Attendon hoivakodit...suuri vitsi koko laitos

Attendopyh

Isäni on käynyt muutaman kerran Vantaan Kivistön Attendo hoivakodissa 3-5 päivän hoitojaksoissa. Alussa painotettiin että siellä on paljon virikkeellistä toimintaa, askartelua, kahvilla käyntiä, retkeilyä, lauluhetkiä esiintyjän kera....ja paskat, yhtään ainutta tuollaista toimintaa ei siellä ole tapahtunut. Kaiken järkyttävintä oli se että isälläni oli samat vaatteet päällä jotka hänellä oli päällä sinne mennessä ja haju oli sen mukainen. Mukaan laitetut puhtaat vaatteet olivat edelleen kassissa samanlailla viikattuna kuin sinne ne kassiin laitettaessa, elikkä varavaatekassia ei oltu edes avattu. Vessa täynnä vaippoja ja muutenkin aivan saastainen, lavuaari sontaisessa kunnossa ja itse huone niin likainen kuin olla voi, ei siis oltu siivottu, tuskin siivottu edes edellisin kävijän jälkiä. Hampaitakaan ei oltu koko 5 päivän aikana pesty, isä oli kertakaikkiaan niin likainen kun viisi päivää ei oltu yhtään huolehdittu hygieniasta.
Kuinka voidaan pitää vanhuksia tälläisessä kunnossa laitoksessa jota kutsutaan kuntoutus-ja hoitolaitokseksi. Heitteelle jättöähän tämä tälläinen on. Henkilökuntaakaan ei siellä näy, ainoastaan keittiöhenkilökuntaa. Rahat vaan pois ja vanhukset hitaasti tapetaan tälläisellä toiminnalla. Luulevatko siellä että muistisairaat ja muuten sairaat vanhukset osaavat itse huolehtia itsestään.
Omaisten on hyvä seurata tämän Attendon toimintaa, koska siihen läävään ei todellakaan ole luottamista.

137

11756

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Aivanjärkyttävää

      Ehkä oikeasti olettavat muistisairaan pystyvän huolehtimaan itsestään ja puhtaudesta. Ei muistisairas todellakaan kykene itse kaikkeen, pitää olla joku joka katsoo perään ja sanoo ett nyt pitäis tehdä noin ja noin ja vierestä seurata, ett tekee niin.
      Pitäis tehdä ilmoitus tuosta hoitokodin toiminnasta, ei pitäis antaa jatkaa noin huonoa hommaa. Onneks itsellä on ollut tuuria omien omaisten kohdalla, vuorohoitopaikassa on huolehdittu puhtaudesta ja siisteydestä ja on ollut jonkun verran toimintaa joka kerta.

      • Anonyymi

        Saa tehdä kymmeniä valituksia ehkä sitten joku uskoo. Kukaan loppupelissä ei välitä kunhan vaan hoitopaikka saa rahat vanhukselta


      • Anonyymi

        Sitten kun mamuhoitaja tulee niin sanoo en ymmärrä. Se on tätä päivää ja vanhukset pelkää mustia hoitajia


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sitten kun mamuhoitaja tulee niin sanoo en ymmärrä. Se on tätä päivää ja vanhukset pelkää mustia hoitajia

        Pitää niin paikkansa kaikki tuo Attendon touhusta, rahaa rahaa vaan viis asukkaiden tai henkilökunnan hyvinvoinnista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sitten kun mamuhoitaja tulee niin sanoo en ymmärrä. Se on tätä päivää ja vanhukset pelkää mustia hoitajia

        Se on pakko ottaa myös maahanmuuttajataustainen töihin koska muita ei ole saatavilla. Onko vaikea ymmärtää sitä. Siksi toisekseen, ei se maahanmuuttaja ole sen huonompi tai parempi hoitaja kuin kantis. Joukkoon mahtuu kaikkea hyvän ja huonon väliltä. nimim. entinen vanhustyön hoitaja.


    • rahankirous

      Ei se ole mikään kuntoutus-tai hoitolaitos. Se on säilytyslaitos. Johtajille vain lisää
      rahaa menetelmällä. Hoitaja mitoitus paljon alle suosituksen.Opiskelijat, harjoittelijat pyörittävät hoitotyön. Sijaisen,sijaisen tuuraajia ja kaikkea muuta.
      Siis vanhus ei ole etusijalla vaan kuinka saadaan johtajille lisää rahaa.

      • Anonyymi

        Haamuhoitajien maksimoidessa. kokoomuksen suosiossa olevien "hoivakotien" voiton. . kokoomus nuorisojärjestön aloitteesta pitäisi, myös kuiviin kupattu ihminen lopuksi kompostoida.. kuin suoraan 40luvun natsien lopullisen ratkaisun ohjelmasta.


    • Ikävä kuulla tapauksestasi. Jatkossa muistutan, että heti kun vastaavaa tapahtuu, siitä kannattaa antaa heti paikan päälle palautetta ja näyttää vaikka fyysisesti ne ongelmat jotka havaitsit. Asiat eivät juurikaan korjaannu täällä netissä valittamalla vaan paikan päällä. Jos asiassa on epäselvyyksiä ja haluat tehdä valituksen, kannattaa se tehdä suoraan AVI:n (aluehallintovirastoon). Jos mahdollista ota kuvia yms. todisteeksi hoidon huonosta laadusta ja talon epäsiisteydestä. AVI tekee taloon tarkastuskäynnin ja antaa huomautuksen jonka jälkeen asiat tulee välittömästi korjata.
      Usein miten suurten sos-ter.alan ketjujen hoitokodeissa toimintamallina on hoidon laadusta tinkiminen ja hoitajien määrän minimointi äärimmilleen. Vaipoissa, ruuassa, kahvissa, siivouksessa ja kaikessa pitää säästää. Silloin talo tuottaa osakkeenomistajille voittoa.

    • Attendopyh

      Heti paikanpäällä ei voi antaa palautetta huonosta hoidosta/kohtelusta, koska paikalla ei ole ketään henkilökuntaa joka vastaisi hoidosta. Paikalla oli nytkin yksi henkilö joka vastasi vain lääkkeiden jaosta ja joka ei pääsääntöisesti edes työkennellyt tässä paikassa, oli vain tullut muualta hetkeksi tänne hoitolaan. Pitäisihän hoitohenkilökuntaa olla riittävästi paikalla, koska hoidettavat tarvitsevat jatkuvaa valvontaa, mutta enpä tiedä missä ne ovat kun koskaan niitä ei näy itse paikalla. Entä jos joku hoidettavista kaatuu tai on joku muu hätätapaus, ei varmaan saa apua pitkään aikaan saatikka moneen tuntiin kun ei ketään hoitajaa näy missään ja vielä luulevat että hoidettavat tulevat itse toimeen. Mistä he saavat yleensä palkkansa kun eivät ole työpaikalla.
      Kaikesta huvittavinta oli sellainenkin tapaus että mennessämme käymään ko. hoitolassa oli juuri sillä hetkellä kahvitauko hoidettaville, mutta isämme istui omassa huoneessaan. Kysyimme sitten että miksei häntä oltu haettu kahville...vastaus oli että täytyy osata itse tulla kahville...äly hoi..älä jätä..siis muistisairas pitäisi itse muistaa tulla määrättyyn aikaan kahvitauolle. Että tälläisiä ääliöitä on hoitamassa muistisairaita.

    • pakko-attendoituva

      Kuulostaa kauhealta, kun "attendoihin" ollaan menossa, kaikki kilpailutetaan, kuka halvimmalla alkaisi "säilöä" vanhuksia. Eihän halvalla voi kuin "säilöä".
      Pelottaa omakin kohtalonsa, kun on yksinäinen, ei ketään pitämässä puolia.
      Voi luoja ! Ihmisarvo ei ole korkeassa kurssissa päättäjien tajunnassa, sotesoppaa ajetaan läpi, siihen kuuluu myös "attendoituminen".
      Pitäisi radikalisoitua ja lähteä Hollantiin/Sveitsiin eutanasiaan mieluummin.

    • sopimusrikkomus

      Hei, kamalan kuuloinen paikka. Tehdäänkö siellä kirjallista sopimusta hoitojaksosta? Henkilökohtainen hoitosuunnitelmako se on? Siihen pitäisi kirjata ylös kaikki toiminnot mitä pitäisi tehdä. Sitten jos sitä ei noudateta, niin sopimus raukeaisi ja he eivät saisi rahojaan. En siis tiedä onko se näin, mutta pitäisi olla koska kyseessä on ostettu yksityinen palvelu.

      Eihän kukaan muukaan yksityinen toimija saa rahojaan jos eivät anna sitä palvelua mistä maksetaan! Kampaajako vain levittelisi käsiään ja joisi kahvia? Hammaslääkäri kurkkaisi suuhun nopeasti mutta ei tekisi mitään?

      Meidän pitää alkaa vaatimaan palveluja, joista on maksettukin. Varsinkin kun kyseessä ovat puolustuskyvyttömät vanhukset taikka lapset. Rikolliset oikeuteen.

      • Anonyymi

        Hoitotarpeen mitoitus, mikään 0,7 määritelmä, valvonya mitotuksen toteuttamisesta, mOstajat ei osaa ostaa, ostaa 0,7 ja mitä se on


    • sopimusrikkomus

      Kuka maksaa sen hoitojakson laskun? Onko se teidän omaisten hoidettavana? Miksi se pitäisi maksaa jos ei ole saanut mitään hoitoa paikassa? Hoitsukundi ehdottikin että ota kuvia todisteeksi hoidon huonosta laadusta. Ja tee rikosilmoitus heitteillejätöstä?

    • iljpökpö

      Meillä on ollut aivan samanlainen kokemus Attendon hoivakodissa - meni äärimmäisen pitkä aika ennenkuin alkoivat hoitamaan vanhustamme. Oli miltei kuukauden pesemättä ja likaisissa vaatteissa ja lakanoissa ja asunto siivoamatta.

      Monta kertaa sai asiasta sanoa, ennenkuin hoidot alkoivat pelittää. Sairaalassakin ollut muutaman kuukauden sisällä jo kaksi kertaa.

      Ensimmäisellä kerralla oli melkein henkihievärissä ja joutui tiputukseen elimistö kuivuneena ja toisella kerralla kävelevä vanhus joutui pyörätuoliin kaatumisen takia ilmeisesti pysyvästi. Kotona ei kaatunut koskaan.

    • ukhopiåpä

      Olin Tampereen kaupungilla töissä, kun edellisen toimijan, Attendon sopimus oli sanottu irti olemattoman hoidon takia kotihoidossa.

      Saimme pestä "tuntikausia" erästäkin vanhaa rouvaa, jota ei Attendo ollut pessyt kolmeen kuukauteen ja näytti aivan kauhealta.

      Myös kaikkien muidenkin hoito oli täysin retuperällä ja rahaa olivat veloittaneet TODELLA paljon täysin tekemättömästä tai vähäisestä työstä ja näitä me kaupungin työntekijät saimme sitten paikkailla viikko tolkulla.

      • sopimusrikkomus

        Herää kysymys, miksi se palvelu- ja hoitosuunnitelma edes laaditaan jos sitä ei tarvitse noudattaa? Se ei ilmeisesti ole juridisesti sitova asiakirja. Pitäisikö se saada muutettua?


      • Anonyymi

        Voiko tämä olla totta että vanhusta ei olisi pesty kolmeen kuukauteen? Vaikea uskoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voiko tämä olla totta että vanhusta ei olisi pesty kolmeen kuukauteen? Vaikea uskoa.

        Voihan se hyvinkin pitää paikkansa, jos ei ole keinoja viedä vastustelevaa ja pesut kieltävää vanhusta suihkuun tm. pienemmillekään puhdistuskäynneille. Näitä tapauksia on yllättävän paljon, säännöllisesti tulee vastaan. Osa heistä pestään lääketokkurassa pakon edessä. - Nm. S-tanan surullista


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voiko tämä olla totta että vanhusta ei olisi pesty kolmeen kuukauteen? Vaikea uskoa.

        Kyllä se pitää paikkansa,ollut kyseisessä laitoksessa töissä...


    • Ei.pidä.niellä

      Jos huomaa laiminlyöntejä omaisensa hoidossa, niin kuva kännykkään ja Facebookiin tms. Tietenkin ko. laitos pillastuisi ja uhkaisi kunnianloukkauksella tai muulla lain kirjaimella, mutta teksti pitäisi kirjoittaa niin ettei nimeä mainita, mutta kohde tunnistettaisiin.
      Sossusta voi kysyä, kuka tällaisia asioita hoitaa, mikä on Valvira, soitto sinnekin. Poliisin neuvontaan. Mahdollisimman moneen suuntaan valitus. Yleisönosastoon paikallislehteen. Ehkä lehti voi tehdä jutun asiasta.
      Vanhuksen nimen voi mainita, sitä ei laitos voi kieltää. Omalla nimellä yleisönosastokirjoitukset.

      • KauheaaTämäNykyaika

        Kyllä se valituslinja vaan on aika hankalaa, kun on oma rakas vanhus näiden häikäilemättömien ihmisten käsissä, eikä muuta hoitopaikkaa saa.


    • AVInvalvoja

      ilmoitus AVI:n ja Valviraan . Sieltä tulee huomautus. So so. Jonka jälkeen toiminta jatkuu entisellään. Näin valvonta toimii Suomessa.

      • Anonyymi

        Pitää aika paljon paikkansa. Avi:n huomautusten jne. jälkeen tulee se taantuma vaihe jolloin kyseistä laitosta ei tarkkailla-vaikka pitäisi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pitää aika paljon paikkansa. Avi:n huomautusten jne. jälkeen tulee se taantuma vaihe jolloin kyseistä laitosta ei tarkkailla-vaikka pitäisi.

        Kun Avi ilmoittaa tarkastuksista jo 2 viikkoa etuajassa !!!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kun Avi ilmoittaa tarkastuksista jo 2 viikkoa etuajassa !!!!

        Nimenomaan.
        Tällaiset satunnaiset AVI:n iskut tuottavat tulosta,mitä sitä ennakkoon ilmoittaa,ei mene kyllä jakeluun


    • Jessjees

      Ihan tiedoksesi että Kivistön hoivakodissa on kaksi kerrosta : yksityinen attendo hoivakoti on ensimmäisessä kerroksessa ja Vantaan kaupungin pyörittämä kuntoutus ja arviointiyksikkö toisessa kerroksessa jolla ei ole mitään tekemistä attendon kanssa muuta kuin että vuokraa attendolta tilat.

    • myöhässä.ollaan

      Tee valitus, tee uutinen asiasta jollekkin päivälehdelle.
      Hän on sun rakkain kuitenkin , totuus vaan julki että miksi näin käy.

      Hoivakodilla on jokin pielessä, ehkä johdossa vika että eivät huolehdi siitä että hoivakodin
      arki sujuu niin kuin pitäisi. Toinen vaihtoehto on että hoitajana on yksi tai useampi asenne vikainen väsynyt hoitaja, eivät jaksa työtään jostain syystä, motivaatio hukassa.. Valitettavasti kaikenlaista kohtaa.

      Oikeasti, mikään koulutus ei korjaa tälläisiä asioita.
      Tälläiseen ei edes ns tarvita koulutusta että ihmisten kohtaaminen on empaattista.
      Piteneekö työpäivä siitä että kohtaa potilaan inhimillisesti, jos niin pallo siirtyy johdolle.

      Kilpaililutuksen, yksityistämisien huonoina puolina on se että toiminta pyörii pätkätyöläisillä, ei ole jatkuvuutta, pysyvyyttä, ei ammatin arvostusta, liikaa työtä.. työntekijä alkaa silloin ns oman etunsa takia soveltamaan, tehdään kaikki kiireellä..

      Meillä on yhteiskunnan arvoissa vialla paljon asioita.
      Osa syy menee ihan kyllä kansalaisille itselleenkin koska eivät ota vastuutaa edes vaaleissa, äänestämällä niin että hyviä arvoja toteutuisi. kansalaisia sumutetaan kyllä tehokkaasti myös ja tässä tulee seuraava. RAHA, se on merkittävin asia.

      Joskus ihan kansalaiset saisi pitää enemmän ääntä, tuoda esiin mielipiteitä esiin SOMESSA, arjessa siitä että mitä halutaan, miten asioita pitäisi hoitaa, miten jakaa yhteiskunnan varoja.
      Kyllä häikäilemättömät rahan himossa kiitävät bisnes miehet ja päättäjät miettii koko ajan miten syöttää syötti kansalle koukkuineen. Tälläinen on tosi helppoa kun on valtaa, ei kansalaisia tarvitse edes kuunnella, asiat on jo tehtry ja päätetty kun kansa herää taas ruususen unestaan että joukkoliikenne tökkii, hoito ei toimi, etuja karsitaan ja vaikka mitä..

      • rg4wf4rwf45wrf342

        Suosittelen julkista lynkkäystä kyllä tänä päivänä, kun takana haisee raha bisnes missä ihmisillä, työntekijöillä ole piip vertaa merkitystä eikä esimerkiksi vanhuksilla, potilailla.
        Asia ei ole näin raadollinen mutta sitä se on silti.

        Yhteiskunnan asiat on joskus vaikeita.


    • Vanhuserä

      Paras kusetus ikinä, vanhustenhoito yksityisellä puolella.
      Ruokailu kiireellä, ok, vanhus ei "halua" syödä.
      Ruoka halvinta mahdollista, ei lisää maitoa, kahvia jne.
      Jos ei lähde pesulle sovittuna aikana, ei sitten pestä ollenkaan.
      Ulkoilutuksia ei ikinä, ei ole aikaa.
      Harrastetoimintaa ei ikinä, ei ole aikaa.
      Sidottuna ja/tai ylilääkittynä öisin, ei aikaa.
      Lääkärille ei pääse, ei aikaa.
      Tulevaisuuden vanhustenhoito, osin jo nytkin, on järkyttävää kaltoinkohtelua vanhuksia kohtaan.
      Työssäni sieluni kärsii, toivon nopeaa kuolemaa...

      • Anonyymi

        Juuri tälläistä


    • väsynythoitaja

      Pakko liittyä keskusteluun hoitajan näkökulmasta. Meillä oli mahtava hoivakoti, henkilökuntaa oli riittävästi, palaute asukkailta ja omaisilta oli positiivista, työntekijöillä oli hyvä olla, kuten myös asukkailla ja omaisilla. Työ oli asukaslähtöistä ja inhimillistä. Aikaa oli muuhunkin kuin pikaiseen perushoitoon.
      Sitten tuli Attendo ja osti paikan ; jokaisesta vuorosta otettiin heti hoitajia pois, kaikki inhimillisyys lähti. Hyvät hoitajat väsyvät, saikut lisääntyivät. Hoidon taso laski samantien, kenelläkään ei ole hyvä olla. Hoitajien moraali on todella koetuksella, ennen iloiset ja kutsumusammatissa olevat hoitajat miettivät alanvaihtoa. Kohta Attendo ostaa kaikki pienet hoivakodit, joten sama paska on edessä missä tahansa.
      Haluan tällä nostaa meidän hoitajien asemaa, me yritämme parhaamme niillä resursseilla mitä meillä on, mutta nämä rahan ahneet firmat repivät kaikki hoitajien selkänahasta. Mekin olemme vain ihmisiä. Toivonkin, että jos olette tyytymättömiä hoidon laatuun, valittakaa!!! Mutta mielummin muulle taholle kuin hoitajille, vaikkapa kuntaan, aluehallintovirastoon tai Attendon johtoon. Toivon, että jossain kohtaa asioihin tulee muutos; saamme tehdä työtämme jälleen asukaslähtöisesti ja inhimillisesti, sen meidän vanhukset ovat ansainneet.
      Tällä hetkellä me taistelemme oikeuksistamme, olemme yhteydessä liittoihin huonoista työoloista ja huonosta hoidon laadusta, taistelemme johtajia vastaan. Toivon, että näihin asioihin tulee muutos! Emme me kaikki hoitajat automaattisesti ole paskoja ja työhömme kyllästyneitä, päinvastoin, omassa yksikössäni kaikki ovat enemmän kuin motivoituneita. Tällä hetkellä käytämme vapaa-aikamme, jotta saamme asioihin parannusta ja teidän läheisillenne parempaa hoitoa. Toivon että onnistumme.

      • Anonyymi

        Attendo on ahne valituksista ei mitään hyötyä


    • rrwewer132123

      Siinä huomaatte että yksityinen tulee kalliimmaksi.
      Voi kysyä vaan että miksi otetaan kalliimpi palvelu.

      Kunnallisia palveluita jotka on säännöllisiä ei pitäisi tuottaa yksityisellä vaan tuottaa ne itse.

    • aktiivijulli

      Taitaa esperi olla samaa, voittoa tehdään veronmaksajien tuella eli niin sotea eli voittoa tekemättömästä työstä, ennen kunnallista sai sentää haukkua verovaroilla kustannettavaa byrokraattista kuluerää joka nyt on tuottavaa bisnestä, selvitä sote muuten ja näiden bisnes hoivatuottajien agenda voitto tulee valtion tuesta ei muuten.

    • tapetaankaikki

      Ne haluaa asikkaaksi juuri tuolla tavoin, oma äitini on kokenut saman ja nyt aivan liikkumaton petipotilas heidän "hoivassa".
      Syletyttää koko sote ja tämä bisneshoiva.

    • omainen

      Meillä muistisairas vanhus Tenhokodissa Ruskeasuolla Helsingissä. Olemme olleet tyytyväisiä hoitoon, omainen on piristynyt siellä ja häneen saa paremmin kontaktiakin. Paikka on toki laitosmainen, mutta uusi ja siisti eikä omaisemme ole koskaan ollut likainen tai hoitamattoman näköinen käydessämme. Suosittelen tutustumaan, jonon pituudesta en osaa sanoa mitään.

    • Molla24

      Myös Mynämäessä äskettäin avattu Attendo hoivakoti on onneton paikka. Ensimmäiset pari viikkoa menivät ok, kun omainen oli paikalla joka päivä hoivaamassa hoidettavaa. Kun ei ollut paikalla koko päivää, niin jo vain hoidettava makasi siellä tuntitolkulla pissat ja kakat vaipoissa.

    • vahtaanko

      Läheiseni oli Attendon yksikössä soten ostopaikalla.Hän oli muistisairas rollaattorilla kulkeva vanhus-hyväntahtoinen ja kiltti.Kävin päivittäin auttamassa häntä ruokailussa,ulkoilussa,wc-käynnit huolehdin kun olin siellä,lauloin,luin hänelle ja monelle muullekin vanhukselle.Yksikön johtaja oli sitä mieltä,että vahtaan siellä.Johtaja sai painostettua hoitajatkin siihen uskoon,että vahtaan heidän tekemisiään.Minusta omaisesta tehtiin vaikea,huutava,vahtaava omainen.Kertaakaan en ääntäni korottanut.Attendon yksikössä omaisesta,joka käy läheisensä luona usein,tehdään "lainsuojaton".Johtajan mielestä olin ainoa vaikea omainen siinä yksikössä,mutta jälkikäteen selvisi,että jokainen joka huolehti ja kävi usein läheisensä luona olikin vaikea omainen siinä yksikössä.Mitä salattavaa yksikössä tapahtuikaan?Emme ole saaneet AVI:lta vastausta puoleentoista vuoteen.Mikä on AVI:n rooli Attendossa??

    • AVIOnVitsi

      AVI on pelkkä vitsi. On valvonut epäkohtia yli 10 vuotta vanhusten hoidossa eikä ole muuta tehnytkään. Samat epäkohdat edelleen.

      • Vahtaanko

        Nythän se tuli todistettua,ettei AVI suorita valvontatehtäväänsä.Taitaa olla Attendon talutusnuorassa...


      • Anonyymi
        Vahtaanko kirjoitti:

        Nythän se tuli todistettua,ettei AVI suorita valvontatehtäväänsä.Taitaa olla Attendon talutusnuorassa...

        Totta


    • Ahneus

      Attendo Seinäjoki. Isäni oli hoitokodissa ennen kuolemaansa kolme vuotta sitten.
      Paikka oli persoonanattomampi kuin keskussairaala.
      Tauko tilassa oli televisio ei mitään muita kalusteita.
      Muistissairaat lähes järjestään huutavat pitkin päivää kun kävin isääni katsomassa,että haluavat sieltä pois.

      Kirjoittelin siihen aikaan palautetta. vastauksena tuli,että mitä siitä tulisi jos omaiset täällä sisustaisivat

      Niin sekin parempi olisi kun ei mitään. Haistoin heti ,että kyseisestä laitoksesta kommentoitiin, vaikka kirjoitin nimettömänä.

      Vähin vaatimus mitä voi odottaa kuolevan muistissairaat hoidossa,että siellä on kodin omainen sisustus tietysti asianmukainen hoito.

      Kirpputorit on pullollaan kalusteita varmasti löytyy eikä ole kustannuskysymys.

      Attendo. Esperi mehiläinen niinkuin monet muutkin ovat omistajilleen voittoa tuottavia ahneita pelureita ei siinä yksilö ole minkään arvoinen.

      Nyt on korkea aika miettiä kaikki uusiksi.

      .

      • Anonyymi

        Ootteko nähnyt ruuan,mitä vanhuksille tarjotaan,jos tarjotaan!!Leipä palat puolitetaan ja vesivellii,lihakeitto,vesiperunoita.karmeeta mönjää....Nuoret tytöt vain naureskelee,koko touhulle,kukaan ei puutu.Omaiset herätkää,puollustamaan omaisianne.


    • 2millii

      Oikeastaan surkeinta koko toiminnassa vanhusten huonon kohtelun lisäksi on hoivapalveluiden tuottajien härski ahneus - jo pelkästään kohtuullistamalla voittotavoitteet voitaisiin palkata riittävästi hoitohenkilöstöä kaikkiin yksiköihin parantaen näin hoivan laatua eikä ylilyöntejä olisi.

      Esim. Marja Aarnio-Isohanni olisi voinut tyytyä kolmannekseen 6 miljoonan tulospalkkiostaan ja ylijääneillä rahoilla olisi voitu palkata 60 hoitajaa lisää hoitamaan vanhuksia - kertoo kyllä paljon naisen arvomaailmasta ja moraalittomuudesta kuten koko alan tunteettomuudesta.

      • treblinka

        Ja silti toiminta tuottaisi voittoa omistajilleen.

        Marja Aarnio-Isohanni on antanut kasvot koko bisneksen rikollisuudelle ihan Liliuksen mallia seuraten kuten Carema Caren skandaalissa.


    • Petostos

      Hoivakotien valvonta olisi helpointa ja halvinta antaa poliisille. Poliisi tekisi tarkastuksia aina kun olisi aikaa tai ajaisi ohi, aivan kuten liikennevalvonta.

      • Anonyymi

        Poliisi ei uskalla oikeesti alkaa tarkastelemaan hoitokoteja?
        Attendo, Mehiläinen ym


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Poliisi ei uskalla oikeesti alkaa tarkastelemaan hoitokoteja?
        Attendo, Mehiläinen ym

        Mistä luulette poliisilla olevan resursseja. Suomessa on noin 7000 ylityöllistettyä poliisia. Ruotsissa ainakin 24 000.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mistä luulette poliisilla olevan resursseja. Suomessa on noin 7000 ylityöllistettyä poliisia. Ruotsissa ainakin 24 000.

        Poliisi menee hoitokotiin vain silloin, kun siellä on tapahtunut rikos. - Nm. Onko paljon muutakin epäselvää


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Poliisi ei uskalla oikeesti alkaa tarkastelemaan hoitokoteja?
        Attendo, Mehiläinen ym

        Mehiläinen on kauhujen talo,ei vanhuksia kyseiseen laitokseen,kaiken nähnyt..ja kuullut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Poliisi menee hoitokotiin vain silloin, kun siellä on tapahtunut rikos. - Nm. Onko paljon muutakin epäselvää

        Voin sanoa kokemuksesta, että ainakaan varkaan perään hoivaan poliisi ei mene. Ei ole resursseja. Vanhuksilta saa varastaa vaatteet, korut ja rahat. Ei liikahda poliisi.


    • halpamaista

      huh! attendo ja esperi on kirosanoja! tuntuu järkyttävältä tämä touhu! ei ole puhtaat jauhot pussissa näillä ahneilla rahanhimoisilla joille ei riitä mikään!Karjalainen kevyesti vitsailee ; nypitään pienet rikkaruohot vain pois! kylmät väreet saa aikaan! rahankiilto vain mielessä! voi kuinka säälittävää rahanhimoista porukkaa joille ei muu kuin raha on tärkeää! vanhukset ovat aikoinaan olleet työtelijäitä ja rakentaneet suomea ahkerasti,olleet vähään tyytyväisiä ja tämä on heidän palkkansa,joutua pirullisten ahneiden pyrkyrien riistämiksi ja heidän armoilleen! kuvottaa!

    • Niih
    • yyrikkiluopio

      Tosiaan täysi kuvaaminen noihin hoitokoteihin. Vanhus saa kuvata omaa tilaansa tai pyytää jotain kuvaamaan. Omaisille aina haluttaessa kuvayhteys vanhuksen suostumuksella, jos mahdollista. Sama juttu mielenterveyspuolella: kaikki kuvatkaa kaikki hoitokeskustelut ja omaa paikkaa, yleisiä tiloja, hoitajia. Kuvaukset nettiin, jos epäkohtaa löytyy. Sillä tavalla sitä nykyään saa asioita hoidettua, kun nuo tuntuvat olevan vähän vastahakoisia muuten asioiden muuttamiseen. Tätäkin vanhusten heitteillejättöä on jatkunut ties miten kauan. Vanhusten hoitajaksi pääsee kuka vaan. Siitä vähän seuraa, että ei välttämättä hirveän motivoitunutta sakkia mukana - ulos vaan huonoimmat.

    • KokoomusTappaaVanhukset

      Attendo voi haistella pitkän paskan kera Pertti Karjalaisen!

    • Kokkare

      Tämän lafkan osakkeenomistajilla on verta käsissään, tienaavat vanhusten kuolemilla, ällöttävää...

    • Adler

      Keskusteluketju on vanha, mutta Attendon ongelmat on olleet jo pitkään eli vuosia tiedossa. Puhutaan suoraan niin puhutaan heitteilejätöstä, raha kelpaa näille yrityksille, mutta hoivataso on järkyttävän surkea. Sama koskee Esperiä. Kuka enää näihin "säilöntäkeskuksiin" haluaa omaisiaan lähettää. Et voi olla hyvillä mielin, kun esim. vanha äitisi tai isäsi on näiden käsissä. On hyvä, että todellisuuteen on herätty, nyt on aika tehdä asioille raju muutos. Jos nämä Esperit ja Attendot eivät käytännössä muuta toimintatapaansa on heiltä otettava toimintaluvat pois Suomesta ja samalla kuntien lopetettava ja kaikenlainen yhteistyö heidän kanssaan. Se on poliittinen päätös, mutta se on nähtävästi tehtävä. Espoon kaupunki lopetti jo Matinkylän Attendon kanssa yhteistyön, lopputuloksena oli kyseisen toimipisteen alasajo kannattamattomana.

    • Raisa56

      Meidän perhe oli tosi tyytyväinen Attendon toimintaan. Vanha mummi valitti aina ja oli raskas hoidettava perheellemme. Veimme hänet Attendon hoivakotiin ja muutaman kuukauden päästä hänet jo haudattiin ja saimme perintörahat tilille. Ei mitään valittamista Attendon hoitotyöstä.

    • kallishintaon

      Elsiekoti Sipoossa maksaa lähes 4000e/kk samalla summalla saisi vuosien aikana ostettua oman talon maaseudulta, ko.vanhainkoti sopii vain ruotsin/suomenruotsinkielisille siellä ei ole kirjoja eikä mitään tekemistä suomea puhuville. Hinta siis 130e yö sitä halvemmalla saa myös hotellihuoneen. Hoitajat tympeitä, esimerkiksi synttäritarjoilut täytyy itse hommata, maksaa ja järjestää erikseen. 4000e yhdestä pienestä huonekopista alakerrassa. Sijainti metsätiellä.

    • työmoraalia.ei.ole

      Tärkeä ketju hoidon huonosta tasosta.
      Näitä kertomuksia tarvitsemme, että hoidon huono laatu näkee päivänvalon,
      ei muuten parannusta saada.
      Mikä on hoitajien työmoraalin taso ???

      • Enolepitänyt

        Hoitajien "työmoraalin taso" on sellainen, miksi se on nykyisellä hoitokulttuurilla muokattu ja mitä nykyisin odotetaan työelämässä!


      • Anonyymi

        Täyskymppikommentti "en ole pitänyt". - Nm. Vähän sinne päin riittää


    • Anonyymi

      hoitajien elo nykyään ainakin meidän yksikössä: räplätään sitä kännykkää ja juodaan kahvia.Ja nauraa räkätetään työkaverien jutuille.Mitä sitten vaikka vanhustenkin kanssa vois olla,istukoot vaan rauhassa niin juttuun tullaan,nehän on siinä ympärillä vaan haittaavana tekijänä.Saa äkkilähdot nopeasti jos yrittää tulla juttujen väliin.Käskevä komennus tepsii parhaiten.Hyvä,Se meni pois.Ja eikun takasin mihin jäätiin.Katoppas mitä tänään löysin youtubesta.Ei hitto,Se tulee takasin taas, muistamaton rasite.Taas uusi näpäytys,eiköhän se siitä tokene.Antais olla meidän rauhassa.Mitä sitten vaikka ollaanki täs töissä,tarvitaanhan mekin omaa rauhaa.Kohta se hiton vaipparumba kuitenki alkaa.Ai hitto,haisee kuselta,kukakohan se on,tarttiskohan vaihtaa vaippa.EVVK.Huoh,kai se on pakko kun nää yliinnokkaat hoitajat kerran käskee.Voi kun sais olla jossain etelän lämmössä..

    • Anonyymi

      Täysin ilman empatiaa olevat hoitajat jotka ei tiedä ikinä mistään oikeastaan mitään kun omainen kysyy. Esitetään: Sen huomaa, aina silloin kuin omainen tulee käymään, jutellaan jne. vaikka tosiasiassa vanhuksia viedään aniharvoin ulos, petipotilaita ei laisinkaan, edes ulos terassille raikkaaseen ulkoilmaan (hoitajan kanssa tietenkin)en tajua mistä ihmeestä ko firma saakin heitä palkattua. En kerro paikan nimeä sen tarkemmin mutta törkeätä.

      • Anonyymi

        Eipä tarvii paljon aivonystyröitä vaivata,kun arvaa mistä paikasta kyse!


    • Anonyymi

      Jenkkilä tästä maasta on tulossa joka yhteiskunnan alueella..Jos palvelua haluaa siitä joutuu maksamaan..näin taitaa olla joka aluella tässä yhteiskunnassa..jos palveluista puhutaan..

    • Anonyymi

      Mutta kun sitä palvelua ei saa mistä maksaa. Sekin mitä saa on hinnoiteltu, oli sitten kyse ihmisen perustarpeista taikka yksinkertaisista asioista kuten hyvä ruoka.

    • Anonyymi

      Kaikki nämä kirjoitukset osoittaa että sote tarvitaan joka valvoo olkoon työn suorittaja kuka hyvänsä

    • Tuollainen on ikävä tulos kun politikot järjestävät itselleen lahjuksia, jotta sellaiset kuin Atendo pääsivät "korvamaan" julkista , valvottua, motivoitua ja oikein hoidettuna halvempikin julkista vanhuudenhoito.

      Näitä yksityisä "hoito"-yrityksiä ei kiinnostaa muuta kuin raha. "Päättäjiä" ei kiinnostaa hoidon taso, kunhan heidän taskuun valuu "väliraha" ruskeissa kuoreissa.

      Millainen suo korruptiovapaassa Suomessa!


      Toinen samankaltainen kuvio on siinä, että tähän asti kunnat ja sen terveydenhuolto ovat itse saaneet päättää, millaiset tietojenkäsittelyjärjestelmät ja -laiteet hankitaan. Sillä seurauksilla että kovin monta erilaiset on käytössä, jotka eivät kommunikoi keskenään. Mutta siinäkin pääsivät kuntien alan amatöörit mukavasti neuvottelemaan firmojen edustajien ja lobbareiden kanssa, voi kun tuntui hyvältä.

      Siinä sopii ihmetellä, mihin sellaista terveysministeriä ja sen organisaatiota tarvitaan, kun pienessä maassa ei tälläistä voi maanlajuisesti organisoidaa? Saamattomuuta vai tahallista, jotta puoluetoverit kunnissa saavat myös palan kakusta?

      Onneksi on nyt ryhtyselkäinen hallitus, joten toivoa on.

    • Anonyymi

      Suomalainen unelma: Raada hulluna itsesi loppuun jotta pääset osalliseksi heitteillejättöön.

      • Anonyymi

        Näin on,ei hyvältä näytä....


    • Anonyymi

      Jälleen kerran surullinen uutinen attendon yksiköstä.Kunnat eivät valvo riittävästi ostamiaan palveluja.Heikoimmassa asemassa olevat vanhukset ja muistisairaat kärsivät huonosta hoidosta.Hoitajatkaan eivät huolehdi ilmoitusvelvollisuudestaan.

      • Anonyymi

        Entä omaiset? Eivätkö he kuulu mitenkään vastuussa olevien joukkoon mielestäsi? - Nm. Aaatteles uusiksi


      • Anonyymi

        Kyllä kuuluvat,mutta usein omaisten ilmoitukset häviää attendon syövereihin eikä avit ja vastaavat ota tosissaan omaisten ilmoituksia.Jos omainen huolehtii aktiivisesti läheisdstään hoivakodissa niin hänestä tehdään vaikea yliaktiivinen omainen joka häiritsee muka hokvakodin arkea.


      • Anonyymi

        Älä pölise pötyjäsi paremman tiedon puutteessa. - Nm. Puhu pukille


      • Anonyymi

        "Puhu pukille"valitettavasti omakohtainen kokemus!


      • Anonyymi

        Omakohtaisuus ei kerro mitään. Paitsi ehkä sen, ettet ole osannut ajaa asiaasi loppuun asti tai asenteessa, tiedoissa ja taidoissa on parantamisen varaa. - Nm. Yrittänyttä ei panna


      • Anonyymi

        Nuoret hoitajat vain naureskelee koko touhulle,kunhan vain saavat hyvää palkkaa,vanhuksista viis.Itse nähnyt kaiken kauheuden...


    • Anonyymi

      Pukki kaalimaan vartijana! Kaupunki itse täyttänyt ylipaikoille asukkaita!!!

    • Anonyymi

      Vaikka näissä yksiköissä on eteisessä ns. Palautelaatikko, jonne omaiset ym. Voi jättää viestejä ym. Ne voidaan ehkä käydä palaverissa läpi, mutta niille nauretaan ja veikkaillaan, että tämä ja tämä on tullut sen ja sen omaisilta.. Saavat hankalan omaisen leiman.. Laput joissa on palautetta, menevät silppuriin.. KETÄÄN ei kiinnosta.. Ja kun nämä palautetta antavat ovat paikalla, niin laitetaan kulissit kuntoon.. Turhaa touhua!!

      • Anonyymi

        Kerrankin joku uskaltaa olla REHELLINEN!


    • Anonyymi

      Käsittämätöntä että niin aniharva hoitaja vie näkemiään epäkohtia eteenpäin.Missä moraali??????

      • Anonyymi

        Sitäpä saa ihmetellä,koska hoitajat ihan lähimpinä "silminnäkijöinä"voisivat pysäyttää kaikenlaisen kaltoinkohtelun.Lakikin jo velvoittaa siihen!


      • Anonyymi

        Sain potkut työpaikastani Mehiläiseltä,kun huomautin huonosta hoidosta.


      • Anonyymi

        Sain potkut,kun kerroin,huonosta hoidosta eteenpäin ja tiesivät,kuka on kertonut,haukuttu jälkeenkin päin ja vaikeutettu työn saantiani.hoitsu!!!


      • Anonyymi

        Linnaan joudut,jos puhut vaitiolovelvolliisuus kieltää puhumasta..


    • Anonyymi

      Suurin vitsi on kuitenkin se, että eniten ääntä ja meteliä ko. aiheesta(kin) pitävät sellaiset tyypit, jotka vähiten siitä tietävät. Tai suoraan sanoen: eivät tiedä eivätkä tajua mitään. - Nm. Kehittykää

      • Anonyymi

        Kannattais käydä läheistään katsomassa attendolla,niin ymmärtäisit asioiden olevan juurikin noin!


      • Anonyymi

        Käyn melkein joka ikinen armas päivä. - Nm. Käy sinäkin äläkä puhu paksaa


      • Anonyymi

        Valitettavasti omin silmin nähtyjä ja omien kokemusten kautta olevia asioita ja asiatonta kohtelua ei voi vähätellä eikä ohittaa!


    • Anonyymi

      Totuus on jo julkinen!!!

      • Anonyymi

        Miksi sen sitten annetaan jatkua ja tuntuu että yhä räikeimpiä kaltoinkohteluita tulee ilmi.
        Millä hoitajat saadaan tekemään ilmoituksia?? On varmaan tuhannen taalan kysymys!! Eikö omatunto kolkuta yhtään?!


      • Anonyymi

        Nyt saa viranomaisten hoivakotien hyssyttely loppua, sillä hoivakodit rikkovat sopimuksia ihan tahallaan. Kokeilevat onneaan, jos kukaan ei älähdä. Ei muuta kuin aina hoivakoti kiinni, kun epäkohtia ilmenee. Ei sakot tunnu missään tuommoisessa yhtiössä, nauravat vaan partaansa!!!


    • Anonyymi

      Kummallista toimintaa myös omaisten taholta!!! Näkevät myös kaiken karmeuden ja sitten kun oma omainen kuolee laitetaan kuolinilmoitukseen kiitos "hyvästä hoidosta" Miten on heidän omantunnon laita???

      • Anonyymi

        Nähtiin ja koettiin kaikki karmeus,yritettiin muistutuksilla ja kanteluilla vaikuttaa asioihin,mutta sattuipa sopivasti valvova viranomainen olemaan hoivakodin johtajan ystävä.Kaikki kaikui kuuroille korville.
        Eipä kiitelty hyvästä hoidosta,laitettiin kantelu niin korkeelle kuin pystyy.Toivottavasti jäljelle jääneiden olot paranee.


    • Anonyymi

      Suomalaisen poliisin maijapartiot huolehtivat avuttomista kansalaisistamme monin verroin paremmin kuin kaiken maailman attendot ja muut rahastajafirmat "hoidettavista" vanhuksistaan. Kangasalan tapaus alkaa olla jo kaiken huippu.
      Poliisin maijapartio ei esimerkiksi jätä puistoon tai kadun varteen virumaan - ei edes koisimaan - tuntikausiksi IHMISTÄ, vaan kuljettaa kulloinkin sopivimmaksi katsomaansa paikkaan. Ennen sitä lisäksi arvioidaan, tarvitaanko maijan sijasta ambulanssi.

      • Anonyymi

        Attendon yksiköiden johtajat ovat pohjasakkia,joille vain RAHA merkitsee.


    • Anonyymi

      Kaikilla muilla sama juttu. Koko Suomi on viimesen 12 vuoden aikana kokenut järjestelmällistä ÄÄRIOIKEISTON hyvinvointivaltion alasajoa. Loppu on todella lähellä, jos hallitus EI ONNISTU palauttamaan edes hitusen ihmisten omanarvontuntoa, jonka oikeisto on PÄÄOMILLE myynyt. Mukaanlukien silmitön raivo AY-liikettä kohtaan.

    • Anonyymi

      Hyvin toimii sensuuri Kiuruveden attendosta.Siellä riisipuuro laimennetaan päivälliseksi riisivelliksi.usenmiten riisi etsii vellissä kaveriaan.ja miten toimii kylmäketju-monta tuntia haudutetaan puuroa asukkaille aamusella,koska eriaikaanhan asukkaat herää.tähän asti suurinpiirtein oikein.mutta miten voidaan samasta puurosta velli keitellä.varmaankin terveystarkastajalle olis töitä.

    • Anonyymi

      Todella surullista, että Suomessa saa tällainen toiminta jatkua. Käsittämätöntä! Olen hoitajana käynyt tekemässä muutaman sijaisuuden kyseisessä firmassa ja huh huh. Nettisivustot valehtelevat sumeilematta heidän ihanista hoitokodeista. Tein kirjelmän johtotasolle asioista joihin törmäsin heti ensimmäisenä päivänä ja olin todellakin järkyttynyt toiminnasta. Ne muutama vakituinen? hoitaja joita näin siellä olivat ihan loppu. Itkivät asioita ja kun kerroin tekeväni ilmoituksen tästä paikasta niin pyysyvät josko hoitaisin heidänkin asioita liittoon päin. No ei kiitos, se on heidän oma tehtävänsä. Lähiesimies halusi vielä jutella kanssani kun lähdin viimeisen kerran sieltä, että voidaanko mitenkään sovitella näitä asioita!!!! Haloo!!! Ei minulla ole mitään soviteltavaa heille vaan heidän toiminta ei kestä päivänvaloa. Hätä tuntui olevan suuri, etten vain kerro eteenpäin heiltä palveluja ostavalle taholle. Jälkeenpäin vielä joku seuraavan tason esimies soitteli ja halusi keskustella asiasta! Tämä kaikki tapahtui heti miten silloin kun kyseinen firma alkoi rantautua tänne meille. Eli ovat jo vuosia toimineet noin. En tiedä mikä on tilanne tänä päivänä. Ainakin tuo paikka näyttää toimivan edelleen.
      Joku stoppi tällaiselle toiminnalle on saatava. Luvat pois, kertakaikkiaan.

      • Anonyymi

        Olet ollut rohkea hoitaja kun ilmoitit epäkohdista.Epäkohdat kannattaa ilmoittaa palvelun ostajalle,koska kyseiset esimiehet ohjaavat reklamaatiot silppuriin.Vakihoitajien pitäs tehdä ilmoitukset myös,mutta joku pelottelu systeemi toimii ainakin Kiuruvedellä.Se on tosisurullista asukkaiden vuoksi.Liian vähällä hoitajamäärällä ei taata hyvää hoidon tasoa.


      • Anonyymi

        Puhut asiaa,samat kokemukset..hirveitä keskitysleirejä,vanhuksille....


    • Anonyymi

      Yleislakko!

    • Anonyymi

      Näitä hoivakotien puutteita on kyllä karu lukea, kuten yllä olevaakin. Todella puistattavaa ja sanoin kuvaamatonta tästä tulee vasta siinä vaiheessa tosin kun itse kokee tätä, kuten olen nyt itse päässyt toteamaan Caritaksen taholta kun omaiseni on siellä. Hoivakodissa jatkuva kiire ja omaiseni painokin on päässyt tippumaan lähes 20 kiloa vajaassa puolessa vuodessa, joten jotain on vakavasti Caritaksella pielessä, muitakin epäkohtia on vaikka kuinka. Kuinka epäinhimilliseksi voi hoiva ja välittäminen mennä näissä? :(

    • Anonyymi

      Anna rahasi meille , me näytämme kuopan sulle.....olisi hyvä slogani.

    • Anonyymi

      Vanha aloitus mutta edelleen ajankohtainen.
      Haukkumisen sijaan annan kehuja ja nimen omaan attendon palvelutalolle.
      Äitini sairasti altzhaimeria ja oli aluksi kaupungin palvelutalossa jossa hänelle syntyi makuuhaavoja ja rannemurtuma sängystä putoamisen seurauksena.
      Kyseinen paikka lopetettiin sisäilmaongelmien takia ja äitini siirrettiin Attendon palvelutaloon.
      Makuuhaavat paranivat muutamassa viikossa, kynsiin oli ilmestynyt kynsilakkaa, vireystila muuttui.
      Oli oikeasti niitä tapahtumia, kävi esiintyjiä, kakkukahvitteluja yms.

      Äitini sairaus kuitenkin eteni ja hän menehtyi vuosi sitten.
      Keskellä koronaakin järjestettiin meille pääsy milloin vain.
      Ei meille jäänyt mitään hampaankoloon.

    • Anonyymi

      äänestäkää vaan nyky hallitusta, niin nykymeno jatkuu...ei täällä mitään vanhuksia hoideta..matuja tietenkin,hehän ovat etusijalla!!!!!Ei tarvi odottaa muutosta ,ennenkuin tämä EPÄISÄNMAALLINEN KOMMARIHALLITUS LÄHTEE!!!Ei mitään kunnioitusta vanhuksien hoitoon!!!!Ei ole rahaa ,mutta raiskaaja/rintamakarkureille löytyy AINA!!!

    • Anonyymi

      Attendolla hoidon taso on aivan kamalan surkeaa, toivon että Attendo saadaan kitkettyä Suomesta pois ja hoito takaisin kunnille ja kaupungeille. Kävin siellä jonkin aikaa hoitajana, mutta en voinut hyvällä omallatunnolla jatkaa siinä touhussa. Liian vähän henkilökuntaa, surkea palkka, jatkuva vaihtuvuus, hommaa pyöritetään opiskelijoiden ja huonosti suomea puhuvien voimalla. Viriketoimintaan ei ole aikaa, vanhukset istuvat ruokapöydän ääressä nuokkumassa koko päivän, lähes joka päivä sama rytmi eli ruokailut ja pesut, ei muuta. Koko paikka on kun villi länsi, kukaan ei tiedä mistään mitään kun perehdytys on puutteellinen. Vanhukset ansaitsee kunnioittavan ja hyvän hoitopaikan, ei Attendon kaltaista vanhusten kustannuksella toimivaa roisto bisnestä!

      • Anonyymi

        Juurikin näin. Ei mitään virikettä tai ulkoilua.
        Siinä istuvat salissa koko päivän, ruoat vaan vaihtuu edessä.


    • Anonyymi

      Yhdyn tähän Attento on yksi näistä voisin sanoa kokemusta on!!! Mikä se on et näihin ei puututa päättäjätkin aivan sormisuussa!!!. Sen tiedän et Attentolla epäpätevää porukkaa!!! Siis omaisten pitäis tehdä heti valtus !!! Ja uskaltaa kyseenalaistaa asijoita!! Olen jo eläkkeel paljon nähnyt hyvää ja huonoo hoitoo!!! Mu pitäis tarkastella myös kieroutunutt työyhteisöö!!! Esimehet hyvin 🤔🤔!!!?.

    • Anonyymi

      Attendon hoito ei ole parantunut kohuista huolimatta. Siellä on vaan keskitytty kehumaa miten "hyvää" hoito on. Ja mitään todellisuuspohjaa kehumiseen ei ole. Hoitajat ei osaa eikä välitä!!!

    • Anonyymi

      Sanoisin että se tärkein avain on millaiset hoitajat sinne menee töihin.

      • Anonyymi

        Hoitajat 'vain' hoitavat, he eivät päätä mistään mitään. Esim. siitä, minkä verran ruokaa tehdään ja tilataan tai minkä verran esim. hoitotarvikeresursseja on käytettävissä. - Nm. Pomot päättää, mitä ja miten


      • Anonyymi

        Siivoojat siellä,hoiteloo vanhuksia,ainakin nyt Kontioniemessä,hirveitä öykkäreitä......


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hoitajat 'vain' hoitavat, he eivät päätä mistään mitään. Esim. siitä, minkä verran ruokaa tehdään ja tilataan tai minkä verran esim. hoitotarvikeresursseja on käytettävissä. - Nm. Pomot päättää, mitä ja miten

        Hoitavat jos hoitavat,ei ole niin taattu,istuvat taukotuvassa.ja juoruilevat.Sivusta seurannut.


    • Anonyymi

      Jotkut kun joutuvat olemaan attendossa mielestäni kiusattuna. Teen ilmoituksen Aluehallintovirastoon. Näitä asioita on järkyttävä lukea. Kuin myös kokea. Itseasiassa. Kai tulisi tehdä kansalaisadressi tai jotain vastaavaa. Näin asian näen. Kun ei edes.ruoka tunnu riittävän.

    • Anonyymi

      Jos ei asia toimittajia edes kiinnosta. Minun ei tarvitse omia tietojani ilmoitella.

    • Anonyymi

      Ja miten paljon puhutaan maahanmuuttajista vanhustenhoidossa. Vanhukset pelkää mustia hoitajia ja somalit käyttävät väkivaltaa kun kulttuuriin kuuluu lyöminen. Olen valitettavasti ollut mamujen kanssa töissä ja työmoraali on aivan perseestä. Turha puhua että haluavat hoitaa vanhuksia. Kauhulla odotan kun musta menee isää hoitamaan saa varmaankin äkkilähdön. Vai onko valinnanvaraa pahoin pelkään että isä pakotetaan mustan hoitoon.

      • Anonyymi

        Täällä Hämeessä ei ole pelkoa, että omainen edes pääsisi vanhustenhoitoon. Kunnalliset palvelukeskukset lopetettu. Ja jos ei ole suhteita, niin ei puhettakaan hoitopaikasta.


    • Anonyymi

      Oliko hoivakodin portissa "arbeit macht frei" kyltti.

      • Anonyymi

        Ei ollut. Oltiin Suomessa. Portissa ei lukenut mitään.


    • Anonyymi

      Kyllä ne Attendon hoitolaitokset pyörii Filippiiniläisillä hoitajilla jotka ei osaa suomensanaa .
      Tuplavuoroja teetetään hirveät määrät
      Lääkeluvattonia hoitajia
      Ylimielisiä esimiehiä ja niitäkin on kouluttamattomia

      • Anonyymi

        Hirveetä kiusaamista tässä työpaikassa,haukutaan ja arvostellaan,kun et kuulu siihen juorukerhoon,siivoojat suurimmat kiusaajat.Pomot ummistavat silmänsä.Kaiken kokenut......Vanhukset heitteillä.....


      • Anonyymi

        Totta joka sana.Itse hoitajana kokenut sen.Kauan en Attendolla viihtynyt.


      • Anonyymi

        Filippiinot kerää työkokemusta ja ne saa myös paremman koulutuksen Suomessa, ja niillä sitten enkkulaan. Osa niistä opiskelee ruotsia tai norjaa, ja sitten samaten poistuu näyttämöltä. Niille ei sairaaloissa saa usein puhua enkkua, vaan vain suomea, ja sillähän asiat hoituu.

        Suomalaisia ei taas oteta koulutukseen kuin esim. 10% pääkaupunkiseudun lähihoitajien aikuiskoulutukseen pyrkivistä, ja kokoomuksen vaatimuksesta (jota rahoittaa yrittäjät) haalitaan mamuja, halpatyövoimaa ulkomalta sen sijaan, jotka on työttöminä 3v jälkeen (kuten ne suomalaiset), ja niiden puoliso puolessa tapauksia on samaten työtön, ja niiden lapset usein liittyy jengeihin, ryöstelee ja pahoinpitelee nuorempiaan. Puolet Suomen vankiloissa olevista on mamuja, ja USA:ssa 90% vankiloissa olevista on muita kuin valkoisia.


    • Anonyymi

      Kusetusfirma. Tuon lisäksi tummat hoitajat käyvät yöllä panemassa vanhuksia eivätkä nämä edes huomaa mitään kun niin kovat ativanit ja ketipinorit päällä.

    • Anonyymi

      Olet oikeassa!!!Joensuussa siivoojat johtaa kokopuljuu.Tosi töykeitä,eivät välitä vanhuksista pätkääkään.Vanhukset pelkää.Vanhukset alistettu,kamalaa katsottavaa.Soluttautukaahan joukkoon ja katsokaa omin silmin.....Kaiken nähnyt...

      • Anonyymi

        Ne siivoojat on lähi- ja apuhoitajia, kuten se keittiöhenkilökuntakin. Ei siinä jää aikaa potilashoitoon, joka on ostettava erikseen, johon voidaan sitten palkata lisähoitaja.


    • Anonyymi

      Kylä alkaa näyttämään sellaiselta joka pikassa ei enään vanhuksia hoivata

    • Anonyymi

      Attendot on irtisanoneet hoitosopimuksensa, ettei tarvitse enää attendoon ketään viedä😂

    • Anonyymi

      Vanhukset kotihoitoon ja sukulaisten luo.Niin oli ennen ei niitä kiikutettu minnekään laitoksiin,saivat elää elämänsä viimeisetpäivät,omiensalähellä.Huippu hienoa...ei olleet laitoksissa lääkittynä ja sänkyyn sidottuna.

      • Anonyymi

        Italiassa taitaa apuhoitajakin olla sukulainen jopa sairaalassa. Ei tosin ihmetytä Italian palkoilla, kun tolla alalla pääsee rahakkaampiinkin maihin.


    • Anonyymi

      Kyllä olet oikeassa,kohtelu erittäin ala.arvosta,ruoka huonoo ,jos annetaan ollenkaan,lääkkeistä puhumattakaan.exs..hoit.

    • Anonyymi

      Saanko kysyä tämän 5 päivän hoito jakson hinnasta?? mitä itse maksoitte ja mitä kunta makso??

    • Anonyymi

      Tosiasiassa nämä, vanhusten hoitolaitokset, ovat pelkkiä rahankeruu
      laitoksia, joita on perustettu Öky-Rikkaita varten.

    • Anonyymi

      Joissain paikoissa on vielä keittiöhenkilökuntaa? Taitaa olla ne hoitajat siellä, ja ei ne muuta ehdi kuin tehdä ruokaa, syöttää, pestä pyykkiä ja siivota. Se on hoitajan hommaa vanhusten hoitolaitoksissa.

      Säännöt sanoo selvästi, että asiakkaan on tultava omillaan toimeen; lisäpalveluja saa maksusta. Sama sääntö pätee kotihoidossa, ja jos haluaa siivousta, sitä on ostettava, jolloin kotihoitaja tulee siivoamaan, joka myös hintaa vastaan kiikuttaa minne haluaa, ja auttaa missä sitten haluaa.

      Lähihoitaja tai apuhoitaja, ja mahdollisesti kotihoitaja, hoitaa vessatukset, vaatteiden vaihtoa, lakanoiden vaihtoa, pesettämistä, hampaita, jos sitä on erikseen ostettu, ja siitä tarpeesta on keskusteltava sosiaalihenkilöstön kanssa oston ja tarpeen arvioinnin yhteydessä.

      Aina ei kotihoito, apuhoitaja, lähihoitaja ehdi paikalle tai on sairaana (alalla ollaan jopa kolmannes päivistä sairaana, eikä silloin voi hoitaa varsinkaan vanhustentalossa asuvia), ja jos ehtii, ei ne ehdi tehdä kuin välttämättömän. Jos käy huono tuuri ja esimies, esim. YAMK, maisteri, sosionomi, sairaanhoitaja, jotka niitä usein organisoi, jättää jonkun sattumalta jatkuvasti toissijaisten ulkopuolelle, niin se on huonoa onnea että heikkoa organisointia.

      Suomessa on pulaa kaikesta henkilökunnasta vanhustenhoidossa, lastenhoidossa, kotihoidossa ja yleisesti julkisella, jossa esim. Latviassa oli ensin 150 sairaalaa, sitten 100, ja nyt 50, kun henkilökuntaa ei siellä ole riittävästi ja valtio/kunta ohjaa vain 60% tarvittavista (verrattuna EU:n keskiarvoon) varoista siihen. Latvia on EU:n halvin maa, ja toi on mahdollisesti sen ainoa ongelma. Virossa ollaan tyytyväisempiä, mutta se ei koske välttämättä vanhustenhoitoa, jotka katsottava erikseen. Mutta ainakin se on halvempaa.

    • Anonyymi

      Sama juttu täällä Sipoossa Attendo ,piti olla kaikenlaista toimintaa, mutta ei ole vielä näkynyt, piti kesällä olla teatteri retki ei mitään .Nyt laitos hoitaa ala ja ylä kertaa samalla henkilökunalla. Eli välillä hoitajat on yllhällä ja silloin kaikki muut asukkaat on ihan yksin alakerrassa ja se on mukana tehostettu hoito ,ja jos omaiset toivoo ja kyselee niin johtaja on hyökävä ja vihainen. Hoitajat juoksee tupakalla työtakki päällä ,stressava paikka. Ei minkä laista fysioterapia asiakas ei edes saa kokeilla Eevatelinella kävellä ,yritin järjestää kunnalta semmoinen mutta se oli väärin johtaja huusi minulle että se pitää perutta ja heti ,minun omainen on pyörätuolissa vasen jalka ja käsi halvaus mutta hän halua kokeilla kävely sairaalassa han osasi pikkuisen liikkua telinen kanssa fysiaterapöyti ja hoitajan kanssa .Hän on siellä toistaiseksi sopimus ja hyvin voiti alue lupasi että jos joku muu paikka vapautuu niin hän pääse sinne nyt johtaja väittää että se ei ollut niin ,mutta näin se oli. Me hänen omaiset olemme pettyneitä ,ja Attendo hoito koti on kallis ja ne rahastaa .se on kaikki .En suosittele Attendo.

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      977
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      890
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      734
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe