Kuntalaisaloite Pudasjärven vastaanottokeskuksen lakkauttamiseksi

OlenSuomalainen-1-

Laittakaahan nimiä listaan!

https://www.kuntalaisaloite.fi/fi/aloite/6655

255

89

Vastaukset

 • Ainut vastaanottokeskus jossa muslimimiehet oppivat hyvin suomen kielen, kotoutuvat sekä työllistyvät. Muualla ongelmia mutta ei Pudasjärvellä. Mieluummin kannattaisi laajentaa kuin lakkauttaa.

  • Imaamit julistavat:lisääntykää paikallisten kanssa. Näin voimme vallata heidän maansa.
   Ruotsi on jo vallattu ja Suomi seuraa perässä.


 • Ei missään nimessä saa lakkauttaa. Toimiva ja hyvä VOK jota tulevaisuudessa tarvitaan. Laajennuksia mielummin.

 • Vastaanottokeskus on lähes ainoa paikka,missä noita ongelmia voidaan ennalta ehkäistä.Pudasjärven vastaanottokeskusta ei pidä lopettaa.

  • On Suomi kyllä rikasmaa,meillä on varaa elättää kymmeniätuhansia flankkipoikia,mutta vanhukset makaavat kuset-ja paskat housissa suurimman osan päivästä.


 • Jos aloite koskisi koko pudasjärven lakkauttamista, heti laittaisin nimeni.

 • Ongelmamamut kannattaa koota Pudasjärvelle koska siellä kaikki onnistuu.

 • Käännä se aloitteesi rullalle niin se menee paremmin hanuriin.

 • Pudiksella halutaan vokki kiinni, koska Oulussa tapahtuu. Mihin ne Pudislaiset haluaa ne turvikset, no Ouluun :D mahtavaa Pudis!!! Ja aloitteessa on vielä osimmoilleen kaikki faktat väärin ja vielä kuntapäättäjiä omalla nimellään allekirjoittamassa perättömiä juttuja. Meleko surkiaa porukkaa!!! Äkkiä Pudiksen rajat kiinni. Kuka sinne sisäsiittosten murhaajien ja pedofiilien keskelle haluaa?

  • Pudis = Kepu = Yllättäen faktat väärin


  • On se noloa, kun luottamushenkilöt lähtee tuollaiseen mukaan, eikä edes tarkista faktoja oikein. Ja se ajatus, että kipataan kaikki naapuriin...mikään ihme, että tämä paikkakunta kuihtuu ja täällä kukaan halua asua tai elää. Lietsotaan pelkoa ja vihaa. Ajattelikohan nämä fiksut ihmiset, että miten tällaiset aloitteet vaikuttaa enemmän muiden, kuin niiden vastaanottokeskuksessa asuvien elämään tai mielenrauhaan? Tietääkö ne luottamushenkilöt, että minkälaisia asukkaita siellä edes on? Onko ne käyneet siellä? Onko ne kysyneet?

   Kyllä luottamushenkilön perusvelvollisuuksiin kuuluu ottaa asioista selvää. Ala-arvoista hommaa. Kenkää tuollaisille luottamushenkilöille. Siinäpä kansalaisaloite!!!!!


  • kylläpä on kukkahattu tädit nyt liikenteessä ,kiitos näille rohkeille valtuutetuille jotka uskalsivat ottaa tämän tärkeän asian esille!


  • Pettynytäänestäjä kirjoitti:

   On se noloa, kun luottamushenkilöt lähtee tuollaiseen mukaan, eikä edes tarkista faktoja oikein. Ja se ajatus, että kipataan kaikki naapuriin...mikään ihme, että tämä paikkakunta kuihtuu ja täällä kukaan halua asua tai elää. Lietsotaan pelkoa ja vihaa. Ajattelikohan nämä fiksut ihmiset, että miten tällaiset aloitteet vaikuttaa enemmän muiden, kuin niiden vastaanottokeskuksessa asuvien elämään tai mielenrauhaan? Tietääkö ne luottamushenkilöt, että minkälaisia asukkaita siellä edes on? Onko ne käyneet siellä? Onko ne kysyneet?

   Kyllä luottamushenkilön perusvelvollisuuksiin kuuluu ottaa asioista selvää. Ala-arvoista hommaa. Kenkää tuollaisille luottamushenkilöille. Siinäpä kansalaisaloite!!!!!

   Oulun poliisilla on tietojen mukaan tällä hetkellä tutkinnassa 160 seksuaalirikosta, joissa uhrina on lapsi tai nuori tyttö. Tällä hetkellä vangittuna istuu liki 20 uussuomalaista epäiltynä useista raiskauksista.


  • Haluammevälttyätällaisel kirjoitti:

   Oulun poliisilla on tietojen mukaan tällä hetkellä tutkinnassa 160 seksuaalirikosta, joissa uhrina on lapsi tai nuori tyttö. Tällä hetkellä vangittuna istuu liki 20 uussuomalaista epäiltynä useista raiskauksista.

   No entäs ne muut eli enemmistö? Mitä sulkemalla ajattelit ne poistaa? Mites se some? Miten ihmeessä kuvittelet tämän aloitteen tämän ratkaisevan? Ai, et sitte kuiteskaan ollut ihan aatellu? Vahdi niitä lapsia, ettei niille kukaan tee pahaa, siis kukaan!


  • Haluammevälttyätällaisel kirjoitti:

   Oulun poliisilla on tietojen mukaan tällä hetkellä tutkinnassa 160 seksuaalirikosta, joissa uhrina on lapsi tai nuori tyttö. Tällä hetkellä vangittuna istuu liki 20 uussuomalaista epäiltynä useista raiskauksista.

   Töitä riittää ja veronmaksajat maksaa. Sairasta touhua.


 • Tosi rohkeita. Kuvastaa varmaan sinua eli en tiedä, en ymmärrä, enkä halua tietää tai ymmärtää. Sillä ole mitään tekemistä hattujen tai kukkien kanssa, että haluaa sen ihmisen jota on äänestänyt puhuvan TOTTA! Mutta sulle ei taida merkata mitään. Pääasia, että saa paskaa jauhaa ja omaa syrjäytyneisyyttään ja tyhmyyttään levittää.

 • Miten Pudasjärven Urheilijoiden toiminnanjohtaja voi olla tällaisessa kuntalaisaloitteessa käynnistäjänä? Urheiluseuran luulisi olevan hyvinkin erillään tällaisesta toiminnasta. Pudasjärven kaupungin pitäisi reagoida voimakkaasti tällaiseen toimintaan, rahahanat Urheilijoille kiinni.

  • Oletko sitä mieltä, että mihin tahansa yhdistykseen tai muuhun järjestöön kuuluvat eivät saa ilmaista mitenkään henkilökohtaista mielipidettään missään asiassa ilman, että yhdistykset vedetään vastuuseen heidän sanomisistaan?

   Tässäkään tapauksessa henkilö ei edusta nähdäkseni urheiluseuraa vaan itseään.


  • Tyypillistä poltikointia ainakin kassahenkilöltä ja tupalaiselta.
   Näistä muista valtuutetuista olen yllättynyt, surullinen ja pettyny. Tuossa aloitteessa ei ole mitään todellisuutta.
   Oletteko te edes poliisilta kysyneet rikosilmoituksista? Onko Pudiksen VOK kilaiset tehneet rötöksiä kuinka paljon. Täytyy etsiä jokin uusi henkilö ketä äänestää ensi vaaleissa. Näistä kahta olen edellisinä kertoina äänestäny mutta se loppu nyt tähän. Vastuutonta. HÄVETKÄÄ!


 • Likaisen puolitusinan neropatit on valinneet vaikuttamiskeinoksi kuntalaisaloitteen,vaikka valtuutettuina olisivat voineet tehdä valtuustoaloitteen asiasta.

  • Pudasjärven Urheilijoiden palkkalistoilla olevan henkilön pitää esiintyä edustamansa yhdistyksen arvojen mukaisesti. Kyseessä on vielä toiminnanjohtaja. Onko Pudasjärven Urheilijat maahanmuuttovastainen urheiluseura?


  • Vielä rumempaa että 4 aloittajaa on myös tarkastuslautakunnan jäseniä.


  • SuomenKansaEnsin kirjoitti:

   Pudasjärven Urheilijoiden palkkalistoilla olevan henkilön pitää esiintyä edustamansa yhdistyksen arvojen mukaisesti. Kyseessä on vielä toiminnanjohtaja. Onko Pudasjärven Urheilijat maahanmuuttovastainen urheiluseura?

   ON! Myös maahanmuuttaja taustaiset lapset on syrjitty lentopallon pelaamisesta lentopallojaoston puheenjohtajan toimesta. Hänestäkin kun liikkuu melko villejä huhuja, mutta niinhän se on pata kattilaa soimaa ;)


  • Mutta kun ihmisiä pelottaa ja Oulun tapaukset ovat ennen kuulumattomia laajuudessaan ja alati paheneva ilmiö minkä Ruotsin nykytilanne todistaa.


  • No se uhka on sosiaalisessa mediassa. Jos lapsesi voi surffata vapaasti missä vain ja sopia vapaasti treffejä tuntemattomien kanssa, niin siihen ei taida apu löytyä minkään paikan sulkemisesta. Jännästi kyllä ajattelevat. Kyllä niitä kikkeleitä esitteleviå namusetiä on pörrännyt aina. Nyt niillä on vain otollinen paikka, kun vanhemmat ei ymmärrä ja tajua. Eihän tässä ole kyse mistään kadulla tapahtuvasta uhkasta vaan siellä somessa tapahtuvasta iljettävästä houkuttelusta.


  • unohtakaabisnes kirjoitti:

   Mutta kun ihmisiä pelottaa ja Oulun tapaukset ovat ennen kuulumattomia laajuudessaan ja alati paheneva ilmiö minkä Ruotsin nykytilanne todistaa.

   Miten niin laajuudessaan? No eivät ole. Oulun poliisi oli vain ainoa, joka uskalsi tuoda asian esille.

   https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005930790.html

   Ja näissä tilastoissa ovat mukana isit, sedät, tädit, kummit, naapurit ja muut mukavat turvalliset aikuiset.


 • Joo ei muutakun matuja täyteen koko Törrönkangas ja vielä sonniopistohi. Siitä se taivas aukiaa ja tullee kylille uusia ahkeria veronmaksajia.

  • Moni pitää ihmisiä tasa-arvoisina ja tasavertaisina, ihonväristä, uskonnosta, lähtömaasta riippumatta. Kyllä nämä Pudasjärven murhat ovat olleet "änkyräpaavojen" tekemiä enkä minä siltikään kaikkia suomalaisia miehiä pidä murhaajina.


  • Terveisiä täältä Helsingistä. Työpaikkani on aivan ”kulttuurien kehdossa”
   Itäkeskuksen vieressä. Leikkisämmin sanottuna Lähi-Itäkeskuksen vieressä. Olen todella väsynein silmin katsonut tämän paikan kehitystä ja tuntuu siltä että olemme vuosi toisensa jälkeen jäämässä todellakin vähemmistöön, siis me kantasuomalaiset. Täällä Itiksessä näkee kuinka erilaiset etniset ryhmät vain kasvavat ja sen kuinka nuoret tytöt esim, roikkuvat näiden tulijamiesten porukoissa. Ihmettelen kuinka täällä etelässä ei ole poliisi julkistanut niitä oikeita tilastoja mitä on tapahtunut. Arvelisin että vielä suurempi ”hyväksikäyttöaalto” on täällä piilossa kuin siellä Oulussa, johan ne väkilutilastotkin vaikuttavat asiaan. Joten monta surullista tarinaa täälläkin on tulossa. Myös vanhempien pitäisi valistaa lapsiaan ja varsinkin kertoa asiallisesti mitä eroavaisuuksia eri kulttuureissa on. Niistä on jo vuosia tehty ajankohtaisohjelmia ja dokumentteja. Lehdissä on vasta viime aikoina ilmestynyt maahanmuuttajanaisten kertomuksia naisten asemasta varsinkin islamistisissa maissa jotka ovat aika kylmää kertomusta mikä on naisen asema oikeasti islamin maissa.


  • TerveisetOulusta kirjoitti:

   Terveisiä täältä Helsingistä. Työpaikkani on aivan ”kulttuurien kehdossa”
   Itäkeskuksen vieressä. Leikkisämmin sanottuna Lähi-Itäkeskuksen vieressä. Olen todella väsynein silmin katsonut tämän paikan kehitystä ja tuntuu siltä että olemme vuosi toisensa jälkeen jäämässä todellakin vähemmistöön, siis me kantasuomalaiset. Täällä Itiksessä näkee kuinka erilaiset etniset ryhmät vain kasvavat ja sen kuinka nuoret tytöt esim, roikkuvat näiden tulijamiesten porukoissa. Ihmettelen kuinka täällä etelässä ei ole poliisi julkistanut niitä oikeita tilastoja mitä on tapahtunut. Arvelisin että vielä suurempi ”hyväksikäyttöaalto” on täällä piilossa kuin siellä Oulussa, johan ne väkilutilastotkin vaikuttavat asiaan. Joten monta surullista tarinaa täälläkin on tulossa. Myös vanhempien pitäisi valistaa lapsiaan ja varsinkin kertoa asiallisesti mitä eroavaisuuksia eri kulttuureissa on. Niistä on jo vuosia tehty ajankohtaisohjelmia ja dokumentteja. Lehdissä on vasta viime aikoina ilmestynyt maahanmuuttajanaisten kertomuksia naisten asemasta varsinkin islamistisissa maissa jotka ovat aika kylmää kertomusta mikä on naisen asema oikeasti islamin maissa.

   Totta! Mikä siinä on, että omista lapsista huolehtiminen on niin vastenmielistä? Ei sitä vastuuta voi muille heittää.


  • Tönkyrätaavi kirjoitti:

   Moni pitää ihmisiä tasa-arvoisina ja tasavertaisina, ihonväristä, uskonnosta, lähtömaasta riippumatta. Kyllä nämä Pudasjärven murhat ovat olleet "änkyräpaavojen" tekemiä enkä minä siltikään kaikkia suomalaisia miehiä pidä murhaajina.

   Mistä nää "tönkyrätaavi"sait tietää että minä sen yhen toopen polin tuonne Soininsuohon kun se rupesi uhoamaan että kärräyttää minut siitä joutsenen ampumisesta?


 • Kuinka monta maahanmuuttajaa tullut/ tuotu Pudasjärvelle ja kuinka monta jäänyt???? Saadaanko näin työvoimaa Pudasjärvelle vai muutamalle harvalle suomalaiselle työtä hetkeksi??? Uutta rojektia pukkaa.....

  • Mene kyselemään kaupungin järjestämään tilaisuuteen, netissä mölisemällä asiat eivät selviä.


 • Netti on nykyajan tori, missä on hyvä pyytää ja saada tietoa. Faktat luettaviksi ja lopeta mölinä, sinä Aloitekyvytön

  • Tämä on nykyajan assan vessa.Vessan seinään ennen kaikenlaiset hampparit jättivät viestejä toisilleen.Nämä jutut täällä haiseekin jo samalle kuin ennenaikaan aseman vessa.


 • Just siksi faktat pöytään!! Mitä saatu aikaan 10 vuodessa; montako työpaikkaa syntynyt, montako tulijaa on työllisessä työvoimassa? Mitä kaupunki on panostanut 10 vuodessa ja mitä aikoo panostaa herran vuonna 2019??? Missä ollaan mukana?

  • Niinpä,kunta voisi latoa lukuja pöytään.
   Paljonko on hassattu rahaa ja mitkä ovat olleet tulokset.
   Niitä kuntalaiset kaipaavat monikulttuurisuus propagandan sijaan,jota näköjään on aikomus suoltaa entistä voimallisemmin.
   Mutta en pidätä hengitystä odotellessani.


 • Vokki ei kuluta Pudiksen rahoja. Kaupunki ei turvapaikanhakijoiden kuluja millään muotoa maksa eikä myöskään heille mitään palveluja lahjoita. Jos palveluita käytetään, niistä maksaa valtio. Kaupunkiin on syntynyt työpaikkoja kuitenkin sen myötä sekä muutakin tuloa. Toivottavasti luvut esitetään siellä keskustelutilaisuudessa.

  Kun netti on avoin ja haluat tietoa, niin googleta vaikka aluksi kiintiöpakolainen ja turvapaikanhakija. Nämä ovat kaksi täysin eri asiaa. Asian voi kuitenkin yrittää jäsentää sen kautta, että turvapaikanhakijalla ei ole mitään oikeutta kaupungin järjestämään palveluun, sossun tai vaikkapa Kelan palveluihin ennen oleskeluluvan saamista. Muut maahanmuuttajat ovat sitten eri asia.

  Vastaanottokeskuksen tehtävät on säädetty suomen laissa. Laki ei kauhean pitkä ole, joten jos sinua oikeasti kiinnostaa, niin käy lukemassa:
  https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2011/20110746

  Turvapaikanhakijat ovat vokissa turvapaikkaprosessin ajan. Kun/jos he saavat luvan, he lähtevät opiskelemaan kieltä ja jatkavat sieltä vapaasti mihin haluavat, kuten me muutkin voimme tehdä.

  Joten summasummarum vastaanottokeskukseen kaupunki ei ole hassannut euroakaan, eikä tule hassaamaan, koska se ei ole kaupungin järjestämää toimintaa.

  • Onkohan se valtiolla olemassa jonkinlainen rahantekokone joka suoltaa tulemaan rahaa yötä-päivää ?
   Minusta me kaikki Suomalaiset olemme se valtio ja me yhdessä keräämme verotuksen kautta hyvinvointia tälle yhteiskunnalle jota myös käytetään heikompiosaisten sekä vanhuksien hyväksi, jotka tässä matu kiimassa meinaa unohtua kokonaan.
   Väitän, että valtaosa Suomalaisista ei hyväksy tätä elintasopakolaisten hyysäämistä.
   Muistakaa vaaleissa tavataan.
   PS. Kannattaa kysyä mitä Pudasjärven oma ehdokas on mieltä asiasta. Tämä mielipide julkaistaan vielä ennen vaaleja.


  • Joo kyllähän tuo matukiimaratsastus on nähty. Kyllä me suomalaiset olemme juurikin niitä veronmaksajia, jotka maksamme näiden matukiimaisten Halla-aholaisten sossutuet ja Kelatuet ja terveydenhuollon. Että voisko ne pistää samaan koneeseen niitten muiden palautettavien kanssa. Ja sitte rajat kiinni. Ei minua kiinnosta yhdenkään vähä-älyisen idiootin meuhaamista kustantaa. Rasisti voi nääs olla ihan kantasuomalaisia kohtaan. Ja täytyy myöntää että ketuttaa niin vietävästi näiden aivokääpiöiden vaalijulistukset ja yhdellä aiheella ratsastaminen. Etenkin, kun jutut on kukkupuhetta. Olen samaa mieltä, että valtio ei ole rahantekokone, me veronmaksajat sitä rahaa kierrätetään. Voitasko sopia, että äänioikeus pois niiltä jotka loisii? Sitten kun olet tienannut sinne verotuloihin jotain, niin saat äänioikeuden. Ps. Jos Pudiksen ehdokkaiden asioista selvää ottamisen taso on tämä, niin en kyllä henkeä pidätellen niitä julistuksia odottelisi :D


  • O2if kirjoitti:

   Joo kyllähän tuo matukiimaratsastus on nähty. Kyllä me suomalaiset olemme juurikin niitä veronmaksajia, jotka maksamme näiden matukiimaisten Halla-aholaisten sossutuet ja Kelatuet ja terveydenhuollon. Että voisko ne pistää samaan koneeseen niitten muiden palautettavien kanssa. Ja sitte rajat kiinni. Ei minua kiinnosta yhdenkään vähä-älyisen idiootin meuhaamista kustantaa. Rasisti voi nääs olla ihan kantasuomalaisia kohtaan. Ja täytyy myöntää että ketuttaa niin vietävästi näiden aivokääpiöiden vaalijulistukset ja yhdellä aiheella ratsastaminen. Etenkin, kun jutut on kukkupuhetta. Olen samaa mieltä, että valtio ei ole rahantekokone, me veronmaksajat sitä rahaa kierrätetään. Voitasko sopia, että äänioikeus pois niiltä jotka loisii? Sitten kun olet tienannut sinne verotuloihin jotain, niin saat äänioikeuden. Ps. Jos Pudiksen ehdokkaiden asioista selvää ottamisen taso on tämä, niin en kyllä henkeä pidätellen niitä julistuksia odottelisi :D

   Todennäköisesti et ole nettoveronmaksaja itsekkään.


  • Veronmaksaja kirjoitti:

   Onkohan se valtiolla olemassa jonkinlainen rahantekokone joka suoltaa tulemaan rahaa yötä-päivää ?
   Minusta me kaikki Suomalaiset olemme se valtio ja me yhdessä keräämme verotuksen kautta hyvinvointia tälle yhteiskunnalle jota myös käytetään heikompiosaisten sekä vanhuksien hyväksi, jotka tässä matu kiimassa meinaa unohtua kokonaan.
   Väitän, että valtaosa Suomalaisista ei hyväksy tätä elintasopakolaisten hyysäämistä.
   Muistakaa vaaleissa tavataan.
   PS. Kannattaa kysyä mitä Pudasjärven oma ehdokas on mieltä asiasta. Tämä mielipide julkaistaan vielä ennen vaaleja.

   Ei hyväksy. Etenkään suomalaisia elintasopakolaisia.


  • Ig0g kirjoitti:

   Todennäköisesti et ole nettoveronmaksaja itsekkään.

   Tod.näk. enemmän kuin sinä. Tais osua ja upota :D loppuko kotimaan elintasoelätiltä paukut???? Eikö mielipide kelpaa?


  • Jfjfu kirjoitti:

   Tod.näk. enemmän kuin sinä. Tais osua ja upota :D loppuko kotimaan elintasoelätiltä paukut???? Eikö mielipide kelpaa?

   Et siis kuitenkaan ole nettoveronmaksaja...


  • IgOg kirjoitti:

   Et siis kuitenkaan ole nettoveronmaksaja...

   Lokkako se siinä kaimoja (elättejä) ja vertaistukea kaipailee. No täältä sitä ei valitettavasti tipu. Mutta suuntaa siihen palautuskoneeseen. Siellä sulle vertaisia löytyy ja vie ne kaverisi mukanas. Kitooos!


  • Ig0g kirjoitti:

   Todennäköisesti et ole nettoveronmaksaja itsekkään.

   Jos tarkoitit nakella nimimerkille Veronmaksaja niin voin lohduttaa sinua, että luultavasti maksan veroeuroina enemmän kuin sinä tienaat!


  • Matuttakaisin kirjoitti:

   Jos tarkoitit nakella nimimerkille Veronmaksaja niin voin lohduttaa sinua, että luultavasti maksan veroeuroina enemmän kuin sinä tienaat!

   Arvaa kiinnostaako kellään? Pääasia on se, että enemmistö näiden matukiimareuhaajista on loisia ja sossun elättejä. Lisäksi he eivät elämänkoululaisina osaa lukea. Se idiootti joka uskoo että kansainvälinen lainsäädäntö muutetaan Pudiksen perukoilla länkyttämällä voi uskoa jatkossakin uniinsa. Jos sinäkin uskot niin tosissasi, niin keskity niiden verorahojen tienaamiseen. Muuhun ei taida kapasiteetti riittää. Hajottaa osaa kaikki, korjaaminen ja rakentaminen vaatii jo taitoa.


  • Lukekaa kirja: Islam yhdestoista vitsaus ja pohdi mikä on tuon invaasion tarkoitus?
   Käsi ylös kuka uskoo näistä tulee työvoimapulaan apuja?


  • Hehhehheh kirjoitti:

   Lukekaa kirja: Islam yhdestoista vitsaus ja pohdi mikä on tuon invaasion tarkoitus?
   Käsi ylös kuka uskoo näistä tulee työvoimapulaan apuja?

   Ilmeisesti nämä muutama öyhöttäjä uskoo,siis nämä jotka uhoavat olevansa veromaksajia.


  • Höpöhöpö mitään työvoimaa. Tässä se lukutaito taas todistettiin. Ongelma on siis kansainvälisissä sopimuksissa ja lainsäädännössä. Voit hinkua ja vinkua Islamikirjoinesi hamaan tappiin asti. Mikään ei muutu.

   Jos ei halua HallaAhoidiotismia se ei tarkoita myöskään sitä että haluaisi hallitsematonta maahanmuuttoa. Ihan terve järki ja ymmärrys riittäisi. Ei ne asiat sillä Islamivinkunalla ratkea tai vokkien lakkauttamisilla tai johonkin kansanryhmään kohdistuvalla kiihkoilulla.

   Edelleen lasten hyväksikäytöllä ratsastaminen on iljettävää ja tuomittavaa. Edusti mitä uskontokuntaa tai aatetta.


 • Joo, se vaan on fakta, että kun noita faktoja antaa, niin ne ei kelepaa. Kun niissä ei oo mittään kiihkoiltavaa tai kohistavaa. Vähä ko puhkasis ilmapallon idiootilta.

  Ja luottamusasemassa pitää tietää vastuunsa ja velvollisuutensa. Ei voi erottaa yksityistä mielipidettään luottamusroolista. Kyllä ne kulkee kimpassa. Ihan samalla tavalla, kuin jos edustat jotain yritystä. (JOKA SAA EVÄSLEIPÄÄNSÄ SIIVUN VOKIN PALVELUISTA) ne yritykset vois ilmoittaa nyt vokkiin ja kaupungille, että eivät halua palveluitaan tarjota ja sitä rahaa ottaa. Siellähän ne nimet aloitteessa töröttää. Uskomatonta kaksinaisjeesustelua näiltä ihmisiltä.

  • Kyllä presidentilläkin on omat mielipiteensä vaikka edustaa koko Suomea.


  • Mutta presidentin mielipiteet ovat harkittuja.


  • Väite on fiktiota.
   Herra Presidentti väitti nähdyssä televisio-ohjelmassa, että kun matu saa jalkansa rajalle tätä ei voi palauttaa takaisin. Täyttä soopaa.


  • Pudasjärven sikspäkki voi palauttaa kaikki. Siinä porukassa ei järki ohjaa tekemistä.


  • Skeneihmisiä kirjoitti:

   Pudasjärven sikspäkki voi palauttaa kaikki. Siinä porukassa ei järki ohjaa tekemistä.

   Joo tuo on totta! Siis nyt todistettukin!!!


  • Fiksut kusee omiin muroihinsa. Ilman vokkia uupuis kaupungin kassasta kymppämilli ja rapiat päälle. Son vähintään miljoona ekua vuosi tuloa kaupunnin kirstuun/yrittäjien/kauppiaiden kassaan/työpaikkoina. Kyllä ne tulot jollekin toiselle kaupunnille kelepaa. Valtuutetut kaivelee kuvettaan ja napsauttaa reilun millin kaupunnin kassaan tulevina vuosina...


  • VMpp kirjoitti:

   Fiksut kusee omiin muroihinsa. Ilman vokkia uupuis kaupungin kassasta kymppämilli ja rapiat päälle. Son vähintään miljoona ekua vuosi tuloa kaupunnin kirstuun/yrittäjien/kauppiaiden kassaan/työpaikkoina. Kyllä ne tulot jollekin toiselle kaupunnille kelepaa. Valtuutetut kaivelee kuvettaan ja napsauttaa reilun millin kaupunnin kassaan tulevina vuosina...

   Mene ensin kansakouluun opiskelemaan kielioppia ja matamatiikkaa ja tule sitten kirjoittelemaan näille sivuille.


  • Eimitäänrotia kirjoitti:

   Mene ensin kansakouluun opiskelemaan kielioppia ja matamatiikkaa ja tule sitten kirjoittelemaan näille sivuille.

   Totta, milli per vuosi on alakanttiin. Sori virhe. Siis valtuutetut kerää REILUN millin per vuosi kaupungin kassaan.


  • Eimitäänrotia kirjoitti:

   Mene ensin kansakouluun opiskelemaan kielioppia ja matamatiikkaa ja tule sitten kirjoittelemaan näille sivuille.

   Kieliopin tiedän. Mutta mitä on matamatiikka?


 • Joko sikspäkin allekirjoittajat ovat sanoutuneet irti kaikenlaisesta yhteistoiminnasta VOKin kanssa? Tarkoitan mahdollista omaa yritystoimintaa, seuratoimintaa, allekirjoittajien työnantajien toimintaa jne. Allekirjoittajien sidosryhmäthän voisivat nyt mainostaa julkisesti kieltäytyvänsä kaikesta toiminnasta ja yhteistyöstä, mikä liittyy Pudasjärven maahanmuuttajiin.

  • Jankuttaminen alkaa jo tympiä.


  • Samaa mieltä, ei typerämpää aloitetta voi tehdä. Sama jankutus ja yleistäminen maahanmuuttajien uhista ja raiskauksista, ei kantasuomalaisten tekemistä tapoista ja murhista.


  • No minä oon vähän rasisti ja Halla-aholainen. Pääseekö muuten 35k€ vuosituloilla tähän armoitettuun "veronmaksajien ryhmään"? Valtiolle menee tuosta n. 25%.


  • Änkyräpaavo kirjoitti:

   No minä oon vähän rasisti ja Halla-aholainen. Pääseekö muuten 35k€ vuosituloilla tähän armoitettuun "veronmaksajien ryhmään"? Valtiolle menee tuosta n. 25%.

   Ainahan sitä kaikkiin ryhmiin pääsee, ilman tulorajoja, mutta se on eri asia mihin kannattaa mennä. Ainakin kannattaa tosiasioista ottaa selvää, eikä uskoa mitä tahansa kukkua. Rasisti asuu kaikissa ihmisissä, mutta on eri asia toimia rasistisesti, kuin tiedostaa omat aatokset.

   Asiat asioina, ihmiset ihmisinä.

   Ja lue aina tarkkaan se, mitä allekirjoitat. Ota selvää asioista. Tyhjät rummut kumisevat isoimmin.


 • Maahanmuuttajat eivät pienille paikkakunnille halua. Vaikka palvelu pelaa loistavasti, muuttavat heti etelään kun mahdollista. Kysymys kuuluu, kuinka paljon kunnan kannattaa panostaa kotouttamiseen??? 1 milj vai 10 milj??

  • Ööö ootko ottanu selvää paljoko se kaupunki tosiasiallisesti rahaa laittaa siihen kotouttamiseen? Vai mistä se raha tulee/kuntakorvauksina haetaan????

   Että oisko se niin että kotouttamisaika onkin työpaikkoina tuloa kunnille ja jos ihmiset sen jälkeen lähtevät jatkamaan matkaa, niin ei taida olla kaupunki sen suhteen miinuksella...


 • Kertokaa paljonko kaupunki laittaa rahaa maahanmuuttoon välittömästi ja välillisesti. Siis kaikki kustannukset. Ja kaikki tulot, jos tämä on suuri pisnes. Mitä on riskit????? Voiko vääränlainen Pekka jäädä kaupunkilaisten käteen????????????? Rohkeita nuo aloitteen tekijät. Eivät säästele itteensä

  • No eivät tosiaan säästele...totta niillä on näille meidän omille vääränlaisille Pekoillekin poistamissuunnitelma. Saisi kaupungin vähät resurssit kohdentaa vaikka niihin vanhuksiin. Pisnes se tuskin on, mutta ei menoeräkään. Jos alat lajittelemaan niitä vääränlaisia Pekkoja niin sulla on varmaan siihenkin suunnitelma. Saksanmaalla tais olla yhteen aikaan semmoen. Sitäkö aattelit?


  • Niin, rahako nyt kiinnostaa vai ihmisten ihonväri?


 • Kaikki ihmiset ovat luonnollisesti tärkeitä ja arvokkaita! Jokaisella on oma paikkansa.

  • Mutta ei suomessa.!!


  • Olen samaa mieltä, ei Suomi voi ainoana maana maailmassa arvottaa ihmisiä ihonvärin, uskonnon tms. sellaisen mukaan, ei edes Pudasjärvellä. Rasisteja emme tarvitse, vähiten vielä kuntapäättäjissä.


  • Lammastako kirjoitti:

   Olen samaa mieltä, ei Suomi voi ainoana maana maailmassa arvottaa ihmisiä ihonvärin, uskonnon tms. sellaisen mukaan, ei edes Pudasjärvellä. Rasisteja emme tarvitse, vähiten vielä kuntapäättäjissä.

   Maamme on oiva tilaisuus, jonne mm. Lähi-idän maat voivat ulkoistaa vankeinhoitonsa ja paperittomille tarjotaan uuden passin myötä uusi elämä puhtaalta pöydältä.


  • Omat rikollisemme pyrkivät aloittamaan oman elämänsä puhtaalta pöydältä Välimeren lämpimissä maissa. Minä en nyt rikollisista niinkään huolehtisi tämän typerän aloitteen osalta, antaa poliisin hoitaa ne rikollisten jahtaaminen. Vai pitääkö tähän typerään aloitteeseen yrittää löytää lisää huhuja ja uhkakuvia?


  • Kylläseonjohousussa kirjoitti:

   Omat rikollisemme pyrkivät aloittamaan oman elämänsä puhtaalta pöydältä Välimeren lämpimissä maissa. Minä en nyt rikollisista niinkään huolehtisi tämän typerän aloitteen osalta, antaa poliisin hoitaa ne rikollisten jahtaaminen. Vai pitääkö tähän typerään aloitteeseen yrittää löytää lisää huhuja ja uhkakuvia?

   Vain tollo päästää rikolliset omaan maahan periaatteella "antaa poliisin hoitaa ne rikollisten jahtaamiset". Rahan polttoa ja poliisityön halventamista.


  • Liittyykö tuo typerä aloite jotenkin rikollisten maahanpääsyn estämiseen?


  • tollojenmaa kirjoitti:

   Maamme on oiva tilaisuus, jonne mm. Lähi-idän maat voivat ulkoistaa vankeinhoitonsa ja paperittomille tarjotaan uuden passin myötä uusi elämä puhtaalta pöydältä.

   Oikeestikko noin aattelet? Että tämä maa on sellanen onnela? Oot varmaan syntynyt kultalusikka suussa. En ole kyllä havainnut, että täällä elämä olisi mitenkään helppoa tai autuutta. Kyllä täällä joutuu leipänsä eteen työtä tekemään. Oletko sosiaaliturvan varassa elävä? No varmaan et, koska uskoisin että minimisosiaalituen varassa elävä voi kertoa sinulle, että ei oo helppoa. Ylimääräinen lääkekulu tai hajonnut vaate voi romahduttaa talouden.

   Mitä erityistukia sinä kuvittelet uussuomalaisille maksettavan? Niille maksetaan tasan samat eurot kuin muille. Jos joku sulle muuta väittää, niin paskaa puhuu. Kelan tuet löytyy netistä. Ei siellä ole mitään salaisia mamutariffeja. A


  • Irti kirjoitti:

   Oikeestikko noin aattelet? Että tämä maa on sellanen onnela? Oot varmaan syntynyt kultalusikka suussa. En ole kyllä havainnut, että täällä elämä olisi mitenkään helppoa tai autuutta. Kyllä täällä joutuu leipänsä eteen työtä tekemään. Oletko sosiaaliturvan varassa elävä? No varmaan et, koska uskoisin että minimisosiaalituen varassa elävä voi kertoa sinulle, että ei oo helppoa. Ylimääräinen lääkekulu tai hajonnut vaate voi romahduttaa talouden.

   Mitä erityistukia sinä kuvittelet uussuomalaisille maksettavan? Niille maksetaan tasan samat eurot kuin muille. Jos joku sulle muuta väittää, niin paskaa puhuu. Kelan tuet löytyy netistä. Ei siellä ole mitään salaisia mamutariffeja. A

   Kieli-ja lukutaidottoman, tulomatkalla paperinsa rajalla repineen muslimi-mamujepen ei kannata opetella täällä mitään, ei tehdä mitään eikä suostua palautukseen koska täällä kaikki tulee kuin manulle illallinen hamaan tulevaisuuteen saakka. Ja kukaan ei mahda mitään.


  • Mitähän se manun illallinen sisältää, kun ei ole oikeutta suomalaiseen sosiaaliturvaan tai muuhunkaan? Toki voi ajatella, että kannustaa rikolliseen toimintaan, että saa rahaa.


  • tollojenmaa kirjoitti:

   Maamme on oiva tilaisuus, jonne mm. Lähi-idän maat voivat ulkoistaa vankeinhoitonsa ja paperittomille tarjotaan uuden passin myötä uusi elämä puhtaalta pöydältä.

   Ja veronmaksajat maksaa tämän rikollisen lystinpidon ja täysihoidon!
   Miksi ei palauteta takaisin heti!
   https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/0dc12943-dc00-4b0d-b0d5-b63e3a283502


 • Kyllä näyttää aloite nyt sisältävän kovia odotuksia asioille, joihin aloitteen kohde ei liity mitenkään tai voi vaikuttaa
  - maahantulon estäminen
  - rikosten estäminen
  - grooming
  - seksuaalirikokset
  - lapsiin kohdistuvat seksuaalirikokset
  - häirintä
  - lasten heitteillejättö/vanhempien välinpitämättömyys
  - ikävien taoahtymien synnyttämä turvattomuuden tunne

  Onkohan aloiteihmiset oikeasti miettineet oikeita keinoja näiden asioiden hoitamiseksi? Tai miten oikeasti ja kenen toimesta ne olisivat estettävissä?

  Surullista, että ei oikeasti mietitä asioita, vaan lähdetään tällaiselle tielle.

  • Haittamaahanmuuttoa estämällä listan aiheuttamia rikoksia voidaan vähentää.
   Esim. rajavalvonta kuuluu itsenäiselle valtiolle.
   Miten se Suomen tilanne olikaan.


  • Joo vaan miten sinä sen täältä käsin estät? Kerro? Miten tämä vöyhöttäminen sen estää tai tämä aloite? Kerro?


 • Ylen juttu 2012 kuntasuunnitelmasta vuodelle 2018:
  900maahanmuuttajaa asuu ja on töissä Pudasjärvellä, koska paikkakunnalla ( jutun mukaan) vaikeuksia löytää työntekijöitä.
  Monikulttuurisuus on rikkautemme ja kansainvälistyminen on mahdollisuutemme.

 • Manipulaatiomedian omistamalle STT:lle 1,5 miljoonan euron valtionavustus Bernerin puljulta. Suomessa ei enää sanan vapautta. Täälläkään ei saa Yleä arvostella.

 • Eipähän tarvitse enää maksaa urheilijoiden jäsenmaksua eikä ostaa rahapelejä urheilijoiden baarista eikä ostaa erään tuottajan lampaanlihaa

  • Lue kirja Islam yhdestoista vitsaus ja vikise sitten!


  • Minä taas menen ostamaan juuri sen tuottajan lampaanlihaa.
   Valitettavasti en ole rahapelejä pelannut ennenkään, enkä viitsi tämän takia alkaa


 • Kenen kaikkien palkat ne valtionavustukset ihan oikeasti kattaa? Ja mikä on kaupungin osuus ko. henkilöiden palkkauksesta?

  • Pudasjärvi saa valtionavustuksia mm. soten ja sivistyspuolen tarpeisiin neljänneksitoista eniten koko Suomessa, lähes 4500 euroa/per asukas. Koko Pudasjärven kaupunkia elättävät siis eteläsuomalaiset. Ei liene enää väliä, että miltä valtion momentilta muutama maahanmuuttajien kanssa työskentelevä ihminen palkkaeuronsa saa, kun lähes koko kunnan väki on etelän veronmaksajien elätettävänä. Mitä enemmän valtion tuilla Pudasjärvellä pystytään työllistämään, niin sitä enemmänhän sitä taas saadaan palkkatuloja yrityksiä pyörittämään ja verotuloja kunnan kassaa paikkaamaan.


  • Lähden kaupunki selvitti maahanmuuton kustannuksia persujen aloitteesta. Plussan puolelle jäätiin, valtionavut kattoivat kulut reilusti.

   https://yle.fi/uutiset/3-9597479


 • Pudasjärvi ja Lahti tosiaan muistuttaa toisiaan melkein kaikilla tavoilla???!!

  • Maahanmuuttoon liittyvien valtiontukien osalta muistuttavat täysin toisiaan. Paikkakuntakohtainen toimintojen organisointi ja järjestely ovat sitten kuntien vastuulla. Pudasjärvi on varmasti pärjännyt tässäkin asiassa erittäin hyvin, eikä häviä Lahdelle mitenkään.


 • Eiköhän siinä tapauksessa kannata tuplata väkiluku ihan heti! Mitä turhia odottelemaan kaupungin näivettymistä, kun maahanmuuttajia ja varmaa rahaa tarjolla..

  • Kaupunki on esittänyt strategiassaan tavoitteensa, asukasmääristä, työpaikoista ym. Päästäänkö niihin, ei ainakaan typerillä aloitteilla.


 • Pudasjärven vokkia ei tulla lakkauttamaan koska demokraattisen päätöksen takana on poromiesten ja lestadiolaisten terävin kärki. Mutta miksi vain tässä maassa, joka on korvia myöten velassa, on varaa antaa täyshoitoa sellaisille, jotka eivät saa muista maista kansalaisuutta ?

  • Onko Suomen kansalaisuus heti ensimmäisenä jaossa VOKissa asuville? Minä olen ymmärtänyt niin, että Suomen kansalaisuuden saaminen on erillinen, erittäin pitkä ja vaikea prosessi. Eikä myöskään kansalaisuutta haeta heti, ei se ole edes mahdollista, oleskelupa lienee se ensimmäinen tavoite. Jotenkin tuntuu että kaikista vähiten tietävät ovat kaikista eniten maahanmuuttajien kimpussa. Pahan olon purkamiselle pitäisi löytyä paremmat konstit, esim. koulupenkki.


  • Näistä asioista puhuvat suurimmalla kiihkolla ne, jotka on siunattu niin käsittämättömän vähällä faktatiedolla, perspektiivillä ja ymmärryksellä että hirvittää.


  • Tönkyrätaavi kirjoitti:

   Onko Suomen kansalaisuus heti ensimmäisenä jaossa VOKissa asuville? Minä olen ymmärtänyt niin, että Suomen kansalaisuuden saaminen on erillinen, erittäin pitkä ja vaikea prosessi. Eikä myöskään kansalaisuutta haeta heti, ei se ole edes mahdollista, oleskelupa lienee se ensimmäinen tavoite. Jotenkin tuntuu että kaikista vähiten tietävät ovat kaikista eniten maahanmuuttajien kimpussa. Pahan olon purkamiselle pitäisi löytyä paremmat konstit, esim. koulupenkki.

   Sillä seikalla, saako kansalaisuuden vai ei, ei ole mitään merkitystä kun jeppe ei suostu lähtemään täyshoidosta minnekään. Paperiton saa täällä "syntinsä anteeksi" ja pääsee aloittamaan puhtaalta pöydältä.


  • Ja tuo kommentti osoittaa sen, että olet pihalla asiasta, kuin lumiukko :D

   Voisitko kertoa, että miten se paperiton, vailla mitään oikeutta mihinkään pääsee aloittamaan puhtaalta pöydältä??? Kuka sen synninpäästön antaa? Sinäkö? Paperittomalta on juuri se "rajoitettu täysihoito" päättynyt.


  • Paperinsa repii rajalla se, joka haluaa pyyhkiä pois menneisyytensä ja aloittaa puhtaalta pöydältä. Lähi-itä ulkoistaa vankiloittensa asukkaat hölmölään. Saman teki aikoinaan Kuuban Fidel jenkeille.


  • Et selvästi edes tiedä mitä paperiton turvapaikanhakija(ihminen Suomessa) tarkoittaa?
   Et selvästi edes tiedä mitä matkustusasiakirjan, passin, tai jonkun muun puuttuminen tarkoittaa oleskelupaa hakiessa?
   Teet itse tietämättömänä typeriä päätelmiä ja sitten ollaankin taas maahanmuuttajista vihjailemassa oman vinksahtaneen mielikuvituksen tuottamia fobioita.


 • Niin pitkään kun Pudasjärven Urheilijoiden palkkalistalla on henkilö, joka omalla nimellään ja persoonallaan edustamansa seuran edustajana edistää rasistisia ja eriarvoisuutta edistäviä arvoja, en tue Pudasjärven Urheilijoita mitenkään. Toivottavasti Pudasjärven Urheilijat tekee järkeviä päätöksiä.

  • Sehän näkyy olevan Umpihankihiihtojen ras(is)tipäällikkönä :D

   Ei sillekään tapahtumalle kovin hääviä mainosta oo sellaset päälliköt.


  • Paperittomien islaminuskoisten miesten maahanmuutto suuntautuu sellaisiin maihin, joissa tulijat otetaan avosylin vastaan; luvataan luksuskoti jossa on kahdeksan makuuhuonetta ym. Muu kuin työperäinen maahanmuutto lisää aina rasismia ja eriarvoisuutta sekä pelkoa kantaväestön keskuudessa. Pudasjärven Urheilijoiden ko. henkilö ilmeisesti kantaa huolta kantaväestön lasten turvallisuudesta, johon Oulun järkyttävät lapsiin kohdistuneet ulkomaalaisten tekemät joukkoraiskaukset antavat mielestäni aihetta.


  • äläkeetuomitko kirjoitti:

   Paperittomien islaminuskoisten miesten maahanmuutto suuntautuu sellaisiin maihin, joissa tulijat otetaan avosylin vastaan; luvataan luksuskoti jossa on kahdeksan makuuhuonetta ym. Muu kuin työperäinen maahanmuutto lisää aina rasismia ja eriarvoisuutta sekä pelkoa kantaväestön keskuudessa. Pudasjärven Urheilijoiden ko. henkilö ilmeisesti kantaa huolta kantaväestön lasten turvallisuudesta, johon Oulun järkyttävät lapsiin kohdistuneet ulkomaalaisten tekemät joukkoraiskaukset antavat mielestäni aihetta.

   Turvapaikanhakijoissa on muitakin, kuin mainitsemiasi henkilöitä. Kansallisuuksia on aika monenkirjava määrä. Väitätkö, että tämä ko. henkilön aloite ei koske KAIKKIA? Sen vuoksi se on ala-arvoinen ja ei edes ratkaise mainitsemaasi ongelmaa. Jos edustat jotain järjestöä tai työpaikkaa ja nautit sen palkkaa, niin olet sitoutunut työn vastaanottaessasi myös niihin arvoihin ja periaatteisiin joita se edustaa. Tässä tapauksessa, selkeä potkujen paikka.

   Huolta pitääkin kantaa, mutta oikealla tavalla ja niin, että sillä on oikeasti jotain merkitystä/vaikutusta. Tämä aloite on täyttä soopaa ja tässä ajetaan omia etuja lasten seksuaalista hyväksikäyttöä hyväksikäyttäen. Mikä on jo itsessään erittäin vastenmielistä ja kertoo aloitteen tekijöistä paljon.


  • Eiarmoa kirjoitti:

   Turvapaikanhakijoissa on muitakin, kuin mainitsemiasi henkilöitä. Kansallisuuksia on aika monenkirjava määrä. Väitätkö, että tämä ko. henkilön aloite ei koske KAIKKIA? Sen vuoksi se on ala-arvoinen ja ei edes ratkaise mainitsemaasi ongelmaa. Jos edustat jotain järjestöä tai työpaikkaa ja nautit sen palkkaa, niin olet sitoutunut työn vastaanottaessasi myös niihin arvoihin ja periaatteisiin joita se edustaa. Tässä tapauksessa, selkeä potkujen paikka.

   Huolta pitääkin kantaa, mutta oikealla tavalla ja niin, että sillä on oikeasti jotain merkitystä/vaikutusta. Tämä aloite on täyttä soopaa ja tässä ajetaan omia etuja lasten seksuaalista hyväksikäyttöä hyväksikäyttäen. Mikä on jo itsessään erittäin vastenmielistä ja kertoo aloitteen tekijöistä paljon.

   Ihan totta. Kiva nähdä täällä ihan oikeasti AJATTELEVA kirjoittajakin!


  • Eiarmoa kirjoitti:

   Turvapaikanhakijoissa on muitakin, kuin mainitsemiasi henkilöitä. Kansallisuuksia on aika monenkirjava määrä. Väitätkö, että tämä ko. henkilön aloite ei koske KAIKKIA? Sen vuoksi se on ala-arvoinen ja ei edes ratkaise mainitsemaasi ongelmaa. Jos edustat jotain järjestöä tai työpaikkaa ja nautit sen palkkaa, niin olet sitoutunut työn vastaanottaessasi myös niihin arvoihin ja periaatteisiin joita se edustaa. Tässä tapauksessa, selkeä potkujen paikka.

   Huolta pitääkin kantaa, mutta oikealla tavalla ja niin, että sillä on oikeasti jotain merkitystä/vaikutusta. Tämä aloite on täyttä soopaa ja tässä ajetaan omia etuja lasten seksuaalista hyväksikäyttöä hyväksikäyttäen. Mikä on jo itsessään erittäin vastenmielistä ja kertoo aloitteen tekijöistä paljon.

   Tässä kirjoituksessa ei ole vihapuhetta, eikä tätä tosiasioista kertovaa kirjoitusta pidä poistaa.
   Pudasjärven kaupunginvaltuuston- hallituksen-johtajan pitäisi tehdä tutustumismatka Ruotsiin
   akselille Tukholma- Göteborg -Malmö ennenkuin Pudasjärvelle otetaan kovin suuria määriä maahanmuuttajia ja samalla tutustua tulevaisuuden Pudasjärvi visioiden reaalisaatioihin kehittyneemmässä Ruotsalaisessa yhteiskunnassa.
   Jos matkalle lähdetään niin tutustuminen kannattaa ajoittaa paikanpäällä ilta-ja yöaikaan.
   Esimakua siitä ennen matkaa saa yuotube kanavalta. ---- Ruotsi on mukava maa asua maahanmuuton ansiosta.


  • Miksi ihmeessä? Siihen taitaa kuule olla matkaa, että Pudikselle saadaan Göteborgin tai Malmön saatikka Tukholman asukasluku. Saatikka maahanmuuttajataustaisia vakituisia asukkaita sellaisia määriä :D

   Asuu niitä syrjäseuduillakin Ruottisa maahanmuuttajia ja yleensä siellä kotoudutaan paremmin ja tehdään työtä sulassa sovussa kanta-asukkaiden kanssa.

   Eikö se viimeisimmän laskennan mukaan ollut entisestään vähentynyt tuo asukasluku. Tällä kuntalaisaloitteella ei ole mitään tekemistä tuon asian kanssa tai jos ihmiset niin ajattelevat, niin miten yhden vokin sulkeminen siihen vaikuttaa?

   Olisi edistystä, että ne kuntapäättäjät kävisivät ensin vaikka tutustumassa siihen oman paikkakunnan vokkiin ja ottaisivat faktoista selvää, ennen kuin alkavat omaa tyhmyyttään esittelemään näillä aloitteillaan.


  • Voihan sitä itseään noinkin huijata ja sitten mölistä uhkakuvista. Pudasjärvellä ei ole mitään tekemistä noiden Ruotsin suurkaupunkien kanssa. Otetaanpa Tukholma ja sen maahanmuuttajalähiöt esimerkiksi.

   Rinkeby, asukkaita noin 16 000, maahanmuuttajien osuus asukkaista noin 91%
   Tensta, asukkaita noin 19 000, maahanmuuttajien osuus asukkaista noin 88%
   Husby, asukkaita noin 12 000, maahanmuuttajien osuus asukkaista noin 86%
   Jne. Jne.

   Ainoastaan yhteen asiaan vinksahtaneet rajakit mässäilevät näillä Ruotsin ongelmalähiöillä ja yrittävät väittää Helsinkiin tai Turkuun tulevan vastaavia. Pitää olla jo melkoisen rajoittunut, joka edes vihjaa tälläisen olevan Pudasjärvellä mahdollista.


  • Tosiasia on se, että se on vain sinun mielipiteesi. Jokainen voi ajatella tämän niin eri tavalla...

   Me ei tarvita:
   - sossun elättejä
   - porotaloutta
   - päihdeongelmaisia
   - mielenterveysongelmaisia
   - kehitysvammaisia
   - jonkun tietyn uskonnon edustajaa
   - rasisteja
   - suvakkeja
   - värillisiä
   - värittömiä
   Ym. Ym.

   Mihin vedät rajan? Mikä tekee sinun mielipiteestäsi ainoan oikean? Mikä antaa juuri sinulle oikeuden päättää tai tuomita? Tai mikä antaa sinulle oikeuden olla?

   Monet ihmiset maailmassa pakenevat juuri tätä? Heillä ei ole jonkin ääriryhmän mielestä oikeutusta elämälleen ja olemiselleen.

   Jos kaipaat sellaista yhteiskuntaa, niin ehkä voisit harkita sellaiseen yhteiskuntaan muuttamista?


  • Sinäyksinetpäätä kirjoitti:

   Tosiasia on se, että se on vain sinun mielipiteesi. Jokainen voi ajatella tämän niin eri tavalla...

   Me ei tarvita:
   - sossun elättejä
   - porotaloutta
   - päihdeongelmaisia
   - mielenterveysongelmaisia
   - kehitysvammaisia
   - jonkun tietyn uskonnon edustajaa
   - rasisteja
   - suvakkeja
   - värillisiä
   - värittömiä
   Ym. Ym.

   Mihin vedät rajan? Mikä tekee sinun mielipiteestäsi ainoan oikean? Mikä antaa juuri sinulle oikeuden päättää tai tuomita? Tai mikä antaa sinulle oikeuden olla?

   Monet ihmiset maailmassa pakenevat juuri tätä? Heillä ei ole jonkin ääriryhmän mielestä oikeutusta elämälleen ja olemiselleen.

   Jos kaipaat sellaista yhteiskuntaa, niin ehkä voisit harkita sellaiseen yhteiskuntaan muuttamista?

   Jälleen hyvin sanottu.


 • Kunnan asukkailla on oikeus tehdä kunnalle aloitteita sen toimintaa koskevissa asioissa. Sananvapaus on demokratian kulmakivi. So what jos vok lakkautetaan; asukkaat siirretään pääkaupunkiseudulle, Ouluun tms. jonne yleensä kaikki haluavatkin ja maassahan on vapaa liikkuvuus. Pakolaisten auttaminen on tultava sydänmestä. Se että pakolaisten avulla lähinnä rahastetaan valtion kassaa tavalla jos toisella, antaa itse suvaitsevaisuudesta varsin oudon leiman.

  • No, tuo on totta MUTTA Kunnanvaltuutetut olisivat voineet tehdä valtuustoaloitteen. Oletan, että tämä on heidän aloite? Mutta ei, he halusivat tehdä ... niin mitähän he halusivatkaan tehdä????

   Rivikuntalaiset olisivat voineet tehdä kuntalaisaloitteen.

   Pudiksella on käsittääkseni melekosen turvallista ja rauhallista?? Lukuunottamatta kantasuomalaisten tappoja ja murhia ym. ym. Niin siinä suhteessa perustelusi haisee ja pahasti.

   Ja sitten tämä valtion rahojen kuluttaminen???? Niin miten ajattelet sen? Että sinusta on ok laittaa omia kuntalaisia työttömyyskortistoon ja sinun hyvinvointiasi kustantava rahoitus naapurikuntaan? Ihan vaan sen vuoksi ko nää et halua sydänmestäsi auttaa kettään? VMP Enpä ole kapeampaa ja itsekkäämpää shaibaa kuullut...tai no kun näitä seliselijuttuja lukee, niin samaan läjäänhän ne menevät.

   Kuule miten ois että elä ja anna muiden elää? Ihan silleen sydänmestä.


  • VOkin toiminnalla ei ole mitään tekemistä suvaitsevaisuuden kanssa. Se on Suomen Laissa määriteltyä toimintaa. Ei hyväntekeväisyyttä tai muutakaan hihhulointia.

   Hyväntekeväisyyshommat on sitten ihan joidenkin muiden juttuja.

   Millä tavalla vokin olemassaolo on käytännössä sinun persettäsi hetkauttanut tai liikuttanut? Kerroppa?


 • Vaatikaa toimia suoraan Pudasjärven Urheilijoilta. Täällä paasaaminen ei varmasti tuota tulosta.

  • Siis toimikaa Pudasjärven Urheilijat. Ylentäkää kyseinen henkilö.


  • Kyllä hänelle kuuluisi hyvä palkankorotus oikeasta ulostulosta.


  • Piutpaut kirjoitti:

   Siis toimikaa Pudasjärven Urheilijat. Ylentäkää kyseinen henkilö.

   Seuraavissa kuntavaaleissa melkoinen ääriharava ?


  • iänestän kirjoitti:

   Seuraavissa kuntavaaleissa melkoinen ääriharava ?

   Näin sitä ratsastetaan lasten hädällä ja kerätään ääniä...


  • Säälittävää kirjoitti:

   Näin sitä ratsastetaan lasten hädällä ja kerätään ääniä...

   ... partalasten hädällä ?


  • Säälittävää kirjoitti:

   Näin sitä ratsastetaan lasten hädällä ja kerätään ääniä...

   Joo muistatte varmaan sen Sipilän kättelemän seitsemäntoistavuotiaan.


  • eihätiä kirjoitti:

   ... partalasten hädällä ?

   Näillä suomalaisilla heitteillejätettyillä seksuaalisesti hyväksikäytetyillä lapsilla.

   Heidän hätäänsä käytetään vipuvartena omiin poliittisiin ja ahneisiin tarkoitusperiin. Ja se se vasta on sairasta.


 • Joo varsinainen ras(is)tipäällikkö :D

 • Ei siinä tarvi rasisti olla jos tänne ei haluta porukkaa muualta.
  Tarkoitan että kuinka paljon meillä on kodittomia suomessa,entäs vähävaraisia yksinhuoltajia/perheitä.
  Eiköme voitais näistä pitää ensin huoli ja sitten katsottais jos muualla kerta hätä niin otetaan naisia ja lapsia ensisijaisesti.

  • Järkevää ajattelua.


  • Niin, kunhan kaikki apua tarvitsevat vain pysyvät Pudasjärven rajojen ulkopuolella niin kaikki on hyvin. Varsinkin vielä jos on vääränvärinen tai sattuu olemaan muslimi.


  • Pudasjärvenrajatkiinni kirjoitti:

   Niin, kunhan kaikki apua tarvitsevat vain pysyvät Pudasjärven rajojen ulkopuolella niin kaikki on hyvin. Varsinkin vielä jos on vääränvärinen tai sattuu olemaan muslimi.

   Tuolla tyylillähän pitää koko Afrikan väestö haalia tänne koska he ovat hieman " huono-osaisempia ."


  • Jaa, nytkö on tuollaiset argumentit? Ainahan sitä voi kaikkea keksiä. Pudasjärvellä otetaan kuitenkin VOKkiin väkeä ihan suunnitelmallisesti, määrät ovat tiedossa, resurssit tiedossa, rahoitus tiedossa, työllisyysvaikutukset tiedossa.... Ei tarvitse elää minkäänlaisten kuvitelmien ja fantasioitten varassa.


  • Muttaettäsittekujos kirjoitti:

   Jaa, nytkö on tuollaiset argumentit? Ainahan sitä voi kaikkea keksiä. Pudasjärvellä otetaan kuitenkin VOKkiin väkeä ihan suunnitelmallisesti, määrät ovat tiedossa, resurssit tiedossa, rahoitus tiedossa, työllisyysvaikutukset tiedossa.... Ei tarvitse elää minkäänlaisten kuvitelmien ja fantasioitten varassa.

   Olikohan syytä kuulla vokin asukkaita mitä he ovat mieltä ? Jos he ovat yksimielisiä, etteivät halua muuttaa esim. pääkaupunkiseudulle, niin luulis sillä jonkinlainen painoarvo olevan. Jos haluavat muuttaa, niin mikäs siinä ja vapautuvia voimavaroja esim. vanhuspalvelujen hoitoon ?


  • Pitäisikö ootinin pullukat panna kyselemään, vai kävisikö valtuutettujen enemmistö vai olisivatko nämä kuusi typerän aloitteen tehnyttä valmiit gallupin tekoon?


  • temokratiaaa kirjoitti:

   Olikohan syytä kuulla vokin asukkaita mitä he ovat mieltä ? Jos he ovat yksimielisiä, etteivät halua muuttaa esim. pääkaupunkiseudulle, niin luulis sillä jonkinlainen painoarvo olevan. Jos haluavat muuttaa, niin mikäs siinä ja vapautuvia voimavaroja esim. vanhuspalvelujen hoitoon ?

   > ja vapautuvia voimavaroja esim. vanhuspalvelujen hoitoon

   Ja samalla vapautuisi työmarkkinoiden käyttöön useita kymmeniä paikallisia palkansaajia. Millähän voimavaroilla nämä muonitettaisiin, työttömiksi jäädessään?


  • temokratiaaa kirjoitti:

   Olikohan syytä kuulla vokin asukkaita mitä he ovat mieltä ? Jos he ovat yksimielisiä, etteivät halua muuttaa esim. pääkaupunkiseudulle, niin luulis sillä jonkinlainen painoarvo olevan. Jos haluavat muuttaa, niin mikäs siinä ja vapautuvia voimavaroja esim. vanhuspalvelujen hoitoon ?

   Öhöm, niin mitkä vapautuvat voimavarat. Vokin sulkeminen tekee kaupungin kassaan mojovan loven eli ei vapaudu mitään, tai siis työntekijät kilometritehtaalle. Toisekseen turvikset ei päätä itse mihin heidät majoitetaan tässä valtakunnassa. Ei nyt, eikä tulevaisuudessa... Tätä keskustelua seuratessa näkee sen, että ei taida kuin promille tietää mistä kirjoittelee tai puhuu. Faktoista ei ole hajuakaan.


  • keepalive kirjoitti:

   > ja vapautuvia voimavaroja esim. vanhuspalvelujen hoitoon

   Ja samalla vapautuisi työmarkkinoiden käyttöön useita kymmeniä paikallisia palkansaajia. Millähän voimavaroilla nämä muonitettaisiin, työttömiksi jäädessään?

   Pudasjärvellä on työvoimapula. Sillähän koko vokin tarpeellisuutta on kautta aikain perusteltu.


  • keepalive kirjoitti:

   > ja vapautuvia voimavaroja esim. vanhuspalvelujen hoitoon

   Ja samalla vapautuisi työmarkkinoiden käyttöön useita kymmeniä paikallisia palkansaajia. Millähän voimavaroilla nämä muonitettaisiin, työttömiksi jäädessään?

   Esimerkiksi somaleista tiedämme sen, että vuonna 2015 Suomessa oli 19 059 somalia, joista töissä kävi vain 2202 kappaletta.

   Käytännössä tilanne on se, että yhtä työssäkäyvää somalia kohden erilaisten tukien ja etuuksien varassa elää noin 10 somalia. Minkään laskelman mukaan väestöryhmä, josta työssä käy noin 10% sen edustajista ei hyödytä Suomen taloutta millään tavoin, vaan siitä koituu kestämätöntä haittaa Suomelle.Näin vuonna 2015 mikä tilanne nyt. Tästä ei hyödy muut kuin työntekijät ja tietenkin maahanmuuttajat. Kalliiksi tulee muonitus veronmaksajille.


  • Ei kannata valehdella, jos ei tiedä. "Tilastokeskuksen vuoden 2015 tilaston mukaan somalia äidinkielenään puhuvia työvoimaan kuuluvia oli Suomessa 4 881. Heistä työttömiä oli 2 679 ja työllistyneitä 2 202".

   https://yle.fi/uutiset/3-9783136


  • Eikoskeedespitäjäämme kirjoitti:

   Ei kannata valehdella, jos ei tiedä. "Tilastokeskuksen vuoden 2015 tilaston mukaan somalia äidinkielenään puhuvia työvoimaan kuuluvia oli Suomessa 4 881. Heistä työttömiä oli 2 679 ja työllistyneitä 2 202".

   https://yle.fi/uutiset/3-9783136

   Eläkejohtajien mukaan nykyiset eläkelaskelmat perustuvat 17 000 henkilön nettomaahanmuuttoon, ja jos suomalaisten syntyvyys pysyy nykyisellä tasolla, pitäisi tuo määrä nostaa jopa 2,5 kertaiseksi, eli noin 42 500 maahanmuuttajaan vuodessa.

   Tämäkin luku on aliarvio, sillä Suomen järjettömän korkea verotus aiheuttaa sen, että täältä muuttaa pois suuri määrä koulutettuja suomalaisia joka vuosi, joten maahanmuuttajia pitäisi ottaa ainakin 50 000 kappaletta, että päästäisiin eläkejohtajien haluamalle tasolle.

   Todellisuudessa tuossa puheessa ei ole mitään järkeä.
   Kaikki tilastolliset tosiasiat kertovat täysin selkeästi sen, että maahanmuuton kasvattaminen ei hyödytä taloutta, vaan itseasiassa haittaa sitä. Esimerkiksi somaleista tiedämme sen, että vuonna 2015 Suomessa oli 19 059 somalia, joista töissä kävi vain 2202 kappaletta.

   Käytännössä tilanne on se, että yhtä työssäkäyvää somalia kohden erilaisten tukien ja etuuksien varassa elää noin 10 somalia. Minkään laskelman mukaan väestöryhmä, josta työssä käy noin 10% sen edustajista ei hyödytä Suomen taloutta millään tavoin, vaan siitä koituu kestämätöntä haittaa Suomelle. Tämäkin sinun mielestä vissiin valetta. Suoraan lehdestä.


  • Somalivauvoja, lapsia ym. ei lasketa työvoimaan kuuluviksi, kuten ei suomalaisiakaan lapsia, vauvoja, eläkeläisiä ym. Työvoimaan kuuluvia somaleja oli maassamme vuonna 2015 yhteensä 4881 henkilöä, joista töissä 2202 henkilöä. Montako somalia on Pudasjärvellä?



 • Olipa taas asiat pyörähtäneet mielenkiintoisesti aloitteentekijöiden Iikkarin ulostulossa :D

  Huoli on kova, hohhoijaa...

  Silti aloite sisälsi virheellistä tietoa. Ja edelleen se huoli.. oli tainnut tulla puoluekamraateilta lunta tupaan, niin pitää selitellä...

 • Raukkamaista porukkaa nämä vellihousut ku eivät uskaltaneet osallistua eiliseen keskustelutilaisuuteen. Puskista huutelevat kyllä.

 • Ei ne tänne töihin tule, akat tulee synnytyskoneiksi ja ukot siittämään niitä lapsia. Kuntalaiset tulee valtiontukien loputtua maksamaan näiden loisimisen.

  • Yhyyyyyy ja voi voi....mitä jos keksisit oikeita ratkaisuja tuon tyhjän vinkumisen sijasta. Hullu saa olla vaan ei tyhmä...


  • Niinvihataankinjasyystä kirjoitti:

   Yhyyyyyy ja voi voi....mitä jos keksisit oikeita ratkaisuja tuon tyhjän vinkumisen sijasta. Hullu saa olla vaan ei tyhmä...

   Mutta yllä olevan kommentin asiasisältö et pysty kiistämään...


  • Miksi Pudasjärven peräkammaripojat eivät tee samaa? Onko peräkammaripojilla pulaa synnytyskoneista?


 • Surullista seurata tätä keskustelua. Etenkin tuo Pudasjärven Urheilijoiden leimautuminen rasistiseksi toimijaksi tämän aloitteen myötä harmittaa. Pihlajalinna toimi nopeasti samankaltaisessa tilanteessa. Nettialoitteita kyllä tehdään, mutta ei tulla keskustelmaan aikuisten tavoin asiasta järjestettyyn tilaisuuteen, vaikutti todella raukkamaiselta. Inhimillisyys on unohtunut koko asiassa. Suomi on saanut apua tarvittaessa ja ne rahat jotka säästyisivät mahdollisesti VOKin lakkautuksesta eivät polttaisi kenenkään pudasjäveläisen taskuja.

 • Miksi sama porukka ei tehnyt aloitetta henkirikosten ehkäisemiseksi? Paljon pahempi ongelma, kuin oletetut tai mahdolliset rikokset . Oululaisten rikostaustaisten tulo kaupunkiin pitäisi estää jne. Yhtä järkevää hommaa.

  • Estää nyt henkirikos jollakin aloitteella. Ei hyvää päivää.


  • missäly kirjoitti:

   Estää nyt henkirikos jollakin aloitteella. Ei hyvää päivää.

   Etkö ymmärrä sarkasmia?


  • missäly kirjoitti:

   Estää nyt henkirikos jollakin aloitteella. Ei hyvää päivää.

   Estää nyt netissä tapahtuva houkuttelu jollakin aloitteella. Ei hyvää päivää.


 • Mikä ihme siinä on että nuita aikamiehiä pitää paapoa ja suojella..en ymmärrä.
  Naiset ja lapset ymmärrän kyllä jos tulevat tänne sotaa pakoon.
  Aatelkaa...mitä tekivät meidän isoisät yms.
  Rakas naapuri päätti hyökätä suomeen valloittaakseen tämän paikan.
  Ei täältä pakoon lähetty luikkimaan vaan ruvettiin puolustamaan omaa rakasta isänmaata.
  Miten kävi..meillä itsenäinen suomi jossa meillä suht hyvä asua.
  Se on ihan eriasia jos tänne tullaan siksi,että on löydetty kumppani tai tullaan töihin.
  Onhan osassa maissa kurjaa ja sisällissotia.mutta silläkös se paranee että lähdetään pakoon luikkimaan ja porsastamaan muualle.
  Huolehditaan omasta väestöstä ja töihin tänne tulevat ovat tervetulleita,siinä ei mitään.

  • Hyvä kirjoitus.


  • Onneksi sinä et ollut vastaanottamassa, kun mummo Karjalasta tuli evakkolapsena perheensä kanssa. Kyllä hän kertoi, että oli tienvarsilla tilojen isännät pyssyjen kanssa, että ryssiä ei tänne kaivata.

   Kaiveleppa historiankirjoja ja meidänkin entisyyttä. Onhan sekin tätä aikaa hyvin kuvastava ajatus, että olet tervetullut, kunhan tuot rahaa tullessasi. Sodan keskeltä kun lähetään, se ei kuitenkaan taida olla se ensimmäinen ajatus.

   Jos olit keskustelutilaisuudessa, niin tiedät varmaan että vokin asukasenemmistönä ovat lapsiperheet ja naiset. Voitkin miettiä, että kerrot syyn näille lapsille, että miksi heillä ei ole oikeutta kasvaa turvassa ja suojassa?


  • Lötköttelepois kirjoitti:

   Onneksi sinä et ollut vastaanottamassa, kun mummo Karjalasta tuli evakkolapsena perheensä kanssa. Kyllä hän kertoi, että oli tienvarsilla tilojen isännät pyssyjen kanssa, että ryssiä ei tänne kaivata.

   Kaiveleppa historiankirjoja ja meidänkin entisyyttä. Onhan sekin tätä aikaa hyvin kuvastava ajatus, että olet tervetullut, kunhan tuot rahaa tullessasi. Sodan keskeltä kun lähetään, se ei kuitenkaan taida olla se ensimmäinen ajatus.

   Jos olit keskustelutilaisuudessa, niin tiedät varmaan että vokin asukasenemmistönä ovat lapsiperheet ja naiset. Voitkin miettiä, että kerrot syyn näille lapsille, että miksi heillä ei ole oikeutta kasvaa turvassa ja suojassa?

   Kannattais sullaki opetella luetun ymmärtämistä.
   Sanoin että naiset ja lapset ovat toki tervetulleita.


 • Jos SS olisi vielä urheilijoiden pomo niin Pudasjärven urheilijat olisi irtisanoutunut toiminnanjohtajansa kannanotosta mutta kun nykyisen vouhakkeen aikana näin ei ole käynyt niin Pudasjärven urheilijat ilmoittautuu rotusorron kannattajajärjestöksi

 • Kaikesta huolimatta ääneni menee persuille,ja mitä olen kuulostellut mielialoja,niin en ole ainoa.
  Ja sekös näitä suvakkihyysäreitä kyrsii...

  • Aivan vapaasti. Tässä ei kuitenkaan ole kysymys politikoinnista. Tai siis ei pitäisi olla!


  • Varmaanhousuihisi kirjoitti:

   Aivan vapaasti. Tässä ei kuitenkaan ole kysymys politikoinnista. Tai siis ei pitäisi olla!

   Ai ei ole vai? Huh huh.. Kyllä tässä on nyt juurikin se politiikan teko kysseessä. Paistaa läpi komiastikki. 😂


 • Ei putasjärvestä oo mihkään kuin suomen pilaamiseen ja tyylillä jonka kaikki käsittävät-
  -miksi putasen kunta tämän tekee-

 • Niin kauan, kun ei oman maansa kansalaisista olla valmiita huolehtimaan, ei tänne pidä ottaa pakolaisia, vaikka heillä olisi kuinka kova tarve päästä parempaan elämään.
  Yksi asia tulee muistaa. Ei me pystytä koko maailman väestöä tänne ottamaan ja heille täyttä ylöspitoa järjestämään. Se tarkoittaa vain sitä, että se on meiltä omilta huono osaisilta pois, joille kellekkään ei taata sellaista ylöspitoa kuin ulkomaan pakolaisille. Vaan näinhän se menee, kun on menty tekemään niitä kaikenmaailman kansainvälisiä sopimuksia ja niitä suomi poika koittaa mallioppilaan tavoin säntillisesti noudattaa.

  Ei se valtio loputtomasti pudasjärven pakolais joukkoa tule tukemaan, vaan tietyn ajan ja sen jälkeen saa kunta itse alkaa huolehtimaan otto lapsistaan.

  Sitä eivät pakolaisten hyysääjät halua tunnustaa, että on niistä ongelmiakin, ei vaan pelkästään sitä, että valtion tuella tulee muutama työpaikka pakolaisten ohjaajina.
  Ei uskaltaneet kunnan päättäjät sanoa yhtään poikki telaista sanaa, vaan niinhän heidän kuuluukin samaa laulukuoroa laulaa maan hallituksen kanssa. Jaa että ihmisoikeuksia pitää kunnioittaa. Se ei tarkoita sitä, että pitää ottaa tänne vaivoiksi ja vastuksiksi eri kulttuurien ihmisiä, jotka eivät halua luopua omituisista tavoistaan ja alkaa elämään suomen moraalisääntöjen puitteissa.
  Se on miljardiluokan kustannus nykytasolla valtiollemme tämä pakolaiskysymys, niin sopiikin kysyä, että eipä ole varaa korottaa pienimpiä eläkkeitä tai lapsilisiä, mutta pakolaisten täysihoitoon kyllä on varaa.

  • Höpö höpö.


  • Lyhyt_kommentti kirjoitti:

   Höpö höpö.

   Mutta kommentin asiasisältöä et pysty kumoamaan.


  • 1. Meillä on vielä toistaiseksi sangen kattava sosiaali-ja terveydenhuolto. Toisin, kuin valtaosassa maailmaa.
   2. Toistaiseksi meille ei ole tulossa koko maailman pakolaiset. EU:n ulkorajat pitävät tällä hetkellä aika hyvin. Tällä hetkellä ja viime vuonna turvapaikanhakijamäärät ovat olleet alhaisimmat moniin vuosiin.
   3. Yli 40 työpaikkaa maahanmuuttoon liittyen ei ole pikkujuttu näin pienellä muuttotappiopaikkakunnalla.

   4. Ei ole mitään Pudasjärven pakolaisjoukkoa, ne ovat suomen valtion sijoittamia turvapaikanhakijoita. Ne sijoitetaan suomessa johonkin. Jos ei Pudikselle, niin sitten jollekin toiselle paikkakunnalle.

   5. Lakisääteisten velvoitteiden hoitaminen ei ole hyysäämistä. Huolehditaanhan me esim. Marokosta tulleesta sossupummista, joka käyttää yhteiskuntamme varoja ja hyväntahtoisuutta ääriliikkeen propagandan levittämiseen ja pössyttelyyn.

   6. Tällä syntyvyydellä ei kyllä ole varaa kohta maksaa kenellekään mitään etuuksia, saatikka eläkkeitä. MarokonMatu voisi toimia esimerkkinä ja vaikka mennä ihan oikeisiin töihin. Surullista, että hönenkään kohdalla ei kotouttaminen ole oikein onnistunut. Hän voisi siellä propaganda saitillaan kertoa, että mikä meni pieleen?


  • Seniistäfaktoista kirjoitti:

   1. Meillä on vielä toistaiseksi sangen kattava sosiaali-ja terveydenhuolto. Toisin, kuin valtaosassa maailmaa.
   2. Toistaiseksi meille ei ole tulossa koko maailman pakolaiset. EU:n ulkorajat pitävät tällä hetkellä aika hyvin. Tällä hetkellä ja viime vuonna turvapaikanhakijamäärät ovat olleet alhaisimmat moniin vuosiin.
   3. Yli 40 työpaikkaa maahanmuuttoon liittyen ei ole pikkujuttu näin pienellä muuttotappiopaikkakunnalla.

   4. Ei ole mitään Pudasjärven pakolaisjoukkoa, ne ovat suomen valtion sijoittamia turvapaikanhakijoita. Ne sijoitetaan suomessa johonkin. Jos ei Pudikselle, niin sitten jollekin toiselle paikkakunnalle.

   5. Lakisääteisten velvoitteiden hoitaminen ei ole hyysäämistä. Huolehditaanhan me esim. Marokosta tulleesta sossupummista, joka käyttää yhteiskuntamme varoja ja hyväntahtoisuutta ääriliikkeen propagandan levittämiseen ja pössyttelyyn.

   6. Tällä syntyvyydellä ei kyllä ole varaa kohta maksaa kenellekään mitään etuuksia, saatikka eläkkeitä. MarokonMatu voisi toimia esimerkkinä ja vaikka mennä ihan oikeisiin töihin. Surullista, että hönenkään kohdalla ei kotouttaminen ole oikein onnistunut. Hän voisi siellä propaganda saitillaan kertoa, että mikä meni pieleen?

   Yhdelläkään noista argumenteista ei voi perustella haittamaahanmuuttoa Suomeen.


  • Ei Pudasjärvellä päätetä sentään koko Suomen asioista, ei maahanmuutosta eikä muustakaan. Joten ei muuta kuin uutta argumentaatiota keksimään.


  • faktisti kirjoitti:

   Yhdelläkään noista argumenteista ei voi perustella haittamaahanmuuttoa Suomeen.

   Kuka sellaista edes haluaa? Halusit faktoja ja sait niitä.


 • Montako lasta suomessa huostaanotetaan vuodessa,moniko lapsiperhe elää köyhyydessä,onko vanhustenhoito hyvällä mallilla.
  Näihin kannattais satsata ensin..ja nämä tuottaa työpaikkoja.
  Meillä on suomessa paljon työttömiä jotka haluais työtä.ei tänne tarvi muualta sen varjolla porukkaa tuoda.
  Onhan toki kurjaa että maailmassa sotia ja kurjaa siellä asua..niin on ollut suomessakin.
  Ja onhan näistä pudikselle tulleista toki osa asiallisia ja mukavia ihmisiä,ei siinä mitään.
  Mutta kyllä omat asiat kuntoon ensin ja ne kun kunnossa,niin katsotaan sitten.

  • Mitä tekemistä Pudasjärven VOKilla on noiden luettelemiesi asioiden kanssa?


  • Eimitään kirjoitti:

   Mitä tekemistä Pudasjärven VOKilla on noiden luettelemiesi asioiden kanssa?

   Ei mitään mutta persua se ei tietenkään haittaa.


  • Eimitään kirjoitti:

   Mitä tekemistä Pudasjärven VOKilla on noiden luettelemiesi asioiden kanssa?

   Se että paljokos nämä VOKkilaiset kustantaa.se on ihan varma että palaahan näihin suomelta rahaa.
   Etkö ymmärrä vai etkö halua ymmärtää oman maan tarpeita ensin.


  • Tuota, mihin sinä panisit Pudasjärven VOKkilaiset Suomessa niin että he eivät mitään kustantaisi?


  • Eiooniikuennen kirjoitti:

   Se että paljokos nämä VOKkilaiset kustantaa.se on ihan varma että palaahan näihin suomelta rahaa.
   Etkö ymmärrä vai etkö halua ymmärtää oman maan tarpeita ensin.

   Vai onko se sittenkin niin, että haluat Pudiksen Vokin kiinni, jotta saisit Vokin omalle paikkakunnalle????


  • Ikiliikkujakeksitty kirjoitti:

   Tuota, mihin sinä panisit Pudasjärven VOKkilaiset Suomessa niin että he eivät mitään kustantaisi?

   Takaisin sinne maahan mistä ovat tulleet.ja ei uusia mihinkään suomeen.
   Naiset ja lapset ymmärrän että voisivat jäädä.


 • Kyl putanen on saatu pilattua ja ei muutakuin röyhkimyksiä opettammaan, mitkä nauravat hyssytyksillenne.

 • Me nuoret, tahdommehan ensi kunnallisvaaleissa antaa äänemme Ruut Tuohimaalle, joka rohkeasti yksinään uskalsi olla eri mieltä Pohjantähden auditoriossa Pudasjärven kansainvälisyys- ja maahanmuutto asioissa keskiviikkona 13. tätä kuuta.
  Sehän nyt oli odotettuakin, että Pudasjärven päättäjät ja maahan muutossa työskentelevät esittävät sitä tuttua laulukuoroaan, kuinka kaikki on hyvin ja ihmisoikeuksia pitää kunnioittaa.
  Ruut on ennenkin ansioitunut uskaltamalla olla asioista eri mieltä valtuuston muiden laulukuorolaisten kanssa.
  Nyt on eduskuntavaalit ovella, mutta kukaan ehdokkaista ei ole uskaltanut puhua poronhoito laista yhtikäs mitään. Vesa Riekkikään ei uskalla sanoa muuta kuin vain että meillä ei ole varaa kieltää yhtään elinkeinoa, kuten tätä porojen villiä laiduntamista ja maahanmuuttajien ylöspitoa. Vaikka sen valtio Pudasjärven kunnalle maksaakin, niin loppupeleissä se tulee verojen ja muiden maksujen kautta meidän itse kunkin maksettavaksi ja omien , kuten vanhusten hoidon kustannusten vähentämisten kautta. Vanhuksista ei valtio pidä huolta, mutta maahanmuuttajista kylläkin ja erittäin tarkan silmälläpidon vahtikoirana.
  Kun vaalit ovat ohi, vanhusten hoidon laiminlyönneistä ei puhuta halastua sanaa ja samoin poronhoitolaista. Nyt ollaan muka kehittelemässä poro portteja. Voi taivahan vallat. Yksinkertaisin ja helpoin homma olisi määrätä lailla porot pysyvään aitaukseen. Silloin ei elinkeinoa tarvitsisi lopettaa, niinkuin poroporvarit huutaa, ettei poronhoito enää sitten kannattaisi, jos niitä pitää alkaa aitauksissa elättämään. Pitäähän karja eläimillekin tehdä rehut ja ostaa lisärehua, niin miksei samaa poroille. On se hupaisaa seurata, miten maan johto ja kansanedustajat pelkäävät esittää poronhoitoon muutoksia.
  Nyt pitäisi jonkun pudasjärvisen valtuutetun uskaltaa esittää aloite porojen vapaan laidunnus oikeuden lopettamista. Sen voisi Ruutkin tehdä. Muut eivät varmasti sellaista uskaltaisi alkaa esittämään. Niin suuri valta ja kunnia näillä poroja laiduntavilla on jostain ihmeen ja kumman käsittämättömästä syystä. Tälläkin palstoilla kirjoittaa jatkuvasti ihmiset, jotka saavat kärsivät porojen aiheuttamista haitoista.
  Onneksi on tämä suomi24 palsta, jossa voi asioista kirjoittaa pelkäämättä joutuvansa vainon ja uhkausten kohteeksi. Kylläpä siellä valtuuston kokouksessa poliisia myöten suhtauduttiin vähättelevästi Pudasjärven turvallisuus uhkiin ja tilanteisiin, vaikka jos mitä rötöksiä on kuluneen vuoden aikana tapahtunut. Miksi ei haluta myöntää, että murhia, tappoja, puukotuksia, ampumisia, tuhopolttoja, raktorilla päälle ajoja, ynnä muita tapahtuu.
  Se on tuo vähättely ilmiö, jotka selitetään aina yksittäis tapahtumiksi. Jokainen tapahtunut rikos on liikaa, eikä niitä pidä selittää yksittäis tapahtumaksi.
  Kylläpä sitä sitten tuolla nurkka kunnissa puhutaan asioista avoimemmin ja aivan eri tyyliin, kuin virallisissa julkisissa kokouksissa. Minäkään en uskaltaisi tätä kasvotusten sanoa, mutta kuten jo aiemmin totesin, onneksi vielä suomessa saa vapaasti nimettömästi asioista sanoa.

  • Ai TE nuoret :D taitaa kirjoittajalla olla nuoruus jo kaukana muistista.


  • Turha meidän nuorten on kitistä mistään julkisen puolen maksuista tai veroista. Pudasjärven kaupunki on yksi suurimmista veroeläteistä Suomessa, elämisemme maksavat Uudenmaan asukkaat ja yritykset. Ilman heidän verorahojaan mikään julkinen toiminta ei toimisi päivääkään Pudasjärvellä. Sen pitäisi jo näiden Ruuttienkin tajuta, jokainen työpaikka on kultaakin kalliimpi meille Uudenmaan eläteille Pudasjärvellä. Tietenkin jos omaan napaan tuijottelu sumentaa järjenjuoksu niin eihän sille mitään voi, silloin näitä typeriä aloitteita tehtaillaan.


  • VOKki ei ole elämää häirinnyt, mutta noille poroille pitäisi ihan oikeasti saada joku roti aikaiseksi. Miten kansakunnalle erittäin kalliiksi tuleva ja suurta haittaa ihmisille aiheuttava harrastustoiminta on näin pyhä päättäjille? Montako kylmäsavupaistia vuodessa per päättäjä vaatii? Ei pysty ymmärtämään.


  • Hyvä kirjoitus nimimerkiltä eläköön.sananvapaus.


 • Tiedotustilaisuudessa oli ollut vain yksi ainut ihminen, joka oli esittänyt suoran kysymyksen. Se todettiin myös Iikkarin Kolumni kirjoituksessa
  Kysymys oli ollut, että paljonko kaupungille tulee kuluja vastaanottokeskuksen toiminnasta. (Iikkarin kirjoituksessa asia oli muotoiltu hienommasti, että kysyjä kysyi vastaanottokeskuksen taloudellisista vaikutuksista) Kas vaan, vastaus oli, että kaupungilla ei ole kuluja, vaan saa tuloa 1-3 miljoonaa vuodessa.
  Jännästi ne asiat pyörähtää...

  • Hitaasti se menee näiden ruuttien kaaliin.....
   "Valtio tosiaankin maksaa kaikki vastaanottokeskuksen kulut, niistä ei tule kunnalle mitään maksettavaa, oikeastaan päinvastoin; jos on kyse kunnalta vuokrattavista tiloista, niin silloinhan nämä vuokratulot tulevat suoraan kunnalle, tiivistää viestintäpäällikkö Hanna Kautto Maahanmuuttovirastosta".

   https://yle.fi/uutiset/3-8289005


  • On hienoa, että on ihmisiä jotka osaavat katsoa pitemmälle tulevaisuuteen.
   Lue sinäkin kirja Islam yhdestoista vitsaus ja vikise sitten!


  • Eikö ruutien kannata myös lukea jotain kehittävää, kuten....
   "Ilmestyskirja. Luvut 19 (17–21) ja 20: Harmagedon. 1000 v valtakunta. Googin ja Maagogin sota. Viimeinen tuomio"


  • Onhan tuo hyvä, että edes yksi siellä tiedotustilaisuudessa on uskaltanut avata suunsa ja kysyä kustannuksista!
   Ja puolustajienkin pitäisi muistaa, että on vaan määräaika, kun tukia tulee kaupungille. Sen jälkeen kaupunki maksaa


  • Hyvähyvä kirjoitti:

   Onhan tuo hyvä, että edes yksi siellä tiedotustilaisuudessa on uskaltanut avata suunsa ja kysyä kustannuksista!
   Ja puolustajienkin pitäisi muistaa, että on vaan määräaika, kun tukia tulee kaupungille. Sen jälkeen kaupunki maksaa

   Vokin toiminnasta EI tule kuluja kaupungille. Se ei ole kaupungin järjestämää toimintaa. Miten se voi olla noin vaikea ymmärtää.

   Upeaa hämmentämistä vai älyn riemuvoitto, kun täällä syötetään väärää tietoa.


  • Samaasoopaa kirjoitti:

   Hitaasti se menee näiden ruuttien kaaliin.....
   "Valtio tosiaankin maksaa kaikki vastaanottokeskuksen kulut, niistä ei tule kunnalle mitään maksettavaa, oikeastaan päinvastoin; jos on kyse kunnalta vuokrattavista tiloista, niin silloinhan nämä vuokratulot tulevat suoraan kunnalle, tiivistää viestintäpäällikkö Hanna Kautto Maahanmuuttovirastosta".

   https://yle.fi/uutiset/3-8289005

   Ainoan suoran kysymyksen esittäjä on ollut mies. Lehden kirjoituksessa on nimikin esillä.
   Ei ole mikään ruutti :)


  • Valevale kirjoitti:

   Vokin toiminnasta EI tule kuluja kaupungille. Se ei ole kaupungin järjestämää toimintaa. Miten se voi olla noin vaikea ymmärtää.

   Upeaa hämmentämistä vai älyn riemuvoitto, kun täällä syötetään väärää tietoa.

   Jos ei tule kaupungille kuluja niin kuka sen maksaa..suomen valtio.
   Kun tässä mitä itse purnaan on kyse siitä..että laitetaan oman maan asiat kuntoon.montako vastaanottokeskusta suomessa on,mikä on todellinen rahamäärä joka suomelta menee näihin.
   En ole rasisti ja osa näistä pakolaisista on ihan mukavaa ja asiallistakin porukkaa.
   Suomessa otetaan lapsia huostaan satoja vuosittain,vanhusten hoito huonolla mallilla.
   Sotaveteraaneja...jotka meille vapauden mahdollisti...pitäisi huolehtia kunnolla...kyllä nämä asiat pitäisi olla kunnossa..
   Näihin kun satsattais samalla rahalla..se lois lisää työpaikkoja suomeen.
   Itsellä on hyvä asua pudiksella,on asunto ja työpaikka eikä minua ole VOKkilaiset häirinny..
   Mutta omassa kategoriassa nuo mainitsemani asiat menee näiden edelle.


  • Valevale kirjoitti:

   Vokin toiminnasta EI tule kuluja kaupungille. Se ei ole kaupungin järjestämää toimintaa. Miten se voi olla noin vaikea ymmärtää.

   Upeaa hämmentämistä vai älyn riemuvoitto, kun täällä syötetään väärää tietoa.

   Maahanmuuttoviraston ylijohtaja Jaana Vuorio on kertonut aiemmin IS:lle, että jokainen aikuinen turvapaikanhakija maksaa veronmaksajille 44 euroa vuorokaudessa. Vuotuisella tasolla kustannukset ovat aikuista kohti siis noin 16 000 euroa. Lasten osalta summa on noin kaksinkertainen.


  • Tässäpä tietoa kaikille. Ei tosiaankaan valtio maksaa loputtomiin korvausta kunnalle! Vaikka joidenkin mielestä valtio maksaa aina kaikki kulut ja maahanmuuttajista on aina vaan tuloa. Ja täällä keljuillaan kuinka ollaan älyn jättiläisiä. Se on määräaika mitä valtio maksaa. Siitähän on ollut täällä jo silloin lehdessä tietoa, kun Pudasjärvi alkoi ottamaan maahanmuuttajia vastaan.

   https://kotouttaminen.fi/korvaukset-kunnille


  • On hyvä että välillä annetaan oikeaakin tietoa. Ei mikään ole ikuista. Moniko VOKin asukas viihtyy Pudasjärvellä yli kolme vuotta, tai yli neljä vuotta, jää nähtäväksi. Kunta saa kuitenkin VOKista vuokratuloja niin kauan kuin se toimii Pudasjärvellä, kymmeniä ihmisiä työllistyy niin kauan kuin VOKki on Pudasjärvellä... Jne. Puhutaan miljoonatuloista jatkuvasti Pudasjärvelle.


  • Älyhoi kirjoitti:

   Tässäpä tietoa kaikille. Ei tosiaankaan valtio maksaa loputtomiin korvausta kunnalle! Vaikka joidenkin mielestä valtio maksaa aina kaikki kulut ja maahanmuuttajista on aina vaan tuloa. Ja täällä keljuillaan kuinka ollaan älyn jättiläisiä. Se on määräaika mitä valtio maksaa. Siitähän on ollut täällä jo silloin lehdessä tietoa, kun Pudasjärvi alkoi ottamaan maahanmuuttajia vastaan.

   https://kotouttaminen.fi/korvaukset-kunnille

   Älyhoi! Pakolaisten vastaanotto ei ole vastaanottokeskustoimintaa. Tämähän se on koko ongelman ydin, ettei peruskäsitteet ole hallussa! Aloitteen tekijät haluavat sulkea vokin, mutta ei lopettaa kiintiöpakolaisten vastaanottoa. https://kotouttaminen.fi/korvaukset-kunnille linkissä esitetyt korvaukset koskevat pakolaisina kuntalaisiksi siirtyneitä eli juurikin mm kiintiöpakolaisia. Heistä korvaus maksetaan määräajan. Vokissa asuvat eivät ole kuntalaisia eikä palvelu ole kunnan järjestämää. He eivät, toivottavasti, ole vokissa kolmea tai neljää vuotta, ja jos systeemimme on niin mätä, että niin pitkään siellä pitää olla, ei kustannuksia edelleen tule kunnalle.
   Hävettää oikein, kun ei asioista oteta selvää ennen huutelua ja valittamista.


  • Hyvähyvä kirjoitti:

   Onhan tuo hyvä, että edes yksi siellä tiedotustilaisuudessa on uskaltanut avata suunsa ja kysyä kustannuksista!
   Ja puolustajienkin pitäisi muistaa, että on vaan määräaika, kun tukia tulee kaupungille. Sen jälkeen kaupunki maksaa

   Hyvä esimerkki Ruotsista.

   Filipstad konkurssiin turvapaikanhakijoiden sosiaalitukien takia.

   Huom ! Lue lisää netistä


 • VOKin tarkoitus on siis kuria kerma ja kurri jää muille?

  • Niin kauan kuin VOKkeja tarvitaan, jossakin Suomessa ne kuitenkin ovat ja joku kuorii kuitenkin kermat. Viisaampaahan se on ottaa rahat omaan kuntaan kuin maksaa muille. Typerän aloitteen tekijät ovat vaan niin yksinkertaisia.


  • Järkieipakota kirjoitti:

   Niin kauan kuin VOKkeja tarvitaan, jossakin Suomessa ne kuitenkin ovat ja joku kuorii kuitenkin kermat. Viisaampaahan se on ottaa rahat omaan kuntaan kuin maksaa muille. Typerän aloitteen tekijät ovat vaan niin yksinkertaisia.

   Jos kerran kaikki lasketaan rahasta niin jenkit saattaisivat luopua ja maksaa Quantanamon vangeista jos joku nämä "parhaat poijat" ottais. Nyt pudikset suvakit, hopi hopi.


  • Rajakit ja muut taukit vinkuvat kokoajan rahasta. Paljonko mamu maksaa, paljonko VOKki maksaa ja nyt sitten ei kyse kuitenkaan olekkaan rahasta?


  • Järkieipakota kirjoitti:

   Niin kauan kuin VOKkeja tarvitaan, jossakin Suomessa ne kuitenkin ovat ja joku kuorii kuitenkin kermat. Viisaampaahan se on ottaa rahat omaan kuntaan kuin maksaa muille. Typerän aloitteen tekijät ovat vaan niin yksinkertaisia.

   Kukahan tässä on "yksinkertainen" ? Viro ei perusta ensimmäistäkään vokkia maaperälleen vaan käyttää säästyvät varat omien kansalaisten tukemiseen joilla syntyvyys on saatu selvään kasvuun. Maamme liberaaliporvarisiipi vihervasemmiston äänekkään tuen saattelemana on valinnut väestön ikääntymistä vastaan mielestäni hyvin kyseenalaisen vaihtoehdon ? Vaalit lähestyy ja paniikki iskee selvästi päälle.


  • Onko VOKkeja Ruotsissa, Tanskassa, Saksassa jne.?
   Kyllähän Pudasjärvelläkin lapsia urakoidaan tietyissä perheissä niin että tulot tulevat lähes pelkästään siitä hommasta.


  • Sitähän voi mennä katsomaan miten Ruotsissa, Saksassa,Englannissa Belgiassa ym. on onnistuttu tuhoamaan tietyt alueet holtittomalla maahanmuutolla. Onnea ja menestystä tulevaisuuteen. Kaikki tämä jos muutosta ei tapahdu näkyy vahvasti jo kymmenen vuoden sisällä täälläkin.
   Pitääkö meidän suvakkien uhrata nuoret tyttömme ma..kii......... alttarille.
   Esimerkkejä löytyy todella paljon. Ylikomisaario Kiiskinenkin sanoo, että jäävuoren huippu on vielä edessäpäin.


  • Onko samaa nyt näkyvissä Pudasjärvellä, kun tuo typerä aloite piti tehdä? Uhkaako Pudasjärveä mamuinvaasio ja mihin tämä uhkakuva perustuu?


  • Aloitteen tekijät pelkäävät omaa varjoaankin.


  • mitenonasia kirjoitti:

   Onko samaa nyt näkyvissä Pudasjärvellä, kun tuo typerä aloite piti tehdä? Uhkaako Pudasjärveä mamuinvaasio ja mihin tämä uhkakuva perustuu?

   Aina, kun näen matun muistan, että tuon takia menetämme verorahojamme 5800€/kk. Kuuna päivänä se ei maksa sitä takaisin.


  • mitenonasia kirjoitti:

   Onko samaa nyt näkyvissä Pudasjärvellä, kun tuo typerä aloite piti tehdä? Uhkaako Pudasjärveä mamuinvaasio ja mihin tämä uhkakuva perustuu?

   Belgiassa muslimit haluavat maasta islamistisen ja sharialain voimaan.
   Ettekö taukit tajua mihin tämä invaasio johtaa!
   Päättäjien pitää nyt miettiä onko tulevaisuus monikulttuuria sen jälkeen, kun olemme samassa tilanteessa Belgian kanssa!


  • Matut saavat samat korvaukset kuin rajakit ja muut persmieliset. Eipä noista rajakeista ja persmielisistä monikaan ole oikeissa töissä.
   Mamuinvaasio Suomeen oli suurinta vuonna 2015, persut olivat silloin hallitusvastuussa. Nyt noita persujen mamuohjelman tuloksia siivotaan. Monia asioitahan saa haluta, demokratiassa enemmistö päättää.


  • hälläväliäjuu kirjoitti:

   Jos kerran kaikki lasketaan rahasta niin jenkit saattaisivat luopua ja maksaa Quantanamon vangeista jos joku nämä "parhaat poijat" ottais. Nyt pudikset suvakit, hopi hopi.

   Tutustuppa jenkkien vankila/säilösysteemeihin. Kyllä ne sillä bisnestä tekee.


  • Jdk kirjoitti:

   Tutustuppa jenkkien vankila/säilösysteemeihin. Kyllä ne sillä bisnestä tekee.

   Jenkeissä seksuaalirikolliset pidetään kaukana päiväkodeista ja kouluista. Tässä maassa paperinsa repineitä kuljetetaan päiväkodeissa ja kouluissa ja niinhän siinä sitten kävi (Kempele, Oulu). Esikoto-hanke ei olisi saanut jenkeissä toimilupaa ikikuunapäivänä. Ruotsi ohjasi "pahikset" tänne ja sen vaikutus tuleviin vaaleihin on päivän selvä.


  • kdlltp kirjoitti:

   Jenkeissä seksuaalirikolliset pidetään kaukana päiväkodeista ja kouluista. Tässä maassa paperinsa repineitä kuljetetaan päiväkodeissa ja kouluissa ja niinhän siinä sitten kävi (Kempele, Oulu). Esikoto-hanke ei olisi saanut jenkeissä toimilupaa ikikuunapäivänä. Ruotsi ohjasi "pahikset" tänne ja sen vaikutus tuleviin vaaleihin on päivän selvä.

   Edelleen enemmistö on ihan suomalaisia...jotenkin vaan tuppaa persmielisiltä unohtumaan...


  • Janäinkääntyytakkija kirjoitti:

   Edelleen enemmistö on ihan suomalaisia...jotenkin vaan tuppaa persmielisiltä unohtumaan...

   Meillähän on tosiaankin niitä jo omasta takaa ja sen takia me emme tarvitse näitä ulkomaan elättejä kaunistelamaan lukuja.


  • Persut pääsivät kerrankin hallitukseen ja samantien Hellä-Ahon mamuohjelmalla kutsuttiin Suomeen 34 000 vierasta. Nyt siitä persujen lyhyestä hallitustaipaleestaan kärsitään ja sotkuja selvitellään.


 • Pudasjärven ääeri teroistit ovat tehtailleet aloitteen Pudasjärven vastaanottokeskuksen lakkauttamiseksi.

 • Olipahan taas ulostuloja Iikkarissa...

  Ei tainnut toisella tosiaankaan olla faktat hanskassa ennen mielipiteen ilmaisua. Muutenhan olisi ne faktansa jo varmaan esittänyt.

  Ja tämä toinen. Eiköhän se Pohjantähden ilta ollut ihan Pudiksen maahanmuuttoasioiden kertomista varten. Huom. Niiden faktojen sekä kysymysten esittämistä varten. Eiköhän aloitteentekijät ole oman kantansa jo ilmaisseet? Miksi heille pitäisi erikseen joku seliselitilaisuus järjestää kaupungin toimesta?

  Ja kysynpä vaan, että kuvitellaan, että herra x olisi kulttuuripalveluita järjestävän tahon esim. hallituksessa ja sitten sattumoisin joku kulttuurialan tyyppi olisi sattunut vaikka tekemän jotain rikollista. Niin tämä herra X tekaisisi aloitteen tämän ko. kulttuurialan puljun lakkauttamiseksi. No mitä luulet, jatkaisiko hän tämän puljun hallituksessa?

  Jos päättää tehdä jotain, niin turha se on seuraamuksista vinkua tai marttyyriksi heittäytyä. Niitä kannattaa miettiä etukäteen.

 • Viime viikolla paikallislehti uutisoi, että Pudasjärvi panostaa uuden projektin avulla lisää euroja kotouttamiseen

  • Kotouttamiseen kannattaa panostaakin. Siten ennalta ehkäistään monta ongelmaa.


  • Kerätkää kaikki ongelmaiset sinne Pudasjärvelle niin on mistä kotouttaa. Sillä ehkäistään monta ongelmaa mutta ... omapa on asianne.


  • Niinhän se Forssassa asuva Irakilaisperhe tv-uutisissa iloitsi, kiva maa, kun saavat saman rahan käy työssä tai ei.


  • Mamut ovat ruvenneet persuiksi.


 • Minkä verran rahaa kaupunki laittaa kotouttamisprojekteihin? Satatuhatta euroa yhteensä?.....

 • Ja kun vaalit ovat ohi, niin kaikki on unohdettu ja seuraavien vaalien lähestyessä tämä öyhötys alkaa uudestaan.

 • No olipa jännä, että koululaisten lasketteluun liittyvä kommentti poistettiin? Mikäs siinä oli väärin? Edelleenkin aloitteentekijä voisi tarkentaa, että koskeeko hänen esittämänsä etuus vain kantasuomalaisia/oikean värisiä lapsia?

  Kilven kirkastaminen ja kiillottaminen lasten kautta on oksettavaa!!!!

 • Moikka! Milloin te laitatte tän aloitteen kuntaan?Lista on jo täynnä ja ei uusia näytä tulevan. Meitä allekirjoittaneitakin on jo ainakin viisisataa?

 • Muutetaan maastapoistamiskeskukseksi itävallan esimerkkiä noudattaen.

 • Kuka viheliäinen on hommannut Pudasjärvelle vastaanottokeskuksen?

  Kun Niinisaloon joitakin vuosia sitten auunniteltiin vastaanottokeskusta, rakennukset yllättäen paloivat maan tasalle ja siiihen jäi hanke. Tiettävästi polttajia ei koskaan saatu selville, tuskin yritettiinkään.

 • No sitä viheliäistä voi moni kiittää. Työpaikkoja ja rahaa kaupungin kassaan. Muuttotappiopaikkakunta ei voi olla kuin tyytyväinen jokaisesta työpaikasta.

  • Jokainen naula konkurssivaltion arkkuun tuntuu sillä tuottamaton työ on lyhytnäköistä touhua valtion kannalta. Ylijäämäisellä Ruotsilla on varaa mutta ei Suomella.


 • Onko meillä varaa tai edes paukkuja muuttua suljetuksi valtioksi? Onko suljetut valtiot vauraita? Esim. Pohjois-Korea? Mihin se raja vedetään? Haluammeko natsiaatteita ihannoivia päättäjiä? Onko meidän näköinen Suomi rikollisten/rikostentekijöiden päätäntävallassa? Äänestitkö sinä rikollisen eduskuntaan? Onko rikollisuudesta, vainosta ja väkivallasta tullut ihannoitu tila? Kykenevätkö rikolliset päättäjät tuomaan vakautta ja turvaa yhteiskuntaamme?

  • Taidat olla "seko".


  • Sippe on tullut Suomelle niin kalliiksi, että sen muistaa jälkipolvetkin.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Taidat olla "seko".

   Mitä sekoa näissä kysymyksissä oli? Mitä vastaat? Tuliko pää pipiksi vai oliko liian vaikeita kysymyksiä? Mitä vastaat?


  • Me ollaan sitä mitä me ollaan. Sen perusteella ei pitäisi ketään tuomita, koska se mitä me ollaan, johtuu meidän perintötekijöistä.


  • Niinhän ne murhamiehetkin sanoo...


  • Anonyymi kirjoitti:

   Niinhän ne murhamiehetkin sanoo...

   Milloin ne "murhamiehet" ovat olleet huolissaan ketä tähän maahan päättäjiksi valitaan ? Seko seko.


  • Arvoisa seko seko. Ota vastuu omista valinnoistasi ja teoistasi. On helppo syyttää kaikkia muita tai olosuhteita siinä vaiheessa, kun pitäisi katsoa peiliin ja miettiä syytä ja seurausta.

   Jos äänestät rikollisia eduskuntaan ja itse omilla toimillasi ja kirjoituksillasi lietsot vihaa ja eripuraa, niin harvoin siitä hyvää seuraa. Eri mieltä saa ja pitää olla, mutta on eri asia miten ne asiat ilmaisee.


 • Mistä rahat ? Nyt tarvitaan Jörö ja taikapeili jolla tästä selvitään.

  • Mitkä rahat ja mihin? Sieltä samasta paikasta mistä ne on tähänkin saakka saatu. Kaupungin kassasta ei ole otettu euroakaan.


  • arminoogot kirjoitti:

   Mitkä rahat ja mihin? Sieltä samasta paikasta mistä ne on tähänkin saakka saatu. Kaupungin kassasta ei ole otettu euroakaan.

   Maa on korviaan myöten veloissa ja kasvavan velkataakan päässä odottaa konkurssi.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Maa on korviaan myöten veloissa ja kasvavan velkataakan päässä odottaa konkurssi.

   Sipilän hallitus teki hyvää työtä aloittaessaan velkaantumisen hillitsemisen. Sipilän aloittamalta linjalta ei ole syytä uudenkaan hallituksen poiketa.


  • arminoogot kirjoitti:

   Sipilän hallitus teki hyvää työtä aloittaessaan velkaantumisen hillitsemisen. Sipilän aloittamalta linjalta ei ole syytä uudenkaan hallituksen poiketa.

   Päin vastoin. Sipilän hallituksen muniminen Ruotsin rajalla v. 2015 maksoi valtavasti ja laku maksatetaan maan heikkosaattoisilla.


  • Missäköhän haavemaailmassa elät? Sen hetkisellä lainsäädännöllä sitä ei ois mikään hallitus estänyt. Jos muuta kuvittelet, niin pöljä oot.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Missäköhän haavemaailmassa elät? Sen hetkisellä lainsäädännöllä sitä ei ois mikään hallitus estänyt. Jos muuta kuvittelet, niin pöljä oot.

   Lain tulkinta menee käytännössä aina lain edelle. Lakia tulkittiin haittamahanmuuton lisäämisen näkökohdista käsin. "Jos muuta kuvittelet , niin pöljä oot".


  • Kerrotko lisää aiheesta "Lain tulkinta menee käytännössä aina lain edelle". Eipä ole ennen moista huumoripläjäystä eteen tullut!


  • Anonyymi kirjoitti:

   Lain tulkinta menee käytännössä aina lain edelle. Lakia tulkittiin haittamahanmuuton lisäämisen näkökohdista käsin. "Jos muuta kuvittelet , niin pöljä oot".

   Lakia luetaan juurikin niin kuin siinä lukee. Uskon kyllä, että erään suuntauksen kannattajat sitä vääntelisivät mielensä mukaan, mutta se vain ei ole käytännössä mahdollista


  • Anonyymi kirjoitti:

   Lakia luetaan juurikin niin kuin siinä lukee. Uskon kyllä, että erään suuntauksen kannattajat sitä vääntelisivät mielensä mukaan, mutta se vain ei ole käytännössä mahdollista

   Aussit tulkitsevat lakia eri tavoin kuin päättäjät tässä maassa. Sama laki, eri tulkinta, tulkinta ratkaisee.


  • Oot sitten perehtynyt Australian perustuslakiin :D vai ovatko he mielestäsi kopioineet Suomen sekä EU:n lainsäädännön tai toisinpäin?


 • Kauhealla vouhkaamisella ovat väsänneet kuntalaisaloitteen...mitä jos sitten laittaisitte sen myös eteenpäin? Turhaa kai se siellä netissä roikkuu...

  • Niin, tässä se tämä provoaloite nähtiin. Eivät onnettomat vie asiaa edes maaliin asti. Vai oottelevatko seuraavia vaaleja? Populistit :D


 • Pudispäättäjät ovat Eu-laisen pehmeän vallan edustajia eli " jos olemme kilttejä heille, he ovat kilttejä meille". Muslimiradikaadit nauravat tolloille parta sykkyrällä.

  • Aloitteentekijät on Pudispäättäjiä. Vastuuhenkilöt vois viedä aloitteensa nyt loppuun saakka. Vai onko se nyt näin vaalien jälkeen enemmän haitaksi kuin hyödyksi. Huhuu "ras(is)ti päällikkö" sieltä urheilijoista!!!! Sekä muut arvoisat kuntaedustajat. Menikö vellit pöksyyn?


  • Anonyymi kirjoitti:

   Aloitteentekijät on Pudispäättäjiä. Vastuuhenkilöt vois viedä aloitteensa nyt loppuun saakka. Vai onko se nyt näin vaalien jälkeen enemmän haitaksi kuin hyödyksi. Huhuu "ras(is)ti päällikkö" sieltä urheilijoista!!!! Sekä muut arvoisat kuntaedustajat. Menikö vellit pöksyyn?

   Muslitaustaisilla pakolaisilla on takanaan lestadiolaisten ja poromiesten edustajien vankkumaton tuki joten aloite ei johda mihinkään. Vastaanottokeskus pysyy Pudasjärvellä ja kasvaa kasvamistaan koska ympäröivissä kunnissa ollaan varsin skeptisiä.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Muslitaustaisilla pakolaisilla on takanaan lestadiolaisten ja poromiesten edustajien vankkumaton tuki joten aloite ei johda mihinkään. Vastaanottokeskus pysyy Pudasjärvellä ja kasvaa kasvamistaan koska ympäröivissä kunnissa ollaan varsin skeptisiä.

   Sama kai se sille, vaan on surkeita kuntapäättäjiä, jos eivät aikeitaan vie loppuun asti. Ei siis kannata jatkossa heitä todellakaan äänestää.

   Toisekseen nuo sinun kasvujutut on taas ihan höpöhommia ja talousvaikeuksissa olevat kunnat kyllä mielellään ottaisivat vokin, jos saisivat. Eihän mikään muuttotappiokunta työpaikoista kieltäydy. Lukisit uutisia, vokkeja lakkautetaan ja se on monelle kunnalla itkun paikka.

   Viekää se aloite nyt maaliin vellihousut!!!!


  • Anonyymi kirjoitti:

   Sama kai se sille, vaan on surkeita kuntapäättäjiä, jos eivät aikeitaan vie loppuun asti. Ei siis kannata jatkossa heitä todellakaan äänestää.

   Toisekseen nuo sinun kasvujutut on taas ihan höpöhommia ja talousvaikeuksissa olevat kunnat kyllä mielellään ottaisivat vokin, jos saisivat. Eihän mikään muuttotappiokunta työpaikoista kieltäydy. Lukisit uutisia, vokkeja lakkautetaan ja se on monelle kunnalla itkun paikka.

   Viekää se aloite nyt maaliin vellihousut!!!!

   Talousvaikeuksissa olevalle kunnalle vokin vastaanotto on typeryyden huippu ja varma konkka. Pudasjärvi on rikas kaupunki ja ylimääräistä rahaa riittää toisin kuin muilla ympäröivillä kunnilla.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Talousvaikeuksissa olevalle kunnalle vokin vastaanotto on typeryyden huippu ja varma konkka. Pudasjärvi on rikas kaupunki ja ylimääräistä rahaa riittää toisin kuin muilla ympäröivillä kunnilla.

   Vai että ihan rikas :D no siitä voi olla monta mieltä. Ainakin täällä on reippaasti elämänkoululaisia ja eläkeläisiä. Työssäkäyviä ei kuitenkaan liikaa, joten jokaisesta kannattaa pitää kiinni.

   Mutta edelleen siitä aloitteen loppuun viemisestä. Jos sitä ei viedä loppuun asti on täysin selvää, mikä agenda heillä oli. Ei kannata äänestää sellaisia kuntapäättäjiä, jotka turhaa nostattavat hälyä ja ei ole aikomustakaan hoitaa asioita loppuun. Tyhjät rummut kolisevat eniten.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Vai että ihan rikas :D no siitä voi olla monta mieltä. Ainakin täällä on reippaasti elämänkoululaisia ja eläkeläisiä. Työssäkäyviä ei kuitenkaan liikaa, joten jokaisesta kannattaa pitää kiinni.

   Mutta edelleen siitä aloitteen loppuun viemisestä. Jos sitä ei viedä loppuun asti on täysin selvää, mikä agenda heillä oli. Ei kannata äänestää sellaisia kuntapäättäjiä, jotka turhaa nostattavat hälyä ja ei ole aikomustakaan hoitaa asioita loppuun. Tyhjät rummut kolisevat eniten.

   Vain ja ainoastaan Pudasjärven kaupungilla on varaa pitää kiinni mamutavoitteestaan ja se tavoite vauraassa kaupungissa helposti saavutetaan.


Ketjusta on poistettu 25 sääntöjenvastaista viestiä.