Välttäkää sotilaspuvun käyttöä vapaalla

PuukotisIsku

Länsi-Suomi: Puolustusvoimat ohjeistaa välttämään sotilaspuvussa yksin pimeässä liikkumista

http://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/art2400271

Mahtaako tässä olla taas kyse rikkaamasta kulttuurista vai mistä. Loukkaako sotilaspuku joidenkin ryhmien uskonnollisia tunteita?

58

845

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • HuonojaNeuvojaTaas

      Eks parempi keino olis ollu antaa soldaateille loman ajaks rynkky messii, ni ois ollu paljon *köh* hilpeemmät kulttuurien yhteentörmäykset ku "punaanit" olis käyny tollasen kimppuu puukon kans pimeellä kujalla ku sil on kovat piipussa? :)

      Ja ainaka MINÄ en olis sit tos tilanteessa ampunu VAAN jalkaan! ;)

    • turvaakansalle

      Pitäisikö ottaa Israelin malli ja pitää aseet aina lomillakin mukana ja lupa ampua terroristit. Vai elämmekö pelossa jossa armeijaan viedään siviilivaattet joissa lähdetään lomille? Ei saa antaa pelottelijoille valtaa, vaan on toimittava oman kansan turvallisuus edellä. Ainoa ongelma aseiden kantamisen kanssa on se että on pieni osa varusmiehiä joille asetta ei pidä antaa ollenkaan.

    • Muualla

      Joko pitää suomalaissotilaankin pelätä? Meille on vakuutettu ettei mitään pelättävää ole ainakaan muslimien takia. Valehdellaanko meille päin silmiä. Miten tuo lestakin kehtaa.

      • poikkeustila

        ei pelolle valtaa - mantra taitanut vaihtua , mikä on uusin versio ? ollaan kuin kusi sukassa , vai


      • Vätyksiä

        Ei, kun polvistutaan neljä kertaa päivässä mekkaan päin.
        Kyllä tosi pieni porukka islamisteja sai koko Suomen polvilleen. Kyllä on suomalaisista tullut todellisia vätyksiä.


    • 100vsuomivajotetaan
    • SotainvalidinTytär

      Odotan mielenkiinnolla evl-kirkon piispojen kommentteja ja Ylen Annon Rönkän sössötyksiä asiasta!

      • Tululilulei

        Panis hameen päällensä ja ei kun menox.
        Matukiimassa kun on, saattais onnistaa


      • YLEosaa

        Ihanks tosissa luulet et YLE muka uutisoiskin ton?

        Elä unta nää! :/


      • kapteenskaevp
        YLEosaa kirjoitti:

        Ihanks tosissa luulet et YLE muka uutisoiskin ton?

        Elä unta nää! :/

        Silkkihanskoin käsiteltynä kyllä käsittelee. Ylen Anto järjestänee A-studioisaan tunteja kestävän keskustelunkin asiantuntijoineen suomalaissolttujen armeijan puvuista ja mikä merkitys niillä on matuihin.
        Suomen armeijan sotilaat ovat liikkuessaan kotimaansa kamaralla ärsyttäneet umpitylsää impivaaralaiskulttuuriamme rikastuttamaan saapuneita partavauvoja ja kaapuakkoja.
        Siis ihan luokitellaan suomalaisten omiksi vioiksi!


      • AllahuaPukkaa

        No piti oikee tsekata!
        Ei ainakaa VIELÄ o minkäänäköst uutista YLEN uutissaitilla?!
        Mut tää osu matkalla silmää:

        "Ruokarukous vaihtui loruun tänä syksynä

        Vielä kesällä monen päiväkodin rutiineihin kuului rukous ennen lounasta. Elokuussa arki muuttui, kun uudistuneet varhaiskasvatusuunnitelmat otettiin käyttöön.

        Varhaiskasvatus on nyt uskonnollisesti sitouttamatonta. Ruokarukoukset lasketaan tunnustukselliseksi uskonnon harjoittamiseksi, ja siksi ne eivät enää kuulu varhaiskasvatukseen. Päiväkodeissa onkin opeteltu ruokalorujen lukemista rukousten sijaan."

        Eli sitä Huhtasaaren islamisaatiota ei toki o olemassakaan, mut mitä nyt ihan muuten vaan luovutaan kristillisistä perinteistä valtion instansseissa? :)


      • AllahuaPukkaa kirjoitti:

        No piti oikee tsekata!
        Ei ainakaa VIELÄ o minkäänäköst uutista YLEN uutissaitilla?!
        Mut tää osu matkalla silmää:

        "Ruokarukous vaihtui loruun tänä syksynä

        Vielä kesällä monen päiväkodin rutiineihin kuului rukous ennen lounasta. Elokuussa arki muuttui, kun uudistuneet varhaiskasvatusuunnitelmat otettiin käyttöön.

        Varhaiskasvatus on nyt uskonnollisesti sitouttamatonta. Ruokarukoukset lasketaan tunnustukselliseksi uskonnon harjoittamiseksi, ja siksi ne eivät enää kuulu varhaiskasvatukseen. Päiväkodeissa onkin opeteltu ruokalorujen lukemista rukousten sijaan."

        Eli sitä Huhtasaaren islamisaatiota ei toki o olemassakaan, mut mitä nyt ihan muuten vaan luovutaan kristillisistä perinteistä valtion instansseissa? :)

        Seurakunnan leirikeskuksissa on ollut jo pitkään tapana laulaa ruoka siunaus ja kiitos laulut, on hyvä idea. Lapsille/nuorille hauskempi ja jokainen voi kiittää sitä luojaa johon uskoo...


      • IslamisaatiotaEiOlekaan

        No ei siunaa enää! Koska tuolla on tollai mahtikäsky tehty. :/

        Ja seuraavaks perutaan joulu?


    • kuusessaollaan

      Sotilaille pitää antaa välineet joilla se tekee tehtävänsä eli turvaa kansan turvallisuuden varsinkin tilanteessa jossa poliisi ei yksin enää kykyne valvomaan lakia ja järjestystä. Poliisi kyllä kykenisi mutta eivät saa pitää lakia ja järjestystä tityltä osaa yllä.

    • Traumapahenee

      Sotilaspuvun näkeminen järkyttäisi herkän partapienokaisen mieltä.

    • neuwokas

      Suomen armeijan sotilaat muistakaa kilistellä avaimia, älkää antako pelolle valta ja käykää dialogia (kieli tosin epäselvää).

      • Sopivakieli

        Kalasnkikovskiaa?


    • Tähän_se_on_mennyt

      Nyt jo tulkitaan asiaa niin, että vapaalla sotilaspuvussa liikkunut varusmies on "tyrkyttänyt kurkkuaan leikattavaksi" jos maahamme kunniakansalaiseksi saapunut isoherra islamisti on purkanut paineitaan perinteisin menoin.

      Aiemminhan kunniakansalaisten raiskaamien naisten on tulkittu "tyrkyttäneen itseään".

      Alati lähestyy sekin päivä, jona jossakin koulussa tai päiväkodissa kymmeniä lapsia kohtaa sen tilanteen, jota voidaan suvaitsevaisten taholla tulkita että "tyrkyttivät itseään puukoilla puhkottavaksi".

    • Pidetäänkonsertti

      Tämä on Unelmaa!

    • jatkosodikas

      Pian on käsillä aika partavauvojen järkyttymisen suojelemiseksi, että sankarihaudat ja sodistamme kertovat muistomerkit ja -alueet jyrätään katepillareilla kasaan.
      Lähempänä kuin uskommekaan!

    • Kuulaohtaan

      Ja nii sitä suomee taas muutetaan kohti islamisaatiota kohta oo mitään jälellä jumalauta tervetuloo vaa musumaanit viekää kaikki tappakaa kaikki ja muuttakaa koko eurooppa mielusaks sitä kohtiha tuota menossa ollaan

      • Surkeassatilassa

        Mitä se Laura Huhtasaari taas sanoikaan? Ja puoluejohtajat melkein sylki kasvoille, vaikka nainen oli täysin oikeassa.
        On tämä Suomi ajautunut tosi surkeaan tilaan.


      • EiIslamisaatiotaEi

        Juu ja ihan just luin, et esikouluopetuksessaki luovutaan ruokarukouksesta (minkähän takia? :) ) ja sen sijaan lausutaan joku loru! :) Vaikka itämaan viisaasta profeetta Muhamedista kertova loru? :) Koska onhan eskarikakrut jo sille naimaikäsiä! :)


    • pienet.voitot

      Sillä tavalla, ei matut kulttuuriamme muuta, sanoivat kun kristilliset laulut hävisi koulusta.
      Emme suostu pelkäämään, sano suvakit, kun varusmiehet joutuu lomillaan pukeutumaan hameeseen.
      Ei uskontoja tarvitse pelätä sano Sipilä ja imaamit töllölssä kun naiset säkitetään ja lapset lähetetään kotimaahansa silvottavaksi.

    • PuukotisIsku

      Kiitos Tarja Halonen, Kiitos Erkki Tuomioja, Kiitos Petteri Orpo, Kiitos Alexsander Stubb, Kiitos Demla, Kiitos meillä on unelma, Kiitos vokkibisnes henkilöt, Kiitos monikullttuuri on rikkaus jne jne jne...

    • Ei.voi.olla.totta

      Aika hankalaa tuo välttely kun suomi on pimeä kun p***** puolet vuodesta. Jos taustalla on todellakin tuolle ihmeelliselle ohjeelle tää turun kurkunleikkaajan paljastunut pääkohde niin huh huh. Eikä silloinkaan ollut pimeä joten ihan hyödytön ohje. Voi hyvä tavaton mihin tämä maa on menossa. Nyt jo kyykkii armeijakin näiden edessä.

    • Rtrrtrd

      Mitä hel.. Sotilas on sotilas ja jos jotain uhkaa ilmenee niin itävallan malliin lomalaiselle rynkky mukaan täydellä lippaalla. Samalla voisivat pitää silmiä auki eri tilanteiden varalta turuilla ja toreilla.
      Ai hitto. Täällä aletaa riisua sotilaita vaatteista...saanko nauraa.

      • Ullllatus

        Suomalaiset sotilaat on vietävä turvapaikanhakijoiksi johonkin turvalliseen maahan koska ihmisoikeudet ne on suomalaisillekin.
        Viisi ateriaa päivässä ja terveydenhoito. Muutama tonni rahaa ym


    • Talvisodanhenki

      Reservistä voi erota jos tämä pelleily ei miellytä.

      • kuusessaollaan

        Kuinkahan ne meinaa sotilaiden lomat järjestää pimeään vuodenaikaan? VLV alkaa ilmeisesti lauantaina päivän valjettua ja loppuu sunnuntaina ennen pimeää. Kyllä suomalaisten pitäs näyttää tunkeutujille mistä päästä kana pissii. Sirkustakin johdetaan paremmin kuin Suomea jossa on näköjään pellet ottaneet vallan.


      • NytLoppuSeKevennys

        Tietääkseni reserviläiset ei kyllä saa pitää niitä pellepukuja ku pääsevät intistä, paukapää?! :D ... sivariks sä oot?

        Vaik mitäs, pakko kyl myöntää, et kyl multaki pellepuku löytyy kaapist, mut se on ite hankittu, ja ei-suomalaista disainia. Uskaltaakohan sitäkään nyt sit enää pitää päällä täs rikastuneessa Suomessa?

        "Renny Harlin esittää: Jatko-osa kurkunleikkaajien saarelle, Kurkunleikkaajien MANNER! Dokumenttielokuva EUn nykytilasta! Pääosissa: Richard Gere esittää Juha Sipilää. Geena Davis on Paula Risikko. Rahoitus: Angela Merkkillii ja co."


      • uusessaollaan

        Jaa, lähditte siis VLV:lle siviilit päällä. Mun käydessä armeijaa ei edes autossa parkkipaikalla saanu olla siviilivaatteita. Ai eikö nykyään oo enää VLV:tä eli viikonloppuvapaata...vai ookkonna irre sivari


      • AnnaMunKaikkiKestää

        Phew! :/

        Kerroppas nyt setälle, oi sotatieteen professori, et mikä arvon tietäjän mielestä on RESERVILÄINEN! :) Ja kuin monta kertaa sä oot RESERVISSÄ tarttenu Velviä, koska sä oot SIVIILISSÄ!!! :D Vitun daiju! :/


      • armahdaziisussuomea
        kuusessaollaan kirjoitti:

        Kuinkahan ne meinaa sotilaiden lomat järjestää pimeään vuodenaikaan? VLV alkaa ilmeisesti lauantaina päivän valjettua ja loppuu sunnuntaina ennen pimeää. Kyllä suomalaisten pitäs näyttää tunkeutujille mistä päästä kana pissii. Sirkustakin johdetaan paremmin kuin Suomea jossa on näköjään pellet ottaneet vallan.

        Armeija eliittiministereiden "suosittelemina" määräävät käyttämään solttujen lomille menoissa yhteiskuljetuksia.
        Eikö niissä tussahda taivaan tuuliin bussillinen suomalaisnuorukiaisia terrorihyökkäysten tuoksina!


    • VonGöring

      Itse kuljen aina ylväänä SS-puvussa. Oikein odotan, että pääsen laulattamaan omaa Lugeriani tarpeen tullen.

    • PuukotisIsku

      Lisää vain monikulttuuria sehän on nykyään lääke melkein joka vaivaan. Iloisia parta vauvoja joka paikkaan. Kyllä suomi sitten iloiseksi lähi-idän muslimi rauhankulttuuriksi muuttuu. Tv suoltaa joka päivä tätä iloista riemua, jota meille tarjoillaan päivä päivältä enemmän halusimme tätä tai ei. Ei ole tarjolla mitään muuta vaihtoehtoa.

    • Kansalliskaartilainen

      Olemme SOTATILASSA - vanhat sotienaikaiset ohjeistukset voimaan.

      • mosulin_valtaus_2014

        Näinhän se on, mutta ani harva tietää sitä vielä. Tämä sota vaan on erilaista kuin "perinteinen" sota, sanoisin että tämä sota on uskonnollis-kulttuurinen sota, jossa itse rahoitamme ja avustamme vihollisiamme heidän päämäärinsä pääsemiseksi ja kyllä se lopulta ajautuu ihan
        perinteisemmäksi sodaksi, mutta siihen menee vuosia tai vuosikymmeniä. Sillanpää asemat
        on vihollinen jo vallannut.


    • Talvisodanhenki

      Idiooteille jotka eivät edellistä viestiäni ymmärtäneet: Reservistä voi erota jos ei halua kuulua nöyristelevään, miehitysjoukkojen palvelijaksi alistettuun suomen armeijaan. Vastalauseena tälle hulluudelle.

    • OleValmisSotaan

      MATU-joukoille Suomi järjesti lähitaistelukoulutusta.

      Nyt taas tätäpäivää:

      https://is.gd/XzoGCY

      • YLEosaa

        Järjestihän kaikkien suomalaisten paras kaveri, YLEkin, naisille lähitaistelukoiulutusta! :) Ja sit sanotaan ettei verorahoilla muka saa turvallisuutta!? PÖH!
        Etteks muka muista niitä YLEllä nähtyjä: "EI!!!" ja käsi ylös ja avaimenkilistely-itsepuolustuskursseja? :)


    • koskavatuutjaetaan

      Koska Sipilä laitetaan oikeasti vastuuseen. Sipilä on varsinainen umpitollo saatana. Se ei tajua eikä opi mitään.

      • Ulllllatus

        Sipilälle ja muulle poliittiselle eliitille ulkonaliikkumis kielto koska heidän pärstänsä voi aiheuttaa Suomalaisissa vihaa ja katkeruutta

        Naisia kehotetaan välttämään liikkumista yksin.
        Sotilaita kehotetaan välttämään pimeällä liikkumista armeijan asussa.
        Suuria massatapahtumia on vältettävä.

        Ei saa antaa pelolle valtaa.


    • Jännä.loma

      Sotilaiden kannattaa käyttää maastoa hyväkseen liikkuessaan kaupungeissa kun lomilta menevät tai tulevat liikenneasemille. Puita, autoja, pensaita, ojan pohjia, talon nurkkia ym suojia käyttämällä kipaista aina seuraavaan suojaan ettei kukaan näe. Ja kun bussi häämöttää niin rynnäköllä juosta minkä kintuista lähtee bussiin.

    • 154

      Taidankin kaivaa vanhat maastokuvioiset retkivehkeet kaapista ja lähteä kaupoille. Lapinleuku kuuluu asusteisiin.

    • vihollisettiedossako

      Mikä viesti? Eikö se, että viholliset ovat jo keskuudessamme? Mielestäni viranomaisten olisi Puolustusvoimat mukaan lukien aloitettava toimet vihollisten poistamiseksi maastamme tukijoukkoineen.

    • RikollisetTapettava

      Oikea ohjeistus olisi, että ampukaa paperittomat myös lomilla.

    • Epätietoinen_EräJorma

      Ajankohta ihan kymppi tällaiselle ohjeistukselle- syksy ja metsästysaika. Omasta kaapista löytyy juurikin tuolla kuosilla oleva maastopuku ja kyseinen kuosi on hyvin suosittu metsästäjien keskuudessa, koska sulautuu hyvin suomalaiseen metsäluontoon. Käyttääpä moni tuota lomapukua metsälläkin, ilman hihamerkkejä jne. tietenkin. Pitäisikö tässä nyt antaa pelolle valta, kun yöpyy laavulla syyspimeällä? Teeripassiinko uskaltaa siirtyä vasta valoisan aikaan?

      • sosiaaliterapeutti

        Mutta kun metsästäjillä pitää olla se punainen pipo päässä, ettei luulla hirveksi. Punainen pipo saattaa ahdistaa turvaa hakevia poikia.


      • JosMetsäänHaluatMennäNyt

        No se nyt vaan on otettava sit vaihtokuteet mukaan mettälle, ettei mahdollisesti vastaan tuleva sotalapsukainen järkyty, ja instant-radikalisoidu sun kotimatkalla, jos sattuukin menee mettäretki pimeen puolelle!?
        Tai sit ne väsää mettästyslakii jo muutosta et pimeellä ei saa enää mettästää?

        Metsästys Kielletty matujen läsnäollessa!


      • UusPipoMettästäjille
        sosiaaliterapeutti kirjoitti:

        Mutta kun metsästäjillä pitää olla se punainen pipo päässä, ettei luulla hirveksi. Punainen pipo saattaa ahdistaa turvaa hakevia poikia.

        Sellai Burkhan huppu olis varmaa parempi?
        En o ainaka koskaa kuullu et ketää musliminaista olis koskaa ammuttu burkha päällä hirvenä? :P HirveEnä ehkä? Mut noitten kotimaassaha se ei ole ilmeisesti edes rikos?


    • Kfunxoneh

      "Israelin sotilaat saavat aseet mukaan lomille – syynä palestiinalaisten puukkohyökkäykset"
      (Lähde: Helsingin sanomat)

      • TalakooJuhaSipilä

        Joo mutta tuo Israel nyt on tuollainen rasistinen banaanivaltio.


      • Jo.Nyt.Ongelmia

        Suomessa on islamin uskoisia vain alle 1%... entä sitten kun heitä on enemmän...


      • loppuuongelmat
        Jo.Nyt.Ongelmia kirjoitti:

        Suomessa on islamin uskoisia vain alle 1%... entä sitten kun heitä on enemmän...

        Siinä vaiheessa kun kunniakansalaisia on maassamme 5 miljoonaa, alkaa elossa olevien suomalaisten lukumäärä olla tasan pyöreä nolla.


    • kuularuisku

      EUn vapaan liikkuvuuden nimissä puolustusvoimat kehoittavat välttämään liikkumista sotilaspuvussa ,yksin ,pimeässä. Menee maanpuolustus vaikeaksi.Mites kun seuraava mamuaalto tulee, varmaankin pistetään taas kiitokseksi varusmiehet kasseja kantamaan.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1729
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1644
    3. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      59
      1482
    4. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      70
      1478
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      56
      1370
    6. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      89
      1344
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      17
      1332
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      18
      1186
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1140
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1124
    Aihe