielä coneissa en ole ikinä käynyt. En ole tarpeeksi ulospäinsuuntaitunut, että saisin sieltä kenestäkään seuraa. Coneista yleensäkin ottaen minulla on sellainen mielikuva, että sinne mennään sellaisella kevyellä mielellä ja vältetään pysyvämpien tuttujen tekemistä. Erityisesti naispuolisia animefaneja olen vältellyt, sillä yaoi-fanityttö stereotypia ja yleinen makuero sukupuolien välillä on estänyt minua olemaan tarpeeksi kiinnostunut mistään mitä heillä on ollut sanottavaa. Free eikä Yūri on ICE vain yksinkertaisesti kiinnosta. Toisaalta harvemmin myöskään yuria katson.

      Perheen jäsenistä ainoastaan nuorelle pikkusiskolle olen Madoka Magicaa ja Cardcaptor Sakuraa näyttänyt, joista hän on pitänyt, mutta ikäeron vuoksi niistä on ollut mahdotonta keskustella. Lisäksi en edes tykkää Cardcaptorista...

      Tähän loppuun vielä tämmöinen shameless self-plug. Jos kiinnosti niin voidaan jutella, katsoo sitten jos tulemme juttuun. Tarvitsisinkin jonkun jonka kanssa jauhaa vähän vanhemmista sarjoista ynnä muusta. Gmail on eien358fi (roskapostilaatikkoni; en viitsi tänne jättää mitään tärkeää yhteystietoa)

    • oma-ongelma

      Oma ongelmani on hyvin samantyylinen, mutta en ole animen harrastaja muulla tavalla kuin, että katson animea ja nautin siitä. En cossaa, enkä ehkä haluaisikaan? En myöskään osta fanituotteita tai jotain vastaavaa, vaan koen sen aivan normaalina median muotona, mutta muuthan eli ihmiset, jotka eivät animea katso eivät ota sitä hyvällä vastaan? Joten oma ongelmani on se, että olen päälle päin niin normaali, että en enää uskalla tuoda esille anime-harrastustani, ja silti haluaisin kavereita/naisystävän jotka/joka ovat/on myös kiinnostuneita.
      Ja loppuun vielä mainostan itseäni eli, Ikää siis löytyy 19 vuotta, ja saa tulla jutskaamaan esim. Kik:ssä (nick: yharnamboy) ja jos tutustuu niin voin muitakin someja luovuttaa.

    • animekamu

      Mulla oli sama ongelma, ennekuin löysin Anikista animekamut hakusessa keskustelun, kannattaa siellä käydä katsomassa. Sieltä olen saanut pari kaveria, joitten kanssa olen jutellut netissä ja tavannut sitten myöhemmin irlissä. kannattaa varmaankin kattoa ne uusimmat viestit ja laittaa itsestään esittelyn sinne. :D

    • Sorivaa

      Itse välillä tuntuu niinkuin kaikki(tuntemani) animen katsojat ovat "normieta" joilla on huono maku. Itsekkään en kyllä ole mikään ekspertti joka tuntee kaikki sarjat 10 vuoden takaa. Lähinnä katson mielenkiintoiset sarjat joka kausi ja joskus vanhoja. Vaikka katson kaikki hittisarjat, ei ne hyviä ole. Enkä halua olla ihmisten kaveri jotka ovat kiinnostuneita animesta aivan eri tavalla kuin minä. Olen vähän kaappielitisti, vaikken varsinaisesti tiedollani ja kokoelmillani sitä titteliä "ansaitse." Olen juuri sellainen, josta kukaan ei tykkää, enkä myöskään tykkää kenestäkään. Sinäänsä haluaisin vain nettikaverin, jolle voi aina jutella animesta kuin tuntuu siltä ja jonka kanssa ei olisi jatkuvaa myötähäpeää olla. Ei muutenkaan ole mukavin elämän vaihe menossa, mutta olemalla mulkku kaikille, joiden kanssa olen eri mieltä ei ratkaise mitään.

      Oho. Tuli vähän valitukseksi. No en oikeastaan ouhu koskaan kenellekkään tunteistani niin on se joskus kiva purkka asioita anonyyminä. Vein lukuaikaas omaan mukavuuteen. ;^p

    • Anonyymi

      Discordistahan löytyy roppakaupalla servuja sinne vaan juttelemaan

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1585
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1147
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1066
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1027
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      582
      1015
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      920
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      912
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      774
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      700
    Aihe