Tämä suusmoskeija-juttu pitäisi jokaisen lukea

jatkuu-

loppuun saakka, ennenkuin lopullinen päätös tehdään.
Sen on kirjoittanut Pauli Vahtera:

"Suurmoskeijasta tulee vallan ja alistamisen symboli
Kirjoittanut Pauli Vahtera | 106 Kommenttia

Suurkirkko jää toiseksi suurmoskeijan rinnalla. Kuvan moskeija reppumatkaltani Bruneissa 2009.
Kansalaisen kysymys: Miksi muslimit tarvitsevat suurmoskeijan Suomessa?

Maailmaa kiertäneen Vahteran vastaus: Suurmoskeija on vallan ja alistamisen symboli.

Helsinkiläiset poliitikot ja virkamiehet ovat olleet järjestämässä suurmoskeijaa Helsinkiin. Rakentamisen takana on ollut apulaiskaupunginjohtaja Ritva Viljanen (sdp) jo 2015. Pormestariehdokas Anne Sinnemäki 10.3.17: ”Periaatteessa moskeijan voi kyllä rakentaa Helsinkiin. Koska meillä on sekä muslimiväestöä että moskeijoita.”

Esitän kysymyksiä, joihin ei ole vastauksia. Ne tulee saada ennen kuin moskeijan rakentamisesta päätetään Helsingin valtuustossa.

Miksi 70.000 muslimia tarvitsee kaksi kertaa suuremman suurmoskeijan kuin 4 miljoonan suomalaisen kristityn suurkirkko? Tai miksi he tarvitsevat eduskuntatalon kokoisen moskeijan kuin 5,5 miljoonaa Suomen kansalaista?

Noin 4 miljoonaa suomalaista kuuluu evankelis-luterilaiseen kirkkoon vuonna 2017. Prosentuaalisesti kirkon jäsenyys on 72 %:lla suomalaisista. Muutos on ollut nopea, vuonna 1990 jäseniä oli noin 88 %.

Turun tuomiokirkko on rakennettu 1200 – 1300-luvun vaihteessa Aurajoen rantaan. Helsingin tuomiokirkko on valmistunut 1852, 165 vuotta sitten. Kirkkoja Suomessa on noin 800. Niitä on rakennettu 700 vuoden ajan.

Järvenpään moskeija on rakennettu 1940. Suomessa on pian sata pienempää moskeijaa (tai rukoushuonetta). Muslimien suurempi invaasio Suomeen alkoi 1990-luvulla. Valmistellaanko tässä suurta muslimien muuttoa Suomeen, koska suurmoskeija muutoin olisi aivan liian suuri.

Helsingin asukasluvun (628.000) ennustetaan nousevan 750.000:een vuoteen 2050. Nykymenolla suurin osa muuttajista olisi muslimeja. Heille joudutaan rakentamaan kymmeniä tuhansia uusia asuntoja, joiden kustannukset suurimmaksi osaksi tulevat suomalaisten maksettaviksi. Asunnot maksaisivat 8-10 miljardia euroa. Siinä on muslimeille riittävästi suurmoskeijaa suomalaisilta.

Jos Bahrain antaa 100-150 miljoonaa euroa rahaa moskeijan rakentamiseen, miksi se ei osta markkinahintaan 150-200 miljoonan arvoista tonttia? Miksi tontti pitäisi luovuttaa ilmaiseksi tai halvalla? Miten kustannusarvio on laadittu? Entä, jos kustannusarvio ylittyy – kuka maksaa?

Kuka on tehnyt kustannusarviot? Tuskin kukaan nimistä, jotka on hankkeen yhteydessä ollut esillä. Guggenheimin museon hinta-arvio oli suunnilleen samaa luokkaa moskeijan hinta-arvion kanssa. Guggenheimin rakennusalaksi suunniteltiin 12.000 m2 eli se olisi ollut paljon pienempi suurmoskeijaa.

Tieto lisää tuskaa seminaarista 25.2.17: Rahoituksesta on annettu suurpiirteisiä lausuntoja. Budjetiksi on arvioitu 140 miljoonaa euroa. Rahoituskuviota koordinoi Bahrainin valtio. Tukea antaisivat myös Arabiemiraatit, Saudi-Arabia ja Qatar.

Shiia-yhteisössä ollaan huolissaan takfiri-ideologian leviämisestä, jos rahoituksessa ja ylläpidossa nojaudutaan Bahrainiin, Saudi-Arabiaan, Qatariin ja Emiraatteihin. Shiia-yhteisösssä on myös ihmetelty näiden maiden pyyteetöntä kiinnostusta rahoittaa suurmoskeijaa Suomessa, jossa on tuskin kourallista kyseisten maiden kansalaisia. Mikäli Saudi-Arabia osallistuu rahoitukseen. Saudi-Arabia noudattaa tiukan islamilaista laintulkintaa. Kuolemanrangaistusta sovelletaan useisiin rikoksiin, kuten murhiin, raiskauksiin ja huumeiden salakuljetukseen. Harvinaisempaa, mutta lakien mukaan mahdollista on tuomitseminen teloitettavaksi esimerkiksi aviorikoksesta tai noituudesta. Alle 18-vuotiaitakin teloitetaan rikoksista. Lisäksi arvioidaan, että Saudi-Arabia käyttää kidutusta saadakseen ihmiset tunnustamaan. Bahrain, josta osa Suomeen suunnitellun suurmoskeijan rahoituksesta tulee, on kiduttanut ja tappanut mielenosoittajia. Bahrainissa lapsiavioliitot ovat hyvin yleisiä.

Aiheellinen kysymys on, miksi Bahrain ei ole aktiivinen esimerkiksi Lähi-Idän pakolaisongelman auttamisessa, mutta lahjoittaisi tänne kaukaiseen Suomeen sata miljoonaa euroa pyyteettömästi. Tällainen arabimaiden rahoittama moskeija ei edusta kaikkia muslimeja. Moskeijan edustama islam on aina rahoittajamaiden näkemyksen mukainen. Tätä mieltä on Suomen kurdiliiton puheenjohtaja Welat Nehri.

Miksei tontista järjestetä kilpailua, jossa kalleimman tarjouksen tehnyt saa ostaa ja rakentaa alueen?

Kirkkorakennuksista ei makseta kiinteistöveroa. Jos alueelle rakennettaisiin asuntoja, maksettaisiin myös kiinteistövero ja tontista maksettaisiin markkinahinta.

Kuka maksaa alueen kunnallistekniikan ja kadut?

Miksi moskeijan yhteyteen rakennetaan liikuntakeskus ja sinne uimahalli? Onko tarkoitus, että muslimit saavat omat uintivuorot joka päivä ja joka tunti?

Liikuntakeskuksen tiloihin on kaavailtu esimerkiksi uimahalli, palloiluhalli, kuntosali, tatami, lasten ja nuorten temppurata, ja suihkutilat. U

24

335

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • JATKO-on-60plussalla

      Käy 60 plussalla lukemassa se kokonaan!

    • Moskeijahankeperuttu

      Koko suurmoskeijaa ei tarvitsekaan enää rakentaa kun meille tulleet kaikki Irakin ja Syyrian turvapaikanhakijat pääsevät nyt palaamaan kotimaihinsa. Rauha on tullut ja ISIS kukistettu ! Ehkä ensimmäiset ovat jo lentokentällä lähdössä ?

    • pelotta.a

      Kokoomus lupaa, ettei suurmoskeijaa tule, mutta pitäkää huoli,ettei se myöskään ole mahdollista myöhemminkään lainsäädäntöä muuttamalla.

      • Eitarvitameille

        Suomeen ei rakenneta suurmoskeijaa . Suomen kansa ei sitä tarvitse ja koska turvapaikanhakijat lähtevät nyt kotiin niin tyhjilläänhän se seisoisi.


      • Quarro

        Turvapaikka on tarpeeton, kun turvaa ei tarvitse.

        Tontista pitää tietenkin järjestää tarjouskilpailu, mutta vain tarpeellisten ja hyödyllisten suunnitelmien pohjalta.


      • Tietäjä1

    • SuomalaisilleMyös

      JUMALA´ AUTA MEITÄ
      Suomalaisille on myös saatava ainakin omat uimahallit. Suomalaiset osaavat riisua suihkuun ja peseytyä ja saunaan.
      .
      ..............."Miksi moskeijan yhteyteen rakennetaan liikuntakeskus ja sinne uimahalli? Onko tarkoitus, että muslimit saavat omat uintivuorot joka päivä ja joka tunti?
      Liikuntakeskuksen tiloihin on kaavailtu esimerkiksi uimahalli, palloiluhalli, kuntosali, tatami, lasten ja nuorten temppurata, ja suihkutilat. U

    • järkyttävä.esitys

      Mielenkiintoista seurattavaa tuo äänestys, nimittäin mitä kertoo valtuutetusta/kaupunginjohtajasta, joka hyväksyy ihmisoikeusrikoksiin syyllistyneen maan rahoituksen moskeijalle, saatikka tämän kolmikon taustan, jossa on mm. ulosottomerkintöjä ja täydellistä osaamattomuutta. Ovatko samoja valtuutettuja jotka huutavat ihmisarvoa,kun se heille sopii (ajaa heidän asiaansa) mutta se ei merkitsekään mitään kun kyseessä on shiia, jota kidutetaan vankilassa, koska hän kuuluu oppositioon. Bahrainin tilannetta on verrattu etelä-Afrikan apartheidiin. Sunnimoskeijan puolesta äänestäminen on varoitus suomalaisille äänestäjille ja supolle tarkkailulistalle. Rotat tulee aina esiin.

    • åöplok

      Pauli Vahtera on persujen gerontologisen siiven ehdoton johtohahmo. Sydän sykähtää kun hän julistaa: "Nousemme öyhöttämään yhteisen persullisen kaunamme."

      • JeesusTuleePian

        Kun et osaa kumota tai edes kommentoida jonkun argumentteja, ala tosiaan näviä häntä iän, sukupuolen, poliittisen kannan tai muun sellaisen takia. Karta yksityiskohtaisia asiallisia kommentointia, koska se ei sinulta onnistuisi.

        Paul Vahtera on kirjoittanut järkevästi monesta aiheesta. Tässäkin asiassa olen samaa mieltä hänen kanssaan. 80-luvun Suomessa ei olisi saanut aikaan rotumellakoita, koska suomalaisto oli homogeenistä. Kun tarkoituksena on tuoda sisällissota tänne entiseen rauhan tyyssijaankin, taisteluikäisten miesten tänne siirtäminen ja heidän ideologisen aivopesunsa varmistaminen moskeijoilla on loogista. Sitten kohta on tämäkin maa kypsä ottamaan vastaan antikristuksen maailmanvaltiaana ja paavinpalvonnan ainoana uskontona. Kuvitelkaapa, mitä tapahtuu tänne jääneille, kun Jeesus pian (?) tulee noutamaan omansa pois. Kristittyjen kanssa voi hyvinkin kadota vauvat ja pikkulapset koko maailmasta, jättäen jälkeensä vain vaatenyytin ja ehkä kehonsa veren (jotkut tulkitsevat näin). Te, jotka jäätte tänne kohtaamaan pahuuden kaikessa paljaudessaan, joudutte myös 'kristittyinä' kohtaamaan noiden agressiivisten kansojen vihan, kun heidän lapsensa on kadonneet ja kristittyjen Raamattu ennusti ylösoton jo tuhansia vuosia sitten.

        En usko, että voimme estää näitä tapahtumia, koska ne on Raamatussa tosiaan ennustettu, mutta rukoillaan, että Jumala pidättelisi pahuutta, kunnes Hänen omnansa on otettu turvaan. Vielä on tilaisuus jokaisella tehdä parannus ja ottaa vastaan Jeesuksen sovitustyö - niin katolisilla kuin muhamettilaisillakin (katolisten alullepanema toinen satanistiuskonto). Arvon aika on tulossa loppuun. Raamatussa kerrotaan, miten Jumala joskus säästi jonkun paikan, jos siellä oli riittävästi Jumalaan uskovia. Sodomankin Hän oli valmis säästämään, jos siellä olisi ollut kourallinen uskovia. Jokaisen meistä kannasttaa pyrkiä siihen, että uskomalla Jeesukseen ja rukoilemalla voimme ehkä olla pidättämässä kaikkea tuota pahaa Suomen päältä. Se on se paras strategia, ja mikä myös on hyvä: kukaan ei voi estää meitä tästä toiminnasta. Voimme pelastaa Suomea ihan kaikessa hiljaisuudessa, elämällä kristityn elämää. Tai no, kyllähän siinä kahnauksiin joutuu, koska kristitty ei voi hyväksyä näkemäänsä pahaa vaan joutuu varoittamaan siitä.


      • JeesusTuleePian
        JeesusTuleePian kirjoitti:

        Kun et osaa kumota tai edes kommentoida jonkun argumentteja, ala tosiaan näviä häntä iän, sukupuolen, poliittisen kannan tai muun sellaisen takia. Karta yksityiskohtaisia asiallisia kommentointia, koska se ei sinulta onnistuisi.

        Paul Vahtera on kirjoittanut järkevästi monesta aiheesta. Tässäkin asiassa olen samaa mieltä hänen kanssaan. 80-luvun Suomessa ei olisi saanut aikaan rotumellakoita, koska suomalaisto oli homogeenistä. Kun tarkoituksena on tuoda sisällissota tänne entiseen rauhan tyyssijaankin, taisteluikäisten miesten tänne siirtäminen ja heidän ideologisen aivopesunsa varmistaminen moskeijoilla on loogista. Sitten kohta on tämäkin maa kypsä ottamaan vastaan antikristuksen maailmanvaltiaana ja paavinpalvonnan ainoana uskontona. Kuvitelkaapa, mitä tapahtuu tänne jääneille, kun Jeesus pian (?) tulee noutamaan omansa pois. Kristittyjen kanssa voi hyvinkin kadota vauvat ja pikkulapset koko maailmasta, jättäen jälkeensä vain vaatenyytin ja ehkä kehonsa veren (jotkut tulkitsevat näin). Te, jotka jäätte tänne kohtaamaan pahuuden kaikessa paljaudessaan, joudutte myös 'kristittyinä' kohtaamaan noiden agressiivisten kansojen vihan, kun heidän lapsensa on kadonneet ja kristittyjen Raamattu ennusti ylösoton jo tuhansia vuosia sitten.

        En usko, että voimme estää näitä tapahtumia, koska ne on Raamatussa tosiaan ennustettu, mutta rukoillaan, että Jumala pidättelisi pahuutta, kunnes Hänen omnansa on otettu turvaan. Vielä on tilaisuus jokaisella tehdä parannus ja ottaa vastaan Jeesuksen sovitustyö - niin katolisilla kuin muhamettilaisillakin (katolisten alullepanema toinen satanistiuskonto). Arvon aika on tulossa loppuun. Raamatussa kerrotaan, miten Jumala joskus säästi jonkun paikan, jos siellä oli riittävästi Jumalaan uskovia. Sodomankin Hän oli valmis säästämään, jos siellä olisi ollut kourallinen uskovia. Jokaisen meistä kannasttaa pyrkiä siihen, että uskomalla Jeesukseen ja rukoilemalla voimme ehkä olla pidättämässä kaikkea tuota pahaa Suomen päältä. Se on se paras strategia, ja mikä myös on hyvä: kukaan ei voi estää meitä tästä toiminnasta. Voimme pelastaa Suomea ihan kaikessa hiljaisuudessa, elämällä kristityn elämää. Tai no, kyllähän siinä kahnauksiin joutuu, koska kristitty ei voi hyväksyä näkemäänsä pahaa vaan joutuu varoittamaan siitä.

        Piti olla armon aika, ei arvon.


    • Rtrrtss

      Eikös se ole selvää. Siinä otetaan huomioon jo ne saapuvat miljoonat muslimi tulijat. Se on sitten ihan sopivan kokoinen ellei jo käy pieneksi. Ymmärtäkään jo jokainen että emme voi vaikuttaa niihin määriin mitenkään. Jos komissio vaatii suomen ottamaan 100.000 pakolaista ne otetaan jne.
      Että sellanen 100v "itsenäisyys".

      • vittuunntut

        Kyllä nuo 3000 itsenäisyyspäivän marssijaa tekisi rajoilla ihmisketjuna jo hyvän pelotteen. Suomella ei ole varaa olla laittomasti maassa olevien ja irakilaisten notkujien sosiaalitoimisto. Näille suvakkiämmille voisi maksaa ilmaiset charterelennot irakiin panettamaan itseään niin tulisi suomalaisille halvemmaksi tämä farssien farssi.


    • eröfgljäaöelmrg

      Suurmoskeijaa ei tule vihervasemmiston harmiksi. Tässä asiassa voimme luottaa Kokoomukseen. Onneksi se edes on tappelemassa Helsingissä asiasta, muuten koko kaupunki on muuttunut yhtä punaiseksi kuin Tampere.

      Mistä johtuu, että kaupungeissa asuu kommunistit? Ei heitä maaseudulla puhtaassa ilmastossa näe.

    • Muslimien_Talvivaara

      Bahrainin rahoitus suunnataan suomalaisille muslimijärjestöille jotka saavat Suomen valtion tukea. Jossain vaiheessa Bahrainin rahoitus lopppuisi ja sitten Suomen valtio joutuisikin hoitamaan homman loppuun. Myös tulevien vuosikymmenten jättimäiset käyttö- ,ja korjauskulut tulisivat Suomen valtiolle koska Bahrainin rahoitus jossain vaiheessa loppuisi.

      • ei.uutta

        Jo kauan sitten Gaddafi-vainaa totesi, että naisen kohtu on ase, jolla Länsi vallataan heidän omalla kustanuksellaan.


    • dfjsklfösakjfaödf

      Miksi meillä on tällaiset päättäjät, kun 90 % kantasuomlaiset vastustavat esim. Moskeijaa? Nämä tulijat sikisevät siihen malliin, että tulevaisuudessa heillä on äänestäjiä omastatakaa niin paljon, että saamme anoa heiltä tontteja yms. isänmaassamme. Olen valmis marssimaan Moskeijan rakentamista vastaan.

      Vasemmisto, SDP, Kokoomus, RKP mm. ovat puolueita, jotka ovat haalineet tulijat ja laatineet sossun määrärahat niin hyviksi, että tänne kannattaa tulla. Suomesta on helppo tehdä vähemmän kiinnostava.

    • PossuaHuuleen

      Moskeija tietenkin tulee koska tämä ei ole suomalaisten maa. Meitä suomalaisia tarvitaan vain kustantamaan muslimien ilmainen elämä.

    • läpisormien

      PEITETOIMINTAA. luulen että tuo hanke on ns peitetoimintaa muulle toiminnalle. joko ihmiset ovat tyhmiä tai sitten mukana niitten hommissa ja kieltäytyä ei saa koska käsky on tullut jostain korkeammalta. kansalisilta on ihan sama kysyä mitään koska se vastaus ei vaikuta millään lailla hankkeeseen.

    • voi.itkemistä

      Moskeija varmaan tulee aikanaan, koska muslimien määrää kasvatetaan tietoisesti Helsingissä. Maanpetospuolueet: Demarit,rkp, vihreät ja vasemmisto ja feministisomalit. Sanoihan joku demariämmäkin että Nasiman valinta oli juuri sen vuoksi tehty, että osoitetaan muslimit tervetulleiksi Helsinkiin. Nainenhan oli jo meriittinsä saanut puolustellessaan asiakkaidensa tekemiä raiskauksia sillä, että Kalevala on "raiskauseepos". Katselin Helsingin monikulttuurista tapahtumaa hesarin sivuilta, ja ihmettelin kun kaikki maahanmuuttajat oli kehitysmaista, yksi kiinalainen oli saatu kuvaan. Tosin Kiinakin luokiltetiin joskus kymmenisen vuotta sitten kehitysmaaksi. että hyvin pyyhkii entisessä kotikaupungissani. Halleluja vai pitäisikö jo sanoa allahu akbar.

    • dsfsdfsvsdfgvdfg

      ihmiset eivät ymmärrä...

      • No Atte Kaleva sanoo ILtasanomissa ettei maailmassa ole kun kaksi moskeijaa joissa muslimit voivat käydä tappelematta keskenään. Ne ovat Mekan Suurmoskeija ja Medinan profeetan moskeija joissa käydään pyhiinvaelluksella. Että silleen.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      272
      2663
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      72
      1432
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      41
      1431
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      23
      1189
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1154
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1153
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      45
      1151
    8. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      9
      1141
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1089
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      10
      1070
    Aihe