Lääkäreiden kieltämiä sairauksia ei tutkita eikä hoideta

Ihan käytännössä on kokemusta sairauksista, joita ei haluta sen enempää tutkia kuin hoitaakaan.

Ensimmäinen kohdallani on ollut homesairaus ja sieni-infektio.

Toinen borrelioosi.

Valheeseen perustuva konsensus on kaikenkattavaa.

Niin, ettei haluta edes tutkia https://goo.gl/L8KB3k saati tietää.

"Kielitaitoa" ei ole eikä haluta edes ymmärtää.

Vaikka tiede https://goo.gl/89jtvs muuttuisi, jatketaan ummikon elämää.

Suljetaan silmät.

Sairastuneet rajataan ulos, heitä ei ole.

Oksettaa koko todellisuutta heijastamaton lääketiede.

Heitin roskiin Terve Pirkanmaa -lehden tultuani huonovointiseksi.

Tekopyhää kehuskelua liian monien jäädessä kärsimään.

- Sairaudet, joita ette halua nähdä, tutkia, hoitaa,

valheen ollessa rakkaampaa.

Borrelioosi, homesairaudet ja monet muut.

25

1658

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • asiaatunteva

   Tuota, mikä on sun asia vai kirjoitatko muuten vaan aikasi kuluksi?
   Yksinkertaisia hometestejä voit itsekin tehdä. Samoin niistä selviää, jos hometta on, niin se, että mikä homesieni se on.
   Homettahan on joka paikassa. Siitä ei pääse eroon kukaan eikä mikään paikka. Homeitiöitä leijailee ilmassa.
   Se että mihin ne jää ja löytävätko kasvualustaa, on se juttu, mitä pidetään silmällä.

  • Huonon laadun lisäksi unen määrä jäi tänään riittämättömäksi jo liiankin tuttujen oireiden vuoksi herättyäni kesken unieni siihen, että lima valuu oikeasta otsaontelosta alas ja tukkii nielua niin, että joudun yskimään ja kakomaan sitä häiriten nukkumistani. Oikea otsaontelo särkee edelleen ylimääräisestä limasta, joka ei pääse juoksemaan ahdasta käytävää pitkin alas niin kuin vasemmalla puolella, joka on leikattu eri tekniikalla ja on siinä suhteessa parempi, vaikka turvotteleekin poistetun etmoidaalilokeron kohdalta, josta ei ole suostuttu yhä edelleenkään ottamaan pyytämiäni näytteitä oikeana ajankohtana ilman sienilääkkeiden vaikutusta.

   Helsingin jälkeen Tampereella on jäänyt hoidon suhteen ihan tyhjän päälle niin, että vain aikaa on huvennut kolmatta vuotta ilman, että vaivojani olisi otettu edes vakavasti ja tutkittu asianmukaisesti.

   En ole saanut vastauksia potilasmuistutuksiini niin kuin Tays omissa ohjeissaan mainostaa https://goo.gl/HRwVJc pitämättä paikkaansa ja käytännön ollessa mielivaltaista. Vasta kun vapaamuotoisen muistutuksen lisäksi täytin lomakkeen, sain Markus Rautiaiselta kärsimyksessäni tylyn ja tyrmäävän vastineen.

   Markus Rautiainen on muuten sama, joka tuolla https://goo.gl/DyGv5N vähättelee ja vastustaa Matti Penttilän suosittelemaa poskionteloiden pallolaajennusta, koska se on yhteiskunnalle kalliimpaa kuin FESS-leikkaus, joka jälkioireineen ja pilattuine poskionteloineen voi maksaa potilaalle pahimmillaan koko loppuelämän ilman, että poisleikattua luutakaan saisi enää takaisin.

   Matti Penttilän minulle diagnosoima "J32.4 Pitkäaikainen kaikkien nenän sivuonteloiden tulehdus" on muutettu täällä jännityspäänsäryksi ja määrittämättömäksi kasvokivuksi. Kaikki kolme korvalääkäriä, Nele Veide, Jura Numminen ja Juhani Haataja, joiden luona olen käynyt, ovat vähätelleet Matti Penttilän välittämää tietoa siitä, miten FESS-leikkauksessa poskionteloiden taudinaiheuttajia tuhoava typpioksidipitoisuus romahtaa alas seurauksin, jossa https://goo.gl/DyGv5N iatrogeeninen eli hoitovirheestä aiheutuva stafylokokkikolonisaatio valtaa poskiontelot. Matti Penttilä valisti minua vastaanotollaan, että stafylokokki https://goo.gl/4C9a8w on normaaliflooraa vain nenässä, ei poskionteloissa, niin kuin bakteeriviljelyiden vastauksissa ihmisiä kusetetaan ilman oikeaa hoitoa. Ei totuudenpuhujaa ainakaan Tampereella ylistetä, sen olen huomannut.

   Parempaa arvostelua en voi antaa neurologiseltakaan puolelta, jossa Jari Honkaniemi ilman neurologista tutkimusta https://goo.gl/2xtBUr kirjasi Kantaan, ettei kyseessä ole neurologinen sairaus, joka on jo aiemmin diagnosoitu. Hän purjehti kuin joku filmitähti prillit otsallaan tekemään minulle hengenvaarallisen selkäydinpunktion ilman hengityssuojainta, jota ei ollut hoitajallakaan, moittiessaan samalla käyttämiäni sienilääkkeitä, vaikka parannuin niiden avulla 13 vuotta potemastani silmän siipikalvostakin, jota ei uskonut todettuani vain, ettei se ole mikään uskon asia vaan faktaa, jonka voi lääkärinlausunnoistakin tarkistaa reseptienkin ollessa kuitteineen vielä tallessa. Lisäksi, vaikka IgM on borrelioositestissäni jälleen kerran https://goo.gl/g5scZV positiivinen, Honkaniemi kävelee senkin päältä.

   Vaikka epäily pään sieni-infektiosta on vakava, päätäni ei kosketa pikkusormellakaan eikä mitään kontrollia järjestetä sieninäytteiden ottamiseksi tilanteessa, jossa sienilääkkeet eivät ole enää vaikuttamassa.

   Juhani Haatajakaan ei ollut kiinnostunut ottamaan poskionteloistani sieninäytteitä, vaan ohjasi minut kipupoliklinikalle, jossa kipuja aiheuttavaa borrelioosiakin olisi hoidettu vain kipulääkityksellä https://goo.gl/eYJvBw parantavan hoidon sijaan. Tuntiessani vasemmalla sieraimessani jotain ylimääräistä minut passitetaan takaisin Juhani Haatajan luokse, joka ei näe parin minuutin tähystyksessä mitään, ongelman vaivatessa edelleen. Vaatiessani näytteitä hän sanoo, ettei niitä voida ottaa kuin leikkauksessa ja ehdottaa lähetettä Markus Liljalle, jota ei voida kuitenkaan tehdä ilman toisen lääkärin suostumusta, jonka takia minua ollaan pompottamassa Jura Nummisen vastaanotolle.

   Tässä helvetissä on mennyt kohta kymmenen vuotta eikä oikeaoppisia näytteitä ilman sienilääkkeiden vaikutusta ole otettu kuin vuonna 2014, jolloin posken juureen kasvaneesta pussukasta löytyi https://goo.gl/yUxcWj PAT-tutkimuksessa rihma, jonka olemassaoloa ei voitu hyväksyä niin, että olisin saanut oikeat lääkkeet jo tuolloin, infektion jatkaessa vain leviämistään.

   Kaiken kokemani jälkeen en voi yhtyä Taysin hehkutukseen osoitteessa www.valinnanvapaus.fi, jossa se saa sumuttaa ihmisiä niin paljon kuin huvittaa Valviran salliessa kaiken muiden sairaanhoitopiirien kustannuksella. Asteikolla yhdestä kymmeneen en voi antaa Taysille edes vitostakaan kohteluni oltua niin piittaamatonta ja leväperäistä sieni-infektion saadessa tuhota aivonikin ilman, että lähettävän lääkärin lisäksi täällä olisi päätäni edes kosketettu.

   • Loppuosan tekstistä mahtumatta edelliseen se löytyy tästä ja viesti kokonaisuudessaan täältä https://goo.gl/wxcLWP :

    Kun suurin osa ihmisestä on muuta kuin ihmissolukkoa - viruksia, arkeoneja, bakteereita ja sieniä - normaalifloorassa voi alkaa jyllätä patogeeneja, jotka sairastuttavat meidät. Uusimman tutkimuksen myötä https://goo.gl/t238zz on turhaa väittää, etteikö sieniä ole terveessä ihmisessä, kun niitä on peräti https://goo.gl/8KTKsy noin sata eri lajia per nuppi, laadun ja lajien ratkaistessa esimerkiksi tartunnoissa homeisista tiloista, jota ei ole viitsitty tutkia vielä. Jos homeasunnosta saa esimerkiksi sienen https://goo.gl/8pWr22 keuhkoisinsa, oikea lääke olisi sienilääkkeet eikä https://goo.gl/ceXa5y kortisoni, joka vain levittää sieni-infektiota.


   • sanasinko kirjoitti:

    Loppuosan tekstistä mahtumatta edelliseen se löytyy tästä ja viesti kokonaisuudessaan täältä https://goo.gl/wxcLWP :

    Kun suurin osa ihmisestä on muuta kuin ihmissolukkoa - viruksia, arkeoneja, bakteereita ja sieniä - normaalifloorassa voi alkaa jyllätä patogeeneja, jotka sairastuttavat meidät. Uusimman tutkimuksen myötä https://goo.gl/t238zz on turhaa väittää, etteikö sieniä ole terveessä ihmisessä, kun niitä on peräti https://goo.gl/8KTKsy noin sata eri lajia per nuppi, laadun ja lajien ratkaistessa esimerkiksi tartunnoissa homeisista tiloista, jota ei ole viitsitty tutkia vielä. Jos homeasunnosta saa esimerkiksi sienen https://goo.gl/8pWr22 keuhkoisinsa, oikea lääke olisi sienilääkkeet eikä https://goo.gl/ceXa5y kortisoni, joka vain levittää sieni-infektiota.

    Korjasin edellä olleen pienen virheen https://goo.gl/wxcLWP tuonne, koska se ei onnistu täällä. Poistetussa viestissäni https://goo.gl/FaZJWk ei ollut mitään asiatonta.


   • Edellä pitää lukea "hampaan juureen", korjattu https://goo.gl/wxcLWP tuonne:

    "Tässä helvetissä on mennyt kohta kymmenen vuotta eikä oikeaoppisia näytteitä ilman sienilääkkeiden vaikutusta ole otettu kuin vuonna 2014, jolloin hampaan juureen kasvaneesta pussukasta löytyi https://goo.gl/yUxcWj PAT-tutkimuksessa rihma, jonka olemassaoloa ei voitu hyväksyä niin, että olisin saanut oikeat lääkkeet jo tuolloin, infektion jatkaessa vain leviämistään."


   • "Edellä pitää lukea 'hampaan juureen', korjattu https://goo.gl/wxcLWP tuonne:

    'Tässä helvetissä on mennyt kohta kymmenen vuotta eikä oikeaoppisia näytteitä ilman sienilääkkeiden vaikutusta ole otettu kuin vuonna 2014, jolloin hampaan juureen kasvaneesta pussukasta löytyi https://goo.gl/yUxcWj PAT-tutkimuksessa rihma, jonka olemassaoloa ei voitu hyväksyä niin, että olisin saanut oikeat lääkkeet jo tuolloin, infektion jatkaessa vain leviämistään.'"

    - Elämäni on ollut kaiken jälkeen suoraan kuin helvetistä. Ensiksi se tykytti siellä hampaan juuressa aina kun olin syönyt, ja kun se hammas tammikuun lopussa 2014 poistettiin, ongelma (lue: sieni) alkoi liikkua ylöspäin etmoidaalilokeroon ja sieltä otsaan vaivaten siellä jo syksyllä 2014 käydessäni juuri tuolloin Matti Penttilän vastaanotolla. Vaivan pahetessa koko ajan aloin loppuvuodesta 2015 tuntea kirvelyä, kuumotusta ja tykytystä keskellä päälakeani samalla tavoin kuin olin tuntenut sen aiemmin poskessani, sen pirulaisen, jota kukaan lääkäreistä ei ole ottanut vakavissaan.

    Nyt kun istun tässä kuin lusikalla kaivettaisiin aivojani päälaesta, jossa pirulainen elää ja tykyttää parhaillaankin, syötyäni puolen yön jälkeen pari piskuista palaa itse tekemääni pitsaa ja vähän hedelmää. Aina se on samaa saatanaa ruoan jälkeen sokerin ollessa se, mikä saa sen oikein villiintymään.

    Tämä on kuin painajaisesta, joka ei pääty.
    Rukoilkaa puolestani.
    Terhin.

    Ikävä kyllä tämä tarina on tosi. Kunpa ei olisikaan ja kunpa en olisi tehnyt sitä hometestiä koskaan.


   • "sanasinko
    19.11.2018 2:46

    - Elämäni on ollut kaiken jälkeen suoraan kuin helvetistä. Ensiksi se tykytti siellä hampaan juuressa aina kun olin syönyt, ja kun se hammas tammikuun lopussa 2014 poistettiin, ongelma (lue: sieni) alkoi liikkua ylöspäin etmoidaalilokeroon ja sieltä otsaan vaivaten siellä jo syksyllä 2014 käydessäni juuri tuolloin Matti Penttilän vastaanotolla. Vaivan pahetessa koko ajan aloin loppuvuodesta 2015 tuntea kirvelyä, kuumotusta ja tykytystä keskellä päälakeani samalla tavoin kuin olin tuntenut sen aiemmin poskessani, sen pirulaisen, jota kukaan lääkäreistä ei ole ottanut vakavissaan.

    Nyt kun istun tässä kuin lusikalla kaivettaisiin aivojani päälaesta, jossa pirulainen elää ja tykyttää parhaillaankin, syötyäni puolen yön jälkeen pari piskuista palaa itse tekemääni pitsaa ja vähän hedelmää. Aina se on samaa saatanaa ruoan jälkeen sokerin ollessa se, mikä saa sen oikein villiintymään.

    Tämä on kuin painajaisesta, joka ei pääty.
    Rukoilkaa puolestani.
    Terhin.

    Ikävä kyllä tämä tarina on tosi. Kunpa ei olisikaan ja kunpa en olisi tehnyt sitä hometestiä koskaan."

    Kello 22.51.

    Siellä se sykkii taas keskellä päälakea, mikä aiemmin sykki ensin vasemmalla poskiontelossa hampaassa, jonka juureen kasvaneesta pussukasta löydettiin PAT-tutkimuksessa https://goo.gl/yUxcWj helmikuussa 2014 pieni rihma.

    Hampaan poistamisen jälkeen ongelma alkoi siirtyä ylöspäin etmoidaalilokeroon, joka poistettiin huhtikuussa 2016 syödessäni jo sienilääkkeitä, sienen vaivatessa samaan aikaan otsaontelossa ja päässä.

    Oireitani ei ole otettu vakavasti eikä tutkittu asianmukaisesti Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä, jossa kukaan ei ole tunnustellut edes päälakeani minulle syyskuussa 2016 lähetteen kirjoittaneen neurologin jälkeen.


   • "Kello 22.51.

    Siellä se sykkii taas keskellä päälakea, mikä aiemmin sykki ensin vasemmalla poskiontelossa hampaassa, jonka juureen kasvaneesta pussukasta löydettiin PAT-tutkimuksessa https://goo.gl/yUxcWj helmikuussa 2014 pieni rihma.

    Hampaan poistamisen jälkeen ongelma alkoi siirtyä ylöspäin etmoidaalilokeroon, joka poistettiin huhtikuussa 2016 syödessäni jo sienilääkkeitä, sienen vaivatessa samaan aikaan otsaontelossa ja päässä.

    Oireitani ei ole otettu vakavasti eikä tutkittu asianmukaisesti Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä, jossa kukaan ei ole tunnustellut edes päälakeani minulle syyskuussa 2016 lähetteen kirjoittaneen neurologin jälkeen."

    - Päinvastoin täällä on niin kieroa touhua, ettei sitä voisi uskoa todeksi, ellei omin silmin näkisi.


   • Kirjoitettuani edellisen 18.11.2018 löytyen korjattuna versiona täälläkin https://goo.gl/aQUVVP käytännössä onkin mahdotonta teetättää edes poskionteloiden sieninäytteitä lääkäreiden kävellessä koko ongelman ja samalla potilaidenkin päältä.

    Ainakaan oman kokemukseni perusteella en voi suositella Pirkanmaan sairaanhoitopiiriäkään homesairauden tai borrelioosin tutkimiseen asioiden ollessa vielä surkeammalla tolalla kuin Hesassa, jossa sielläkään ei ole mitään kehumista, kuten ei kai paljoa muuallakaan Suomessa lääkäreiden alettua panostaa ovelaan, Kantan mahdollistamaan kikkailuun.

    Tiedoksi muillekin homesairaille, kuinka ovelaa touhua lääkärit ja jopa korvalääkärit harjoittavat https://goo.gl/Zo95nc Kantassa:

    Käytyäni korvalääkäri Juhani Haatajan vastaanotolla 9.11.2018 en päässyt lukemaan minusta kirjoitettuja merkintöjä heti niin kuin on yleensä mahdollista. Sain sähköpostiini tiedon Netpostiin tulleesta asiakirjasta vasta 28.11.2018 kello 5.40. Talletan tuon jälkeen minua loukkaavan ja vaivojani vähättelevän potilaskertomuksen tietokoneelleni pdf-tiedostona, johon teen omia merkintöjäni oivalla Xodo-ohjelmalla. Netpostin asiakirja on vaan niin huonoresoluutioinen, ettei kaikki komennot toimi siinä suoraan, joten ajattelen tulostaa potilaskertomuksen pdf-tiedostona Kantasta, jossa sitä ei näykään lääkärin piilotettua sen. Joudun työskentelemään sen version kanssa, mikä minulla on ja droppaan sinne muun muassa nämä kommentit:

    "Kipupolilla minulle tarjottiin duloksetiinia, vaikka olin saanut vastaavanlaisesta Ixelistä vuonna 2005 rytmihäiriöt, joihin en ole voinut käyttää beetasalpaajiakaan syksyn 2014 jälkeen, aikuisiän punkinpuremien pahennettua niin paljon jo lapsesta asti minua vaivannutta Raynaudin oireyhtymää.

    Limakalvoturvotusta näkynyt, mutta unohdettu kai tahallaan vuosia jatkunutta vaivaa vähäteltäessä, kun oikea puoli leikattu eri tavalla kuin vasen.

    Otsaontelojen ongelmaa ei näy tähystyksellä oikean otsaontelon kirvellessä kerätessään limaa ja oikean sieraimen ollessa tukossa joka aamu herätessäni haitatessaan hengittämistäni öisin.

    Faktaa on, että oikea puoli leikattu eri tavalla kuin vasen ja tukkoilee jatkuvasti aiheuttaen minulle hirveän määrän kärsimystä joutuessani käyttämään pipoakin öisin!

    Pyynnöistäni huolimatta sienitestejä ilman sienilääkkeiden vaikutusta ei ole suostuttu ottamaan Tampereella.

    Helppoahan on jättääkin potilas vuosiksi kärsimään, kun itseään ei satu yhtään eikä homesairaiden ongelmista tarvitse välittää mitään."

    Diagnoosin "tarkemmin määrittämättömistä kasvokivuista" yliviivaan ja kirjoitan viereen "väärä diagnoosi", jonka alle kirjoitan:

    "Dg. J32.4 Pitkäaikainen kaikkien nenän sivuonteloiden tulehdus *)

    *) Matti Penttilän diagnosoimana iatrogeenisenä eli hoitovirheen aiheuttamana minulle leikattujen liian laajojen antrostomioiden seurauksena vuoden 2011 FESS-leikkauksessa HUSissa."

    - Saatuani edellisen valmiiksi huomioni kiinnittyy potilaskertomuksen loppuosaan, jonka haluaisin kopioida pdf-tiedostosta tekstimuotoon sopivalla OCR-ohjelmalla, jota ei meinaa millään löytyä. Lopulta löydän ShareX:n, joka kysyy, haluanko varmasti uploadata skannaamani tiedoston. Vastaan kyllä toivoessani pääseväni asiassa jo eteenpäin, kun huomaankin kauhukseni uploadaamisen tarkoittaneen tiedoston lataamista suoraan nettiin. Onneksi kyseessä on vain pieni pätkä asiakirjan lopusta ja tiedoston poistaminenkin netistä onnistuu. Sitä paitsi tiedosto on väärässä muodossa kuvana tekstitiedoston sijaan joutuessani laittamaan ShareX:n uudestaan hommiin lopputuloksen kuvatessa kirjausta niin kuin se asiakirjan lopussa lukee:

    "Jakelu (Muu merkintä)
    Tays korvautien poliklinikka, potilas, sote Tampere

    Teksti hyväksytty ja palvelinallekirjoitettu 23.11.2018 klo 11:47 (Haataja, Juhani, Erikoislääkäri)."

    Luettuani tuon en voi kuin ajatella, kuinka ovela kyseinen korvalääkäri on ollut laittaessaan potilaskertomuksensa 23.11.2018 näkyville klo 11.47 juuri sopivasti paria tuntia ennen kuin jo kauan sitten varaamani aika on samana päivänä klo 14.15 terveyskeskuslääkärille, joka ei Haatajan vähättelyjen jälkeen teekään sitten muuta kuin jutustelee https://goo.gl/BwjrLL kanssani nostamatta takamustaan tuolistaan tutkiakseen minua edes silloin, kun näytän poikani läsnä ollessa, mistä kaikkialta pääni on kipeä.

    Minulle korvalääkäri lähettää potilaskertomuksensa vasta 28.11.2018 Netpostitse ilman, että näkisin yhä edelleenkään samaa asiakirjaa Kantassa.

    Otsani nakertaa muuten oikealta ylhäältä taas kerätessään limaa.


   • sanasinko kirjoitti:

    Kirjoitettuani edellisen 18.11.2018 löytyen korjattuna versiona täälläkin https://goo.gl/aQUVVP käytännössä onkin mahdotonta teetättää edes poskionteloiden sieninäytteitä lääkäreiden kävellessä koko ongelman ja samalla potilaidenkin päältä.

    Ainakaan oman kokemukseni perusteella en voi suositella Pirkanmaan sairaanhoitopiiriäkään homesairauden tai borrelioosin tutkimiseen asioiden ollessa vielä surkeammalla tolalla kuin Hesassa, jossa sielläkään ei ole mitään kehumista, kuten ei kai paljoa muuallakaan Suomessa lääkäreiden alettua panostaa ovelaan, Kantan mahdollistamaan kikkailuun.

    Tiedoksi muillekin homesairaille, kuinka ovelaa touhua lääkärit ja jopa korvalääkärit harjoittavat https://goo.gl/Zo95nc Kantassa:

    Käytyäni korvalääkäri Juhani Haatajan vastaanotolla 9.11.2018 en päässyt lukemaan minusta kirjoitettuja merkintöjä heti niin kuin on yleensä mahdollista. Sain sähköpostiini tiedon Netpostiin tulleesta asiakirjasta vasta 28.11.2018 kello 5.40. Talletan tuon jälkeen minua loukkaavan ja vaivojani vähättelevän potilaskertomuksen tietokoneelleni pdf-tiedostona, johon teen omia merkintöjäni oivalla Xodo-ohjelmalla. Netpostin asiakirja on vaan niin huonoresoluutioinen, ettei kaikki komennot toimi siinä suoraan, joten ajattelen tulostaa potilaskertomuksen pdf-tiedostona Kantasta, jossa sitä ei näykään lääkärin piilotettua sen. Joudun työskentelemään sen version kanssa, mikä minulla on ja droppaan sinne muun muassa nämä kommentit:

    "Kipupolilla minulle tarjottiin duloksetiinia, vaikka olin saanut vastaavanlaisesta Ixelistä vuonna 2005 rytmihäiriöt, joihin en ole voinut käyttää beetasalpaajiakaan syksyn 2014 jälkeen, aikuisiän punkinpuremien pahennettua niin paljon jo lapsesta asti minua vaivannutta Raynaudin oireyhtymää.

    Limakalvoturvotusta näkynyt, mutta unohdettu kai tahallaan vuosia jatkunutta vaivaa vähäteltäessä, kun oikea puoli leikattu eri tavalla kuin vasen.

    Otsaontelojen ongelmaa ei näy tähystyksellä oikean otsaontelon kirvellessä kerätessään limaa ja oikean sieraimen ollessa tukossa joka aamu herätessäni haitatessaan hengittämistäni öisin.

    Faktaa on, että oikea puoli leikattu eri tavalla kuin vasen ja tukkoilee jatkuvasti aiheuttaen minulle hirveän määrän kärsimystä joutuessani käyttämään pipoakin öisin!

    Pyynnöistäni huolimatta sienitestejä ilman sienilääkkeiden vaikutusta ei ole suostuttu ottamaan Tampereella.

    Helppoahan on jättääkin potilas vuosiksi kärsimään, kun itseään ei satu yhtään eikä homesairaiden ongelmista tarvitse välittää mitään."

    Diagnoosin "tarkemmin määrittämättömistä kasvokivuista" yliviivaan ja kirjoitan viereen "väärä diagnoosi", jonka alle kirjoitan:

    "Dg. J32.4 Pitkäaikainen kaikkien nenän sivuonteloiden tulehdus *)

    *) Matti Penttilän diagnosoimana iatrogeenisenä eli hoitovirheen aiheuttamana minulle leikattujen liian laajojen antrostomioiden seurauksena vuoden 2011 FESS-leikkauksessa HUSissa."

    - Saatuani edellisen valmiiksi huomioni kiinnittyy potilaskertomuksen loppuosaan, jonka haluaisin kopioida pdf-tiedostosta tekstimuotoon sopivalla OCR-ohjelmalla, jota ei meinaa millään löytyä. Lopulta löydän ShareX:n, joka kysyy, haluanko varmasti uploadata skannaamani tiedoston. Vastaan kyllä toivoessani pääseväni asiassa jo eteenpäin, kun huomaankin kauhukseni uploadaamisen tarkoittaneen tiedoston lataamista suoraan nettiin. Onneksi kyseessä on vain pieni pätkä asiakirjan lopusta ja tiedoston poistaminenkin netistä onnistuu. Sitä paitsi tiedosto on väärässä muodossa kuvana tekstitiedoston sijaan joutuessani laittamaan ShareX:n uudestaan hommiin lopputuloksen kuvatessa kirjausta niin kuin se asiakirjan lopussa lukee:

    "Jakelu (Muu merkintä)
    Tays korvautien poliklinikka, potilas, sote Tampere

    Teksti hyväksytty ja palvelinallekirjoitettu 23.11.2018 klo 11:47 (Haataja, Juhani, Erikoislääkäri)."

    Luettuani tuon en voi kuin ajatella, kuinka ovela kyseinen korvalääkäri on ollut laittaessaan potilaskertomuksensa 23.11.2018 näkyville klo 11.47 juuri sopivasti paria tuntia ennen kuin jo kauan sitten varaamani aika on samana päivänä klo 14.15 terveyskeskuslääkärille, joka ei Haatajan vähättelyjen jälkeen teekään sitten muuta kuin jutustelee https://goo.gl/BwjrLL kanssani nostamatta takamustaan tuolistaan tutkiakseen minua edes silloin, kun näytän poikani läsnä ollessa, mistä kaikkialta pääni on kipeä.

    Minulle korvalääkäri lähettää potilaskertomuksensa vasta 28.11.2018 Netpostitse ilman, että näkisin yhä edelleenkään samaa asiakirjaa Kantassa.

    Otsani nakertaa muuten oikealta ylhäältä taas kerätessään limaa.

    Hyvin alkanut päivä eilen kääntyi karseaksi huomattuani tuon pelin Netpostissa ja Kantassa, mitä se oikein on.

    Täällä kävellään törkeästi potilaiden päältä, vaikka nämä olisivat kuinka sairaita tahansa. Lehdistössä ja Maikkarillakin on ollut paljon uutisia asiasta jonkun mainostoimiston https://goo.gl/g43MFx brassaillessa vaan yli hilseen menevässä suitsutuksessaan, joka on liian hyvää ollakseen totta.

    Jos kaikki olisi ollut totta, lopputulos ei olisi ikinä ollut tämä, että olen joutunut kitumaan jo kolmatta vuotta täällä ilman, että borrelioosiani saati homesairauttani ja sieni-infektiotani olisi otettu edes vakavasti saadakseni oikeaa hoitoa niihin. Paskanmarjat!

    Maailma muuttuu muualla kuin Suomessa, jossa yhä vain nukutaan:

    Sieni-infektiot jylläävät siellä missä ihmisetkin!
    https://goo.gl/89jtvs

    Lääkärit täällä eivät tajua dimorfisista sienistä ja homesienistä mitään; ne etsii rihmojaan ihan väärästä paikasta, ihmisestä, jossa sienet jylläävät hiivamuodossa ja kovettuvat https://goo.gl/MrpaF8 vasta ihmisen ulkopuolella takaisin rihmamuotoon.


   • "Maailma muuttuu muualla kuin Suomessa, jossa yhä vain nukutaan:

    Sieni-infektiot jylläävät siellä missä ihmisetkin!
    https://goo.gl/89jtvs

    Lääkärit täällä eivät tajua dimorfisista sienistä ja homesienistä mitään; ne etsii rihmojaan ihan väärästä paikasta, ihmisestä, jossa sienet jylläävät hiivamuodossa ja kovettuvat https://goo.gl/MrpaF8 vasta ihmisen ulkopuolella takaisin rihmamuotoon."

    - Sieni-infektioita vähättelevät, lukekaapa karseasta https://goo.gl/jM5Bev tapauksesta, jossa vielä vähän ennen kuolemaa potilaan magneettikuvassa ei näy mitään poikkeavaa dimorfisen sienen ollessa hiivamuodossa elimistössä. Poskiontelopunktiossakaan ei näy mitään erikoista, mutta eihän siitä viljelläkään kuin bakteerit näillä leveyspiireillä, jossa sieniä ei saadakaan esiin. Potilaalle lätkitään hirveät määrät kortisonia, joka räjäyttää sienen kaikkialle ja vasta ruumiinavauksessa sienirihmoja löydetään kaikkialta.

    Parikymmentä vuotta on kulunut eikä Suomessa ole muuttunut mikään. Yhä edelleen sieni-infektioon on olemassa vain yksi hoitomuoto ja se on: exit. Poskiontelosta https://goo.gl/yUxcWj sieni saa levitä ihan vapaasti otsaan ja aivoihin lääkäreiden vaivautumatta tunnustelemaan edes potilaan päätä mitätöidessään potilaan vaivat kokonaan viitsimättä kirjata niitä edes potilastietoihin.

    Tässä vaiheessa, saatuani sienen poskiontelooni alkuvuonna 2010, ollaan oireiden kanssa tosi pitkällä jo.

    Illalla kylmän tuulen osuessa paksun hupun ja pipon läpi päähäni kipeä, kuumottava alue päälaellani oikein kalvoi kylmästä niin kuin otsaontelokin on viime vuodet kalvanut.

    Poskionteloni alettua särkeä tammikuussa 2010 sain turhaan hakea apua siihen - ainoana rukousliina, jota edelleen käytän - jouduttuani kitumaan tuolloin niin kauan, että kaksi hammastani kuoli kipeän poskiontelon alapuolelta syksyllä 2010 vain parin viikon välein.

    Mikään kärsimykseni ei ole ollut tarpeeksi tänä aikana tosielämän painajaisessa, jossa on joutunut kestämään kaikkea muutakin vääryyttä ja ala-arvoista, törkeää kohtelua.

    Minua hetkeksi auttaneen sienilääkityksen sain vain Virosta, ja senkin vain varpaitteni avulla parantaen https://goo.gl/4239ZE jopa 13 vuotta potemani siipikalvon, ollessani sen jälkeen tyhjän päällä taas.

    Kokemaani helvettiä olematta ohi vieläkään: https://goo.gl/TCuUhd


   • "Parempaa arvostelua en voi antaa neurologiseltakaan puolelta, jossa Jari Honkaniemi ilman neurologista tutkimusta https://goo.gl/2xtBUr kirjasi Kantaan, ettei kyseessä ole neurologinen sairaus, joka on jo aiemmin diagnosoitu. Hän purjehti kuin joku filmitähti prillit otsallaan tekemään minulle hengenvaarallisen selkäydinpunktion ilman hengityssuojainta, jota ei ollut hoitajallakaan, moittiessaan samalla käyttämiäni sienilääkkeitä, vaikka parannuin niiden avulla 13 vuotta potemastani silmän siipikalvostakin, jota ei uskonut todettuani vain, ettei se ole mikään uskon asia vaan faktaa, jonka voi lääkärinlausunnoistakin tarkistaa reseptienkin ollessa kuitteineen vielä tallessa. Lisäksi, vaikka IgM on borrelioositestissäni jälleen kerran https://goo.gl/g5scZV positiivinen, Honkaniemi kävelee senkin päältä."

    - Kirjoitin noin 18.11.2018, jonka jälkeen kuluu kolmisen viikkoa, niin saan Jari Honkaniemeltä 28.11.2018 päivätyn kirjeen, jossa muun muassa lukee:

    "Teistä otettiin selkäydinnestenäyte 26.1.2017 lähinnä borreliaepäilyn vuoksi. Selkäydinnestenäyte oli täysin normaali, borreliaan viittaavaa ei todettu. Aiemmin havaittu positiivinen IgM vasta-ainepositiivisuus ja katsottiin todennäköisesti epäspesifiksi reaktiivisuudeksi."

    - Eikä aikaakaan, kun hän on kävellyt myös pitkän linjan neurologin Teija Kulkaksen minulle kirjoittaman diagnoosin "A69.2 Lymen borrelioosi" päältä ilmoittaen:

    "Te ette sairasta borrelioosia, joten borrelioosin hoitokaan ei ole indisoitu."

    - Kuinka ollakaan, kuten viime aikoina, olin juuri noita pöyristyttäviä ja röyhkeitä sanoja lukiessani 5.12.2018 hirveän kipeä borrelioosista järkyttävine https://goo.gl/WkmZNs luusärkyineen, jotka alkoivat ensimmäisestä Hesassa saadusta punkinpuremasta vuonna 2012, jonka jälkeen IgM:ni https://goo.gl/FpuqKH on ollut koko ajan positiivinen.

    Kaiken huipuksi lukiessani seuraavana yönä englanninkielistä kirjaa https://goo.gl/MrxWU5 In the Lyme Light törmäsin mielenkiintoiseen https://goo.gl/PGdQQ9 väitteeseen, positiivisen IgM:n liittyessä nimenomaan krooniseen Lymeen, kuten tuoltakin https://goo.gl/Ux9B2e voi lukea.

    Senhän ikävä kyllä tuntee omissa nahoissaan ihan konkreettisesti niin kuin sieni-infektionkin, joka alkoi vaivata poskiontelossani alkuvuodesta 2010, kymmenen vuotta Mayo-klinikan https://goo.gl/4paSBT kuuluisan tutkimuksen jälkeen, jonka mukaan suurin osa kroonisista poskiontelotulehduksista on sienten aiheuttamia. Suomessa sitä ei saatu muka todennettua, koska terveiltäkin löytyi sientä, mikä ei uusimman tiedepommin https://goo.gl/89jtvs valossa sulje pois mitään, sienten laadun ratkaistessa. Kaikki sienet eivät sairastuta, mutta patogeenisten päästessä niskan päälle homeisessa ympäristössä voi saada ihmisen menettämään terveytensä. Elinvoimat alkavat mennä niin kuin jossain syövässäkin.

    Linnan tympeissä juhlissa minua ei puhutellut kuin yhdet ainoat kasvot, jotka olivat niin muuttuneet, ettei häntä meinannut tuntea. Miten sairaudet voivatkaan riuduttaa ihmisen, sen tietää vain toinen sairastunut.

    - Ja kuinka ollakaan, juuri kun itsenäisyyspäivän juhlat oli terveillä juhlittu, poikani kertoi Hesarista https://goo.gl/kQvrTH lukemastaan uutisesta:

    "Tutkimus: Puutiaiset viihtyvät hyvin myös kaupungissa – ja juuri citypuutiaiset kantavat erityisen paljon borrelia-bakteeria"

    - Sieltähän minäkin vuoden 2012 ja 2014 puremat sain, jonka lisäksi lapsuus punkkiseudulla ei ole avittanut yhtään, kerrotaanhan uutisessakin:

    "Puutiaisia löydettiin etenkin saarista ja merenrannan tuntumasta."

    Mainossuitsutuksestaan huolimatta Tampereella ei viitsitä paneutua koko ongelmaan, kun viime kesänä saaressa merenrannalla saamani erytheman jälkeen https://goo.gl/WiK8VH terveyskeskuslääkäri Maarit Haavaste-Salomaa ei suostunut kirjoittamaan minulle syyskuussa edes lähetettä borreliatestiin, jota Jari Honkaniemen ja kumppanien on helppoa kompata. - Ei testejä, ei tutkimuksia, ei löydöksiä...

    Näppärää, eikö totta, jonka jälkeen lääkäri voikin präntätä kirjeensä loppuun näin:

    "Muistutuksen johdosta annettuun päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla
    (Laki potilaan asemasta ja oikeuksista, 155)"


   • Tuosta https://goo.gl/zi5Yrp ei ehdi kulua kuin kuukausi niin jo kertaalleen siirretty aikani perutaan tekstiviestillä, jonka saan kännykkääni:

    "Hei! Aikasi TAYS/korvatautien poliklinikalle torstaina 20.12.2018 on peruttu ylilääkäri Jura Nummisen määäyksestä. Asiaan liittyvät kysymykset voit esittää erikoislääkäri Haatajalle korvayksikköön. --"

    - Lupaukset ovat unohtuneet kahdessa vuodessa, jolloin Jura Numminen lirkutteli minulle kirjeessään:

    "Infektiolääkärin vastauksen mukaisesti oireikuvan löydökset ovat sellaisia, mitkä olisi hyvä hoitaa ja tarvittaessa lisätutkia omalääkärin/perusterveydenhuollossa. Mikäli sitten näissä tutkimuksissa löytyy jotain uutta ja poikkeavaa mitä perusterveydenhuolto ei pysty hoitamaan olet lämpimästi tervetullut uuteen arvioon uudella lähetteellä joko infektiopkl:lle tai korva-nenä-kurkkutautien pkl:lle."

    - Kirjoitin edellistä viime yönä jaksamatta enempää. Jos ns. perusterveydenhuollosta ei saa lähetettä kipeästä jalastaan edes ultraan eikä punkinpuremasta borrelioositestiin, todellisuus on jotain muuta kuin esitetään eikä mitään lisätutkimuksia saa.

    Parhaillaan otsani nakertaa oikealta puolelta hirveästi ja päälakenikin kalvaa ilman, että olisin päässyt lääkärin vastaanotollekaan tänään.


   • "Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena."

    - Ei pidä paikkaansa, viestissäni https://goo.gl/2XJ5UC ei ollut mitään asiatonta ja laitonta kuten ei yleensäkään poistellessanne niitä täysin mielivaltaisesti nykyään, jonka takia olen lopettelemassa kirjoittamista täällä.


   • sanasinko kirjoitti:

    Tuosta https://goo.gl/zi5Yrp ei ehdi kulua kuin kuukausi niin jo kertaalleen siirretty aikani perutaan tekstiviestillä, jonka saan kännykkääni:

    "Hei! Aikasi TAYS/korvatautien poliklinikalle torstaina 20.12.2018 on peruttu ylilääkäri Jura Nummisen määäyksestä. Asiaan liittyvät kysymykset voit esittää erikoislääkäri Haatajalle korvayksikköön. --"

    - Lupaukset ovat unohtuneet kahdessa vuodessa, jolloin Jura Numminen lirkutteli minulle kirjeessään:

    "Infektiolääkärin vastauksen mukaisesti oireikuvan löydökset ovat sellaisia, mitkä olisi hyvä hoitaa ja tarvittaessa lisätutkia omalääkärin/perusterveydenhuollossa. Mikäli sitten näissä tutkimuksissa löytyy jotain uutta ja poikkeavaa mitä perusterveydenhuolto ei pysty hoitamaan olet lämpimästi tervetullut uuteen arvioon uudella lähetteellä joko infektiopkl:lle tai korva-nenä-kurkkutautien pkl:lle."

    - Kirjoitin edellistä viime yönä jaksamatta enempää. Jos ns. perusterveydenhuollosta ei saa lähetettä kipeästä jalastaan edes ultraan eikä punkinpuremasta borrelioositestiin, todellisuus on jotain muuta kuin esitetään eikä mitään lisätutkimuksia saa.

    Parhaillaan otsani nakertaa oikealta puolelta hirveästi ja päälakenikin kalvaa ilman, että olisin päässyt lääkärin vastaanotollekaan tänään.

    Kello on 11.04.

    Otsani on jumalattoman kipeä oikealta puolelta.

    Se on särkenyt ja painostanut jo pidemmän aikaa, mutta olen antanut sen olla vaan, koska tänään tunti sitten piti olla aika korvalääkärille.

    Sitä aikaa ei koskaan tullut.

    Ensin hän siirsi sen iltapäivästä aamupäivälle, kunnes perui kokonaan.

    Nukuin pari tuntia huonosti pipo päässä niin kuin vuodesta 2015 lähtien.

    Nyt otsassani on panta kalvaessaan limasta niin paljon.

    Oikea puoli ei toimi ja kerää limaa, joka jää kirvelemään ja sattumaan.

    Tärisen taas ja koko vointini on romahtanut.

    Apua en ole täällä saanut.

    Tampereella, jossa kävellään ihmisten päältä.

    Ei haittaa, vaikka paleltuvat teltoissaan ulkona.

    Lääkärit esittelevät Aamulehdessä lukaalejaan.

    Vahvojen kaupunki, jossa heikkoja sorretaan.

    Sitä olen täällä nähnyt.

    Sovinismia, jossa on jyrätty, vaikka he ovat väärässä.

    Vielä on aikaa viipyä vanhassa maailmassa ja vanhoissa opeissa.

    Antaa ihmisten kärsiä ja kuolla vaan,
    vielä ei tarvitse kääntää takkiaan.

    57 prosenttia meistä on muuta kuin ihmissolukkoa,
    viruksia, bakteereita, sieniä, arkeoneja,
    ja homelukaaleistakin voi saada tartunnan.

    Vointini romahdettua tärisen taas päästä varpaisiin.

    Kyllä on saanut Tampereella kitua.

    Elämä on ollut painajaista.

    Tulin sairaana, lähden rampana,
    huonommassa kunnossa kuin tulin.

    Elämäsi valinta -
    uskottuani valheisiin.


   • sanasinko kirjoitti:

    Tuosta https://goo.gl/zi5Yrp ei ehdi kulua kuin kuukausi niin jo kertaalleen siirretty aikani perutaan tekstiviestillä, jonka saan kännykkääni:

    "Hei! Aikasi TAYS/korvatautien poliklinikalle torstaina 20.12.2018 on peruttu ylilääkäri Jura Nummisen määäyksestä. Asiaan liittyvät kysymykset voit esittää erikoislääkäri Haatajalle korvayksikköön. --"

    - Lupaukset ovat unohtuneet kahdessa vuodessa, jolloin Jura Numminen lirkutteli minulle kirjeessään:

    "Infektiolääkärin vastauksen mukaisesti oireikuvan löydökset ovat sellaisia, mitkä olisi hyvä hoitaa ja tarvittaessa lisätutkia omalääkärin/perusterveydenhuollossa. Mikäli sitten näissä tutkimuksissa löytyy jotain uutta ja poikkeavaa mitä perusterveydenhuolto ei pysty hoitamaan olet lämpimästi tervetullut uuteen arvioon uudella lähetteellä joko infektiopkl:lle tai korva-nenä-kurkkutautien pkl:lle."

    - Kirjoitin edellistä viime yönä jaksamatta enempää. Jos ns. perusterveydenhuollosta ei saa lähetettä kipeästä jalastaan edes ultraan eikä punkinpuremasta borrelioositestiin, todellisuus on jotain muuta kuin esitetään eikä mitään lisätutkimuksia saa.

    Parhaillaan otsani nakertaa oikealta puolelta hirveästi ja päälakenikin kalvaa ilman, että olisin päässyt lääkärin vastaanotollekaan tänään.

    Tuo on https://cutt.ly/7ojHe5 viime vuoden lopulta ja helmikuussa lehdissä hehkutettiin https://cutt.ly/2ojjYc Jura Nummista:
    "Taysin lääkäri sai tunnustuksen ensimmäisenä Tampereella: Vuorovaikutus potilaiden kanssa vertaansa vailla"

    Oma kokemukseni oli ollut toinen enkä hämmästynyt lukiessani valinnan tehneen yhdistyksen hallituksen taustavoimissa hääräävästä Markus Liljasta, jolta Numminen lienee saanut myös vinkkiä siitä, miten minua tulee kohdella herrojen palkittua tyytyväisenä toisiaan. Helpompaa on panttereiden päästä pilkuistaan kuin lääkäreiden muuttaa toimintatapojaan.

    Aamusivuihini olen kirjannut seuraavaa:

    Tiistaina 16.4.2019:

    "Kello on 22.48 jatkaessani. Noin tunti sitten kello 21.40 oltuani pahoilla mielin kaikesta vääryydestä sain yhtäkkiä Jumalalta nämä sanat: 'Paha saa vielä palkkansa.' Elämä on niin rankkaa pakertamista, että välillä Herran läsnäoloa ei tunne, vaikka on johdatuksessa, ollut koko ajan. - Kiitos rakas Jumala, että voimme aina luottaa ja turvata Sinuun."

    Tiistaina 27.5.2019:

    "Kello on 10.30 aloittaessani herättyäni jo noin tunti sitten. Yöllä olin hirveän väsynyt ja aloin nukahdella taas istualleni ja kävellessäni minulla oli keinuva olo niin kuin laivamatkan jälkeen ja menetin tasapainoni kaksi kertaa; ensimmäisellä kerralla seinä tuli vastaan ja sain siitä tukea; toisella kertaa vaihtaessani sukkia menetin tasapainoni, horjahdin ja kaaduin sänkyyn. En ottanut yötä vasten höyryhengitystä niin kuin en edellisyönäkään ja herätessäni lima ahdisti hengitysteissä vähän ja tukki sieraimiani. Suomi24:ltä luin, miten eteeriset öljyt mukaan lukien valkosipuli voisivat tappaa spirokeettaa, jota en ole onnistunut nitistämään aprikoosinytimien amygdaliinillä enkä Nutramedixin nestemäisellä steviallakaan kielen alle suihkutettuna, vaikka ovatkin auttaneet vähän. Höyryhengitys vahvalla kanelinkuoriöljyllä on auttanut pitämään keuhkoni kunnossa pulloon puhaltamisen ohella käyttäessäni hätäapuna myös Mullein Lung Complexia, joka auttaa sisäisesti."

    Tiistaina 29.5.2019

    "Kello on 11.09 aloittaessani aika väsyneenä ilman, että olisin saanut tarpeeksi nukuttua. Oikealla puolella keuhkoissa homeasunnosta vuodesta 2008 lähtien vaivannut pesäke kiusasi ja ahdisti herätessäni taas yrittäessäni kakoa siitä limaa pois. Samalla ajattelin koko tätä kurjuutta, mihin elämä homeasunnosta oli johtanut sairastuttuani punkinpuremista vielä lisää lääkäreiden osallistuttua lähinnä mitätöimiseen viitsimättä edes tutkia potilaita, joka on törkeä laiminlyönti. Kun ensimmäinen uniapnearekisteröinti huhtikuussa hylättiin sen takia, ettei unta ollut riittävästi pystymättä hirveissä oireissani nukkumaan takykardiankin vaivatessa tuntitolkulla ja kun nukahdettuani viimein aamulla heräsin jo puolisen tunnin kuluttua kauheaan tukehtumisen tunteeseen, seuraavassa uniapnearekisteröinnissä tuli esiin pelkkä osatotuus paljon lievempänä, kun happipitoisuuden laskua pisimmillään - hengitystaukoa siis - oli vain 1 minuutti 54 sekuntia. Kyseessä oli myös suppea yöpolygrafia, jossa sydämen toimintaakaan ei analysoitu ollenkaan. Joka tapauksessa kuorsausta oli joka asennossa, jonka takia korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkäri Juha Erkinheimo suositti lausunnossaan korva-, nenä- ja kurkkutautien lääkärin konsultaatiota, josta en olisi saanut tietää mitään, ellen olisi tilannut minulta Kantassa pimitettyjä tuloksia kotiin. Tulosteissa näkyy muun muassa se, miten korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkäri Juhani Haataja on ajastanut oman 9.11.2018 potilaskertomuksensa näkymään vasta 23.11.2018 juuri ennen kuin olen mennyt terveyskeskukseen vaivoistani, leimatakseen minut vähättelyllään, jonka jälkeen korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkäri Jura Numminen perui koko vastaanottoaikani sairaanhoitajan lähettämällä tekstiviestillä. Olen koko ajan kertonut kärsiväni nenän tukkoisuudesta, joka haittaa hengittämistäni öisin ollen paha sairauksissa, jotka kukoistavat hapettomissa olosuhteissa. Sanomisiani ja kärsimystäni ei ole kuitenkaan otettu vakavasti ja Juha Erkinheimo ehdottaa korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkärin konsultaatiota juuri, kun herrat Juhani Haataja ja Jura Numminen esimiehensä Markus Rautiaisen siunauksella ovat kipanneet minut mappi Ö:hön vaivoineni vaivaamasta heidän uljasta lääketiedettään, johon eivät homesairaat kuulu sieni-infektioineen, ymmärtämättä dimorfisista sienistä juuri mitään, haluamatta edes tutkia niitä asianmukaisin testein, vaikka uusissa tieteellisissä tutkimuksissa on jo todettu, että ihmisessä on vain alle puolet ihmissolukkoa ja suurin osa bakteereita, viruksia, arkeoneja ja sieniä, joiden osuutta on vähätelty sairauksissa, vaikka sieniä on noin sata eri lajia per nuppi. Tiedustelin viime vuonna Rob Knightilta, onko tutkittu, kuinka paljon ihmisessä on sieniä homeasunnossa altistumisen jälkeen. Hän vastasi seuraavana päivänä kiittäen kysymyksestäni ja kertoi mikrobien osuuden, sisältäen sienet, olevan Alzheimerin taudissa juuri nyt aktiivisena tutkimuksen kohteena."


   • sanasinko kirjoitti:

    Tuosta https://goo.gl/zi5Yrp ei ehdi kulua kuin kuukausi niin jo kertaalleen siirretty aikani perutaan tekstiviestillä, jonka saan kännykkääni:

    "Hei! Aikasi TAYS/korvatautien poliklinikalle torstaina 20.12.2018 on peruttu ylilääkäri Jura Nummisen määäyksestä. Asiaan liittyvät kysymykset voit esittää erikoislääkäri Haatajalle korvayksikköön. --"

    - Lupaukset ovat unohtuneet kahdessa vuodessa, jolloin Jura Numminen lirkutteli minulle kirjeessään:

    "Infektiolääkärin vastauksen mukaisesti oireikuvan löydökset ovat sellaisia, mitkä olisi hyvä hoitaa ja tarvittaessa lisätutkia omalääkärin/perusterveydenhuollossa. Mikäli sitten näissä tutkimuksissa löytyy jotain uutta ja poikkeavaa mitä perusterveydenhuolto ei pysty hoitamaan olet lämpimästi tervetullut uuteen arvioon uudella lähetteellä joko infektiopkl:lle tai korva-nenä-kurkkutautien pkl:lle."

    - Kirjoitin edellistä viime yönä jaksamatta enempää. Jos ns. perusterveydenhuollosta ei saa lähetettä kipeästä jalastaan edes ultraan eikä punkinpuremasta borrelioositestiin, todellisuus on jotain muuta kuin esitetään eikä mitään lisätutkimuksia saa.

    Parhaillaan otsani nakertaa oikealta puolelta hirveästi ja päälakenikin kalvaa ilman, että olisin päässyt lääkärin vastaanotollekaan tänään.

    Täällä on pakerrettu sitä itheään, aseteltu sanoja sanojen perään ja nukahdettu tiuhaan tahtiin aina välillä, voimatta antaa periksi, vaikka vaikeaksi on mennyt koko elämä liioittelematta karseita oireita yhtään - ettei pysty enää edes valvomaan normaalisti nukahdettuani taas, ties kuinka monennen kerran siitä huolimatta, etten ole käyttänyt alkoholiakaan syyskuun 2014 jälkeen saatuani sitä vain tilkan ehtoollisella kesällä 2017 ja pääsiäisenä 2019 kirkossa.

    Tässä jotain aiemmin aamusivuihin rustaamaani ja aiheeseen liittyvää, jonka näpytellyt jo keväällä talteen:

    Perjantaina 15.2.2019:

    "- Kello on 4.26, jo 16.2.2019 puolella. Sitten kello onkin jo 6.38, kun edellisen jälkeen koin tarvetta selvittää, mitä Kantaan on leikkauksestani kirjattu, muttei näkyvillä ollut juuri mitään, laboratoriokokeiden tulokset vaan ja hoitajan kirjaama lyhyt epikriisi, jonka sain sairaalasta mukaani. - Lähes kaikki on siis pimennossa minulta eikä peli ole avointa ollenkaan. Eniten oksettaa se, että minulta hoidon kieltäneet mieslääkärit pääsevät lukemaan tietojani ja naureskelemaan alapään vaivoilleni niin kuin niiden hoitaminen ratkaisisi yläpään ongelmat. Minua inhotti ja sairaalan heräämössä, miten kroonista poskiontelotulehdustani selitettiin aiempien leikkausten jälkeiseksi kivuksi kasvoissani, vetäistessäni lopulta valkoisen pipon yöksi päähäni otsasärkyä hellittämään. Luettuani nyt Aamulehdestä Jura Nummisen haastattelua minua oksetti hänen nimensä näkeminen lehdessä torpedoituaan otsaontelohoitoni.

    - Kello on 8.32, 16.2.2019, ollessani ihan poissa tolaltani luettuani vielä pahempaa --"

    Lauantaina 16.2.2019:

    "Kello on 9.07 aloittaessani nukkumatta yhtään. Totuus. Se löi kasvoilleni tänään. Jura Numminen, joka siirsi joulukuussa ensin aikaani iltapäivästä aamuun ja peruutti sen lopulta kokonaan sairaanhoitajan välityksellä saamallani tekstiviestillä, on valittu vuoden korva-, nenä- ja kurkkutautilääkäriksi hallituksessa, jossa huseeraa myös kukapa muukaan kuin Markus Lilja, joka on jo vuodesta 2010 vähätellyt oireitani. Herroilla taitaa olla joku yhteys, sillä kas kummaa, palkinto tuli ensi kertaa vasta nyt Tampereelle, ja jakoperusteissa suitsutetaan etenkin Jura Nummisen vuorovaikutustaitoja potilaiden kanssa, josta minäkin olen päässyt edellä mainitun tavoin nauttimaan asettaessaan etusijalle muka aina potilaan edun. Siksipä tässä onkin vierähtänyt lähes kymmenen vuotta pelkässä poski- ja otsaontelohelvetissä nenäliinoineen, jouduttuani potemaan vessahelvetistäkin lähes 27 vuotta tismalleen samasta syystä, että jossain valehdellaan niin, että korvat heiluvat ja potilaat jätetään mieluummin hoitamatta kuin että heidän vaivansa otettaisiin vakavasti.

    Kello on 15.23 jatkaessani nukuttuani vain nelisen tuntia huonosti heräten kauheaan oloon iltapäiväyhden jälkeen.

    Kello on 22.36. Olen ihan balanssissa taas enkä ymmärrä, miksi menin sillä tavoin pois tolaltani ja hermostumaan niin --. Olihan Herrakin lohduttanut minua jo sanoillaan kello 7.19, että 'vuosi kuluu nopeasti' liittyen vuoden korva-, nenä- ja kurkkutautilääkärin titteliin."

    + + +

    - Nyt kun eletään jo elokuun kolmatta päivää, tämän kirjoittamisesta ei tullut yöllä mitään nukahdeltuani jo puolilta öin niin, etten pystynyt keskittymään mihinkään ja pumppu hakkasi rasittuneena. Laitoin pillit pussiin kello 2.40 yöllä ja pääsin itseni hoitamisen jälkeen nukkumaan heräten aamulla vatsa piukeana ja hieman tärisevänä edelleen, vaikka olin nauttinut jo annoksen vasta keittämääni yrttijuomaa kaikkia parasiitteja vastaan, jota olen tätä kirjoittaessani ottanut jo lisää havupuujuoman kanssa, johon keksin dropauttaa kymmenisen tippaa https://tinyurl.com/y4h84kjh greipinsiemenöljyäkin.

    Ennen ylösnousua muistin ottaa myös Xlearia selällään maaten ja taivuttaen päätä taakse- ja alaspäin, joka on epämukavaa ja hankalaa sen lisäksi, että oikea sierain oli sen verran tukossa taas, etten saanut Xlearia edes menemään sinne kunnolla.


  • Hoitoo

   Näinhän se hyvä suomalainen terveydenhoito etenee. Potilas kipuineen ja vaivoineen on aivan sivuseikka!

   • "Hoitoo
    8.12.2018 6:44

    Näinhän se hyvä suomalainen terveydenhoito etenee. Potilas kipuineen ja vaivoineen on aivan sivuseikka!"

    - Tänään olen herännyt kurjaan oloon ja tärinään pään särkiessä kauttaaltaan ja etenkin otsasta, joka tyhjenee oikealta puolelta vain, jos jaksan ottaa selällään maaten Xlearia saadakseni liman juoksemaan ja juuri sitä en ole pitkään aikaan jaksanut tehdä. Ihminen jätetään siihen kuntoon, ettei otsaontelokaan tyhjene normaalisti, joka on muka ihan ok, niin kuin kaikki joutuisivat tekemään samaa.

    Ikävä kyllä minulla on muisti, joka muistaa normaalit ajat, jolloin näitä operaatioita ei ole tarvinnut suorittaa. Nyt kaikesta mainossuitsutuksestaan huolimatta muka edistyksellinen Tays ei ole muuta tehnytkään kuin ampunut alas kaikki sairauteni, joita en ole voinutkaan hoidattaa täällä yhtään, päinvastoin mitä korulauseet "elämäsi valinnasta" ja muusta antavat ymmärtää.

    Jos en olisi muuttanut Tampereelle, en olisi saanut tietää, millä tavoin Tays käytännössä tekee tulosta haalimalla ulkopaikkakuntalaisia tänne hoitoon, jonka kummitätinikin tuli jo muutamia vuosia sitten lipsauttaneeksi kertoessaan tuttaviensakin sanoneen, ettei lähetteitä enää saa.

    Miten samalla kapasiteetilla voitaisikaan hoidattaa kaikkia? On karsittava hoidettavien määrää, joten Tampereella ei saa lähetteitä enää niin kuin ennen, joka heijastuu tietenkin hoitovirheiden määrään, jota ikävää todellisuutta ei tilastoida.

    Jossain vain huomaa tulleensa kusetetuksi, jossain ei. Kun viime vuosina Pirkko Jalovaaraa on vainottu hirveästi, pääsin omakohtaisesti rukousavustajana näkemään hänen työtään sakastin puolella ja alttarilla näkemättä koskaan mitään hämärää. Olin soluttautunut kuin toimittaja sinne eikä mitään mätää ollut missään. Pirkko paiski töitä alttarilla vesilasillisen voimalla kumarrellen ja rukoillen sairaiden äärellä eikä käynyt kesken illan kahveella välillä rupattelemassa ja nauttimassa huikopalaa niin kuin me muut. Sama toistui illasta toiseen ja aina. Sama kurinalaisuus, josta totisesti ansaitsi sen, mitä ihmiset hänen työlleen lahjoittivat.

    Verrattuna tuohon kurinalaisuuteen, mitä olenkaan nähnyt täällä? Mainokset ja todellisuus eivät pidäkään paikkaansa. Todellisuus on eri kuin se, mitä mainostetaan. Jos en olisi muuttanut tänne, en olisi nähnyt tätä kaikkea.

    Kaikenlaisia mainoksia. Mieleeni on tullut sekin, kuinka suomalaisia houkuteltiin Neuvostoliittoon paremman elämän toivossa, mutta todellisuus olikin sitä, että he pääsivät hengestään.

    Hoitovirheetkin tappavat.

    Suomessa on paljon paikkakuntia, joilla on kapasiteettia hoitaa omat potilaansa. Tämä ei ole sellainen enkä muuttaisi tänne enää kärsimään.


   • sanasinko kirjoitti:

    "Hoitoo
    8.12.2018 6:44

    Näinhän se hyvä suomalainen terveydenhoito etenee. Potilas kipuineen ja vaivoineen on aivan sivuseikka!"

    - Tänään olen herännyt kurjaan oloon ja tärinään pään särkiessä kauttaaltaan ja etenkin otsasta, joka tyhjenee oikealta puolelta vain, jos jaksan ottaa selällään maaten Xlearia saadakseni liman juoksemaan ja juuri sitä en ole pitkään aikaan jaksanut tehdä. Ihminen jätetään siihen kuntoon, ettei otsaontelokaan tyhjene normaalisti, joka on muka ihan ok, niin kuin kaikki joutuisivat tekemään samaa.

    Ikävä kyllä minulla on muisti, joka muistaa normaalit ajat, jolloin näitä operaatioita ei ole tarvinnut suorittaa. Nyt kaikesta mainossuitsutuksestaan huolimatta muka edistyksellinen Tays ei ole muuta tehnytkään kuin ampunut alas kaikki sairauteni, joita en ole voinutkaan hoidattaa täällä yhtään, päinvastoin mitä korulauseet "elämäsi valinnasta" ja muusta antavat ymmärtää.

    Jos en olisi muuttanut Tampereelle, en olisi saanut tietää, millä tavoin Tays käytännössä tekee tulosta haalimalla ulkopaikkakuntalaisia tänne hoitoon, jonka kummitätinikin tuli jo muutamia vuosia sitten lipsauttaneeksi kertoessaan tuttaviensakin sanoneen, ettei lähetteitä enää saa.

    Miten samalla kapasiteetilla voitaisikaan hoidattaa kaikkia? On karsittava hoidettavien määrää, joten Tampereella ei saa lähetteitä enää niin kuin ennen, joka heijastuu tietenkin hoitovirheiden määrään, jota ikävää todellisuutta ei tilastoida.

    Jossain vain huomaa tulleensa kusetetuksi, jossain ei. Kun viime vuosina Pirkko Jalovaaraa on vainottu hirveästi, pääsin omakohtaisesti rukousavustajana näkemään hänen työtään sakastin puolella ja alttarilla näkemättä koskaan mitään hämärää. Olin soluttautunut kuin toimittaja sinne eikä mitään mätää ollut missään. Pirkko paiski töitä alttarilla vesilasillisen voimalla kumarrellen ja rukoillen sairaiden äärellä eikä käynyt kesken illan kahveella välillä rupattelemassa ja nauttimassa huikopalaa niin kuin me muut. Sama toistui illasta toiseen ja aina. Sama kurinalaisuus, josta totisesti ansaitsi sen, mitä ihmiset hänen työlleen lahjoittivat.

    Verrattuna tuohon kurinalaisuuteen, mitä olenkaan nähnyt täällä? Mainokset ja todellisuus eivät pidäkään paikkaansa. Todellisuus on eri kuin se, mitä mainostetaan. Jos en olisi muuttanut tänne, en olisi nähnyt tätä kaikkea.

    Kaikenlaisia mainoksia. Mieleeni on tullut sekin, kuinka suomalaisia houkuteltiin Neuvostoliittoon paremman elämän toivossa, mutta todellisuus olikin sitä, että he pääsivät hengestään.

    Hoitovirheetkin tappavat.

    Suomessa on paljon paikkakuntia, joilla on kapasiteettia hoitaa omat potilaansa. Tämä ei ole sellainen enkä muuttaisi tänne enää kärsimään.

    Kello 23.36.

    Minulla on yli kuukauden ajalta aamusivut oikolukematta ja sumaa on alettava purkaa pikku hiljaa, vaikka kirjoittaminen onkin tärkeämpää.

    Vaikka kirjoittaisi vain liuskan päivässä elämästään ja omasta voinnistaan, se tekee kymmeniä ja kymmeniä liuskoja jo muutamassa kuukaudessa.

    Vuosien vieriessä syntyy yhä pidempi puro, joka johtaa aina isompaan virtaan, siihen arkistoon, joka alkaa kasaantua.

    Kun aloitin nuorempana ja terveempänä aamusivujen kirjoittamisen, elämä ei ollut tämmöistä kuin nyt, kököttäessäni tätäkin kirjoittaessani peiton alla. Kun en saanutkaan hoitoa borrelioosiini täällä, huomasin minulle 26.1.2017 tehdyn selkäydinpunktion jälkeen selviäväni lämpimien peittojen alla vähemmällä kivulla. Samalla se alkoi vaikuttaa kaikkeen ja verenkiertooni niin, että leikkaamaton vasen jalkanikin alkoi viime kesänä turvotella pohkeesta, jossa on jo parikymmentä vuotta sitten diagnosoitu ektaattinen laaja tibialis posterior -laskimo, jota sitäkään ei ole voitu tutkia täällä jalan ollessa puutunut edelleen jouduttuani hoitamaan sitä omin päin.

    Kirjoittaessani kaikesta rivi riviltä ja päivä päivältä, koko tästä helvetistä, minkä tuntee omissa nahoissaan, kukaan ei voi tulla kiistämään elämääni ja kokemuksiani.

    Oltuani homesairaskin jo kymmenen vuotta kukaan ei voi tulla sanomaan, ettei tuntemani oireet pidä paikkaansa. Tai sairastuttuani borrelioosiin, ettei se muka ole totta, kun olen joutunut kirjoittamaan tuhansia liuskoja käsin kaikesta siitä, mitä olen kokenut ja miltä se on tuntunut.

    Joku sieni-infektiokin; se ei ole ollut mitään abstraktia satua, vaan totista totta, josta olen kirjoittanut paljon täällä netissäkin, kun hampaanikin tekivät kuukausien ajan https://goo.gl/ccVoSA kuolemaa vuonna 2010, miten hirveältä se tuntuikaan ihmisten kiusatessa vielä täällä.

    - Nyt vuorokausi on jo vaihtunut, muttei eilinen 8.12.2018 unohdu helposti. Olin ollut niin kipeä ja tärisevä jo herätessäni pään särkiessä kauttaaltaan otsankin oltua niin inhottava, että se oli peitettävä pipolla. Mutta särky jatkui vaan noustuani ylös ja tuntui isona painavana laattana keskellä päälakea, joka on ollut ongelmakohtana viimeiset kolme vuotta ilman, että vaivaani olisi otettu vakavasti ja lääkärit vaivautuneet edes koskemaan päätäni.

    Kun vuonna 2010 kärsin hirveästä särystä läpi kevään, kesän ja syksyn hampaitteni tehdessä kuolemaa odottaessani korvapolille pääsyä, se oli niin epäinhimillistä. Lähes kuin ensisynnytykseni ilman kipulääkkeitä ja välilihanleikkausta vuonna 1992, arvan langetettua minulle vuosikausien kitumista ja kärsimystä, johon on alkanut turtua jo unohtamatta sitä koskaan.

    Sairauksieni johdettua tähän älkää tulko helvettiäni vähättelemään - kun eilenkin pienen pullan syömisen jälkeen, josta oli jo aikaa, en voinut syödä edes terveysjogurttia voidessani niin pahoin.

    Oli lähdettävä asioille ilman ruokaa ja toivottava, että pysyy pystyssä.

    Sitten taas ruoan jälkeen sama toistuu, että päälaella alkaa sykkiä, kutista ja kuumottaa; että se mikä oli alkujaan vuonna 2010 poskiontelossa, tuntuukin nyt päässä.

    Totuus on kauhea; mutta olen kirjoittanut sen jo kauan sitten aamusivuihini.


  • Kaikenlaistaaa

   Totuus voi olla todellakin kauhea, kun mitään ratkaisuja ongelmaiin ei ripeä löytymään. Edes ns. " oikeissa" hoidoissa. Eihän se ole yllättävää jos ongelmat todetaan sieltä. Ns. "korvien välistä" johtuviksi vaikka esim. Elohopea ja amalgaamit voisivat ne aiheuttaa.t

   • "Kaikenlaistaaa
    9.12.2018 2:20

    Totuus voi olla todellakin kauhea, kun mitään ratkaisuja ongelmaiin ei ripeä löytymään. Edes ns. " oikeissa" hoidoissa. Eihän se ole yllättävää jos ongelmat todetaan sieltä. Ns. "korvien välistä" johtuviksi vaikka esim. Elohopea ja amalgaamit voisivat ne aiheuttaa.t"

    - Vaivani on ihan konkreettisesti ollut jo vuodesta 2010 korvien välissä (poskiontelot, otsa ja nuppi).

    Psyyke vaikuttaa tietenkin kaikkeen, mutta on väärin sen varjolla jättää somaattiset vaivat tutkimatta hutkien ja arvaillen vaan, joka ei anna hyvää kuvaa suomalaisesta terveydenhuollosta.

    Kun maailmalla mennään https://goo.gl/uGmpPe eteenpäin, Suomessa jäädään junnaamaan paikalleen eikä kehitys näy missään.

    - Mutta kaikki tiet johtavat Roomaan ja pala palalta täydentyy peli, jossa sientenkään osuutta sairauksissa https://goo.gl/89jtvs ei voida enää lakaista maton alle, vaikka haluttaisiin.

    Eikä ole kuin ajan kysymys, kun sama tapahtuu borrelioosinkin kohdalla!

    Kirjoittamisesta vielä, miksi sitä suosittelen. Kun on taltioinut aamusivuihin esimerkiksi päivä päivä perään inhottavia oireita poskiontelotulehduksen kourissa joutuessaan yhä edelleen kahdeksan vuoden jälkeen käyttämään nenäliinoja öin ja päivin, lääkärin omassa nupissa täytyy olla jotain vikaa pitäessään kaikkea vain jännityspäänsärkynä tai kasvokipuna.

    Tai jos on alkanut kärsiä uusista oireista, jotka ilmestyivät aamusivuihin punkinpureman jälkeen ja joutuu niistä jatkuvasti kirjoittamaan, lääkärin sanoihin ei ole luottamista yrittäessään mitätöidä aivopesullaan ilman tutkimuksia oireet.

    - Jos olette huomanneet, niin kaikki huonot lääkärit ovat kuin vakuutuslääkäreitä astuessaan potilaansa päältä. Muun muassa terveyskeskukset ovat näitä vakuutuslääkäreitä täynnä eikä yliopistollisissa sairaaloissa tarjonta ole juuri parempaa.

    Jos onnistuukin saamaan lähetteen eteenpäin, vakava terveysongelmasi voidaan kuitata viiden minuutin vastaanotolla, jonka jälkeen saat kotiin pelkän kirjevastauksen, jossa lukee: "Ei tarvetta lisätutkimuksiin tai hoitoihin meillä."

    Olisi niin paljon sanottavaa, muttei kapasiteetti riitä. Jatkakaa te muut vaan pitäessäni breikkiä täällä kirjoittamisesta taas.


   • sanasinko kirjoitti:

    "Kaikenlaistaaa
    9.12.2018 2:20

    Totuus voi olla todellakin kauhea, kun mitään ratkaisuja ongelmaiin ei ripeä löytymään. Edes ns. " oikeissa" hoidoissa. Eihän se ole yllättävää jos ongelmat todetaan sieltä. Ns. "korvien välistä" johtuviksi vaikka esim. Elohopea ja amalgaamit voisivat ne aiheuttaa.t"

    - Vaivani on ihan konkreettisesti ollut jo vuodesta 2010 korvien välissä (poskiontelot, otsa ja nuppi).

    Psyyke vaikuttaa tietenkin kaikkeen, mutta on väärin sen varjolla jättää somaattiset vaivat tutkimatta hutkien ja arvaillen vaan, joka ei anna hyvää kuvaa suomalaisesta terveydenhuollosta.

    Kun maailmalla mennään https://goo.gl/uGmpPe eteenpäin, Suomessa jäädään junnaamaan paikalleen eikä kehitys näy missään.

    - Mutta kaikki tiet johtavat Roomaan ja pala palalta täydentyy peli, jossa sientenkään osuutta sairauksissa https://goo.gl/89jtvs ei voida enää lakaista maton alle, vaikka haluttaisiin.

    Eikä ole kuin ajan kysymys, kun sama tapahtuu borrelioosinkin kohdalla!

    Kirjoittamisesta vielä, miksi sitä suosittelen. Kun on taltioinut aamusivuihin esimerkiksi päivä päivä perään inhottavia oireita poskiontelotulehduksen kourissa joutuessaan yhä edelleen kahdeksan vuoden jälkeen käyttämään nenäliinoja öin ja päivin, lääkärin omassa nupissa täytyy olla jotain vikaa pitäessään kaikkea vain jännityspäänsärkynä tai kasvokipuna.

    Tai jos on alkanut kärsiä uusista oireista, jotka ilmestyivät aamusivuihin punkinpureman jälkeen ja joutuu niistä jatkuvasti kirjoittamaan, lääkärin sanoihin ei ole luottamista yrittäessään mitätöidä aivopesullaan ilman tutkimuksia oireet.

    - Jos olette huomanneet, niin kaikki huonot lääkärit ovat kuin vakuutuslääkäreitä astuessaan potilaansa päältä. Muun muassa terveyskeskukset ovat näitä vakuutuslääkäreitä täynnä eikä yliopistollisissa sairaaloissa tarjonta ole juuri parempaa.

    Jos onnistuukin saamaan lähetteen eteenpäin, vakava terveysongelmasi voidaan kuitata viiden minuutin vastaanotolla, jonka jälkeen saat kotiin pelkän kirjevastauksen, jossa lukee: "Ei tarvetta lisätutkimuksiin tai hoitoihin meillä."

    Olisi niin paljon sanottavaa, muttei kapasiteetti riitä. Jatkakaa te muut vaan pitäessäni breikkiä täällä kirjoittamisesta taas.

    Siltä varalta, että vaivalla pakertamani kirjoitus häipyy taas oudon bottitoiminnan tai kyseenalaisen mielipidevainon takia, se löytyy tuolta: https://goo.gl/bgbdCD

    Soon moro!


   • sanasinko kirjoitti:

    "Kaikenlaistaaa
    9.12.2018 2:20

    Totuus voi olla todellakin kauhea, kun mitään ratkaisuja ongelmaiin ei ripeä löytymään. Edes ns. " oikeissa" hoidoissa. Eihän se ole yllättävää jos ongelmat todetaan sieltä. Ns. "korvien välistä" johtuviksi vaikka esim. Elohopea ja amalgaamit voisivat ne aiheuttaa.t"

    - Vaivani on ihan konkreettisesti ollut jo vuodesta 2010 korvien välissä (poskiontelot, otsa ja nuppi).

    Psyyke vaikuttaa tietenkin kaikkeen, mutta on väärin sen varjolla jättää somaattiset vaivat tutkimatta hutkien ja arvaillen vaan, joka ei anna hyvää kuvaa suomalaisesta terveydenhuollosta.

    Kun maailmalla mennään https://goo.gl/uGmpPe eteenpäin, Suomessa jäädään junnaamaan paikalleen eikä kehitys näy missään.

    - Mutta kaikki tiet johtavat Roomaan ja pala palalta täydentyy peli, jossa sientenkään osuutta sairauksissa https://goo.gl/89jtvs ei voida enää lakaista maton alle, vaikka haluttaisiin.

    Eikä ole kuin ajan kysymys, kun sama tapahtuu borrelioosinkin kohdalla!

    Kirjoittamisesta vielä, miksi sitä suosittelen. Kun on taltioinut aamusivuihin esimerkiksi päivä päivä perään inhottavia oireita poskiontelotulehduksen kourissa joutuessaan yhä edelleen kahdeksan vuoden jälkeen käyttämään nenäliinoja öin ja päivin, lääkärin omassa nupissa täytyy olla jotain vikaa pitäessään kaikkea vain jännityspäänsärkynä tai kasvokipuna.

    Tai jos on alkanut kärsiä uusista oireista, jotka ilmestyivät aamusivuihin punkinpureman jälkeen ja joutuu niistä jatkuvasti kirjoittamaan, lääkärin sanoihin ei ole luottamista yrittäessään mitätöidä aivopesullaan ilman tutkimuksia oireet.

    - Jos olette huomanneet, niin kaikki huonot lääkärit ovat kuin vakuutuslääkäreitä astuessaan potilaansa päältä. Muun muassa terveyskeskukset ovat näitä vakuutuslääkäreitä täynnä eikä yliopistollisissa sairaaloissa tarjonta ole juuri parempaa.

    Jos onnistuukin saamaan lähetteen eteenpäin, vakava terveysongelmasi voidaan kuitata viiden minuutin vastaanotolla, jonka jälkeen saat kotiin pelkän kirjevastauksen, jossa lukee: "Ei tarvetta lisätutkimuksiin tai hoitoihin meillä."

    Olisi niin paljon sanottavaa, muttei kapasiteetti riitä. Jatkakaa te muut vaan pitäessäni breikkiä täällä kirjoittamisesta taas.

    Vuorokaudenvaihteessa 10.-11.12.2018 kirjattua:

    "Olisi niin paljon sanottavaa, muttei kapasiteetti riitä. Jatkakaa te muut vaan pitäessäni breikkiä täällä kirjoittamisesta taas."

    - Ellei satu olemaan jotain tärkeää ja henki pihisee vielä niin, että pystyy kirjoittamaan. Käyttänyt aika paljon eri varmisteluja jo pidempään dropatessani viestini ensin Oikofix'iin, jonka perään Write.as:ään tarkistaakseni linkkienkin toimivuuden ja vasta sitten tänne minimoidakseni virheet.

    Aikaisemmin tarkisteluja ei ole tarvinnut niin paljon liittyessään selkeästi sairasteluuni. Samalla päällä kun kirjoittaa, millä sairastaakin, kuuri on kovaa, ajatellen vieläpä virallista kirjoittamista yrittäessään saada itselleen jotain oikeutta, joka on helpommin sanottu kuin tehty sairaana.

    Huonoina päivinä - ja niitä riittää - ei voi tehdä juuri mitään tärkeää, jos aivot eivät toimi niin kuin pitäisi.

    Voinnissa ei ole ollut muutamaan viikkoon mitään kehumista. Kaikki oireet ovat pahentuneet. Jo sunnuntaina olin hirveän väsynyt tärinän häirittyä koko sen ajan, minkä nukuin, lakkaamatta herätessänikään. En kärsi pelkästään mistään aktiovapinasta, vaan myös lepovapinasta, joka alkoi poliotalven sairaudestani kaikkialla kehossa vaivaavien elohiirien ohella, molempien jatkuttua tähän päivään saakka päästessäni niistä tuskin koskaan eroon. Tätäkin kirjoittaessani vapisen niin, että se tuntuu jalkapohjissa asti.

    Jaksoin sentään sunnuntaina käydä ulkona kävelyllä, joka auttoi vähän.

    Sitten illansuussa ajattelin jatkaa siitä, mihin olin jäänyt - upotettuani jo päivällä musavideooni aiemmin kääntämäni sanat, jotka olin synkronisoinut vaivalla näkymään laulun tahdissa. Jostain syystä ohjelman taustalla kummitteli myös vanha projektini, muokattuani aiemmin luomani videon uuteen uskoon Sonyn ammuttua se Vimeossa alas suostumatta aneluidenkaan jälkeen palauttamaan tekelettäni. Sama video oli Youtubessakin, mutta se kelpasi ansaitessaan siitä vähän rahaa. - Gospelista, jota ei pitäisi edes tehdä rahankiilto silmissä.

    Tein sitten niin, että poistin kyseisen videon myös Youtubesta ja vaihdoin siihen kokonaan uuden solistin, ja muokkasin ja pidensin videotani. Näpäytin sillä Sonya, joka oli aikanaan tehnyt kurjan tempun isälleni ottamalla tämän yksinoikeuden pois ja antanut sen toiselle. - Ei niitä videoita siitä vaan luoda ja minullakin on tekijänoikeuteni, jota en halua kaikille suoda. Eipä ole vaan aiemmin kukaan iskenyt gospeleihini, vaikka niitä on jo parikymmentä, nähtyäni vaivaa editoinnissa.

    Oikeasti noissa on mennyt tuhottomasti aikaa, jota ei ole laskettu. Sunnuntai-illallakin päätettyäni asentaa video-ohjelmani uudestaan päästäkseni turhaan kummittelevasta vanhasta projektista ja poistaessani jo asennetun ohjelman, samassa yhteydessä hävisi uusin tekelekin, johon olin ajalla ja vaivalla upottanut kääntämäni sanatkin.

    Oli järkyttävää huomata, mitä olin väsyneenä tehnyt; poistanut koko projektin! Sitä oli vaikea hyväksyä ja toivoin löytäväni tiedoston vielä. Kysyin pojalta apua, mutta tämä sanoi vain, että mennyt mikä mennyt, jota en voinut niin vain sulattaa. Eikö olisi mitään ohjelmaa, millä voisi etsiä? Poika vastasi, että Recuva, jonka latasin koneelleni ja aloitin hitaan etsimiseni löytämättä mitään.

    Levättyäni hetken verran ei auttanut kuin luoda projekti uudestaan muistaessani etusivun asetuksetkin vielä, jotka voisin seuraavassa hetkessä unohtaa. Halusin vielä tarkistella kääntämiäni sanojakin, oliko kaikki mennyt oikein.

    Löysin jostain videon, johon laulun sanat oli upotettu englannin kielellä. Kävin säkeistö säkeistöltä laulua läpi törmätessäni sanoihin "When time gets rough" ihmetellessäni viimeistä sanaa. Eikö se ollutkaan "right" niin kuin olin kuullut.

    Huomasin myös, että videossa käyttämäni laulu olikin vajaa. Loppuosa oli napsaistu pois, jonka olisin jossain vaiheessa huomannut ja joutunut joka tapauksessa säätelemään kaikkea uudestaan.

    Ei auttanut kuin ladata parempi versio laulusta koneelle ja ryhtyä sanojen upottamiseen musiikin tahdissa uudestaan, joka on tarkkaa ja hidasta puuhaa.

    Video jäi sitten siihen vaiheeseen jaksamatta väsyneillä aivoilla enempää, maanantaipäivän oltua vielä kauheampi kuin sunnuntai pystymättä nukkumaan kuin pari tuntia tärinän takia.

    + + +

    16.12.2018:

    https://vimeo.com/sanasinko/battle-taistelu

    + + +

    22.12.2018:

    "Lyhyestä virsi kaunis" jaksamatta kuvata taisteluani edellä enempää.

    Torstaina, kun olin hirveän kipeä, ajattelin voivani väsyneillä aivoillani tehdä sentään jotain, dropata kuvia uusimpaan videooni, jossa oli vasta musiikki ja sanat paikallaan.

    Siitä alkoikin sitten valtaisa urakka tajuttuani osan kuvista epäkelvoiksi ja joutuessani vaihtelemaan niitä. Kaiken huipuksi sanojenkin kanssa oli ongelmaa jouduttuani venkslaamaan niitä moneen kertaan. Fiksasin kaikkea uudestaan ja uudestaan, kunnes äsken tuli stoppi vastaan ja video oli jätettävä hautumaan jaksamatta katsoa sitä yhtään kertaa enempää.


  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tokmanin johtaja avauti työntekijäpulasta

   Huuskosen mukaan Tokmannilla on ollut vaikeuksia löytää työvoimaa myymälöihin ja varastoihin, jonka seurauksena tavaratoimituksia on jouduttu jättämää
   Maailman menoa
   426
   11493
  2. Upeaa Martina ja Stefu!

   Onpa upeaa huomata, että ex-pariskunta pystyy juhlimaan yhdessä yhteisen tyttärensä synttäreitä! Ovat ilmeisesti aikuisia ihmisiä, jotka pystyvät haut
   Kotimaiset julkkisjuorut
   328
   3181
  3. Oho! Iina Kuustonen ja Mikko Leppilampi "häähumussa", Mikko-isä kuittaa viiltävästi: "Totaalinen..."

   Iina Kuustonen on heittänyt hulvattoman idean Instagramissa. Tällä porukalla on kyllä sarkasmi hallussa! https://www.suomi24.fi/viihde/oho-iina-kuusto
   Kotimaiset julkkisjuorut
   5
   3004
  4. 184
   2210
  5. Hämeenlinnassa ammuttu poliisia!

   Alkaa olla Chigagon meininki! Kukas se on paukutellu?
   Hämeenlinna
   37
   1701
  6. Sohvaperunat starttaa! Tiesitkö tämän uusista perunoista? Kaksi ystäväpariskuntaa tulee pohjoisesta!

   Sohvaperunoiden uudet jaksot starttaavat ja tässä ovat uudet (ja vanhat) perunat! Löytyykö suosikkeja tai keitä olisit halunnut mukaan? https://www.su
   Sohvaperunat
   14
   1522
  7. Poliisioperaatio kansanedustajan kotona

   Riikka Slunga-Poutsalon poika säilytti kovia huumeita ja myyntivälineitä äitinsä asunnossa. https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/a23dec18-05ef-4ab2-b
   Maailman menoa
   280
   1200
  8. Etäisyys kaivattuusi ?

   Oma ihastukseni ( mies ) asuu 250 km päässä, menee autolla 3,5 tuntia ajaessa. Ikävä on koko ajan, nähdään yleensä viikonloppuisin. Miten lähellä/kauk
   Ikävä
   86
   1083
  9. Hyvä olkoon sitten niin!

   Minä lopetan sussa roikkumisen ja kiellän ikuisesti kaikki tunteeni sua kohtaan. En tiedä kuka edes olet enää ja jos tulet juttelemaan niin käännän se
   Ikävä
   89
   1071
  Aihe