Ajatuksia tuuli- ja aurinkovoimaoimauskosta

ärsyttää

Usko on tietoa vahvempi voima ihmisen sisällä. Edes vääräksi todistettu tieto ei vähennä uskoa. Vaikka kaikki faktatieto osoittaisi uskomukset vääräksi, niin uskossa elävä pyrkii vahvistamaan uskoaan yhä lisää etsimällä uskoaan tukevaa materiaalia. Varmaankin osittaakseen itse olevansa oikeassa.

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/08/16/valheenpaljastaja-miksi-ihmiset-uskovat-vaaraksi-todistettuun-tietoon

Täällä käyty keskustelu käy tästä erittäin hyvästä esimerkistä. Jos ihminen uskoo hyvin vahvasti, että tuuli- ja aurinkovoima ovat kaikkivoipia ja edustavat pelastusta (vrt. taivas) ja, että ydinvoima on se on paha, joka johtaa kadotukseen (vrt. helvetti), niin minkäänlainen todistelu siitä, että hän on mahdollisesti väärässä, ei näytä horjuttavan hänen uskoaan.

Uskoon liittyy myös eri tavalla uskovien (vrt. pakanoiden) käännyttäminen omaan uskoon. Tämä on se ärsyttävin piirre täällä käytävässä keskustelussa. Jatkuvan tuputtamisen seurauksena keskustelu muuttuu jankkaamiseksi, jota en ainakaan minä jaksa seurata.

Olisiko mahdollista, että henkilö, joka tuntee pistoksia sisällään, käyttäisi edes pientä lähdekritiikkiä linkatessaan tänne tuuli- ja aurinkoenergiasta kertovaa materiaalia ja valmistautuisi myös itse asialliseen keskusteluun avaamissaan säikeissä. Jos joku yrittää osoittaa jonkun uutisen olevan huuhaata, niin mieluiten lukisin aloittajan omat perustelut, miksi se ei sitä olisi. Paskanjauhannaksi tai mutinaksi toteaminen osoittaa vain ylimielisyyttä toisia keskustelijoita kohtaan. Tuskin kukaan myöskään haluaa saada vastaukseksi sivukaupalla lisää linkkejä, joista sitten pitäisi itse lähteä metsästämään, mitä keskustelukumppani mahdollisesti tarkoittaa.

Jokainen uskokoon, mihin haluaa ja olkoon vahva uskossaan, mutta lopettakaa jo vihdoin tämä tuputtaminen.

41

755

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • spegeln

      Uskovaisten kanssa väittely on sama kuin yrittäisi pelata shakkia pulun kanssa. - Se kaataa nappulat, paskoo pitkin lautaa ja lopuksi vielä lentää laumansa luokse ja väittää voittaneensa.

      • taisosua

        Osuko ja uppos?


    • NiinSeOnn

      Ylimielinen asenne ja se, että luulee olevansa muita parempi on tosiaan harmittava piirre. Myös se on totta, että uskovaisten kanssa ei kannata väitellä. He eivät näkökantojaan muuta, vaikka tosiasiat kertoisivat mitää tahansa.

    • ToinenTotuus

      Pidän fanaattisuutta eräänä kaikkein vaarallisimpana ihmisyhteisöä tuhoavana asenteena.

      Fanaatikko kokee, että olen innostunut, nyt näen oikein, taistelen totuuden puolesta valhetta vastaan. Jumala on nyt puhunut minulle. Olen ensimmäistä kertaa elämässäni todella vakuuttunut jostakin asiasta. Epävarmuus on nyt poissa. Vihdoinkin näen selvästi ja tiedän mitä tahdon. Minun ei enää tarvitse olla neuvoton ja sekava. Näen kirkkaasti. Juuri näin on jokaisen järkevän ihmisen toimittava.

      • Rauha12

        Harmillista vaan, kun fanaattisuus kaventaa näkökenttää niin, ettei enää näe ympärilleen. Jokaisen olisi joskus hyvä tarkistaa asenteitaan, ettei kävisi niin, että ympäristö alkaa pitämään hölmönä.



    • Paskan jauhajat: yrittäkää opetella puhumaan palstan aiheesta.

      Tiedoksi @Suomi24 @Aller

    • JaskanJauhantaa

      Ja kukahan on tämä sivistynyt joka meitä ohjeistaa "paskan jauhamisella"?
      Mikä ihmeen taipumus ihmisellä on sanoa kommentteja paskanjauhamiseksi jos itse ei omaa mitään, siis ei mitään oikeaa kokemusta energiamuotojen hyödyntämisessä?
      Kannattaisiko hieman puhdistaa kielenkäyttöään ettei muodostuisi palstalle osaamattomaksi ja sivistymättömäsi koska niin voi käydä!

    • helenasd

      Ihan hyviä ajatuksia. Valitettavasti vaan huonosti näyttää menevän perille. Täällä olisi kaikilla kivempaa, jos asioihin ei suhtauduttaisi niin fanaattisesti ja ihan oikeasti myös kuunneltaisiin toisia.

      Tuollainen fanaattinen tuputtaminen on jo ajat sitten kääntynyt tuulivoimaa vastaan. Määrällä kun ei voi korvata laatua.

    • aaamen

      "Mitsubishi Motors, Hitachi ja alankomaalainen energiayhtiö Engie"
      Aika lyhyt lista mutta nämäkään eivät ole asialla pelastaakseen maailman.
      Ne ovat liikeyrityksiä ja toimivat tuottaakseen voittoa.
      Se mihin ne uskovat on että ne voivat tehdä tulosta vetoamalla ihmisten syyllisyydentuntoon heidän itsensä aiheuttamaksi esitetyn maailmaa uhkaavan katastrofin korjaamiseksi.
      Ja ne jotka tuntevat olevansa viattomampia, hekin haluavat antaa panoksensa ja siten vahvistaa omaa hyvän ihmisen mielikuvaansa.
      Esitetyt ratkaisut ("sähköautoista apu") eivät johda minkään kulutuksen tai päästöjen vähenemiseen vaan niiden lisäämiseen.

      • järjetöntätouhua

        Niinpä. Todellinen uusiutuvan energian ydin näyttääkin olevan siinä, että kaikki uusiutuvana markkinoitava tähtää energiankulutuksen kasvuun. - Ei kulutuksen pienentämiseen tai säästämiseen.

        Esim. Tuulivoima on nykymuodossaan vain lisä nykyiseen energiantuotantokapasiteettiin. Sillä kun ei voi satunnaisuutensa takia korvata mitään. En voi millään käsittää, että yhteiskunnan varoin tuetaan näi järjetöntä toimintaa.


      • barrikaadeille

        Tarkoitus on siis vain jääräpäisesti ylläpitää nykyinen tuhlaileva jatkuvan globaalin talouskasvun ideologia? Uusi rahakas bisneskin avautuu uusiintuvien energiatuotantovälineitten valmistuksessa ja myynnissä.

        Nyt sen näenkin: Konttilaivaston megalomaaninen ralli halpatuontimaista kehittyneisiin maihin jatkuu ja kaikki paikallinen energiankulutukselta pieni tavaroiden ja ruuantuotanto painetaan pienen väestöosan nopean mutta lyhytaikaisen hyödyn takia alas.


      • järjetöntätouhua

        Itse toivoisin , että keskusteltaisiin enemmän energian säästämisestä lisärakentamisen sijaan. Uusiutuvilla tekniikoilla voisi olla siinä sijansa esim. yksittäisen rakennusten lisäenergianlähteinä, mutta näiden jättivoimaloiden rakentamisessa ei näytä olevan järkeä kenenkään muun kuin energiayhtiön ja voimalavalmistajien kannalta. Pienen maan pitäisi elää nuukasti ja käyttää rahat järkevästi.


      • barrikaadeille kirjoitti:

        Tarkoitus on siis vain jääräpäisesti ylläpitää nykyinen tuhlaileva jatkuvan globaalin talouskasvun ideologia? Uusi rahakas bisneskin avautuu uusiintuvien energiatuotantovälineitten valmistuksessa ja myynnissä.

        Nyt sen näenkin: Konttilaivaston megalomaaninen ralli halpatuontimaista kehittyneisiin maihin jatkuu ja kaikki paikallinen energiankulutukselta pieni tavaroiden ja ruuantuotanto painetaan pienen väestöosan nopean mutta lyhytaikaisen hyödyn takia alas.

        Ydinvoima on jollain tavoin talouskasvu-ideologian viimeinen ilmentymä: aiheutetaan omille jälkeläisille ongelmia, joita meillä ei ollut, ihan vain taloudellisin perustein ja valtion tukemana. Ilman ydinvastuulakiin kirjattua tukea ydinvoimalle ei Suomessa olisi yhtään ydinvoimalaa.

        Moni valtio tempoilee irti ydinvoimasta, harva onnistuu. He ovat ymmärtännet, että ydinvoima on väärää teknologia sähköntuotantoon.
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/14772521/vaaraa-teknologiaa


    • Tämän keskustelun otsikko suorastaan kehottaa paskanjauhantaab:

      "Ajatuksia tuuli- ja aurinkovoimaoimauskosta"

      Ehkäpä aloittja ei sitten muuhun pysty.

      • olet_onneton_luuseri

        Sinä ainakin olet erinomainen paskanjauhaja. Muuhunhan sinusta ei olekaan.


      • olet_onneton_luuseri kirjoitti:

        Sinä ainakin olet erinomainen paskanjauhaja. Muuhunhan sinusta ei olekaan.

        osaat jo matkia. Hienoa.


    • usko.vai.tieto
      • Mitä ne aurinkosähköuskovaiset ovat? Luulin että Isä Aurinkoinen on jo pilvien päällä aurinkoa ihailemassa.

        Kysymyksessä lienee kuitenkin silkka paskan jauhaminen. Sen verran uskonasioista jokeltavat pikku paaperot ymmärtää uusiutuvasta energiasta.

        Valvojilla saisi olla keskustelujen aiheesta olla yhtä tiukka kontrolli kuin Fennovoiman ydinvoimalahanketta koskevissa keskusteluissa: edes selkeää faktatietoa ei saa esittää, jos se voidaan tulkita Fennovoimalle epämieluisaksi. Sen aiheen keskustelujen poistot menee kyllä vielä Sääntömafian piikkiin, mutta epäilen vahvasti, että siinä asiassa valvojat toimivat annettujen ohjeiden mukaisesti.

        Tiedoksi @Suomi24 @Aller


    • Aloittaja mutisee aurinkouskonnosta ja vääräksi todistetusta tiedosta :D

      Taitaa uskoa että aurinko on vääräuskoisten energianlähde.

      • painu

        Oma tekstisi on mutinaa. Aloitus on hyvä ja asiallinen. Ei tämä ole sinun palstasi yksistään.


    • nähty-on

      "Kysymyksessä lienee kuitenkin silkka paskan jauhaminen. Sen verran uskonasioista jokeltavat pikku paaperot ymmärtää uusiutuvasta energiasta." mökeltää Stuxnet.
      Nimim. Stuxnetin tietämys ja ymmärtämys uusiutuvasta energiasta on punnittu ja köykäiseksi havaittu. Kyseisen nimimerkin tietämys perustuu ainostaan omaa uskontoa tukeviin linkityksiin aina uudelleen ja uudelleen vailla minkäänlaista lähdekritiikkiä. Huomatessaan jotuvansa alakynteen Stuxnet alkaa mollaamaan ja nimittelnmään toisia keskustelijoita, kuten ylläoleva esimerkki osoittaa, ikäänkuin asia sillä muuksi muuttuisi.

      • niinonnähty

        On tullut hyvin selväksi, että tuuli- ja aurinkohömpältä puuttuu pohja. Sitä kaupataan pelkästään tunnepohjalta vailla pienintäkään järkisyytä.

        Aikansa mennään näillä, mutta pikkuhiljaa kaikkien on myönnettävä tosiasiat.


    • Aloittaja:

      "Usko on tietoa vahvempi voima ihmisen sisällä. Edes vääräksi todistettu tieto ei vähennä uskoa. "

      Onko totuuden torvelta liikaa vaadittu, että tarkentaa mutinaansa
      " Edes vääräksi todistettu tieto ei vähennä uskoa"
      jollain esimerkillä? Vai estääkö uskosi sellaisen esittämisen?

    • töött

      -ydinjätteissäkin lie vielä paljon voimaa jos joku firma loisi pakkauksia niille kestävän kehityksen nimissä sellaisia pakkauksia että kestävät muutaman tuhannen vuotta ..... maailmanyrskytesssä
      luonto.ihmiset ja eläimetkään eivät kestä niitä kaikenmaailman myrkkyjäkään voimakkaan säteilyn ohessa ja vaikuttaessa tuhovoimaisuudessaan taustalla
      - en pidä ihan täysin oikeana menettelynä sitäkään yhteiskunnassa että vanhuksilta ja vajaakuntoisilta huijataan varat riskialttiisiin sijoituksiin .

    • Aloittaja mutisee jotain kummallist aurinkouskonnosta ja vääräksi todistetusta tiedosta :D

      Taitaa uskoa että aurinko on vääräuskoisten energianlähde :D

      Onkohan tuoltakin jesuiitalta liikaa vaadittu, että tarkentaisi tätä mutinaansa esimerkillä:
      " Edes vääräksi todistettu tieto ei vähennä uskoa"

      ?
      ;)

    • Sotilaspassendaaleri

      paskinta: fossiiliset
      huonoa: fissio
      hyvää: uusiutuva

      Koska tuota hyvää ei vielä kestävällä/järkevällä/tehokkaalla tavalla saada kylliksi, on tarpeen käyttää huonoa vaihtoehtoa, jottei jouduta käyttämään paskinta vaihtoehtoa.

      • samaamieltä

        Asia on just näin.

        Valitettavasti näille ydinvoimapelkoisille imaston lämpeneminen ei ole todellinen ongelma, koska kieltävät ainoan hiilivapaan energianlähteen, jolla olisi oikeasti jotain merkitystä lämpenemisen torjunnassa.


    Ketjusta on poistettu 16 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      271
      2636
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      73
      1431
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      41
      1421
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      23
      1179
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1154
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1153
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      48
      1146
    8. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      9
      1131
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      46
      1083
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      9
      1063
    Aihe