Amerikkalainen unelma maailman herruudesta

Tältä kesältä saamme todennäköisesti huolestuttavan katovuoden – ravinnosta, jota myös kaupunkilaiset tarvitsevat. ”Maalla on (niin) mukavaa” [1 -sanotaan, mutta eipä se aina todellisuutta ole, kun leivästäkin jää maajussille neljä prosenttia sen kaupunkilaishinnasta.

Miten tämä ”Maalla on niin mukavaa … ” sitten liittyy amerikkalaiseen ihannekulttuuriin, jossa kulutus, kasvuhoenta ja maailman kurissa pitäminen - vapauden ja demokratian nimissä - on vakioitunut normi viimeiseltä noin 100 vuodelta.

Amerikkalainen ihanne, vapaus ja demokratian kriisi [2 sai osin juurensa jo orjuuden aikakaudesta. Yhdysvaltoihin rahdattiin orjia Afrikasta merkittävät määrät – epäonnisten mustien päätyessä mereen raakileina/ hyödyttöminä – haiden ravinnoksi. Vapaus syntyi, kun orjuus lakkautettiin – se muuten tapahtui myöhemmin kuin Venäjän maaorjuus – lainmuutoksena.

US on sulatusuuni, jossa vain reilu 300 vuotinen uuskulttuuri kovana yrittämisenä, intiaanien syrjäyttämisenä ja valkoisen ylivallan ilmentymänä nosti Yhdysvallat kiistattomaksi maailman valtiaaksi koko 1900 -luvun ajaksi – jatkuen vielä noin vuoteen 2022 asti.

Tänään Yhdysvaltoja johtaa ensimmäinen suoramedian edustaja – suoran kansalaisaktivismin prototyyppi [3 – presidentti Donald Trump, joka purkaa aiempia paineitaan, kun hän ei ole ollut todellinen miljardööri, vain miljonääri – isän armoitettujen kiinteistöliiketoimien auttamana.

Trump on twiittari numero yksi, joka aloitti suoran kansalaismedian, ollen siinä tuotekehittäjä, joka loi myös vastapainoksi faktantarkastajat ja hillittömän media-ajojahdin – noitavainot [4 – väitteillä Venäjän presidentinvaaleihin sekaantumisesta ja tuon väitteen jatkuvana pinnalla pitona – toistaiseksi ainakin – ilman todisteita.

Miten tuo kaikki ylläoleva liittyy itse otsikkoon – paljonkin!

Amerikkalainen unelma perustuu vapaaseen kuluttamiseen ja se merkitsee tähän saakka valtiomahdin omaa varmennusta saada raaka-aineet, energia ja työvoima – alkaen aikanaan orjuuttamisesta – maailmalta halpaan/ puoli-ilmaiseen hintaan. Kaikki tämä johti siihen, että USA' sta tuli kumulatiivisesti maailman saastuttavin ympäristöongelmien aiheuttaja [Kuva 1.] – varsinkin per capita laskennassa. Yhdysvallat on sotilasmahdin lisäksi kulutusmahti. ---

--- Helsingin Sanomat: Ja taas kulutusjuhlitaan! [allekirjoittaneen otiskointi]
~ https://www.hs.fi/talous/art-2000005781710.html -

Yhdysvaltain taloudella menee nyt lujaa – HS kysyi vauraassa Pohjois-Washingtonissa ihmisiltä, paljonko he käyttävät rahaa shoppailuun ja ketä he kiittävät talouskasvusta -HS otsikko
Lukijakommentti - Ilkka Luoma 7.8.2018 - 8:55
Näin valtiossa, jonka kumulatiivinen ympäristöjalanjälki on maailman suurin. US on kulutusjuhlan suurmarkkina, joka on syönyt muiden riisikupilta vuosikymmenet. Amerikkalaisten kulutusvoima tiukan oikeudenmukaisesti on suhdeluku 0,326/7,6 (v. 2017). Vastaava intialaisten luku olisi 1,35/7,6!
Lihaa amerikkalaiset syövät vuodessa per capita noin 130 kiloa ja intialaiset noin viisi [5 - ero on monille jopa järkytys. Miten amerikkalainen kokee maailmanlaajuisen oikeudenmukaisuuden? Mikä antaa oikeuden puuttua muiden itsenäisten valtioiden omiin sisäisiin asioihin, ja kurittaa liki jatkuvilla sodilla - kaukana US' n omilta rajoilta?


Amerikkalainen unelma - kulutusjuhla edellytti/ edellyttää jatkuvaa raaka-aine-, tavara- ja energiavirtaa maailmalta

US piti ja pitää yllä voimakasta vaikuttamisen hegemoniaa vauraalla ulkomaankaupan tuontitoiminnalla, sillä siitä muodostui/ muodostuu myös tarvittaessa oiva kiristysase, jos ette tee näin – emme osta teiltä ja päälle päätteeksi laitamme pakotteet, joihin kytkemme myös muutkin valtiot – uhkauksella, että jos myytte esimerkiksi Iranille, emme osta teiltäkään mitään! [E.

Tämä ulkomaankaupan tuontimalli vaikuttajana toimi ja toimii hyvin, ja näin amerikkalainen sotakone – NATOn ainaissotilasjohtajana sai maaperää kaikkialle maailmaan – lukuisine sotilastukikohtineen. Keino tämäkin, jolla ylläpidetään amerikkalaista unelmaa – kuluttamisesta.

On laskettu amerikkalaisen kodin tavaran paljoutta ja päädytty jossain tutkimuksessa [6 niinkin suureen lukuun kuin 250 000 esinettä per keskiarvokotitalous! Pitää paikkansa tai sitten ei. Jokainen voi mennä vaikkapa kylpyhuoneeseensa tai keittiöönsä ja laskea jokaisen esineen – pienenkin, … se siitä.


Jatkuu

34

296

  Vastaukset

  • Pienemmässä mittakaavassa suomalaiset mellastavat hegemonian tavoittelussa Venäjän Karjalassa. Nyt vielä maksetaan Venäjälle rajayhteistyöstä, että päästäisiin Karjalan puuhun ja muuhun käsiksi.
   Kymmeniä miljoonia euroja maksetaan siitä, että päästään ryöstöretkelle.
   Tällä suomalaiset ja EU yrittävät korruptoida rehellisiä venäläisiä virkamiehiä.
   Onko nämä suomalaisten uusimmat Mainilan laukaukset?

   Historiaa väärennetään pyrkimyksenä saada karjalaiset nousemaan hallitustaan vastaan. Sandarmohin joukkohautaa kauhistellaan, vaikka venäläinen virallinen tutkimus on osoittanut, että siihen on haudattu 10.000 suomalaisten tappamaa puna-armeijan vangittua sotilasta.

   Venäjällä kansa kasvatetaan rakastamaan rauhaa kuten aikaisemmin NL:ssakin.

   • ”Tällä suomalaiset ja EU yrittävät korruptoida rehellisiä venäläisiä virkamiehiä.”

    Vitun trolli. Ilman näyttöä syyttelet Suomea, joka on maailman vähiten korruptoitunut maa

    Ryssälandia on läpimätä ja täysin korruptoitunut. Puolustusbudjetista suurin osa menee korruptioon ja pahin varas on Vladimir Putler: hän on varastanut omaisuutensa Venäjän kansalta. Silti puskaryssät rakastaa sitä

    Ryssäläinen historiankirjoitus väittää Krimin kuuluvan ryssälle vaikka se on Ukrainaa


   • Putinonvaras kirjoitti:

    ”Tällä suomalaiset ja EU yrittävät korruptoida rehellisiä venäläisiä virkamiehiä.”

    Vitun trolli. Ilman näyttöä syyttelet Suomea, joka on maailman vähiten korruptoitunut maa

    Ryssälandia on läpimätä ja täysin korruptoitunut. Puolustusbudjetista suurin osa menee korruptioon ja pahin varas on Vladimir Putler: hän on varastanut omaisuutensa Venäjän kansalta. Silti puskaryssät rakastaa sitä

    Ryssäläinen historiankirjoitus väittää Krimin kuuluvan ryssälle vaikka se on Ukrainaa

    Komeaa kommunikointia, olisi siinä äitee ylpeä pojastaan.


  • [2
   ...
   Yhdysvaltain liittovaltion velka on tähtitieteellinen!

   Liki vuosittain US-kongressi riitelee siitä [7, että nostetaanko liittovaltion velanottokattoa. Joka kerta se päätetään nostaa ja pyörät jälleen pyörivät. Jo pelkästään Kiinalle US-liittovaltio on velkaa muhkeat yli 1 000 miljardia US-dollaria – vaihtovelkakirjalainoina.
   Tuon liittovaltiovelan ansiosta US voi harjoittaa massiivista vaikuttamispolitiikkaa (mutta ei oman valtion kehittämispolitiikkaa?) maailmalle muita valtioita vastaan – muun muassa kauppasotakiristämisellä. Tässä ”sodassa” Kiina korjaa voiton, jos sitä voitoksi voidaan kutsua – me elämme jo kiinalaisten vuosisataa! [Kuva 2.]
   [E Iran-pakotteet saattavat vaikeuttaa myös suomalaisyritysten kauppaa – ”Vaikutukset voivat olla hurjat” -HS Otsikko
   ~ https://www.hs.fi/talous/art-2000005783342.html -

   Lukijakommentti: Ilkka Luoma 7.8.2019 - 21:23
   Tässä oiva esimerkki miten US käyttää kiristystä myös kolmansiin valtioihin: Trump sanoo, ”että se, joka käy kauppaa Iranin kanssa, ei käy sitten kauppaa Yhdysvaltojen kanssa”. Tämän tyyppisen kiristyksen Suomessa muistaa erinomaisesti Rauma-Repolan eläköitynyt vuorineuvos Tauno Matomäki, kun USA Cocomin [8 säännöksin kielsi silloista Rauma-Repolaa toimittamasta syvänmeren sukelluspalloja Neuvostoliittoon.
   Iranin osalta US on nyt yksin kauppa- ja pakotesodassaan. Kiina kerää hedelmät, ja on odotettavissa, että BRICS-maat saavat Iranista uuden jäsenen.

   Maailmanvalta

   1400 -luvulla Kiina oli maailman suurin merivalta, ollen myös väkirikkain valtio ja vaikuttavin yhteiskunta – keisari Zhu Di' n aikana (1390 – 1420) [9, jolloin hänen luottoamiraalit [Muun muassa Zheng He [10] purjehtivat maailman suurimmilla laivoilla, jopa 200 metrisillä (?) dzonkeilla armadoissa, joissa oli tuhansia meri- ja kauppamiehiä kuin sotilaitakin, näyttävyyden nimissä – maailman meriä, mielikuvituksellisesti jopa ympäri maapallon [Menzies [11] – varmat todisteet ovat kiinalaisten Afrikkaan ulottuvista matkoista – Australiaan ja Intiaan.

   Entä nyt kun Kiina on jälleen maailman suurin ja on ulottanut kauppalonkeronsa kaikkialle – ollen kansantaloudeltaan suurin [12 (bkt/ppp) ja on luonut jo käsitteen, jossa Kiinan yhteiskuntajärjestys ja -järjestelmä ovat jo vientituotteita … vaihtuuko maailmannapa, vai saammeko duopolin, kun EU' kin [13 askaroi omin ideaalitavoittein, joiden aika kyllä tulee (vääjäämättä!), mutta ei ehkä vielä?

   Sotilaallinen kyky

   US on maailman sotinein valtio, ja sen hyökkäysvoiman vuosittaisten ylläpitokulujen ollen myös maailman suurinta luokkaa, kuten sen asekauppa maailmalle.
   Amerikkalainen unelma on pysynyt voimissaan sotilaallisten kykyjen turvin.

   US käy aika-ajoin pyydettynä, luvalla ja luvatta kurittamassa myös itsenäisiä valtioita [EE, jos se kokee vapauden, demokratian ja ihmisoikeuksien olevan uhattuina – kaunista, eikö?

   [EE – verranto idästä … 10 vuotta sitten alkoi viiden päivän sota Georgiassa – HS:n kirjeenvaihtaja kierteli kriisialueella kolme viikkoa: ”Sodan merkki oli se, että tiellä oli liian hiljaista” -HS Otsikko
   ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005783394.html -

   Lukijakommentti: Ilkka Luoma 8.8.2018 - 6:35
   Pontta ja hyväksyntää Venäjän toimille antoi aiempi ulkoa sekaannuttu Serbian USAF pommitukset - aina Belgradiin saakka, jossa amerikkalaiset sotavoimat sotkeutuivat kaukaa Atlantin takaa Kosovon kapinallistoimiin ilman mitään kansainvälistä mandaattia [14.

   ...
   Jatkuu

   • SekoperseLuoma ansaitsee ruplia ja juaneita trollaamalla samaa paskaa mitä 20 kertaa aiemminkin

    Eikö löydy ääliöille oikeaa lääkitystä


   • vituntrolli kirjoitti:

    SekoperseLuoma ansaitsee ruplia ja juaneita trollaamalla samaa paskaa mitä 20 kertaa aiemminkin

    Eikö löydy ääliöille oikeaa lääkitystä

    Kaikki kotona? Paineita? Paljonkin huolia?


   • Alatyylistä huolimatta Vituntrolli on oikeassa :
    Luoman propaganda toistaa itseään ja linkkeinä on vanhempaa propagandaa.


   • Luojan.luoma kirjoitti:

    Alatyylistä huolimatta Vituntrolli on oikeassa :
    Luoman propaganda toistaa itseään ja linkkeinä on vanhempaa propagandaa.

    Katkeroitunut?


   • vituntrolli kirjoitti:

    SekoperseLuoma ansaitsee ruplia ja juaneita trollaamalla samaa paskaa mitä 20 kertaa aiemminkin

    Eikö löydy ääliöille oikeaa lääkitystä

    Sairaan kommentti. Aihe oli tuolla rapakon takana!


   • vituntrolli kirjoitti:

    SekoperseLuoma ansaitsee ruplia ja juaneita trollaamalla samaa paskaa mitä 20 kertaa aiemminkin

    Eikö löydy ääliöille oikeaa lääkitystä

    Onpas täällä katkeraa sävytystä. Miksi?


  • [3


   EKSTRA – Unelmasta kuluttaa – yhä enemmän ja yhä nopeammin
   Jo kahden asteen lämpeneminen voi käynnistää vaarallisen ketjureaktion ilmastossa, varoittavat tutkijat kauhuskenaariossaan -HS Otsikko
   ~ https://www.hs.fi/tiede/art-2000005783300.html -
   Lukijakommentti: Ilkka Luoma 7.8.2018 - 21:44
   Venuksessa on tapahtunut superkasvihuoneilmiö. Marsissa taas ilmakehä karkasi avaruuteen ja vesi pakeni maan alle - jääksi? Jokainen voi miettiä kuinka monen miljoonan vuoden hiilivedyiksi kätkeytyneet biomassat me poltimme liikkeeksi ja lämmöksi - öljynä, maakaasuna ja kivihiilenä, ja vain 150 vuodessa.
   Siis paljon puskimme varastoitunutta hiilidioksidia ilmakehän kautta biosfäärilliseen kiertoon, kun muistamme hiilidioksidin pitkäkestoisesti ilmakehäkaasuksi - 50-120 vuoden viipymällä. Niin, missä mennään itseään ja tavaroitaan paikasta toiseen ja takaisin siirtelevä ihmiskunta?


   Viitteet:
   [1 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2006/03/kasvun-loputtua-palaamme-juurillemme.html -
   [2 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/10/demokratian-kriisi-ja-vastuullinen.html -
   [2 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2010/01/demokratia-ja-ihmisoikeudet-ajassa-ja.html -
   [3 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/02/trumpmedia.html -
   [4 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/07/noitavaino-ja-iii-maailmansotaa.html -
   [5 ~ https://www.is.fi/ruokala/uutiset/art-2000000503757.html -
   [6 ~ https://www.hs.fi/koti/art-2000005653935.html - ”Tavallisessa suomalaisessa kodissa on 30 000–50 000 tavaraa” -HS otsikosta
   [7 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/02/velka-syo-huomista-etukateen.html -
   [8 ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/CoCom -
   [9 ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Yongle – (s. 1360 – k. 1424)
   .
   [10 ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Zheng_He -
   [11 ~ http://tampub.uta.fi/handle/10024/80772 – Gavin Menzies – ”Kun Kiina löysi maailman”
   [12 ~ https://www.talouselama.fi/uutiset/kiinasta-maailman-suurin-talous-vuonna-2017/7f6eacbd-6293-39ab-a230-6c86c078d4c5 -
   [13 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/06/onko-eu-suurvalta-ja-onko-pallo-hukassa.html -
   [14 ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000003871510.html - ”Pekka Visuri: Nato ja Yhdysvallat Kosovon sodan suurimmat konnat” -HS-otsikointi
   [14 ~ http://vanha.verkkouutiset.fi/arkisto/Arkisto_2000/24.maaliskuu/visu1200.htm - ”Visuri: Kosovon sota oli varoittava esimerkki NATO:lle ” -Verkkouutiset

   .
   The END

  • Trolli-Luoma on kopioinut propagandansa englanninkielisiltä sivuilta ja kääntänyt me tietokoneella suomeksi.
   Huolimattomuuttaan - tyypillistä Luomaan tapaiselle moninkertaiselle rattijuopolle - trolli on unohtanut englanninkielisiä genetiivejä tekstiin kuten ” keisari Zhu Di' n ”.

  • Nykyinen amerikkalainen unelma on lähinnä sitä miten pysyt hengissä etkä joudu poliisin ampumaksi. YouTubesta löytyvien poliisi väkivaltavideoiden määrä on jo niin suuri, ettet pysty niitä kaikkia koko elämäsi aikana katsomaan. Mitä tapahtui amerikkalaiselle unelmalle ja mitä tapahtui suomelle eu:n myötä? Ovatko asiat menneet parempaan suuntaan maassamme? Eivät ole.

   • Montako JT poliisivideoita olet katsonut? 5? 10?


   • Tylyä, mutta totta!


   • Ammu ensin, keskustele sitten.


  • Kuinka suuri osa kulutuksesta on turhaa? Pelastuuko ihmiskunta, kun jokainen minimoi kulutuksensa? Miksi kulutuksesta huolissaan olevat eivät vaihda elämäntapaansa aikaan ennen öljyä?

   • Ennen ravinnon perässä piti juosta … monin osin olemme vielä "kivikaudella". Nyt ape tulee Alepan kylmätiskistä.


   • Kerro Luoma millä maksat Alepassa? Ethän ole ollut töissä yli 20 vuoteen?


   • Miksei loselukka vastaa?


  • Näyttää palstalla olevan taas dosetin hukanneet paikalla

  • Löytyi 24-historiasta upea teksti, joka sopii tähän ajankohtaan kuin nenä päähän!

  • Luoma osasi ennustaa erinomaisesti. Tuo aloitus on vuoden takaa!

  • Lukaisin nuo kaikki linkit - tuli täysi olo, sain enemmän uutta tietoa kuin pitkiin aikoihin! Suosittelen!

  • Millä oikeudella ja mandaatilla USA on maailmanpoliisi - sotimassa liki jatkuvasti ja aina muiden mailla.

  • USA on maailman sotinein kansakunta - viimeiseltä 150 vuodelta!

  • Nyt jenkki tappoi isis-johtaja Baghdadin

   • US ottaa roolikseen tappaa terroristeja - näin elävät koston kierre sekä syyn ja seurauksen lait

    ISIS syntyi mitä todennäköisimmin US-hyökkäyksen seurauksena Irakiin 2003. Tuolloin US välillisesti eliminoi Irakin sinällään laillisen johtajan - Saddam Husseinin. Näin Husseinin hyvin ylläpitämä vankka armeija ja sen johtajat jäivät "heitteille" ja virattomiksi - ei osattu nähdä toimettomuuden aiheuttamaa tapahtumasarjaa, josta ISIS sai syntysanansa.

    Näin voimme todeta Yhdysvaltojen itse osaltansa synnyttäneen ISIS-terrorijärjestön, jota vastaan oli sitten taisteltava mitä moninaisimmin keinoin - muun muassa kurdien avulla Syyriassa. Molempiin maihin, niin Irakiin kuin Syyriaan US hyökkäsi ilman mitään kansainvälisen yhteisön lupaa ja mandaattia. Syyrian pakolaisaallot ovat täällä EU-Euroopassa hyvin hankalaksi koettu ilmiö.

    Saddamin teloituksen jälkeen Irak vaipui kaaokseen ja oli US-miehityksessä yli 10 vuotta. Nyt uudestaan Irak on vaipumassa mielenosoitusten ja mellakoiden osalta kaaokseen - ei ole jäljellä Saddamin kovaa kuria ja järjestyksen ylläpitoa.

    Seuraavana oli vuorossa Libya vuonna 2011, jonne USAF hyökkäsi raskain ilmapommituksin; täyttä US-motiivia hyökkäykselle ei ole, ainakaan läntisessä laatumediassa esitetty. Se tiedetään, että Suomen silloinen ulkoministeri, kokoomuslainen Alexander Stubb haikaili Suomen ilmavoimien Hornettien lähettämisestä Libyan taivaalle ja sekin tiedetään, että US invaasio Libyaan välillisesti eliminoi Libyan laillisen ja itsevaltaisen johtajan Muammar Gaddafin. Tämän järjestyksen ylläpitäjän teloitus ajoi myös Libyan kaaokseen ja nykyään pakolaisaaltojen erääksi lähtömaaksi - kohden EU-Eurooppaa.

    Vuonna 2013 US CIA aloitti salaisen Syyrian laittomien kapinallisten aseistamisen ja samalla tuolloinen US-presidentti Barack Obama antoi ohjeet Libyan laillisen johtajan Bashar al-Assadin eliminoimiseksi Libyan johtajuudesta. Myöhemmin uusi US-presidentti Donald Trump peruutti CIA-aseistamisohjelman ja myös al-Assadin eliminoimistavoitteen. Venäjä oli tullut kutsutusti mukaan vuonna 2015. US on edelleen Syyriassa - ja ilman mitään kansainvälisen yhteisön lupaa tai mandaattia.

    US erikoisjoukot kävivät tappamassa al-Qaidan johtajan Osama bin Ladenin, koska hänen tiedettiin olleen osallisena 9/11-terrori-iskussa. Al-Qaida on osoittanut nyt heräämisen merkkejä ja sen yksi koti - Afganistan on edelleen sisäisen väkivallan kourissa ja US sen alueella sotakoneineen vieläpä niin, että "kriisinhallinnan" muuttuessa Nato-operaatioksi on siellä mukana myös suomalaiset sotilaat - konfliktin osapuolena! Afganistanin toinen ulkoinen sota on US' n osalta kestänyt jo pidempään kuin kuuluisa tv-sota Vietnam, josta US vetäytyi kansakuntansa vaateesta - turhana sotana, joka otti yli miljoonalta hengen, joukossa 50 000 amerikkalaista sotilasta.

    Nyt läntinen media väittää, että US kävi tappamassa Trumpin salaisesta käskystä myös ISIS-johtajan - mystisen Abu Bakr al-Baghdadin. ISIS on henkitoreissaan - järjestäytyneenä ja vankileireillä muun muassa kymmenkunnan suomalaisen kanssa, joille on syntynyt kolmisenkymmentä lasta. Nyt jää nähtäväksi miten totuudenmukainen tuo al-Baghdadin tappo on - Osamankin osalta kerrottiin vain, että ruumiin tuhkat siroteltiin mereen tuntemattomaan paikkaan - US-lentotukialukselta. Venäjäkin kertoi, että al-Baghdadi olisi jo aiemmin tapettu?

    Millaisia seurauksia kostonkierteenä voi syntyä näistä terroristien tappajaisista? Sille me emme mahda mitään, että niin bin Ladenilla kuin al-Baghdadilla on myös kannattajansa. Olisiko tässä syytä perehtyä nyt tarkoin syyn ja seurauksen lakeihin ja tutkia miksi al-Qaida ja ISIS-syntyivät ja mikä on niiden todellinen tavoite ja miksi?


  • USA on maailman suurin velallinen ja kuluttaa velaksi. Tuo paljon puhuttu maailmanpoliisin tehtäväkin käy kalliiksi kun sotia ei voitetakkaan etätyönä.
   Euroopassakin USAlla on paljon sotavoimia jotka käyvät kalliiksi amerikkalaisille veronmaksajille. Trum on kehittänyt oman taktiikkansa asialle: maksa tai lähdemme pois.
   Sotilasmenot ja sotateollisuus onkin ainoa joka pelaa suurilla panoksilla ja on yksi velanoton syy. Mitä hyötyä?
   Jos joku uskaltaa pienentää sotateollisuuden voittoja ja rahanjakoa sille . Onko kauan hengissä?

  • Erinomainen aloitus ja tuo viimeisin ISIS-johtajan tappamisoperaatio vain kruunaa tuon maailman herruuden!

  • Tässä on raju juttu - miksi USA tappaa maailmalla?

  • Amerikkalainen unelma näyttää olevan ääriliikejohtajien tappaminen - niin Obama kuin Trumpukka kisaavat kumpi oli ylväämpi kun päästivät ilmat pihalle niin Osamasta kuin al-Baghdadista ... hautasivat molemmat mereen - tuntemattomaan paikkaan - Ovatkohan oikeasti tapetut?

  Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Korona: Kunta jätti sairaat vanhukset heitteille TAAS!!!

   Kuusamon kunta on ilmeisesti päättänyt jättää koronakriisissä riskiryhmään kuuluvat liikuntarajoitteiset vanhukset ilman ruokaa. Kunta on sopinut ett
   Kuusamo
   46
   2346
  2. Kuolleisuus onkin kääntynyt päinvastoin laskuun korona kriisissä

   Kokonaiskuolleisuus kääntyikin koronan vuoksi kovaan laskuun USA:ssa USA:n kokonaiskuolleisuuteen koronaviruksella on sen sijaan ollut päinvastainen
   Pandemiat
   24
   2262
  3. Ihmisjahti Kotkassa

   Mitä ammuskelua enkeleiden kerholla oli? Villikka ja Kasila etsinnässä?
   Kotka
   34
   1422
  4. Stockmann konkurssiin ?

   Korona vei asiakkaat. Ensin kuitenkin hakeudutaan yrityssaneeraukseen. Viimeinen sammuttaa valot.
   Maailman menoa
   40
   614