Nimerkin 12____13 "logiikka"

UItron

Keskustelussa "Ongelma kretuille: Egyptin esikoiset" nimimerkki 12_____13 kirjoitti näin:

"Jokainen joka lukee tarinan Raamatusta, voi huomata, että faaraon sydän paatui aina kun vitsaus päättyi. Jumala siis paadutti faaraon sydämen tekemällä hyvän teon. Olisiko Jumalan pitänyt antaa vitsausten jatkua ikuisesti, jotta faarao ei palaisi takaisin omiin pahoihin ajatuksiin?

Faarao ei halunnut päästää Juutalaisia menemään, silloin kun asiat olivat hyvin, kun vitsaus päättyi, mutta kun vitsaus oli päällä, faaraon sydän pehmeni ja hän oli valmis päästämään Juutalaiset."

Luin siis kyseisen tarinan Raamatusta. Siellä kerrotaan Jumalan toteavan seuraavasti ennen ensimmäistäkään vitsausta:

2 Moos. 7 : "3 Mutta minä kovetan faraon sydämen, niin ettei hän kuuntele teitä, vaikka minä teen Egyptissä monta ihmettä ja tunnustekoa. 4 Sitten minä nostan käteni Egyptiä vastaan ja rankaisen sitä ankarasti ja vien väkeni, oman kansani, israelilaiset, pois Egyptistä. 5 Kun minä ojennan käteni Egyptiä vastaan ja vien kansani sieltä pois, egyptiläiset ymmärtävät, että minä olen Herra."

Ja ennen ensimmäistä vitsausta, joka oli Niilin veden muuttaminen vereksi, Raamatun mukaan Jumala toteaa näin:

2 Moos. 7 : "14 Herra sanoi Moosekselle: "Faraon sydän on paatunut. Hän ei suostu päästämään kansaa. "

Eli toisin kuin nimimerkki 12___13 väittää Jumala itse kovetti faraon sydämen ja se oli paatunut jo ennen ensimmäistä vitsausta. Minkään vitsauksen aikana paitsi viimeisen vitsauksen jälkeen, jonka jälkeen asiat olivat todella huonosti, faraon sydän ei pehmennyt koska Jumala oli tietoisesti paaduttanut hänen sydämensä. Ja Raamattu kertoo myös syyn miksi Jumala toimi niin Ennen viimeistä vitsausta Raamattu kertoo Jumalan toteavan näin:

2 Moos. 11: "9 Herra oli sanonut Moosekselle: "Farao ei kuuntele teitä. Tämä tapahtuu siksi, että minä voisin tehdä monta ihmetekoa Egyptissä." 10 Mooses ja Aaron olivat nyt tehneet kaikki nämä ihmeet faraon edessä, ja Herra oli paaduttanut faraon sydämen, niin ettei hän päästänyt israelilaisia lähtemään maasta."

Viimeisessä vitsauksessa Jumala itse surmaa viattomia lapsia ja eläimiä surmaamalla esikoiset:

2 Moos. 12: "29 Puolenyön aikaan Herra surmasi Egyptissä jokaisen esikoisen, valtaistuimella istuvan faraon esikoisesta vankiluolassa istuvan vangin esikoiseen, sekä kaikki karjan esikoiset.
... 31 Farao kutsutti Mooseksen ja Aaronin yöllä luokseen ja sanoi: "Lähtekää tiehenne, pois minun kansani keskuudesta, te itse ja kaikki israelilaiset, ja menkää palvelemaan Herraa, niin kuin olette pyytäneet. 32 Ottakaa myös lampaanne, vuohenne ja nautakarjanne, niin kuin olette halunneet, ja menkää. Ja kun nyt lähdette, toivottakaa siunausta minullekin."

Jumala ilmeisesti salli faraon sydämen pehmetä vasta viimeisen, äärimmäisen sadistisen vitsauksen jälkeen - mutta vain hetkeksi. Jumala nimittäin paadutti faraon sydämen uudelleen ja tarkoituksella vaikka farao oli pyytänyt siunausta myös itselleen:

2 Moos. 14: "4 Minä paadutan faraon sydämen, niin että hän lähtee ajamaan israelilaisia takaa. Mutta minä osoitan voimani ja kunniani sillä, mitä faraolle ja koko hänen sotaväelleen tapahtuu. Silloin egyptiläiset ymmärtävät, että minä olen Herra." Ja israelilaiset tekivät niin kuin Herra oli käskenyt."

Kuten jokainen joka lukee tarinan voi todeta niin:
1. Jumala itse kovetti faraon sydämen ja tarkoituksella. Ja useaan otteeseen.
2. Minkään vitsauksen aikana faraon sydän ei pehmennyt. Minkään vitsauksen aikana eikä sen jälkeen asiat eivät olleet hyvin. Kun viattomat esikoiset on surmattu asiat eivät ole hyvin.
3. Jumala ei tehnyt ainoatakaan hyvää tekoa - pelkästään kärsimystä aiheuttavia tekoja.
4. Kaikkivoipa joka kykenee kovettamaan faraon sydämen olisi varmasti voinut sivistyneellä tavalla saada faraon päästämään juutalaiset pois, ilman kärsimyksiä aiheuttaneita vitsauksia ja ilman esikoisten sadistista surmaamista.

Missä kohtaa Jumala siis paaduttaa faraon sydämen tekemällä hyvän teon? Jumala antoi faraon sydämen pehmentyä vasta sen jälkeen kun sadistisesti surmasi esikoiset ja sen jälkeen kovetti sydämen uudelleen vaikka farao itse toivoi siunausta.

Pyydän nimimerkkiä 12____13 nyt valaisemaan meille "logiikkaansa".

27

330

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KOlli.S

      Hehe. Siinäpä kretulle taas seli-seli-sössötyksen paikka. Todennäköisesti kyseinen kretuilija luikertelee vähin äänin taas tiehensä kuten kaikilla kretuilla on tapana kun jäävät kiinni valheista, tietämättömyydestä tai perustelemattomista väitteistä.Jotkut ketkummat kretut tosin eivät poistu vähin äänin vaan keksivät tekosyitä olla vastaamatta vaikkapa vihapuhekorttia heiluttamalla.

    • Raamatun opetus on se, että ihminen saa, sitä mitä on "tilannutkin. "
      Jumala antoi faraolle ja egyptiläisille sen, minkä he olivat tilanneetkin. Mitä ihminen kylvää, sitä hän myös niittää. (Gal.6:7-8) Faraon sydämen paaduttaminen tulee nähdä tätä taustaa vasten..

      • "Jumala antoi faraolle ja egyptiläisille sen, minkä he olivat tilanneetkin. "

        Eiväthän farao ja Eqyptiläiset tilanneet kovetettua sydäntä faraolle, vitsauksia Eqyptille eikä esikoisten (lasten ja eläinten) sadistista surmaamista. Jumalahan tietoisesti ja suunnitellusti paadutti faraon sydämen, jotta farao ei päästäisi israelilaisia pois Egyptistä ja Jumala pääsisi silloin aiheuttamaan vitsaukset kärsimyksineen ja näyttämään Eqyptin kansalle kuinka sadistinen ja julma jumala on.

        Kun Jumala lopulta salli faraon sydämen pehmittyä, niin farao toivoi siunausta itselleenkin. Sen farao tilasi Jumalalta. Jumala vastasi faraon pyyntöön kovettavalla faraon sydämen uudelleen.

        Jumala halusi vain tempullaan esitellä Eqyptiläisille kuinka julma ja sadistinen jumala osaa olla. Jumalasi ei kyennyt ratkaisemaan asiaa millään humaanilla tavalla ja rakkautta osoittamalla.


    • Todettakoon vielä se että on selvää, että israelilaisten orjuus Egyptissä on vain ja pelkästään uskonnollis-poliittisella motivaatiolla sepitetty tarina. Arkeologit eivät ole löytäneet mitään tukea kertomukselle. Kertomuksella on pyritty lähinnä vahvistamaan israelilaisten omaa uskoa siihen että he ovat Jumalan valittu kansa ja että heidän jumalansa on vahvempi kuin naapurikansojen jumalat.

      Tarinan kuvaama jumala on sadistinen surmaaja, joka on todella kyvytön löytämään älykästä ja humaania ratkaisua tilanteen ratkaisemiseen. Tarina on lapsellinen. Sekä Jumala että Egyptiläiset tekevät taikatemppuja. Jumala itse kulkee Egyptissä surmaamassa esikoisia. Jne.

      Koko tarina on täynnä lukemattomia absurdeja piirteitä. Miksi esimerkiksi israelilaisten jumala ylipäätään salli orjuuden tapahtuvan?

    • uteljas.ukko

      "Jumala siis paadutti faaraon sydämen tekemällä hyvän teon."

      Niii-in mikäs se olikaan sitten se hyvä teko jonka Jumala teki ja paadutti faaraon sydämen? En kyllä miekään sitä Raamatusta löytäny.

      En se niin helekutin mielenkiintoista kun kaikkivaltias ei saanut aikaan rauhaa kaikkien kansojen kesken edes VT:n kuvaamalla aikakaudella. Päinvastoin kyseinen Herra kylvi ja lietsoi väkivaltaa ja sotaa kansojen välille. Oliskos kretuliinipelleillä mitään järkevää tai vähemmän järkevää selitystä tähä probleemiin?

    • 13___12

      Vautsi. Harvinaisen hyvä analyysi kyseisestä Raamatun tekstistä. Lisää tällaista. Osoitti todella hyvin millaisiin vääristeleviin tulkintoihin kreationistit joutuvat turvautumaan puolustaessaan omaa harhauskoaan.

      Missä kyseisen hihun vastine? Eikö hihulla riitä selkärankaa puolustaa aivopieruaan. Hihu haihtui aivopieruineen sinne minne joutaakin.


      Sitä vaan ihmettelen että miten hihut kehtaavat jauhaa bullshittiä aina vaan vaikka bullshit on jo todettu.

    • FaraoNeko

      Vitsin vitsi, ainako teitä evokki-raamatunlukijoita pitää opettaa?
      Olen itse perehtynyt tähänkin oudohkolta noin aluksi tuntuvaan asiaan muunkielisiä Raamattuja kuin vain omaamme lukien.
      Ja niistä käykin selville että valitettavasti meidän muuten varsin ansiokas 1938- ev.lut.-evokkiraamattumme on tässä kohdassa pooikkeus muihin verrattuna, vaikka muuten onkin varsin hyvä käännös.
      Monista muista käy ilmi se ajatus että JumalaFaaraon sydäntä eli ei suinkaan paadutttanut sitä vaan vain salli Faaraon pitää päänsä.

      Sopii googlata.

      http://raamattu.uskonkirjat.net/servlet/biblesite.Bible?ref=1. Sam. 6:6&rnd=1512878052683

      Siis Faarao itse kovetti sydämensä kaikissa näissä vitsaustilanteissa.

      • troot

        Ainakin 2 Moos. 14/4 on sama kaikissa suomen kielisissä raamatuissa kuten myös King Jamesissa sekä Heprealaisessa.

        Eli raamatun mukaan, Jumala paadutti/kovetti Faaraon sydämen, ja on siten vastuussa faaraon sotilaiden teurastamisesta hukuttamalla. Kiva jumala.


      • Jyri.tykkää.molosta

      • 2 Moos. 7 kohdassa käännös esim. King James Biblessä on yhtäpitävä suomalaisen kanssa.

        "3 And I will harden Pharaoh's heart, and multiply my signs and my wonders in the land of Egypt."


    • 12____13

      Jos miettii itse, miten Raamatun kertomuksen perusteella Jumala paadutti, vastaus on, antamalla hyviä aikoja. Aina kun asiat oli hyvin, faaraon sydän paatui. Raamattu ei kerro Jumalan vaikuttaneen faaraoon jollain muulla tavalla kuin niillä olosuhteilla, jotka Egyptissä olivat ja tulivat vitsausten ja niiden väistymisen myötä.

      Jostain syystä sinä leikkasit alun pois ja lähdit kohdasta 7:3. Jos lukee kertomuksen kokonaan huomaa, egyptiläiset pitivät juutalaisia orjatyössä jo ennen tuota ja sitten Jumala lähetti Mooseksen pyytämään faaraolta vapautta, jolloin faaraon sydän paatui ja hän ei suostunut tekemään hyvin. Sen jälkeen tuli vitsauksia, joiden aikana faarao pehmeni, kunnes vitsaus päättyi ja faarao jälleen paatui.

      Erikoista tässä on, että nyt ateisti puolustaa orjuuttajaa.

      • räyhräyh

        Olipa lapsellinen seliseli-yritys. Missä se ateisti puolustaa orjuuttajaa? Eihän ateisti usko koko orjuuteen. Pösilö olet.


      • "Erikoista tässä on, että nyt ateisti puolustaa orjuuttajaa."

        Niin kukaanhan ei "puolusta orjuuttajaa", mutta ideologiasi on, että "jos et ole puolellamme, niin olet meitä vastaan".


      • KazuKa

        "Jos miettii itse, miten Raamatun kertomuksen perusteella Jumala paadutti, vastaus on, antamalla hyviä aikoja. Aina kun asiat oli hyvin, faaraon sydän paatui."

        SIlloin kun Jumala vapautti Faaraon paadutuksestaan ja tämä pystyi vapauttamaan orjat ja Jumala paadutti Faaraon sydämen uudellen, jotta tämä lähtisi orjien perään, kuten raamatussa kerrotaan.

        "Raamattu ei kerro Jumalan vaikuttaneen faaraoon jollain muulla tavalla kuin niillä olosuhteilla, jotka Egyptissä olivat ja tulivat vitsausten ja niiden väistymisen myötä."

        Sinun sana vastaan Jumalan sana. Minä tarkoittaa Jumalaa.

        2 Moos. 7 : "3 Mutta minä kovetan faraon sydämen, niin ettei hän kuuntele teitä, vaikka minä teen Egyptissä monta ihmettä ja tunnustekoa. 4 Sitten minä nostan käteni Egyptiä vastaan ja rankaisen sitä ankarasti ja vien väkeni, oman kansani, israelilaiset, pois Egyptistä.

        "Jostain syystä sinä leikkasit alun pois ja lähdit kohdasta 7:3. Jos lukee kertomuksen kokonaan huomaa, egyptiläiset pitivät juutalaisia orjatyössä jo ennen tuota ja sitten Jumala lähetti Mooseksen pyytämään faaraolta vapautta, jolloin faaraon sydän paatui ja hän ei suostunut tekemään hyvin"

        Jos kerran Jumala lähettää jonkun vapauttaman orjia jostakin maasta niin se on ilmiselvää, että tässä maassa on orjia.

        Faaraon sydän paatui molempina kertoina, koska Jumala paadutti tämän, kuten raamatussa kerrotaan.

        2 Moos. 7 : "3 Mutta minä kovetan faraon sydämen, niin ettei hän kuuntele teitä, vaikka minä teen Egyptissä monta ihmettä ja tunnustekoa.

        2 Moos. 14: "4 Minä paadutan faraon sydämen, niin että hän lähtee ajamaan israelilaisia takaa.

        "Erikoista tässä on, että nyt ateisti puolustaa orjuuttajaa."

        Kunnon ihminen puolustaa vaikka Stalinia, jos tätä syytetään rikoksesta, jota tämä ei tehnyt tai kuten tässä tilanteessa ei pystynyt toimimaan toisin, koska Jumala aivopesi.


      • En voi kuin jälleen kerran hämmästellä sitä miten älyllisesti epärehellinen ääriuskovainen voi olla. Ei ole sellaista asiaa mitä ääriuskovainen ei vääristelisi. Raamatun tekstitkään eivät säästy ääriuskovaisen vääristelyiltä silloin kun Raamatusta löytyy uskolle epämiellyttäviä tekstejä.

        >> "Jos miettii itse, miten Raamatun kertomuksen perusteella Jumala paadutti, vastaus on, antamalla hyviä aikoja. Aina kun asiat oli hyvin, faaraon sydän paatui."

        On sinulla luova mielikuvitus silloin kun pitää yrittää selittää Raamatun kiusallisia kohtia sekä omia vääristelyjäsi parhain päin. Kyseisessä tarinassa todetaan kylläkin useaan otteeseen ja yksiselitteisesti että Jumala kovettaa tietoisesti faraon sydämen päästääkseen esittelemään mahtiaan Egyptilläisille:

        2. Moos 4: "21 Herra sanoi Moosekselle: "Kun nyt palaat Egyptiin, tee faraon edessä kaikki ne ihmeteot, joihin minä olen antanut sinulle vallan. Mutta minä kovetan hänen sydämensä, niin ettei hän päästä kansaa lähtemään."

        Tuossa on kirjoitettu että Herra tarkoituksellisesti kovettaa faraon sydämen jotta farao ei päästäisi israelilaisia lähtemään. Herra nimeen omaan haluaa päästä kurittamaan Egyptiläisiä ja surmaamaan esikoiset. Missään kohtaa ei todeta että faraon sydän olisi paatunut vain sen vuoksi että Herra olisi antanut Egyptiläisille hyviä aikoja. Silläkään ei ole mitään väliä miten Jumala faraon sydämen kovetti. Oleellista on että Herra tietoisesti kovetti faraon sydämen koska ei halunnut että farao päästäisi israelilaiset pois ennen kuin pääsisi toteuttamaan vitsauksensa.

        >> "Raamattu ei kerro Jumalan vaikuttaneen faaraoon jollain muulla tavalla kuin niillä olosuhteilla, jotka Egyptissä olivat ja tulivat vitsausten ja niiden väistymisen myötä."

        Raamattu kertoo että Herra tietoisesti kovetti faraon sydämen. ; 2. Moos 4: "21 Herra sanoi Moosekselle: "Kun nyt palaat Egyptiin, tee faraon edessä kaikki ne ihmeteot, joihin minä olen antanut sinulle vallan. Mutta minä kovetan hänen sydämensä, niin ettei hän päästä kansaa lähtemään."

        Sillä ei ole mitään väliä millä tavalla Jumala kovetti faraon sydämen. Oleellisempaa on hän tietoisesti kovetti faraon sydämen, jotta israelilaiset eivät pääsisi lähtemään. Eikä Jumala mitään hyviä aikoja antanut - hän palautti normaalitilan poistamalla vitsauksen jonka oli itse aiheuttanut.

        >> "Jostain syystä sinä leikkasit alun pois ja lähdit kohdasta 7:3."

        Jätin tämän alkuosan pois koska siinä ei ollut mitään oleellista sinun väitteidesi käsittelyn kannalta. Kaikkihan tietävät että tarinassa israelilaiset ovat Egyptissä orjuudessa.

        >> "Jos lukee kertomuksen kokonaan huomaa, egyptiläiset pitivät juutalaisia orjatyössä jo ennen tuota ja sitten Jumala lähetti Mooseksen pyytämään faaraolta vapautta, jolloin faaraon sydän paatui ja hän ei suostunut tekemään hyvin."

        "Kaikkitietävä" Jumala ei edes tiennyt israelilaisten kärsivän ennen kuin israelilaiset joutuivat huutamaan apua: "2 Moos.2: "23 Vuodet kuluivat, ja Egyptin kuningas kuoli, mutta israelilaiset huokailivat yhä orjuudessa. He huusivat hädässään, ja heidän avunhuutonsa kohosi Jumalan luo. 24 Jumala kuuli heidän vaikerruksensa ja muisti Abrahamille, Iisakille ja Jaakobille antamansa lupauksen. 25 Hän katsoi israelilaisten puoleen ja näki heidän hätänsä."

        Kaikkitietävä Jumala ei siis ole tietoinen israelilaisten hädästä vaan tulee tietoiseksi hädästä ja muistaa lupauksensa vasta kun kuulee israelilaisten vaikerruksen.

        Edelleen faraon sydän paatui koska Jumala päätti paaduttaa sen, jotta farao ei päästäisi israelilaisia vasta kun viimeinen vitsaus jälkeen, joka oli sadistinen esikoisten surmaaminen Jumalan itsensä toimesta.

        Senkin jälkeen kun Jumala viimein salli faraon päästää israelilaiset pois, Jumala päätti vielä kerran kovettaa faraon sydämen: "2 Moos. 14: "4 Minä paadutan faraon sydämen, niin että hän lähtee ajamaan israelilaisia takaa."

        Tuokin kohta todistaa, että se oli Herra joka paadutti faraon sydämen. Jumala ei siis kunnioittanut faraon vapaata tahtoa ja pani hänet rikkomaan lupauksensa.

        >> "Sen jälkeen tuli vitsauksia, joiden aikana faarao pehmeni, kunnes vitsaus päättyi ja faarao jälleen paatui."

        Sydän paatui koska Jumala paadutti sen: " Mutta minä kovetan hänen sydämensä, niin ettei hän päästä kansaa lähtemään."

        >> "Erikoista tässä on, että nyt ateisti puolustaa orjuuttajaa."

        Missä minä muka puolustan orjuuttajaa? Enhän minä edes usko kyseiseen naiiviin tarinaan. Minähän toin esille vain sinun vääristelysi ja oikaisin ne. Mikä tietenkin on niin kovin kiusallista sinulle. Jopa niin kiusallista että sinun täytyy alkaa syyttelemään minua väärin perustein orjuuden puolustamisesta.

        Muistanet mitä Raamattu toteaa väärän todistuksen antamisesta lähimmäisestä?

        Minähän olen tässä keskustelussa ihmetellyt sitä, että miksi Jumala ylipäätään antoi Egyptiläisten orjuuttaa israelilaiset. Ihmettelin myös sitä, että eikö kaikkivoipalla Jumalalla ole parempia ja humaanimpia keinoja ratkaista tilanne siten, että kenenkään ei tarvitse kärsiä?


      • 12____13
        UItron kirjoitti:

        En voi kuin jälleen kerran hämmästellä sitä miten älyllisesti epärehellinen ääriuskovainen voi olla. Ei ole sellaista asiaa mitä ääriuskovainen ei vääristelisi. Raamatun tekstitkään eivät säästy ääriuskovaisen vääristelyiltä silloin kun Raamatusta löytyy uskolle epämiellyttäviä tekstejä.

        >> "Jos miettii itse, miten Raamatun kertomuksen perusteella Jumala paadutti, vastaus on, antamalla hyviä aikoja. Aina kun asiat oli hyvin, faaraon sydän paatui."

        On sinulla luova mielikuvitus silloin kun pitää yrittää selittää Raamatun kiusallisia kohtia sekä omia vääristelyjäsi parhain päin. Kyseisessä tarinassa todetaan kylläkin useaan otteeseen ja yksiselitteisesti että Jumala kovettaa tietoisesti faraon sydämen päästääkseen esittelemään mahtiaan Egyptilläisille:

        2. Moos 4: "21 Herra sanoi Moosekselle: "Kun nyt palaat Egyptiin, tee faraon edessä kaikki ne ihmeteot, joihin minä olen antanut sinulle vallan. Mutta minä kovetan hänen sydämensä, niin ettei hän päästä kansaa lähtemään."

        Tuossa on kirjoitettu että Herra tarkoituksellisesti kovettaa faraon sydämen jotta farao ei päästäisi israelilaisia lähtemään. Herra nimeen omaan haluaa päästä kurittamaan Egyptiläisiä ja surmaamaan esikoiset. Missään kohtaa ei todeta että faraon sydän olisi paatunut vain sen vuoksi että Herra olisi antanut Egyptiläisille hyviä aikoja. Silläkään ei ole mitään väliä miten Jumala faraon sydämen kovetti. Oleellista on että Herra tietoisesti kovetti faraon sydämen koska ei halunnut että farao päästäisi israelilaiset pois ennen kuin pääsisi toteuttamaan vitsauksensa.

        >> "Raamattu ei kerro Jumalan vaikuttaneen faaraoon jollain muulla tavalla kuin niillä olosuhteilla, jotka Egyptissä olivat ja tulivat vitsausten ja niiden väistymisen myötä."

        Raamattu kertoo että Herra tietoisesti kovetti faraon sydämen. ; 2. Moos 4: "21 Herra sanoi Moosekselle: "Kun nyt palaat Egyptiin, tee faraon edessä kaikki ne ihmeteot, joihin minä olen antanut sinulle vallan. Mutta minä kovetan hänen sydämensä, niin ettei hän päästä kansaa lähtemään."

        Sillä ei ole mitään väliä millä tavalla Jumala kovetti faraon sydämen. Oleellisempaa on hän tietoisesti kovetti faraon sydämen, jotta israelilaiset eivät pääsisi lähtemään. Eikä Jumala mitään hyviä aikoja antanut - hän palautti normaalitilan poistamalla vitsauksen jonka oli itse aiheuttanut.

        >> "Jostain syystä sinä leikkasit alun pois ja lähdit kohdasta 7:3."

        Jätin tämän alkuosan pois koska siinä ei ollut mitään oleellista sinun väitteidesi käsittelyn kannalta. Kaikkihan tietävät että tarinassa israelilaiset ovat Egyptissä orjuudessa.

        >> "Jos lukee kertomuksen kokonaan huomaa, egyptiläiset pitivät juutalaisia orjatyössä jo ennen tuota ja sitten Jumala lähetti Mooseksen pyytämään faaraolta vapautta, jolloin faaraon sydän paatui ja hän ei suostunut tekemään hyvin."

        "Kaikkitietävä" Jumala ei edes tiennyt israelilaisten kärsivän ennen kuin israelilaiset joutuivat huutamaan apua: "2 Moos.2: "23 Vuodet kuluivat, ja Egyptin kuningas kuoli, mutta israelilaiset huokailivat yhä orjuudessa. He huusivat hädässään, ja heidän avunhuutonsa kohosi Jumalan luo. 24 Jumala kuuli heidän vaikerruksensa ja muisti Abrahamille, Iisakille ja Jaakobille antamansa lupauksen. 25 Hän katsoi israelilaisten puoleen ja näki heidän hätänsä."

        Kaikkitietävä Jumala ei siis ole tietoinen israelilaisten hädästä vaan tulee tietoiseksi hädästä ja muistaa lupauksensa vasta kun kuulee israelilaisten vaikerruksen.

        Edelleen faraon sydän paatui koska Jumala päätti paaduttaa sen, jotta farao ei päästäisi israelilaisia vasta kun viimeinen vitsaus jälkeen, joka oli sadistinen esikoisten surmaaminen Jumalan itsensä toimesta.

        Senkin jälkeen kun Jumala viimein salli faraon päästää israelilaiset pois, Jumala päätti vielä kerran kovettaa faraon sydämen: "2 Moos. 14: "4 Minä paadutan faraon sydämen, niin että hän lähtee ajamaan israelilaisia takaa."

        Tuokin kohta todistaa, että se oli Herra joka paadutti faraon sydämen. Jumala ei siis kunnioittanut faraon vapaata tahtoa ja pani hänet rikkomaan lupauksensa.

        >> "Sen jälkeen tuli vitsauksia, joiden aikana faarao pehmeni, kunnes vitsaus päättyi ja faarao jälleen paatui."

        Sydän paatui koska Jumala paadutti sen: " Mutta minä kovetan hänen sydämensä, niin ettei hän päästä kansaa lähtemään."

        >> "Erikoista tässä on, että nyt ateisti puolustaa orjuuttajaa."

        Missä minä muka puolustan orjuuttajaa? Enhän minä edes usko kyseiseen naiiviin tarinaan. Minähän toin esille vain sinun vääristelysi ja oikaisin ne. Mikä tietenkin on niin kovin kiusallista sinulle. Jopa niin kiusallista että sinun täytyy alkaa syyttelemään minua väärin perustein orjuuden puolustamisesta.

        Muistanet mitä Raamattu toteaa väärän todistuksen antamisesta lähimmäisestä?

        Minähän olen tässä keskustelussa ihmetellyt sitä, että miksi Jumala ylipäätään antoi Egyptiläisten orjuuttaa israelilaiset. Ihmettelin myös sitä, että eikö kaikkivoipalla Jumalalla ole parempia ja humaanimpia keinoja ratkaista tilanne siten, että kenenkään ei tarvitse kärsiä?

        "Sillä ei ole mitään väliä millä tavalla Jumala kovetti faraon sydämen. Oleellisempaa on hän tietoisesti kovetti faraon sydämen, jotta israelilaiset eivät pääsisi lähtemään."

        On sillä väliä. Jos oikein toimiminen paaduttaa jonkun sydämen, ei sen pidä tarkoittaa, ettei kuulu tehdä oikein.


      • hihut.hiljaisiksi
        12____13 kirjoitti:

        "Sillä ei ole mitään väliä millä tavalla Jumala kovetti faraon sydämen. Oleellisempaa on hän tietoisesti kovetti faraon sydämen, jotta israelilaiset eivät pääsisi lähtemään."

        On sillä väliä. Jos oikein toimiminen paaduttaa jonkun sydämen, ei sen pidä tarkoittaa, ettei kuulu tehdä oikein.

        Olet sinä ääliö. Se on jo lähtökohtaisesti väärin että Jumala tahallaan paadutti faraon sydämen ja esti tätä tekemästä oikein.

        Tuollainen teko ei ole oikein toimimista. Myös vitsausten aiheuttaminen on väärin toimimista. Erityisesti viattomien esikoisen surma.

        Se oli myös todella huvittavaa että kaikkitietävä Jumalasi ei ollut tuon sadun mukaan perillä siitä mitä israelilaisille tapahtui. Miten seli-selität sen?


      • byyyyyyyyyyffff

        Alkukielinen sanasta sanaan käännös kuuluu: "Minä annan Faraon sydämen paatua."

        Tuon voi tietenkin kääntää kahdella tavalla, eli joko niiin että Jumala paadutti, tai salli paatua.

        Ei tämä ole ainut kohta Raamatussa jossa Jumala ottaa kuvaannollisessa mielessä vastuun jonkun pahuudesta. Mutta toki me tiedämme Aadamista että kyseessä on silti pahanteekijän oma tahto.

        By the way, aamuohjelmassa kansanedustaja myönsi että sukupuolinen ahdistelu johtuu evvomoraalisesta kouluopetuksesta, kun hä totesi että meidän sukupuolinen ahdistelu on sukupolvemme yleinen ongelma ja että jatkossa jo kouluopetuskessa tulee tämä ongelma huomioida jotta se saadaan pois iljettävistä yleisistä evomoraalisten käytöstavoista.


      • eioikeinvakuuta
        byyyyyyyyyyffff kirjoitti:

        Alkukielinen sanasta sanaan käännös kuuluu: "Minä annan Faraon sydämen paatua."

        Tuon voi tietenkin kääntää kahdella tavalla, eli joko niiin että Jumala paadutti, tai salli paatua.

        Ei tämä ole ainut kohta Raamatussa jossa Jumala ottaa kuvaannollisessa mielessä vastuun jonkun pahuudesta. Mutta toki me tiedämme Aadamista että kyseessä on silti pahanteekijän oma tahto.

        By the way, aamuohjelmassa kansanedustaja myönsi että sukupuolinen ahdistelu johtuu evvomoraalisesta kouluopetuksesta, kun hä totesi että meidän sukupuolinen ahdistelu on sukupolvemme yleinen ongelma ja että jatkossa jo kouluopetuskessa tulee tämä ongelma huomioida jotta se saadaan pois iljettävistä yleisistä evomoraalisten käytöstavoista.

        "Alkukielinen sanasta sanaan käännös kuuluu: "Minä annan Faraon sydämen paatua." "

        Miksei kaikkivaltias, jolla oli kaikki maailmankaikkeuden keinot näpeissään, tuon parempaan pystynyt? Piileekö vastaus tuossa, jota jo kysyttiinkin, eli siinä ettei kaikkitietävä alun perin ollut perillä koko tilanteesta?

        Onko se teidän jumalanne oikeasti kaikkivaltias kaikkitietävä vai paremminkin sivistymätön tumpelo?


      • 12____13
        hihut.hiljaisiksi kirjoitti:

        Olet sinä ääliö. Se on jo lähtökohtaisesti väärin että Jumala tahallaan paadutti faraon sydämen ja esti tätä tekemästä oikein.

        Tuollainen teko ei ole oikein toimimista. Myös vitsausten aiheuttaminen on väärin toimimista. Erityisesti viattomien esikoisen surma.

        Se oli myös todella huvittavaa että kaikkitietävä Jumalasi ei ollut tuon sadun mukaan perillä siitä mitä israelilaisille tapahtui. Miten seli-selität sen?

        "Olet sinä ääliö. Se on jo lähtökohtaisesti väärin että Jumala tahallaan paadutti faraon sydämen ja esti tätä tekemästä oikein."

        Ymmärrän, ettet sinä halua vastaanottaa totuutta, mutta toivottavasti lukijat ymmärtävät paremmin. Jokaisen joka lukee kertomuksen, olisi hyvä kiinnittää huomiota miten paadutus tapahtuu. Se ei tapahdu niin, että Jumala jotenkin sotkisi vapaan tahdon, tai faaraon mielen. Paatuminen tapahtuu kun faarao saa kuulla, että hänen pitäisi vapauttaa orjat. Ja oikeastaan, eikö orjien pitäjä jo ole melko paatunut muutenkin?


      • hihut.hiljaisiksi

        Tulipa taas epätoivoista seli-seliä. Raamatussa todetaan yksiselitteisesti: 2. Moos 4: "21 Herra sanoi Moosekselle: "Kun nyt palaat Egyptiin, tee faraon edessä kaikki ne ihmeteot, joihin minä olen antanut sinulle vallan. Mutta minä kovetan hänen sydämensä, niin ettei hän päästä kansaa lähtemään."

        Jännästi unohdat senkin Jumala kertoi paaduttavansa faraon sydämen ainakin kahteen otteeseen.

        Tässähän on kaikille selvää että juuri sinä et halua vastaanottaa totuutta. Keksit omia epätoivoisia tulkintoja ja vääristelyä Raamatun teksteistä.

        Huomaamme myös että jätit vastaamatta myös tähän kiusalliseen juttuun: Se oli myös todella huvittavaa että kaikkitietävä Jumalasi ei ollut tuon sadun mukaan perillä siitä mitä israelilaisille tapahtui. Miten seli-selität sen?


      • hihut.hiljaisiksi
        12____13 kirjoitti:

        "Olet sinä ääliö. Se on jo lähtökohtaisesti väärin että Jumala tahallaan paadutti faraon sydämen ja esti tätä tekemästä oikein."

        Ymmärrän, ettet sinä halua vastaanottaa totuutta, mutta toivottavasti lukijat ymmärtävät paremmin. Jokaisen joka lukee kertomuksen, olisi hyvä kiinnittää huomiota miten paadutus tapahtuu. Se ei tapahdu niin, että Jumala jotenkin sotkisi vapaan tahdon, tai faaraon mielen. Paatuminen tapahtuu kun faarao saa kuulla, että hänen pitäisi vapauttaa orjat. Ja oikeastaan, eikö orjien pitäjä jo ole melko paatunut muutenkin?

        Tulipa taas epätoivoista seli-seliä. Raamatussa todetaan yksiselitteisesti: 2. Moos 4: "21 Herra sanoi Moosekselle: "Kun nyt palaat Egyptiin, tee faraon edessä kaikki ne ihmeteot, joihin minä olen antanut sinulle vallan. Mutta minä kovetan hänen sydämensä, niin ettei hän päästä kansaa lähtemään."

        Jännästi unohdat senkin Jumala kertoi paaduttavansa faraon sydämen ainakin kahteen otteeseen.

        Tässähän on kaikille selvää että juuri sinä et halua vastaanottaa totuutta. Keksit omia epätoivoisia tulkintoja ja vääristelyä Raamatun teksteistä.

        Huomaamme myös että jätit vastaamatta myös tähän kiusalliseen juttuun: Se oli myös todella huvittavaa että kaikkitietävä Jumalasi ei ollut tuon sadun mukaan perillä siitä mitä israelilaisille tapahtui. Miten seli-selität sen?


      • Kreationismi_on_sairaus
        12____13 kirjoitti:

        "Olet sinä ääliö. Se on jo lähtökohtaisesti väärin että Jumala tahallaan paadutti faraon sydämen ja esti tätä tekemästä oikein."

        Ymmärrän, ettet sinä halua vastaanottaa totuutta, mutta toivottavasti lukijat ymmärtävät paremmin. Jokaisen joka lukee kertomuksen, olisi hyvä kiinnittää huomiota miten paadutus tapahtuu. Se ei tapahdu niin, että Jumala jotenkin sotkisi vapaan tahdon, tai faaraon mielen. Paatuminen tapahtuu kun faarao saa kuulla, että hänen pitäisi vapauttaa orjat. Ja oikeastaan, eikö orjien pitäjä jo ole melko paatunut muutenkin?

        Hehe. Jeesuksenmorsian selittää jo varsin epätoivoisesti. Jokaiselle joka lukee Raamattu rehellisesti ja ilman halua halua vääristellä tekstejä taikauskonsa vuoksi, on selvää että nimenomaan Jumala kovetti faraon sydämen. Tätä faktaa tukee myös se että Jumala ilmaisee senkin että minkä vuoksi kovettaa: Jumala kovettaa faraon sydämen, jotta farao ei päästäisi Mooseksen possea pois Egyptistä ja jotta Jumala pääsisi vitsausten avulla näyttämään mahtinsa Egyptiläisile. Pitihän israelilaisten Herran näyttää että voimallisempi taikavoimiltaan kuin Egyptin velhot.

        Osaatko muuten kertoa miksi Mooseksen posse harhaili ja haahuili erämäässä peräti 40 vuotta ennen kuin pääsivät luvattuun maahan. Huvittavaa sikäli että Egyptistä kävelee Israeliin n. kahdessa viikossa.

        Kävikö niin että kaikkitietävä Jumala unohti taas israelilaiset eikä Mooses ollut kaksinen suunnistaja.

        Kyllä te jeesuksenmorsiammet uskotte sitten naurettavan lapsellisiin satuihin taikauskonne vuoksi ...


      • Muinaisessa Egyptissä periaatteessa kaikki oli faaraon orjia, kaikki omaisuus faraon omaisuutta.


      • 12____13
        Kreationismi_on_sairaus kirjoitti:

        Hehe. Jeesuksenmorsian selittää jo varsin epätoivoisesti. Jokaiselle joka lukee Raamattu rehellisesti ja ilman halua halua vääristellä tekstejä taikauskonsa vuoksi, on selvää että nimenomaan Jumala kovetti faraon sydämen. Tätä faktaa tukee myös se että Jumala ilmaisee senkin että minkä vuoksi kovettaa: Jumala kovettaa faraon sydämen, jotta farao ei päästäisi Mooseksen possea pois Egyptistä ja jotta Jumala pääsisi vitsausten avulla näyttämään mahtinsa Egyptiläisile. Pitihän israelilaisten Herran näyttää että voimallisempi taikavoimiltaan kuin Egyptin velhot.

        Osaatko muuten kertoa miksi Mooseksen posse harhaili ja haahuili erämäässä peräti 40 vuotta ennen kuin pääsivät luvattuun maahan. Huvittavaa sikäli että Egyptistä kävelee Israeliin n. kahdessa viikossa.

        Kävikö niin että kaikkitietävä Jumala unohti taas israelilaiset eikä Mooses ollut kaksinen suunnistaja.

        Kyllä te jeesuksenmorsiammet uskotte sitten naurettavan lapsellisiin satuihin taikauskonne vuoksi ...

        "Raamattu rehellisesti ja ilman halua halua vääristellä tekstejä taikauskonsa vuoksi, on selvää että nimenomaan Jumala kovetti faraon sydämen. "

        En minä sitä kiistä. Sanon vain, ettei se tapahtunut vapaaseen tahtoon, tai mieltä manipuloimalla, vaan lähettämällä Mooses pyytämään vapautusta. Vapauden pyytäminen orjuudesta, ei ole paha tai väärin. Väärin on olla antamatta vapautta orjille.


    • Kirjakääröt

      2Moos.11:5 Biblia (1776). Ja jokaisen esikoisen Egyptin maalla piti kuoleman, Pharaon esikoisesta, jonka hänen istuimellansa piti istuman, piian esikoisesta asti, joka myllyssä on, niin myös kaikkien eläinten esikoiset. 2Moos.14:8 Biblia. Ja Herra paadutti Pharaon Egyptin kuningaan sydämen, ja hän ajoi takaa Israelin lapsia, jotka kuitenkin olivat korkean käden kautta lähteneet.

    • Suosittelen aloittajaa kirjoittamaan viestinsä uudestaan niin, että siitä selviää hyvin, mikä on lainausta ja mikä omaa tekstiä. Lainausmerkit sopivat korkeintaan muutaman lauseen mittaiseen lainaukseen. Yleisesti hyväksytty tapa on pistää rivin alkuun > -merkki kuvaamaan lainausta. Tällä foorumilla pitää vielä erikseen itse huolehtia rivinvaihdoista.

      Mitä itse asiaan tulee... Raamatun Jumala on sadistinen murhaaja ja jokainen häntä palvova on lähtökohtaisesti sekopää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2824
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      523
      2664
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1855
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      32
      1787
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      117
      1723
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      301
      1669
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1282
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      87
      1116
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1092
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      57
      1089
    Aihe