Luovutetaan Ahvenanmaa Venäjälle

Faktaapeliin-666

Ahvenamaalaiset eivät selvästi halua olla osa Suomea. Suomen kieltä ei arvosteta eikä Suomen kantoja puolusteta kansainvälisillä foorumeilla.

Suomelle Ahvenanmaasta on muodostunut sekä taloudellinen että turvallisuuspoliittinen kiviriippa.

Itsenäiseksi valtioksi Ahvenanmaa on aivan liian pieni. Ahvenanmaan yli lentää 5 sukupolven hävittäjällä muutamassa sekunnissa. Se tekee Ahvenanmaan puolustamisesta hankalaa tai suorastaan mahdotonta. Mahdollisessa kriisissä hyvin moni suomenkielinen joutuisi kuolemaan sellaisten ihmisten etujen vuoksi, jotka ylenkatsovat sotilaiden äidinkieltä.

Yksinkertaisinta olisi luovuttaa tai vuokrata Ahvenanmaa Venäjälle.

Vuokraaminen 100 vuodeksi olisi paras ratkaisu, koska siitä voitaisiin saada jopa tuloja. Venäjä voisi vuorostaan verottaa Ahvenanmaalaisia, joten sille vuokraus olisi käytännössä ilmaista.

50

2840

  Vastaukset

  • Kukapa se haluu olla suomalainen jota suuret maat vedättävät. Suomalaisilla kun ei ole kunnolista itsemääräämisoikeuksia. On tyhmää olla suomalainen jota vedätetään.

   • Kaikki pakolaiset Affenanmaalle ja rajat kiinni ,, Pakolaiset kun ei puhu Suomea niin pitäisi kelvata sinne..Joo ja vuokrataan Venäjälle vähintäänkin sadaksi vuodeksi..


  • Ahvenanmaan Britt Lundberg kääntää kelkkansa – aikookin äänestää suomen kielen puolesta Pohjoismaiden neuvostossa."

   Keskustelkoon aiheesta herra Putinin tai Duman kanssa. Pohjoismaiden neuvosto on ahvenanmaalaisille menneen talven lumia.

  • Russotrollit, myydään teidät Siperiaan.

  • Russonatsit voidaan kaikki antaa mongoliryssien leikkikaluiksi.

   Tulkaa sitten etsimään ihmisarvoista elämää.

   Jos teillä on sitten vielä aivot jäljellä voisitte osata jopa arvostaa länsimaista elämää.

  • Suvi-Anne Siimes tycker om Åland. Hon tycker, att det borde skickas mera pengar till öarna.

  • Ahvenanmaa on pelkkä kiviriippa Suomelle. Harmittaa, että se on Suomeen liitetty alunperin. Luontevampaa olisi, jos kuuluisi Ruotsiin. Miksi ei kuulu?

   • Liitetään Venäjä kokonaisuudessaan maakunnaksi Suomeen.

    Venäjä on nykyisellään pelkkä aggressiivinen roisto.

    Osana Suomea Venäjäkin sivistyisi ja saavuttaisi läntisen hyvinvoinnin.


   • BrutaaliNaapuri kirjoitti:

    Liitetään Venäjä kokonaisuudessaan maakunnaksi Suomeen.

    Venäjä on nykyisellään pelkkä aggressiivinen roisto.

    Osana Suomea Venäjäkin sivistyisi ja saavuttaisi läntisen hyvinvoinnin.

    perseesipuolestako homo pelkää venäjää


   • Kun putinistitrollien mökellystä lukee, niin ei ihmettele miksi Venäjää inhotaan sen kaikissa naapurimaissa.

    Tyhmä ja aggressiivinen trolliensa tavoin.


  • Milloin Ahvenanmaa tekee samat kuin Kataloniassa?

   • Milloin Vepsä saa itsenäisyyden? Venäjä sortaa vähemmistöjään!


   • Ei Ahvenanmaa ole tietääkseni tehnyt Kataloniassa yhtään mitään.


  • Fria Åland pyrkii siihen. Aletaan kerätä tuke liikkeelle.

   • Karjala vapaaksi Venäjän savisen ja tuhnuisen sotilassaappaan alta!


  • Luovutetaan se Ruotsille ja pyydetään anteeksi sitä, että sata vuotta sitten estettiin Ruotsia saamasta sitä.

   • Venäjän voisi luovuttaa Ruotsille. Eipä Venäjäkään enää hyökkäilisi naapurimaidensa kimppuun ryöstelemään, raiskaamaan ja tappamaan.


  • Joku kysyi IS:llä kataloniaan viitaten, että miten "moiseen" suhtautuisit jos ahvenanmaa ja lappalaiset itsenäistäisivät alueensa. No kenellä sitten on oikeus luoda uusi valtio?? Miten on mahdollista, että niin poliittiset lait yms ihmisoikeudet on keksitty, maailma täynnä lakeja mutta valtion luominen on pirun vaikeaa ja vaarallistakin. Turpaan tulee ja ammutaan pahimmassa tapauksessa. Sekö on sivistystä? En ole vielä yhdenkään valtion nähnyt tulevan voimaan ilman kaaosta! Miten se on mahdollista?
   Kuka tuolla päättää missä oikeus uudelle valtiolle tulla olemaan? Ja miksi juuri "valtio", kun nyt jo valtioiden liittojakin on perustettu, yksi tuoreimmista EU.

   • Karjala vapaaksi venäläisten sortoikeen alta!


  • Venäjä pitää luovuttaa Suomelle. Nykyinen Venäjä on toivoton valehtelija ja kyvytön nostamaan kansalaistensa elintasoa Meksikon tasolta pohjoimaiselle hyvinvoinnille, vaikka Venäjällä on mittavat luonnonvarat.

   • RKP ja Torvalds haluavat Naton laivastoaseman Ahvenanmaalle. Olisihan se söpöä, että sotilaat puhuisivat englantia Maarianhaminassa tytöille, sillä aikaa, kun pojat olisivat sotapalvelussa Dragsvikissä. Tietysti, jos Natojoukoissa olisi pääosin suomalaisia, niin Ahvenanmaalla puhuttaisiin pian suomea.
    Torvalds on ilmeisesti niin suunnitellut?


   • Kaliningradin sotainen ja aggressiivinen sota-lue on otettava pois Venäjän hallinnasta ja jaettava Puolan ja Liettuan kesken.

    Mitä Venäjä edes tekee Itämerellä häiriköimässä ja harjoittelemassa ydinaseiskuja Ruotsiin.


  • Kannatan ahvenkiven myymistä Putlerille. Eipähän tarvitsisi ahvenkiven porukoiden puhua enää Suomea, kun se on kerran niin vastenmielistä

   • Venäläiset natsit takaisin Venäjälle posmottamaan putinistis-duginilaista sönkköfasismiaan.


   • Ehdotus Pietarin-trollille:

    Tarjoa nyt vastakaupaksi edes Laatokan rantaa ja Valamon saaria?

    Molotovkin oli avokätisempi tarjotessaan Karjalan metsiä korvauksena Karjalankannaksesta ja Hangosta.

    Eikö?


  • Emme halua enää työntää vastikkeetonta elatusapua Ahvenanmaalle.

   T; Suomalaiset

   • Pois venäläiset trollimamut Suomesta, emme halua elättää lojaliteettiongelmaisia Putin-natseja Suomen veronmaksajien rahoilla!


  • Minua ainakin hävettää se kun ahvenanmaa kuuluu suomeen.

  • Sinulle valehdellaan. Se historia mitä sinulle opetetaan on pelkkää valetta. Kova väite? Kerrottiinko sinulle koulussa tämä?

   Käräjillä 1646 julistettiin: Jokainen suomalainen, joka ei tahdo oppia ruotsia, käydä kirkossa, käräjillä ja kokouksissa ja kaikin tavoin olla esivallalle kuuliainen ja tottelevainen pappisviranomaisille sekä hurskas ja lempeä ruotsalaisille, samaten kuin maan ja valtakunnan muut asukkaat, sen koti on poltettava, talonkirja tehtävä mitättömäksi ja on hän jokaisen ruotsalaisen edessä henkipatto...

   Hups? Eikö? Hmmm. Minäkin muistan opetuksen hieman toisin tuolta peruskoulusta, jonka tarkoitus on iskostaa eliitin ajatukset kansaan - siis eikun - valmistaa kansalaiset yhteiskuntaan ja työhön. Mutta entäpä tämä?

   Kolmannes suomalaisista kuoli sotiessaan Ruotsin puolesta vierailla mailla.

   Näin tapahtui vuosien 1600-1700 välisenä aikana, jolloin Suomen väkiluku oli runsaat 300 000 ja suomalaisia miehiä kaatui arvioiden mukaan ruotsalaisten puolesta 100 000 - 120 000.

   No mutta ei mutta hei, ei tällaisia saa tarinoida. Sitäkään ei saa sanoa, että Suomessa on joukkohautoja, joita museovirasto ei anna kaivaa ja tutkia tai sitä, että Suomessa aktiivisesti häivytetään historiaa.

   Ruotsista ei puhuta totta, ruotsalaisten ristiretket Suomeen olivat hirvittäviä. Lallin kirvesmurhaksi ristitty tapahtuma oli sissisotaa valloittajia vastaan, kyseessä ei ollut yksittäistapaus vaan maan tapa.

   Ruotsin vallan aikana suomalaista nostoväkeä on käytetty käytännössä kaikissa Ruotsin sodissa keski-eurooppaa myöden ja rahat on aina kannettu rosvoretkistä Tuhkolmaan.

   Oletko koskaan ajatellut minkä takia Ruotsi on Suomea rikkaampi? Tästä syystä! Suomi oli Ruotsin alusmaa, siirtomaa, jonka pojat tapettiin Ruotsin sodissa Ruotsin kuninkaan rikastuttamiseksi.

   Tosiasiassa Ruotsi on meille velkaa 600 vuoden ajalta aika paljon, mutta eliitti on tästä hiljaa kuin hiiri sukassa ja höpisee pehmeitä siitä miten Suomi kuuluu länsimaiseen arvoyhteisöön, jonka nimissä meitä tapettiin, raiskattiin, poltettiin ja tapatettiin vuosisatoja. Tämä totuus halutaan haudata ja omaksua valloittajien historiankirjoitus.

   Suomalaisten kapinoissa Ruotsin kruunua vastaan tapettiin hurjasti väkeä. Kerran tai pari tapettiin ainakin 10% väestöstä kapinan takia. Kannattaa pysähtyä hetkeksi tämänkin luvun ääreen. He olivat suomalaisia sankareita, jotka taistelivat kohtuutonta kruunua vastaan, perheen, kodin ja isänmaan puolesta, mutta myös naisia ja lapsia.

   Onko siis pakkoruotsi mitään muuta kuin edelleen jatkuvaa kulttuuri-imperialismia ja kenen puolella kaikissa yllämainituissa verilöylyissä mahtoi ja mahtaa olla se porukka, joka on sitä mieltä, että tätä totuutta ei saa kertoa? Kun tänään kävin kuvan patsaan luona, jonka nimi on hakkapeliittain kotiinpaluu, mietin, kuinka harva pääsi kotiin.

   Kun tänään kävin kuvan patsaan luona mietin, miten kenelläkään on otsaa, julkeutta ja röyhkeyttä valehdella tässä määrin Suomen kansalle. Kun tänään kävin kuvan patsaan alla, mietin, miksi pieni vähemmistö omistaa kolmasosan Suomen varallisuudesta ja minkä takia kaikki ovat aina Ruotsia, Viroa, USA:ta ja NATO:a myöten valmiita kuolemaan viimeiseen suomalaiseen.

   Mietin myös sitä, miksi suomalaisten päättäjien, kuten Cai-Göran Alexander Stubbin ja Carl Haglundin mielestä NATO on loistava idea ja sitäkin, onko Suomi jälleen tai edelleen länsimaisten imperialistien siirtomaa.

  • Ahvenanmaa on täysi rahareikä Suomelle ja kun sinne menee ovat kuin maapallon omistajia vaikka eläävät Suomalaisten siivellä.
   Armejaankaan ei ole pakko tulla.
   Kyllä Järvi-Suomi on kaunis ja vähätuulinen, siellä on Ihmisen hyvä olla.

  • Aloittaja kovasti haluaisi luovuttaa Ahvenanmaata Venäjälle. Mutta miten pikkuriikkisen Ahvenanmaalaisväestön jossain "kansainvälisillä foorumeilla" tulisi puolustella mannersuomea, nyt ei oikein ymmärrä?
   Ahvenanmaa on kiinnitetty Suomeen Kansainliiton päätöksellä ja siellä asian ovat sanelleet Yhdysvallat, Englanti ja sellaiset. Päätöksen taustat ovat voimakkaan sotilaspoliittiset ja tietysti sekin seikka vaikutti, että Ahvenenmaa oli jo ennen tuota Suomen hallinnoima. Ko. päätöksellä Ahvenanmaa myös demilitarisoitiin ja katsottiin että jatkossa tuon tilanteen pysyvyyttä valvoisi parhaiten juuri Suomi siksi, että sattumoisin sillä olisi eniten motivaatiota niin tehdä. Tämä taas siksi, että ajateltiin mahdollisen Ahvenanmaalle sotilaallisesti yrittävän olevan eräs iso Suomen itäpuolella oleva valtio ja että suurin vaara kaikesta koituisi juuri Suomelle.
   Noin kaukaa oltiin viisaita, vaikka talvi- ja jatkosota olivat vielä edessäpäin. Kansainliiton päätös Ahvenanmaan suhteen on osoittautunut oikeaksi, se on ollut oikea päätös nimen omaan Suomen edun kannalta.
   Historiaakin pitäisi tuntea, tietää ja vähän ymmärtääkin, riekkua voi kuka tahansa.
   Ajat ja esim. aseiden tekninen kehitys ovat niin paljon noin sadassa vuodessa muuttuneet, että ehkä entisiä perusteita Ahvenenmaan kuulumisella Suomen yhteyteen ei enää juuri ole. Muistetaan mm. miten Neuvostoliitto ei pitänyt tarpeellisena ylläpitää Porkkalan tukikohtaa edes vuokrasopimuksen loppuun asti. Kielipoliittisesti tilanne on selvä, Ahvenanmaa on ruotsalaisempi kuin ehkä nykyinen Ruotsi konsanaan. Mutta laittakoot asiaa ko. sopimuksen ja päätöksen muuttamisesta ne, joita tämä kysymys niin paljon vaivaa, näillä sivuilla ei virallisia aloitteita tehdä!

  • Eihän Ahvenanmaalaiset koskaan halunneet liittyä suomeen, mutta se liitettiin silti.
   Jos suomi liitettäisi johonkin maahan väkisin, niin miten täällä ajateltaisi isäntämaasta? Tuskin ainakaan mitenkään positiivisesti, joten miksi ahvenanmaalla pitäisi?
   Jos ahvenanmaalaiset olisi saaneet tehdä niinkuin itse aikoinaan parhaaksi näkivät, niin koko saarta ei olisi nyt suomalaisten mieltä pahoittamassa.

  • Mikä törkeintä, ahvensaaren kielirasismi eli suomen kielen sortaminen jopa ahvensaarella on YK:n yleismaailmallisen ihmisoikeuksien julistuksen vastaista. Vai ylittääkö jokin 1920-luvulla väkisin runnattu kielirasistinen laki yhä kaiken sivistyksen ja oikeudenmukaisuuden vain siksi, että lähes 100 vuotta sitten niin keksittiin jossain kansainliitossa, joka meni pian nurin oman kehnoutensa takia.

   YK:n ihmisoikeuksien julistus, 2. ARTIKLA
   Jokainen on oikeutettu kaikkiin julistuksessa esitettyihin oikeuksiin ja vapauksiin ilman minkäänlaista rotuun, väriin, sukupuoleen, KIELEEN, uskontoon, poliittiseen tai muuhun mielipiteeseen, kansalliseen tai yhteiskunnalliseen ALKUPERÄÄN, omaisuuteen, SYNTYPERÄÄN tai muuhun tekijään perustuvaa erotusta.
   13. ARTIKLA
   Jokaisella on oikeus liikkua vapaasti ja VALITA ASUINPAIKKANSA kunkin valtion sisällä.
   ''
   Ahvenet yrittävät väittää, että kun itsehallintolaki määrää mitä määrää, mutta siinäpä se onkin, koska itsehallintolain kielipykälät ovat ihmisoikeuksien julistuksen vastaisia.
   EY-tuomioistuin on ainakin kerran tuominnutkin Suomen 24.2.2005:
   http://curia.europa.eu/juris/document/document.jsf?docid=53176&doclang=fi
   Siihen nähden, että Suomen tasavallassa istuu nyt jo toinen juristipresidentti perätysten vuodesta 2000 alkaen, on kummallista, että Iltalehden raportin 9.6.2018 kaltaista tekstiä on yhä luettava sivistysvaltiossa nimeltä Suomi.
   https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201806072200982059_u0.shtml

  • Melkoisen suuri oikeus kielirasismiin on edelleen voimissaan vajaan 30 000 asukkaan ahvenkivikossa.
   Esim. pelkkä Riihimäki on asukasluvultaan ahvenmaan kokoinen, mutta en ole kuullut, että Riksussa kohdeltaisiin svenska talande bättre folkia huonommin kuin muitakaan.

  • Tuo kielitaidoton ylimielisten saari pitäis myydä ruotsille vaikka eurolla ja lähettää kaikki matut sinne koska molemmat tulee meille veronmaksajille kalliiksi

  • Tämän ketjun (trolli?) aloittajan voisi luovuttaa Venäjälle. Kauheaa paskaa eikä sivistyneet ihmiset edes kiinnostu moisesta

   • Bra idé! Jag tycker att man ska satsa på det här!


  • Luovuttaisimme mielellään tällaiset kirjoittajat ja samalla isänmaan arvostuksen menettäneet ajattelijat suoraan Putinille.
   Fyj fan, kuinka hävettävää!

  • Eiköhän pistetä nyt lopullinen toppi tälle Suomen maapalojen luovuttelua ehdottaville.

   Jos Venäjä jonkinlaisen Ahvenanmaata koskevan ratkaisun kokee intresseissään olevan, olisi se kansainvälinen järjestely, jossa manner-Suomi liitetään Venäjään.

   Jotta Ruotsi saisi kokea Tukholman saaristoineen yhä olevan valvonnassaan, Venäjä lahjoittaisi sille Ahvenanmaan. Se olisi samalla Ruotsille lohdutuslahja pohjoismaisen naapurinsa katoamisesta.

   Ja MM-kiekkoa Ruotsin itänaapuri pelaisi vastedes Venäjän väreissä persujen ollessa haluamaansa aikaansaannokseen ihan helvetin tyytyväisiä?

   • Milloin Venäjä on antanut minkään kansainvälisen sopimuksen tai järjestelyn häiritä toimiaan jos ovat halunneet päästä tavoitteisiinsa?
    Aloite on erinomainen! Ruotsikin pääsisi suurvallan naapuriksi mutta ei huolta, onhan heillä se 5000:n sotilaan valmiusprikaati.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Milloin Venäjä on antanut minkään kansainvälisen sopimuksen tai järjestelyn häiritä toimiaan jos ovat halunneet päästä tavoitteisiinsa?
    Aloite on erinomainen! Ruotsikin pääsisi suurvallan naapuriksi mutta ei huolta, onhan heillä se 5000:n sotilaan valmiusprikaati.

    Se 5000 sotilaan prikaati riittää juuri Ahvenanmaan pitämiseen Ruotsin hallussa.

    Loput Suomestahan liitettäisiin Venäjään persujen viisaan ehdotuksen mukaisesti.


  • Perussuomalaisten ensimmäinen teko eduskunnassa tulee olemaan ehdotus että Ahvenanmaa vaihdetaan Suursaareen.
   Tämä asia on työn alla.

  • Onneksi siitä Suomen surkeimmasta puolustusministeristä Jussi Niinistöstä päästiin eroon hallituksen vaihtumisen myötä.

   Pakkomielteissään piehtaroiva suomensisulainen on esimerkki siitä, kuinka Suomessa kuka vain voi päätyä ministeriksi, muttei onneksi voi yksin pilata koko ministeriötään.

   https://www.vihrealanka.fi/uutiset-kotimaa/rotuoppia-juutalaisvastaisuutta-ja-työleirejä-–-tällaisia-ovat-keskeisiin

   Kyseinen puolustusministeri suitsutti Lapuanliikettä Suomen suurimmaksi ja menestyksekkäimmäksi kansanliikkeeksi, joka harrasti hurttia huumoria toisinajattelijoiden käsittelemisessä ja sai lähes kaikki tavoitteensa lävitse hallituksessa.

  • Ahvenanmaa on pelkkä menoerä suomalaisille. Ei me tehdä mitään sillä!

  • Hävettää nämä mannersuomalaisten kirjoittelut.Ihan oikeesti,onko sivistystaso todella näin alhaalla?Mutta pitää ottaa huomioon että kirjoituksia väsäävät kylähullut,geenialtaan matalanpään persut.Ne lomat joita olen Ahvenanmaalla viettänyt kuuluvat ehdottomasti omaan top 10:n joten tsemppiä paikallisille!

   • Itsenäisyys heille.


  • OIKEIN HYVÄ EHDOTUS. VAIHDETAAN KARJALAAN. AHVENANMAALAISET MUUTTAA RUOTSIIN JA KARJALASTA VENÄLÄISET AHVENANMAALLE.
   VENÄLÄISE OVAT JUURI KIINNOSTUNEITA AHVENANMAASTA JA AHVENANMAAN SEUDUSTA.
   PUTIN JA MEDTVEDEV VARMASTI KIINNOSTUVAT EHDOTUKSESTA.
   PARASVAIHTOEHTO.

  • Kansanäänestys järjestetään asiasta mitä tehdä, vaihtaa vaiko ei.

  • Venäjä on aina halunnut miehittää Ahvenanmaan. Se olisi silloin Suomen loppu. Venäjä siirtäisi sitten laivastonsa Ahvenanmaalle ja sulkisi Suomelta meriliikenteen länteen.

   • NO VOIHAN PAHUS SENTÄÄN EI SITTEN SIITÄKÄÄN HYVÄSTÄ VAIHTOEHDOSTA TULE MITÄÄN, SE OLISIKIN PAHA JUTTU. JOS SE MIEHITTÄISI SUOMEN JA LAIVASTOTUKIKOHTAKIN PERUSTAISI. EI EI SEKÄÄ SOVI. PELOTTAA OIKEIN MITEN KAUHEETA SE SOTAKIN ON.
    AJATTELINKIN NIINKUN VAPAAKAUPPA ALUEENA JA TEOLLISENA- TELAKAT JA MUUT JA NIIKUN KALAA, VIHANNEKSIA, MARJOJA, OMENIA JA PERUNALASTUJA. ETTÄ SE TOISI TYÖTÄ SUOMALAISILLE. SIIS ERÄÄNLAISENA VEROPARATIISI SAARINA.
    KARJALA SITTEN TULIS SIINÄ KUITENKIN TAKAISIN.
    EI SIINÄ SITTEN MAHDA OLLA VAIHTOEHTOJA, KUIN ANTAA OLLA JA SUOMEN MAKSAA MAAKUNTA RAHAA, SIKSI KUNES ITSENÄISTYY. TULEEHAN SINNE SITTEN LOISTAVAT PELIKASINOT JA MATKAILU-LOMAHOTELLIT KUITENKIN JA MUUT ILONPITOPAIKAT, VETÄÄ KANSAA, KUIN AASIAN MATKAILUKOHTEET.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 11 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Stefulla miljoonavelat

   Seiska kertoo Stefun lainanneen hurjan summan pokerimiljonääri jens kyllöseltä. Stefulla saattaa mennä kuulemma kymmeniä tuhansia strippibaareihin. Ku
   Kotimaiset julkkisjuorut
   145
   6317
  2. Jaksamista Sofia ja Stefan!!

   Voimia molemmille. Stefu päivä kerrallaan. Sofialle kiitos, että olet kunnioittanut Stefania, etkä ole ruotinut hänen asioitaan julkisuudessa, mi
   Kotimaiset julkkisjuorut
   95
   2847
  3. Tutkittu on: talviaika parempi

   Puoliin päiviin makaavat vätykset tietysti ovat eri mieltä, mutta työtätekeville ihmisille uutinen on hyvä. "Pysyvään kesäaikaan siirtymistä on kokei
   Maailman menoa
   295
   1568
  4. BB-Sini puhuu tiukkaa asiaa BB-julkkisten kohtelusta somessa

   Tullut itsekin kolmekymppisenä somen suurkuluttajana todella kauhisteltua tätä järkyttävää lynkkausta ja syitä siihen. Netissä liian monilla ihmisillä
   17
   1371