TM talvitesti 2018

automotives

Taas 21.2 julkaistaan TM talvitestin sijoitukset.

Miten sijoittuu BMW 530e?

Katsellaan taas kun etuvetoiset kokemattomat autokeskustelijapetterit vinkuvat kun takavetoinen alkaa olla ylivoimainen valinta äärimmäisessä talvikelissäkin. Muutenhan 90% vuodesta Suomessakin takavetoinen pieksee ajonautinnoltaan ja ajotuntumaltaan etuvetoiset ja jopa nelivetoiset menopelit, mutta tästähän kokematon Skoda-mies ei mitään tiedä kun ei ole kokemustakaan.

135

2439

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mitenonskeida

      miten on?

      • eiorj

        Kyllä kokoomus sikailee kun on vallan saanut. Kavalletaan terveyspalvelut, kavallettu sähkönkäyttö huippukulutus laskutukseksi, tiestö tullaan kavaltamaan ja Altiakin pistetään sijoille lihoiksi.. ja Herrat nauraa..=) Ensimakua oli sähköverkkojenmyynti ja tuloksen piilo takaisin tuonti Sipilän lait sanon mä.


    • Atkerkki

      Muhahahahahshshshshshshssssss. Tämä palsta on pelkkää skeidaa. Muhahahahshshshshshshshssssss.

    • KristalliPalli

      Ei pärjää skoota.

      • nytHolistiAhdistuu

        Skoda jaettu 2.sija yhden kymmenyksen erolla voittajaan. Kärkiryhmässä oli muuten pelkkiä latuautoja, eli saksalaisia. Skodaa kehuttiin kovin lämpimäksi.


    • Sarkasmi.sakari

      Tietäähän tuon. BMW voittaa ylivoimaisesti ja Volkkarin tekeleet viimeisenä. Jos Skoda on mukana, se on jää ilman "tähtiä" ajokelvottomana.

      Tai sitten testi on ostettu ja tulokset ihan toisenlaiset.

      • Corolla_Kuski

        Mitä merkitystä sillä on. Paras automerkki puuttu kokonaan siis Toyota. Toyota on todellinen talviauto, joka soveltuu myös Suomen talveen. Tärkeimmät ominaisuudet talvea ajatellen ovat Toyotissa huippua. Bemarissa saattaa joku yksittäinen ominaisuus olla hyvä, mutta yleisesti keskitason alapuolella talviominaisuuksiltaan.


      • sdfsdfsdfd4

        Vuoden 2017 TM:n talviautotestissä Toyota sijoitui sijalle 11, eli jälleen sinne häntä päähän.


      • Huolitaanko

        Sama trendi edessä. Toyota on pahnanpohjimmaisena testeissä - jos otetaan ollenkaan mukaan.


    • Kyrväntö

      Penari jakoi kakkossijan Karoqin kanssa. Insignia voitti.
      Kuinkas preeeeeeemiumi ei piessyt Skodaa mennen tullen? Olikos taas maksettu testi?
      Automotives nyt selittämään paremmin päin ja äkkiä!

    • Testi_Keijo

      Näinhän sen pitikin mennä. Oli testi mikä hyvänsä Skoda aina kärjessä.
      Eikös Tojolta uskallettu antaa yhtäkään mallia testiin? Onhan niitä uusiakin malleja tullut, vaan ei Talvitestiin. Taitaa olla niin vanhaa tekniikkaa, ettei enää pysy kelkassa?

    • Kallon_mittaaja

      Ei ollu Ladaakaan. Se ois piessyt VAGGineet ohimennen.

    • Taavetti_Mutikainen

      Tuossa tais tulla maistiaisia nykyaikaisesta takavetoisesta. Ei pärjää mutkaliukkaalla, vaikka pinoaisi seteleitä 60 K€.

      • tasaita_laatua

        Hyvinhän sillä pärjäsi. Loistava auto kaikille teille Suomen talveen. Kilpa-autot ja maastoautot ovat erikseen, mutta niitähän ei tässä testattukaan.


    • tototohjo

      Tojossa ei tarvita maskipeittoa. Täyden kympin auto. Ei tarvitse edes testata, kunhan ei ole maskipeittoa. Ja muutenkin kun tojolla ei juuri ajeta, niin kestää. Siitä lisää täyttä kymppiä.

    • Kfkfgkgk

      Takaveto on ihan hyvä, paitsi jos ajetaan yli 80km/h, jolloin keula alkaa leijumaan, tai jos on liukasta, jolloin perä liitelee. Muulloin sen ainoat ongelmat ovat huono tilankäyttö, kalleus, suurempi paino, jonka myötä myös kovempi kulutus ja huonompi suorituskyky.
      Näitä lukuunottamatta on melkein kuin etuvedolla ajaisi, eli aika hyvä.

      • nostalginen_auto

        Ajo-ominaisuudet kuulostavat aivan kantti-Ladalta. Oletko kokeillut jotain tältä vuosituhannelta?


      • kimiiiiii

        Miksi formulat ei sitten ole etuvetoisia ??


      • Jftjfjfjjfjfjfjf
        kimiiiiii kirjoitti:

        Miksi formulat ei sitten ole etuvetoisia ??

        Formuloissa ei niin haittaa suuntavakavuuden puute, suorat korkeintaan kilometrin mittaisia, ratissa huippuammattilainen. Autoissa siivekkeet, hintaa miljoonia, moottori takana, kuten vetävät renkaatkin, tehoja jumalattomasti, tarkoitus ajaa rataa ympäri mahdollisimman nopeasti, renkaiden leveys älytön, ei tilatarpeita..

        Ei siis sitten mitään tekemistä käyttöauton kanssa. Edes radalla samantehoinen normaalin käyttöauton tehoissa oleva takaveto ei voita etuvetoa, koska samankokoinen ja tehoinen takaveto on painavampi. Vasta jossain 300hv:n toisella puolella alkaa takavedoilla olla etua, kun etuvedon vetävien pyörien pidon rajat tulevat vastaan. Ja tämäkin siis vain kuivalla radalla, millä ei mitään tekoa arkiliikenteen kanssa.


    • Tuttua.skodaa

      Opel lämmin auto.skodassa taasen lämmitys laite huonoimmasta päästä ja erittäin hidas lämpenemään.

      • TuttuaHolistia

        Taas olet väärässä, voi reppanaa.


      • Mölymese
        TuttuaHolistia kirjoitti:

        Taas olet väärässä, voi reppanaa.

        Skoda lämpeni nopeiten taajamassa ja toiseksi nopeiten taajaman ulkopuolella. Ei huono, kuten useammat länsiautot.


    • automotive.experience

      Noniin ja täysin kokemattomat "analyytikot" kertovat tarinoitaan.

      Bmw 530e on sinänsä yllätys esim. kitkaeropinnalla, jossa takavetoinen Mercedes pieksee sen täysin. E220 mallin elektroninen lukko on eräs parhaista toimien paremmin kuin BMW:n, kuten TM kirjoitti viime vuoden talvitestissä ja itse olen täysin samaa mieltä. Myös Mercedeksen ajonvakautusjärjestelmä ja ohjaus menneet Bemarin ohi.

      Silti BMW kakkossijalla jättäen lähes kaikki etuvetoiset taakseen. Eikö etuvedon ainut etu ajo-ominaisuuksia takavetoiseen kardaaniautoon ollut se perinteinen "vetopito Tammikuun talvikelillä" argumentti?

      Lisätään vielä kommentti TM hybridivertailusta BMW 530e vs. M-B E350e:
      "Kun ajo-ominaisuuksiin lisätään vielä kuin mielen jatkeena toimiva ohjaus niin Mercedes E350e on ajettavuuden aallonharjalla"

      Milloin muuten hankitte ajokokemusta? Ehkä aika jo ajaa ensimetrit 2010-luvun takavetoisella niin saatte ne vääristyneet uskomuksenne pois sieltä päänupista.

      TM mainitsi muuten talvitestissä viime vuonna: "Nykyaikaisen takavedon kykyjä ei usko ellei ole sellaisella ajanut"
      Tämä pätee lähes kaikkien kohdalla tällä palstalla... Kun ei ole paskaakaan kokemusta niin kielletään asiat ja eletään omissa harhakuvitelmissa

      • Kgkgkgkgkgkgkgnng

        Jälleen perustelet takavetojen hyvyyttä niiden ylivoimaisilla luistonestojärjestelmillä. Kyse ei siis selvästikään ole siitä, että takaveto olisi hyvä, vaan siitä että luomalla markkinoiden parhaat ja kalleimmat avustavat järjestelmät, on takavetoinenkin saatu kulkemaan kohtuudella.

        Takavedon ainoa haitta ei ole huono pito talvella, märällä ja hiekalla, vaan myös erittäin huono suuntavakaus maantienopeuksissa, johtuen epäedullisesta painojakaumasta. Niin ja hitaammissakin nopeuksissa huono tilankäyttö ja ylimääräinen paino jäävät haitoiksi verrattuna moderneihin 1900-luvun loppupuolen ja 2000-luvun autoihin.


      • Kfkfkfkkfkfkfkfkgkf

        Tuolla noita kokemuksia tämän vuosikymmenen takavedoista. Renkaat pidettävä alipaineisina, että uskaltaa moottoritielle.

        http://www.bmwforum.fi/viewtopic.php?t=11336

        Tosin sitten vetelee urissa kahta kauheammin. Aivan käsittämättömän kuuloisia ongelmia meille moderneihin etuvetoihin tottuneille.
        Kesäkelissähän tuo on vain epämiellyttävää, mutta jäisellä moottoritiellä kun höyhenenkevyt keula riuhtoo urissa ja samalla saa pelätä perän irtoamista, niin voi juma.. kieltäähän nuo pitäisi. Turvallista kuin moottoripyörällä jäisellä moottoritiellä.


      • Okfkfkfffjfjjfjfjfjg
        Kfkfkfkkfkfkfkfkgkf kirjoitti:

        Tuolla noita kokemuksia tämän vuosikymmenen takavedoista. Renkaat pidettävä alipaineisina, että uskaltaa moottoritielle.

        http://www.bmwforum.fi/viewtopic.php?t=11336

        Tosin sitten vetelee urissa kahta kauheammin. Aivan käsittämättömän kuuloisia ongelmia meille moderneihin etuvetoihin tottuneille.
        Kesäkelissähän tuo on vain epämiellyttävää, mutta jäisellä moottoritiellä kun höyhenenkevyt keula riuhtoo urissa ja samalla saa pelätä perän irtoamista, niin voi juma.. kieltäähän nuo pitäisi. Turvallista kuin moottoripyörällä jäisellä moottoritiellä.

        Laitetaan vielä internazionaalia kokemusta samasta:

        ”..feels a little like your driving on a windy day!”

        Bemarilla ajaessa on joka päivä myrsky.

        Ja paljon muuta samalla sivulla.

        http://f10.5post.com/forums/showthread.php?t=1173537

        Täsmää täysin omien kokemuksieni kanssa 5 Bimmeristä, vuosimalli jotain 2007-2010, ei tullut pantua niin merkille ajaessa sitä. Parasta oli oven tömähdys, muuten en havainnut mitään erityistä premiumia tai ajo-ominaisuuksia, paitsi sen kevyen keulan.


      • automotive.experience

        Milloin hankit kokemusta kun autopalstalla tykkäät kuitenkin pyöriä?

        Kerrataan sinulle "asiantuntija" muutama asia:

        1. Ajonvakautusjärjestelmät ovat parantaneet kaikkien autojen ajettavuutta. Ensimmäisenä se ilmestyi takavetoisessa S-sarjassa vuonna 1995 ja patentin vapaaehtoisen vapauttamisen jälkeen myös 1990-luvun lopusta alkaen myös etuvetoautoissa. Skodan "tehomalleissa" on myös sähköisiä lukkoja vetoakselilla, nämä ovat kaikki elektronisten ajojärjestelmien kautta ohjelmoituja ominaisuuksia jotka jäljittelevät mekaanista lukkoa, jota useimpiin sporttisiinkaan etuvetoautoihin ei ole saanut ennen rahallakaan tehtaalta.

        2. Takavetoinen 50/50 painonjakaumalla oleva takavetoinen voi olla erinomainen suuntavakavuudeltaan. Väitteesi johtuu ilmeisesti kokemuksen puutteesta (BMW:llä suuntavakavuuden suhteen hieman epäonnistunut tietyissä mallisarjoissa, ilmeisesti kun ei ole muuta kokemusta niin tämä on väitteesi perusta)

        3. Takavetoinen pärjää vähäisen kitkakertoimen kiihdytyksessä nykyään tasavertaisesti etuvedolle. Kostealla pinnalla etuveto jää kuten myös tietenkin kuivalla. Hiekkamontussa voi etuvedolla olla pieni etu, mutta kuinka monta prosenttia ajaa hiekkamontusta hiekkatietä joka päivä? Syynä tähän on myös ajonvakautusjärjestelmät niin etuvedoissa kuin takavedoissa.
        Ajonvakautusjärjestelmän ensimmäiset sukupolvet 2010-luvulle asti ovat olleet ylivarovaisesti viritettyjä, jolloin kaltaisesi 99% peruspetteri on voinut uskaltaa niillä taas ajella. Elektronisten järjestelmien lisääntymisen ja kehittymisen johdosta takavetoiselle voi sallia paremmin "pelottavaa" peräluistoa, koska elektroninen järjestelmä tutkineen valvoo, että auto pysyy kaistaviivojen sisällä jopa sallivimmassa Sport ajotilassa esimerkiksi Mercedeksellä, vaikka kuljettajasta saattaa tuntua, että perä karkaa sivulle enemmän kuin se todellisuudessa tekee.

        Ajonavakautusjärjestelmän saa toki pois päältäkin, jolloin auton ohjautuminen on täysin osaavan kuskin käsissä. Lukkoperällinen 1900-luvun takaveto voi olla melkoinen menijä, mutta näissä pre-ESP ajan autoilla moni päätyi ojaan. Sitten tulivat yliholhoavat järjestelmät 1995 alkaen noin 2010-2015 vuosiin asti (merkistä riippuen), viimeisimmissä ajonvakautusjärjestelmissä on pyritty hakemaan balanssia ajoturvallisuuden ja ajonautintoa sallivampien, säädettävien ajotilojen kautta

        4. Sähköautojen esiinmarssissa Volkswagen on avoimesti ilmoittanut sähköautovisioonsa sisältyvän takavetoisuuden. Sähköautojen rakenteessa on oikeastaan kustannusten kannalta yhdentekevää onko veto etupyörille vai takapyörille niin tilojen puolesta kuin kustannusperspektiivistäkin. Ajettavuusnäkökulmasta takaveto on selvä valinta kustannusten ollessa etuvetorakenteelle samat kuin takavedolle. Polttomoottoriaikakaudella kustannuksen minimoinnin ja äärimmäisen käytännöllisyyden tavoittelijana Volkswagen-konsernissa on saavutettu tätä kautta lisäarvoa osakkeenomistajille suurempina liikevoittoprosentteina ja siksi siis etuveto on ollut ykkösvalinta.

        5. Ylimääräinen paino on totta. Painonlisäys on perinteisellä kardaanilla varustetuilla takaveto perheautolla n. 80-100kg voimansiirtoratkaisun takia.. 2010-luvulla on kiinnitetty yhä enenevissä määrin komposiitti-kardaanien ominaisuuksiin, jolloin painonlisäys on hyvin minimaalinen ja puhutaan muutamasta kymmenestä kilosta etuvetoiseen nähden, mutta erikoiskardaanit ovat usein käytössä toistaiseksi vain kilpailutoiminnassa. Keskimoottori/takamoottoriautossa massaero on vielä pienempi kuten myös voimansiirtohäviöt.

        Lisäksi:

        Mietitäänpä pienen etuvetoisen hatchbackin kuten VW Golfin rakennetta. Painonjakauma on kuljettaja mukaanlukien n.60/40. Etupyörillä on näin ollen kannettavanaan 60% auton kokonaismassasta. Tämä parantaa pito-ominaisuuksia liukkaalla pinnalla, mutta kaarrekäytöksen kannalta tämä ei ole optimi. Toisaalta etupyörien joutuessa tekemään kahta tehtävää eli ohjaamaan ja välittämään vääntömomentin liikkeen aikaansaamiseksi, on selvää että molempien osalta joudutaan tekemään kompromisseja mikä vaikuttaa ajettavuuteen. Kuvailemassani 2010-luvun takavetoisessa sedanissa on n. 50/50 painonjakauma eli 50% voimasta on takapyörillä. Tämä tarkoittaa, että yhden henkilön kuormalla eli pelkästään kuskin ollessa autossa 50% massata on vetävillä pyörillä, jolloin lähtökohtaisesti vetopito pitäisi olla jäällä hieman huonompi. Kuivalla pinnalla ja myöskin kostealla asvaltilla voidaan havaita, että auto niiaa kovassa jarrutuksessa eteenpäin ja kiihdytyksessä perä painuu alaspäin näin ollen takavetoisella autolla on jo lähtökohtaisesti parempi vetopito. Vetopito korostuu vain kaarreajossa tai kaarteeseen kiihdytettäessä. Mietipä tilannetta jossa on liikennevalot ja monikaistainen risteys esimerkiksi vasemmalle. Siinä vaiheessa kun vielä etuvetoinen tehokaskin auto sudittaa renkaitaan sileäksi taistellessa ohjauksen ja vetopidon ongelmien kanssa, niin takavetoinen mennyt jo menojaan.

        MILLOIN HANKIT OIKEASTI SITÄ AJOKOKEMUSTA?


      • automotive.experience

        Säälittävintä kuitenkin on, että linkkihysterian turvin yritetään selittää takavetoisen auton ominaisuuksia mustamaalaamalla.

        Joillakin pelleillä täällä ei ole muusta kuin jostakin antiikkisesta Bemarista kokemusta, ehkä jollakin oli 2007 mallisestakin. Useimmilla ei ole metriäkään ajokokemusta edes sillä Bemarilla.

        Eli kun ei ole kokemusta kuin yhdestä takavetoiseta automerkistä niin siinä on heidän maailmansa. Voi hyvää päivää... Kun se Bemari ei ole suuntavakaa niin yksikään takavetoinen auto ei voi olla.

        HANKKIKAA JO KOKEMUSTA!

        Ihan nolottaa teidän puolesta, että ei edes oman kiiman kohdistamasta konsernista parhaan ajonautinnon tuotteet tarjoavalla takavetoisella Porschella ei täällä ole yksikään lumiukko ajellut.


      • Kriitikko_ain_tupeksii

        Miksi se äärimmäisen hyvä takaveto ei pärjää mutkaliukkailla? Sun päähänpinttymät on tietty ja aidot testit kertovat lukutaitoiselle tärkeimmän.
        Takavetoiset premiumit eivät vaan ole talviautoja, silloin kun niitä kulkuominaisuuksia tarvitaan.
        Itkua, porua ja raivaria ties, tää melkonen automotives!


      • Mölymese
        automotive.experience kirjoitti:

        Milloin hankit kokemusta kun autopalstalla tykkäät kuitenkin pyöriä?

        Kerrataan sinulle "asiantuntija" muutama asia:

        1. Ajonvakautusjärjestelmät ovat parantaneet kaikkien autojen ajettavuutta. Ensimmäisenä se ilmestyi takavetoisessa S-sarjassa vuonna 1995 ja patentin vapaaehtoisen vapauttamisen jälkeen myös 1990-luvun lopusta alkaen myös etuvetoautoissa. Skodan "tehomalleissa" on myös sähköisiä lukkoja vetoakselilla, nämä ovat kaikki elektronisten ajojärjestelmien kautta ohjelmoituja ominaisuuksia jotka jäljittelevät mekaanista lukkoa, jota useimpiin sporttisiinkaan etuvetoautoihin ei ole saanut ennen rahallakaan tehtaalta.

        2. Takavetoinen 50/50 painonjakaumalla oleva takavetoinen voi olla erinomainen suuntavakavuudeltaan. Väitteesi johtuu ilmeisesti kokemuksen puutteesta (BMW:llä suuntavakavuuden suhteen hieman epäonnistunut tietyissä mallisarjoissa, ilmeisesti kun ei ole muuta kokemusta niin tämä on väitteesi perusta)

        3. Takavetoinen pärjää vähäisen kitkakertoimen kiihdytyksessä nykyään tasavertaisesti etuvedolle. Kostealla pinnalla etuveto jää kuten myös tietenkin kuivalla. Hiekkamontussa voi etuvedolla olla pieni etu, mutta kuinka monta prosenttia ajaa hiekkamontusta hiekkatietä joka päivä? Syynä tähän on myös ajonvakautusjärjestelmät niin etuvedoissa kuin takavedoissa.
        Ajonvakautusjärjestelmän ensimmäiset sukupolvet 2010-luvulle asti ovat olleet ylivarovaisesti viritettyjä, jolloin kaltaisesi 99% peruspetteri on voinut uskaltaa niillä taas ajella. Elektronisten järjestelmien lisääntymisen ja kehittymisen johdosta takavetoiselle voi sallia paremmin "pelottavaa" peräluistoa, koska elektroninen järjestelmä tutkineen valvoo, että auto pysyy kaistaviivojen sisällä jopa sallivimmassa Sport ajotilassa esimerkiksi Mercedeksellä, vaikka kuljettajasta saattaa tuntua, että perä karkaa sivulle enemmän kuin se todellisuudessa tekee.

        Ajonavakautusjärjestelmän saa toki pois päältäkin, jolloin auton ohjautuminen on täysin osaavan kuskin käsissä. Lukkoperällinen 1900-luvun takaveto voi olla melkoinen menijä, mutta näissä pre-ESP ajan autoilla moni päätyi ojaan. Sitten tulivat yliholhoavat järjestelmät 1995 alkaen noin 2010-2015 vuosiin asti (merkistä riippuen), viimeisimmissä ajonvakautusjärjestelmissä on pyritty hakemaan balanssia ajoturvallisuuden ja ajonautintoa sallivampien, säädettävien ajotilojen kautta

        4. Sähköautojen esiinmarssissa Volkswagen on avoimesti ilmoittanut sähköautovisioonsa sisältyvän takavetoisuuden. Sähköautojen rakenteessa on oikeastaan kustannusten kannalta yhdentekevää onko veto etupyörille vai takapyörille niin tilojen puolesta kuin kustannusperspektiivistäkin. Ajettavuusnäkökulmasta takaveto on selvä valinta kustannusten ollessa etuvetorakenteelle samat kuin takavedolle. Polttomoottoriaikakaudella kustannuksen minimoinnin ja äärimmäisen käytännöllisyyden tavoittelijana Volkswagen-konsernissa on saavutettu tätä kautta lisäarvoa osakkeenomistajille suurempina liikevoittoprosentteina ja siksi siis etuveto on ollut ykkösvalinta.

        5. Ylimääräinen paino on totta. Painonlisäys on perinteisellä kardaanilla varustetuilla takaveto perheautolla n. 80-100kg voimansiirtoratkaisun takia.. 2010-luvulla on kiinnitetty yhä enenevissä määrin komposiitti-kardaanien ominaisuuksiin, jolloin painonlisäys on hyvin minimaalinen ja puhutaan muutamasta kymmenestä kilosta etuvetoiseen nähden, mutta erikoiskardaanit ovat usein käytössä toistaiseksi vain kilpailutoiminnassa. Keskimoottori/takamoottoriautossa massaero on vielä pienempi kuten myös voimansiirtohäviöt.

        Lisäksi:

        Mietitäänpä pienen etuvetoisen hatchbackin kuten VW Golfin rakennetta. Painonjakauma on kuljettaja mukaanlukien n.60/40. Etupyörillä on näin ollen kannettavanaan 60% auton kokonaismassasta. Tämä parantaa pito-ominaisuuksia liukkaalla pinnalla, mutta kaarrekäytöksen kannalta tämä ei ole optimi. Toisaalta etupyörien joutuessa tekemään kahta tehtävää eli ohjaamaan ja välittämään vääntömomentin liikkeen aikaansaamiseksi, on selvää että molempien osalta joudutaan tekemään kompromisseja mikä vaikuttaa ajettavuuteen. Kuvailemassani 2010-luvun takavetoisessa sedanissa on n. 50/50 painonjakauma eli 50% voimasta on takapyörillä. Tämä tarkoittaa, että yhden henkilön kuormalla eli pelkästään kuskin ollessa autossa 50% massata on vetävillä pyörillä, jolloin lähtökohtaisesti vetopito pitäisi olla jäällä hieman huonompi. Kuivalla pinnalla ja myöskin kostealla asvaltilla voidaan havaita, että auto niiaa kovassa jarrutuksessa eteenpäin ja kiihdytyksessä perä painuu alaspäin näin ollen takavetoisella autolla on jo lähtökohtaisesti parempi vetopito. Vetopito korostuu vain kaarreajossa tai kaarteeseen kiihdytettäessä. Mietipä tilannetta jossa on liikennevalot ja monikaistainen risteys esimerkiksi vasemmalle. Siinä vaiheessa kun vielä etuvetoinen tehokaskin auto sudittaa renkaitaan sileäksi taistellessa ohjauksen ja vetopidon ongelmien kanssa, niin takavetoinen mennyt jo menojaan.

        MILLOIN HANKIT OIKEASTI SITÄ AJOKOKEMUSTA?

        Automotiveksen kannattaa hankkia ajokokemusta autoista. Etenkin nykyaikaisista etuvetoisista. Sun teoriapaperit ovat paperia ja käytäntö toista, kuten huomaat aidosta testitilanteesta.


      • Kggkgkgjgkgkgkgkgkgkg
        automotive.experience kirjoitti:

        Milloin hankit kokemusta kun autopalstalla tykkäät kuitenkin pyöriä?

        Kerrataan sinulle "asiantuntija" muutama asia:

        1. Ajonvakautusjärjestelmät ovat parantaneet kaikkien autojen ajettavuutta. Ensimmäisenä se ilmestyi takavetoisessa S-sarjassa vuonna 1995 ja patentin vapaaehtoisen vapauttamisen jälkeen myös 1990-luvun lopusta alkaen myös etuvetoautoissa. Skodan "tehomalleissa" on myös sähköisiä lukkoja vetoakselilla, nämä ovat kaikki elektronisten ajojärjestelmien kautta ohjelmoituja ominaisuuksia jotka jäljittelevät mekaanista lukkoa, jota useimpiin sporttisiinkaan etuvetoautoihin ei ole saanut ennen rahallakaan tehtaalta.

        2. Takavetoinen 50/50 painonjakaumalla oleva takavetoinen voi olla erinomainen suuntavakavuudeltaan. Väitteesi johtuu ilmeisesti kokemuksen puutteesta (BMW:llä suuntavakavuuden suhteen hieman epäonnistunut tietyissä mallisarjoissa, ilmeisesti kun ei ole muuta kokemusta niin tämä on väitteesi perusta)

        3. Takavetoinen pärjää vähäisen kitkakertoimen kiihdytyksessä nykyään tasavertaisesti etuvedolle. Kostealla pinnalla etuveto jää kuten myös tietenkin kuivalla. Hiekkamontussa voi etuvedolla olla pieni etu, mutta kuinka monta prosenttia ajaa hiekkamontusta hiekkatietä joka päivä? Syynä tähän on myös ajonvakautusjärjestelmät niin etuvedoissa kuin takavedoissa.
        Ajonvakautusjärjestelmän ensimmäiset sukupolvet 2010-luvulle asti ovat olleet ylivarovaisesti viritettyjä, jolloin kaltaisesi 99% peruspetteri on voinut uskaltaa niillä taas ajella. Elektronisten järjestelmien lisääntymisen ja kehittymisen johdosta takavetoiselle voi sallia paremmin "pelottavaa" peräluistoa, koska elektroninen järjestelmä tutkineen valvoo, että auto pysyy kaistaviivojen sisällä jopa sallivimmassa Sport ajotilassa esimerkiksi Mercedeksellä, vaikka kuljettajasta saattaa tuntua, että perä karkaa sivulle enemmän kuin se todellisuudessa tekee.

        Ajonavakautusjärjestelmän saa toki pois päältäkin, jolloin auton ohjautuminen on täysin osaavan kuskin käsissä. Lukkoperällinen 1900-luvun takaveto voi olla melkoinen menijä, mutta näissä pre-ESP ajan autoilla moni päätyi ojaan. Sitten tulivat yliholhoavat järjestelmät 1995 alkaen noin 2010-2015 vuosiin asti (merkistä riippuen), viimeisimmissä ajonvakautusjärjestelmissä on pyritty hakemaan balanssia ajoturvallisuuden ja ajonautintoa sallivampien, säädettävien ajotilojen kautta

        4. Sähköautojen esiinmarssissa Volkswagen on avoimesti ilmoittanut sähköautovisioonsa sisältyvän takavetoisuuden. Sähköautojen rakenteessa on oikeastaan kustannusten kannalta yhdentekevää onko veto etupyörille vai takapyörille niin tilojen puolesta kuin kustannusperspektiivistäkin. Ajettavuusnäkökulmasta takaveto on selvä valinta kustannusten ollessa etuvetorakenteelle samat kuin takavedolle. Polttomoottoriaikakaudella kustannuksen minimoinnin ja äärimmäisen käytännöllisyyden tavoittelijana Volkswagen-konsernissa on saavutettu tätä kautta lisäarvoa osakkeenomistajille suurempina liikevoittoprosentteina ja siksi siis etuveto on ollut ykkösvalinta.

        5. Ylimääräinen paino on totta. Painonlisäys on perinteisellä kardaanilla varustetuilla takaveto perheautolla n. 80-100kg voimansiirtoratkaisun takia.. 2010-luvulla on kiinnitetty yhä enenevissä määrin komposiitti-kardaanien ominaisuuksiin, jolloin painonlisäys on hyvin minimaalinen ja puhutaan muutamasta kymmenestä kilosta etuvetoiseen nähden, mutta erikoiskardaanit ovat usein käytössä toistaiseksi vain kilpailutoiminnassa. Keskimoottori/takamoottoriautossa massaero on vielä pienempi kuten myös voimansiirtohäviöt.

        Lisäksi:

        Mietitäänpä pienen etuvetoisen hatchbackin kuten VW Golfin rakennetta. Painonjakauma on kuljettaja mukaanlukien n.60/40. Etupyörillä on näin ollen kannettavanaan 60% auton kokonaismassasta. Tämä parantaa pito-ominaisuuksia liukkaalla pinnalla, mutta kaarrekäytöksen kannalta tämä ei ole optimi. Toisaalta etupyörien joutuessa tekemään kahta tehtävää eli ohjaamaan ja välittämään vääntömomentin liikkeen aikaansaamiseksi, on selvää että molempien osalta joudutaan tekemään kompromisseja mikä vaikuttaa ajettavuuteen. Kuvailemassani 2010-luvun takavetoisessa sedanissa on n. 50/50 painonjakauma eli 50% voimasta on takapyörillä. Tämä tarkoittaa, että yhden henkilön kuormalla eli pelkästään kuskin ollessa autossa 50% massata on vetävillä pyörillä, jolloin lähtökohtaisesti vetopito pitäisi olla jäällä hieman huonompi. Kuivalla pinnalla ja myöskin kostealla asvaltilla voidaan havaita, että auto niiaa kovassa jarrutuksessa eteenpäin ja kiihdytyksessä perä painuu alaspäin näin ollen takavetoisella autolla on jo lähtökohtaisesti parempi vetopito. Vetopito korostuu vain kaarreajossa tai kaarteeseen kiihdytettäessä. Mietipä tilannetta jossa on liikennevalot ja monikaistainen risteys esimerkiksi vasemmalle. Siinä vaiheessa kun vielä etuvetoinen tehokaskin auto sudittaa renkaitaan sileäksi taistellessa ohjauksen ja vetopidon ongelmien kanssa, niin takavetoinen mennyt jo menojaan.

        MILLOIN HANKIT OIKEASTI SITÄ AJOKOKEMUSTA?

        Minähän en ole itseäni ”asiantuntijaksi” nimennyt.

        1. Luistonestoista ollut hyötyä kaikille, eniten takavedoille, kuten itsekin hoet jatkuvasti. Ja parhaat ja eniten kehitetyt luistonestot nimenomaan takavedoissa, kuten itsekin hoet, kunnes huomaat, ettei kannatakaan.

        2. Kokemusta on, kuten kerroin ja lisää löytyy linkkien takaa. Bemarin lisäksi Mersuista, joissa ongelma tosiaan vähäisempi, mutta silti olemassaoleva. Lisäksi kannattaa perehtyä vaikka Renault Twingon koeajoraportteihin. Jopa Bemaria epäonnistuneempi myrskylintu ilmeisesti.
        Voidaan johtopäätöksenä todeta, että lienee mahdollista rakentaa kuivalle kesäkelille suuntavakaa takaveto, mutta se on huomattavan vaikeaa ja takavedon ostaessasi otatkin aina arvan, että ollaanko tällä kertaa onnistuttu? Samankokoisissa etuvedoissa ongelma on täysin tuntematon, johtuen siis nimenomaan vetotavasta.

        3. Ajokortin saatuani ensimmäinen autoni oli muuten Skoda 120, ja arvata saat, että sillä leikittiin kaikissa mahdollisissa asennoissa hiekalla, märällä, lumella ja jäällä. Että älä sinä amisnoppa ala pätemään osaamisellasi takavedon ratissa, kakkoseksi jäät niissäkin leikeissä ja nimenomaan leikeissä, joihin takaveto parhaiten soveltuu, tai kuivalle radalle, jos moottori hyvin tehokas.
        Enkä muuten päätynyt ojaan kertaakaan, ei ollut ESP:iä tietenkään, päässä oli reikä ja kaverit yllyttämässä, renkaat mallia slicks’n slide.

        4. Sähköaika voi tosiaan muuttaa paljon. Se ei tee muinaisteknisistä takaveto-polttomoottoriautoista sen parempia.
        Osakkeenomistajien lisäksi hyötymään ovat tietenkin päässeet autonomistajat, kun halvemmalla on saanut enemmän tilaa, pienemmän kulutuksen, paremman kulun ja urheilullista suorituskykyäkin, kuten jo Mini osoitti isoisien aikaan. Hitaimmille ei vaan mennyt vieläkään perille se, minkä suomalaisetkin rallilegendat alleviivasivat tuolloin koko maailmalle.

        5. Paino- ja tilaero on olemassaoleva edelleen. Niin ja tehohävikki myös.

        Kaarrekäytöksen osalta lienee totta, että 50-50 on paras. Kaarretta on kuitenkin vain pieni osa ajosta, ja vain harva vetää kaarteita arjessa niin äärirajoilla, että 60-40 mitään haittaisi.
        Lisäksi on pelkkä myytti, että 50-50 olisi urheiluautojen valinta. Todellisuudessa takapainoiset ovat radalla nopeimpia, joten jos urheilulla perustellaan, pitäisi pyrkiä johonkin 40-60 - jakoon, jos siis kyse tehokkaista autoista kuivalla asfaltilla. Koska kyse ei kuitenkaan ole urheilusta, niin aivan turha hakea painosuhteita arkeen sieltä. Arkiliikenteessä nimenomaan vetoamallasi kuivan asfaltin vetopidolla ei ole mitään merkitystä, sillä painojakauma ei koskaan tule rajoittavaksi tekijäksi, vaan kyse on liikennetilanteesta, voimansiirron, moottorin ja renkaiden kyvyistä. Äkkijarrutuksissa takapainoisemmalla voi olla lievä turvallisuusetu, mikä tosin menetetään mm. sivuluisuriskeissä moninkertaisesti. Tämäkin etu olisi suurempi takapainoisemmalla takamoottoriautolla. Etumoottorinen takaveto onkin onneton mutantti, se ei ole urheiluautoksi optimaalinen, muttei siitä järkevää arkiautoakaan saa.

        Eipä tosiaan tule mieleen tilannetta, jossa liikennevaloista risteyksessä kääntymään lähtiessä olisi harmittanut, kun ei kaasu pohjassa etuvedolla pääse riittävän nopeasti. Esimerkkitapauksesi kuuluu tietokonepelien ja teinireikäpäiden maailmaan, vaikka siis sinänsä varmaan paikkansa pitääkin, kesäkeleissä.

        Kuten sanottu, kokemusta on myös Mersuista sekä siitä antiikkisesta Skodasta. Lisäksi on tullut luettua melkoisesti koeajoraportteja. Niin se vain on, että kun keula on kevyempi, niin se on kevyempi.

        Enemmän tosiaan tuntuu sitä kokemusta puuttuvan takaveto-Jonneilta, kun mm. etuvedon vetelystä jankutetaan. Varmaan teoreettisesti olemassaoleva ilmiö, muttei arkiliikenteessä normaalitehoisilla autoilla ollut ongelma koskaan. Täyskaasukiihdytyksissä tehokkailla autoilla ehkä joskus 80-luvulla.

        Porsche tosiaan tuo parhaan ajonautinnon. Radalle. Jos taas ei halua leikkiä ratakuskia arkiliikenteessä työmatkalaisten seassa, vaimo ja lapset kontissa, niin ehkei kannata ostaa Porschea arkiajoon.


      • automotive.experience

        Noniin kolmikakarakeijo tuli esille, tosin tätä epäilinkin jo aiemmin.

        Miksi et uskalla kirjoittaa oikealla nimimerkilläsi?

        Sinun kokemuksistasi kertoo nuhapumppu tdi-Fabia jonka eturenkaat eivät sudi edes hiekkapinnalla. Miten se puoliksi paalattu projekti-Porschesi?
        Moderneista 2010-luvun takavedoista sinulla on tosiaan massiiviset ajokokemukset: Kehuit kuinka Twingoa olet ajanut, ehkä kerran tai pari. Takamoottorinen, halvalla kasattu mutta tosiaan hyvin edullinen myös myyntihinnaltaan.

        Sitä en niistä,että puheidesi perusteella olet minua vanhempi. Ajokilometrejäkin kuulemma tullut, ja on ollut sinulla takapotku Skodakin NL-mallistosta.

        Kannattaa kuitenkin muistaa, että jos olen saanut palkkaa autojen testaamisesta ja ajanut radalla melkoisen määrän sellaisillakin autoilla mitä et ole ikinä edes livenä nähnyt niin kannattaa laittaa leipäluukkua hieman hiljemmalle. Seniili setä siellä radalla pyörisi etuvetoisen nakuttajansa kanssa sitten jaloissa.

        Olet aivan oikeassa rata-ajoin optimaalisesta painonjakaumasta. 40/60 alkaa olla jo Porsche 911 painonjakaumaa lähellä, moni autoalan ammattilainen itseni mukaan lukien pitää kuitenkin keskimoottorisia Caymania/Boxsteria täydellisimmän ajoelämyksen Porschena. Painonjakauma 46/54 Caymanilla ja 45/55 Boxsterilla. Kaarrenopeudet ja ajon tarkkuus joka mittarilla aivan uskomattomia, kuten keskimoottoriauton lähtökohdista hyvin kasattu tuote pitääkin olla.
        Arkiliikenne ei kuitenkaan ole kilparata, koska laki asettaa sellaiset rajat että keskimoottoriautolla ajo on jopa turhauttavaa sen potentiaali nähden. Ilmeisesti päähänpinttymäsi on kuitenkin kova, tiesithän että testosteronitaso laskee melko jyrkästi jo 40v ikäisestä lähtien?

        Seniilinä ei tietenkään enää arvosta niinkään ajo-ominaisuuksia, mutta jostakin mielen syvyyksistä pitää yrittää nyt väittää tähän minun kirjoitukseeni jotakin esimerkiksi tämä nuoruutesi takapotku Skoda esimerkki. Niin ja onhan sinulla se mätä Porschekin.

        Luulisi toisaalta sinun nyt viimeistään tajuavan, että ei sinulla oikeastaan ole juuri ajokokemusta 2010-luvun takavetoautoista. Se itseasiassa myös selviää muutamalla helpolla kysymyksellä koskien autoja joita "olet ajanut".

        1. Miten hold-toiminto menee päälle vm. 2012 ja uudemmissa Mercedeksissä?

        2. Miten Mercedeksen urheilullisemmissa coupe/roadster malleissa pääsee nopeiten takaisin manuaalivaihtomoodilta automaatille ajaessasi mutkatiellä?

        3.Miten Sport tilan tyhjäkäyntinopeus nousee verrattuna Sport-tilaan uudemmissa takavetoisissa 2016 Mersuissa?

        4. Kuinka Porsche Caymanin launch control kytketään? Miksi PDK:lla Sport Chrono paketilla kyseinen toiminto on helpompi?

        5. Mikä on selkein ero F30 BMW ZF-automaatin ohjelmoinnissa 328iA ja 335iA välillä?

        No oliko sitä kokemusta vai luuletko vain olevasi ikäsi takia palstan alfa-seniili?


      • Gkgkkgkgkgkgkg
        automotive.experience kirjoitti:

        Noniin kolmikakarakeijo tuli esille, tosin tätä epäilinkin jo aiemmin.

        Miksi et uskalla kirjoittaa oikealla nimimerkilläsi?

        Sinun kokemuksistasi kertoo nuhapumppu tdi-Fabia jonka eturenkaat eivät sudi edes hiekkapinnalla. Miten se puoliksi paalattu projekti-Porschesi?
        Moderneista 2010-luvun takavedoista sinulla on tosiaan massiiviset ajokokemukset: Kehuit kuinka Twingoa olet ajanut, ehkä kerran tai pari. Takamoottorinen, halvalla kasattu mutta tosiaan hyvin edullinen myös myyntihinnaltaan.

        Sitä en niistä,että puheidesi perusteella olet minua vanhempi. Ajokilometrejäkin kuulemma tullut, ja on ollut sinulla takapotku Skodakin NL-mallistosta.

        Kannattaa kuitenkin muistaa, että jos olen saanut palkkaa autojen testaamisesta ja ajanut radalla melkoisen määrän sellaisillakin autoilla mitä et ole ikinä edes livenä nähnyt niin kannattaa laittaa leipäluukkua hieman hiljemmalle. Seniili setä siellä radalla pyörisi etuvetoisen nakuttajansa kanssa sitten jaloissa.

        Olet aivan oikeassa rata-ajoin optimaalisesta painonjakaumasta. 40/60 alkaa olla jo Porsche 911 painonjakaumaa lähellä, moni autoalan ammattilainen itseni mukaan lukien pitää kuitenkin keskimoottorisia Caymania/Boxsteria täydellisimmän ajoelämyksen Porschena. Painonjakauma 46/54 Caymanilla ja 45/55 Boxsterilla. Kaarrenopeudet ja ajon tarkkuus joka mittarilla aivan uskomattomia, kuten keskimoottoriauton lähtökohdista hyvin kasattu tuote pitääkin olla.
        Arkiliikenne ei kuitenkaan ole kilparata, koska laki asettaa sellaiset rajat että keskimoottoriautolla ajo on jopa turhauttavaa sen potentiaali nähden. Ilmeisesti päähänpinttymäsi on kuitenkin kova, tiesithän että testosteronitaso laskee melko jyrkästi jo 40v ikäisestä lähtien?

        Seniilinä ei tietenkään enää arvosta niinkään ajo-ominaisuuksia, mutta jostakin mielen syvyyksistä pitää yrittää nyt väittää tähän minun kirjoitukseeni jotakin esimerkiksi tämä nuoruutesi takapotku Skoda esimerkki. Niin ja onhan sinulla se mätä Porschekin.

        Luulisi toisaalta sinun nyt viimeistään tajuavan, että ei sinulla oikeastaan ole juuri ajokokemusta 2010-luvun takavetoautoista. Se itseasiassa myös selviää muutamalla helpolla kysymyksellä koskien autoja joita "olet ajanut".

        1. Miten hold-toiminto menee päälle vm. 2012 ja uudemmissa Mercedeksissä?

        2. Miten Mercedeksen urheilullisemmissa coupe/roadster malleissa pääsee nopeiten takaisin manuaalivaihtomoodilta automaatille ajaessasi mutkatiellä?

        3.Miten Sport tilan tyhjäkäyntinopeus nousee verrattuna Sport-tilaan uudemmissa takavetoisissa 2016 Mersuissa?

        4. Kuinka Porsche Caymanin launch control kytketään? Miksi PDK:lla Sport Chrono paketilla kyseinen toiminto on helpompi?

        5. Mikä on selkein ero F30 BMW ZF-automaatin ohjelmoinnissa 328iA ja 335iA välillä?

        No oliko sitä kokemusta vai luuletko vain olevasi ikäsi takia palstan alfa-seniili?

        En tiedä kolmikakaraa. Joku bemuteinix?

        En ole ajanut Fabialla tai omistanut Porschea. Porschen voisin ostaa, jos ja kun olen miljonääri, jolla varaa leluihin. Ei se siitä järkiautoksi silti muutu.

        Twingoa en ole ajanut. Samanhintainen tai vähän kalliimpi se on kuin etuvetokilpailijansa. Ajettavuuden osalta hyvin yleisesti todettu luokassaan keskinkertaiseksi. Suurin valtti pieni kääntösäde. Voisin silti harkita ostamista erikoisuutensa takia, mutta ei ole juurikaan syytä uskoa, että se olisi takavetoisuutensa takia vastaavia etuvetoja parempi. Piristävän erilainen vain.

        En muista iästä puhuneeni muuta kuin, että teinien hommia nuo rataleikit liikenteessä. Hyvin teinimäisesti edelleen perusteletkin takavetoja ratakokemuksellasi.

        Ei minulla myöskään ole nakuttajaa koskaan ollut.

        En ole väittänyt ajaneeni 2012 jälkeisiä Mersuja. Minkään lähteen mukaan niissä ei kuitenkaan ole tapahtunut mitään vallankumousta juuri tuona vuonna.

        Huvittavaa yhdistää rata-ajoon jotkut hassut mieltymykset, kun radalla vain kello ratkaisee.

        Ei ole kokemusta elämästä 40:n toisella puolen, muttei kyllä ole mikään ylpeilynaihe, että on pää niin huuruissa, ettei osaa erottaa arkiliikennettä urheilusta. Vaikka kuinka nuori olisi.


      • CostaDelSilencio
        automotive.experience kirjoitti:

        Noniin kolmikakarakeijo tuli esille, tosin tätä epäilinkin jo aiemmin.

        Miksi et uskalla kirjoittaa oikealla nimimerkilläsi?

        Sinun kokemuksistasi kertoo nuhapumppu tdi-Fabia jonka eturenkaat eivät sudi edes hiekkapinnalla. Miten se puoliksi paalattu projekti-Porschesi?
        Moderneista 2010-luvun takavedoista sinulla on tosiaan massiiviset ajokokemukset: Kehuit kuinka Twingoa olet ajanut, ehkä kerran tai pari. Takamoottorinen, halvalla kasattu mutta tosiaan hyvin edullinen myös myyntihinnaltaan.

        Sitä en niistä,että puheidesi perusteella olet minua vanhempi. Ajokilometrejäkin kuulemma tullut, ja on ollut sinulla takapotku Skodakin NL-mallistosta.

        Kannattaa kuitenkin muistaa, että jos olen saanut palkkaa autojen testaamisesta ja ajanut radalla melkoisen määrän sellaisillakin autoilla mitä et ole ikinä edes livenä nähnyt niin kannattaa laittaa leipäluukkua hieman hiljemmalle. Seniili setä siellä radalla pyörisi etuvetoisen nakuttajansa kanssa sitten jaloissa.

        Olet aivan oikeassa rata-ajoin optimaalisesta painonjakaumasta. 40/60 alkaa olla jo Porsche 911 painonjakaumaa lähellä, moni autoalan ammattilainen itseni mukaan lukien pitää kuitenkin keskimoottorisia Caymania/Boxsteria täydellisimmän ajoelämyksen Porschena. Painonjakauma 46/54 Caymanilla ja 45/55 Boxsterilla. Kaarrenopeudet ja ajon tarkkuus joka mittarilla aivan uskomattomia, kuten keskimoottoriauton lähtökohdista hyvin kasattu tuote pitääkin olla.
        Arkiliikenne ei kuitenkaan ole kilparata, koska laki asettaa sellaiset rajat että keskimoottoriautolla ajo on jopa turhauttavaa sen potentiaali nähden. Ilmeisesti päähänpinttymäsi on kuitenkin kova, tiesithän että testosteronitaso laskee melko jyrkästi jo 40v ikäisestä lähtien?

        Seniilinä ei tietenkään enää arvosta niinkään ajo-ominaisuuksia, mutta jostakin mielen syvyyksistä pitää yrittää nyt väittää tähän minun kirjoitukseeni jotakin esimerkiksi tämä nuoruutesi takapotku Skoda esimerkki. Niin ja onhan sinulla se mätä Porschekin.

        Luulisi toisaalta sinun nyt viimeistään tajuavan, että ei sinulla oikeastaan ole juuri ajokokemusta 2010-luvun takavetoautoista. Se itseasiassa myös selviää muutamalla helpolla kysymyksellä koskien autoja joita "olet ajanut".

        1. Miten hold-toiminto menee päälle vm. 2012 ja uudemmissa Mercedeksissä?

        2. Miten Mercedeksen urheilullisemmissa coupe/roadster malleissa pääsee nopeiten takaisin manuaalivaihtomoodilta automaatille ajaessasi mutkatiellä?

        3.Miten Sport tilan tyhjäkäyntinopeus nousee verrattuna Sport-tilaan uudemmissa takavetoisissa 2016 Mersuissa?

        4. Kuinka Porsche Caymanin launch control kytketään? Miksi PDK:lla Sport Chrono paketilla kyseinen toiminto on helpompi?

        5. Mikä on selkein ero F30 BMW ZF-automaatin ohjelmoinnissa 328iA ja 335iA välillä?

        No oliko sitä kokemusta vai luuletko vain olevasi ikäsi takia palstan alfa-seniili?

        Olet tosissasi? Ei uskota, vaikka kuinka vedätät. Sori siitä.


      • Fjjccghjjk
        automotive.experience kirjoitti:

        Noniin kolmikakarakeijo tuli esille, tosin tätä epäilinkin jo aiemmin.

        Miksi et uskalla kirjoittaa oikealla nimimerkilläsi?

        Sinun kokemuksistasi kertoo nuhapumppu tdi-Fabia jonka eturenkaat eivät sudi edes hiekkapinnalla. Miten se puoliksi paalattu projekti-Porschesi?
        Moderneista 2010-luvun takavedoista sinulla on tosiaan massiiviset ajokokemukset: Kehuit kuinka Twingoa olet ajanut, ehkä kerran tai pari. Takamoottorinen, halvalla kasattu mutta tosiaan hyvin edullinen myös myyntihinnaltaan.

        Sitä en niistä,että puheidesi perusteella olet minua vanhempi. Ajokilometrejäkin kuulemma tullut, ja on ollut sinulla takapotku Skodakin NL-mallistosta.

        Kannattaa kuitenkin muistaa, että jos olen saanut palkkaa autojen testaamisesta ja ajanut radalla melkoisen määrän sellaisillakin autoilla mitä et ole ikinä edes livenä nähnyt niin kannattaa laittaa leipäluukkua hieman hiljemmalle. Seniili setä siellä radalla pyörisi etuvetoisen nakuttajansa kanssa sitten jaloissa.

        Olet aivan oikeassa rata-ajoin optimaalisesta painonjakaumasta. 40/60 alkaa olla jo Porsche 911 painonjakaumaa lähellä, moni autoalan ammattilainen itseni mukaan lukien pitää kuitenkin keskimoottorisia Caymania/Boxsteria täydellisimmän ajoelämyksen Porschena. Painonjakauma 46/54 Caymanilla ja 45/55 Boxsterilla. Kaarrenopeudet ja ajon tarkkuus joka mittarilla aivan uskomattomia, kuten keskimoottoriauton lähtökohdista hyvin kasattu tuote pitääkin olla.
        Arkiliikenne ei kuitenkaan ole kilparata, koska laki asettaa sellaiset rajat että keskimoottoriautolla ajo on jopa turhauttavaa sen potentiaali nähden. Ilmeisesti päähänpinttymäsi on kuitenkin kova, tiesithän että testosteronitaso laskee melko jyrkästi jo 40v ikäisestä lähtien?

        Seniilinä ei tietenkään enää arvosta niinkään ajo-ominaisuuksia, mutta jostakin mielen syvyyksistä pitää yrittää nyt väittää tähän minun kirjoitukseeni jotakin esimerkiksi tämä nuoruutesi takapotku Skoda esimerkki. Niin ja onhan sinulla se mätä Porschekin.

        Luulisi toisaalta sinun nyt viimeistään tajuavan, että ei sinulla oikeastaan ole juuri ajokokemusta 2010-luvun takavetoautoista. Se itseasiassa myös selviää muutamalla helpolla kysymyksellä koskien autoja joita "olet ajanut".

        1. Miten hold-toiminto menee päälle vm. 2012 ja uudemmissa Mercedeksissä?

        2. Miten Mercedeksen urheilullisemmissa coupe/roadster malleissa pääsee nopeiten takaisin manuaalivaihtomoodilta automaatille ajaessasi mutkatiellä?

        3.Miten Sport tilan tyhjäkäyntinopeus nousee verrattuna Sport-tilaan uudemmissa takavetoisissa 2016 Mersuissa?

        4. Kuinka Porsche Caymanin launch control kytketään? Miksi PDK:lla Sport Chrono paketilla kyseinen toiminto on helpompi?

        5. Mikä on selkein ero F30 BMW ZF-automaatin ohjelmoinnissa 328iA ja 335iA välillä?

        No oliko sitä kokemusta vai luuletko vain olevasi ikäsi takia palstan alfa-seniili?

        Hauskasti motivesin argumentit katosivat täysin.
        Alunperin:
        Takaveto voittaa talvitestin. Noh, pärjäsi ihan hyvin testin kalleimpana takavedon aiheuttamista ongelmista huolimatta. Jääden kuitenkin viimeiseksi kaikessa pitoon liittyvässä.

        Sitten selittelyä takavedon upeudesta, lopulta ainoaksi läpimenneeksi argumentiksi jääden täyskaasukiihdytys liikennevaloista kaarteeseen. Siis silkkaa fantasiaa koko tilanne, ei tule eteen käytännössä koskaan.

        Loppuviimeksi ainoiksi "argumenteikseen" jäivät "mätä Porscheni", "ikäni" ja testosteronini sekä hänen runsas ratakokemuksensa. Näiden yhtymäkohtaa talviseen arkiliikenteeseen ei itkuisessa soperruksessaan enää yrittänytkään osoittaa.

        Eiköhän tapaus ole loppuunkäsitelty.


      • Mölymese

        Penari oli hitain lumisella tiellä, sekä mutkamäessä.


      • lapsettaako
        automotive.experience kirjoitti:

        Noniin kolmikakarakeijo tuli esille, tosin tätä epäilinkin jo aiemmin.

        Miksi et uskalla kirjoittaa oikealla nimimerkilläsi?

        Sinun kokemuksistasi kertoo nuhapumppu tdi-Fabia jonka eturenkaat eivät sudi edes hiekkapinnalla. Miten se puoliksi paalattu projekti-Porschesi?
        Moderneista 2010-luvun takavedoista sinulla on tosiaan massiiviset ajokokemukset: Kehuit kuinka Twingoa olet ajanut, ehkä kerran tai pari. Takamoottorinen, halvalla kasattu mutta tosiaan hyvin edullinen myös myyntihinnaltaan.

        Sitä en niistä,että puheidesi perusteella olet minua vanhempi. Ajokilometrejäkin kuulemma tullut, ja on ollut sinulla takapotku Skodakin NL-mallistosta.

        Kannattaa kuitenkin muistaa, että jos olen saanut palkkaa autojen testaamisesta ja ajanut radalla melkoisen määrän sellaisillakin autoilla mitä et ole ikinä edes livenä nähnyt niin kannattaa laittaa leipäluukkua hieman hiljemmalle. Seniili setä siellä radalla pyörisi etuvetoisen nakuttajansa kanssa sitten jaloissa.

        Olet aivan oikeassa rata-ajoin optimaalisesta painonjakaumasta. 40/60 alkaa olla jo Porsche 911 painonjakaumaa lähellä, moni autoalan ammattilainen itseni mukaan lukien pitää kuitenkin keskimoottorisia Caymania/Boxsteria täydellisimmän ajoelämyksen Porschena. Painonjakauma 46/54 Caymanilla ja 45/55 Boxsterilla. Kaarrenopeudet ja ajon tarkkuus joka mittarilla aivan uskomattomia, kuten keskimoottoriauton lähtökohdista hyvin kasattu tuote pitääkin olla.
        Arkiliikenne ei kuitenkaan ole kilparata, koska laki asettaa sellaiset rajat että keskimoottoriautolla ajo on jopa turhauttavaa sen potentiaali nähden. Ilmeisesti päähänpinttymäsi on kuitenkin kova, tiesithän että testosteronitaso laskee melko jyrkästi jo 40v ikäisestä lähtien?

        Seniilinä ei tietenkään enää arvosta niinkään ajo-ominaisuuksia, mutta jostakin mielen syvyyksistä pitää yrittää nyt väittää tähän minun kirjoitukseeni jotakin esimerkiksi tämä nuoruutesi takapotku Skoda esimerkki. Niin ja onhan sinulla se mätä Porschekin.

        Luulisi toisaalta sinun nyt viimeistään tajuavan, että ei sinulla oikeastaan ole juuri ajokokemusta 2010-luvun takavetoautoista. Se itseasiassa myös selviää muutamalla helpolla kysymyksellä koskien autoja joita "olet ajanut".

        1. Miten hold-toiminto menee päälle vm. 2012 ja uudemmissa Mercedeksissä?

        2. Miten Mercedeksen urheilullisemmissa coupe/roadster malleissa pääsee nopeiten takaisin manuaalivaihtomoodilta automaatille ajaessasi mutkatiellä?

        3.Miten Sport tilan tyhjäkäyntinopeus nousee verrattuna Sport-tilaan uudemmissa takavetoisissa 2016 Mersuissa?

        4. Kuinka Porsche Caymanin launch control kytketään? Miksi PDK:lla Sport Chrono paketilla kyseinen toiminto on helpompi?

        5. Mikä on selkein ero F30 BMW ZF-automaatin ohjelmoinnissa 328iA ja 335iA välillä?

        No oliko sitä kokemusta vai luuletko vain olevasi ikäsi takia palstan alfa-seniili?

        Luuletko että sinua kunnioitetaan kuin jotain rock-tähteä tai avaruudessa käynyttä siksi että olet päässyt kokeilemaan uusia autoja? Ketään ei kiinnosta juttusi, mene Mersu-palstalle pätemään, vai onko sinut naurettu sieltä ulos? Kyllähän Mersuja koeajoon voi saada yksi ja toinen, mutta ne on eri miehet jotka sellaisia ostavat.


    • Asian_tarkistaja

      Eikös Skodan pitänyt olla kylmin talviauto. Tuon mukaan yksi lämpimimmistä.
      Kriitikon osa on kova, kun valeet kaatuu yksi toisensa jälkeen.

    • NiinSiinäKävi

      Eli siis skota floppasi, odotetusti.

      • Kyrväntö

        Kriittisen odottajan aika on pitkä. Hän floppasi loppujen lopuksi itse.


      • ItäJaLänsi

        Kuka siltä komuutilta muuta odottikaan?


    • kitupiikki

      Takavetoiset sikakalliita. Ei kiitos.

    • jänkhä.joe

      Täällä meuhkataan vertailussa olleiden autojen vetokyvystä, kaarreajosta ja kiihtyvyydestä, mutta unohdetaan melko tärkeä testin osa. joka vaikuttaa turvallisuuteen: silloin kun Huyndai on pysähtymässä nopeasti esteen takia niin usein perpeilissä roikkuva bemari rysähtää takakonttiin ennenkuin kuljettaja ehtii edes koskea jarrupolkimeen ja jos ehtiikin niin auto ei vaan pysähdy.
      Kyllä arkiliikenteessä hyvät pysähtymisominaisuudet on ovat tärkeämpiä kuin kiihtyvyydet.
      Sama näkyy myös testaajien painotuksessa kun he ilmaisautojen kiimassaan ajelivat testiradoilla hurmoksella ja jallittivat Lapin neitoja iltaisin baarissa.

    • 2423

      Itellä oli kolme vuotta F30 (320DA) ja ei se ollut talvella huonompi ajaa kuin kesällä, päin vastoin. Talvikumeilla sen suuntavakaus oli melkein Tojon tasolla.
      Tuollaisen bemarin ongelma on supersuojeleva luistonesto mikä on toki tarpeen liukkaalla mutta se myös estää kiihtymisen jos tiellä on loskaa. Siis se estää loivassakin ylämäessä totaalisesti.

      Talvikelpoinen auto on joko neli tai etuvetoinen. Nykyinen jatkuvanelivetoinen on pidon suhteen oiva peli.

      • Kfkfkfkffkkfkffk

        Aika hyvin, että tuplahinnalla saa melkein yhtä hyvää suuntavakautta, kunhan talvirenkaat alla.


      • tulkaa.työntämään

        Mikään ei ole vittumaisempi peruuttaa kaltevalla liukkaalla pinnalla kuin takavetoinen, oli lukkoja tai ei. Kokemusta ihan riittävästi. Talvitestissä Bemari oli hitain jääradalla, vaikka kiihtyvyydeksikin luvataan 6,2 s


      • automotive.experience

        Mikään ei ole vittumaisempaa kuin todeta torsenilla toteutetun "aidon quattron" totaalinen tunnoton mutterimainen ohjaus ja sitten vielä todeta, että puskeminen ja se kankeus on joissakin tilanteissa melkoisen huomattavaa.

        No sentään talvella saa kiihdytellä muutamat kerrat valoista muut jättäen, tämä onkin ainoa ilo kun muusta ajonautinnosta ei ole tietoakaan takavedon tuntumaan sekä ohjaukseen verrattuna.

        Etuveto nyt on surkea kelillä kuin kelillä. Kaikessa niin kompromissihakuinen, että mieluummin menen julkisilla kuin ajan etuvedolla (on toki ollut pakko ajaa Fabialla ja Octavialla 2017 syksyllä pari viikkoa kun vuokra-autona). Jos etuveto niin hyvä sentään mitoittaa tehot kykyjen mukaan eli se 90hv on aivan sopiva niin vetelyongelma on ainakin poissa.


      • Mölymese

        Kyllä Karoq kyykytti penarin huolella. Otan osaa vitutukseesi, mutta vain hieman.


    • hghghfghgfh

      Bemarit vain lumipyryn sattuessa jätettävä kotiin kun mahastaan muuten kiinni ja kaupunkimäet tuskaa.

    • Hessumopo

      Kylläpä penari sai huonot arvosanat sekä kiihdytyksessä että jarrutuksessa.

    • Sarkasmi.sakari

      Onhan se mukavaa, että jos on Pakko Saada BMW, siinä on myös kohtuulliset käyttöominaisuudet, talvellakin. Niin kuin lisäarvoa kateellisten naapureiden, köyhille kalliiden hankinta- & käyttökulujen, jämäköityneen sukupuolielimen sekä laadun tunnun lisäksi.

      Sinänsä ei "pakko saada BMW" liity mitenkään Skoda-palstaan, mutta myönnetään, että tämä automotivaattori saa hyvin huomiota/naurut. Ei sitä ihan joka poika keksikään alkaa jankuttamaan sporttisista takavetoisista saksalaisista premiumeista perheautopalstalla.

      • Kriitikko_ain_tupeksii

        Ja hintaahan kertyy moiselle jatkeelle yli 80 000 euroa ja rinnalta ohipyyhkivä Skoda kyykyttää armotta.
        Tuollaisia ne ovat ne nykyaikaiset takavetopaskat.


    • opel.on.pop

      Mielestäni talvitestin voittaja on etuvetoinen. <niin sehän onkin Opel, ei mikään ihme että voittikin. Mutta miksi siitä tällä skeida palstalla jahkaillaan.

    • Aktiivimallin_kannattaja

      Tämä päivä oli takavetospedelle 9/11.

    • SkodaFloppas

      Taas. Hehe!

    • Kylmää.kyytiä

      Jumalauta.itäpulkassa ainoana lisälämmitin..no eipä sillä muuten tarkenis.

    • automotive.experience

      Skoda Karoq korkeana huojuvana etuvetokippana on ajettavuutensa puolesta juuri sitä itseään. Takavetoinen saman tehoinen hinnat alkaen Mersu menee ohi oikealta ja vasemmalta Karoqin pyöriessä jaloissa 95% vuodesta.
      Ivalon talvitestin testiolosuhteita ei nimittäin todellakaan ole pääkaupunkiseudulla montaa viikkoa vuodessa, pääväylillä ei juuri ikinä kun automäärät ja kunnossapito raapivat tiet paljaiksi ja jäätä vain osittain tiellä. Pakkaskausi lja mahdollinen lumipeite yleisesti kestää sen muutaman kuukauden Etelässä.

      Milloin hankitte muuten ajokokemusta?

      Saa nauraa ihan tosissaan kun vastaan tulee ensimmäinen uudenkarheaa Skoda Karoq mallia intohimosesti polkeva kokematon Skoda-lammas, jonka tulen paikan tullen takavedollani kyykyttämään rankasti.

      Mittaustulokset:

      2017 SKODA Karoq 1.5 TSI DSG 150hv etuveto:
      0-50 km/h: 3,7s
      0-100 km/h: 9,5s

      2011 Mercedes C180 farmari 156hv takaveto:
      0-50 km/h: 2,7s
      0-100 km/h: 8,8s



      www.autobild.de/artikel/peugeot-3008-seat-ateca-skoda-karoq-test-12767859.html

      www.autobild.de/artikel/mercedes-c-klasse-t-modell-bmw-3er-touring-vergleich-1884180.html

      • Mölymese

        Nykyaikaisimmankin takavedon ajo-ominaisuudet loppuvat silloin, kun niitä kipeimmin tarvitsee. Sinun kyykyttelysi raajoittuu kuivalle kesäasfaltille. Eikö olekin säälittävää kuinka 80 000 euron takavetopremiumi ottaa pataan puolta halvemmalta skodalta?


      • MikäänEiRiitä

        No kerropa sinä asiantuntijana mikä ns. city maasturi on se paras, niin menen heti ostamaan?


      • mäkerron

        BMW X6 ja jos paalua on tarpeeksi niin osta se M malli.
        X5 taitaa olla jopa edullisempi?


    • LISÄLÄMMITIN.KJÄH.KJÄH

      Miksi skodien vioista ja laatupuutteista kertominen saa jormien aivot ylikuumentumaan?

      Häpeä petetyksi joutumisen tunne,vai mikä?

      Ja laukaisee hirveän vikojen pois selittelyn vimman.

      • Sarkasmi.sakari

        Vaihdat puheenaihetta, kuten tapana

        Skodaan ei saa mitään "lisälämmitintä", niinhän se oli?

        Taas valehdellaan. Jorma uskoo testin ja ostaa Skeidan lisälämppärillä ja saakin suolapussin & jääraapan. Naama punaisena ja punainen jäsenkirja taskussa raivotaan huurteisessa Skodassa.

        Niinhän se olikin.


      • Kriitikko_ain_tupeksii

        Valheet ovat toinen juttu. Niitä saa ja pitää oikoa. Mutta sinä tulkitset ne ylikuumenemiseksi.
        PS. Mitä vikaa "lisälämmittimessä" on? Skodahan oli lämpimin auto tuossa TM talvitestissä.


    • Kfkfkfkgkggkgkgkkg

      Ensin vajakki uhoaa takavedon voittavan talvitestin, sitten kun takaveto jääkin viimeiseksi, vajakki alkaa väittämään, ettei mitään talvea ole olemassakaan, joten koko talvitesti on turhanpäiväinen :) Ja että hänellä on KOKEMUSTA, yhyhyyy..! Ja lopuksi vielä kyykyttää Karoqit! Joita ajavat perheenäidit ja inssisedät eivät tosin edes ymmärrä, että mitä se kahjo Mersussaan savuaa?

      Lisälämmitinhän on mukava lisälaite, mutta tietenkin senkin kulutus huomioitava kulutuksia vertailtaessa.

    • takaveto.oikeintehtynä

      "Miksi formulat ei sitten ole etuvetoisia ??"

      Kun niissä on moottori takana.
      Paras ajettavuus saavutetaan kun moottori ja vetävät pyörät ovat suurinpiirtein samassa osassa autoa. Tähän ovat päätyneet F1-autot, Katuautoista Ferrari, Porsche jne.
      Motti etupäässä ja veto takapäässä johtaa kaikennäköiseen kikkailuun painonjakauman saamiseksi oikein ja lastuaivojen ylikäyttöön.
      Porsche 911 on se kompromissiton ratkaisu jossa ei tarvita tietokonetta jakamaan voimaa. Mekaaninen pito, luonnollinen painonjakutuma ja oikea alustan geometria takaa nautinnollisen ajokokemuksen.

      • Kriitikko_ain_tupeksii

        Formula ei pärjäisi edes Mosselle talvisella mökkitiellä. Niitä on tähän vertailuun turha tuoda. Ne on Monzat erikseen ja niitä ei täällä Möhkössä liiemmin ole.


      • Jfjfjfjfjfjfjtjfjtjttj
        Kriitikko_ain_tupeksii kirjoitti:

        Formula ei pärjäisi edes Mosselle talvisella mökkitiellä. Niitä on tähän vertailuun turha tuoda. Ne on Monzat erikseen ja niitä ei täällä Möhkössä liiemmin ole.

        Jep.

        Ja jos urheiluautoista mallia hakee, niin Mini voitti rallit jo liki 60v sitten. Ei vaan ole tämä tieto vieläkään yltänyt essonbaarin wannabe-teinixien korviin.


    • vanhaan.aikaan

      Tässäpä tämä homman juju on. Moottori ja vetävät pyörät kannattaa sijoitaa lähekkäin toisiaan.
      Moottori keulassa ja vetävät pyörät takana ovat yli 100 vuotta vanhojen teknisten rajoitteiden ja halpatuotannon mukanaantuomia kummajaisia. Setä Fordilla oli iso rooli tässä jutussa.

    • Tarttuvaa.todellisuutta

      Mitenkäs autoissa bensa käyttöiset lisä lämmittimet.
      Veneissä nimittäin kiellettiin noiden käyttö jo vuosi sitten.tulipalo vaaran vuoksi.
      Enkä kyllä ottaisi autoonikaan moista.

      Mutta kylmissä skodissa noiden asentaminen on pakon sanelemaa.

      Pari vuotta toimii ja sitten saa aina olla korjailemassa,mutta niinhän se on skodan kanssakin.
      Ja jos tsihii skodaan asentaa diesel lämppärin niin pitäähän se säiliökin olla.

      Saattaa vaan vanhemmalta skottarais vaarilta mennä litkut sekaisin,kun pitää bensaa dieseliä ja öljyä tankata samaan aikaan.

      • Mölymese

        Itkua, porua, raivaria, lisälämmittimestä. Skodan olisi pitänyt olla yhtä kylmä kuin muut. Tuskin lisälämmitin skodailijaa rassaa niinkuin rassaa takavetospedeä. Lämmin auto on mukava, kuten Skoda.


      • TSI2012

        Trollaus on siitä ihana elämänala, että tilanteen vaatiessa voi aina muuttaa "lähestymiskulmaa". Aiemmin Skodaan ei trollin mukaan saanut polttoainetoimista lisälämmitintä, kuten laadukkaisiin länsiautoihin, joihin sellainen toki aina asennetaan.

        Nyt sen asentaminen onkin Skodassa pakon sanelemaa ja vaarallista. 👏👏😂


    • Nelivetomies

      Törkeää, Skoda ainoa auto jossa lisälämmitin ja lisävarusteita 8 tonnin edestä? Saa etenemiskyvystä arvosanaksi kympin, vaikka kaikki arvot huonommat ku esim. Hondassa?
      Ei kestä tarkempaa tarkastelua mittausarvot ja liikaa tulkinnanvaraa mututuntumalla, enkä tarkoita vain Skodaa. Skodan kylmäkulutus järkyttävä!!!!!

      • Asian_tarkistaja

        Sori nyt. Kylmäkulutus ja jarrut pykälän parempia Hondassa. Muissa arvoissa Honda häviää, jopa päästöissä.
        Ota pois ne Hondalasit ja ole rehellinen.


    • automotive.experience

      Nyt eräät kokemattomat keskustelijat ovat ottaneet osaa tähän aloitukseen oikeilla syväanalyyseillaan. Nauruahan näiden juttujenne lukeminen aiheuttaa, kun huomaa ettei kokemusta eikä ymmärrystä autotekniikasta ole.

      Takamoottorista Porschea on täällä kehuttu. 911 malli on omalla tavallaan fantastisen hyväksi hiottu takapainoisesta rakenteestaan huolimatta. Sitä täällä jaksetaan ylistää, vaikka täällä yksikään skodisti ei ole sellaisella 2010-luvun 911-mallilla metriäkään ajanut. Ei ole turhaan kansainvälisessä autolehdistössä sanottu, että Porsche yrittää kaikin tavoin pitää 911 urheiluautomalliston helmenään, vaikka keskimoottorimallit 45/55 painonjakaumalla ovat itseasiassa parempia ajettavia. Tätähän te ette millään usko kun ei metriäkään ole ajokokemusta radalla eikä sen ulkopuolella Caymaninkaan ratin takana teille tullut. Porsche on tarkoituksella rajoittanut esimerkiksi keskimoottoristen malliensa potentiaalia asettamalla tehoylärajan n. 350hv näissä malleissa erityispoikkeuksia lukuunottamatta, vaikka rehellisesti sanoen Cayman pystyisi ajettavuuden puolesta jo Cayman S-mallin alustalla käsittelemään 500hv leikiten.

      Toinen asia on nämä rallipolkufantasiat mihin aito suomalainen eräjorma (vaikka asuisikin pääkaupunkiseudulla) juuttuu. Kansainvälisessä kahvipöydässä nämä metsän ralliveikot ovat niitä nurkkiin katsojia ja jurottajia. Metsäkansa toki haluaa autonsakin sijoittaa metsään ja näin ollen rallijutut on aina pakko nostaa esiin.

      Hauskaa on myös keskustelu 2018 Talviautovertailun vertailuautohinnoista.
      Skodan Karoqin sanotaan olevan 30 000 euroa ja BMW 530e on 80 000 euroa. Todellisuudessa selviää, että etuvetoinen Karoq kippa 1.5 TSI DSG on vertailun varustetasolla 43 000 euroa. Perushinta Skodalle on 34 000 euroa. BMW 530e on vertailuauton varusteilla 80 000 euroa, Business-mallina perusvarusteilla 59 000e.

      Etuveto on siitä hauska vetotapa, että se ei tarjoa oikein missään kelissä mitään. Kokemattomat tietenkin tästä suuttuvat, mutta kuten aikaisemminkin kehotan niin hankkikaa sitä ajokokemusta jos autokeskusteluihin aiotte suurella suullanne osallistua.

      Joku skodisti myös naureskelee kuinka 150hv Skoda voi valolähdössä Ivalon rankalla talvikelillä päästä 0-50 km/h hieman nopeammin kuin 252hv takavetoinen Bemari. Mietitäänpä asiaa toisinpäin: Takavetoisella 156hv Mercedes C180 farmarilla voi kyykytellä missä kelissä tahansa 230hv Octavia RS:n tai jopa kalliilla viritetyn yli 300hv Octavia RS ABT:n 0-50 km/h kiihdytyksessä. Skoda Octavia RS etuveto ei lähde minnekkään ja talvellakin voi C180 Mersulla ajava vetää rauhassa rinnalla, kun Octavia RS kuski saa taiteilla oikean kaasunannostelun, vetelevän ohjauksen ja nykivän etupään kanssa.

      Jaguar XE muuten kiihtyi paikaltaan parhaiten 0-60 km/h talvitestissä viime vuonna. Eräs syy on Jaguarin erilaiset ajotilat jossa voi valita Winter-moden. Tämä tarkoittaa käytännössä, että moottoritehoa rajoitetaan, jolloin takarenkaat saavat paremmin pitoa myös kovemmalla kaasunkäytöllä kiihdytettäessä paikaltaan. Olen hieman ihmeissäni siitä, että tuota päteväksi havaittua sääolosuhteiden mukaan muuttuvaa moottorinohjausohjelmaa ei saksalaiset ole täysin ottaneet tarjontaansa. Onhan Mercedeksessä ja BMW:ssä Eco, Comfort, Sport ja Sport ajo-ohjelmat, mutta ei erillistä kelivalintaa tähän lisäksi. Ehkä on ajateltu, että peruspetteri menee aivan sekaisin monipuolisen säätövalikoiman ansiosta.

      • Mölymese

        Vaikka kuinka itkua väännät ja poraat, niin 80 000 €:n penari otti pataan puolta huokeammalta skodalta. Tämä on totuus, vaikka kuinka kaivelisit mitä-lie testauksia mistä-lie. Takaveto auto on Suomen talvikeleissä selkeästi etuvetoista kehnompi. Saati sitten -Karoqia ... paljon kehnompi. Itsehän vannoit kuinka Skodaa viedään tässä testissä. Vieläpä etukäteen julistit.
        Niele kiukkusi ja tunnusta tappiosi kuin mies. Se ei ole häpeä.


      • automotive.experience

        Lopputulos:

        BMW 530e takavetoisena testin toinen. Korkealla maavaralla varustettu etuvetoinen Karoq kippa tasapisteissä. 12 etuvetoautoa jäi testissä takavetoisen taakse ja vain yksi pääsi edelle.
        Mitäs siihen sanot?

        Miksei muuten sinullakaan ole ajokokemusta 2010-luvun takavedoillakaan?


      • Jfjfjkfkfkfkfkfkg

        Keskimoottoristen hyvyys radalla verrattuna takamoottoriseen ilmeisesti jotenkin liittyy arkiajossa oleviin talviautoihin. Nyyhnyyhnyyh. Monenlaistahan näillä palstoilla näkee, mutta nyt on vedetty pohjat. Täyskilari.

        Tiedoksi vielä, kun kompromisseista lässytät, että kompromisseja ne ovat kaikki Porschetkin, niin 911 kuin Caymankin. Oikeat urheiluautot ovat yksipaikkaisia kilpa-autoja, joista kaikki peniksenjatkeet jäävät valovuosien päähän radalla.

        Tosi hauska juttu joo, että Bemu vain tuplahintainen Karoqiin ja silti pärjäsi noin hyvin! Takavedosta huolimatta.

        Sitten linkkihysteerikko tykittää kuivan kelin 0-100 lukuja ketjuun, jonka itse avasi talvitestin käsittelemään :))). Ittu miten pöpi :))))

        Ja edelleen takavetojen eduksi löysit vain niiden pidemmälle kehitetyt luistonestot.


    • automotive.experience

      Näin etuvetoiset Skodat kulkevat parhaimmillaankin suurimman osan vuodesta keleillä. Myös haldex-nelivetoiset jää jalkoihin yllättävän usein:

      Autobild testasi tasaisella asvalttitiellä:

      2017 Skoda Karoq 1.5 TSI DSG (150hv) etuveto:
      0-50 km/h: 3,7s
      0-100 km/h: 9,5s

      2017 Skoda Octavia RS (230hv) DSG etuveto:
      0-50 km/h: 3,0s
      0-100 km/h: 6,9s

      2017 ABT Skoda Octavia RS (315hv) etuveto:
      0-50 km/h: 3,0s
      0-100 km/h: 6,3s

      2016 Mercedes C350e 272hv Hybrid takaveto:
      0-50 km/h: 2,1s
      0-100 km/h: 5,9s

      2011 Mercedes C180 farmari 156hv takaveto:
      0-50 km/h: 2,7s
      0-100 km/h: 8,8s

      2015 BMW 320dA 190hv takaveto:
      0-50 km/h: 2,4s
      0-100 km/h: 7,3s


      LOPUKSI VIELÄ:

      VW Passat 2.0 TSI DSG Alltrack 210hv neliveto:
      0-50 km/h: 2,8s
      0-100 km/h: 7,8s

      www.autobild.de/artikel/peugeot-3008-seat-ateca-skoda-karoq-test-12767859.html

      http://www.autobild.de/artikel/skoda-octavia-rs-combi-test-11854997.html

      http://www.autobild.de/artikel/abt-octavia-combi-rs-tsi-test-12968807.html

      www.autobild.de/artikel/mercedes-c-klasse-t-modell-bmw-3er-touring-vergleich-1884180.html

      http://www.autobild.de/artikel/bmw-320d-fl-mercedes-c-250-d-test-6013027.html

      http://www.autobild.de/artikel/passat-alltrack-a4-allroad-insignia-country-tourer-test-4489092.html

      • TSI2012

        Hyvin vaikuttaa 1.5 tsi kulkevan. Taidan hankkia seuraavaksi sellaisen Octavian.

        Uuden mallin A- Mersua voi harkita jos tilantarve vähenee...


      • edunveto

        Sinulle on tärkeää sekunnin kymmenykset kuivalla asvaltilla. Mutta kun liukkaammissa olosuhteissa takaveto jää kokonaisia sekunteja tai pahimmissa paikoissa jopa tunteja jos ei saa työntöapua ja hinausautoillakin on kiire. Se taas on sinusta marginaalijuttu. Tietysti hyvin toteutettu takaveto voi olla kivempi ajettava kuin samanhintainen etuvetoinen, ja molemmat ovat tietysti kivempia ajettavia kuin paljon halvemmat autot joihin aina niitä premiumejasi vertaat. Ja kaikkein suorituskykyisimmät autot ovat yhä useammin nelivetoisia, koska useiden satojen hevosvoimien tehoja ei saada enää välittymään asvalttiin vain kahdella pyörällä, olivat ne edessä tai takana tai vaikka ristikkäin. Arkiautossa ajettavuus on joka tapauksessa vähän yliarvostettua, tärkeämpää olisi helppous ja mukavuus. Ihanteellinen olisi auto joka tuntuisi perinteiseltä jenkkiautolta mutta joka olisi eurokokoa.


    • Kfkfkfkkfkfkff

      Ralli ei muuten ole vain sorapätkää. Asfalttiralli on paljon lähempänä arkiajoa asfaltilla kuin rata-ajo. Suomen osalta taas on hyvinkin olennaista tietää kulkemisesta muuallakin kuin kuivalla asfaltilla.

      Vaikka eipä se rallikaan sinänsä mikään mittari millekään arkiajoon liittyen ole, mutta kun teinixi kerran urheiluautot esiin otti, niin on ralli sentään lähempänä totuutta kuin rata.

    • kusetuskos

      530 euroa liikaa.

    • CostaDelSilencio

      Onko tämä aloituksen jamppapetteri "keskustellut" aiheesta BMW-palstalla ja korostanut miten kovan vastuksen Skoda antaa premium-hinnoitellulle verrokilleen? Sinne tämä kuuluu.

      Auton käyttöominaisuuksissa on mukavaa kesälläkin esim. jos näkee kunnolla ulos. Kolme päivää ajossa Rellu Clio, eihän siitä näe takaviistoon mitään ja etuviistoon paksut ovipalkit on siinä, mistä pitäisi seurata risteävää liikennettä. Toki olisin ottanut jälleen VW Polon, mutta nehän viedään käsistä. Rellu on kuin naisen kenkä, mutta auto pitäisi muotoilla eri periaatteilla. Eikä se Rellun pikkuturbo väännä alakierroksilla (-2000), kuten TSI. Ei jatkoon.

    • automotive.experience

      TM testiryhmän sanoin:


      Talvitesti 2017:
      "Nykyaikaisen takavetoisen kykyä ei usko ellei kokeile."

      Täällähän ei suutaan kovaan ääneen soittavilla ole paskaakaan kokemusta 2018 talvitestin kakkosesta eli BMW 530e tai 2017 talvitestin kolmosesta Mercedes E220d. Toisaalta kun sitä kokemusta ei ole juuri mistään takavedosta niin on ehkä liikaa odottaa, että noita olisi kokeiltu. Olihan se toisaalta niinkin, että joku skodapetteri julisti kovaan ääneen kun hän on ajanut jollakin 2007 vai oliko 2008 Bemarilla, oli kuulemma huono suuntavakavuus. Tähän perustuen hän tietää takavedoista kaiken ja siksi hänen johtopäätöksillään niissä kaikissa täytyy olla huono suuntavakavuus.

      2017 talvitestissä myös kiihdytys lumella 0-60 km/h voitto meni Jaguar XE takavedolle ajalla 8,2s. Seuraavina tulivat testin kärkiporukasta Audi Q2 etuveto 8,4s, Mercedes E220d 8,5s ja Volvo S90 8,8s.

      Huomioikaa myös, että suurempia eroja jopa syntyy kun kesäkelillä Skoda Karoq 1.5 TSI DSG menee 0-50 km/h: 3,7s parhaimmillaankin ja esim. Mercedes C180 156hv takaveto menee 0-50 km/h: 2,7s. Sataseen Mersu myös 0,7s nopeampi. Karoq pyörii suurimman osan vuodesta eli kuivalla kelillä ja sadekelillä pahasti jaloissa.

      Lisäksi vielä TM 2017 BMW 530e vs. Mercedes E350e mainittua:

      "Mercedes on ajettavuudeltaan hieman parempi ja ottaa ylläpitokuluissa kiinni kulutuksessa tulevaa eroa. Kun Mercedeksen ajettavuuteen yhdistetään kuin mielen jatkeena toimiva ohjaus, niin ollaan ajettavuuden aallonharjalla.

      AINIIN, EIHÄN TEILLÄ OLLUT MYÖSKÄÄN PASKAAKAAN AJOKOKEMUSTA E350e mallilla EIKÄ MYÖSKÄÄN LUONNOLLISESTI C350e

      Tähän ei voi muuta sanoa, kuin että hankkikaa jo nyt hemmetti ajokokemusta!

      Jälkeenjääneet skodapetterit vielä intoilevat turbomoottorien vääntöominaisuuksien kanssa verrattuna vapaastihengittävään, vaikka VAG:n 1.8T moottori on ollut saatavilla 1995 lähtien ja oma ensiauto oli sellainen. Skodistit alkoivat ensikertaa laajemmassa joukossa sisäistää idean turbomoottorista vasta 2010-luvulla.

      • Kggkgkgkgkgk

        Kyvyiksi vajakki laskee vain 0-100:n.

        Varmaan ne takavedon kyvyt paremmat ovat kuin uskoisi, vaan silti viimeiseksi jäi testin kallein auto kaikessa pitoon liittyvässä.

        Skoda on VAG:n merkki, vajakki hei!


      • Kgkgkgkgkgkkgkg

        Sitten se, että Mersu oli Bemaria parempi yhdessä testissä, kuuluu nyt vajakin mielestä jotenkin Skoda-palstan talvitesti-ketjuun.


      • MunIsäVoittaaSunIsän

        Kuinka usein pystytte/osaatte kiihdyttää niitä kippojanne noihin testilukemiin? häh!!... tuskin koskaan, kunhan vaan lukemaanne pidätte "omana" totuutena ja tämä koskee kaikkia mitattuja lehdistä luettavia tuloksia.


      • Sarkasmi.sakari

        Huutamalla, poika huutamalla se takavedon ihanuus selviää...

        1.8T-moottori oli I Octaviassa 90-luvun lopulla.


      • kokomusta

        Totuus kuitenkin on se, että vain kilpailijoihin nähden kaksinkertaisella hinnalla toteutettu varustelu, ääneneristys yms. pystyivät melkein kompensoimaan takavetoratkaisun tuomat haitat talviajossa. Se nyt vain on fakta jolle ei mahda mitään, olipa kokemusta tai ei. P.S. Kuinka monesta tuon talvitestin autosta sinulla on kokemusta?


      • Mölykommari

        Kuulehan automotive.experience taqidat kuvitella itsestäsi aika paljon liikoja. Olen ajanut paljon erilaisia autoja. Myös ralliautoista on jonkin verran kokemusta. Ei se takaveto ole mikään autuus, jos olisi kaikki WRC autot olisivat takavetoisia. Totuus on, että mikään ei voita nelivetoa talviautona. Etuveto on edelleen parempi talviautona kuin takaveto. Vallankin liikkeelle lähdössä etuveto on edelleen parempi, joskaan ei enää niin paljon kuin viime vuosikymmenellä. Lisäksi kaikessa vetopitoon liittyvässä parree.

        Tuota testissä ollutta Bmw :tä en ole ajanut, joten en tiedä siitä millainen se on. En sitäkään olenko ajanut koskaan nykyaikaista takavetoa, sillä BMW 640 vm 2017 ei ilmeisesti sellainen ole. Ainakaan ei pärjää parhaille etuvedoille talviominaisuuksissa.


    • Jereeehh

      Köyhien autoja.

    • Asiaa.eipaskanjauhantaa

      Mitenkäs autoissa bensa käyttöiset lisä lämmittimet.
      Veneissä nimittäin kiellettiin noiden käyttö jo vuosi sitten.tulipalo vaaran vuoksi.
      Enkä kyllä ottaisi autoonikaan moista.

      Mutta kylmissä skodissa noiden asentaminen on pakon sanelemaa.

      Pari vuotta toimii ja sitten saa aina olla korjailemassa,mutta niinhän se on skodan kanssakin.
      Ja jos tsihii skodaan asentaa diesel lämppärin niin pitäähän se säiliökin olla.

      Saattaa vaan vanhemmalta skottarais vaarilta mennä litkut sekaisin,kun pitää bensaa dieseliä ja öljyä tankata samaan aikaan.

      • Kyrväntö

        Kierrätäs vähän lisää vanhaa juttua.
        Mitä väliä sillä on, jos Skodassa on ratkaistu lämpöpulma bensalämppärillä. Lopputuloksena testin lämpimin auto. Tuskin kuljettajaa haittaa, mutta kriitikkoa kirpaisee tuokin Skodan paremmuus.


      • Skodistia.hymyilyttää

        Koville ottaa Skodan menestys. Taas. Jälleen kerran.


    • Autoinsinöörivag

      Velipojalla oli Skoda Octavia 2 litranen diesel, Dsg. Hyvä ajaa, pieni kulutus, hyvä kiihtyvyys. Vain töksähtelevät liikkeellelähdöt ärsytti.
      Luotettavuus oli huono, alle 200 tkm tuli nämä viat. Dsg-laatikosta loppui veto kesken ajon?, liian kallis korjata, vaarallinen liikenteessä!! Moottori syö öljyä, tehdasasennettu lisälämmitin rikki, ilmastointi kaputt, hiukkassuodatin meni vaihtoon, radio ei toimi.
      Testimenestys ei ainakaan minua lohduttais, toivottavasti luotettavuus on parantunut?

      • TSI2012

        Lähes 200 tkm ajettu auto saattaa olla merkistä riippumatta liian kallis korjata arvoonsa nähden, jos ei muutenkaan ole varaa vaihtaa uudempaan.

        Monelle 200 tkm tarkoittaa reippaasti yli 10 vuoden ajoa...


      • Jgjgkgkgkgkg
        TSI2012 kirjoitti:

        Lähes 200 tkm ajettu auto saattaa olla merkistä riippumatta liian kallis korjata arvoonsa nähden, jos ei muutenkaan ole varaa vaihtaa uudempaan.

        Monelle 200 tkm tarkoittaa reippaasti yli 10 vuoden ajoa...

        Siksipä ei kannata ostaa vagineita, jos aikoo ajaa niillä yli 200tkm, eikä halua maksaa per kilometri kuin Ferrarilla ajaisi.


      • TSI2012
        Jgjgkgkgkgkg kirjoitti:

        Siksipä ei kannata ostaa vagineita, jos aikoo ajaa niillä yli 200tkm, eikä halua maksaa per kilometri kuin Ferrarilla ajaisi.

        Kolmen tonnin Corolla siis ehkä parempi vaihtoehto, sinulle.


      • Kfkfkfkgkgmg
        TSI2012 kirjoitti:

        Kolmen tonnin Corolla siis ehkä parempi vaihtoehto, sinulle.

        Uusikin Corolla käy, kun voi luottaa siihen, että voi halutessaan ajaa sillä yli takuuajankin.


      • TSI2012
        Kfkfkfkgkgmg kirjoitti:

        Uusikin Corolla käy, kun voi luottaa siihen, että voi halutessaan ajaa sillä yli takuuajankin.

        Niin, aika vai kilometrit? Ei ongelmia Skoda n kanssa 5 v 9 kk. Virtuaali-tojoista ei kokemusta...


    • AutoPelle

      Mitenkäs näiden talvitestiautojen ominaisuudet mahtaa mennä jos perässä on tavallinen kuomullinen kevytkärry tietysti tavlikelissä?

      • Talviauto2018

        Ainakaan siihen talvivertailussa menestyneeseen BMW:hen ei voi kytkeä perävaunua lainkaan ilmoitettujen speksien mukaan.


    • fghgfhgfh

      Taas oltiin kieli keskellä suuta ja onko sitten Webasto jo sitten jo pakko VAG leirin autoissa kun sähkövastus lämppärissä normaalisti tehoiltaan jäi epäselväksi?

    • Skodisti

      Ei pärjää Takavetobemari, kun laitetaan kunnon arktiseen testiin. Etuvetoiset senkun poskuttaa. Mutta sehän oli jo ennalta tiedossa muille, paitsi aloittajalle.

      • sellaista.totuus

        Ei susirajan takana ihmisillä ole varaa ostaa tuollaista Bemaria, joten huoli pärjäämisestä liukkailla ja kapeilla kinttupoluilla on turhaa. Bemareilla ajellaan pääasiassa etelässä sulilla teillä.


    • Outo_auto

      Skoda vie, kun vertaillaan muihin autoihin.
      Bemari vie kuljettajaa ojaan. Surkea talviauto hintaisekseen.

    • Kriitikon_kriitikko

      Palsta on ihmeen hiljainen. Johtuuko siitä, että kritikot nuolevat haavojaan Skodan talvitestimenestyksen johdosta?

      • Lfkfkfkfkfk

        Noistahan ainakin pari nimimerkkiä oli ihan asiallisia, toisin kuin kahjoimmat Toyota - VW - BMW - MB - taistelijat.


    • Kaino_Korppunen

      Skoda osaa tehdä laadukkaita talviautoja. Tätä ei kriitikko hyväksy, vaan keksii mitä mielikuvituksellisempia väittämiä. Onkohan jokin kilpaileva merkki hänet palkannut kaljapalkalla. Ei kai kukaan muuten tuollaista potaskaa jaksa suoltaa vuosi tolkulla.

    • Kallon_mittaaja

      Nyt on köntystelevien hiihtäjien kompuroinnitkin laitettu Skodien viaksi.
      Melkoisen kaukaa haettu moitekohta kriitikolla.

      • Kyykmann

        Kriitikko nyt hourupäissään keksii vaikka mitä Skodan viaksi. Katso vaikka noita otsikoita. Hölmön tölväyksiä kaikki tyynni!


    • automotive.experience

      NO OLIKO KOKEMATTOMALAL ETUVETOPETTERILLÄ TÄHÄN NYT JOTAIN SANOTTAVAA?

      Etuveto on siitä hauska vetotapa, että se ei tarjoa oikein missään kelissä mitään. Kokemattomat tietenkin tästä suuttuvat, mutta kuten aikaisemminkin kehotan niin hankkikaa sitä ajokokemusta jos autokeskusteluihin aiotte suurella suullanne osallistua.

      Joku skodisti myös naureskelee kuinka 150hv Skoda voi valolähdössä Ivalon rankalla talvikelillä päästä 0-50 km/h hieman nopeammin kuin 252hv takavetoinen Bemari. Mietitäänpä asiaa toisinpäin: Takavetoisella 156hv Mercedes C180 farmarilla voi kyykytellä missä kelissä tahansa 230hv Octavia RS:n tai jopa kalliilla viritetyn yli 300hv Octavia RS ABT:n 0-50 km/h kiihdytyksessä. Skoda Octavia RS etuveto ei lähde minnekkään ja talvellakin voi C180 Mersulla ajava vetää rauhassa rinnalla, kun Octavia RS kuski saa taiteilla oikean kaasunannostelun, vetelevän ohjauksen ja nykivän etupään kanssa.

      Jaguar XE muuten kiihtyi paikaltaan parhaiten 0-60 km/h talvitestissä viime vuonna. Eräs syy on Jaguarin erilaiset ajotilat jossa voi valita Winter-moden. Tämä tarkoittaa käytännössä, että moottoritehoa rajoitetaan, jolloin takarenkaat saavat paremmin pitoa myös kovemmalla kaasunkäytöllä kiihdytettäessä paikaltaan. Olen hieman ihmeissäni siitä, että tuota päteväksi havaittua sääolosuhteiden mukaan muuttuvaa moottorinohjausohjelmaa ei saksalaiset ole täysin ottaneet tarjontaansa. Onhan Mercedeksessä ja BMW:ssä Eco, Comfort, Sport ja Sport ajo-ohjelmat, mutta ei erillistä kelivalintaa tähän lisäksi. Ehkä on ajateltu, että peruspetteri menee aivan sekaisin monipuolisen säätövalikoiman ansiosta.

      TM testiryhmän sanoin:

      Talvitesti 2017:
      "Nykyaikaisen takavetoisen kykyä ei usko ellei kokeile."

      Täällähän ei suutaan kovaan ääneen soittavilla ole paskaakaan kokemusta 2018 talvitestin kakkosesta eli BMW 530e tai 2017 talvitestin kolmosesta Mercedes E220d. Toisaalta kun sitä kokemusta ei ole juuri mistään takavedosta niin on ehkä liikaa odottaa, että noita olisi kokeiltu. Olihan se toisaalta niinkin, että joku skodapetteri julisti kovaan ääneen kun hän on ajanut jollakin 2007 vai oliko 2008 Bemarilla, oli kuulemma huono suuntavakavuus. Tähän perustuen hän tietää takavedoista kaiken ja siksi hänen johtopäätöksillään niissä kaikissa täytyy olla huono suuntavakavuus.

      2017 talvitestissä myös kiihdytys lumella 0-60 km/h voitto meni Jaguar XE takavedolle ajalla 8,2s. Seuraavina tulivat testin kärkiporukasta Audi Q2 etuveto 8,4s, Mercedes E220d 8,5s ja Volvo S90 8,8s.

      Huomioikaa myös, että suurempia eroja jopa syntyy kun kesäkelillä Skoda Karoq 1.5 TSI DSG menee 0-50 km/h: 3,7s parhaimmillaankin ja esim. Mercedes C180 156hv takaveto menee 0-50 km/h: 2,7s. Sataseen Mersu myös 0,7s nopeampi. Karoq pyörii suurimman osan vuodesta eli kuivalla kelillä ja sadekelillä pahasti jaloissa.

      LISÄKSI VIELÄ TM TESTISSÄ (2017 BMW 530e vs. M-B e350e) TOIMITUSRYHMÄN TOTEAMANA M-B E350e MALLISTA:

      "Mercedes on ajettavuudeltaan hieman parempi ja ottaa ylläpitokuluissa kiinni kulutuksessa tulevaa eroa. Kun Mercedeksen ajettavuuteen yhdistetään kuin mielen jatkeena toimiva ohjaus, niin ollaan ajettavuuden aallonharjalla."

    • automotive.experience

      Miltä tuntuu kun kovaan ääneen kuulutitte etuvetopellet, että Skoda Karoq näyttää Ivalon talvikelissä takavaloja takavetoiselle Bemarille?

      Miltäs tuntuu kun 95% vuodesta kaupunkiympäristössä etuvetoinen TSI DSG Karoq tai mikä tahansa muukin esim. RS Octavia pyörii takavetoisen BMW 530e tai 330e jaloissa todella pahasti?

      Eikö tällä olekaan enää merkitystä?

      • Jjhhjjghhghhh

        Mene kahjo hoitoon. Pentittelijän kaveriksi.


      • vetoetu

        Miltä tuntuu, kun kaikin puolin autotekniikan huippua oleva takavetobemari jää liukkaan kelin ominaisuuksissa testissä kuin testissä häntäpäähän? Puolta halvemmat autot pyyhkäisevät ohi oikealta ja vasemmalta. Ei varmaan ole autointoilijalle mukava kokemus. Mutta niinhän sitä sanotaan että on mukavampi itkeä Mersussa kuin Ladassa.


    • Mitään.testejä.tarvita

      Käytännön kokemus lumipyryliikenteessä. Takavetoiset tukkivat liikenteen. Varsinkin valoissa liikkeellelähtö tuskastuttavan hidasta.

      • automot1

        Noniin, eli nyt ei testejä tarvita vaan skodisti alkaa tykittämään sanahelinäänsä tänne palstalle ilman mitään uskottavaa evidenssiä. Ja tähän kun vielä lisätään, että sinullakaan ei paskaakaan ajokokemusta edes 2010-luvun takavetoisilla perheautoilla edes normaaliliikenteessä, testiradoista puhumattakaan.

        Kovasti kuitenkin TM-testejä postaillaan jos ja kun Skoda niissä kärjissä eli miksi näin kun juuri mainitsit testien olevan täysin merkityksettömiä?

        Pääkaupunkiseudulla ajoväylät kuitenkin jo liikennemäärien takia nopeasti ajettu auki. Kuivalla ja kostealla kelillä eli sen 90% vuodesta pyörit jaloissa etuvetoisella autollasi tehoista riippumatta, miltäs tämä tuntuu?

        Miltä tuntuu se, että TM talvitestissä takavetoinen 2017 Jaguar XE oli nopein kiihtyjä jättäen kaikki etuvetoiset taakseen 0-60 km/h lumipeitteellä?

        Hanki nyt jo oikeasti harhailija ajokokemusta. Kuitenkin täällä autokeskustelussa esiinnyt, vaikka suositeelisin muita keskusteluaiheita esim. palapelit tai sauvakävely.


      • MERSUS00

        PITI TAAS LAITAA TÄMÄ AUTOMOTIVEN HÖNKÄYS JOSSA PALJASTU ETTEI MITÄÄN KOKEMUSTA TEHOKAISTA DIISELEISTÄ TÄYSIN LAPANEN. MILLOIN VIDEOO AUDISTA MISTÄ HÖYRYSIT TÄÄLLÄ. NÄIN SE MENEE MISSÄ AUTOMOTIVES NOLASI ITSENSÄ TOTAALISESTI. LASTUTETTU AUDI A6 3,0 TDI KAASULLE POLKAISUN MYÖTÄ PUTKISTA LEVISI SAVUPILVI JA TÄYTYI KYLLÄ SIINÄ PERÄSSÄ KIIHDYTÄESSÄ MIETTIÄ ETTÄ ONKO KONE JO NOIN VÄLJÄ. HUHU KAIKEN AUTOISTA TIETÄVÄ AUTOMOTIVES HUH HUH TÄYSIN PIHALLA VALETTA..KAUPUNKI ITALIASSA. TOKI AUTOMOTIVES POISTATAA TÄMÄN MERSU KIIMASSA...


      • sutiii
        automot1 kirjoitti:

        Noniin, eli nyt ei testejä tarvita vaan skodisti alkaa tykittämään sanahelinäänsä tänne palstalle ilman mitään uskottavaa evidenssiä. Ja tähän kun vielä lisätään, että sinullakaan ei paskaakaan ajokokemusta edes 2010-luvun takavetoisilla perheautoilla edes normaaliliikenteessä, testiradoista puhumattakaan.

        Kovasti kuitenkin TM-testejä postaillaan jos ja kun Skoda niissä kärjissä eli miksi näin kun juuri mainitsit testien olevan täysin merkityksettömiä?

        Pääkaupunkiseudulla ajoväylät kuitenkin jo liikennemäärien takia nopeasti ajettu auki. Kuivalla ja kostealla kelillä eli sen 90% vuodesta pyörit jaloissa etuvetoisella autollasi tehoista riippumatta, miltäs tämä tuntuu?

        Miltä tuntuu se, että TM talvitestissä takavetoinen 2017 Jaguar XE oli nopein kiihtyjä jättäen kaikki etuvetoiset taakseen 0-60 km/h lumipeitteellä?

        Hanki nyt jo oikeasti harhailija ajokokemusta. Kuitenkin täällä autokeskustelussa esiinnyt, vaikka suositeelisin muita keskusteluaiheita esim. palapelit tai sauvakävely.

        "90% vuodesta pyörit jaloissa etuvetoisella autollasi tehoista riippumatta, miltäs tämä tuntuu?"

        90 % vuodesta niillä kiihtyvyyden viimeisillä sekunneilla ei ole mitään käytännön merkitystä, jos auto kiihtyy sataseen alle kymmenen sekunnin niin harvoin tulee tilannetta ettei se riitä.


      • automotive.experience

        Ai niin nyt ei ollutkaan enää väliä.

        Huvittaa myös tuo kirjoitustaidoton rinkelipelle, joka kovasti kyselee jotain vanhan TDI-ritsan viritykseen liittyviä vinkkejä minulta. Ellei sitten ole itse herra Audi A6 ABT 3.0 TDI S6-look jonka nöyryytin takavetoisella E350e Mersulla.

        Opettelisit ensin kirjoittamaan. Ehkä opit myöhemmin sitten joskus ajamaan ja arvostamaan takavetoisen käsiteltävyyttä kun nythän sinulla ei sellaisesta paskaakaan kokemusta


    • Lehdistöjees

      Teki oikeen pahaa katsella kun takavetopenari kyykkäsi vaativammassa olosuhteessa kuin kesäaikainen liikennevalokiihdyttely.
      Ei noilla kannata ajaa etelä_Saksaa pohjoisempana. Myyminenkin tulisi kieltää liikenneturvallisuutta vaarantavina.
      Pistät satatonttua kiesiin ja hetipian oot kasseikossa. Voi vittu mikäkelkka!

    • skodatkyykkyyn

      Katkerat kokemattomat autoneitsyet ulisevat. Oikeastaan huvittavaa, miten jonkun RS skodan kiihtyvyyslukuja tuputetaan joka väliin, mutta kun paljastuu että jokin muu auto on nopeampi, alkaa caps lock pohjassa huutaminen ja vertailuiden kieltäminen ja tietenkin viestien ilmiantaminen.

      • automot1

        Juurikin näin.
        Sama pätee Audisteihin.


      • NYK.PÖÖ--
        automot1 kirjoitti:

        Juurikin näin.
        Sama pätee Audisteihin.

        HAAAAAAAAAAAAAA AUTOMOT 1,SKODATKYYKYYN, AUTOMOTIVES EXPERIENCE.POISTANUT NELJÄSTI KIRJOTUKSENI PELKÄÄ TYPERYYTÄNSÄ HAAAAAAA.PISTETÄÄN TAAS TOTUUS TÄSTÄ PASKASTA NIM AUTOMOTIVES .HIIIIIIII OTSIKKO LASTUTETTU 3,0TDI KAASULLE POLKAISUN MYÖTÄ LEVISI SAVUPILVI KAIKEN MOOTORISTA TIETÄVÄ AUTOMOTIVES HAAAAAA.JA TÄYTYI KYLLÄ SIINÄ PERÄSSÄ KIIHDYTÄESSÄ MIETTIÄ ETTÄ ONKO KONE JO NOIN VÄLJÄ HAAAAA


    • Hosbodar_taas

      Vatimoottoria käy turmelukseen, kun takavetopenari häviää kiihduytyksissä paljon halvemmalle etuvetoiselle!
      Onks kokemusta nykyaikaisesta etuvedosta, häh!?
      Nostetaas ylös, ettei totuus unohtuisi valehtelevan kriitikon paskanjauhannan alle.

    • Auton_ostaja

      Tämä ei kriitikolle kelpaa totuudeksi, vaan on väännettävä omia totuuksia.
      Kuka lienee tuo omituisia juttuja suoltava kriitikko? Mitä sanoo laki hänen perättömistä väitteistään?

    Ketjusta on poistettu 22 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1878
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1818
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      118
      1799
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      70
      1577
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1246
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1132
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1128
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe