Milla Aronen 8.6.(Somero)

Anonyymi

8.6.illalta on viimeinen havainto somerolaisesta Milla Arosesta, jonka on tehnyt Arosen veli, joka vei tämän kotiinsa Someron Peipontielle. Sen jälkeen häntä ei ole nähty, ja puhelin meni pois päältä noin kello 8 seuraavana aamuna. Arosen oma auto oli hänen kotinsa pihalla

Aronen myös oli suorittamassa varusmiespalvelusta Säkylässä, jonne hänen olisi pitänyt palata 9.6.,mutta hän ei palannut.

Aronen on hoikka, noin 165 cm pitkä, mustahiuksinen, ja molemmissa käsivarsissa on tatuointeja. Katomishetken vaatetus: musta toppi, musta huppari, mustat housut ja mustat kengät, joissa on myös pinkkiä väriä.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/25ceeccb-cdef-472b-a040-4b08c0aa62dc

https://www.satakunnankansa.fi/a/b870973e-2534-420a-8afe-a1ee709893e2

106

2002

  Vastaukset

  • Eikös tästä ollut kerrottu aikaisemmin ettei epäillä rikosta, taitaa pakoilla inttiä, ehtikö keskeyttämisaika mennä ohi? Synkkä goottityyli viittaa myös itsemurhataipuisuuteen.

   • Ja sinähän olet olet tollaseen lausunnon pätevä antaa, ootko psykologin koulutuksen saanut tai psykiatrian" gootti tyyli viittaa itsemurhaa" mistä sä tollasii oot päähäs saanut??


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ja sinähän olet olet tollaseen lausunnon pätevä antaa, ootko psykologin koulutuksen saanut tai psykiatrian" gootti tyyli viittaa itsemurhaa" mistä sä tollasii oot päähäs saanut??

    Ja sinähän et osaa katsoa päiväyksiä, olisiko poliisien pitänyt olla selvinnäkijöitä. Viittaako goottityyli mielestäsi iloiseen elämönmyönteiseen asenteeseen? Oletko mitään koulutusta saanut?


  • 45 päivää on se keskeyttämisraja naisilla, eli lienee heittäen mennyt ohi. Jos 165 päivän palvelus, niin sehän toisaalta olisi ollut kaiketi jo loppusuoralla.

   Sellaista on kuulunut paljon, että Aronen olisi ollut varsin ärhäkkä sanankäyttäjä, ja ystävyyssuhteitakin olisi mennyt monia poikki viimeisten vuosien aikana. Siinä on kaiketi yksi mahdollisuus myöskin, ja onhan niitä muitakin.

   Itse asiassa poliisista on kommentoitu tätä katoamista näin: "Tähän mennessä emme ole saaneet mitään viitteitä siitä, että hän olisi kadonnut vapaaehtoisesti". Periaatteessahan se tarkoittaa päinvastoin, että henkirikosta epäillään, kaiketi.

   • Instassa on vähän moninaista juttua, sanoisin monenkirjavia, ja nuoren naisen myös monenlaisia ristiriitoja, enemmän epäsuoraan kenties. Joissakin tosin myös itseironiaa tuntuu, mutta sitäkin enemmän herättää kysymyksiä nuoren naisen elämästä.
    Kertoo myös viime vuoden olleen hyvä, mutta 2019 ainakin alku ilmeisesti ollut sekavampi. Mistähän syystä, ja miten vaikuttanut armeijassa oloon, jossa ei juuri ehdi omia kriisejään käsitellä?!
    Selän tatuoinnista ja ainakin toisen käsivarrenkin on muuten kuvat, jotka voi tunnistamisen kannalta olla hyvinkin oleellisia.

    En osaa juurikaan muuta sanoa, tuntuu kovin moninaiselta tämän nuoren naisen elämä, että pitäisi kaikki noita merkityksiä ymmärtää. Oikeastaan noitten instajuttujen selaaminen sekoittaa juttua entisestään, ja alkoi miettimään vaan, että mitähän noihin puolirunollisiin kirjoituksiinkin kaikkea sisältyy mm.tunne-elämän ja tuttavapiirin osalta, jota ei tiedossamme ole.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

    Hei, muistakaa, että tutkinnan hoitaa, myös Auerin tutkinnan tuhonnut poliisi!


   • Eri nimi on tiedotuksesta ainakin vastannut. Eikö tuo kaveri laitettu/jäänyt silloin eläkkeellekin.
    Ei mikään viittaa nyt ilmeisesti taas siihen, että "ei omaehtoinen" katoaminen olisi. Joten ehkä tämä on, toivottavasti ilman lasin läpi tulevaa "huppumiestä" kuitenkin huhhuh.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

    Nyt taas lehdessä, ettei ole mitään viiteitä rikoksesta, on vaan tuon yhden naiskonstaapelin oma hölmö muotoilu, ettei ole viitteitä vapaaehtoisesta katoamisesta.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Instassa on vähän moninaista juttua, sanoisin monenkirjavia, ja nuoren naisen myös monenlaisia ristiriitoja, enemmän epäsuoraan kenties. Joissakin tosin myös itseironiaa tuntuu, mutta sitäkin enemmän herättää kysymyksiä nuoren naisen elämästä.
    Kertoo myös viime vuoden olleen hyvä, mutta 2019 ainakin alku ilmeisesti ollut sekavampi. Mistähän syystä, ja miten vaikuttanut armeijassa oloon, jossa ei juuri ehdi omia kriisejään käsitellä?!
    Selän tatuoinnista ja ainakin toisen käsivarrenkin on muuten kuvat, jotka voi tunnistamisen kannalta olla hyvinkin oleellisia.

    En osaa juurikaan muuta sanoa, tuntuu kovin moninaiselta tämän nuoren naisen elämä, että pitäisi kaikki noita merkityksiä ymmärtää. Oikeastaan noitten instajuttujen selaaminen sekoittaa juttua entisestään, ja alkoi miettimään vaan, että mitähän noihin puolirunollisiin kirjoituksiinkin kaikkea sisältyy mm.tunne-elämän ja tuttavapiirin osalta, jota ei tiedossamme ole.

    Ihan intuitiolla? Vai psykologinen pohdinta?


  • Kun mukaan on ottanut avaimien lisäksi matkapuhelimen ja pankkikortin, niin tuskin itsetuho ollut mielessä, eikä myöskään niitä esim.lenkille mukaan oteta.
   Tuskin Somerolla monta ravintolaa tai vastaavaa on jonne olisi yksin voinut mennä. Eli varsin uskottavalta tuntuisi, että tarkoitus on ollut tavata joku, ja esim.mennä jonnekin viettämään aikaa.
   Ja ihmettelen, mikäli ei some- ja/tai kännykkäliikenne anna mitään viitteitä siitä, kuka tämä tavattava henkilö olisi ollut. Mutta yksinhän se ei riitä mitään kertomaan.

   • Matkapuhelin useimmilla mukana aina, lenkilläkin voi kuunnelle musiikkia tai käyttää jotain sovellusta., pankkikortti taas monella kännykän kuorissa. Kumpaakaan ei kai ole käyttänyt, se taas voi johtua rikoksesta tai piilottelusta tai itsemurhasta.


   • Onkohan tätä tyttöä vielä löydetty?


  • Eipä ole tullut mininkään suuntaan uutta tietoa Millan kohtalosta. Tietty on jonkinnäköinen mahdollisuus vielä, että jos ahdistus on ollut kova, niin vaan ottanut ritolat, ja mennyt jonnekin piiloon.
   Sille että hänen entinen poikaystävänsäkin olisi kateissa (mitä alussa monessa paikkaa väittivät) en ole nähnyt missään virallista vahvistusta.

  • Jotenkin sellainen tuntu on, että olisi kyse henkirikoksesta. En osaa tätä varsinaisesti perustella mutta vaistoni sanoo näin. Poliisin olisi kyllä toimittava pikaisesti.

   • Miten sulla voi vaisto toimia, kun et edes tunne kyseistä ihmistä?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Miten sulla voi vaisto toimia, kun et edes tunne kyseistä ihmistä?

    En tunnekaan. Intuitioni vain sanoo näin, en voi sille mitään.


  • Tutkivat kuitenkin someron vesistöjä... 😒Löytyisitpä jo edes jostain 😪

  • Outoa tiedotusta kyllä tutkinnalta ollut, kun samalla kerrottu monesti, "ettei viitteitä että olisi kadonnut vapaaehtoisesti" ja samalla kerrotaan "ettei rikosta epäillä".

   Tätä kautta epäilyssä kai on että olisi kuitenkin karkumatkalla, josta joku olisi päättänyt hänen puolestaa, mutta silloin kai jo tiedettäisiin varmasti, että joku entinen poikaystävä tm.olisi kadonnut?! Tai sitten noita sanavalintoja mitä julkisuuteen on tuotu ei ole vaan mietitty taas tarpeeksi ...

  • Viime yönä jostain syystä puoliunesessa ollessani M.A. tuli mieleeni, hän kurotteli sellaisen sinisen muovitynnyrin sisältää ikäänkuin sanoakseen jotakin tai pyytääkseen apua, ja mieleeni tuli jotenkin sanat Tammela ja Pilpala. Aamulla googletin uteliaisuuttani unen sanat, ja huomasin, ettei Tammelassa ole Pilpalaa, mutta Lopella on sellainen kylä. Kyse oli siis ihan unesta vain, eikä minulla ole mitään tietoa asiasta. Näkyihin en oikein usko itsekään. Jos asuisin lähelläkään noita seutuja, menisin ehkä uteliaisuuttani tutkimaan niitä. Toivottavasti asia selviää ja voimia läheisille.

   • Täällä taas unennäkijä pohtii, että suunta oli valveunessa oikein näin jälkeenpäin ajatellen. En edelleenkään usko selvännäköön, mutta onko Oinasjärven ym. suunnalla jotain sinisiä muoviämpäreitä jossakin? Laitureissa tms. Järjen ääni sanoo, että onko vanhoja kaivoksia tms.


   • Salossahan on joitakin syviä ja vaaraĺisia vanhoja kaivoksia ja louhoksia ainakin.


  • Taitaisi joutua aika kauan pakoilemaan mieli välttyä seuraamuksilta ettei palannut inttiin, tuskin Suomessa onnistuisi loputtomiin ja mitä elämää sellainen olisi. Joko lähtenyt ulkomaille, väkisin pidetään vankina, tappanut itsensä tai tapettu. Itsemurha noista todennäköisimmältä vaikuttaa, toivottavasti selviää, onpa miten tahansa.

  • Hänelle ei kuulu hyvää, valitettavasti. Lopettakaa spekulointi, kun ette tiedä.

   • Mitä meinaat muka tällä kommentilla?


  • Onko milla siis löytynyt ihan kunnossa😲? Jos kerta ei voi hyvin.

  • Eli siis on löytynyt vai???

  • Ei oo löytyny...

  • Onko omasta tahdosta lähtenyt? Vai onko itsemurha vielä mahdollinen vaihtoehto..): eikö kellään ole tietoa missä hän voi olla😶 perheellä varmaan kauhea huoli😪.

  • Onko Millaa löydetty? Kai metsät on myös käyty läpi eikä vain vesistöjä..

   • Ei, sitä en osaa sanoa metsistä onko käyty läpi


  • Onks kellään mitää havaintoo missä olisi voinut liikkua, eikö missään kameroissa näy mitään? Tai oisiko jo että on rikos kyseessä vaikka puhutaa uutisissa että omatahtosesti lähtenyt.
   Hyvin ikävästi alkaa muistuttamaan rikosta tai vähintään omankädenkautta lähtenyt.. Tai suopohjaan kuollut en tiedä mutta toivottavasti löytyy....

  • Minullakin avautui Pandoran lipas, jota en osaa sulkea.
   Mutta muistin vain noin neljäkymmentä vuotta sitten tapahtuneen käynnin melkein sukulaisen hautajaisissa Somerolla. Täytyy kuunnella, nouseeko mieleen muuta tästä M A:sta

  • Se tutkinta päättyy siihen että löytyy ruumis, yleensä porukka löytyy about. 3pv-1kk sisällä elossa, mutta jo reilu 2kk hukassa niin ei oo enää ihan mitää karkuteillä olevan ihmisen juttuja. Tällä en meinaa mitään pahaa.

  • Jos Milla olisi kotoaan jonnekin yksin lähtenyt esim. kävellen tai pyörällä, niin joku olisi hänet varmaankin nähnyt. Oli todella lämmin lauantai-ilta ja yö, porukkaa liikkeellä aamuyölle saakka ja yöllä pimeää vain pienen hetken. Millan koti sijaitsee käsittääkseni keskustan tuntumassa kerrostaloalueella. Viikonloppuyönä ihmisiä tulee ja menee, istuu parvekkeella, katsoo ikkunasta jne. Autoja, mopopoikia ja takseja suhaa edestakaisin pienelläkin paikkakunnalla. Kävellen ja polkupyörillä liikkuvia porukoita menee baariin tai on tulossa sieltä. Tuntuisi oudolta, jos kukaan ei olisi Millan poistumista kotoaan nähnyt. Nuori yksin yöllä liikkuva nainen yleensä kiinnittää ainakin jonkun huomion. Poistuiko hän edes sieltä?

  • Kyllä hänen tilanteensa on varmaankin poliisien tiedossa, odotellaan tuloksia. Mitään hyvää ei ole tiedossa.

  • MAn FB-viestit ja kaverit läpikäytyäni tuli mieleen olisiko neiti nyt jonkun mukavan tytön kainalossa Suomen lähialueilla.

  • No en epäilisi kylläkään äitiä, veljeä tai ketään läheistä ehkäpä joku ulkopuolinen tai omasta tahdosta lähtenyt.

  • Nyt tutkitaan henkirikoksena ja pyytävät havaintoja harmaasta farmari volvosta. Lehdessä kuva, luulisi monikin huomanneen, on se verran huomiota herättävät lisävalot keulalla.
   https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006224915.html

   Eivät kerro ketä epäilevät ja onko ruumis löytynyt, mutta auton omistaja selvinnee aika pian.

  • Oli jo uutinen että ex-poikaystävä on vangittuna

  • No kukas se ex on

  • Jaa, että taas oli kyse yhdestä steroidipipipään itseään paljon pienempään naiseen kohdistuneesta surmateosta. Toivottavasti laitetaan vankilaan pitkäksi aikaa vastaavaan koppiin muiden samanlaisten kanssa, että seurustelkoot siinä sitten keskenään.
   No, toivottavasti Milla joskus löytyy, ja yleensä ainakin todisteet olisi riittävät. Sillä aika selväähän tuntuu olevan viimeistään nyt, että ei Milla enää hengissä ole.

   Ja varmaan olisi syytä tutkia tämän epäillyn muitakin liikkeitä, kun tulottoman on yleensä aika hankala autoja ja pyöriä itselleen ostella. Voisiko olla niin että Milla olisi vaikka tiennytkin jotain "tulonlähteistä", mikä nyt suunnilleen ainoa "järkevä" motiivit voisi teolle olla.

  • Jaa, että taas oli kyse yhdestä steroidipipipään itseään paljon pienempään naiseen kohdistuneesta surmateosta. Toivottavasti laitetaan vankilaan pitkäksi aikaa vastaavaan koppiin muiden samanlaisten kanssa, että seurustelkoot siinä sitten keskenään.
   No, toivottavasti Milla joskus löytyy, ja yleensä ainakin todisteet olisi riittävät. Sillä aika selväähän tuntuu olevan viimeistään nyt, että ei Milla enää hengissä ole.

   Ja varmaan olisi syytä tutkia tämän epäillyn muitakin liikkeitä, kun tulottoman on yleensä aika hankala autoja ja pyöriä itselleen ostella. Voisiko olla niin että Milla olisi vaikka tiennytkin jotain "tulonlähteistä", mikä nyt suunnilleen ainoa "järkevä" motiivit voisi teolle olla.

   • Eipähän akatkaan kosta edes pedomurhaaja-akoille, miksi tuolle sitten.

    Onneksi kaikki akat ei ole isokoisia kun tuntuvat olevan herkkiä murhaamaan ja ovathan muutkin naiset parisuhteissa miehiä väkivaltaisempia, veitsen kanssa onnistuu nekin. Nyt kiinni jäänyt toisen naisen murhannut on melkein 180cm, samoin auerska isokokoinen, butt mömmöillä hankki lihakset ja tuhosi senkin vähän järjen mitä oli. Onhan näitä muitakin, nykopp, Erikan murhaaja...


  • Miksi naiset aina rakastuvat renttuihin?

   • Kumma kun somerolla aina ollaan puuttumassa ja ottamassa kantaa joka asiaan niin nyt kun vois ottaa kantaa niin ollaan hiljaa... Vois vaikka auttaa pienetkin jutut poliisia että saa selvyyttä... Mutta ei... Vaikka selväähän se on kuka mulkku tekijä on


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kumma kun somerolla aina ollaan puuttumassa ja ottamassa kantaa joka asiaan niin nyt kun vois ottaa kantaa niin ollaan hiljaa... Vois vaikka auttaa pienetkin jutut poliisia että saa selvyyttä... Mutta ei... Vaikka selväähän se on kuka mulkku tekijä on

    No mistä tiedät kuinka paljon kertoneet, onhan ne antaneet lehdillekin haastatteluja ja varmasti kertoneet poliisille. Eikös tuo exä ole ollut epäiltynä koko ajan ja ruumis saattaa olla löytynyt, poliisithan ne ei kerro tietojaan.


  • "ovathan muutkin naiset parisuhteissa miehiä väkivaltaisempia, veitsen kanssa onnistuu nekin."

   Jonkin verran on naisten väkivalta parisuhteissa lisääntynyt suhteessa siihen, että miesten on jonkinverran vähentynyt. Mutta vielä ollaan kaukana siitä, että naiset olisi suhteessa läheskään yhtä väkivaltaisia puolisoitaan, tai seurustulukumppaniaan tm.kohtaan.
   Kyllähän väkivalta joissain tilanteissa on onnistunut naisiltakin, mutta miehet edelleen johtaa kyllä tässä välitettavan kirkkaasti. Ja tuo kommentti on kyllä varsin suhteeton sikälikin, ettei mikään ole esim.Milla Arosen kertonut käyttäytyneen seurusteluissaan fyysisesti väkivalloin, henkinen väkivalta ehkä mahdollista, ehkä ei.

   • Ihan tutkitusti ovat väkivaltaisempia, miehet vaan tekevät vähemmän ilmoituksia, naiset taas perättömiäkin. Kuolemissa ei taida olla isoa eroa, mutta naisten tekemiä ei edes tutkita tai tuomita, vaikka olisivatkin syyllisiä. Lapsia naiset tappaa selvästi enemmän.


  • "Ihan tutkitusti ovat väkivaltaisempia, miehet vaan tekevät vähemmän ilmoituksia ..."

   Ja laittasitko vielä vaikkapa linkin, mistä tälläinen tutkimus löytyy??

   • Tarvitset kertausta.

    "Vuosina 1970–1994 sai Suomessa henkirikoksen uhrina surmansa 292 alle 15-vuotiasta lasta. Äiti todettiin tekijäksi 41 prosentissa ja isä 26 prosentissa tapauksista. Tuija Vanamon, Anne Kaupin, Kari Karkolan, Juhani Merikannon ja Eila Räsäsen tutkimuksen mukaan[85] lapsella on suurin riski tulla surmatuksi alle vuoden ikäisenä: uhreja oli kaikkiaan 113. Äiti todettiin tekijäksi 73 prosentissa ja isä 23 prosentissa näistä tapauksista. Äiti oli tekijä 63 prosentissa ja isä 29 prosentissa tapauksista, joissa lapsi oli 1–4 -vuotias."
    http://fi.wikipedia.org/wiki/Perheväkivalta

    "Tämän lisäksi 42 prosenttia nuorten naisten tekemistä henkirikoksista oli kohdistunut seurustelukumppaniin tai lapseen (kaikilla
    naisilla vastaava osuus 80 %). Nuorilla miehillä vastaava osuus oli vain 5 pro-senttia."
    Optulan tilasto


   • Hienoa, että haluat tietoa, siitä se tervehtyminen alkaa.

    Pojat näyttävät joutuvan tyttöjä useammin väkivallan uhreiksi seurustelusuhteissaan. Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen tutkimuksessa yhdeksän prosenttia pojista ja kaksi prosenttia tytöistä ilmoitti nykyisen seurustelukumppaninsa lyöneen tai potkineen häntä.

    Nimittely ja loukkaava käytös olivat yhtä yleisiä tytöille ja pojille. Fyysisestä väkivallasta yleisimpiä olivat läimäisyt tai kiinni tarttuminen. Kun 22 prosenttia kyselyhetkellä seurustelevista pojista ilmoitti seurustelukumppaninsa läimäisseen häntä, tytöistä vastaavaa oli kokenut 6 prosenttia. Pojista 15 prosenttia ilmoitti, että kumppani oli heittänyt heitä esineellä, kun tytöistä oli joutunut kokemaan vastaavaa 7 prosenttia.

    Ainoa tytöille poikia yleisempi kokemus oli se, että kumppani oli estänyt liikkumasta tai tarttunut kiinni. Tämän oli vähintään kerran nykyisen kumppanin tekemänä kokenut 19 prosenttia tytöistä ja 14 prosenttia pojista.

    Vakavinta fyysistä väkivaltaa kartoitettiin 15-16-vuotiaille nuorille tehdyllä kysymyksellä nyrkillä tai kovalla esineellä lyömisestä tai potkimisesta. Pojista 9 prosenttia ja tytöistä 2 prosenttia oli kokenut tämän nykyisen tyttö- tai poikaystävän tekemänä. Pojat joutuivat tyttöjä useammin myös kumppaninsa väkivallalla uhkailun kohteeksi.

    Vähintään yhden mainituista teoista oli kokenut 28 prosenttia seurustelevista nuorista; 32 prosenttia pojista ja 24 prosenttia tytöistä.

    Nuorten kokema väkivalta ja sen uhka tapahtuu kuitenkin pääsääntöisesti seurustelusuhteiden ulkopuolella. Seurustelevista nuorista 29 prosenttia ilmoitti, että joku oli käynyt kuluneen vuoden aikana fyysisesti heidän kimppuunsa, kuten lyönyt, potkinut tai käyttänyt jotain asetta.

    Seurustelevista nuorista väkivallan uhkaa ylipäätään oli kokenut 34 prosenttia, kun nykyisen kumppaninsa taholta väkivallan uhkaa oli kokenut 4 prosenttia vastaajista.

    Kun Nuorisorikollisuuskyselyn tuloksia verrataan naisuhritutkimuksen tuloksiin, näyttää siltä, että suomalaiset nuoret joutuvat seurustelusuhteissaan aikuisia naisia useammin väkivallan kohteeksi. Tämä koskee erityisesti poikia. Vastaavaa vertailutietoa aikuisten miesten osalta ei ole.

    Ei aivan yllättävä tulos

    Se, että 15-16-vuotiaat suomalaispojat ovat joutuneet seurustelusuhteissaan tyttöjä enemmän väkivallan kohteeksi, ei ole aivan poikkeuksellinen tulos.

    Joidenkin kansainvälisten tutkimusten perusteella juuri pojat ovat kokeneet enemmän väkivaltaa seurustelusuhteissa, mutta toiset tutkimukset osoittavat tilanteen olevan päinvastainen. Osa tutkimuksista taas antaa varsin tasaisia lukuja sekä tytöille että pojille.

    Seurustelusuhdeväkivallan kokeminen oli pojille tyttöjä yleisempää myös vuonna 2004 kerätyssä Nuorisorikollisuuskyselyssä. Tuolloin 7 prosenttia seurustelevista tytöistä ja 14 prosenttia seurustelevista pojista ilmoitti, että heidän nykyinen kumppaninsa oli lyönyt, läimäyttänyt tai käyttänyt muuta ruumiillista väkivaltaa. Toistuvasti tämän oli kokenut 2 prosenttia tytöistä ja 8 prosenttia pojista.

    Pojat useammin myös toistuvan väkivallan uhreja

    Myös toistuvat väkivaltakokemukset seurustelusuhteessa olivat pojille selvästi yleisempiä kuin tytöille. Seurustelevista tytöistä 1-2 prosenttia ilmoitti seurustelukumppaninsa läimäisseen, heittäneen esineellä, lyöneen nyrkillä, potkineen tai käyttäneen muuta väkivaltaa useammin kuin kerran.

    Toistuvasta liikkumasta estämisestä tai kiinni tarttumisesta oli kokemus 6 prosentilla tytöistä. Pojista vastaavia toistuvia väkivallantekoja oli kokenut 5-10 prosenttia. Useammin kuin kerran väkivallalla uhkaamista oli kokenut 1 prosentti tytöistä ja 3 prosenttia pojista.

    Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen nuorisorikollisuuskyselyyn vastasi lähes 6000 iältään 15-16-vuotiasta nuorta.


   • Tietoa riittää kun haluaa etsiä.

    Naisten perheväkivaltakäyttäytyminen on Suomessa heikosti tunnistettu ja tunnustettu ilmiö - vaikka naiset käyttävät perheissä fyysistä ja henkistä väkivaltaa lähes yhtä paljon kuin miehet.

    Asia käy ilmi tuoreesta väitöstutkimuksesta, joka tarkastetaan Tampereen yliopistossa ensi viikolla.

    Moni tutkimukseen osallistuneista naisista kuvitteli olevansa ainoa, joka väkivaltaisiin tekoihin on syyllistynyt. Äidit kertoivat muun muassa lyöneensä, tukistaneensa ja ravistelleensa lapsiaan. Yhtä lailla kumppanit olivat joutuneet kestämään muun muassa raapimista, potkimista ja lyömistä.

    Naiset olivat myös solvanneet ja vähätelleet lapsiaan tai kumppaniaan. Kyse on henkisestä väkivallasta, jonka seurauksia voi olla vaikea tunnistaa.
    http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201805242200965466_u0.shtml


   • Anonyymi kirjoitti:

    Hienoa, että haluat tietoa, siitä se tervehtyminen alkaa.

    Pojat näyttävät joutuvan tyttöjä useammin väkivallan uhreiksi seurustelusuhteissaan. Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen tutkimuksessa yhdeksän prosenttia pojista ja kaksi prosenttia tytöistä ilmoitti nykyisen seurustelukumppaninsa lyöneen tai potkineen häntä.

    Nimittely ja loukkaava käytös olivat yhtä yleisiä tytöille ja pojille. Fyysisestä väkivallasta yleisimpiä olivat läimäisyt tai kiinni tarttuminen. Kun 22 prosenttia kyselyhetkellä seurustelevista pojista ilmoitti seurustelukumppaninsa läimäisseen häntä, tytöistä vastaavaa oli kokenut 6 prosenttia. Pojista 15 prosenttia ilmoitti, että kumppani oli heittänyt heitä esineellä, kun tytöistä oli joutunut kokemaan vastaavaa 7 prosenttia.

    Ainoa tytöille poikia yleisempi kokemus oli se, että kumppani oli estänyt liikkumasta tai tarttunut kiinni. Tämän oli vähintään kerran nykyisen kumppanin tekemänä kokenut 19 prosenttia tytöistä ja 14 prosenttia pojista.

    Vakavinta fyysistä väkivaltaa kartoitettiin 15-16-vuotiaille nuorille tehdyllä kysymyksellä nyrkillä tai kovalla esineellä lyömisestä tai potkimisesta. Pojista 9 prosenttia ja tytöistä 2 prosenttia oli kokenut tämän nykyisen tyttö- tai poikaystävän tekemänä. Pojat joutuivat tyttöjä useammin myös kumppaninsa väkivallalla uhkailun kohteeksi.

    Vähintään yhden mainituista teoista oli kokenut 28 prosenttia seurustelevista nuorista; 32 prosenttia pojista ja 24 prosenttia tytöistä.

    Nuorten kokema väkivalta ja sen uhka tapahtuu kuitenkin pääsääntöisesti seurustelusuhteiden ulkopuolella. Seurustelevista nuorista 29 prosenttia ilmoitti, että joku oli käynyt kuluneen vuoden aikana fyysisesti heidän kimppuunsa, kuten lyönyt, potkinut tai käyttänyt jotain asetta.

    Seurustelevista nuorista väkivallan uhkaa ylipäätään oli kokenut 34 prosenttia, kun nykyisen kumppaninsa taholta väkivallan uhkaa oli kokenut 4 prosenttia vastaajista.

    Kun Nuorisorikollisuuskyselyn tuloksia verrataan naisuhritutkimuksen tuloksiin, näyttää siltä, että suomalaiset nuoret joutuvat seurustelusuhteissaan aikuisia naisia useammin väkivallan kohteeksi. Tämä koskee erityisesti poikia. Vastaavaa vertailutietoa aikuisten miesten osalta ei ole.

    Ei aivan yllättävä tulos

    Se, että 15-16-vuotiaat suomalaispojat ovat joutuneet seurustelusuhteissaan tyttöjä enemmän väkivallan kohteeksi, ei ole aivan poikkeuksellinen tulos.

    Joidenkin kansainvälisten tutkimusten perusteella juuri pojat ovat kokeneet enemmän väkivaltaa seurustelusuhteissa, mutta toiset tutkimukset osoittavat tilanteen olevan päinvastainen. Osa tutkimuksista taas antaa varsin tasaisia lukuja sekä tytöille että pojille.

    Seurustelusuhdeväkivallan kokeminen oli pojille tyttöjä yleisempää myös vuonna 2004 kerätyssä Nuorisorikollisuuskyselyssä. Tuolloin 7 prosenttia seurustelevista tytöistä ja 14 prosenttia seurustelevista pojista ilmoitti, että heidän nykyinen kumppaninsa oli lyönyt, läimäyttänyt tai käyttänyt muuta ruumiillista väkivaltaa. Toistuvasti tämän oli kokenut 2 prosenttia tytöistä ja 8 prosenttia pojista.

    Pojat useammin myös toistuvan väkivallan uhreja

    Myös toistuvat väkivaltakokemukset seurustelusuhteessa olivat pojille selvästi yleisempiä kuin tytöille. Seurustelevista tytöistä 1-2 prosenttia ilmoitti seurustelukumppaninsa läimäisseen, heittäneen esineellä, lyöneen nyrkillä, potkineen tai käyttäneen muuta väkivaltaa useammin kuin kerran.

    Toistuvasta liikkumasta estämisestä tai kiinni tarttumisesta oli kokemus 6 prosentilla tytöistä. Pojista vastaavia toistuvia väkivallantekoja oli kokenut 5-10 prosenttia. Useammin kuin kerran väkivallalla uhkaamista oli kokenut 1 prosentti tytöistä ja 3 prosenttia pojista.

    Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen nuorisorikollisuuskyselyyn vastasi lähes 6000 iältään 15-16-vuotiasta nuorta.

    "Hienoa, että haluat tietoa, siitä se tervehtyminen alkaa."

    Kenen tervehtyminen, niitten seurustelujen väkivallan uhrienko?! Jostakin kaikki aina tapaa alkaa, niinhän se aina on ...

    Kuitenkin suhtaudun myös kovalla kriittisyydellä noihin tuloksiin : paljonko miehet esimerkiksi ovat asiakkaina nk.turvakodeissa suhdeväkivallan vuoksi suhteessa naisiin?!
    Tai montako vaikka Milla Arosen tapauksen tapaista tapausta itse tiedät, joissa nainen olisikin syystä taikka toisesta väkivallan ja voimankäytön seurauksena tappanut miespuolison, ja roudannut tämän jonnekin "kadoksiin"?! Taikka ihan muutenkin ...

    En siis sinällään väheksy tuota tilastoa, mutta koska kyse on tuossa ilmeisen nuorista (15-16vuotiaista) henkilöistä, niin taitaa olla oletettua että jossain vaiheessa hieman vanhempina tämä väkivalta vaihtaa puolta ja myöskin valitettavasti kovenee ...

    Niin siis ainakin niissä tapauksissa jotka tulevat julkisuuteen mm.oikeuskäsittelyjen ja jo poliisitutkinnankin myötä. Mutta missään nimessä en tuotakaan tilastoa väheksy, ja pohtia voisi varmastikin paljon syitä, miksi esim.nuoret naiset ovat suhteessa niin väkivaltaisia, mikä sen saa tässä yhteiskunnassa ja tässä maailmanajassa aikaan?!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Hienoa, että haluat tietoa, siitä se tervehtyminen alkaa.

    Pojat näyttävät joutuvan tyttöjä useammin väkivallan uhreiksi seurustelusuhteissaan. Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen tutkimuksessa yhdeksän prosenttia pojista ja kaksi prosenttia tytöistä ilmoitti nykyisen seurustelukumppaninsa lyöneen tai potkineen häntä.

    Nimittely ja loukkaava käytös olivat yhtä yleisiä tytöille ja pojille. Fyysisestä väkivallasta yleisimpiä olivat läimäisyt tai kiinni tarttuminen. Kun 22 prosenttia kyselyhetkellä seurustelevista pojista ilmoitti seurustelukumppaninsa läimäisseen häntä, tytöistä vastaavaa oli kokenut 6 prosenttia. Pojista 15 prosenttia ilmoitti, että kumppani oli heittänyt heitä esineellä, kun tytöistä oli joutunut kokemaan vastaavaa 7 prosenttia.

    Ainoa tytöille poikia yleisempi kokemus oli se, että kumppani oli estänyt liikkumasta tai tarttunut kiinni. Tämän oli vähintään kerran nykyisen kumppanin tekemänä kokenut 19 prosenttia tytöistä ja 14 prosenttia pojista.

    Vakavinta fyysistä väkivaltaa kartoitettiin 15-16-vuotiaille nuorille tehdyllä kysymyksellä nyrkillä tai kovalla esineellä lyömisestä tai potkimisesta. Pojista 9 prosenttia ja tytöistä 2 prosenttia oli kokenut tämän nykyisen tyttö- tai poikaystävän tekemänä. Pojat joutuivat tyttöjä useammin myös kumppaninsa väkivallalla uhkailun kohteeksi.

    Vähintään yhden mainituista teoista oli kokenut 28 prosenttia seurustelevista nuorista; 32 prosenttia pojista ja 24 prosenttia tytöistä.

    Nuorten kokema väkivalta ja sen uhka tapahtuu kuitenkin pääsääntöisesti seurustelusuhteiden ulkopuolella. Seurustelevista nuorista 29 prosenttia ilmoitti, että joku oli käynyt kuluneen vuoden aikana fyysisesti heidän kimppuunsa, kuten lyönyt, potkinut tai käyttänyt jotain asetta.

    Seurustelevista nuorista väkivallan uhkaa ylipäätään oli kokenut 34 prosenttia, kun nykyisen kumppaninsa taholta väkivallan uhkaa oli kokenut 4 prosenttia vastaajista.

    Kun Nuorisorikollisuuskyselyn tuloksia verrataan naisuhritutkimuksen tuloksiin, näyttää siltä, että suomalaiset nuoret joutuvat seurustelusuhteissaan aikuisia naisia useammin väkivallan kohteeksi. Tämä koskee erityisesti poikia. Vastaavaa vertailutietoa aikuisten miesten osalta ei ole.

    Ei aivan yllättävä tulos

    Se, että 15-16-vuotiaat suomalaispojat ovat joutuneet seurustelusuhteissaan tyttöjä enemmän väkivallan kohteeksi, ei ole aivan poikkeuksellinen tulos.

    Joidenkin kansainvälisten tutkimusten perusteella juuri pojat ovat kokeneet enemmän väkivaltaa seurustelusuhteissa, mutta toiset tutkimukset osoittavat tilanteen olevan päinvastainen. Osa tutkimuksista taas antaa varsin tasaisia lukuja sekä tytöille että pojille.

    Seurustelusuhdeväkivallan kokeminen oli pojille tyttöjä yleisempää myös vuonna 2004 kerätyssä Nuorisorikollisuuskyselyssä. Tuolloin 7 prosenttia seurustelevista tytöistä ja 14 prosenttia seurustelevista pojista ilmoitti, että heidän nykyinen kumppaninsa oli lyönyt, läimäyttänyt tai käyttänyt muuta ruumiillista väkivaltaa. Toistuvasti tämän oli kokenut 2 prosenttia tytöistä ja 8 prosenttia pojista.

    Pojat useammin myös toistuvan väkivallan uhreja

    Myös toistuvat väkivaltakokemukset seurustelusuhteessa olivat pojille selvästi yleisempiä kuin tytöille. Seurustelevista tytöistä 1-2 prosenttia ilmoitti seurustelukumppaninsa läimäisseen, heittäneen esineellä, lyöneen nyrkillä, potkineen tai käyttäneen muuta väkivaltaa useammin kuin kerran.

    Toistuvasta liikkumasta estämisestä tai kiinni tarttumisesta oli kokemus 6 prosentilla tytöistä. Pojista vastaavia toistuvia väkivallantekoja oli kokenut 5-10 prosenttia. Useammin kuin kerran väkivallalla uhkaamista oli kokenut 1 prosentti tytöistä ja 3 prosenttia pojista.

    Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen nuorisorikollisuuskyselyyn vastasi lähes 6000 iältään 15-16-vuotiasta nuorta.

    "Hienoa, että haluat tietoa, siitä se tervehtyminen alkaa."

    Kenen tervehtyminen, niitten seurustelujen väkivallan uhrienko?! Jostakin kaikki aina tapaa alkaa, niinhän se aina on ...

    Kuitenkin suhtaudun myös kovalla kriittisyydellä noihin tuloksiin : paljonko miehet esimerkiksi ovat asiakkaina nk.turvakodeissa suhdeväkivallan vuoksi suhteessa naisiin?!
    Tai montako vaikka Milla Arosen tapauksen tapaista tapausta itse tiedät, joissa nainen olisikin syystä taikka toisesta väkivallan ja voimankäytön seurauksena tappanut miespuolison, ja roudannut tämän jonnekin "kadoksiin"?! Taikka ihan muutenkin ...

    En siis sinällään väheksy tuota tilastoa, mutta koska kyse on tuossa ilmeisen nuorista (15-16vuotiaista) henkilöistä, niin taitaa olla oletettua että jossain vaiheessa hieman vanhempina tämä väkivalta vaihtaa puolta ja myöskin valitettavasti kovenee ...

    Niin siis ainakin niissä tapauksissa jotka tulevat julkisuuteen mm.oikeuskäsittelyjen ja jo poliisitutkinnankin myötä. Mutta missään nimessä en tuotakaan tilastoa väheksy, ja pohtia voisi varmastikin paljon syitä, miksi esim.nuoret naiset ovat suhteessa niin väkivaltaisia, mikä sen saa tässä yhteiskunnassa ja tässä maailmanajassa aikaan?!


   • Anonyymi kirjoitti:

    "Hienoa, että haluat tietoa, siitä se tervehtyminen alkaa."

    Kenen tervehtyminen, niitten seurustelujen väkivallan uhrienko?! Jostakin kaikki aina tapaa alkaa, niinhän se aina on ...

    Kuitenkin suhtaudun myös kovalla kriittisyydellä noihin tuloksiin : paljonko miehet esimerkiksi ovat asiakkaina nk.turvakodeissa suhdeväkivallan vuoksi suhteessa naisiin?!
    Tai montako vaikka Milla Arosen tapauksen tapaista tapausta itse tiedät, joissa nainen olisikin syystä taikka toisesta väkivallan ja voimankäytön seurauksena tappanut miespuolison, ja roudannut tämän jonnekin "kadoksiin"?! Taikka ihan muutenkin ...

    En siis sinällään väheksy tuota tilastoa, mutta koska kyse on tuossa ilmeisen nuorista (15-16vuotiaista) henkilöistä, niin taitaa olla oletettua että jossain vaiheessa hieman vanhempina tämä väkivalta vaihtaa puolta ja myöskin valitettavasti kovenee ...

    Niin siis ainakin niissä tapauksissa jotka tulevat julkisuuteen mm.oikeuskäsittelyjen ja jo poliisitutkinnankin myötä. Mutta missään nimessä en tuotakaan tilastoa väheksy, ja pohtia voisi varmastikin paljon syitä, miksi esim.nuoret naiset ovat suhteessa niin väkivaltaisia, mikä sen saa tässä yhteiskunnassa ja tässä maailmanajassa aikaan?!

    USA:ssa naiset tappaa 3x enemmän kumppaneitaan kuin miehet, todennäköisesti Suomessakin enemmän kuin miehet, kaikkia vaan ei tuomita, kuten ei auerskaa ja kaikkia ei edes tutkita ellei esim lapset vaadi, kuten Forssan tapauksessa.

    Miehet tappaa enemmän toisiaan ja naiset yllyttää miehiä tappamaan toisia miehiä, eikä siitäkään Suomessa naista tuomita, ei vaikka maksaisi omalle pojalleen tappamisesta, siitäkin on esimerkki parin vuoden takaa.


  • Arosen ex -poikaystävä on pidätetty. Onko Suomen poliisilla oikeus Amerikan malliin saada tietää missä miehen kännykkä on ollut päällä murhan aikoihin ja sen jälkeen sekä saada tietää keille soittanut / tekstannut

   • Miten tämä menee lain mukaan ? Milla on virallisesti kadonnut täysi-ikäinen henkilö. Onko poliisilla oikeus selvittää hänen teletietojaan katoamisen ajalta ? Koska kadonneen lupaa siihen ei ole ja koska täysi-ikäinen ei kai vahemmat voi antaa lupaa siihen ?


  • Kutina, että kadonnut omasta halustaan. Jos oli sosiaalisessa mediassa kirjoitellut, että ei jaksa katsella elämää enää tyyliin kyynelmeren takaa. Ei ole kerrottu myöskään, että kumman aloite ero on ollut ja onko tämä exä muka joskus satuttanut fyysisesti Millaa. Onko selvitetty mitä Milla on shoppaillut viimeisinä päivinään ja mistä kaupoista.
   Tuolla toisella palstallahan joku nainen usein kirjoitteli lähtevänsä itsisreissulle ja osteli vaikka mitä telttaa ja pressua sun muuta, että metsässä pärjää. Sanoi lähtevänsä, kun ei häntä kaivata.

   • Tuskinpa ne turhan takia pidätystä tehneet, kutiseepa kuinka paljon tahansa.


  • Mitähän Rautelasta mahtavat etsiä? 🤔

  • Paljon on Somerolla/lähi kunnissa perättömiä huhuja liikenteessä. Intuitiota sun muista psykologeja liikkeellä paljon. Näin paikkakuntalaisena toisella paikkakunnalla työssäkäyvänä ihmettelen suuresti järjettömiä huhuja. Toiset ajelevat katsomaan eri keskustelupalstoilla mainittuja paikkoja jos näkis jotain/sais kuvan otettua!
   Säälittävää toimintaa!!!
   Muistakaa ne paikat saattaa ja ovatkin suurin osin yksityisaluetta. Jos olet vapaaehtoisessa etsintäryhmässä toimi sen mukaisesti. Uteliaisuuttasi älä tunge toisten nurkkiin. Tee tällöin ilmoitus viranomaisille!!!
   Tällähetkellä itse otan ylös joka rekkarin joka tontilleni tulee. KRP tai poliisi saa tulla koska vaan mutta tuntemattomat eteenkin lähikunnista älkää leikkikö vakavalla asialla!
   Tonttiani ei ole tutkittu KRP eikä poliisin toimesta!!!
   "Superhessut" te haittaatte tutkimuksia jo!!!
   Jättäkää luonteen analysoinnit tytöstä jo pois. Rauha omaisille!!!
   Heille tämä on tarpeeksi vaikeaa jo ilman "superhessuja ja pikku ennustajia"

   • Kenenkään pihapiiriin ei saa tulla, mutta muuten vallitsee jokamiehenoikeus. Mitä mieltä olisi miltään pihalta etsiä.


  • Eikös siellä savonlinnassa viety sen tytön ruumis kauas tekopaikasta,siis toiselle paikkakunnalle jopa,jospa tässä someron jutussakin on toimittu näin,toivotaan että koko keissi selviää ja syyllinen vastuuseen.

  • Taitaa jäädä tapaus selvittämättä. Tiedotus asiasta on ollut kyllä syvältä. Sama kuin ilmoittaisin että tiedän huomenna pankin ryöstettävän. Mutta koska ryöstö on vielä niin herkässä vaiheessa, en voi avata juttua enempää koska se voisi haitata ryöstöä.

   • Millaa etsitään edelleen tulin eilen mökille ja täällä oli poliiseja/armeijjan väkeä sukeltamassa mökkini siis on lähellä kiikalaa


  • Onhan tästä tiedotettu vähintää yhtä paljon kuin sen Loviisasta pari vuotta aiemmin kadonneen samanikäisen nuoren naisen. Eli Riinan - tapaus ...
   Vaan ei Riina ollut armeijassa, lienekö siinä jotain eroa, onhan niitä armeijasta aina kadonneita, mutta hiljaista on yleensä tiedottaminen ollut ...

  • Murha.infon mukaan jonkun ruumis on löytynyt Somerniemeltä Painiosta (iso järvi) pidätetyn isovanhempien mökin läheltä.

   • Tänään aamulla tulleen poliisitiedotteen mukaan Millan ruumista ei ole löydetty. Etsinnät jatkuvat. Uusien todisteiden vuoksi tapausta aletaan tutkimaan murhana.


  • Rauha Millan muistolle ja osanotto suruun omaisille.

  • Mikähän tarve tästäkin poistella viestejä, Epäilty eli ex-miesystävä ottanut lehden mukaan MIllan nimiin pikavippejä, joutunut varmaan käyttämään väkivaltaa että saanut tilin tunnukset. Taitaa olla ruumiiissa niin pahat vammat ettei senkin takia halua kertoa missä ruumis on. Uskomattoman röyhkeä tyyppi, tappaa ja haluaa vielähyötyä rahallisesti.

   • Kun mies on ottanut Millan nimissä pikavippejä onko se tapahtunut ENNEN vai jälkeen katoamisen ? Jäänyt mulle epäselväksi


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kun mies on ottanut Millan nimissä pikavippejä onko se tapahtunut ENNEN vai jälkeen katoamisen ? Jäänyt mulle epäselväksi

    Tai sekä että. Ei Milla varmastikaan vapaaehtoisesti kuitenkaan ole antanut nimeään ja tiliään käyttää. Tuskin tilitunnuksiakaan saanut muuten kuin pakottamalla.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kun mies on ottanut Millan nimissä pikavippejä onko se tapahtunut ENNEN vai jälkeen katoamisen ? Jäänyt mulle epäselväksi

    Sitä kans ajatellu et onko niitä vippejä otettu ennen vai jälkeen katoamisen. Jos jälkeen ni on kyl sit todella näyttö et on millal pahaa tehny. Ja jo ennenkin...


  • Miks mediaan on kuvattu Ensiontietä?

  • Merkillistä, että nykyään nämä rikoksen uhrit katoavat jäljettömiin vaikka tekniikka on kehittynyt ja koiria on yhä enemmän käytettävissä. Se Sipoossa kadonnut tyttö ja Heinäveden nunna edelleen kateissa vaikka katoamispaikka tiedossa.

   • Niin, kun sen ruumin nyt vaan voi hävittää sillä tavalla ettei sitä koskaan löydy. Ruumis voi löytyä koirien avulla, mutta koiran kykenee aktiiviseen työskentelyyn vain tietyn ajan koska se väsyy nopeasti, etsintäsektori pitää siis olla ns varma paikka.
    Toisaalta luontoon kadonneet taas hoitaa eläinmaailma sangen tehokkaasti kuten luonnon kuuluukin. Esim erämaahan kadonneesta pariskunnan toisesta jäsenestä löytyi vain jäsen, eli käsi.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Niin, kun sen ruumin nyt vaan voi hävittää sillä tavalla ettei sitä koskaan löydy. Ruumis voi löytyä koirien avulla, mutta koiran kykenee aktiiviseen työskentelyyn vain tietyn ajan koska se väsyy nopeasti, etsintäsektori pitää siis olla ns varma paikka.
    Toisaalta luontoon kadonneet taas hoitaa eläinmaailma sangen tehokkaasti kuten luonnon kuuluukin. Esim erämaahan kadonneesta pariskunnan toisesta jäsenestä löytyi vain jäsen, eli käsi.

    Koirat ei löydä aina vaikka vierestä kulkisi ja vielä vähemmän jos laiskat kytät ajeluttaa niitä vaan autossa. Hallitustakin kiinnostaa vain kuinka paljon saavat ryöstettyä autoilijoita budjetin katteeksi.


  • Epäilty on ollut pidätettynä elokuun lopusta mutta ei puhu mitään. Miten pitkään puhumatonta voi pitää pidätettynä. Vuosia ?

   • Miesten kohdalla siinä ei olekaan ongelmaa kun tietää syylliseksi, mutta naisille voi joutua maksamaan isot rahat kun femakkohovnarrit vapauttaa, vaikka olisikin 100% varmasti syyllinen.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Miesten kohdalla siinä ei olekaan ongelmaa kun tietää syylliseksi, mutta naisille voi joutua maksamaan isot rahat kun femakkohovnarrit vapauttaa, vaikka olisikin 100% varmasti syyllinen.

    Kovaa on naisvihasi....


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kovaa on naisvihasi....

    Kovaa on femakkoutesi kun pitää pedomurhaaja-akkojakin puolustaa.


  • Somerniemellä on paljon pieniä suolampia, joista tietävät vain siellä asuvat tai mökkeilevät. Esimerkiksi Ruuslammi, Likolammi, Isosilmu, Pikkusilmu, Valli. Esimerkiksi Valliin ja Isosilmuun ei ole minkäänlaista tietä. Valli on rannaltaan vaarallinen suonsilmien takia, itse olen tipahtanut siellä suonsilmään ja tulin pelastetuksi täpärästi. Kannattaisiko etsiä näistä? Löytääkö koira suohon upotetun?

  • Ihmettelen, että minkä takia "poliisit" / jeparit ei "kuulustele" tätä miestä?
   Kyllä poliisit muutenkin hakkaa, ryöstää, tappaa ym niin miksi ei saada hakattua sitä tietoa ulos?

  • Kumma myös kun somerolaiset on ihan hijaa. Tuppukylien meininkiä , jauhetaan pas... selän takia minkä keretään mutta kun pitäisi auttaa murhan selvittämisessä menee pupu pöksyyn

   • Somero on suomen tampere.
    sielläki osataan olla hiljaa kun isompi keissi sattuu nurkissa olemaan.
    Tää ei siis oli mikään pikkukeissi.


   • Mistähän ne haja-asutusalueella kertoisivat. Somerniemellä on n 900 asukasta. Lähinaapuri on helposti puolen kilometrin päästä. Kerrotaanko poliisille, että juu, näin yhden volvon kulkevan tällä viikolla. Jos muutat pois kaupungista, ehkä se avartaisi näkemystäsi.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mistähän ne haja-asutusalueella kertoisivat. Somerniemellä on n 900 asukasta. Lähinaapuri on helposti puolen kilometrin päästä. Kerrotaanko poliisille, että juu, näin yhden volvon kulkevan tällä viikolla. Jos muutat pois kaupungista, ehkä se avartaisi näkemystäsi.

    Jos tuon mallisen volvon nähnyt niin tietysti pitää kertoa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Jos tuon mallisen volvon nähnyt niin tietysti pitää kertoa.

    Montako volvoa näit viime tiistaina? Missä ja mihin aikaan?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Montako volvoa näit viime tiistaina? Missä ja mihin aikaan?

    En liikkunut tuolla siihen aikaan eikä viime viikolta tarvitse ilmoittaa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mistähän ne haja-asutusalueella kertoisivat. Somerniemellä on n 900 asukasta. Lähinaapuri on helposti puolen kilometrin päästä. Kerrotaanko poliisille, että juu, näin yhden volvon kulkevan tällä viikolla. Jos muutat pois kaupungista, ehkä se avartaisi näkemystäsi.

    "Logiikassasi" ei ole mitään järkeä, juuri pienillä paikkakunnilla tunnetaan naapureiden autot, eikä tuollaisia Volvojakaan ole varmasti montaa jos yhtään, tuntemattomiin autoihin kiinnitetään helposti huomiota, varsinkin jos liikkuu poikkeavasti. Taidat olla huolissasi että joku kertoo havainnoistaan.


   • Anonyymi kirjoitti:

    "Logiikassasi" ei ole mitään järkeä, juuri pienillä paikkakunnilla tunnetaan naapureiden autot, eikä tuollaisia Volvojakaan ole varmasti montaa jos yhtään, tuntemattomiin autoihin kiinnitetään helposti huomiota, varsinkin jos liikkuu poikkeavasti. Taidat olla huolissasi että joku kertoo havainnoistaan.

    Tuota, asun Somerniemellä ja täällä Somerolla on 2500 mökkiläistä. Vilkkaana Kesätoripäivänä autoja saattaa päivällä olla liikkeellä tuhansia ja kun tanssit alkavat, toinen mokoma lisää. Et ole tainnut koskaan käydä taajamaa kauempana? Katoaminenhan tapahtui juuri ajankohtana, kun mökkiläisiä ja turisteja on liikkeellä paljon ja niin myös tuntemattomia autoja. Salapoliisityösi ei nyt taida oikein toimia..... ei me kaikki pakakkiset istuta ikkunan vieressä tarkkailemassa, minkä merkkinen suto meni juurimpihan ohi.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tuota, asun Somerniemellä ja täällä Somerolla on 2500 mökkiläistä. Vilkkaana Kesätoripäivänä autoja saattaa päivällä olla liikkeellä tuhansia ja kun tanssit alkavat, toinen mokoma lisää. Et ole tainnut koskaan käydä taajamaa kauempana? Katoaminenhan tapahtui juuri ajankohtana, kun mökkiläisiä ja turisteja on liikkeellä paljon ja niin myös tuntemattomia autoja. Salapoliisityösi ei nyt taida oikein toimia..... ei me kaikki pakakkiset istuta ikkunan vieressä tarkkailemassa, minkä merkkinen suto meni juurimpihan ohi.

    Riittää kun yksi kiinnittää huomiota ja tuskinpa se ruumiin hävitystä vilkkaimpaan kellon aikaan on tehnyt. Eikä siellä mitään vilkasta liikennettä ole juuri koskaan.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Riittää kun yksi kiinnittää huomiota ja tuskinpa se ruumiin hävitystä vilkkaimpaan kellon aikaan on tehnyt. Eikä siellä mitään vilkasta liikennettä ole juuri koskaan.

    Taidat tietää asiasta enemmän, kuin paljastat?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Riittää kun yksi kiinnittää huomiota ja tuskinpa se ruumiin hävitystä vilkkaimpaan kellon aikaan on tehnyt. Eikä siellä mitään vilkasta liikennettä ole juuri koskaan.

    Kuvitteletko, että asukkaat siellä istuvat käsi poskella seuraamassa, minkä merkkisiä autoja ohitse ajaa. Tuskinpa. Totta, että tutut autot tunnidtetaan, vieraat ovat vieraita, ei niitä kukaan tunnista. Kun muutat tasjamasta haja-asutusalueelle, saatat ymmärtää asian. Jos vieraaseen autoon kiinnitetään huomiota, sen täytyy liikkua poikkukselliseen aikaan, poikkeuksellisessa paikassa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kuvitteletko, että asukkaat siellä istuvat käsi poskella seuraamassa, minkä merkkisiä autoja ohitse ajaa. Tuskinpa. Totta, että tutut autot tunnidtetaan, vieraat ovat vieraita, ei niitä kukaan tunnista. Kun muutat tasjamasta haja-asutusalueelle, saatat ymmärtää asian. Jos vieraaseen autoon kiinnitetään huomiota, sen täytyy liikkua poikkukselliseen aikaan, poikkeuksellisessa paikassa.

    Ilmeisesti sitten mikään VIERAS auto ei ole liikkunut poikkeukselliseen aikaan, jos se kerran olisi huomattu.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kuvitteletko, että asukkaat siellä istuvat käsi poskella seuraamassa, minkä merkkisiä autoja ohitse ajaa. Tuskinpa. Totta, että tutut autot tunnidtetaan, vieraat ovat vieraita, ei niitä kukaan tunnista. Kun muutat tasjamasta haja-asutusalueelle, saatat ymmärtää asian. Jos vieraaseen autoon kiinnitetään huomiota, sen täytyy liikkua poikkukselliseen aikaan, poikkeuksellisessa paikassa.

    Kovinpa olet huolissasi. Aikaisemminhan väitit siellä olevan paljonkin ihmisiä liikkeellä joten joku voinut hyvinkin nähdä. Vihjeitä tulee kymmenien vuosien jälkeenkin, toivottavasti tässä kertovat nopeammin jos ja kun joku auton nähnyt.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kuvitteletko, että asukkaat siellä istuvat käsi poskella seuraamassa, minkä merkkisiä autoja ohitse ajaa. Tuskinpa. Totta, että tutut autot tunnidtetaan, vieraat ovat vieraita, ei niitä kukaan tunnista. Kun muutat tasjamasta haja-asutusalueelle, saatat ymmärtää asian. Jos vieraaseen autoon kiinnitetään huomiota, sen täytyy liikkua poikkukselliseen aikaan, poikkeuksellisessa paikassa.

    Nyt saat huolestua lisää kun havaintoja tullut jo, mutta lisää kaivataan. Tuo rekisterinumerokin melko helposti mieleen jäävä numeroiden ansiosta, CZN-808.
    https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/poliisi-on-saanut-vihjeita-milla-arosen-murhaan-liittyen-mutta-ruumis-on-yha-kateissa-epailty-ei-puhu-poliisille-kaikki-vinkit-ovat-hyvin-tervetulleita/7622908

    Ihmetyttää kyllä miksi mies voidaan tuomita jopa ilman ruumista, mutta naista ei, vaikka syyllisyys osoitettu 100% kymmenien todisteiden avulla, eikä muu voi olla tekijä, maksetaan jopa tapporahaa. Sukupuolten välinen tasa-arvo saatava äkkiä tuomioihin etenkin hovinarreille ennen kuin se vähäkin uskottavuus katoaa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Somero on suomen tampere.
    sielläki osataan olla hiljaa kun isompi keissi sattuu nurkissa olemaan.
    Tää ei siis oli mikään pikkukeissi.

    Someeerolaset on umpimielistä väkkee. SEn näkkee ulkopuolelta tullu, ei ne ite.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Nyt saat huolestua lisää kun havaintoja tullut jo, mutta lisää kaivataan. Tuo rekisterinumerokin melko helposti mieleen jäävä numeroiden ansiosta, CZN-808.
    https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/poliisi-on-saanut-vihjeita-milla-arosen-murhaan-liittyen-mutta-ruumis-on-yha-kateissa-epailty-ei-puhu-poliisille-kaikki-vinkit-ovat-hyvin-tervetulleita/7622908

    Ihmetyttää kyllä miksi mies voidaan tuomita jopa ilman ruumista, mutta naista ei, vaikka syyllisyys osoitettu 100% kymmenien todisteiden avulla, eikä muu voi olla tekijä, maksetaan jopa tapporahaa. Sukupuolten välinen tasa-arvo saatava äkkiä tuomioihin etenkin hovinarreille ennen kuin se vähäkin uskottavuus katoaa.

    Täytyy todeta että nuorimies on tekijä hävittämään ruumiita. Poliisi on voimaton.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Täytyy todeta että nuorimies on tekijä hävittämään ruumiita. Poliisi on voimaton.

    On sentään myöntänyt tappaneensa ja hävittäneensä ruumiin eli tuomio tulee varmasti vaikka ruumista ei löytyisi. Eri asia jos todetaan syyntakeettomaksi, tuskinpa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    On sentään myöntänyt tappaneensa ja hävittäneensä ruumiin eli tuomio tulee varmasti vaikka ruumista ei löytyisi. Eri asia jos todetaan syyntakeettomaksi, tuskinpa.

    Ei välttämättä. Eräs rouvahan myönsi poliisikuulustelussa tappaneensa ukkonsa, mutta pyörsi myöhemmin puheensa ja käveli puoli miljoonaa taskussa vankilasta ulos.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ei välttämättä. Eräs rouvahan myönsi poliisikuulustelussa tappaneensa ukkonsa, mutta pyörsi myöhemmin puheensa ja käveli puoli miljoonaa taskussa vankilasta ulos.

    Kumma kun annulistit eivät käy samanlaista kampanjaa tämän murhaajan puolesta, taitaa olla väärä sukupuoli.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kumma kun annulistit eivät käy samanlaista kampanjaa tämän murhaajan puolesta, taitaa olla väärä sukupuoli.

    Outoa olisi jos joku luulee että syyllisyys on sukupuolesta kiinni. Se ei...


   • Anonyymi kirjoitti:

    Outoa olisi jos joku luulee että syyllisyys on sukupuolesta kiinni. Se ei...

    Outoa muille paitsi kytille, hovinarreille, femakoille, annulisteille...


   • Anonyymi kirjoitti:

    Someeerolaset on umpimielistä väkkee. SEn näkkee ulkopuolelta tullu, ei ne ite.

    Tähän tulokseen itekkin tullut.


  Ketjusta on poistettu 23 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vuosi Tinderissä oli järkytys

   Ei mikään ihme. Tinder on ihan syvältä. https://yle.fi/uutiset/3-11212319
   Sinkut
   160
   8267
  2. Tietäisittepä

   Mitä meidänkin työpaikalla varatut touhaavat työpäivän aikana... Kesken työpäivän ottavat vapaata pari tuntia että puolisot luulevat olevan töissä ja
   Uskottomuus
   84
   3181