Mulasin ojan ylityksessä

Toinen saapas täyteen vettä. Märät sukat vaan pois, ja toisesta jalasta villasukka tilalle, niin ei heti tarvinnut lähteä kotiin päin

46

336

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Etkö jaksanut hypätä ojan yli? >:-)

      • Niinhän siinä tais käydä. Tulin juuri yhdistetyltä lenkki ja kauppareissulta, ei näkynyt koiranaisia


      • pujotteIija kirjoitti:

        Niinhän siinä tais käydä. Tulin juuri yhdistetyltä lenkki ja kauppareissulta, ei näkynyt koiranaisia

        Ojan ylitys hyppäämällä maidot ja pullat muovikassissa... :)


      • LinerT.2 kirjoitti:

        Ojan ylitys hyppäämällä maidot ja pullat muovikassissa... :)

        Muovikassissa oli jotain halloween munkkeja, sorruin ostamaan kun oli niin hienot koristelut


      • pujotteIija kirjoitti:

        Muovikassissa oli jotain halloween munkkeja, sorruin ostamaan kun oli niin hienot koristelut

        Munkit sait ilmeisesti pelastettua kastumiselta. Muuten olisit varmasti tehnyt aloituksen märistä munkeista.


      • LinerT.2 kirjoitti:

        Munkit sait ilmeisesti pelastettua kastumiselta. Muuten olisit varmasti tehnyt aloituksen märistä munkeista.

        Niin no....jalkovälin "munkit" mitkä luonnollisesti olivat mukana, eivät kastuneet, en sentään niin syvälle uponnut


      • pujotteIija kirjoitti:

        Muovikassissa oli jotain halloween munkkeja, sorruin ostamaan kun oli niin hienot koristelut

        Katoitko miten paljon ne sisältää lisäaineita?

        Mikset hyvä mies valmista itse munkkeja? Tulee parempia, perusrinkelitkin ovat tuoreina tosihyviä ja tiedät mitä ne sisältävät. Uittosuklaa on helppo valmistaa jos haluat päällystettyjä. Ei ne mitään karamellejä enää kaipaa. Wienermunkit namskis, jos haluaa extraa.


      • elisakettu kirjoitti:

        Katoitko miten paljon ne sisältää lisäaineita?

        Mikset hyvä mies valmista itse munkkeja? Tulee parempia, perusrinkelitkin ovat tuoreina tosihyviä ja tiedät mitä ne sisältävät. Uittosuklaa on helppo valmistaa jos haluat päällystettyjä. Ei ne mitään karamellejä enää kaipaa. Wienermunkit namskis, jos haluaa extraa.

        Eipä tullut lisäaineita katottua. Kyl mää varmaan kaupan munkkeihin tyydyn, kun en ole mikään leipurimestari


      • pujotteIija kirjoitti:

        Eipä tullut lisäaineita katottua. Kyl mää varmaan kaupan munkkeihin tyydyn, kun en ole mikään leipurimestari

        Mun mielestä kaupasta ei vaan saa niin hyviä. Jotkut lähileipomon tuotteista tai pakastepullista on ihan kelvollisia, jos aikaa leipomuksille ei löydy.

        Leipominen on aika helppoa opetella. Reseptejä saa helposti. Ulkonäkö ei makuun vaikuta, jos korvapuustit tuntuu liian haastavilta. Munkit eivät vaadi muuta kuin kohotettua pullataikinaa ja paistoöljyä.

        Luulisi että sinussa asuu vielä se pieni ihminen, joka nauttii kokeilusta ja uuden oppimisesta.


      • elisakettu kirjoitti:

        Mun mielestä kaupasta ei vaan saa niin hyviä. Jotkut lähileipomon tuotteista tai pakastepullista on ihan kelvollisia, jos aikaa leipomuksille ei löydy.

        Leipominen on aika helppoa opetella. Reseptejä saa helposti. Ulkonäkö ei makuun vaikuta, jos korvapuustit tuntuu liian haastavilta. Munkit eivät vaadi muuta kuin kohotettua pullataikinaa ja paistoöljyä.

        Luulisi että sinussa asuu vielä se pieni ihminen, joka nauttii kokeilusta ja uuden oppimisesta.

        Musta tuo leipomisen helppous on hiukan kyseenalaista. Tiukasti ohjetta noudattamalla saa jonkinlaisen lopputuloksen, mutta erinomainen vaatisi sitä että osaa "lukea" taikinaa. Pitäisi nähdä keskeneräisestä millainen lopputulos olisi.

        Teollisen tuotannon suurin ongelma lienee, että siellä ei ole aikaa ja tilaa odottaa, mitä jotkut vaiheet välttämättä vaatisi. Siis erinomaiseen lopputulokseen. Raaka-aineet kai on kuitenkin aika samoja.


      • scrg kirjoitti:

        Musta tuo leipomisen helppous on hiukan kyseenalaista. Tiukasti ohjetta noudattamalla saa jonkinlaisen lopputuloksen, mutta erinomainen vaatisi sitä että osaa "lukea" taikinaa. Pitäisi nähdä keskeneräisestä millainen lopputulos olisi.

        Teollisen tuotannon suurin ongelma lienee, että siellä ei ole aikaa ja tilaa odottaa, mitä jotkut vaiheet välttämättä vaatisi. Siis erinomaiseen lopputulokseen. Raaka-aineet kai on kuitenkin aika samoja.

        Mun mielestä kyse on vain raaka-aineista, mitä käytetään. Tietysti koostumuksellakin on osansa, mutta ennenkaikkea makuun vaikuttavat tekijät lähtevät raaka-aineista.

        Ensijaisesti kaupalliset tuotteet pilataan erilaisilla esansseilla. Sen takia ne maistuu ihan hevon per... joo, siltä justiinsa. Toinen juttu on se, että teollisuudessa käytetään raaka-aineita, jotka soveltuvat sarjaleipomukseen ja mahdollisimman edulliseen tuotantoon. Kyllä, esimerkiksi käytettävällä jauholaadulla on väliä. Sitten on tuo sokerimössö, mitä tungetaan erilaisissa muodoissa joka piirakkaan ja paakkelsiin. Imelletään tuotteet sokerilla ja säilöntäaineilla sellasiksi, jotka kestävät sen seitsemän vuotta huoneenlämmössä likipitäen samanmakuisena kuin prosessin valmistuttuakin. Hampaat tippuu suusta jo ekalla puraisulla pelkästä sokerin määrästä. Nyrkkisääntö nimittäin vastaan kotipulla; mitä nopeammin tuote pilaantuu valmistusprosessista, sen maukkaampi tuoreempana. Ilman lisäaineita.

        Tietysti nämä ovat makuasioita. Koska itse olen sen sukupolven kasvatti, joka on tottunut kotileipomuksiin ja itsetehtyyn ruokaan, on vaikempi totutella teollisuusmakuihin. Se taito tulee oikeastaan vasta siinä (erinomainen lopputulos) että tietää, miltä sen valmiina täytyy maistua. Eli panostetaan niihin raaka-aineiden laatuun, oikeassa suhteessa ja oikeaan aikaan lisättynä. Mutta toisaalta, harjoitushan tekee jokaisesta mestarin. Ohjeita pitää useimman mestarinkin noudattaa.


      • ekoodit
        elisakettu kirjoitti:

        Mun mielestä kyse on vain raaka-aineista, mitä käytetään. Tietysti koostumuksellakin on osansa, mutta ennenkaikkea makuun vaikuttavat tekijät lähtevät raaka-aineista.

        Ensijaisesti kaupalliset tuotteet pilataan erilaisilla esansseilla. Sen takia ne maistuu ihan hevon per... joo, siltä justiinsa. Toinen juttu on se, että teollisuudessa käytetään raaka-aineita, jotka soveltuvat sarjaleipomukseen ja mahdollisimman edulliseen tuotantoon. Kyllä, esimerkiksi käytettävällä jauholaadulla on väliä. Sitten on tuo sokerimössö, mitä tungetaan erilaisissa muodoissa joka piirakkaan ja paakkelsiin. Imelletään tuotteet sokerilla ja säilöntäaineilla sellasiksi, jotka kestävät sen seitsemän vuotta huoneenlämmössä likipitäen samanmakuisena kuin prosessin valmistuttuakin. Hampaat tippuu suusta jo ekalla puraisulla pelkästä sokerin määrästä. Nyrkkisääntö nimittäin vastaan kotipulla; mitä nopeammin tuote pilaantuu valmistusprosessista, sen maukkaampi tuoreempana. Ilman lisäaineita.

        Tietysti nämä ovat makuasioita. Koska itse olen sen sukupolven kasvatti, joka on tottunut kotileipomuksiin ja itsetehtyyn ruokaan, on vaikempi totutella teollisuusmakuihin. Se taito tulee oikeastaan vasta siinä (erinomainen lopputulos) että tietää, miltä sen valmiina täytyy maistua. Eli panostetaan niihin raaka-aineiden laatuun, oikeassa suhteessa ja oikeaan aikaan lisättynä. Mutta toisaalta, harjoitushan tekee jokaisesta mestarin. Ohjeita pitää useimman mestarinkin noudattaa.

        Pari berliininmunkkia päivässä takaa ettet maadu 40 vuåteen. Säilöntäaineet pitää siitä huålen.


      • elisakettu kirjoitti:

        Mun mielestä kyse on vain raaka-aineista, mitä käytetään. Tietysti koostumuksellakin on osansa, mutta ennenkaikkea makuun vaikuttavat tekijät lähtevät raaka-aineista.

        Ensijaisesti kaupalliset tuotteet pilataan erilaisilla esansseilla. Sen takia ne maistuu ihan hevon per... joo, siltä justiinsa. Toinen juttu on se, että teollisuudessa käytetään raaka-aineita, jotka soveltuvat sarjaleipomukseen ja mahdollisimman edulliseen tuotantoon. Kyllä, esimerkiksi käytettävällä jauholaadulla on väliä. Sitten on tuo sokerimössö, mitä tungetaan erilaisissa muodoissa joka piirakkaan ja paakkelsiin. Imelletään tuotteet sokerilla ja säilöntäaineilla sellasiksi, jotka kestävät sen seitsemän vuotta huoneenlämmössä likipitäen samanmakuisena kuin prosessin valmistuttuakin. Hampaat tippuu suusta jo ekalla puraisulla pelkästä sokerin määrästä. Nyrkkisääntö nimittäin vastaan kotipulla; mitä nopeammin tuote pilaantuu valmistusprosessista, sen maukkaampi tuoreempana. Ilman lisäaineita.

        Tietysti nämä ovat makuasioita. Koska itse olen sen sukupolven kasvatti, joka on tottunut kotileipomuksiin ja itsetehtyyn ruokaan, on vaikempi totutella teollisuusmakuihin. Se taito tulee oikeastaan vasta siinä (erinomainen lopputulos) että tietää, miltä sen valmiina täytyy maistua. Eli panostetaan niihin raaka-aineiden laatuun, oikeassa suhteessa ja oikeaan aikaan lisättynä. Mutta toisaalta, harjoitushan tekee jokaisesta mestarin. Ohjeita pitää useimman mestarinkin noudattaa.

        Joo, onhan teollisissa makeissa leivonnaisissa raaka-aineita kuten glukoosifruktoosisiirappi ja palmuöljy, joita kukaan kotikokki ei käytä. Mutta vaikka perusraaka-aineet olisi samoja, niin teollisuudessa ei ole kannattavaa odotella nostatusta perinteisin menetelmin. Toinen iso ero on, että säilytys- ja myyntiaika kauppoihin pitää saada riittävän pitkäksi ja tuo vaatii "dopingia". Mutta kuluttaja on kuningas: sitä saa mitä tilaa.


      • ekoodit kirjoitti:

        Pari berliininmunkkia päivässä takaa ettet maadu 40 vuåteen. Säilöntäaineet pitää siitä huålen.

        Meinasin ottaa riskin ja hajota ihan luonnonmukaisesti. Mitäpä sitä vanhaa kantturaa loputtomiin säilyttämään?


    • Teknodonna

      Mjoo

      Huomaatko kuinka inspiroiva ja elämyksellinen tilannetiedotuksesi on. Avauksessa on luontoa - sen kaikissa muodoissa - sekä inhimillistä intuitiivisuutta ongelmatilanteen edessä, tai keskellä sitä. Lisäksi tilanne on täysin monologinen ja "sisätilainen", koska siinä ei esiinny kuin luontoäidin presentaatio yhdistettynä pieneen floppiin elämän karkuteillä.

      Näin kaupunkilaisena antaisin tästä yliopistollisen kolmosen tekstin napakan otteen vuoksi.

      Lähes kaunokirjallisuutta.

      (Hihitystä)

      😁👌

      • Teknodonna

        En voi tietenkään luopua näin upeasta aiheesta tai sattumasta ilman kritiikkiä.

        Ajattele, sinä kirjoittaja, kuinka epäoikeudenmukaista oikeasti on vain tuottaa tekstiä ilman todellista substanssia, kuten omassa tekstissäsi on.

        Lukijan upottaminen kylmään ojaan keskellä lämmintä pyhäpäivää, on oikeasti taito. Se ei ole sattumaa, vaan yksinkertaisesti juuri sitä, mitä ihmiset ruudulleen kaipaavat. Tekstisi on erittäin vaativa, kohtalaisen itseironinen ja inhimillinen.

        Siitä on helppo ottaa kiinni.

        Kritiikistä ei.

        (Naurua)

        👍😁


      • Teknodonna
        Teknodonna kirjoitti:

        En voi tietenkään luopua näin upeasta aiheesta tai sattumasta ilman kritiikkiä.

        Ajattele, sinä kirjoittaja, kuinka epäoikeudenmukaista oikeasti on vain tuottaa tekstiä ilman todellista substanssia, kuten omassa tekstissäsi on.

        Lukijan upottaminen kylmään ojaan keskellä lämmintä pyhäpäivää, on oikeasti taito. Se ei ole sattumaa, vaan yksinkertaisesti juuri sitä, mitä ihmiset ruudulleen kaipaavat. Tekstisi on erittäin vaativa, kohtalaisen itseironinen ja inhimillinen.

        Siitä on helppo ottaa kiinni.

        Kritiikistä ei.

        (Naurua)

        👍😁

        Jos tämän oikein kauniisti yrittäisi ilmaista, niin kyky jakaa kokemus on ainoa tie yhteiseen todellisuuskäsitykseen.

        Suomeksi tämä tarkoittaa sitä, että et ollut kokemuksessasi yksin.

        (Reps)

        😁👌


      • Nyt jälkeenpäin tuon huomasin


      • Teknodonna
        pujotteIija kirjoitti:

        Nyt jälkeenpäin tuon huomasin

        Niin. Joskus vähä voi olla paljon ja päinvastoin.

        Yleensä kuitenkin on niin että molemmat ovat liikaa.

        (Reps)

        😁👌


    • pienineuvo

      Olisit kävellyt tiellä.

      • kaisanoasaa

        Velli miehen tiellä pitää.


    • Kokemustaonm

      Hanki pitempi vartiset miesten saappaat!!

    • flowersreally

      Tarkotuksella kuitenkin hyppäsit. Oliko pinta riitteessä?

      • Ei ollut riitteessä, mutta toisella puolella oli kasvillisuutta, joka olikin yllättävän upottavaa


      • flowersreally
        pujotteIija kirjoitti:

        Ei ollut riitteessä, mutta toisella puolella oli kasvillisuutta, joka olikin yllättävän upottavaa

        Riitteen rikkominen on ihmeellisen ihanaa. Täältäkin suli jo, harmi.


      • flowersreally kirjoitti:

        Riitteen rikkominen on ihmeellisen ihanaa. Täältäkin suli jo, harmi.

        Näin on, naapurin lampeen täytyy aina heittää kivi


    • Ojasta.allikkoon

      Et voinut vastustaa ojaa se veti puoleensa.

    • Mulle tuli mieleen ala-aste. Meillä oli ensimmäisiä tietokoneita ja en muista millä ohjelmalla opettaja teki sellaisen peli, kun vettä kengässä... Siinä piti arvata, kellä on vettä kengässä... se oli joku luokalta ja siinä näkyi vaan montako kirjainta nimessä oli, jos arvas oikein, se ilmoitti, että sillä ja sillä oli vettä kengässä...jeee! Muuten oli kai sitten itselläkin vettä kengässä.... jumankeuta...oltiin sitä pienestä iloisia....nythän tuollainen peli sais töykeät buuaukset penskoilta.....jumiiii !!!! etkö osaa parempaa ablikaatiota väsätä...Tule pois jo keskiajalta....

      • lihavihatipunen

        Mun lapsuudessa sitä pelattiin ihan "livenä" eikä millään tietokoneella. En kyllä ihan tarkasti muista miten mutta jotenkin siinä hypittiin yhdellä jalalla. Koska mielestäni kaikki hyppi nii en muista miten se jolla vettä oli kengässä (ei siis oikeasti), erottui joukosta.


      • lihavihatipunen kirjoitti:

        Mun lapsuudessa sitä pelattiin ihan "livenä" eikä millään tietokoneella. En kyllä ihan tarkasti muista miten mutta jotenkin siinä hypittiin yhdellä jalalla. Koska mielestäni kaikki hyppi nii en muista miten se jolla vettä oli kengässä (ei siis oikeasti), erottui joukosta.

        Joo, no mäkään en tarkkaan muista miten se meni, mutta jännää se silti oli silloin, kun se oli jollain commodore 64:lla tehtynä... Muistan, kun niillä pysty piirtämäänkin...oli hienoja väköttimiä...mutta onhan tuo tekniikka hiukan siitä edistynyt...vuosi varmaan oli -89-90


      • lihavihatipunen
        Dissident kirjoitti:

        Joo, no mäkään en tarkkaan muista miten se meni, mutta jännää se silti oli silloin, kun se oli jollain commodore 64:lla tehtynä... Muistan, kun niillä pysty piirtämäänkin...oli hienoja väköttimiä...mutta onhan tuo tekniikka hiukan siitä edistynyt...vuosi varmaan oli -89-90

        Juu oli ne tietokoneet ja ohjelmat tohon aikaan vähän "hassuja". Mä olin noina vuosina jo kauppaoppilaitoksessa ja siellähän niitä opeteltiin käyttämään. Ylä-asteella oli vielä konekirjoitustunnilla sellanen "hakattava" kirjoituskone.


      • lihavihatipunen kirjoitti:

        Juu oli ne tietokoneet ja ohjelmat tohon aikaan vähän "hassuja". Mä olin noina vuosina jo kauppaoppilaitoksessa ja siellähän niitä opeteltiin käyttämään. Ylä-asteella oli vielä konekirjoitustunnilla sellanen "hakattava" kirjoituskone.

        Joo. Konekirjoitus varmaan oli kunnon takomista...
        Sunhan sit pitäis kääntää päitä?


      • Dissident kirjoitti:

        Joo. Konekirjoitus varmaan oli kunnon takomista...
        Sunhan sit pitäis kääntää päitä?

        1 sormi järjestelmä, mulla ainakin


      • pujotteIija kirjoitti:

        1 sormi järjestelmä, mulla ainakin

        Joo, muistan niitä masiinoja...piti tökkästä kunnolla, että siihen tuli selkeä kirjain...sitten tuli ne sähkökoneet, jotka takoi itse, mutta oli se vaikeaa...

        Mulla nyt on jonkinlainen kymmensormijärjestelmä vielä, mutta ei kai tää ihan oikeanlainen ole, ainakin vasemman käden peukalo ei tee yhtikäs mitään, eli 9 sormijärjestelmä maksimissaan.


      • lihavihatipunen
        Dissident kirjoitti:

        Joo. Konekirjoitus varmaan oli kunnon takomista...
        Sunhan sit pitäis kääntää päitä?

        Kauheet sormivoimat piti olla. Sen verran on tullut taottua erilaisia masiinoita, että on jäänyt 10-sormijärjestelmä mieleen.

        Oon mä joskus varmaan kääntänyt päitä. Mut yleensä jo tyyppi nähnyt mut eka takaapäin ni sit kun on katttonut etupuolen, pettymys on ollut nähtävissä kasvoilta.


      • lihavihatipunen kirjoitti:

        Kauheet sormivoimat piti olla. Sen verran on tullut taottua erilaisia masiinoita, että on jäänyt 10-sormijärjestelmä mieleen.

        Oon mä joskus varmaan kääntänyt päitä. Mut yleensä jo tyyppi nähnyt mut eka takaapäin ni sit kun on katttonut etupuolen, pettymys on ollut nähtävissä kasvoilta.

        No mullakin oli valinnaisena se konekirjoitus...onneks oli ihan tietsikat jo silloin, niillä pystyi hiukan huijaamaankin...tallenti, kun oli tarkistanut rivin ja sit aloitti alusta, jos tuli virhe, niin ei mennyt kuin yksi rivi hukkaan....olimpas velmu jo silloin...

        No eli totta...kauppaopiston naiset, ne todella kääntää päitä... Ja eipä se munkaan pärstä kaikkia miellytä, eikä tarviakkaan....


      • pujotteIija kirjoitti:

        1 sormi järjestelmä, mulla ainakin

        Minullakin 😂 kaksi sormijaärjestelmä peukalot.

        Ei ole kukaan opettanut 10sormen järjestelmään.


    • riukumies

      Riuku on hyvä apu ojanylityksessä.

      • Totta, käytetty on


      • pujotteIija kirjoitti:

        Totta, käytetty on

        Intissä rakennettii iso A-kirjain ja sillä mentiin yli. naru kiinni päähän ja sitten eka jannut tökättiin riu'ulla yli ja koitettiin jarrutella köydellä. Se oli hauskaa, mutta otti siinä muutama isompi jätkä vähän osumia. Ei jaksanut kukkakepit pitää naruista kiinni, kun maan vetovoima alkoi vaikuttamaan...haha


      • teknoDance

        Ja vitjamunat. Niillä hetkuttelet itsesi melkoisenkin joen yli. Voisiko teknoD voi opettaa kunnon heiluriliikkeet.


    • EdesUnissa

      "Ojaa ei voi ylittää kahdella askelmalla" opetettiin aikoinaan strategia koulutuksessa. Nyt tajusin mitä sillä tarkoitetaan.

      • Toinen strateginen opetus on tuo sukkien käyttö. Sukkakapasiteetti jaettuna 4 osioon kun minimissään kahdella vielä väliaikaisesti pärjää.


    • Noh minä yritän pysyä pystyssä liukkaalla😁

    • mettämiähet

      Oleksää semmone MGTWGTO tai mikä se ny o, ku hyppelet tollee omija polkujas? Mää mulasin ja kerran yhten kevään tua noi mettäs, ku lumikanne alla virtaski sulamispuro. Putosin koko lumikannen kans nilkkoi myäte vetee.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      60
      5957
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      24
      3764
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      230
      2053
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1810
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1256
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1249
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      298
      1049
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      990
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      919
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      868
    Aihe