Mutta missä Keskusta?

”Keskustaa lähellä olevassa” Maaseudun Tulevaisuudessa on kirjoitus, jossa ennustetaan näin:

>> Vihreät nousee lähitulevaisuudessa suurimmaksi puolueeksi ja Pekka Haavisto todennäköisesti presidentiksi, ennustaa Taloustutkimuksen tutkimuspäällikkö Juho Rahkonen kirjoituksessaan Maaseudun Tulevaisuudessa.

Rahkosen mukaan puolueiden kannattajien tausta­tietoja tutkiessa löytyy selvä trendi. Vihreät on viime vuosina noussut kokoomuksen ohi nuorten suosituimmaksi puolueeksi.

”Vihreät on tulevaisuuden menestyspuolue, jonka tärkein haastaja on perussuomalaiset”, Rahkonen kirjoittaa<<

Tästä näette paljon lisää:

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/284587-tutkimuspaallikko-juho-rahkonen-ennustaa-lehdessa-vihreat-nousee-pian-suurimmaksi

Tämä sopii ottaa esille tällä palstalla, sillä vaikka kirjoituksessa ennustellaan vihreiden, perussuomalaisten ja kokoomuksen tulevaisuutta, kepusta puhuta edes halaistua sanaa. Ollaanko ”keskustaa lähelläkin” jo siinä uskossa, että kepulla ei ole enää tulevaisuutta? No, kirjoittajahan on tosin Taloustutkimuksen tutkimuspäällikkö, mutta siinä asemassa olevan miehen näkemys on varmaan rehellisempi ja luotettavampikin kuin jonkin poliitikon näkemys.

Mitähän mieltä kepun tulevaisuudesta mahdetaan olla täällä?

17

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Taas kopiointia kopiointia ja linkitystä. No, onhan tuo nähty, ettet osaa itse kirjoittaa kuin kankeita sepustuksiasi huonolla kieliasulla, joten jopa parempi nuo kopioinnit.

      Huono on ilmeisesti lukutaitosi, sillä kyllä siinä artikkelissa Keskustakin mainitaan. Tosin niin, että sen kannatus on nuorten keskuudessa tippunut alle 10%:iin. SDP:tä ei mainita koko jutussa.

      Keskustan tulevaisuus on kehno, paikka tässä nykysisessä, Suomen tulevaisuuden romuttavassa, hallituksessa romuttaa myös Kepun. Olkoonkin, että Kepu sai paljon, käytännössä kaikki, tavoitteensa läpi hallitusohjelmaan. Vaan kun niitä tavoitteita ei saada toteutettua, eikä ainakaan kannatuksen nosteeksi käännettyä. Demarit tyrii hallituksessa kaiken. Toki Kepulla on kova koneisto huolehtimassa maakuntien äänien haravoinnista, mutta ei sekään kone tyhjästä paljoa nyhdä.

      Kepuakin kehnommin käy demareille, joiden löperöjen lupausten kohtalo on jo nyt ollut vesittymminen. Rinne jää historian viimeiseksi SDP:n pääministeriksi, puolue tippuu jopa Vasemmistoliiton alle kanatuksessaan tällä vaalikaudella, ja se on puolueen loppu, yhtyminen Vasemistoliittoon on edessä. Kansaa ei yksinkertasesti petetä noin raskaasti mitä Rinne tekee, ja toisaalta, ne vanhukset jotka vielä demareita äänestää, he päätyvät Tuonelan vaalipiiriin. Uusia ei tilalle tule.

      Vihreillä on nostetta, mutta myös vastustusta. He tukehtuvat ilmastoahdistukseensa, kasvissyöntiinsä ja taloudelliseen osaamattomuuteensa. Haavisto toki pääsee omalla karismaallaan presidentiksi, mutta sekään ei puoluetta auta. Pragmaattisuutta tarvitaan huuhaan tilkkeeksi.

      Kokoomus ja Perussuomalaiset ovat vahvoilla, tulevaisuuden kaksi suurta. Lisäksi syntyy erilaisia nykyisen puoluekentän ulkopuolisia liberaaleja liikkeitä, joista Liike-Nyt on esimakua. Ranskassa nähtiin Macronin tukena olleen liikkeen nousu, ja kun meillä löytyy riittävän karismaattinen vetäjä tuon kaltaiselle liikkeelle, ilmiö on valmis. Harkimo ei vielä saa kansaa hurmokseen, mutta sellainenkin vielä löytyy.

      • Enhän minä kehdannut esittää omia näkemyksiäni kepun tulevaisuudesta, vaan halusin tuoda tänne näkemyksen ehkä asiantuntevammalta taholta. Kiinnosti kuitenkin kuulla, millaisia näkemyksiä täällä muilla olisi, ja siksi kysyin: "Mitähän mieltä kepun tulevaisuudesta mahdetaan olla täällä?"

        No, sinulta heti sain kuulla näkemyksestäsi. Siitä kiitos! Eipä sinunkaan näkemyksesi kepun tulevaisuudesta ole kovin valoisa.


      • Toistaiseksi meiltä on puuttunut oikea arvo- ja markkinaliberaali puolue.


    • Olet lainannut tekstisi "Kokoomusta lähellä olevasta" Uudesta Suomesta, etkä näemmä vaivautunut lainkaan katsomaan, mitä Juho Rahkonen kirjoittaa alkuperäislähteessä eli "Keskustaa lähellä olevassa" Maaseudun Tulevaisuudessa.

      Siltä varalta, että et vain osannut käyttää Uuden Suomen linkkiä alkuperäislähteeseen, laitan linkin siihen tähän. Katso siitä, mitä Rahkonen kirjoittaa Keskustasta.

      https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/mielipiteet/artikkeli-1.462081

      • Tuon linkkisi takana olevassa on ihan samaa kuin tuossa Uuden Suomen jutussa, ei mitään siitä olennaisesti poikkeavaa. Ei ainakaan parempaa ennakoida kepulle, jonka kannatuksen kerrotaan olevan nuorten keskuudessa vain 9,4 %.


    • Aika rohkea Juho Rahkonen ennustuksessaan on ottaen huomioon, ettei hänen arvionsa vihreiden noususta koske vielä seuraavia eduskuntavaaleja, vaan vasta vuoden 2027 vaaleja. Ennen niitä ehtii tapahtua vaikka mitä.

      Vihreät voivat tuona aikana jopa hajota kahdeksi eri puolueeksi, ehdottomaan ja yhteistyökykyiseen linjaan. Mahtavatko vihreät esimerkiksi pysyä asenteeltaan yksimielisen kielteisinä ydinvoimaan, kun jo nyt heissä tuntuu olevan runsaasti heitä, jotka ihailevat sähköautoja? Itse uskon, että puolue jakaantuu ainakin tuossa asiassa kahtia ja monessa muussakin.

      Vielä vaikeampi on uskoa, että perussuomalaiset pysyisivät yhtenäisinä.

      Muut puolueet ovat jo nyt saaneet vaikutteita vihreiltä ja ottanevat niitä jatkossakin. Näin vihreät menettävät omaleimaisuuttaan ja samalla elintilaansa. Näin käy perussuomalaisillekin, jos Euroopan unionin maat ryhtyvät yhdessä torjumaan maahanmuuttoa. Ja voihan Suomi tehdä niin itsekin Tanskan tavoin.

      Vanhastaan tiedetään, ettei nuorten arvomaailma pysy muuttumattomana etenkään puoluekannatuksen osalta ja toisaalta ja että nuoret vievät omaa arvomaailmaansa vanhoihin puolueisiin. Tuossa Rahkosen ennustuksessa on ikään kuin lähdetty siitä, että puolueet eivät muuta asenteitaan, mutta ovathan ne kaikki aika lailla erilaisia kuin esimerkiksi vielä 1970-luvulla.

      • Postmodernissa maailmassa pysyvyys ja yhdenmukaisuus ovat korvautuneet jatkuvalla muutoksella ja ambivalenssilla.
        Nykypäivän äänestäjä ottaa poliittiseen identiteettiinsä palan sieltä toisen täältä.


      • Anonyymi

        Pysty kirjoittaa: "Tuossa Rahkosen ennustuksessa on ikään kuin lähdetty siitä, että puolueet eivät muuta asenteitaan, mutta ovathan ne kaikki aika lailla erilaisia kuin esimerkiksi vielä 1970-luvulla. "

        Poikkeuksena sääntöön SDP, joka syväsuomettuminen poislukien ei ole muuttanut piiruakaan politiikkaansa, elää edelleen 70 lukua Korpilampineen ja komiteatyöskentelyineen, korparatismia kunnioittaen.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Pysty kirjoittaa: "Tuossa Rahkosen ennustuksessa on ikään kuin lähdetty siitä, että puolueet eivät muuta asenteitaan, mutta ovathan ne kaikki aika lailla erilaisia kuin esimerkiksi vielä 1970-luvulla. "

        Poikkeuksena sääntöön SDP, joka syväsuomettuminen poislukien ei ole muuttanut piiruakaan politiikkaansa, elää edelleen 70 lukua Korpilampineen ja komiteatyöskentelyineen, korparatismia kunnioittaen.

        Mutta 1970-luvulla SDP ajoi pankkien, vakuutuslaitosten ja apteekkien sosialisointia ja vielä 1990-luvulla vastusti valtion liikelaitosten myymistä, jota ryhtyi myöhemmin itse hallituksessa ollessaan harrastamaan. Äänestäjät perustavat kannatuksensa aika lailla tuollaisiin konreettisiin toimiin.


      • Anonyymi

        Poliittiselle kentälle on kautta aikain tullut uusia pelureita.

        Meilläkin on ollut Liberaalinen Kansanpuolue, on ollut Nuorsuomalainen puolue, SMP, TPSL jne . Joitakin jotka eivät ole päässeet koskaan eduskuntaan. Jotkut näistä puoluehajaannuksen seurauksena syntyneitä, jotkut kokeilleet onneaan muuten vaan.

        Vihreätkään ei ole vielä vanha liike, ainakaan muutamaan viime vuosisadan alkupuolella syntyneeseen ikivanhaan puolueeseen verrattuna. Ja vaikka Perussuomalaiset jollain tapaa pohjaa SMP:hen, on se kuitenkin erkaantunut niistä juuristaan ja omanlaisensa puolue tänään.

        Euroopassa on paljon esimerkkejä uusien liikkeiden synnystä, ja joskus meillekin vielä rantautuu joku uusi liike joka saa kannatusta yli äänikynnyksen.

        Vihreillä on liikaa uskonnollisen hurmosliikkeen ominaisuuksia kyetäkseen kasvamaan kovin suureksi kaikkialla.

        Helsingissä vihreöt pärjää, koska äänestäjäkuntansa siellä on totaalisesti luonnosta vieraantuneita, jolloin heille voi syöttää vihreää uskonsanomaa ympäristöasioissa. Kun ei tiedä totuutta, voi uskoa mitä vaan Heille absurditkin epäloogisuudet, epä-älylliset argumentit ja pahimmat aivopierut uppoavat aivan samoin kuin uppoaa saarnamiehen sanoma yleisöön lestadiolaisten Suviseuroilla. Hurmoskin lähes yhtäläinen.

        Keskusta ja SDP ovat tuhon tiellä molemmat, jos jatkavat nykymenoa, se on selvä se, mutta pysyykö Persut silloin suurena.

        Euroopassa näyttää lehti kääntyneen, siellä demarit ovat ottaneet maahanmuuttokriittisen asenteen, ja korjanneet potin kansallismielisiltä puolueilta. Suomessa demarit pyllistää kansan enemmistön mieliiteille kumartaessaan vihervasemmistolaisen suvaitsemattomuuden suuntaan. Aivan oikein, suvaitsemattomin osa kansaa on se, joka itseään kutsuu suvaitsevaistoksi. Siinä taas yksi vihreä epäloogisuus. Mikäli meidän demarit seuraa tanskalaisia ja muita europpalaisia toveripuolueitaan, Persut saattavat menettää asemansa ja demarit korjaa omaansa. Mutta kuten todettua, nykymenolla se ei toteudu.


      • Anonyymi
        Pystyyn_kuollut kirjoitti:

        Mutta 1970-luvulla SDP ajoi pankkien, vakuutuslaitosten ja apteekkien sosialisointia ja vielä 1990-luvulla vastusti valtion liikelaitosten myymistä, jota ryhtyi myöhemmin itse hallituksessa ollessaan harrastamaan. Äänestäjät perustavat kannatuksensa aika lailla tuollaisiin konreettisiin toimiin.

        SDP:llä sosialisointi ja sosialistinen valtiojohtoinen holhous on edelleen ohjelmassa. Nyt sosilisointi on vaan kääritty verotuksen kaapuun ja valtiojohtoista holhousyhteiskuntaa kutsutaan valheellisesti hyvinvointiyhteiskunnaksi.


    • Avaukseni on nopeasti tuottanut ihan asiallistakin keskustelua. Hyvä niin, mutta itselläni ei ole nyt tarvetta siihen osallistua. Avaukseni otsikon ”Mutta missä on Keskusta” mukaisesti vielä kuitenkin vähän uudesta näkökulmasta:

      Meillä on siis puolue nimeltä Suomen Keskusta. Miksi ihmeessä sen pääkonttori eli puoluetoimisto sijaitsee Helsingissä. Sen pitäisi sijaita siellä, missä on Suomen maantieteellinen keskusta:

      >>Niin nyt kuin 45 vuotta sitten Suomen keskipiste sijoittui Piippolan ja Kestilän väliselle asumattomalle suoalueelle noin kymmenen kilometriä Piippolan kirkonkylästä koilliseen<<

      https://www.kaleva.fi/uutiset/pohjois-suomi/suomen-keskipiste-on-yha-piippolassa/510434/

      Tuo keskipiste on tosin manner-Suomen keskipiste, jossa ei oteta huomioon Ahvenanmaata. Mutta on kai melko lähellä kepun äänestäjäkunnankin keskipistettä, sillä Ahvenanmaalla ei kepun äänestäjiä juuri ole.

      Suomen väestöllinen keskipiste ei voisi olla kepun pääpaikan sijoituspaikka, kun se piste siirtyy koko ajan.

      >>Neljäkymmentä vuotta sitten Weberin piste oli Luopioisten Rautajärven kylässä, jonne kyläläiset pystyttivät muistomerkin maan väestöllisen keskipisteen kunniaksi. Weberin piste ei kunnioittanut muistomerkkiä, vaan siirtyi kohti etelää entiseen Hauhon kuntaan. Hauholaiset pystyttivät Sappeen kylään oman muistomerkkinsä Weberin pisteelle.

      Tämäkään muistomerkki ei Weberin pisteen liikettä jarruttanut. Nyt se on Tilastokeskuksen mukaan lähes parikymmentä kilometriä etelämpänä Mäyränkorventien läheisyydessä. Toki piste on edelleen Hämeenlinnan Hauhon pitäjässä<<

      https://yle.fi/uutiset/3-10769043

      Joten jospa Suomen Keskusta siirtäisi pääpaikkansa sinne, missä sijaitsee Suomen maantieteellinen keskusta, joka samalla lienee myös melko lähellä puolueen äänestäjäkunnan keskustaa;))

      • Anonyymi

        Suomen väestöllinen keskipiste on nyt vähän yli 100 km Helsingin keskustasta pohjoiseen. Kun piste siirtyy etelään kilometrin vuodessa sadan vuoden kuluttua se on siellä Paloheinässä. Sinä et kai ole enää silloin siellä.


      • Anonyymi

        Kapi, kirjoitat : " ... tuottanut ihan asiallistakin keskustelua. Hyvä niin, mutta itselläni ei ole nyt tarvetta siihen osallistua."

        Hyvin tuossa kiteytit koko palstahistoriasi.

        Kun jossain syntyy asiallista keskustelua, sinä et siihen osallistu. Ei ole tarvetta. Ei ole, kun et siihen kykene. Siispä siirryt asiattomiin keskusteluihin, joissa oletkin kunnostautunut koko palstahistoriasi.

        Hyvä tuokin totuus oli kuulla itseltäsi.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kapi, kirjoitat : " ... tuottanut ihan asiallistakin keskustelua. Hyvä niin, mutta itselläni ei ole nyt tarvetta siihen osallistua."

        Hyvin tuossa kiteytit koko palstahistoriasi.

        Kun jossain syntyy asiallista keskustelua, sinä et siihen osallistu. Ei ole tarvetta. Ei ole, kun et siihen kykene. Siispä siirryt asiattomiin keskusteluihin, joissa oletkin kunnostautunut koko palstahistoriasi.

        Hyvä tuokin totuus oli kuulla itseltäsi.

        En ollut kovin vakavissani tässä avauksessani ja hieman yllätyin, kun jotkut olivat ottaneet sen kovinkin vakavasti. Siksipä koin aiheelliseksi kiitellä heitä, joskaan en nähnyt tarpeelliseksi alkaa asiasta vakavammin keskustelemaan. Tuo viestini johon vastasit oli enemmänkin vain velmuilua minulta, mutta sinä näyt ottaneen sen kovinkin vakavasti. Kiitos siis vastauksestasi, joka on yhtä asiallinen kuten aina sinulta;))

        No, jos haluat asiakeskustelua, ehkä voit mennä taitoasi näyttämään tälle edelliselleavaukselleni:

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/15724570/katristako-keskustan-puheenjohtaja

        Minä en tänään osallistu keskusteluun sielläkään, kun television urheiluanti - nyt meneillään oleva yleisurheilun GP-kisa Tampereen Ratinalla ja loppuillasta tuleva ”mimmifutiksen” välierämatsi Ruotsi-Alankomaat - mielenkiintoisuudessaan voittaa tämän areenan tarjoaman.


    • "Vihreiden tärkeimmäksi haastajaksi nousee Rahkosen mukaan perussuomalaiset."

      Eli Suomi tulee polarisoitumaan. Valitettava kehityssuunta. Tulee mieleen 30-luku.

      • Anonyymi

        Ennuste kumminkin pohjaa paljon tähän lähtöhetkeen, joten Rahkosen uskalias lupaus ei silloin kestä, jos muuttuvia tekijöitä alkaa ilmaantumaan. Kun tässä on puhuttu puolueiden tulevaisuuksista ja varsinkin mahdollisista jakautumisista, niin potentiaalisin uhkakuva leijuu nimenoman perussuomalaisten päällä.

        Kritiikkipuolue ei kykene säilyttämään sisäistä yhtenäisyyttään, mikäli kannatusjoukkojen näkemyserot alkavat elämään hyvinkin leveällä sektorilla. Ja mitä leveämmällä, sitä hajanaisempi kenttä. Kuinka esim. äärisiipi voi hyväksyä näkemyserot maltillisempien kanssa? Sisäisten jännitteiden todennäköisyys kasvaa ja täten myös valtakamppailu.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1906
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1898
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1848
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe