Arvo PPO selitysten seuranta

Miten Arvo.. sijoitussekamelska tämän selittää ? On mielenkiintoista kuulla kitinät ja katinat osuuskuntakokouksessa. Heinähatut kuitenkin vain nyökyttelee maireat hymyt huulilla.

Se on ihmeellistä "julkituontia" kun ensin kehuskellaan tuloksella, sitten ilmoitetaan että osuuskorkoa maksetaan vain 42 €. Tulos 4,76 M€.. vain..
Toisaalla kerrotaan että korkoa maksetaan 80% tuloksesta. Elon ja myös meidän Kallion laskuopin mukaan jaettavaa tulisi olla 3,76 M€ eli 45 €/osuus .Mutta kun 42 € kerrotaan 82079 jäsenellä niin jakoon tuleekin vain 3,44 M€.. mihin liiviin sitä piilotetaan 320 000 €,, eikait vain edellisten vuosien tappiorahastoon , eikait kellään ole noin suuret liivit että se sinne mahtuis ? Vai onko ? ..onhan siellä tosin.. D-kuppia esillä !
Ilmoita


48 Vastausta

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.


Kylläpä jaksat kitistä
1 VASTAUS:
..ei se olo parane vaikka nariset oulun kyljessä.. teot ei riitä edes tiskitoiminnan tasolle..jaa vain karkkia suvun värvätyille kokousedustajille.. kauanko viitsivät edes osallistua.. mimä vaan kysyn.
+Lisää kommentti
Sijoittaisinko Arvoon, no en todellakaan.
Miksi en ?
Meillä on parempia tiskiluutuja itselläkin paketissa joilla on enemmän tajua kuin Arvon lusmuilijalla.
On koko toiminnan ajan piilotellut toisten selän taa ja pakoillut vastuuta jopa globaalien markkinoiden syyksi laittamalla kun ei ole saanut tulosta aikaiseksi. On ja on ollut ihan turha kuluerä jonka voi huoletta poistaa eikä tapahdu mitään radikaalia muutosta mihinkään suuntaan. Sen jälkeen voikin tietoa jakaa ja seurata ruutulta lähes reaaliaikaisesti koska ei "seinien" eikä muidenkaan ns. sijoitusten tiimoilla tapahdu mitään konkreettista.. ainakaan tuottopuolta kasvattamaan, päinvastoin voi salaojat ja massiinat aiheuttaa suuriakin tappioita kun on "omistajat" saaneet omansa pois ja vähän limiittiä pusseihinsa.. going down .
Ilmoita
Missä se tiskiluutu kyyhää kun ei ole naamaa näkynyt palstoilla.. Onko mennyt pupu housuun kun ei yläkerran ohjeilla pärjännytkään todellisessa sijoitusmaailmassa. Ei se johtaja titteli meinaa mitään jos ei ole glamouria.. isot pojat höynäyttää keposesti irtokarkin jakelijan.
Arvon taival on hiipumassa merkittävästi, laitetaan kohta lappua luukulle kun loppuu vanhat perintörahat eikä tuotoista ole osuuskorkoa jaettavaksi.. lupauksista huolimatta.
Ilmoita
Tuntuu pahalta edes ajatella miten meidän valitsema ja muut mukana olevat valitut suhtautuu ja hoitaa heille annettua ns. mandaattia 100 vuotta toimineen Osuuskunta PPO:n omaisuuden ja rahojen kanssa.

Koko ajan jäsenomistajille kerrotaan että hyvin menee ja omaisuus karsoo sekä voimme odottaa suurempia osuuskorkoja ajan saatossa maksetuille ja kertyneelle maksupostille. Sitä on isät, äitit, mummut ja papat maksaneet niin palvelujen kuin perusmaksujen muodossa vuosikymmeniä.

Nyt niiden käytöstä ja valittuina edustajina nauttivat ihan eri tahot ja päätöksiä tekevät " palkolliset" ja valitut edustamat jotka ei ota mitenkään huomioon mitä omistajat tahtoo tai esittää. Miksi ?

Onko oma etu niin merkittävä että tahallaan jätetään kaikki tehdyt ja edistyksellisetkin ehdotukset huomioimatta.. kun ei tarvi kunhan saa sen kokouspalkkion ja liikelahjan..

Asiaa kannattaa miettiä jo senkin takia että kansan syvien rivien muisti on pitkä ja karsas.... vääryys tulee ilmi ja eteen jossain vaiheessa..
Ilmoita
..siis olet ollut vapaamatkustaja joka ei ole maksanut perus- tai käyttömaksuja, ettei vain olisi ollutkin laskutusta osuuskunnalta ? Onko näin ?
Isoisät ja mummut on maksaneet 100 vuotta noita maksuja joista omaisuus on kertynyt.. kuuluisilla sanoilla " Pohjanmaan Puhelinosuuskunnan toiminta perustuu siihen että kulut katetaan mutta voittoa ei tavoitella " . Näihin kuluihin kuului puhelinverkon rakentaminen koko toimialueelle ja sen ylläpito. Silti jäi joku markka tilille joilla ostettiin mm. Oulun Puhelin Oy:n eli nykyisen Partneran osakkeita joita nyt jaetaan muka sijoitustuottona osuuskoron muodossa. Höpö höpö, luututkaa tuskiä jos se teistä on sijoittamista, muu toiminta on täyttä pelleilyä ja jäsenien rahojen jakoa tutuille "tarvitsijoille" joista tullenee vielä isojakin tappioita, sanokaa mun sanoneen.
Ilmoita
Ferrovan Oy hakeutuu selvitystilaan

22.03.2019

Raaheen metallituotetehdasta suunnitelleen Ferrovan Oy:n yhtiökokous on päättänyt hakea yhtiön selvitystilaan. Selvitystilassa on tarkoituksena kartoittaa edellytykset realisoida yhtiön omaisuus, löytää toiminnalle jatkaja tai ajaa toiminta hallitusti alas. Arvo Sijoitusosuuskunta ei ole omistajana Ferrovanissa, vaan sillä on yhtiöltä vaihtovelkakirjasaatavia ja näihin liittyviä optioita.

Ferrovanin tavoitteena oli perustaa Raaheen tehdas, jossa olisi tuotettu vanadiinia terästuotannosta syntyvästä LD-kuonasta. Kyseessä olisi ollut korkean teknologian kiertotaloushanke. Vanadiinin pääasiallinen käyttökohde on teräs- ja kemianteollisuudessa. Ferrovan-hanke alkoi alun perin vuonna 2011 ja Arvo Sijoitusosuuskunta oli hankkeessa mukana vajaan kahden vuoden ajan. Tehtaan rakentamisen edellyttämää rahoitusta koskevat neuvottelut olivat jo edenneet pitkälle. Valitettavasti yhtiö ei kuitenkaan saanut sovittua kansainvälisten rahoittajien edellyttämiä muutoksia tehtaan raaka-aineen toimitussopimukseen. Tämän ja kohonneiden investointikustannusten seurauksena omistajat eivät nähneet enää edellytyksiä viedä hanketta eteenpäin.

”Ferrovanin hanke eteni hyvässä myötätuulessa aina viime vuoden lopulle saakka. Ilman rakennusvaiheen rahoitusta hanke näyttää nyt valitettavasti kaatuvan. Harmillisinta hankkeen kaatuminen on Raahen Seutukunnan kannalta. Hankkeen taloudellinen merkitys alueelle olisi ollut merkittävä ja työpaikkojakin oli tiedossa pysyvästi noin 150 henkilölle”, toteaa Arvo Sijoitusosuuskunnan toimitusjohtaja Reijo Tauriainen.
Ilmoita
Salailu näkyy jatkuvan tulostiedotteissa. Menetyksiä ei uskalleta tuoda aidosti esille vaikkei niistä olisi mitään haittaa. Paljonko haudattiin tuissakin utopistiseen tiskiluutun visioon ?
Harmi kun siellä olisi mahdollista ppo :n peruina palauttaa jäsenille johonkinpääomalokeroon piilotettuna kymmeniä miljoonia pääomanpalautuksena omistajille kuten tehtiin partnerassa josta on peräisin myös tuo arvon nyt jakama osuuskorkokin, tosin huomattavan paljon pienempänä mitä on tiskiä luututessa tullut luvattua ja lehdissä mainostettua.
Toivotaan että vt toimari antaa 47:n laulaa .. sijoitusammattilaiselle..
Ilmoita
Paljonkohan sitä tulee takkiin sieltä raahen kultakaivoksesta ? Taisi ollakkin vain katinkultaa kun jo monennenko kerran menee konkurssiin, hienosti sanottuna selvitystilaan joka on sama asia.
Julkituotu taas kivasti ettei arvolla ollut suoria sijoituksia puulaakiin mutta rahaa on sinne kuitenkin jouduttu antamaan monta miljoonaa jotta on mukaan päästy. Nyt sieltä ei toissijaisille velkojille tule takaisin latin latia, sanokaa paulin sanoneen. Alkaa tiskiluutu haiseen jo melko hammamelle maidolle, vai mitä..?

Nokia teki ennen hyviä 47:koja.. niille ois käyttöä näissä merkeissä, vai mitä?
Ilmoita
..ensin hyppäs hiiri pöydältä lattialle ja nyt jo rottakin on lähtenyt uppoavasta laivasta, mihin lie mennyt ?
Onhan toki jo kulunut 7 vuotta tätä sijoitus pelleilyä mutta alkoiko jo poltteleen kun ei lupaukset pitäneetkään paikkaansa.. tase/omaisuus kaksinkertaistuu muutamassa vuodessa, meni toisinpäin onkin puolittunut ja puolessa ajassa.. hyvällä palkalla ja kalliita konsultaatioita antaen.

Ainoa näkyvä ja konkreettinen saavutus kykypoikien osalta on tuo rautatien alikulkutunneli mutta siihen ei ehtinyt tiskiluutu rahoja tunkemaan.. yritetty on varmasti. Jos ois jättänyt verrovaniin laittamatta rahoja niin olisi ollut varaa maksaa osuuskorkoa 30 € enemmän eli yhteensä 72 € .. siitä ois omistajat tykänneet

Hyvää jatkoa molemmille, sitä tullaan tarvitsemaan valitsemillanne elämän teillä, älkää silti katsoko kovin usein peiliin koska se tuo totuuden esiin, epäonnistujien kuva siellä näkyy ja ilmeet sen kertoo.

Lähdetään taas raaheen keskiviikkona 24.4.2019 klo 14 katsomaan suurta suomalaista traamaa.. HahHah
1 VASTAUS:
..jaetaanko siellä tiskiluutuja ja kylmiä lihapasteijoita osallistujille. Irtokarkkeja viedään ystäville ja koko suvulle lohdutukseksi vaivannäöstä tulla kokoukseen äänestämään vanhoilla firmavaltakirjoilla joita kerätty maakuntakierroksella..
47 ois toimihenkilöjohtajalle paikallaan.. ja ois ollut jo monta vuotta
+Lisää kommentti
Arvo sai taas "perinnön" kun partnera myi entisen oulun puhelimen kiinteistökompleksin.. kauppasummaa ei julkituotu mutta merkitsee partneran tulopuolelle fyffeä josta ottaa "arvo" ja oulun kaupunki siivut joita sitten ARVO tarjoilee osuuskorkona ja sijoitustuottona PPO Osuuskunnan jäsenille jos ei sitten pidä itse ja sano tiskiluutu ettei voittoa kerry .. eihän sitä tule kun on syömämiehet/naiset puikoissa ja oma suu lähinnä
Saapa nähdä paljonko partneran osakekurssi laskee ja ppo osuuskunnan tasetta jaetaan kymppejä voittoina ?
Ilmoita
Nythän se pommin lykkäs kun DNA:sta maksetaan 1,5 Miljardia.. oispa siinä arvon synnyttäjien kannattanut olla mukana , mutta kun ei päässyt pauli kaliffiksi kaliffin paikalle niin myydä hökäsivät kuten PPO:kin.. alihintaan ja kaikki muutkin rahanjakokohteet on hoidettu. On siinä sijoittajat.. paremminkin hukkaajat.. tiskiluutu taidoilla ei ole menestystä odotettavissa ..ei ole ollut eikä tule olemaan ja piste.

Nokia teki hyviä 47:koja.. käyttöön
Ilmoita
Nyt kaikki joukolla raaheen 24.4.2019 klo 14 kun osuuskunta ppo:n perinnöstä päätetään ja arvoa pannaan multiin.
Jaetaan 90 M€ ja pannaan lappu luukulle.. siinä ei yt :tä tarvita kuten oulu yhtiössä eikä haise paska sen jälkeen toimistolla ruutua tiskiluutun katselun jäämisenä. Voittoa ois joka sentti.

Samassa salissa kaisto kerran yritti vastaavaa, nyt se vois onnitua ja saatais rahat..sijoituksemme pois.
Ilmoita
Osuuskuntalaki

Kokousmenettely
17 § Kokouspaikka ja osallistuminen teknisen apuvälineen avulla

Osuuskunnan kokous on pidettävä osuuskunnan kotipaikassa, jollei säännöissä määrätä toisesta paikkakunnasta. Kokous voidaan erittäin painavista syistä pitää muullakin paikkakunnalla.
Säännöissä ei ole mainintaa kokouspaikan pitämisestä, joten mennään lain mukaan.
Pitääkö PPo:n kotipaikaksi muutta Raahe. niin voidaan noudattaa lakia.

Mitkähän on ne erittäin painavat syyt.
Painava tai erittäin painava ei ole se, että uusi kaliffi valitaan hallinntoneuvoston kokouksessa juuri ennen vuosikokousta.
Miten kokosasiakirjat ehtivät perille kun 17 päivä vasta postitetaan ja siinä on pääsiäinen välissä. Eihän kokousaineisto kerkiä kenellekkään ennen kokousta. Kiirastorstaina lähetetään, maanantai on vielä pyhä ja tiistaina ei kanneta postia. Keskiviikkona on jo kokous, paperit saadaan vasta kokouksen jälkeen. Syytetäänkö sitten postia vai kuka on syntipukki. Eihän tämä ole uutta jäsenien kiusaaja "toimihenkilöltä"
Koko ajan mennään hommien kanssa päin persettä.
Kokousasiakirjat on olleet jo pitkän tovin valmiina mutta ne eivät ole lasten katseltavaa. Pitääkö kaikki kaivaa vuotojen kautta, antaa osuuskunnasta melko ruman kuvan.
Siivottavaa olisi melko paljon. Ja kaiken ruunaajaksi hommataan snadijäärä nuijan varteen, paavo ois paras
Ilmoita
On tosi ammattilaiset olleet sijoittelussa jäsenien rahoja.
100 M€:lla on saatu 1,2 M€ tuottoa joks hankkimiseen on käytetty 700 000 € .. kehutaan vielä että hyvä tulos..
Tasekkin pienentynyt 90 M€:oon vaikka esitetään 103 M€:rona.. oli otettu 10 M€ velkaa jolla saatu kirjanpito kikkailulla näyttämään kasvua. Velka on veli otettaessa mutta veljenpoika maksettaessa.. millä korolla ? Omavaraisuusaste laskenut 10 % ? Aika paljon, mihin rahaa on kadonnut, onko noin paljon alaskirjauksia. Yksikin omistusfirma tehnyt tappiota ? Varmaan hyvä sijoitus..no ei tiskiluutulta voi vaatia.

Oli myös pitänyt myydä osakkeita jolloin sijoituksien "arvo" oli laskenut 10 %.. mielenkiintoista.. 

Summasummarum ens vuodesta voi jo ennakoida ettei ole koronmaksukykyä oletettavasti lainkaan koska tänä vuonna kaluttiin partnera jo alle hankintaArvon joka joudutaan huomioimaan ja todennettavasti siitä tulee 1 M€ alaskirjauksia.. joten 700 000 € kuluilla pitää saadakkin 2,4 M€ voittoa jotta konsernin tase pysyy nollassa.. muuten menee persielleen kuten voitte havaita.

Hallinto nostaa omia palkkiotaan yli 20 % vaikka ei ole saanut mitään aikaan jäsenien edustajana. Hävetkää tehän saatte jo kokouspalkkiona enemmän kuin omistajat .. hyi helkutti ahneutta.
Ilmoita
Vaikeat kokemukset saattavat aiheuttaa sen, että ihminen joutuu omaksumaan todellisesta minästään poikkeavan roolin tunteakseen itsensä arvostetuksi. Tämä rooli saattaa auttaa narsistia vaimentamaan häpeää ja itseinhoa, joita hän tuntee.

– Tällaisella narsistilla on ylimitoitettu nöyryytetyksi tulemisen pelko. Hänelle kaikki tappiot tai toisten epäily ovat nöyryyttäviä. Hän pelkää, että paljastuu, kuinka mitätön hän itse asiassa kokee olevansa. Tällainen henkilö suojautuu sitä vastaan aggressiivisesti, Korkeila kertoo.

Kun ihminen vetää rooliaan, hän välttelee nöyryytystä. Samalla hän estää muita näkemästä todellista sisintään. Kun hän kohtaa vastoinkäymisiä, hän asettuu muiden yläpuolelle ja uskottelee itselleen, ettei hänessä itsessään ole vikaa. Korkeila huomauttaa, ettei narsisti itse tajua, että kyseessä on kuitenkin vain suojakuori.
Ilmoita
..miten vaikuttaa tutulta koskien erästä tiskiltä pöydälle hypännyttä joka on joutunut jo tulemaan alas tavalliselle tuolille.. näytöt ei ole riittäneet mihinkään muuhun kuin jatkuvaan eripuraan omistajien kanssa ja joka käänteessä on syy ollut milloin globaalien markkinoiden tai muka annettujen ohjeiden jne.. eli aina mennyt piiloon tekemiään virheitä toisten selän taakse kuitenkin mielistellen niitä jotka valittuina jäsenien edustajina ovat vastaamassa päätöksistä joita heille esitetään toimivan organisaation toimesta.. joka nauttii suurta palkkaa kuitenkaan siis vastaamasta mistään.
Kyllä luulisi aikuisten ihmisten nyt sen verran osaavan käyttää omia aivojaan ja nähdä huiputuksen läpi mistä oikein on ja on ollut kysymys osuuskunta ppo : n myynnin jälkeisissä toiminnoissa ja tehdyissä sijoituksissa.. taseen piti kaksinkertaistua muutamassa vuodessa.. se on päinvastoin puolittunut. Miksi ?
Ilmoita
Onhan tämä ollut tiedossa alusta asti!

Jorma Takanen suuressa viisaudessaan painosti Korpi-Tassia (K-T) PPO:n omaisuuden suurempaan tuottoon. K-T nöyränä yritti tehdä parhaansa ja sijoitti Datameen!

Mahtavaa... Kaikki meni persieelleen. Takanen jäi pois PPO:n hallituksesta ja K-T jäi liemeen tappioineen.

Herroilta unohtui että osuuskunnan tehtävä on tuottaa palveluita jäsenilleen edullisesti! Mentiin tuntemattomille vesille ja lopputulos tiedetään: karmeat tappiot PPO:lle jotka osittain piilotettiin Elisa-kaupan yhteydessä. Veli-Matti Mattila nauroi matkalla pankkiin.

Amatöörit lähtivät sijoitustoimintaan ja tulos on näkyvissä: tase 10 M pienempi (korjattiin ottamalla 10M lainaa) ja osuuskorko puolitettiin. Partnera auttoi siihen, että jotakin jaettavaa kuitenkin omistajille jäi.

Patnera ei auta enää vuoden päästä!!

Ennustus: Ei löydy uutta toimitusjohtajaa, Tauriainen irtisanoutuu, HPJ irtisanoutuu....
Joku ottaa konkurssipesän hoitaakseen.............
Ilmoita
..kaikki ylläoleva pitää paikkansa :

Mitä vannottiin , se pidetty on,
yli päämme kun löi tulilaine,
ja rinnalla tuntomme tuomion,
muu kunnia meille on arvoton,
katin kultaa kiitos ja maine
(Yrjö Jylhä)
Ilmoita
No niin, simpsetit päälle ja suku kokoon, kyllä valtakirjoja löytyy jos äänestää pitää hallinnon esityksistä.
Väki poistuu kun on päätetty 42 € osuuskorosta joka on aikaansaatu 103 M€ taseella johon on lisätty 10 M€ velkaa.. miksihän ? Luulisi sijoittajien.. ainakin kunnollisten aikaansaavan tuolla summalla ja hajautetuilla salkuilla globaaleilta markkinoilta edes 5-8 % tuoton mutta 1, 2 M€ tehty yli 700 000 €:n kuluilla ei paljon soomanneja naurata. Toivotaan että on kokouksessa antamassa korvamakiaa sijoitusjohtajalle ja muille asiantuntemattomille hallintoluusereille tänään 24.4.2019 klo 14 raahessa
Ilmoita
Nyt ois halpoja tiskiluutuja tarjolla.. ei ollut onnistunut oikein sijoitukset ja niin alue-valtakunnalliset ja globaalit markkinat oli pyyhkinyt lähes 5 M€:lla pöytää, eikä ollut vieläkään tullut puhdasta jonka julkitoi reppana pakon edessä ja alaskirjausvarsuksia on rajoitelulla evidenssillä peitelty ja kirjattu ettei näy kuin ammattilaisen analysoimana.

Oli kuulemma luvattu kuitenkin v.2017 luokkaa tämän vuoden tuloksesta osuuskorkoa, mistähän se uusi tj voi sen repiä kun menneiltä tupeksinnoilta pamahtaa konkurssien ja tappiota tuottavien "hankintojen" vastuut tiskiin. Hyvä pitää olla bisneshaju nokassa jos meinaa pikavoittoja jostain kaivaa tuollaiselle mulle-mulle porukalle joka oli valituttanut itse itsensä uudelleen. Jäsenistä ei niin väliä.
Ilmoita
Olihan siellä ollut se varajohtajakin..takinkääntäjä. Hampaat ulkona ja takki levällään naureskellut jäsenien esityksille joita oli ollut torppaamassa kokouksissa mutta sanokaa minun sanoneen ettei mene kauaa kun hymy hyytyy ja tiskiluutukin katoaa positiivisten valloittamiseen, siihen se pystyy narsistina kevyesti jos lukemat pysyy vaakassa kohtuullisena kun ilmaiset lounaat tulee loppumaan uuden toimarin alkaessa perkata määnneitä lahnoja ja aiv:lle tuoksuvaa heinähattujoukkoa.
Ilmoita
Näin muualla.. kaikki asiat osataan suunnitella etukäteen

Findan yhtiökokous tiedote.
8. Taseen osoittaman voiton käyttäminen ja varojenjaosta päättäminen
Hallitus ehdottaa yhtiökokoukselle, että emoyhtiön jakokelpoisista varoista 580.782.994,01 euroa, josta tilikauden voitto on 8.774.353,23 euroa, jaetaan osinkoa 3,84 euroa osakkeelta eli yhteensä 52.290.186,24 euroa. Osinko maksetaan osakkeenomistajille, jotka osingonmaksun täsmäytyspäivänä 8.5.2019 ovat merkittyinä Euroclear Finland Oy:n pitämään yhtiön osakasluetteloon. Hallitus ehdottaa, että osinko maksetaan 15.5.2019.

Arvo ei osaa kertoa milloin osuuskorko maksetaan ?
Taseessa olisi 16 439 000 euroa jaettavaksi vastaavasti kuten Findalla eikä se hetkauttaisi yhtään.
Miksi hallitus ei esitä tällaisia kivoja uutisia ? Vaan yrittää pimittää mm. Ferrovanista tulleen 3,5 M€ tappion. Onko se avointa tiedottamista omistajille vai vain oman kilven kiillotusta töppäilyistä ?
Ilmoita
Jokohan OTTO .. On Todella Törkeä Oikeusoppinut on saanut puukstaavit mielesti kirjattua.
Esityslista ei vastannut todellisuutta, paha virhe
Kutsutti, siis ei kokousedustajien valinnalla, sihteerikön joka toimii konklaavin kieroilujen esileikkijänä
Äänetysmalli väärä, kuten valveutuneet ensiesityksenä mainitut totesi, kuitenkin kirjattu..
Jäsenkysymyksien siirtely tavoitehakuisesti .. aina seuraavaan kohtaan jottei vastausta saisi kuulijat ?
Kunnes viimein oli pakko keskeyttää kokous kun hallitus ei osannut julkituoda aiheutettua tappiota, valtiokin ja kunta ilmoittivat menetyksensä heti selvitystilaan joutuneen yhtiön osalta..
Kyllä noissa on jotain klikkiä tai hanslankari porukkaa yritetty avittaa.. Miksi, onko palkkio niin avokätinen
Ilmoita
Siellä melkein asuu advokaatti pääkonttorilla. Lienee joku juiminki menossa ja olettamus on että aikaisempi tj on tapetilla tehtyjen virheiden takia. Eikait se muuten ois täytekakun äärestä halunnut siirtyä leivättömän pöydän taakse . Voi olla ettei totuus selviä kuin "itse asiassa kuultuna" lautamiesten päätöksellä. Einyt varmaan häkki heilu mutta kipeää käynee kun joutuu omasta kukkarosta pulittamaan määrättävät sanktiot.. tuliko hypättyä liian aikaisin uppoavasta osuuskunnasta ?
Oisko kannattunut niitä irtokarkkeja jakaa omistajillekin eikä vain omille tutuille ja lakeijoille.
Ilmoita
Arvon seikkailujen tappioita
Datame 35 M€, Masto 3 M€ paleanterin töpeksinnät,
Ferrovan, Sisu Fincode, Raitti, QFox Puuttuuko listasta vielä joku, vai onko siihen tuossa lisää tappioita. Nämä tiskimisun skenaarioita joita tauriainen joutunut selittelemään .Riittääkä varaukset vai pitääkö peukaloida lisää, kuten raappana reppana "rajoitella evidenssillään" vihjaili että on piilotettu rivien väliin.
Tappiot on mittavat ja tekijät vain hymyilee ja "heinähatut" hallinnossa hyysää omien palkkioittensa säilyttämiseksi. Aika härskiä toimintaa omistajia kohtaan.
Onko vielä jotain josta ei ole kerrottu tai kuultu vielä julkituotuna " itse asiassa".. Veikkaan että on !
Ilmoita
Lapwall puuttuu, 1,2 M€ tappioita ja tauriainen hallituksessa, että semmoista
Ilmoita
Pisaron pahasti miinuksella, paljonko arvolla kiinni rahaa.?
Ilmoita
Kuntokeskus Sisun tilinpäätös vuodelta 2018.
Oma pääoma ja sijoitettu vapaan oman pääoman rahasto on menetetty ,pääomalaina on menetetty, vaihtovelkakirjalainaa on taseessa 20.000 eur.
Se lienee kokonaan PPO:lta? Lisäksi ko. yhtiöllä on leasingvuokrasopimusvastuita 101.060 eur vuoteen 2022 saakka ja osuuskunta Arvon tp:ssä on Sisun puolesta annettuja vuokravastuita 289.425 euroa vuoteen vuoteen 2021 saakka.
Sisusta tulee kahden seuraavan vuoden aikana yli 400 000 euron luottotappiot em. menetysten lisäksi.

Ei julkituontia jäsenille vaan yritys piilotella töpeksinnät.
Lisäksi raappana tilintarkataja oli kertonut että varauksia tappioihin on muissakin momenteissa kätkettynä. Mutta niistä ei saa kertoa omistajille kuten yritettiin tehdä ferrovaninkin 3,5 M€ kuprusta pimittämällä se aluksi vain sanalliseen klausuuliin.. ei ole suoranaisia vastuita.. joita kuitenkin oli..niin paljon että olisi voitu maksaa toinen mokoma osuuskorkona jäsenille..
Ilmoita
Joko hallitus on saanut kokoon tai kassaan osuuskoron maksuun ilmoitetut varat vai pitääkö ottaa lisää velkaa ? Täsmäyspäivä meni vain maksupäivä puuttuu ?
Avoimuutta hyvät "heinähatut" tai taitaa sinne jo olla lipsahtanut joukkoon vilttitossuja sekä silinterihattujakin.
Siirtäsivät ne liittymisrahaston 16,5 M€ vapaaseen omaan pääomaan ja tulouttasivat ylijäämänä jäsenille niin olisipa tyytyväistä porukkaa. Mutta kun pitää sen kassaneidin töppäyksistä aiheutuneita tappioita kattaa kaikenlaisilla raappanan vippaskonteilla. Haloo !
Ilmoita
Taitaa olla rahat kassasta loppu ja entisen tj:n toimesta piilotettu tuottamattomiin sijoituksiin koska ei ole vielä osuusmaksun koron maksupäivääkään osattu kertoa. Pitääkö niitäkin varten ottaa lainaa jos kassa on tyhjä. Osannee kai pankkitoimihenkilöt tuon verran hoitaa jäsenien asioita.. tai voihan olla että riittää että saa oman tilin niin se on auvoista... hoitakoon muut asiat kuntoon.. miettinee kaiken pahan alku ja juuri.. ihan ilmanaikoinen maa.. aivan pelloksi sopivaa
Ilmoita
..eikä pois tehtävästä siirretty uhallakaan konsultoi että maksupäivä pitäis hallinnolle vihjasta päätettäväksi.. hoksaako lakineuvos ettei nuijittuja kokouspäätöksiä ole alettu noudattamaan.. jotain vastuuta sentään oltava suuren palkkion eteen..
Minivogue tukinauttijalle terveisiä samalla.. hopihopi.. hoplop
Ilmoita
Tupeet suoraan ja tekohymy naamaan, osuuskoron maksupäiväksi on ilmoitettu 20.8 ja varmaan jouduttu tiukkaan liekaan kulujen kanssa.. ettei vaan velan puolelle.
Litlissä halpoja tiskiluutuja joilla voi pyyhkiä ..skotteja.. hah haha.. sorsajahtiin mennään !
Ilmoita
Privanet on laittanut huomiomerkinnän sivuilleen koskien PPO:ta: "Esitetyt tilinpäätöstiedot koskevat Osuuskuntaa".
PPO:n menestymisestä antaa oikeamman kuvan konsernitulos, joka oli viime vuodelta suhteellisen murheellinen.
Privanetilla tuli huono omatunto!
PPO:n johto jatkaa hämärryttämislinjaa katkeraan loppuun asti.
Ilmoita
Pörssi privanetissä osuuden hinta laskee kuin lehmän häntä eikä katit ja kontit tee mitään Arvon nostamiseksi eli summasummaarum heille riittää kun tili tulee ja vaikka tase pienenee niin väliäkö sillä kun saa itse kivasti fyrkkaa niin kauan kuin sitä riittää.. partnera on jo kaluttu luille, sieltä ei tipu ropoja, muut maanaluset ja villojen välit ei tuo pikavoittoja.. mistä piilopaikka löytyy....utsjoen koulultako ?
Ilmoita
Miten uusi toimari juhlistaa Arvon päivää, ei ole kuulunut tai näkynyt mitään. Onko todennut maitojunan paremmaksi kuin että tulla uppoavan laivan kapteeniksi ilmanaikoisen joutomaan jälkeen. Karille mennään ja lujaa..
Ilmoita
Arvon arvo on enää 50 Me kun sitä lähtiessä Ppo aikana oli 180 Me. On mennyt laudat ja maat sekä pellot sekaisin. Ei sieltä kivien nahkojen eikä akkunoiden väleistä tuottoa löydy, kannattais panna lihoiksi koko lafka, vaikkei siitä mitään eu-tukia saisikaan mutta oispahan omistajille edes jotain muistoja hyvin menestyneestä osuuskunnasta eikä vain ilmanaikoisia katteettomia lupauksia paremmasta huomisesta.. kyllä verenimijät on jo tunnistettu ja todettu.. vuodesta 2012 lähtien.
Ilmoita
Kaleva uutisoi Siklan uuden hallin lattia menee uusiksi koska painunut kun ei paalutettu ja liian ohut kuitumassalla ilman verkotusta tehty.

Kuitenkin jatkettu edelleen kuitumassalla ja ilman verkotusta sekä liian ohuena joten kun nosturi liikkuu lattialla niin pistepaine nousee yli "oletusarvojen" ja lattia painuu.

Nämä joutopellon sijoitukset kohdistuu kummasti oulunsaloa keskipisteenä pitävien uskonnollisen vakaumuksen muka omaavien pisneksiin joista on tullut ja tulee tulemaan tappioita myös jatkossa. Ei tiskiluutun sijoituksista saa millään eikä kukaan pikavoittoja ellei tee kuin myllykumpu imaisemalla sijoittajien rahat taskuunsa kun kurssit on korkealla tietoisena että nyt lähtee jyrkkä alamäki... pyydän syntejäni anteeksi.. ja sama peli jatkuu seuraavassa vuorossa.
Pajatson tyhjennys menossa Ppon rahoista.
Ilmoita
Kuntokeskus Sisun tilinpäätös vuodelta 2018.
Oma pääoma ja sijoitettu vapaan oman pääoman rahasto on menetetty,
Pääomalaina on menetetty, vaihtovelkakirjalainaa on taseessa 20.000 eur.
Se on kokonaan PPO:lta? 
Lisäksi ko. yhtiöllä on leasingvuokrasopimusvastuita 101.060 eur vuoteen 2022 saakka ja osuuskunta Arvon tp:ssä on Sisun puolesta annettuja vuokravastuita 289.425 euroa vuoteen vuoteen 2021 saakka.
Sisusta tulee kahden seuraavan vuoden aikana yli 400 000 euron luottotappiot
em. menetysten lisäksi.

Mitä sanoo raahen viisas ja askotit, onko sijoitustoiminta tuottavaa ja hoidettu jäsenien etua ajatellen ?
Miten toimivat yritysten hallinnot yleensä tämäntyylisissä toistuvissa epäonnistumisissa?
Ilmoita
Laskeskelin tuossa Ilmarisen tulosjulkistuksen innoittamana mitä hyvä sijoitustoiminta on voinut tuottaa verrokkina Arvon vastaava toiminta ja mitä on tapahtunut ja odotettavissa joko ilman valittujen edustajien kannanottoa tai radikaalimpaa esim joukkokannetta toiminnan oikeellistamiseksi. Luvut puhukoon puolestaan.

Muutaman suuremman kuntaomistajan osuuksia ja omaisuuden kehitys :Privanet Arvolla
Raahe nykyarvolla 351 osuutta a 620 € = 217 620 €, tasearvo 442 620 € oli 769 746 €
Kalajoki 196 osuutta nykyarvo 121 520 €, tasearvo 246 960 € ,oli 429 829 €
Oulainen 122 osuutta nykyarvo 75 640 €, tasearvo 153 720 €, oli 267 547 €
Haapavesi 116 osuutta nykyarvo 71 920 €, tasearvo 146 160, oli 254 389 €
Ylivieskasta ja muista ei niin väliä asioihin asennoitumisen vuoksi määrätyistä syistä.

Luvut kertovat koruttomasti että kuormasta on syöty ja lujasti, eikä jäsenille ole tippunut kuin murusia .. hallinto ja nauttijat esittäköön laskelmansa...

Itse sijoitustoiminnan osalta ensin tj :n ja hallinnon esim 8 % tuottolupauksella olisi tasearvolla pitänyt korkoja tulla viime vuodestakin : 
Raahe 35 409 € , tulee 14 742 €, menetys 20 667 €.. asiantuntijat olisi saaneet 61 579 € alkuperäisellä omistusosuudella
Kalajoki 19 756, tulee 8 232 € , menetys 11 524 €, ..saanto olisi voinut olla 34 386 €
Oulainen 12 297, tulee 5 124€, menetys 7 173 €.. saanto olisi ollut 21 403 €
Haapavesi 11 692, tulee 4 572, menetys 6 520 €.. saantomahdollisuus 20 351 €
ja muut kunnat sekä jäsenomistajat vastaavasti hävinneet ja menettävät rahojaan ..kenen taskuun tai "suuhun" . Ei viitsi omistajien menetystä tarkemmin edes laskea..

Eli jos alkuperäinen kauppasumma olisi sijoitettu asiantuntevasti niin jaettavaa korkoa olisi kertynyt 14,4 M€ lupausten mukaan eli vuosikorkoa 1 754 €/osuus..nyt 42 €/osuus.
Ilmarisenkin tulokseen viitaten 5% tuottoArvo on helppo pankkitaustoillakin laskea.

Kun ylläoleva suhteutetaan nykytilanteeseen niin voitaneen vain todeta että joidenkin oma suu on ollut todella lähempänä kuin yhdenkään omistajatahon tai jäsenen.

Tästä voinee tehdä johtopäätökset tulevalle toiminnalle niin hallinnon kuin omistajajäsenien toimesta miten kannattaa edetä ja tehdä ehkäpä pikaisesti.
Monissa alueen kunnissa on kehityskohteita ja tarpeita joihin voitaisiin käyttää omistukseen liittyvää omaisuutta.. niin kauan kuin sitä on vielä tällä tahdilla jälellä.
Ilmoita
Missä se pirilä luuraa kun pitäis johtaa arvo supersijoitusten virtaan jotta alkais tulla kunnon korkoja eikä syötäis jatkuvasti pääomia?
Nyky sijoittajatörpöt ei osaa muuta kuin jakaa lohipaketteja jouluna hallintoneuvostolle.. yäk.
6 VASTAUSTA:
Osaatko sinä muuta tehdä kuin valittaa ja vinkua vuosikausia ihan omasta ongelmastasi? Minä olen saanut sijoittamani (osuus)maksut jo moninkertaisina takaisin, omistamani osuudet tuottavat hyvin ja osuudet voi vielä halutessaan realisoida.
...realisoida, siitä vaan, saat 600 /osuus mutta annat..kenelle saman verran jos osaat vähänkään laskea..tuskin.
Tase kertoo korutonta kieltä, ei ole jaettu "korkoja" vaan todellisuudessa pääoman palautusta kun syöty tasetta, josta menee vielä verokin..jota ei oikeasta pääoman palautuksesta mene..vert ent. Oulun Puhelin .. Partnera
Paljonko olet sijoittanut osuusmaksuina? Paljonko olet saanut takaisin, korkoina, kuormasta... Ihan mistä vain.
Paljonko olet maksanut perusmaksuina ja palvelumaksuina.. ei murto-osaakaan ole palautunut korkoina.. murusia tippunut pöydältä jossa jotkut leikkii sijoittajia mutta syövät pääosin tasetta ja aikaisemmin joidenkin fiksujen tekemiä "hankintoja".
Hätähousut paskat housussa meni myymään alihintaan ja nyt samaa hommas hoitaa ympäri aluetta toiset tahot.. onko tietoa ?
Palvelumaksut maksetaan palveluista, kuten aina. Perusmaksut maksetaan perusmaksuina palveluista, kuten aina ja kaikille muillekkin palveluntarjoajille. Omistuksen (osuus) tuotto on sitten jo toinen asia. Omistuksen pitää tuottaa, palvelumaksut maksetaan palveluista. Pitää olla jo melkoisen tollo romukauppias, joka ei osaa näitä kahta asiaa erottaa.
..sinäpä oot..
+Lisää kommentti

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Arvo PPO selitysten seuranta

Miten Arvo.. sijoitussekamelska tämän selittää ? On mielenkiintoista kuulla kitinät ja katinat osuuskuntakokouksessa. Heinähatut kuitenkin vain nyökyttelee maireat hymyt huulilla.

Se on ihmeellistä "julkituontia" kun ensin kehuskellaan tuloksella, sitten ilmoitetaan että osuuskorkoa maksetaan vain 42 €. Tulos 4,76 M€.. vain..
Toisaalla kerrotaan että korkoa maksetaan 80% tuloksesta. Elon ja myös meidän Kallion laskuopin mukaan jaettavaa tulisi olla 3,76 M€ eli 45 €/osuus .Mutta kun 42 € kerrotaan 82079 jäsenellä niin jakoon tuleekin vain 3,44 M€.. mihin liiviin sitä piilotetaan 320 000 €,, eikait vain edellisten vuosien tappiorahastoon , eikait kellään ole noin suuret liivit että se sinne mahtuis ? Vai onko ? ..onhan siellä tosin.. D-kuppia esillä !

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta