Kiinan Xi nauraa Euroopan ns. demokratialle

ChinaTown

Kiinassa on yksi puolue joka takaa että töitä tehdään eikä lorvailla. Ja kansa vaurastunut 40 vuodessa todella hämmästyttävästi.

13

<50

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jotkut kiinalaiset ovat vaurastuneet, jotkut on tapettu ja jotkut ovat keskitysleirissä poliittisten mielipiteidensä tai etnisen taustansa takia.

      Vaikka demokratia ja oikeusvaltio hidastaisi talouskehitystä (mitä sen ei ole todistettu tekevän) niin silti elän tuhat kertaa mielummin demokratiassa ja oikeusvaltiossa kuin Kiinan kaltaisen verisessä diktatuurissa.

      • Anonyymi

        Kyllä demokratia, ihmisoikeudet kansalaisvapaudet edistää ja luo vaurautta. Maailman kansalaisten kannalta hyvinvoivimmat ja vauraimmat maat ovat demokratioita. Tästä ei poikkeusta heti tule mieleen.

        Kiinan valtavat taloudelliset resurssit perustuvat pääosin valtavaan ihmismäärään, joka jo itsessään tuottaa melkoisen ostovoiman ja resurssilähteen. Ei niinkään ylivertaiseen tekniseen tai muuhun kehitykseen tai ihmisten hyvinvointiin.


    • Lottokansa

      Joitakain siellä Kiinassa naurattaa ja joitakin ei. Leireillä ja vankiloissa kidutetut eivät paljon naura. Luulisi, että Suomessa ollaan koulutettuja ja tietoisia siitä mikä arvous vapaudella on, mutta ei. Suomalaisten sivistys on sittenkin aika ohutta. Lottokansan mielipiteet ovat joskus aika ihmeellisiä.

    • Anonyymi

      Huolestuttaa tulevaisuus, mihin meitä viedään? Kiina pyyhkii euroopalla lattiaa. Päättäjien olisi hyvä olla perillä, mm. siitä missä jamassa ihmisoikeudet ovat Kiinassa? Nyt, kun vyöryvät tänne eurooppaan niin minusta pelko on aiheellinen. Valtaavat markkinoita ei niin demokraattisin keinoin,

      Kiina valtiona tukee maansa yrityksiä toimissaan, joka mahdollistaa vahvaa kilpailuetua länsimaisiin yhtiöihin verrattuna. Raiskaa hintoja, vakoilee kilpailuetua saadakseen. Toiminta suunnitelmallista ja roistomaista, totuus on tuolla jossain, jota eivät myönnä niin kauan kuin kaikki on mahdollista kieltää.

      Toivottavasti päättäjät ovat hereillä ja osaavat lukea rivien välistä totuutta, eivätkä anna heille oikeuksia/ etuja, joista myöhemmin saamme kärsiä. FairPlay- toinmintamalli on kaukana heidän tavasta toimia. Heillä tavoitteena valloittaa ja saada määräysvaltaa lisää. Tämä huolestuttaa, kun tietää heidän maansa tavan hoitaa oman maansa asioita Kiinassa. Demokratia on kirosana heille.

      • Anonyymi

        Hyvä muistaa, et Kiina on syönyt sanansa ennenkin eli lupauksiin ei voi täysin luottaa. Hyvänä esimerkkinä ollut, kun ovat luvanneet, etteivät rakenna sotilastukikohtia maansa rajojen ulkopuolelle ja tällainen on jo olemassa nyt Djiboutissa (Afrikassa), jossa sotilaita on 10.000. Näin luin jostain lahdestä, joka oli huolissan tilanteesta.


    • Anonyymi

      Xi laittoi juuri twiiteillä ärhentelevän kollegan vähän hiljaiseksi, ilmeisesti muistuttamalla tälle, että hänellä on takataskussa yli 1100 miljardin dollarin edestä niiden valtionlainoja, ja että hän on niiden liittovaltion suurin rahoittaja ja samalla velkoja, joka voi halutessaan romahduttaa koko velkaisen maan talouden.

      • Anonyymi

        Jos jotain hyvääkin tämä kauppasota USAn ja Kiinana välillä voi tuottaa niin ehkä avaa silmiä myös euroopassa näkemään ne uhkat, joilla Kiina voi tarpeen tullen tilannetta kiristää, jolleivät asiat etene heille mieleiseen suuntaan? Ihmetellä täytyy, et euroopassa toimitaan näin sinisilmäisesti tai sitten kulissien takana käydään neuvotteluja, et jollei meidän tuotteita hyväksytä teille niin ei mekään teidän autoja haluta meille?

        Markkinatilanne sanelee pelin säännöt ja isolla markkinalla on enemmän sanavaltaa kuin pienemmällä. Hyvä muistaa kans, et luottamukselle ei kovin paljon voi laskea, kun kopiotehtaat suoltaa markkinoille kopioita houkuttelevaan hintaan, laadun kustannuksella. Suunto olkoon hyvänä esimerkkinä. Harrastavat likaista peliä, toisen kunnioitus on ollut ala-arvoista.

        Johtuuko vain vastakkain asettelusta, kommunismi vs. demokratia? Osataanko asettua toisen asemaan vai ajatellaanko vain, et meidän harrastama hallintotapa on parempi? Ja siitä pidetään kiinni, keinoja kaihtamatta? Ollaanko euroopassa vain suurempien pelurien palinappulana?


    • Anonyymi

      >> Leireillä ja vankiloissa kidutetut eivät paljon naura. Luulisi, että Suomessa
      ollaan koulutettuja ja tietoisia siitä mikä arvous vapaudella on, mutta ei. >>

      Ainakin eurooppalainen sananvapaus on myyty 3...4 vuodessa kuin huomaamatta pois, meni nopeasti ja todella huokealla hinnalla.

      Vielä tammikuussa 2015 niin Saksan Angela Merkel kuin Ranskan presidenttikin marssivat kadulla sen puolesta, että eurooppalainen pilalehti Charlie Hebdo saa jatkossakin tehdä poliittista satiiriansa.
      https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000000859250.html

      Tällä hetkellä niin Merkel kuin Macronkin suunnilleen sylkevät Hebdon ja saman kaltaisten lehtien päälle. Kaikkien jotka uskaltavat yhtään kritisoida islamilaista maailmankuvaa.

      Eurooppalainen sananvapaus on kuitistunut ainakin 40...50% siit mitä se oli vielä 4 vuotta sitten. Muutos on tapahtunut vähitellen, ja kuin huomaamatta.

      Aivan samalla tavalla ja samoilla menetelmillä islamilainen kulttuuri ja ahdasmielinen uskonto on syönyt jo 20..30 muuta maata maailmalla.

    • Anonyymi

      Ja kaiken huippu. Ihmisen vaikutuksesta ilmastoon ei saisi olla eri mieltä kuin viherpiipertäjät. Kaikkien pitäisi suostua heidän yksipuoliseen julistukseen ja äkkiä. Kuitenkin erilaiset tutkimukset ovat asiasta erimielisiä. Siis miksei Matti Meikäläinen saisi kritisoida esim polttomoottoriautojen kieltämistä ja ES m Kemin tehdashankkeen torppausyrityksiä? Vihreät haluaa tuhota Suomen talouden. Eikä sitäkään muka saisi kritisoida.

    • Anonyymi

      Näimme juuri millaiset ihmisoikeudet on "annettu" köyhälle suomalaiselle vanhukselle. Täällä ei suojaa lakikaan, kun raha/ahneus määrää tason. Onko niissä kehumista?

      "Kiina valtiona tukee maansa yrityksiä toimissaan, joka mahdollistaa vahvaa kilpailuetua länsimaisiin yhtiöihin verrattuna."
      Ahne kapitalisti on ajanut ittensä nurkkaan mennessään kiinalaisten kelkkaan, mutta on myöhästä katua kun paskat....
      Lopeta kiinalaisten kokonaan tai osin materiaalia, osia, työtä sisältävien tuotteiden osto, varsinkin jenkkiläisten. Näin edistät länsimaisen ihanteesi hyvinvointia. :)

      • Se, että ylipäätään tiedät vanhusten huonosta kohtelusta, johtuu vapaasta mediasta, joka taas on keskeinen osa demokratiaa. Kiinan sairaaloiden, vanhustenhoidon jne ongelmista ei paikalliset lehdet tai TV revittele.


      • Anonyymi
        Kilgore.Trout kirjoitti:

        Se, että ylipäätään tiedät vanhusten huonosta kohtelusta, johtuu vapaasta mediasta, joka taas on keskeinen osa demokratiaa. Kiinan sairaaloiden, vanhustenhoidon jne ongelmista ei paikalliset lehdet tai TV revittele.

        Häh, se että meillä saa kertoa, sitten kun joku uskaltaa avata suutaan huonosta hoidosta. Sinusta sananvapaus on täydellistä kun lehdistö saa kertoa, vaikka duunari EI saa. Tai se, että kiinassa...plä, plä...onko kaikki kotona? Hoida vittu jokin meidän asia kuntoon, niinkuin sivistyneen ihmisen kuuluu, äläkä vaan arvostele muita, v^*tun persu.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Häh, se että meillä saa kertoa, sitten kun joku uskaltaa avata suutaan huonosta hoidosta. Sinusta sananvapaus on täydellistä kun lehdistö saa kertoa, vaikka duunari EI saa. Tai se, että kiinassa...plä, plä...onko kaikki kotona? Hoida vittu jokin meidän asia kuntoon, niinkuin sivistyneen ihmisen kuuluu, äläkä vaan arvostele muita, v^*tun persu.

        Tuntuuko sinusta useinkin siltä, että vanne kiristää päätäsi?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1545
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1016
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      975
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      937
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      860
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      694
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe