Vihreät pikkuhiljaa järkiintymässä

Järkiintymistäkö

Vihreiden uudessa periaateohjelmassa on ydinvoimasta seuraava teksti: "Ilmastonmuutoksen torjumiseksi Vihreät suhtautuvat avoimesti kaikkeen vähäpäästöisen ja ympäristöystävällisen teknologian tutkimukseen ja kehittämiseen. Viimeisimmät Suomessa tehdyt ydinvoimahankkeet ovat olleet hitaita ja ongelmallisia. Sellaisia emme halua lisää."

Ei kovin myötäsukainen mutta iso muutos aiempaan kantaan, joka suhtautui aika ehdottoman kielteisesti ydinvoimaan. Näyttää siltä, että fundamentalistit ovat jäämässä vähemmistöön vihreissä, ja ilmastokysymys nousee ohi ydinvoimakysymyksen.

11

897

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kaikkihan ne on järkiintymässä. Ydinvoima on liian kallis ja aivan liian vaarallinen. Eikä siitä edes saa turvallista.

    • järkihoi

      Aivan kaikki vihreät eivät ole tolloja. Joukossa on muutamia järkevästikin ajattelevia.

      https://www.tekniikkatalous.fi/tekniikka/energia/vihreat-vastustavat-ydinvoimaa-vai-vastustavatko-sittenkaan-ydinvoima-on-merkittavin-paastottoman-energian-lahde-6672605

      "Vihreiden Helsingin kaupunginvaltuutettu, diplomi-insinööri Atte Harjanne ja piraattipuolueen kaupunginvaltuutettu fysiikan tohtori Petrus Pennanen ottavat tämän päivän painetussa Tekniikka&Taloudessa julkaistavassa mielipidekirjoituksessa voimakkaasti kantaa ydinvoiman puolesta.

      "Ydinvoimaa ei kannata haudata vaihtoehtona vain vahvojen lukkiutuneiden mielikuvien takia", he kirjoittavat. "Parhaimmillaan päästötön ja turvallinen ydinenergia on todellista clean techiä."

      Harjanteen kanta on tasan päinvastainen kuin puolueen virallinen linja. Se on edelleen jyrkästi ydinvoimaa vastaan."

      • Antti_Kalevi

        Johan vuosia sitten Soininvaara ja Tynkkynen esittivät järkeviä kommentteja ydinvoiman puolesta ja muutama fiksu on ollut ainakin hiljaa aiheesta. Suomen sijainti maapallolla pakottaa ajattelemaan tosiasiat huomioiden ja viiimeisimmät heräämiset sai kylmä vuoden 2016 tammikuu aikaan. Myös EU.n co2 päästöohjelma ohjaa heitäkin.


      • Tammikuu_2016
        Antti_Kalevi kirjoitti:

        Johan vuosia sitten Soininvaara ja Tynkkynen esittivät järkeviä kommentteja ydinvoiman puolesta ja muutama fiksu on ollut ainakin hiljaa aiheesta. Suomen sijainti maapallolla pakottaa ajattelemaan tosiasiat huomioiden ja viiimeisimmät heräämiset sai kylmä vuoden 2016 tammikuu aikaan. Myös EU.n co2 päästöohjelma ohjaa heitäkin.

        Nuo yllämainitut ex kansanedustajat voisivat opastaa vihertrollille Suomen sähköntuotannon käytännön todellisuutta, koska he ovat päässeet sen näkemään. Vihreiden valheiden oikaisu täällä tympii, mutta pakko on oikoa, ettei valheellinen väite jää elämään.


      • Huoltovarmuus

        Nuoret vihreät ymmärsivät taannoin ydinvoiman tarpeellisuuden kun muuta luotettavaa tuotantoa ei ollut tilalle. Kun vielä fossiilisit tullaan kieltämään vuosikymmenten aikana lähes kokonaan ja tuontikin ollut runsasta niin kyllä he siitä ymmärsivät tosiasiat.


      • Anonyymi
        Huoltovarmuus kirjoitti:

        Nuoret vihreät ymmärsivät taannoin ydinvoiman tarpeellisuuden kun muuta luotettavaa tuotantoa ei ollut tilalle. Kun vielä fossiilisit tullaan kieltämään vuosikymmenten aikana lähes kokonaan ja tuontikin ollut runsasta niin kyllä he siitä ymmärsivät tosiasiat.

        Nyt 4 vuotta myöhemmin tuo on toteutunut fakta, Vihreät hyväksyy ydinvoiman. Nähtävästi ydinvoiman avulla korvattava fossiilisten tuotanto sai viimeisetkin jäärät järkiintymään, mutta kauan se kesti.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Lopulta Ville Niinistökin myönsi että taisi tulla mentyä vähän kuin huutosakin mukana.

      Siperia opettaa. Nyt tulee sillekin sanonnalle uusia ulottuvuuksia.

      Mutta nyt voi parantaa sitä vihreää aatetta ainakin meillä suomessa jos ei myös muualla. Ydinvoima mahtuu mukaan, kun tutkii tiukalla seulalla faktat. Kylmät tosiasiat hyödyistä ilmastolle.

    • Anonyymi

      Muualta lainattua

      "Energiapulan uhkaama Eurooppa odottaa kauhun vallassa tulevaa talvea. Talven opetus tulee olemaan niin kova, että vihreä ajattelu menettää vuosikymmenien aikana ankaralla kampanjoinnilla saavuttamansa hegemonian molemmin puolin Atlanttia, ennustelee lääketieteen tohtori Mikko Paunio."

      "Mikko Paunio kertoo kirjoittaneensa vuodesta 1989 lähtien energiapoliittisia kannanottoja ydinenergian puolesta säteilyhygieniaan perehtyneenä epidemiologina. Hänen mukaansa vihreä sota alkoi 1980-luvun alussa ydinvoiman vastaisella offensiivilla, jossa vihreät ottivat aseekseen tieteellisesti kyseenalaiset säteilyhysteriaa lietsovat väittämät."

      "Kun ydinvoiman tulevaisuuden näkymät oli lännessä tuhottu, kampanjointi jatkui menestyksellisesti fossiilienergian vastaisella tuhoamissodalla, jossa alarmististen tutkijoiden ja valtamedian avulla lietsottiin nuorten keskuudessa hysteriaa kärventyvästä planeetasta. Nyt lännen johtavat poliitikot uskovat vankkumattomasti energiatalouden ”vihreän siirtymän” välttämättömyyteen."

    • Anonyymi

      Tammikuu 2016 opetti sähköntuotannosta vastaaville paljon ja nyt vihreät hitaimpina myös ymmärtävät todellisuuden kylmyyden. Tarvittiin sota Ukrainassa ja energiakriisi Euroopassa että kaikki tajuavat että vakaata tuotantoa tarvitaan, ettei olla sattumatuotannon varassa liikaa.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6283
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4016
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      263
      2436
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1960
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1423
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1316
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1087
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1060
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1006
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      981
    Aihe