Se Thaimaa-poikien luola onkin Buddha-luostari

Ryntäys-ensi-kesänä

Thaimaalaisten jalkapalloilijapoikien ansaksi muuttunut Tham Luangin luola ei olekaan mikään tavallinen vuorenonkalo. Siellä on alkupäässä valtavia halleja, joissa on Buddha-luostarin näköisiä valaistuja kokonaisuuksia. Täällä sivusto esittelee 639 valokuvalla koko luolaston.
https://www.tripadvisor.com/Attraction_Review-g297932-d2641086-Reviews-Tham_Khao_Luang_Cave-Phetchaburi_Phetchaburi_Province.html

Alkupäässä luolastoa olisi edelleen turvallista olla tälläkin hetkellä. Jostakin syystä jalkapallopojat etenivät kuitenkin peräti 4 km syvyyteen sakka luolan sisälle, kun rankkasade ja tulva yllätti.

22

482

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tuskinpa_sentään

      Tuskinpa sentään neljän kilometrin syvyyteen.

      • Taas-piste-nusija

        No onko oikea ilmaisu että neljän kilometrin pituuteen menivät? Ihan normaalia kielenkäyttöä sanoa että mennään 4 km syvälle, vaikka metsään.


    • eisamaluola

      Tää luola sijaitsee Phetchaburissa eli aivan eri paikassa kuin jalkapalloilijoiden luola, joka taas on aivan pohjoisessa Chiang Raissa, lähellä Myanmarin rajaa.
      Tällainen asia nyt kerää trollaajiakin, outoa kyllä.

    • kusetusta.homma

      Mistä niille riittää siellä happea?

      • ehkö

        varmaan sieltä mistä vesikin tulee.


      • Näin.Kirjoitettiin

        Hapesta ei luolassa kuulemma ole pulaa koska luolan kiviaines on huokoista kalkkikiveä, ja sen vuoksi ilman happipitoisuus pysyy siellä riittävänä.


    • nyttarkkanakunporkkana

      Aloituksesi on huu-haata , ainakin MTV:n uutisten mukaan luolasto ei ole siellä päinkään minkä linkin laitoit , vaan poikien löytöpaikka näyttä olevan melko lähellä Pattayaa, linkki uutiseen , https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/luolakartta-nayttaa-kuinka-pahassa-paikassa-thaimaalaispojat-todellisuudessa-ovat/6974152#gs.LB719wc

      • tiedänpaikanpattyan

        No mikä on kenenkin mielestä lähellä Pattayaa. Kai sen Suomesta katsoen voi niinkin määritellä.
        Thaimaa on iso maa ja matkaa etelärajalta pohjoisrajalle taitaa tulla parituhatta kilometriä.
        Pattayalta Ching Raihin, jonka lähellä kyseinen luola sijaitsee, etäisyys lienee yli tuhat kilometriä kuitenkin. Eli sellainen Suomen pituus.
        Mutta sanotaan nyt sitten asian helpottamiseksi että siellä se pallopoikien luola on lähellä Mianmarin rajaa, siinä Pattayan pohjoispuolella.


      • eituleriitaatästä
        tiedänpaikanpattyan kirjoitti:

        No mikä on kenenkin mielestä lähellä Pattayaa. Kai sen Suomesta katsoen voi niinkin määritellä.
        Thaimaa on iso maa ja matkaa etelärajalta pohjoisrajalle taitaa tulla parituhatta kilometriä.
        Pattayalta Ching Raihin, jonka lähellä kyseinen luola sijaitsee, etäisyys lienee yli tuhat kilometriä kuitenkin. Eli sellainen Suomen pituus.
        Mutta sanotaan nyt sitten asian helpottamiseksi että siellä se pallopoikien luola on lähellä Mianmarin rajaa, siinä Pattayan pohjoispuolella.

        Olet aivan oikeassa , kommentoin vain aloittaja , joka väittää luolaston olevan jokin Budha temppeli ja sijaitsevan Petsaburissa , joka muuten sijaitsee lähellä Hua hiniä .


    • rakennusukko

      Joo, mutta kyllä ovat pelastajat uusavuttomia. Eikö nyt hittolainen osata hitsata alumiini levystä veden pitävää kapselia joka sisällä on led-valot ja happilaitteet.
      Pelastettava uitetaan kapselissa vettä täynnä olevien tunnelin osien läpi.
      Luulisi ettei tuollaisen sukellusveneen tekeminen yhtä päivää pitempään kestä kun ei sen tarvitse suuria vedenpaineita kestää.

      • Toivotaan

        Hyvä ajatus uimataidottoman saati sukelluskokemusta omaamattomien kannalta mutta tiettävästi matkalla on ahtaita paikkoja joihin kapseli saattaa jumittua. Itse olisin massiivisten vedenpumppausten kannalla. Siellä tuskin on mitään yli-inhimillisen suuria vesimääriä, otetaan vaikka skaalaukseksi 4km osuus luolaa jonka poikkipinta on 6m2 niin kuutioita tulee 24000. Erään punavalkosta logoa kantavan konevuokraamon hallilla oli aikanaan uppopumppu jonka kapasiteeti oli 18m3/min joten 24000 kuutiometrin pumppaamiseen menisi laskennallisesti reilu 22 tuntia. Tietenkin tuon tehoinen pumppu on jo painava, muistaakseni tonnin luokkaa eikä 100A sähkökaapelin vetäminen ole mitään kevyttä puuhaa sekään mutta tällaisessa tilanteessa tuskin ylittämätön ongelma. Yksi tällainen pumppu tuskin tilannetta pelastaa,varsikin kun ei ole tietoja todellisista vesimääristä mutta mutta ehkä näistä aika-ja teholukemista voi hiukan hahmottaa mihin on mahdollisuuksia. Toivotaan että mosuunisateet vielä siirtyvät


      • Leikkipumput

        Samaa vedenpumppausta ehdotin itse jo toisessa ketjussa. Kertoisivat sen virtaaman määrän, että paljonko vettä tulee luolaan minuutissa lisää. Pumppausfirmat osaavat antaa arvion että millaiset pumput pitää paikalle toimittaa, että veden pinta alkaa laskea vauhdilla.

        Nää on niin naurettavia nämä pumput, millä siellä muka yritetään luolaa tyhjentää.
        https://tinyurl.com/ybo6h4ba

        Tuollaisten lapsellisten, palokunnalta lainattujen lutkuttimien kanssa menetetty 4 vuorokautta jo aikaa. Uutta monsuunia lupaillaan lauantaiksi, ja perjantaina muka sukeltamalla pelastetaan. Kova sade voi alkaa silti jo huomenna. Olisi pitänyt pumpata raivokkaasti nämä 4..5 päivää.

        Vähän epäilen sitä sukellushommaa, ensimmäinen uimataidoton poika kun saa paniikin ja kuolee, niin tämä ratkaisuvaihtoehto loppuu siihen.


      • Rakennusukko:
        Siellä välillä on tiukempia kohtia joista pienin on alle 38cm leveydeltään. Valitettavasti "sukellusveneesi" ei mahtuisi vastaavasta lävitse ja jos se olisi ollut vaihtoehto, sitä olisi käytetty.


    • Linkolankannattaja

      Nyt ne niitä alkaa uittamaan pois luolasta. Tässä pitää olla sekin mielessä kaikilla, että yksikin ihminen vähemmän maapallolla, on luonnon etu. Ilmastonmuutoksen torjumiseksi on tehtävä kaikki mahdollinen. Minkähän kokoinen hiilijalanjälki tulee tästä pelastusoperaatiosta? Kyllä hiiltä vapautuu ilmakehään yhtä jalkapallon pelaajaa kohti paljon tässä tapauksessa. Miksi näistä asioista ei uutisoida?

    • Linkolankannattaja

      Tämän asian takia on lennätetty sukeltajia Thaimaahan ympäri maailman. Pumput pumppaavat koko ajan ja kaikki energia saadaan polttomooottoreista. Hiilipäästöt ovat niin suuret, että Suomessa pitää siirtyä pois vesivessoista välittömästi. Myös kerrostaloasunnossa. On täyttä hulluutta puhdistaa Päijänteen vettä ja huuhdella sillä vessoja Helsingissä. Puhdistus ja veden siirto kuluttaa järjettömästi energiaa. Ja sitten sillä huuhdotaan stadilaisen pökäleitä! Tämän on loputtava heti, että saamme kuitattua luolapoikien pelastuksesta tulleet päästöt. Helsinkiläisen on opittava siihen, että joka asunnossa ei ole vessaa ja suihkua. Vain niin voimme torjua peruuttamattoman ilmastonmuutoksen. Ja siksi muutos pitää alkaa Helsingistä, koska siellä on eniten ihmisiä Suomessa.

    • Tomppelg

      Millä hitolla se joukkue alunperin pääsi sinne missä nyt on? Uusien uutisten mukaan matkalla on paikkoja joiden läpi täytyy väkisin ahtautua eikä happipullotkaan mahdu, ja sellainen jyrkänne jossa tarvitaan kiipeilyvarusteet. Vaikuttaa muuten todellakin vähän uusavuttomalta noi veden pumppausyritykset. Vakavissaanko ne pumppaa tollaisilla kusiruiskuilla mitä kuvassa näkyy? Putketkin kesämökin pihasaunan paksuusluokkaa.

    • Mökkihöpsö

      Pojat saa hyvät korvaukset. Valtio maksaa jokaiselle 1 miljoona bht.

      • RAUHAEINATOLLE

        Thaimaassa on äärioikeistolainen VEROPARATIISI-valtionjohto ja kuningasta ei saa arvostella.

        SANANVAPAUKSIA KARSITAAN PIMEYDEN YTIMESSÄ.


    • Taikamaanpojat

      Koko homma kusetusta. Miten ne olisi voineet mahtua paikkaan, josta eivät nyt pääse toiseen suuntaan. Ja miksi ne meni sinne luolan perälle sadetta pakoon, jos kerran pois tulo matkaakaan ei tartte sukeltaa kuin parissa kohtaa. Idiootteja kaikki. Nyt sieltä onkin jo saatu ulos muutamassa tunnissa jo puolet, eli kuusi. Loput varmaan tulee perästä ite. Kun eivät jaksa enää kykkiä luolassa. Varmasti joku huijaus jolla saadaan kehitysapu rahaa Suomesta. Ja Suomessa nostetaan veroja.

    • VALTAKUNNANOIKEUS

      Koko tuo Thaimaa-show, on Usa:n hyökkäysliiton ja Thaimaan veroparatiisi-valtionjohdon NÄYTÖS. Usa:n hyökkäysliitto yrittää laajentua itään, myös Thaimaan kautta, kuten Suomen.

      Suomessa vastaava näytös, on Aro-Janetski VALEOIKEUDENKÄYNTI, joka on naton järjestämä.

      https://www.youtube.com/watch?v=0F_gIWF0Oic

      Siinä ovat muka vastakkain, kaksi natottajaa, Usanisti-äärioikeistolaista. Että sellainen natonäytös.

      Älkää uskoko enää mitään, mitä Nato-Yle uutisoi, tai muut porvarimediat Suomessa. Ne ovat nykyisin täysin naton määräyksen alla ja NATOMEDIOITA.

      Ennen vanhaan, kun Suomen Sotaveteraanien ja Lottien parhaimmisto, vielä eli, rauha myös elossa oleville heille, niin tuollaista toimintaa,

      mitä Usa:n hyökkäysliitto, esim. Pohjoisen veroparatiisisaamelaisten kanssa, Suomeen hyökätessään tekee, yhdessä äärioikeistolaisten veroparatiisiporvareiden kanssa, sanottaisiin KANSAN- JA MAANPETOKSIKSI.

    • näinse.vaan.on

      miksi ihmisten täytyy yleensäkin survoa itsensä joka paikkaan mistä ei pääse pois jonkun luonnonilmiön tapahduttua.
      Kauko-idässähän ei olekaan ollut ennen tietoa sadekausista, yllätyksenäkö tuli sateet.
      Valtio sulkekoon ristikoilla moiset tunnelit.

    • PEACENONATORAUHA

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1515
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1164
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      85
      1080
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      986
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      579
      961
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      907
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      872
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      832
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      664
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      630
    Aihe