Kannattaako työkyvyttömyyseläkkeellä opiskella?

MietityttääKovin

Olen melko nuori ihminen, joka laitettiin yllättäen toistaiseksi voimassa olevalle eläkkeelle sen jälkeen, kun kuntoutustuki oli uusittu monta kertaa peräkkäin.

Työkykyä vielä olisi ainakin osa-aikaiseen, mutta luin vasta, että tutkinto-opiskelusta pitää ilmoittaa Kelalle ja valmistumisen jälkeen tehdään joku uusi arvio eläkkeen jatkumisesta. En saanut kelalta kunnon vastausta siihen, mitä tämä tarkoittaa. Minulla ei ole aiempia tutkintoja, joiden avulla hakea tiettyä työtä.

Johtaako tutkinto-opiskelu siis pahimmassa tapauksessa siihen, että tipahtaa työttömäksi ja olot huononevat entisestään, kun oman alan työtä ei olekaan tarjolla vai voiko eläke jatkua silti? Onko tästä olemassa ennakkotapauksia?

13

6404

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Työkyvyttömyyseläkkeellä on mahdollista opiskella.

      Kansaneläkeoikeus voidaan tarkistaa, jos on saanut koulutuksen uuteen ammattiin ja uuden ammatin myötä voidaan katsoa saavan kohtuullisen toimeentulon. Tutkinnon suorittamisen jälkeen arvioidaan tilanne uudestaan. Kelasta saat tarkemmin tietoa asiasta.

      Jos saat myös työeläkelain mukaista työkyvyttömyyseläkettä, niin olethan yhteydessä kyseiseen eläkeyhtiöön.

    • Älä_hyvä_ihminen

      Olet päässyt pysyvälle eläkkeelle ja se tarkoittaa, että voit elää loppuikäsi tarvitsematta huolehtia työttömyydestä tai lähettämättä Kelalle toimeentulotukihakemuksen liitteitä. Eläke ei varmaan ole suuri, mutta sitä voi monella tavalla täydentää. Olet kertakaikkisen hullu, jos riskeeraat sen. Elämässä voi tehdä kaikenlaista ilman virallisia tutkintojakin, varsinkin kun perustoimeentulo on pysyvästi turvattu eikä taloudellista pakkoa ole.

      • Minäminäminäminä

        Helvetin pinnarit neuvokaa vaan niin eläkeiän nousevat 80v siis alaraja


    • Sullaononni

      Aina kannattaa opiskella ja muutenkin kehittää itseään,mutta älä vaaranna eläkettäsi

    • Työkyvytöntyönhakija

      Aloittaja on mitä todenäköisemmin trolli.

    • maailmanloppu

      Osaltani uudistin uusin voimavaroin joita olin elämäni ajalta menettänyt huomaamatta yhdenkään panematta tililleen varmaan suku oli joka oli ahdingossa ja mitä olimme aikamme syntymä ajat maaplanetalla - hakeuduin tuntemattomasta syystä toistaiseksi eläkkeelle ajalla jolla olisin voinut elää muutenkin ilman pahaa tekemättä ja suunnata mitä edellä oleva olisi ollut, ei vain sujunut, ... Elämänkertaa ... jatkuu ------> Aiheillen mitä ammatti ja työttömyys ja työllistyminen ja verotus veroitta verottaja .... "salassa että ilmi oleva suosii terveitä ihmisiä ja aihetta onkin pyrkiä normalisoiminen valtioissa linjaa kulkemaan" .... sujuisiko Jeesus Kristus Jumala Pyhä Henki Siunatkoon!

    • Hannamaria1

      Miten on jos on ammatillisesti työkyvytön ja on myönnetty kuntoutus tuki uudelleen koulutukseen. (ammatillisesti työkyvytön kunta-ala) Kauanko kuntoutus tukea maksetaan? Ja miten käy jos valmistuu? Jääkö tyhjän päälle jos ei löydä töitä?

    • rgfergergrr

      Bumbbaan.

    • seonloukku

      Kyllähän se näin on että jää tyhjän päälle jos alkaa opiskeleen ja ei työllistykkään opiskelun jälkeen.Kela ei anna suoraa vasutausta mitä tarkoitta eläkkeen uudelleen arviointi?Sitä että ihminen,jo kertaalleen sairautensa todistanut,jää tyhjän päälle,työkyvyn katsotaan parantuneen!Saahan sitä jotain osa-aikatyötä tehdä,ja tienata vähän yli 700e kk,vaikka onkin työkyvyttömyyseläkkeellä,Näin kannattaa tehdä,ja pitää varalta eläke,jos terveys tila muuttuukin huonompaan suuntaan.

    • Anonyymi

      Et taida oikeen ymmärtää minkä lahjan olet saanut :-)..Minä olen samanlainen onnenpekka, eikä tulisi mieleenkään että lähtisin vaarantamaan sitä sillä, että joutuisin suurennuslasin alle ja eläke oikeuteni uudelleen arvioitaisiin,siinä voi käydä huonsosti jos ei työllistykkään ja pärjää terveydellisesti.

    • Anonyymi

      Tuttavani jäi liikennevahingon jälkeen eläkkeelle joka oli aika iso. Lähti 3 vuotta sitten opiskelemaan , valmistui mutta ei rampaa kukaan ota töihin. Eläke huononi jostain syystä , tai sen opiskelun takia ja nyt ollaan vaikeuksissa sillä eläke pieneni paljon. Kannattaa ottaa selvää ehdoista valmistumisen jälkeen.

    • Anonyymi

      Ei missään nimessa kannata opiskella oikeaan ammattiin tk-eläkkeellä ollessa, koska siihen uuteen ammattiin et ole työkyvytön,sitä ei ole todistettu vielä ja eläke loppuu siihen.Aivan eri asia, jos joku sulle takaa töihin pääsyn valmistuessasi,korkeintaan jos opiskelet koodariksi näin voi käydä.Työkyvyttömyyseläke on niin monen muuttujan summa,ei ainoastaan terveydellinen tilanne.Niitä kun alkaa uudestaan todistelemaan ja käymään läpi kaikki kokeilut sun muut,niin siinä koittaa jo normaali eläke sitä ennen.

    • Anonyymi

      Ei muuten voi opiskella jos kerran täyspäiuväisesti opiskelee jossakin ammattioppilaitoksessa esim sillä käy kuten tutulle siltä lähti eläke samantien ja takaisin ei saanut vaikka lopetti opiskelun ja nyt taas sairaslomalla oleva työtön työnhakija eikä varmaan saa uutta päätöstä enään työkyvyttömyyseläkkeestä.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      376
      3411
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      173
      1449
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      62
      1228
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      144
      1112
    5. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      843
    6. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      164
      795
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      115
      782
    8. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      46
      772
    9. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      23
      757
    10. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      41
      739
    Aihe