Salametsästys on ammattimaista rikollisuutta

tammeri

Salametsästykselle on tyypillistä, että sitä harjoittavat toistuvasti samat henkilöt. Tämä osoittaa, että kiinijäämisriskiä ei pidetä kovin korkeana eikä rangaistuksia rikolisuutta estävänä. Metsästysrikosten toteennäyttäminen on vaikeaa, ja niistä selviää usein sakoilla sekä metsästyksessä käytettyjen välineiden menettämisellä. Johanna Peltokangas on selvittänyt pro gradu -työssään salametsästystä ja sen muotoja vuosien 2000-2008 oikeustapauksissa.

Metsästysrikoksia on yhteiskunnassamme pidetty yleensä vähämerkityksellisinä. Erityisesti viime aikoina metsästysrikoksten kohdalla huomiota on herättänyt niihin liittyvä muu rikollisuus ja järjestäytynyt rikollisuus. Metsästysrikollisuudessa on todettavissa taloudellisen rikollisuuden piirteitä. Suurpetojen salametsästys on viimevuosina noussut julkisuuteen erityisesti Lapissa.

Koko artikkeli: http://maastomatti.net/salametsastys-ammattimaista-rikollisuutta/

8

<50

  Vastaukset

  • No vasta nytkö se salametsästys nousi tapetille, kun nimenomaan vahingollista susikantaa karsitaan 'raskaalla tykistöllä' oman käden oikeudella.

   Meinaan kun ns. 'ennenvanhaan' köyhempien talollisten isännät kaatoivat vuosittain kruunun mullin tai parikin, että saivat laittaa omalle ja vaimonsa sekä lastensa leivälle lihaa, niin se oli täysin ymmärrettävä asia yhteiskunnassa. Eikä siitä alettu nimittämään ketään salametsästäjäksi. Ja vaikka se hirvenkaato moniaankin kerran oli laiton, niin viranomaiset eivät puuttuneet asiaan muutoin kuin kaikkein selvemmissä ja räikeimmissä tapauksissa.

  • Salametsästys kuvastaa enemmän epäonnistunutta petopolitiikkaa kuin sitä että siitä rahaa saisi. Jos siis puhutaan vain suurpedoista.
   Onnistunut petopolitiikka jossa myönnetään myös kaatolupia pitää salametsästyksen kurissa täysin. Silloin päättäjät saavat katsoa peiliin jos salametsästys rehottaa.
   Jokainen tietää että lapissa taas poromiehet pitävät pedot kurissa tai miksi muuten lappi on lähes petotyhjiönä. Sen ymmärtää siksi että se on heidän elinkeinostaan pois kun saa keräillä tuhansia porojen raatoja petojen jäljiltä. Niitä ei edes kiinnosta vaikka jäisivät kiinni koska paine porotalouden puolesta on senverran kova lapissa että moni pitää virkamies tasollakin suunsa kiinni näissä asioissa ja ovat näkemättä tapahtumia.

  • Laajin, röyhkein ja luonnolle tuhoisin salametsästäjäjoukko voidaan katsoa olevan koiriensa ulkoiluttajat, jotka antavat koirainsa kulkea kytkemättöminä, vuodenajoista, luonnonkierrosta ja säädöksistä piittaamatta.

   • Metsästäjät "ulkoiluttavat" koiriaan kouluttaakseen niitä ajamaan riistaa. Kun se tapahtuu metsästyskauden ulkopuolella se on salametsästystä.


  • Salametsästäjän tunnistaa päiväsaikaan oranssista lakista.

  • Salametsästys on suurimmalta osaltaan metsästyskortittomien ja metsästysseuraan kuulumattomien touhuja. Metsästetään luvattomasti seurojen mailla, kun ei viitsitä hommata lupia, vaikka monet mets. seurat myyvät esim. pientiistalupia mailleen.

   Mets.kriminaalit metsästävät isoa riistaa pelkästään myyntitarkoituksessa. Isot soittoruokalat ostavat lihat, eivätkä huutele ostamisistaan. Sillee se menee.

   • Metsästysseurat myyvät erittäin nihkeästi vieraslupia. Usein vierasluvan ehtona on se että mukana täytyy olla isäntänä seurassa jäsenenä oleva ja tämän isännän tulee olla jahdissa mukana ja vieraan saalis usein myös vähennetään isännänä saaliskiintiöstä. Näillä reunaehdoilla on vierasmetsästäjät aika vähissä.


  • "Sattumalta" jossain savo-kainuu akselilla oli tuolla aikavälillä tuomittavana eräs ammattimainen salametsästyskopla, jonka toiminta oli siis pääasiallisesti tapahtunut 1990 luvulla. Mutta tuo toiminta oli aivan poikkeuksellista sekä järjestelmällisyydeltään että laajuudeltaan. Kyllä nyt on tutkimuksen rajauksella taas hakemalla haettu mielluinen lopputulos. Tosiasassaha metästäjät ovat erittän mustasukkaisia oikeuksistaan ja vahtivat tarkasti salametäsästystä, eikä sitä hyväksytä.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vainaja löytyi Räskin hiekkakuopalta

   Poliisi epäilee murhaa. Saapa nähdä poistetaanko tämäkin keskustelunavaus.. täytyy sanoa että palstalla on varmasti Suomen typerin moderointi.
   Kotka
   49
   2353
  2. Stefu haki eilen Isabellan Hankoon

   Ovat nytkin siellä. Martina ei sitten sinne päässyt.. Martinahan Menaisissa sanoi, hän aikoo yhä siellä käydä... ilmeisesti Hangossa myös Sofia.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   85
   2217
  3. Sofia juhlimassa kavereiden kanssa

   Sofia nähty juhlimassa tämän illan aikana eri puolella Helsinkiä ilman Stefua. Onkohan tullut jo ryppyjä rakkauteen?
   73
   1722
  4. Nyt on kyllä Soffa juubassa

   Ihan känninen postaus. Partsielämää jee...alamäki vai putki
   Kotimaiset julkkisjuorut
   43
   1265
  5. Sofia B:n koira otettu huostaan!

   Onneksi näin käynyt! Ei sovi jatkuva juhliminen koiran elämään. Kotieläin ansaitsee raittiin ja stabiilin kodin.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   43
   1124