Tätä se on "oikeus" nykyään

Runkmanni

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005188390.html

Siis jos joku murtautuu väkivalloin kotiisi viedäkseen aseesi ja kenties tappaakseen sinut, niin puolustautuminen EI KÄY MITENKÄÄN LAATUUN!

Kaikki aseet siis pitää antaa vapaaehtoisesti murtomiehelle, ja toivottaa hyvöää ehtoota...

17

361

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • puolenvaihto

   luin saman jutun iltalehdestä,ei saatana voi olla totta!onko tosiaan niin että ei kotiaan ja omaisuuttaan saa puolustaa.niinhänse on,jos puolustaudut joudut kuseen.mihin ollaan menossa????

   • l_adjutant

    Ei enää olla mihinkään menossa me ollaan jo kusessa meillä on rikollisia suosiva oikeuslaitos jossa suvakit on päättämässä.


   • chugc3r3
    l_adjutant kirjoitti:

    Ei enää olla mihinkään menossa me ollaan jo kusessa meillä on rikollisia suosiva oikeuslaitos jossa suvakit on päättämässä.

    Joo mutta tuomiot on liian ankaria Suomessa ja vankiloissa huonot olot!


  • tutkitaanvaihutkitaan

   Kannattaisi ensin odottaa, että asiasta saadaan kaikki huomioon otettavat seikat selville. Sitten vasta voidaan sanoa yhtään mitään.

   Poliisi tutkii ennen kuin hutkii. Tällä palstalla hutkitaan yleensä ensin.

   Hätävarjelu on tarkka asia eikä sitä pidä liiotella. Näillä tiedoilla harrastaja pysäytti ampumalla varkaan uhkaavassa tilanteessa, joten ei pitäisi olla liiottelua. Jos olisi ampumut kummatkin siihen paikkaan, niin sitten kyllä menisi mielestäni liiottelun puolelle.

   Mutta tutkitaan ensin...

  • Kai-sen_harrastajan

   olisi pitänyt auttaa aseiden kantamisessa varkaiden autoon, ettei vaan selkä rosvolla nitkahda ja joudu saikulle.

  • rughur4

   Eikös poliisien määrää yhä vaan supisteta tulevina vuosina joten aika huolestuttavaa on, kumminkin väitetään että kyllä poliisi kykenee turvaamaan kaikkien kansalaisten turvallisuuden, kuinkahan se tapahtuu jossain syrjäkylillä joista matkaa kymmeniä kilometrejä lähimpään taajamaan ja sielläkään ei poliisiasemaa ole eikä välttämättä edes poliisipartioita, lähin partio voi olla vaikka 100 kilometrin päässä.

   Kyllä sitä on tullut mietittyä mitä tekisi jos kriminaaleja ilmestyy ovelle ja väkisin alkaa sisälle tunkeutumaan, siinä on hyvät neuvot kalliit, yksin ei kahtakaan kriminaalia vastaan pärjää ilman kättä pidempää, se on sellaisessa tilanteessa pahimmillaan "tupla tai kuitti".

  • MilloinJärjenkäyttöä

   Kahta kotiinsa tunkeutunutta varasta vastaan puolustautuva 68-vuotias eläkeläinen on siis pidätetty varkaiden oikeuksien loukkaajana!

   • Juu_ja_jos

    hän olisi antanut konnien viedä aseet, niin häntä olisi syytetty aseiden huonosta säilytyksestä.


  • turhaaurputustataas

   Ei Suomessa ole ennenkään saanut aseilla itseään puolustaa, se on hyvä asia se.

   • Niinpä_siis_laitetaan

    vainajalle pieni sakko ja Valte vapaaksi.


   • dsfsdgdfsgsdfg

    Suomessa saa puolustaa itseään aseella, myös kuolettavaa voimaa käyttäen. Tästä löytyy KO:n ennakkotapauksia.


  • goyecbe

   Murtomiehet tunkeutuivat iäkkään miehen kotiin Lempäälässä: Asukas ampui rintaan, seurasi pihalle ja tulitti pakenijoita

   Ehkä miehen ainoa keino tuossa tilanteessa mutta hieman paniikin oloista toimintaa, hätävarjelu mielestäni mennyt liian pitkälle koska ampui vielä perään.

   Mitä olisi tapahtunut jos miehellä ei ollut ampuma asetta käyttövalmiina? Ampuma-ase rikoshan se on säilyttää asetta ladattuna. Tuo tapahtuma on aika kimurantti kysymys. Tämäkin tapaus osoittaa että omistamistaan ampuma-aseista ei kannata mainita kenellekään nykypäivänä.

  • sdfgagfdsg

   Kyllä Suomessa saa itseään aseella puolustaa. Tästä on lukuisia ennakkotapauksia ihan Korkeimman Oikeuden päätöksien kera. Tässä kyseisessä tapauksessa on kuitenkin ammuttu laittomasti säilytetyllä aseella silmittömästi pimeään huoneeseen, ja murtomiesten jo lähdettyä käpälämäkeen on vielä "varmuuden vuoksi" ammuttu pakenevia selkään.

   En minä nyt varsinaisesti osaa mieltäni pahoittaa että tuollaisista teoista joutuu syytetyksi. Nähtäväksi jää mikä tuomio aikanaan tulee olemaan, vai tuleeko sellaista laisinkaan.

  • huhuhcdf

   Aivan varmasti saa tuomion, ei selviä puhtain paperein.

  • hurjaksi.menee.maailma

   Aika hurjia tilanteita tuollaiset kun kotiin murtautuu varkaita ja mahdollista että tulee pahoinpidellyksi tai jopa tapetuksi, ei siinä varmaan paljoa ehdi miettimään kuinka paljon voimakeinoja voisi käyttää, kyllä siinä varmaan pistää kaiken peliin että saa nopeasti ratkaistua tilanteen hyväkseen.
   Tuollaisessa tilanteessa ei varmaankaan mieti seurauksia siitä ketä syytetään mistäkin jos vielä paniikki iskee.
   Youtubessa videoita mm. jenkkipoliisien aseen käytöstä joissa näkee kuinka ammatti-ihmisetkin eli poliisit ovat hiukan paniikissa kohdatessaan aseellista vastarintaa ja vaikka "vain" veitsimies vastassa, joten täytyisi olla todella kovahermoinen jos kykenee puolustautumaan tarkasti harkiten kun useampi henkilö murtautuu kotiisi ja uhkaa käydä päälle.

   • Ja_siinä_oli

    konkreettisesti puukko kurkulla... Olisiko jättäneet konnat aseenomistajaa henkiin jos keikka olisi onnistunut?


  • guyrceer

   Siinäpä se, se on vaikea tietää siinä tapauksessa kun puukko on kurkulla, jääkö henkiin vai ei, kuinka pitkälle sitä voi odottaa? Kyllä siinä toimii heti kun mahdollista keinolla millä tahansa.

   Oikeastaan Lempäälän mies teki palveluksen muille aseiden omistajille ampuessaan tunkeutujia sillä se laittaa miettimään ryöstäjiä mitä on vastassa, toisaalta taas tavat kovenee vastapuolella. Ei hyvältä näytä ja poliisien määrää vaan yritetään vähentää.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kaksi kuollut ulosajossa lauantai-iltana Loimaalla

   On tainnut olla melkoinen ylinopeus kun on tuollaista jälkeä tullut. Onneksi ei kuitenkaan sivullisia menehtynyt https://viranomaisuutiset.fi/ulosajo-
   Loimaa
   124
   4809
  2. Kerro jotain kaivatustasi

   jotain mitä teille on sattunut keskenään? Ei silmiin katsomista kun sitä on kaikilla. Jotain mistä hän voisi tietää että olet täällä...
   Ikävä
   122
   1810
  3. Sofian kylppärikuva.

   Pyllistys! Miten voi tuon ikäinen nainen olla noin pissis ja lapsellinen? Hoh hoijaa...
   Kotimaiset julkkisjuorut
   116
   1590
  4. 449
   1291
  5. Haittaako se, että olen sua nuorempi?

   Mulle ikäerolla ei ole mitään väliä, mutta voiko naista se haitata, jos on vanhempi miestä?
   Ikävä
   112
   1202
  6. Illat ilman sua (mies)

   ovat niin turhia! Toivittavasti sulla on kaikki hyvin. Miettii yksi pieni sydän ikävissään!
   Ikävä
   103
   966
  7. Jos meistä tulis jotain,

   niin sulle mies pitäis eka opettaa hieman käytöstapoja. Mut ootkohan sä liian vanha oppimaan yhtään mitään? 🤔
   Ikävä
   61
   928
  8. Rikoin sun sydämen.

   Se oli silti sulle oikein.
   Tunteet
   68
   837
  9. Kysymys haavemaihin

   Hei haaveileva mukava nainen, miten meni viikonloppu?
   Ikävä
   224
   828
  10. Iso vaalee vauhdissa

   Onko hyvä vai paha jotta tällä muutamalla taitaa olla aika huono itsetunto kun pitää jokapaikassa ja tilanteessa tuoda oma erinomaisuutensa ja muiden
   Suomussalmi
   14
   819
  Aihe