Me Too'ta naistenkin toimesta

Ikuinen_ihmettelijä

On hyvä, että Me Too -kampanjan kautta ne miehet - jotka ovat häirinneet naisia - saavat tuomionsa.

Haluan nostaa esille muutaman kokemani tapauksen myös naisten toteuttamina vain muistuttaakseni siitä, että kampanja ja sen julkisuuteen tuoma arvokeskustelu koskee molempia sukupuolia. Uskon, että häiritseviä miehiä löytyy naisia enemmän, noin päin se varmasti on yleisempää.

On pakko sanoa, että koin ne kaikki itse tilanteessa vaivaantuneena, osan jälkeenpäin hieman imartelevinakin, mutta yhteenkään niihin en olisi halunnut lähteä enkä lähtenytkään mukaan. Minusta ne olivat sopimattomia johtuen joko paikasta, tilanteesta, auktoriteettiasemasta tai iästä. Jokin tapauksista olisi voinut tapahtua sopivammin baari-iltana ja mennä läpi flirttinä, mutta osasta taas oli saanut aikaan isompaakin haloota. Kuvitelkaa, jos tekijänä seuraavissa olisi ollut mies naisen sijaan, ne olisivat ehkä saaneet vakavamman vastaanoton:

1. 15-vuotiaana olin TET-harjoittelussa graafisessa suunnittelutoimistossa, firman noin kolmekymppinen naistyöntekijä toteaa yhtenä hiljaisena iltapäivänä, kutsuen minua ensin nimeltä:
"Tiedätkö, minulla tekisi mieli jotain, mitä tässä ei kehtaa sanoa."
Olin tuossa iässä sanaton, onneksi toinen toimistossa työskennellyt mies kuuli sen ja sanoi vitsikkäästi:
"Hyvä, että mainitsit siitä hänelle nuorempana, näin vanha mies kun ei enää jaksaisikaan."
Tuosta ei nyt mitään jäänyt hampaankoloon, jäin vain miettimään, että ollaankohan mainosalalla vähän avoimempia. Vihjailua tuossa ikäasetelmassa en näin jälkeenpäin pitäisi tässä sopivana, tuolloin en sitä vielä samalla tavalla tajunnut.

2. 18-vuotiaana olin armeijan sisäänottoa varten tehdyssä terveystarkastuksessa. Tarkastusta teki naispuolinen sairaanhoitaja ja sukupuolielimet olivat yhtenä terveydessä tarkastettavien asioiden listalla. Muussa osassa terveystarkastusta tällä sairaanhoitajalla oli päällään takki ylös asti napitettuna, tässä osassa taas napeista avattuna niin, että hänen rintaliivinsä ja rintansa näkyvät osittain. Minut pyydettiin laskemaan housuni peniksen tarkistusta varten. Hän istui tuolilla, kumartuneena eteenpäin ja veti esinahkani taakse. Hän toisti liikkeen pariin otteeseen ja sanoi kaiken olevan kunnossa, reaktio erektiota koskien on havaittavissa. Tilanne oli outo enkä pitänyt tästä asetelmasta. Olin kuullut kaikenmaailman lusikkatesteistä ennenkin, mutta tässä koin jonkin rajan ylittyneen. Takki olisi saanut pysyä kiinni enkä ole varma, kuuluuko tällainen erektiokyvyn toteaminen mekaanisesti asiaan. Olisiko asiasta kysyminen riittänyt?

3. Aika tarkasti 20 vuoden ikäisenä asioin grillikioskilla. Päivä oli kesäinen ja hiljainen. Luukun avaa ehkä nelissäkymmenissä iältään oleva nainen. Taas tällainen vastaavanlainen rintajuttu. Tervehtiessään oli pukeutuneena normaalisti ylös asti kiinni olevaan paitaan. Käydessään grillin takaosassa ja palatessaan luukulle paidan rintamusosa oli huomattavasti auennut ja hän alkoi nojailla luukulle ottaakseen tilausta. Kyselin hampurilaisista jotain ja myyjä alkoi vielä nuolla huuliaan kertoessaan, mikä niistä on hänen mielestään todella hyvä ja suositeltava. Koin hänen joko vihjailevan jotain tai vain haluavan tuoda esiin viehättävyyttään. Tämä tapaus ei ollut niin räikeä, mutta vastaavan keimailun voisi sijoittaa mielestäni baari-iltaan eikä iltapäiväiselle grillikioskille. Saatan olla vanhanaikainenkin tässä.

4. Parikymmentä ja jotain vuotta olen vanha. Alle 23-vuotta kuitenkin ja otamme osaa muun lapsuusperheeni kanssa isoäidin syntymäpäiville maalla. Kutsuttuna on noin 50-vuotias leskinainen, joka alkaa yhtäkkiä keinutuolissa istuessani hieromaan olkapäitäni ja käsivarsiani. Toteaa, että olkapäissä on jäykkyyttä, mutta oletpa sinä jäntevä ja olisipa hän vähän nuorempi. En vielä tuolloin ollut puolellani varattu. Vieraat nauroivat, minäkin hymähdin kyllä, mutta kuvitelkaapa toisinpäin, jos puolivieras mies olisi yhtäkkiä alkanut hieromaan nuorta näistä hänen pyytämättään, olivatko he vielä nauraneet?

5. Työskentelen toimistossa ja olen jo 33-vuotias. Toimiston noin samanikäinen, naispuolinen työntekijä on avoimesti kertonut työtovereilleen etsivänsä kumppania loppuiäkseen. Jostain syystä hänellä on tapana ohimennessään taputella takapuoltani tai tökätä kylkeeni ja kääntyessäni katsomaan hymyillä vilkutellen. Naurahdan välillä tilanteessa, mutta en flirttailakseni vaan yllättyneenä, en nimittäin yleensä nähnyt hänen lähestyvän takaapäin tai odottanut tällaista. Käytös loppuu automaattisesti, kun hän löysi miehen ja onneksi löysikin. Hän oli oikein viehättävä nainen, mutta minä puolellani jo sitoutunut, hänkin tiesi sen. Tämän ja paikan vuoksi - toimisto, jossa ihmisiä ympärillä - en kokenut sitä sopivana enkä miellyttävänä.

Nyt osa miehistä sanoisi, että olisit vain onnellinen. Ymmärrän tätäkin näkökulmaa, mutta itse en kokenut näitä mukavina ja eritoten tilanteeseen sopivina kokemuksina. Jossain muussa yhteyksissä olisin osan kohdallani hyväksynyt.

40

603

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Totuus-esille

      Kampanjan pitäisikin olla nimeltään She-too, koska totuus on oikeasti näin.

      • mantoo

        Metoon ohessa on ollut jo iät ja ajat myös mantoo- kampanja.

        Seksuaalisesta väkivallasta puhuttaessa olisi hyvä pitää lapsiin ja alaikäisiin kohdistuva aikuisten harjoittama väkivalta ihan omana eri keskustelunaan. Tämä siksi koska lapsiin ja alaikäisiin kohdistuvan seksuaalisen väkivallan kohdalla sukupuolella ei ole yhtä suurta merkitystä kuin aikuisten maailmassa. Lapset ja teinit joutuvat aikuisten seksuaalisen väkivallan kohteiksi sukupuolesta aikalailla riippumatta. Myös aikuiset jotka harjoittavat seksuaalista väkivaltaa lapsia kohtaan ovat kumpaakin sukupuolta.

        Lapsiin ja alaikäisiin kohdistuva ahdistelu on enemmän sukupolvikysymys kuin sukupuolikysymys. Kyse on vanhemman sukupolven nuorempaan sukupolveen kohdistamasta vallankäytöstä jossa iäkkäämpi sukupolvi käyttää iän tuomaa auktoritettiasemaansa ja lasten (nuoremman sukupolven) vanhempaan sukupolveen luontaisesti tuntemaa kunnioitusta ja lojaliteettia hyväkseen. Lapset ovat aika usein aikuisille vain leikkikalun asemassa. Lapselle saa tehdä asioita joita ei tulisi mieleenkään tehdä aikuiselle. Tämä sama dynamiikka säilyy usein koko elämän iäkkäämmän ja nuoremman sukupolven välillä. Hyvä esimerkki tästä asennevammasta oli mm. Pirkko Mannolan taannoinen oksennus jossa hän julkisesti pilkkasi kaupassa näkemänsä itselleen vieraan nuoremman naisen vääränlaista ulkonäköä mukaanluettuna nuoremman naisen "salaista solaa" joka hänen mielestään näkyi liian selvästi. Pervo- Mannola ei taatusti raiskaisi samalla tavalla itseään vanhempaa naista. Iäkkäämpiä sukupolvia tuntuu koskevan ihan erilaiset vapaudet kuin nuorempia. Heillä on sosiaalisten normien mukaan oikeus kohdella nuorempia sukupolvia kuinka loukkaavasti tahansa. Oikeus integriteettiin tuntuu koskevan vain iäkkäämpiä sukupolvia. Kunnioitus sosiaalisten normien mukaan menee vain nuoremmalta vanhemmalle sukupolvelle eikä koskaan toisinpäin.

        Aikuisten maailmassa ahdistelijoita ovat pääasiassa miehet ja kohteita ovat naiset. Sukupuolten välisistä biologisista eroista johtuen miehet eivät usein koe naisten ahdistelua yhtä ahdistavana kuin naiset miesten. Miehet eivät myöskään fyysisistä eroista johtuen joudu kokemaan samanlaista uhkaa naisten heitä ahdistellessa kuin naiset silloin kun mies heitä ahdistelee. Mies on aina puolustuskykyisempi naista vastaan kuin nainen miestä.

        Se että seksuaalisen ahdistelun kohdalla miehillä vaikuttaa olevan kova tarve koko ajan painottaa että naisetkin ahdistelevat miehiä, ei kerro realiteeteista mitään. Esimerkiksi Eduskunnassa tehdyn kyselyn mukaan miehet kokevat siellä enemmän ahdistelua kuin naiset. Jokainen täysipäinen tietää ettei tämä pidä paikaansa. Kyse on miesten asennevammasta mitä tulee seksuaaliseen väkivaltaan suhtautumiseen. Tämä kyselytulos oli eduskunnassa olevien sovinistimiesten protesti ahdistelukeskustelua vastaan. Miehet kokevat ettei naiset saisi ahdistelusta valittaa koska naissukupuolella on velvoite kokea seksuaalinen ahdistelu imartelevana. Se että kun nainen valittaa seksuaalisesta ahdistelusta aiheuttaa välittömän "kyllä naisetkin ahdistelevat" vastareaktion on käytännöllisesti katsoen vain räkimistä naisten naamalle jotka ovat seksuaalista ahdistelua kokeneet. Tämä miesten käyttäytyminen kuvastaa vain sitä kuinka röyhkeä sovinistinen asenne miehillä yleisesti ottaen edelleen on naisia kohtaan.


    • She-too-totta

      Kirjoitat: "Mies on aina puolustuskykyisempi naista vastaan kuin nainen miestä."

      Ei pidä paikkaansa. Kokemuksen mukaan naiset käyttävät nimenomaan hyväkseen miehen humalaa tai muuta puolustukseen kyvtöntä tilaa. Joskus nuoruudessa kokeilin tätä, ja heti kävivät päälle (siis naiset).

      • One-on-one

        entäs kun nainen ahdistelee naista tai mies ahdistelee miestä?

        Vai eikö näin ikinä tapahdu ????


      • mantoo

        On järkyttävää että näin monille seksuaalinen väkivalta on pelkkä saivartelun aihe. Aina kun näitä teidän näsäviisastelijoiden letkautuksia kuulee tulee lähinnä mieleen että toivottavasti joskus koette oikeaa seksuaalista väkivaltaa itse niin pysyisi se turpa rullalla jatkossa.


      • shetoo

        Olet itse näsäviisas saivartelija, etkä tiedä todellisesta elämästä mitään. Kaikki, mikä on naisten tekemää ja todellista, heiteään varjoon. Se on sitä itsesuojelua. Kirjoituksesi on vahingollista, koska se on väärin.


      • Ai_niinkö_siis
        mantoo kirjoitti:

        On järkyttävää että näin monille seksuaalinen väkivalta on pelkkä saivartelun aihe. Aina kun näitä teidän näsäviisastelijoiden letkautuksia kuulee tulee lähinnä mieleen että toivottavasti joskus koette oikeaa seksuaalista väkivaltaa itse niin pysyisi se turpa rullalla jatkossa.

        saivartelen? Olen itse mies, ja minua on sekä naiset ahdistelleet että yksi mies ahdistellut.
        Mutta eihän semmoinen ole mitään. Ainoa oikea ahdistelu on sitä, että mies ahdistelee naista. Ainakin sinun mielestäsi.


      • mantoo
        Ai_niinkö_siis kirjoitti:

        saivartelen? Olen itse mies, ja minua on sekä naiset ahdistelleet että yksi mies ahdistellut.
        Mutta eihän semmoinen ole mitään. Ainoa oikea ahdistelu on sitä, että mies ahdistelee naista. Ainakin sinun mielestäsi.

        Otin itse Pirkko Mannolan esimerkiksi naispuolisesta seksuaalisesta ahdistelijasta. Valitettavasti asia on kuitenkin niin että sukupuolten välisistä biologisista ja myöskin psykoseksuaalisista eroista johtuen seksuaalista väkivaltaa harjoittavat useammin miehet kuin naiset kun puhutaan aikuisten maailmasta. Tästä ei seuraa että naisten harrastamaa ahdistelua vähätellään. Päinvastoin naisten tekemällä seksuaalisella väkivallalla oikein mässäillään juuri siksi koska se on harvinaisempaa kuin miehen tekemä seksuaalinen väkivalta. Julkisessa keskustelussa vaikuttaa melkein siltä kuin naisen tekemä seksuaalinen väkivalta olisi ilon aihe joka kerta kun nainen jää kiinni. Aivan kuin se olisi jonkinlainen riemullinen erävoitto jossakin sukupuolten välisssä sodassa miesten hyväksi. Mikä on todella outo sävy koko tässä seksuaalinen väkivalta- keskustelussa. Kaikesta päätellen seksuaalisen väkivallan vakavuuden ymmärtäminen tuntuu olevan ylivoimaisen vaikea suoritus ihmiskunnalle.

        Tietyt biologiset tosiasiat pistävät eri sukupuolet tässä asiassa eriarvoiseen asemaan eikä se tosiasia sinun ruikutuksellasi siitä miksikään muutu.

        Tietysti sinun maailmassasi varmaan seksiperäistä ihmiskauppaakin pyörittävät naiset jotka huijaavat naiiveja miehiä prostituoiduiksi maailman naisväestön raiskattavaksi. Niin päin se varmaan sitten on sekin kuvio. Ainakin sinun mielestäsi.


      • Siinä_sinulle_mallia
        mantoo kirjoitti:

        Otin itse Pirkko Mannolan esimerkiksi naispuolisesta seksuaalisesta ahdistelijasta. Valitettavasti asia on kuitenkin niin että sukupuolten välisistä biologisista ja myöskin psykoseksuaalisista eroista johtuen seksuaalista väkivaltaa harjoittavat useammin miehet kuin naiset kun puhutaan aikuisten maailmasta. Tästä ei seuraa että naisten harrastamaa ahdistelua vähätellään. Päinvastoin naisten tekemällä seksuaalisella väkivallalla oikein mässäillään juuri siksi koska se on harvinaisempaa kuin miehen tekemä seksuaalinen väkivalta. Julkisessa keskustelussa vaikuttaa melkein siltä kuin naisen tekemä seksuaalinen väkivalta olisi ilon aihe joka kerta kun nainen jää kiinni. Aivan kuin se olisi jonkinlainen riemullinen erävoitto jossakin sukupuolten välisssä sodassa miesten hyväksi. Mikä on todella outo sävy koko tässä seksuaalinen väkivalta- keskustelussa. Kaikesta päätellen seksuaalisen väkivallan vakavuuden ymmärtäminen tuntuu olevan ylivoimaisen vaikea suoritus ihmiskunnalle.

        Tietyt biologiset tosiasiat pistävät eri sukupuolet tässä asiassa eriarvoiseen asemaan eikä se tosiasia sinun ruikutuksellasi siitä miksikään muutu.

        Tietysti sinun maailmassasi varmaan seksiperäistä ihmiskauppaakin pyörittävät naiset jotka huijaavat naiiveja miehiä prostituoiduiksi maailman naisväestön raiskattavaksi. Niin päin se varmaan sitten on sekin kuvio. Ainakin sinun mielestäsi.

        Eihän naiset, eihän ???

        https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005904512.html

        Mutta eihän feministi tämmöisistä mitään perusta.


      • sisälukutaito

      • kyynel
        Siinä_sinulle_mallia kirjoitti:

        Eihän naiset, eihän ???

        https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005904512.html

        Mutta eihän feministi tämmöisistä mitään perusta.

        VAIN mies voi olla uhri. Yhyyyyy. Kaikki lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä koskevat syytökset ovat vääriä. Ja jos nyt vahingossa oman lapsensa inhimillisesti raiskaa niin sekin on ihan inhmillisesti ymmärrettävää koska mies oli tietenkin oman ÄITINSÄ seksuaalisesti hyväksikäyttämä lapsena. Kyllähän nyt jo Salkkaritkin sen meille opetti että vain äidit käyttävät poikiaan seksuaalisesti hyväksi ja vain äitien tekemä seksuaalinen väkivalta poikiaan kohtaan on tabuaihe. Naiset ovat pahoja. Naiset ovat syyllisiä. Oikeastihan insestikin on insesti- isän oman äidin syytä. Eiks nii? Insesti isät ovat ITSE seksuaalisen hyväksikäytön uhreja. Heillä on niiiiiiin traumaattinen menneisyys. Kyllä siinä STOP- ohjelmankin pedofiiliohjaaja saa kyyneleet silmiinsä kun niitä poloisia lapsenraiskaajia siellä eheyttelee yhteiskunnan laskuun. Yhyy. Byää. Parisuhdeväkivaltaakin harrastavat VAIN naiset. Mies on AINA uhri. Ikänä ei ole mitään pahaa tehnyt. Yhyyyyyyyyy.


      • meetoohoro
        Siinä_sinulle_mallia kirjoitti:

        Eihän naiset, eihän ???

        https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005904512.html

        Mutta eihän feministi tämmöisistä mitään perusta.

        Vain naisen mieheen tai poikaan kohdistama väkivalta on vakavaa.

        Miehen naiseen tai tyttöihin kohdistama väkivalta on luonnollista.

        Tämän vuoksi vain miehen tai pojan kokema seksuaalinen väkivalta saa ihmiset myötätunnosta mykkyrälle.

        Kun nainen on väkivallan uhri se on pelkästään äräsyttävää ja hän on meetoohuora.


      • Nii-in_ja
        kyynel kirjoitti:

        VAIN mies voi olla uhri. Yhyyyyy. Kaikki lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä koskevat syytökset ovat vääriä. Ja jos nyt vahingossa oman lapsensa inhimillisesti raiskaa niin sekin on ihan inhmillisesti ymmärrettävää koska mies oli tietenkin oman ÄITINSÄ seksuaalisesti hyväksikäyttämä lapsena. Kyllähän nyt jo Salkkaritkin sen meille opetti että vain äidit käyttävät poikiaan seksuaalisesti hyväksi ja vain äitien tekemä seksuaalinen väkivalta poikiaan kohtaan on tabuaihe. Naiset ovat pahoja. Naiset ovat syyllisiä. Oikeastihan insestikin on insesti- isän oman äidin syytä. Eiks nii? Insesti isät ovat ITSE seksuaalisen hyväksikäytön uhreja. Heillä on niiiiiiin traumaattinen menneisyys. Kyllä siinä STOP- ohjelmankin pedofiiliohjaaja saa kyyneleet silmiinsä kun niitä poloisia lapsenraiskaajia siellä eheyttelee yhteiskunnan laskuun. Yhyy. Byää. Parisuhdeväkivaltaakin harrastavat VAIN naiset. Mies on AINA uhri. Ikänä ei ole mitään pahaa tehnyt. Yhyyyyyyyyy.

        nainenhan ei KOSKAAN EIKÄ MISSÄÄN TILANTEESSA ole syyllinen.


      • kohtuuta.mantoohon
        Nii-in_ja kirjoitti:

        nainenhan ei KOSKAAN EIKÄ MISSÄÄN TILANTEESSA ole syyllinen.

        Mantoo horo siellä vinkuu.

        Mantoo on mennyt liian pitkälle. Ei oo enää mitään kohtuutta tuossa miesten uhriutumisessa. Jatkuvaa naisten turhaa syyllistämistä ja loputtomia vääriä syytöksiä naisia kohtaan.


      • Niinpä_kun

        NAISET ovat AINA pyhimyksiä, ja HEISSÄ EI OLE KOSKAAN MITÄÄN VIKAA!

        Kantasuomalainen keski-ikäinen lihaa syövä heteromies on syyllinen maailman kaikkeen pahaan. Myös Balin tulivuorenpurkauksiin ja tsunameihin.

        Mutta ne tummat somalipojat on niin ihanii kun ne puhuu enklantii...


      • evoluutiokehitys
        Niinpä_kun kirjoitti:

        NAISET ovat AINA pyhimyksiä, ja HEISSÄ EI OLE KOSKAAN MITÄÄN VIKAA!

        Kantasuomalainen keski-ikäinen lihaa syövä heteromies on syyllinen maailman kaikkeen pahaan. Myös Balin tulivuorenpurkauksiin ja tsunameihin.

        Mutta ne tummat somalipojat on niin ihanii kun ne puhuu enklantii...

        Omaa harhaista päänsisältöäsi on tuo saatanan neandertaali.

        Eikä väitteestä tule totta sillä että käyttää paljon versaalikirjaimia.


      • Vaan_kun_ei

        tunnu feministiseen suvakkipäähän uppoavan muu kuin gambialainen mustamakkara.


      • vajakille
        Vaan_kun_ei kirjoitti:

        tunnu feministiseen suvakkipäähän uppoavan muu kuin gambialainen mustamakkara.

        Seksuaalinen väkivalta- palstan nimi ei tarkoita että täällä saa harrastaa seksuaalista väkivaltaa vapaasti. Se tarkoittaa että täällä on tarkoitus keskustella seksuaalisesta väkivallasta.

        Voisit painua jonnekin sovinismi-palstalle aukomaan päätäsi.


      • Tarkoitus_on

        tuoda esiin ahdistelun kaikki näkökulmat. Niitä on enemmän kuin yksi. Ymmärrätkö?


      • no.brain.activity
        Tarkoitus_on kirjoitti:

        tuoda esiin ahdistelun kaikki näkökulmat. Niitä on enemmän kuin yksi. Ymmärrätkö?

        Millä tavalla gambialainen mustamakkara tuo esiin ja mitä näkökulmaa ahdisteluasiaan?


      • Bwana_olla_paha

        Valkoinen mies olla paha.
        Musta mies olla HYVA.
        Valkoinen mies ahdistella. Sika olla.
        Musta mies - vain kulttuuri harjoitta.
        Maa rikastutta. Emo tiineeks laitta. Sossu maksa.


      • voisuaraukkaa
        Bwana_olla_paha kirjoitti:

        Valkoinen mies olla paha.
        Musta mies olla HYVA.
        Valkoinen mies ahdistella. Sika olla.
        Musta mies - vain kulttuuri harjoitta.
        Maa rikastutta. Emo tiineeks laitta. Sossu maksa.

        Minkä takia sinä ajattelet että valkoinen mies olla paha ja musta mies olla hyvä?

        Minä puolestani vihaan sovinisteja ja ahdistelijoita sekä muita perseilijöitä ihan tasa- arvoisesti rotuun tai kansallisuuteen katsomatta. Kaikki yhtä iljettäviä. Ketään ei syrjitä rasistisesti tässä asiassa.


      • mantoo
        mantoo kirjoitti:

        Otin itse Pirkko Mannolan esimerkiksi naispuolisesta seksuaalisesta ahdistelijasta. Valitettavasti asia on kuitenkin niin että sukupuolten välisistä biologisista ja myöskin psykoseksuaalisista eroista johtuen seksuaalista väkivaltaa harjoittavat useammin miehet kuin naiset kun puhutaan aikuisten maailmasta. Tästä ei seuraa että naisten harrastamaa ahdistelua vähätellään. Päinvastoin naisten tekemällä seksuaalisella väkivallalla oikein mässäillään juuri siksi koska se on harvinaisempaa kuin miehen tekemä seksuaalinen väkivalta. Julkisessa keskustelussa vaikuttaa melkein siltä kuin naisen tekemä seksuaalinen väkivalta olisi ilon aihe joka kerta kun nainen jää kiinni. Aivan kuin se olisi jonkinlainen riemullinen erävoitto jossakin sukupuolten välisssä sodassa miesten hyväksi. Mikä on todella outo sävy koko tässä seksuaalinen väkivalta- keskustelussa. Kaikesta päätellen seksuaalisen väkivallan vakavuuden ymmärtäminen tuntuu olevan ylivoimaisen vaikea suoritus ihmiskunnalle.

        Tietyt biologiset tosiasiat pistävät eri sukupuolet tässä asiassa eriarvoiseen asemaan eikä se tosiasia sinun ruikutuksellasi siitä miksikään muutu.

        Tietysti sinun maailmassasi varmaan seksiperäistä ihmiskauppaakin pyörittävät naiset jotka huijaavat naiiveja miehiä prostituoiduiksi maailman naisväestön raiskattavaksi. Niin päin se varmaan sitten on sekin kuvio. Ainakin sinun mielestäsi.

        Tajusin juuri että olen sekoittanut kaksi Pirkkoa toisiinsa. Kyseessä oli Pirkko Arstila, ei Pirkko Mannolla.

        Mannolalle pahoittelut väärästä syytöksestä.


    • naistenkin

      Miksi se, että Suomessa saa suunnatoman mediahuomion ja somekohun aikaiseksi noin kymmenen filmitähdeksi halunnutta naista on ”joutunut” näyttämään tissinsä tai tussunsa ohjaajalle.
      Onko se paljon tärkeämpi asia kuin se, että Suomessa on n. 10 000 naista joiden sukuelimet on silvottu ja jonossa on n. 3000 lisää?
      Voiko ainoa syy olla se, että naiset (äidit) hallitsevat tyttöjen silpomista?
      Mikä on oikeasti iso ja tärkeä epäkohta naisten kohtelussa Suomessa?
      Pelkäävätkö mediat muslimeja niin, että tyttöjen silpomisesta ei uskalleta tehdä edes me toon kokoista kohua?

      • vhn

        Miksi valkoinen suomalainen heteromies ei ole huolestunut suomessa tapahtuvista poikien ympärileikkauksista? Miksi valkoinen heteromies ei pistä kampanjoita pystyyn poikien ympärileikkauksia vastaan ja lopeta ympärileikkauskultturien perinteitä?


      • vhn

        "Mikä on oikeasti iso ja tärkeä epäkohta naisten kohtelussa Suomessa?"

        Iso ja tärkeä epäkohta tyttöjen ja naisten kohtelussa Suomessa on käsitys että valkoinen heterotyttö- ja nainen on vastuussa koko maailman pelastamisesta ja syyllinen kaikkeen siihen mitä ei- valkoiset kolmansien maiden ihmiset tekevät toisilleen. Lisäksi suomalanen valkoinen heteronainen on syyllinen uhriutuneen itsesäälissä piehtaroivan valkoisen heteromiehen itse itselleen aiheuttamiin ongelmiin ja ahdinkoon. Valkoisen heteromiehen joka ei paljon muuta tee kuin puhuu alentuvasti omista naisistaan. Ja sitten ihmettelee kun valkoisella naisella saattaa olla vaikeuksia löytää syytä kunnioittaa valkoista huorittelevaa heteromiestään.

        Se on se valkoinen länsimainen nainen jota uhkaa tulevaisuudessa kaikista suurin vaara. Kriisin tullessa se on se valkoinen länsimainen kuffari tyttö ja nainen jota raiskaavat lopulta sitten sekä omat että vieraat.

        Vai luuletko sinä että joku ylevä oikeauskoinen huivitettu musliminainen on se traagisin uhri kun islam pääsee valtaan? Eikun siis anteeksi, valkoinen heteromies, se se on se Uhrien Uhri.

        Suomalaisten valkoisten heteronaisten pitäisi kiireesti perustaa oma maahanmuuttokriittinen nationalistinen puolue. Nykyiset maahanmuuttokriittiset nationalistiset poliittiset liikkeet eivät aja valkoisen heteronaisen asiaa. Ne ovat itsesäälisen valkoisen heteromiehen asialla joka on keskittynyt uhriutumaan kaiken mahdollisen edessä. Nämä ovat keskittäneet kaiken tarmonsa ja energiansa valkoisen länsimaisen naisen syyttelemiseen siitä ettei me pelasteta ei- valkoisia naisia heidän omilta kulttuureiltaan, ja siitä miten valkoinen länsimainen nainen on syyllinen valkoisen heteromiehen ahdinkoon samaan aikaan kun kaikista suurin nykypäivän uhka kohdistuu nimenomaan valkoiseen länsimaiseen tyttöön ja naiseen.

        Tämä valkoinen heteromies ei todella ole se taho johon tarpeen vaatiessa valkoinen heteronainen voi luottaa. Jonkun pitäisi kiireesti alkaa ajamaan valkoisen naisen asiaa ja se joku on valkoinen nainen itse.


      • Tässä_teille

      • Tässä_sulle
        Tässä_teille kirjoitti:

        hiukan näkemystä:

        https://www.youtube.com/watch?v=LmC2piwvv98

        "Missä helvetissä on ne feministit kun valkoista heteromiestä dumataan?"

        Miten valkoisen heteromiehen dumaaminen kuuluu feministien asialistalle? Se kuuluu valkoisen heteroasiamiehen asialistalle, eikö vain?

        Feminismi on naisasialiike, ei miesasialiike. Se tulee ilmi jo FEMInismi- sanasta.

        Feminismi pohjautuu näkemykseen että tasa- arvo kahden sukupuolen välillä on epätasapainossa siten että nimenomaan naissukupuoli on altavastaajan asemassa, enemmän alistettu, riistetty, epäikeudenmukaisesti kohdeltu, olosuhteiden vuoksitaipuvainen olemaan enemmän riippuvainen miehistä kuin mitä mies on riippuvainen naisesta. Tämän vuoksi feminismi ajaa nimenomaan naisten asiaa. Tämä johtuu monista erilaisista tekijöistä joista yksi on ihan puhtaasti biologiset erot naisen ja miehen välillä.


      • Tässä_sulle
        Tässä_teille kirjoitti:

        hiukan näkemystä:

        https://www.youtube.com/watch?v=LmC2piwvv98

        On surullista miten vaikutuksille alttiit nuorukaiset on manipuloitu uskomaan että on ihan ok paljastella kaikki intiimit yksityisasiat netissä. Ihan yhtä tärkeää kuin on ymmärtää että seksuaalisuus on luonnollista on sen ymmärtäminen että itsensä ja omien intiimirajojensa suojeleminen on myöskin tärkeää. Esim. lapsiin ja nuoriin kohdistuva hyväksikäyttö tapahtuu usein sen tekosyyn varjolla että 'seksuaalisuus on luonnollista'. Nuoria kannustetaan todistelemaan julkisesti että he "ovat sinut seksuaalisuutensa kanssa". Jos yrität pitää seksuaalisuusasiat yksityisasioinasi, sinut leimataan seksuaalisesti kompleksiseksi. Henkilöksi jolla on estoja. Jos et todistele olevasi sinut seksuaalisuutesi kanssa elämöimällä intiimiasioillasi kaikkialla ja koko ajan, sinut leimataan helposti jopa traumatisoituneeksi.

        Ja sitten pääsemmekin näkemään näitä Aleksiparkoja jotka menevät lankaan ja kuvittelevat olevansa jotenkin esimerkillisiä paljastellessaan kaikki yksityisyyden piiriin kuuluvat runkkausasiansa julkisesti. Että "Huomio huomio, katsokaa mulla ei ainakaan ole estoja, mä ainakin olen sinut seksuaalisuuteni kanssa!"

        Mielenterveyshäiriöiden ja vakavimpien mielisairauksienkin taustalla tiedetään olevan lähes poikkeuksetta nimenomaan tällaisten rajojen rikkomista jotka rikkovat ihmisen intimiteettiä. Se voi olla fyysistä mutta se voi olla myös vain esim. julkista häpäisyä, verbaalista, sosiaalista nolaamista joka rikkoo ihmisen integriteettiä yms.

        Nyt kun näemme esim. Aleksin tässä paljastelevan omia seksiasioitaan, näemme juuri sen saman manipulaation tulosta jolla keskenkasvuisia lapsia ja nuoria houkutellaan tulemaan hyväksikäytetyiksi. Esimerkiksi pedofiilien uhrien yksi pahimmista traumoista liittyy yleensä siihen että lapsi on manipuloitu olemaan itse aloitteellinen jolloin lapsesta/alaikäisestä tulee "syyllinen".

        Internetin aikakaudella tällaiset erehdykset joihin naiivit nuoret helposti lankeavat jäävätkin sitten nettiin pyörimään loppuiäksi eikä niitä saa mitenkään pyyhittyä pois jos alkaa kaduttaa manipulaation seurauksena harrastettu julkinen itsensäpaljastelu.

        Kannattaisi nyt todella miettiä kaksi kertaa haluatko sinäkin alkesi oikeasti paljastella kaikki tekorömpsäasiasi. Voi olla että maailma ei välttämättä halua ihan kaikkea edes kuulla.


      • Niinpä_se
        Tässä_sulle kirjoitti:

        "Missä helvetissä on ne feministit kun valkoista heteromiestä dumataan?"

        Miten valkoisen heteromiehen dumaaminen kuuluu feministien asialistalle? Se kuuluu valkoisen heteroasiamiehen asialistalle, eikö vain?

        Feminismi on naisasialiike, ei miesasialiike. Se tulee ilmi jo FEMInismi- sanasta.

        Feminismi pohjautuu näkemykseen että tasa- arvo kahden sukupuolen välillä on epätasapainossa siten että nimenomaan naissukupuoli on altavastaajan asemassa, enemmän alistettu, riistetty, epäikeudenmukaisesti kohdeltu, olosuhteiden vuoksitaipuvainen olemaan enemmän riippuvainen miehistä kuin mitä mies on riippuvainen naisesta. Tämän vuoksi feminismi ajaa nimenomaan naisten asiaa. Tämä johtuu monista erilaisista tekijöistä joista yksi on ihan puhtaasti biologiset erot naisen ja miehen välillä.

        feminismi ei ota tavoitteekseen tasa-arvoa, vaan naisten ylivallan.


      • jankutijank
        Niinpä_se kirjoitti:

        feminismi ei ota tavoitteekseen tasa-arvoa, vaan naisten ylivallan.

        Valehtelija.

        Feminismi lähtee kokemuksesta että kahden sukupuolen välillä vallitsee maailmassa epätasapaino siten että pääasiassa naissukupuoli on altavastaajan asemassa. Feminismin päämäärä on aina ollut ja on jatkossakin pistää tämä epätasapaino tasapainoon. Siihen ei liity käsitystä että naisten pitäisi jyrätä miehet ja tehdä joku sukupuolinen vallankumous ja syrjäyttää miehet kuten esität. Siihen ei liity myöskään tavoitetta että sukupuolten väliset erot pitäisi häivyttää.

        Feminismi ei liity mitenkään LGBT- liikkeen ajamiin asioihin. Se ei liity myöstään rotuiasioihin. Feminismi on naisasialiike. Yksinkertaista, eikö vain.


      • Tasa_arvo_my_ass

        Kirjassaan My Enemy, My Love (1992) Judith Levine tuo esiin, miten miesviha johtaa miesten kohtuuttoman yleistävään leimaamiseen lapsiksi, mammanpojiksi, pettäjiksi, hylkääjiksi, hyväksikäyttäjiksi, pedoiksi, perversseiksi ja tappajiksi.

        Charlotte Haysin mukaan "radikaalifeminismin miesvastaisuus on suodattunut laajalti kulttuurimme ... tämä asenne on niin läpitunkeva, että tuskin enää huomaamme sitä."

        Individualistifeministi Wendy McElroy sanoo, että jotkut feministit ovat määritelleet uudelleen feminismin näkemyksen miehistä "kuuman raivon käännyttyä kylmäksi vihaksi miehiä kohtaan". Hänen mukaansa osa feministeistä pitää kaikkia miehiä raiskaajina ja feministit ovat liittoutuneet poliittisen korrektiuden liikkeen kanssa.

        Tutkijat Paul Nathanson ja Katherine K. Young analysoivat kirjoissaan Spreading Misandry ja Legalizing Misandry feminismin inspiroimaa miesvihaa. Christina Hoff-Sommersin mukaan feministinen miesviha johtaa suoraan naisvihaan: osa johtavassa asemassa olevista feministeistä vihaa naisten enemmistöä, joka rakastaa miehiä, Hoff Summers toteaa kirjassaan Who Stole Feminism: How Women Have Betrayed Women.


      • näkemysten.kirjo
        Tasa_arvo_my_ass kirjoitti:

        Kirjassaan My Enemy, My Love (1992) Judith Levine tuo esiin, miten miesviha johtaa miesten kohtuuttoman yleistävään leimaamiseen lapsiksi, mammanpojiksi, pettäjiksi, hylkääjiksi, hyväksikäyttäjiksi, pedoiksi, perversseiksi ja tappajiksi.

        Charlotte Haysin mukaan "radikaalifeminismin miesvastaisuus on suodattunut laajalti kulttuurimme ... tämä asenne on niin läpitunkeva, että tuskin enää huomaamme sitä."

        Individualistifeministi Wendy McElroy sanoo, että jotkut feministit ovat määritelleet uudelleen feminismin näkemyksen miehistä "kuuman raivon käännyttyä kylmäksi vihaksi miehiä kohtaan". Hänen mukaansa osa feministeistä pitää kaikkia miehiä raiskaajina ja feministit ovat liittoutuneet poliittisen korrektiuden liikkeen kanssa.

        Tutkijat Paul Nathanson ja Katherine K. Young analysoivat kirjoissaan Spreading Misandry ja Legalizing Misandry feminismin inspiroimaa miesvihaa. Christina Hoff-Sommersin mukaan feministinen miesviha johtaa suoraan naisvihaan: osa johtavassa asemassa olevista feministeistä vihaa naisten enemmistöä, joka rakastaa miehiä, Hoff Summers toteaa kirjassaan Who Stole Feminism: How Women Have Betrayed Women.

        Luettelemasi naiset ovat feministejä. Eikö tämä jo todista että feministit VASTUSTAVAT miesvihaa, eivätkä suinkaan liputa sen puolesta?


      • Nii_in

        ne 99 vihaavaa prosenttia pilaavat sen 1 % maineen.


      • näkemysten.kirjo
        Nii_in kirjoitti:

        ne 99 vihaavaa prosenttia pilaavat sen 1 % maineen.

        Ethän sä vaan hatustasi noita prosenttilukuja vetäissyt? Ethän kai?


    • huhuja

      Eikös yhtä liikkeen alullepanijoista, Alyssa Milanoa, syytetty myöhemmin alaikäisen työharjoittelijan seksuaalisesta ahdistelusta esimiesasemaa väärinkäyttäen?

      • huhuja.todellakin

        Ei Milanoa ole syytetty mistään. Jos on anna linkki.


    • metooOulu

      Kovin hiljaa ovat metoo-feministit Oulun raiskausliigan toimista! Mistähän se mahtaa johtua?

      • metoo.paranoia

        Keitä ovat "metoo- feministit"?


      • Carpe-diem
        metoo.paranoia kirjoitti:

        Keitä ovat "metoo- feministit"?

        Yksinäisiä, yksiössään iltaansa viettäviä, agressioitansa palstoilla purkavia olentoja, joita tosielämässä ei näy eikä kuulu, He vain odottavat sitä tosirakkautta, jota eivät koskaan saaneet eivätkä ehkä koskaan tule saamaankaan. Aamen!


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      90
      4080
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      3942
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      608
      3835
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      18
      2588
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      78
      2425
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      338
      2048
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      127
      2032
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      188
      1879
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      28
      1559
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1402
    Aihe