Aihinen hämmästeli 2000-lukulaisen naisen...

...aiheuttamia ruokakustannuksia:

https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/692901-ruokaan-menee-800-ekk-huippukokki-hammastyi-kovasta-summasta-mutta-onko-se-paljon


"Kokin silmään pistää ensimmäisenä se, että perheessä syödään paljon valmisruokaa, vähän vihanneksia ja helppoja välipaloja kuten vanukkaita.

Melissa sanoo laittavansa lapsilleen aamulla valmisruokaa ja syövänsä itse esimerkiksi kaupan paistopisteeltä haetun lihapasteijan. Illalla perhe syö päivälliseksi yleensä pastaa ja jauhelihaa ja iltapalaksi eineksiä."

"Huippukokin mielipide on, että ruokailutottumuksia muuttamalla perhe söisi terveellisemmin ja myös rahaa säästyisi. Aihinen kummeksuu tietoa siitä, että perheellä kuluu ruokaan 800 euroa kuussa."


Olis vaan Aihinenkin lueskellut sinkut-palstaa niin ei olisi tarvinnut yllättyä ollenkaan.

Oikeastaan onkin ihan hyvä juttu 2000-lukulaisten naisten harjoittama hypergamia, eihän niiden kanssa persaukinen voi elää jos ajatellaan että "pakolliset" kulut on suurinpiirtein seuraavanlaiset:

Ruoka: 12 x 800e = 9600e/v

Lomamatkat (2 x vuodessa, mielellään kauas) : min. 5000e/v

Asumiskulut: min. 1000e/kk jos aikoo joskus oikeasti omistaa naisen vaatiman (=ylisuuri, uudehko) talon/huoneiston = 12000e/v

9600e 5000e 12000e = 26600e

Tuossa oli siis vain "pakolliset" erilaisiin ylläreihin ja jos haluaa vähän säästää pahan päivän varalle varmaan pitäisi tulla putsina vielä vähintään kymppitonni tuon päälle eli siis putsia pitää tienata 36 600/v. ainakin, bruttotuloina se tarkoittaa että pitää tulla semmoinen 60 000e/v vähintään vuodessa, joka vuosi ja taukoamatta ilman lepotaukoja. Ei ole varaa työttömyysjaksoihin eikä pidempiin sairasteluihin.

Mitä sitten saa mies palkioksi taukoamattomasta raadannasta? Naisen joka ei osaa varmaan edes vettä keittää, semmoisen jota pitää jatkuvasti viedä ulos syömään. Kotona ei ole koskaan kunnollista lämmintä ruokaa odottamassa.

On sentään 2000-luvun naisissakin poikkeuksia, Kasimir puhuu asiaa:

https://www.is.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000005783200.html?ref=rss

"On mieletöntä, kun kotona on tehty ruokaa, kun tulee illalla kotiin. Se on arvokasta. Ja on ihanaa, jos toisella on syttynyt kipinä ruoanlaittoon."

7

203

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nainen39vee

      Niin, siis yhtä henkilöä kohden tuo summa tarkoittaa alle 7 euroa /päivä. Minusta se ei ole mitenkään erityisen iso summa. Sehän riippuu siitä, mitä syö. Jos sen saman summan käyttäisi terveellisempiin ruokiin kuin tuo esimerkkiperhe, niin tuntuisiko se silloin suurelta summalta?

      Siitä olen samaa mieltä, että kyseinen ruokavalio ei ole terveellinen eikä varmaan kulinaristisestikaan ajateltuna kovin miellyttävä. Mutta toisaalta... useinhan just epäterveelliset vaihtoehdot ovat niitä halvimpia. Vanukas saattaa olla jopa halvempi kuin vastaavan energiamäärän sisältämä hedelmäsalaatti. Ja esim. jugurtissa kaikkein kallein vaihtoehto taitaa olla sokeroimaton maustamaton jugurtti. 100% ruisleipä on aina kalliimpaa kuin vehnää sisältävä ruisleipä. Ja se, jos syö paljon salaatteja ja hedelmiä, nostaa kyllä ruokakustannuksia. Joten eivät isot ruokakustannukset automaattisesti kerro siitä, että syötäisiin huonosti. Ja toisaalta tuo pasta ja jauheliha käsittääkseni on niin halpaa, että sen luulisi kompensoivan valmisruokien hintaa. Minusta vaikuttaa siltä, että nuo ruokakustannukset syntyvät jostain muusta. Voihan siihen 150 euroon /viikko silti pyrkiä, en sillä sano.

      • On oikeasti aika kovat ruokakulut viikkotasolla, 150 on ihan realistinen tavoite.


      • Niin mutta tuossa oli v armaan vaan mitä kauppaan menee, ulkona syömisiin noilla menee varmaan vähintään saman verran kun mamma pitää päästä viikonloppuisin ulos syömään kun on koko viikon seisonut mikron edessä lämmittämässä valmiseineksiä.

        No noista terveellisten ruokien hinnoista olet varmaan oikeassa mutta ei niin hirveitä maksa kuitenkaan . Jokatapauksessa ei näytä 2000-luvun naisella tekevän mitään, sen lisäksi ettei se leivo ei osaa edes perusruokaa laittaa.


      • Harmaaritari kirjoitti:

        Niin mutta tuossa oli v armaan vaan mitä kauppaan menee, ulkona syömisiin noilla menee varmaan vähintään saman verran kun mamma pitää päästä viikonloppuisin ulos syömään kun on koko viikon seisonut mikron edessä lämmittämässä valmiseineksiä.

        No noista terveellisten ruokien hinnoista olet varmaan oikeassa mutta ei niin hirveitä maksa kuitenkaan . Jokatapauksessa ei näytä 2000-luvun naisella tekevän mitään, sen lisäksi ettei se leivo ei osaa edes perusruokaa laittaa.

        Terveellinen ruoka ei ole kallista, jos osaa käyttää veistä ja liettä. Mutta pride-kansa kokoaa sateenkaarensa prisman salaattilaarista hintaan 15euroa/kilo. Oikeasti sillä hinnalla sieltä kannattaa hakea vain katkaravut;D


      • Nainen39vee
        scrg kirjoitti:

        Terveellinen ruoka ei ole kallista, jos osaa käyttää veistä ja liettä. Mutta pride-kansa kokoaa sateenkaarensa prisman salaattilaarista hintaan 15euroa/kilo. Oikeasti sillä hinnalla sieltä kannattaa hakea vain katkaravut;D

        Aina ei ole veistä ja liettä saatavilla. Esim. matkoilla just tuollaiset on käteviä. Ja jos pitää kiireessä ostaa jotain ruokaa, niin onhan tuo terveellisempi vaihtoehto kuin joku hodari.


    • Kaisanoasaa

      Minulla menee 800 euroa 4-5 kuukautta. Enkä syö valmisruokaa.

    • Kaikysyäsaa

      Miten mies on kelpuuttanut tuollaisen naisen joka ei osaa kokata.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      90
      3940
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      3742
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      605
      3738
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      14
      2383
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      72
      2332
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      328
      1995
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      124
      1976
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      187
      1816
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      28
      1489
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1382
    Aihe