Salametsästys on ammattimaista rikollisuutta

tammeri

Salametsästykselle on tyypillistä, että sitä harjoittavat toistuvasti samat henkilöt. Tämä osoittaa, että kiinijäämisriskiä ei pidetä kovin korkeana eikä rangaistuksia rikolisuutta estävänä. Metsästysrikosten toteennäyttäminen on vaikeaa, ja niistä selviää usein sakoilla sekä metsästyksessä käytettyjen välineiden menettämisellä. Johanna Peltokangas on selvittänyt pro gradu -työssään salametsästystä ja sen muotoja vuosien 2000-2008 oikeustapauksissa.

Metsästysrikoksia on yhteiskunnassamme pidetty yleensä vähämerkityksellisinä. Erityisesti viime aikoina metsästysrikoksten kohdalla huomiota on herättänyt niihin liittyvä muu rikollisuus ja järjestäytynyt rikollisuus. Metsästysrikollisuudessa on todettavissa taloudellisen rikollisuuden piirteitä. Suurpetojen salametsästys on viimevuosina noussut julkisuuteen erityisesti Lapissa.

Koko artikkeli: http://maastomatti.net/salametsastys-ammattimaista-rikollisuutta/

8

97

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Steyr

      No vasta nytkö se salametsästys nousi tapetille, kun nimenomaan vahingollista susikantaa karsitaan 'raskaalla tykistöllä' oman käden oikeudella.

      Meinaan kun ns. 'ennenvanhaan' köyhempien talollisten isännät kaatoivat vuosittain kruunun mullin tai parikin, että saivat laittaa omalle ja vaimonsa sekä lastensa leivälle lihaa, niin se oli täysin ymmärrettävä asia yhteiskunnassa. Eikä siitä alettu nimittämään ketään salametsästäjäksi. Ja vaikka se hirvenkaato moniaankin kerran oli laiton, niin viranomaiset eivät puuttuneet asiaan muutoin kuin kaikkein selvemmissä ja räikeimmissä tapauksissa.

    • KaatoluvatSuojeleePetoja

      Salametsästys kuvastaa enemmän epäonnistunutta petopolitiikkaa kuin sitä että siitä rahaa saisi. Jos siis puhutaan vain suurpedoista.
      Onnistunut petopolitiikka jossa myönnetään myös kaatolupia pitää salametsästyksen kurissa täysin. Silloin päättäjät saavat katsoa peiliin jos salametsästys rehottaa.
      Jokainen tietää että lapissa taas poromiehet pitävät pedot kurissa tai miksi muuten lappi on lähes petotyhjiönä. Sen ymmärtää siksi että se on heidän elinkeinostaan pois kun saa keräillä tuhansia porojen raatoja petojen jäljiltä. Niitä ei edes kiinnosta vaikka jäisivät kiinni koska paine porotalouden puolesta on senverran kova lapissa että moni pitää virkamies tasollakin suunsa kiinni näissä asioissa ja ovat näkemättä tapahtumia.

    • koirattattattappaa

      Laajin, röyhkein ja luonnolle tuhoisin salametsästäjäjoukko voidaan katsoa olevan koiriensa ulkoiluttajat, jotka antavat koirainsa kulkea kytkemättöminä, vuodenajoista, luonnonkierrosta ja säädöksistä piittaamatta.

      • Anonyymi

        Metsästäjät "ulkoiluttavat" koiriaan kouluttaakseen niitä ajamaan riistaa. Kun se tapahtuu metsästyskauden ulkopuolella se on salametsästystä.


    • Anonyymi

      Salametsästäjän tunnistaa päiväsaikaan oranssista lakista.

    • Anonyymi

      Salametsästys on suurimmalta osaltaan metsästyskortittomien ja metsästysseuraan kuulumattomien touhuja. Metsästetään luvattomasti seurojen mailla, kun ei viitsitä hommata lupia, vaikka monet mets. seurat myyvät esim. pientiistalupia mailleen.

      Mets.kriminaalit metsästävät isoa riistaa pelkästään myyntitarkoituksessa. Isot soittoruokalat ostavat lihat, eivätkä huutele ostamisistaan. Sillee se menee.

      • Anonyymi

        Metsästysseurat myyvät erittäin nihkeästi vieraslupia. Usein vierasluvan ehtona on se että mukana täytyy olla isäntänä seurassa jäsenenä oleva ja tämän isännän tulee olla jahdissa mukana ja vieraan saalis usein myös vähennetään isännänä saaliskiintiöstä. Näillä reunaehdoilla on vierasmetsästäjät aika vähissä.


    • Anonyymi

      "Sattumalta" jossain savo-kainuu akselilla oli tuolla aikavälillä tuomittavana eräs ammattimainen salametsästyskopla, jonka toiminta oli siis pääasiallisesti tapahtunut 1990 luvulla. Mutta tuo toiminta oli aivan poikkeuksellista sekä järjestelmällisyydeltään että laajuudeltaan. Kyllä nyt on tutkimuksen rajauksella taas hakemalla haettu mielluinen lopputulos. Tosiasassaha metästäjät ovat erittän mustasukkaisia oikeuksistaan ja vahtivat tarkasti salametäsästystä, eikä sitä hyväksytä.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      17
      1465
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1305
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1202
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1092
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1025
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1013
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe