kokemuksia "mikroaaltouunista"?

neitokainen.1983

Eli olen katsellut autoja ja haluaisin pikku kauppakassin. Daewoo vastaisi 1.0 koneellaan. Niitä myydän kohtuu hinnalla, mutta kaikki myynnissä n.100 tuhannen kilometrin kohdilla. Kysymykseni siis onkin. kun alkaa 200 tonttua lähentyä "räjähtääkö käsiin" Itse myin juuri Nissan almera tinon, kun oli vikaa vikaa vikaa,en tajunnut silloin ostoa harkitessa katsella milaisilla kilometreillä/hinnoilla ym niitä oli myynnissä ja jos olisin en olisi ostanut sitä! Siksipä yritän nyt olla fiksumpi ja kiinnitin tuohon kilometri juttuun huomiota. Olisin erittäin kiitollinen asia vastauksista -kiitos-

5

119

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TilannettaSeurannut

      Nissan Note on kuulemma nykyään noista käytetyistä nipponeista toimintavarmin. Ainakin jonkun testin voitti mennen tullen 7v vanhojen käytettyjen autojen vertailussa.
      Mutta noissahan on samat mallit Chevroletin kanssa, just nää Kalos, Matiz ja isommissa Nubira. Kun Daewoonhan omistaa kanssa GM nykyään ja Chevrolet kai yritti tuon Daewoon avulla saada omankin merkin myyntiä paranemaan.
      Daewoosta en tiedä varmaksi, monet ainakin kehuvat noita korealaisia ainakin Hyundain ja Kian osalta.
      Mutta mulla pisti edellisen autonvaihtoni aikaan silmään taasen nuo Chevroletin vastaavat mallit silmään just tuolla pienet kilsat ja kohtuuhinta-reseptin myynnillä.
      Esimerkiksi noita Chevroletin farmari-Nubiraa myytiin 5000-6000€ hintaluokassa ja kilsat oli jokaisessa 80000-120000km välillä, eli mielestäni todella edullisesti. Niissä oli vielä 1,8-litraiset koneet, ilmastoinnit ja ylipäätään hyvä varustetaso, eivätkä olleet iäkkäitä yksilöitä edes.
      Daewoon Nubiraa ei taasen juurikaan ollut myynnissä ja nekin, mitä oli, olivat jo todella paljon ajettuja. Eli siinä oli joko se, että Daewoona ovat parempia tai sitten hyvitysarvo ei ole edes sitäkään vähää mitä letukassa.
      Tos Chevroletin puolella taas tuli sen verran negatiivisia juttuja vastaan, että päätin jättää suosiolla Nubirat liikkeeseen. Niissä kuulemma osat sekä käyttökulut ovat aika kalliit ainakin muihin vastaaviin verraten ja tyyppivikoja ja vikoja ylipäätään tuntui riittävän jokaisella, jolla sellainen on tai oli ollut silloin, kun itse niitä silmäilin.
      Daewoo voi olla kyllä paremmin tehty, vaikka onkin ihan mallinimiä myöden ihan samat mallit Chevroletin kanssa. Mut toisaalta jos samalla tehtaalla valmistetaan...
      Toinen seikka, mikä kannattaa ottaa huomioon, niin on se, että Chevroletia eikä käsittääkseni Daewootakaan sitä myöden ei tuoda enää Eurooppaan. Virallinen maahantuonti loppui koko maanosaan 2015. Maahantuoja lupasi huolehtia vielä osista ja huoltoasioista seuraavat 10v, mutta sitten loppuu sekin. Eli 2025 ei ole ko merkkiin merkkihuoltoakaan ja näin, osienkin saanti voi vaikeutua jonkinverran. Ja vaikka et pitäisi Daewoota tuohon asti, niin sitä voi olla aika vaikea saada myytyä eteenpäin seuraavan kerran autoa vaihtaessasi. Järkevällä hinnalla ainakaan.
      Mut voisihan tuo muuten olla ainakin kokeilemisen arvoinen. Toinen kyllä on, että esim. Hyundailla on aika hyvä valikoima myöskin pieniä kauppakasseja. Getz on kuulemma ainakin aika hyvä pikkupirssi ja vanhempia Rioja sa kanssa edulliseen hyvillä kilsoilla.

      • Kiitoksia paljon! Olipas asiaa, nyt vaan mietimään :)


    • TilannettaSeurannut

      Ei mitään, ole hyvä.
      Niin juu ja sen unohdin tuosta eka kirjoituksestani, että aika moni kyllä kehoitti Suomi24:ssä ja muutenkin, että ota mieluummin Daewoona kuin Chevroletina. Et se kyllä taasen kaataa puntaria Daewoon puoleen.
      En tosiaan muuten tiedä Daewoosta omakohtaisesti tarkemmin, mutta tällaisia suosituksia sainsilloin kun mietin tällaisen hankintaa. Ja korealaiset kyllä tekevät muutenkin hyviä autoja.
      Porukat esimerkiksi ovat ajelleet jo useamman vuoden Hyundailla ja ovat olleet tyytyväisiä.
      Et hyvin on kuulemma pelannut. Kiaa on kanssa monella tutulla ja sama virsi, tyytyväisiä omistajia.
      Daewookin tosiaan voipi olla hyvä, mutta tuo Chvrolet heittää hieman varjoa ylle ainakin tosiaan noiden isompien mallien osalta.
      Ja se tosiaan näyttää olevan, että nuo Nubirat, Aveot ym. kyseisen valmistajan tuotteet, mitä kaupitellaan liikkeiden vaihtoauto-osastoilla, ovat suurimmaksi osaksi Chevroletin merkkisinä...
      Eli tuntuisi, että Daewoo olisi parempi noista kahdesta tai sitten porukka haluaa muuten vain ajaa niillä niin kauan kuin mahdollista.
      Mut kyl noi aasialaiset tosiaan yleensäkin tuntuvat taitavan tuon autojen valmistamisen.
      Itselläkin jo neljäs japanilaisauto menossa ja noita korealaisia on monella lähipiirissä ja hyvin nämä tuntuu pelaavan joka iikalla.

      • Juu itsellä on ollut hyundai, oli kyllä postin entinen auto (ohjaus oikealla ;)ja koska postin henkilökunta ei kohtele autoja kovin hyvin niin sen perusteella on paha sanoa kunnollista arviota...


      • TilannettaSeurannut
        neitokainen.1983 kirjoitti:

        Juu itsellä on ollut hyundai, oli kyllä postin entinen auto (ohjaus oikealla ;)ja koska postin henkilökunta ei kohtele autoja kovin hyvin niin sen perusteella on paha sanoa kunnollista arviota...

        Just.
        No juu, nuo postin ja ylipäätään vastaavien laitosten autot voivat olla hyvinkin...mielenkiintoisia menovehkeitä.
        Yleensä paljon ajettuja, monta erilaista kuljettajaa, pikkupätkissä ajettuja ajoja, huollot mahdollisesti tehty miten sattuu...Eli oikeastaan kaikkia näitä, mitkä kuluttaa autoa nopeasti huonoksi.
        Lähipiirissä ollut kanssa eräällä yksi postin vanha auto ja toisella erään kunnan vanha kotipalveluauto.
        Että kyllähän niissä oli kanssa omat juttunsa niiden taustojen vuoksi...;)
        Mut pisti itsellä paikallislehdestä silmään erään täkäläisen liikkeen ilmoitus, on kyllä Chevrolet, mutta kuitenkin...
        60tkm ajettu Chevrolet Aveo, 2011 vuosimalli 1,2-litraisella koneella ja hinta 6440€.. Et on kyllä ainakin edullinen auto, jos ei muuta.
        Et kyllä tosiaan tollaseen voi päästä aika etuisastikin kiinni..


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      373
      3305
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      151
      1320
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      62
      1198
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      142
      1045
    5. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      843
    6. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      159
      764
    7. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      46
      762
    8. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      23
      737
    9. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      113
      727
    10. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      40
      709
    Aihe