Vuosi 2017 katastrofi ydinteollisuudelle

Ydinteollisuuden loppu on lähellä? Kuva sen kertoo:
https://antinuclearinfo.files.wordpress.com/2015/06/doom-and-gloom.gif?w=300&h=200

"Loppu on lähellä" tosin merkitsee ydinvoimateollisuudelle yli 50 vuoden ajanjaksoa, sen verran työlästä niistä dinosaurusteknologian hirvityksistä on päästä eroon. /1/

Artuikkelissa /2/ kerrotaan ydinteollisuuden vuodesta 2017 tiivisteenä mm. näin (lainauksia artikkelin konekäännöksestä):

"2017 - katastrofaalinen vuosi ydinteollisuudelle - taantuma Kiinassa, Yhdysvalloissa ja maailmanlaajuisesti"

"Lisää katastrofaalisia uutisia ydinvoimateollisuudelle. Vain vuonna 2017:
- selviä merkkejä merkittävimmistä ydinaseiden hidastumisesta Kiinassa - alan viimeinen toivo.
- Yhdysvaltojen ydinvoimateollisuus on keskellä täysin puhjennut kriisi
- Etelä-Koreassa on valittu vakavasti ydinvoiman vastainen hallitus
- Taiwan on vahvistanut ydinvoiman käytön asteittain vuoteen 2025 mennessä
- Etelä-Afrikan ydinvoimaohjelma estettiin High Courtin laittomaksi ja luultavasti ei herätä
- Sveitsi äänesti kansanäänestyksellä ydinvoiman käytöstäpoistoa varten (kun kaikki Saksan reaktorit suljetaan vuoden 2022 loppuun mennessä ja kaikki belgialaiset suljetaan vuoden 2025 loppuun mennessä).
- valtavia ongelmia Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja Ranskassa
- Intian ydinvoimaohjelma ei mene mihinkään, ja hallitus on implisiittisesti myöntänyt, että ranskalaisten EPR-reaktorien ja Yhdysvaltain AP1000 -reaktoreiden suunnitelmat todennäköisesti hylätään
- Japanin ydinvoimaohjelma on edelleen surkeassa tilassa

- Venäjän Rosatom on myöntänyt, että uusien reaktorien putki on nopeasti kuivuva
Samaan aikaan uusiutuvien energialähteiden kasvu on ollut mahtavaa ja kasvaa entisestään tulevina vuosina. Uusiutuvat energiat tuottavat 3 kertaa niin paljon sähköä kuin ydinvoimaa vuoteen 2022 mennessä."

(Valitan kääntäjän "kökkökieltä". En jaksa alkaa korjailemaan sitä. Eiköhän tuossa ole jo tarpeeksi sen toteamiseksi, että ydinvoimalla menee harvinaisen hyvin, sillä on jo pieniä toiveita siitä, että voi vielä nähdä ydinvoiman tuotannon vetelevän viimisiä korinoitaan!)

/1/ https://keskustelu.suomi24.fi/t/14093995/vaaraa-teknologiaa

/2/ https://nuclear-news.net/2017/10/16/2017-a-catastrophic-year-for-the-nuclear-industry-downturn-in-china-usa-and-globally/
Konekäännös:
https://translate.google.fi/translate?hl=fi&sl=en&tl=fi&u=https://nuclear-news.net/2017/10/16/2017-a-catastrophic-year-for-the-nuclear-industry-downturn-in-china-usa-and-globally/

23

594

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ViherEnnustus

      ja hyvin menee myös ydinvoimavapaan Itävallan vihreillä.

      Itävallan parlamenttivaalit; "Vihreät ( Die Grünen) on romahtamassa. Puolue sai ennusteiden mukaan vain 3,9 äänistä. Se on jäämässä ulos parlamentista, sillä maassa on voimassa 4 prosentin äänikynnys.

      https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005410737.html

    • ViherEnnustus

      Saksassa on menossa energiakäänne-katastrofi; valtavat tuet uusiutuville, mutta päästöt eivät ole juurikaan vähentyneet.

      Saas nähdä, miten Saksassa vihreiden kannatukselle käy seuraavissa parlamenttivaaleissa ?

      • Vihreä Liitto-palstan juttuja.

        Tiedoksi @Suomi24


      • Kun kerran Saksan energiakäänne sinua niin tavattomasti kiinnostaa, niin lainaanpa siitä avatusta keskustelusta /2/ (jota kannattaa tarkkaan lukea) viesti /1/, joka oikeastaan vähän myötäilee viestisi tämän viestisi sisältöä

        "ViherEnnustus
        16.10.2017 16:27
        Saksassa on menossa energiakäänne-katastrofi;
        ..."
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/15037268/vuosi-2017-katastrofi-ydinteollisuudelle#comment-91505455

        - - -

        /1/
        "stuxnet
        9.10.2016 18:58

        Saksan energiakäänne saattoi olla alkusysäys ydinvoiman tappiokierteelle: http://keskustelu.suomi24.fi/t/14515583/ydinvoima-nopeasti-haviamassa---- "
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/14381128/energiavallankumous-(energiakaanne)#comment-86787873

        /2/ https://keskustelu.suomi24.fi/t/14381128/energiavallankumous-(energiakaanne)


    • toisenlainen-totuus
      • Ydinvoiman kannattajat eivät ymmärrä sitäkään, mikä ero on kysymyksellä "Ydinteollisuuden loppu on lähellä?" ja lauseella "Puheet kuolemastani on suuresti liioteltuja". Kuinka he siis voisivatkaan ymmärtää mikä ero on ydinalan katasrofivuodella 2017 ja Saksan energiakäänteellä? He yksinkertaisesti puhuvat vain siitä, kummasta on mukavampaa puhua, vähät piittaamatta keskusteluiden alkeellisimmistakaan säännöistä. Tiedoksi @Suomi24 @Aller

        Epäilen vahvasti, että syy edellämainittuun löytyy tästä:

        Vuonna 1958 Atomienergian käytön mielenterveyskysymyksiä käsittelevä tutkimusryhmä suositti WHO:lle antamassaan raportissa, että tyydyttävin ratkaisu atomienergian rauhanomaiseen käyttöön tulevaisuudessa olisi sellaisen uuden sukupolven syntyminen, joka olisi oppinut tyytymään tietämättömyyteen ja epävarmuuteen.
        (Euroopan unionin virallinen lehti 10.7.2003)
        http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:C:2003:161E:0127:0128:FI:PDF


      • toisenlainen-totuus

    • K.Late

      Ei tuossa taulkossa ole oikeastaan mitään vikaa, mutta ei se myöskään kerro ydinvoiman uudesta tulemisesta, eikä edes siitä, että ydinvoima voisi säilyttää asemansa. Taulukossa nimittäin unohdetaan kertoa, että iso osa ydinvoimaloista joudutaan samaan aikaan sulkemaan, kun uusia rakennetaan. Tai siis niin ainakin pitäisi tehdä, alkuperäisten laskelmien mukaan.

      Tuosta taulukosta tulee kyllä yksi huolen aihe: ydinvoimaloiden käyttöikää tullaan pidentämään. Mm Yhdysvalloissa on pohdittu sitä, että vanhoille ydinvoimaloille annettaisiin jatkoaikaa aina 80 ikävuoteen asti, Muualla, mm Eroopassa, niille myönnetään lisäkäyttöaikaa yleensä 10 vuotta kerrallaan. Tämä tarkoittaa sitä, että voidaan suoraan unohtaa ydinvoiman kehittyminen, uusia ei rakenneta ja vanhoilla mennään aina kiinailmiöön asti.,

      • toisenlainen-totuus

        "Tämä tarkoittaa sitä, että voidaan suoraan unohtaa ydinvoiman kehittyminen"
        Koko ajan tehdään tutkimusta ydinfuusioenergian tiimoilta.
        Ehkä odotukset fuusioenergian läpimurrosta hidastaa fissioenergiaan satsaamista?
        Pelkästään tuulella ja auringolla ei maapalloa pelasteta.


    • K.Late

      "Ehkä odotukset fuusioenergian läpimurrosta hidastaa fissioenergiaan satsaamista? "

      Näin pitäisikin tehdä, jos fuusiossa olisi ede hitunen realistista odotusarvoa varteenotettavaksi menetelmäksi. Nyt kuitenkin näyttää siltä, että fuusioon ei uskota, mutta ei uskota myöskään uusien "turvallisten" ydinvoimaloiden tulemiseen, joten jatketaan näillä lopunajan kiinailmiökoneilla ja yritetään saada niille oikeutus ilmastomuutoksen nimissä.


    • fissiofuusio

      "Nyt kuitenkin näyttää siltä, että fuusioon ei uskota, mutta ei uskota myöskään uusien "turvallisten" ydinvoimaloiden tulemiseen, "

      K.Laten ja muutaman viherhörhön mielestä voi tuolta näyttää. Maailmasta löytyy kuitenkin tuhansia tiedemiehiä ja .naisia jotka uskovat ydinfissio- ja ydinfuusioteknologioiden kehittymiseen.

    • K.Late

      Ydinvoiman pysähtyneisyydelle voidaan keksiä miljoonia syitä, mutta eiköhän se vastaus löydy aika yksinkertaisista asioista. Liian kallis tekniikka, likainen polttoaineketju, ratkaisematon ydinjäteongelma, riskit, jotka eivät ole missään järkevässä suhteessa hyötyyn jne. Massiivisen "perusvoiman" tilalle on tullut uusia näkemyksiä, jossa koko perusvoiman(pikkuisen keinotekoinen käsite) idea ajatellaan uusiksi. Tehdään joustavia ja älykkäitä verkkoja, sähköä oikeaan tarpeeseen, yhdistetään verkot, myydään sähköä oikeaan hintaan, luovutaan pakkomielteisestä omavaraisuuspakosta, koska valtiollisessa omavaraisuudessa ei ole enää edes mitään järkeä. Sähkö ostetaan sieltä, mistä sen saa halvimmalla, Pohjoiskoreat ovat sitten erikseen. Ydinvoiman tarina on loppu. Piste.

      • toisenlainen-totuus

        "Ydinvoiman tarina on loppu. Piste. "
        "Jokainen tulkoon autuaaksi uskollaan".


    • tuumailuja

      " Tehdään joustavia ja älykkäitä verkkoja, sähköä oikeaan tarpeeseen, yhdistetään verkot, myydään sähköä oikeaan hintaan",

      Mahtipontista pälätystä, mutta yksi siitä puuttuu ja sen mukana kaikki. Joustavat ja älykkäät verkot jne. eivät lisää sähkön tuotantoa tippaakaan. Sähkö on tuotattava jollakin,energialähteellä olipa verkko kuinka älykäs tahansa, ja tuulivoima on edelleenkin kaikkein epäluotettavin tapa. tuottaa sähköä.

      • Noinkohan

        Ja se oikea sähkön hinta on varmaan saksalais-tanskalainen hinta, eli yli kaksinkertainen Suomen kuluttajahintaan verrattuna.


    • OnnellinenItävalta

      Vuosi 2017 katastrofi myös Itävallan vihreille. Itävallassa vihreät putosivat kokonaan pois parlamentista.

      Itävallassa ollaan juuri nyt valitsemassa uutta hallitusta. Mielenkiintoista nähdä, mitä se vaikuttaa Itävallan energiapolitiikkaan, ja erityisesti suhtautumisessa ydinvoimaan.

      https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005410068.html

      (Itävallan) "VAALIEN suurimpiin häviäjiin kuuluvat vihreät, jotka jäivät alle neljän prosentin äänikynnyksen ja putosivat siten kokonaan parlamentista. Edellisissä parlamenttivaaleissa vihreiden ääniosuus oli 12,3 prosenttia, nyt 3,9 prosenttia. "

      • Onnellisesta Itävallasta asiallisemmin ja palstan aiheeseen paremmin liittyen keskustelussa
        "Itävalta kieltää ydinsähkön tuonnin", https://keskustelu.suomi24.fi/t/14208231/

        Lyhyesti: Itävalta ei edes osta sähköä, joka on tuotettu ydinreaktorissa! :D


      • Kaikkien paaperoiden tulisi ensin yrittää ymmärtää jotain aiheesta "Itävalta kieltää ydinsähkön tuonnin" - sen luuulisin heiltä onnistuvan, jos osaavat ja uskaltavat lukea heitä varten kirjoitetun viestin https://keskustelu.suomi24.fi/t/14208231/itavalta-kieltaa-ydinsahkon-tuonnin#comment-91525175

        Viite:
        Tottakin.mukaan
        16.12.2017 15:00

        Tähän väliin totuus Itävallan sähkön tuonnista:

        pötyväite
        8.10.2013 19:55

        " Ei ole kukaan kyennyt esittämään täällä päätöstä, jossa kielletään ydinsähkön tuonti Itävaltaan.
        Väite ydinsähkön tuontikiellosta Itävaltaan on pötyä, koska päätöstä kiellosta ei löydy."
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/15037268/vuosi-2017-katastrofi-ydinteollisuudelle#comment-92177938


      • Tottakin.mukaan

        Lapsellista pälätystä, missä oleellinen asia puuttuu:" Ei ole kukaan kyennyt esittämään täällä päätöstä, jossa kielletään ydinsähkön tuonti Itävaltaan."


    • Tottakin.mukaan

      Tähän väliin totuus Itävallan sähkön tuonnista:

      pötyväite
      8.10.2013 19:55

      " Ei ole kukaan kyennyt esittämään täällä päätöstä, jossa kielletään ydinsähkön tuonti Itävaltaan.
      Väite ydinsähkön tuontikiellosta Itävaltaan on pötyä, koska päätöstä kiellosta ei löydy."

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      272
      2763
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      74
      1480
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      42
      1446
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      33
      1223
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1164
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1163
    7. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      9
      1161
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      45
      1161
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1099
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      10
      1080
    Aihe