Autolautta liikenteeseen Pielisellä ensi tiistaina

Anonyymi

Autolautta MF Pielinen lähtee liikenteeseen tiistaina 16. heinäkuuta, jolloin ajetaan yksi vuoro kello 12 Kolilta Lieksaan kirjoittaa sanomalehti Karjalainen.

Keskiviikosta alkaen ajetaan tutun aikataulun mukaan: lähdöt Lieksasta kello 10 ja 15, Kolilta kello 12 ja 17, Kolin Matkailun tiedotteessa kerrotaan.

36

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ihan hyvin ehtii lautta vielä seilaamaan monta kertaa edestakaisin Pielisen pintoo tänä kesänä. Eihän kunnon kesä ole vielä alkanutkaan.

    • Anonyymi

      Eikö kukaan meinaa valittaa minnekkään että saisi estettyä liikennöinin? Eikö kaarisillan vastustajia haittaa liikennöinti ja eikö voi valittaa minnekkään? Ihan hullulta kuullostaa jos voi nonvain aloittaa liikennöinnin, koska Lieksassa on yleensä tapana laittaa kapuloita rattaisiin!

    • Anonyymi

      Valituksista puheenollen taisihan se joku valittaa ja estää sen autolautan hiekkapuhalluksen ja uudelleen maalauksenkin!
      Tyypillista Lieksalaista jarrutusta jos pitää paikkansa!

    • Mistä tulee lyhenne MF?

      • Anonyymi

        MF = Motor Ferry (moottori lautta)


    • Anonyymi

      Autolautta. Eikö asiantuntija tiennyt sitä? Alkaako ote lipsua

    • Anonyymi

      Entäs bensadiesel mitä junissa käytetään?

      • Anonyymi

        Koska sana diesel ei ole sallittujen sanojen listalla, myös yhdyssana bensadiesel ei ole sallittu tällä palstalla. Mutta kaikkein pahin sana on ferry. Että osaa ollakin paha! Ihan vieläkin puistattaa! Onneksi sellaisen sanan sisältämä viesti poistettiin eilen sääntöjen vastaisena.


      • Anonyymi

        Jos on uskomista yhteen asiantuntijaa varmaankin käy. Kuitenkin jäämme odottamaan lopullista hänen lausuntoaan.


    • Anonyymi

      Kiusallanikin kerjoitan tähän kiellety sanan FERRY. Ferry, ferry, ferry! Voihan ferry! Haista ferry!

    • Anonyymi

      MF no sehän tarkoittaa Massey Ferguson, lautta puskee yhtä varmasti aalloilla, kuin massikka pellolla.

      • Anonyymi

        Massey Ferguson sanoja on sallittu käyttää palstalla, mutta auta armias sanaa ferry. Sitä ei saa käyttää koskaan. Ei koskaan!

        Kyllä mansikka puskee yhtä hyvin pellolla kuin Ferry Pielisellä!


    • Anonyymi

      Likaisen tytön seksinmyynti-ilmoitukset sivulla sallitaan, mutta asiallisia aloituksia ei.

      Autolauttakeskustelusta on poistettu eilinen viesti, jossa mainittiin sana ferry, kun yritettiin selvittää mitä tarkoittaa lyhenne F autolautan nimessä. Mikähän poistovimma on meneillään?

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Autolautasta ainoastaan kyse, ja on jo kymmenen poistoa?? Minunkin yksi täsmentävä korjaus linkkiin johon mainitsin vain ä:n lisättävän, on näköjään poistettu. Samoin se jossa joku puhui, että aika paljon on noita lyhenteitä. Ferryä ei kaikki välttämättä tiedä. Hyvä kun motorshipin. M/S.

    • Anonyymi

      Ä kirjain on vaarallisinta suoli 24 palstalla ja se on poistettava välittömästi! Pankon natsifobia kirjoitukset ovat sentään hyvin säilyneet!

      • Anonyymi

        Pannkohan saa haukkua ja vääristellä mielensä mukaan. Vaikka kuinka paljon. Saa halveereta esim perus suomalaisia, toisinajattelijoita, jne. Jos huomautetaan valheesta ei myönnän sitä.


    • Anonyymi

      Monia lieksalaisia kiinnostaisi varmaan autolautan historia aina valmistusvaiheista vuonna 58 tähän päivään asti? Sellainen sivusto löytyi, jossa tämän laivan historia kerrottiin kuvineen ja vuosineen ja eri vaiheineen. Laitoin linkin saatetekstillä tähän viestiketjuun, niin viesti on poistettu sääntöjen vastaisena.
      Vaikuttaa melkoiselta diktatuurilta ja mielivallalta tämä ylläpidon toiminta toisinaan näissä viestien poistamisissa asioissa. Ei voi muuta kuin ihmetellä.

    • Anonyymi

      Asiapitoiset kirjoitukset poistetaan välittömästi. Samoin sellaiset viestit, joissa arvostellaan poistoja. Asiattomat maahanmuuttajaviestit ovat etusijalla säilytettävien joukossa.

      Viime viikkoina tilanne on kärjistynyt hyvin epäoikeudenmukaiseksi asiaviestien suhteen. Toivottavasti tilanne muuttuu oikeudenmukaiseen suuntaan, jotta asiakirjoittajatkin voivat tulla mukaan keskusteluihin. Heitä ei ole näkynyt kotvaan.

    • Anonyymi

      Mutta mitä se tarkoittaa tämä MF Pielinen, en tunne ko. lyhennettä, ovatko sisävesillä jotkut ihan omat lyhenteensä vene/laivaliikenteessä?

      • Itse samaa jo aiemmin kyselin. Lyhenne tarkoittaa Motor Ferry, eli moottorilautta.


    • Lieksan lehdessä luki, että lautta on "merikelpoinen". Tarkoittaako tämä käytännössä sitä, että sillä voisi periaatteessa lähteä vaikka ylittämään Atlanttia?

      • Anonyymi

        Merikelpoisuus taitaa olla sellainen määritelmä mikä on vähän merta, alusta ja miestä myöten. Pielisellä ei ole ihan niin suurta aallokkoa kuin valtamerillä. Merikelpoisuutta arvioitaessa lienee myös lammen, järven ja meren suuruus huomioitava. Myös aluksen käyttötarkoitus on syytä huomioida ja arvioida. Eräässä veneilyketjussa oli tällainen määritelmä.
        "Jos vettä tulee veneen päälle, se ei pääse sisälle asuintiloihin. Veneen istuinlaatikko yms. laatikkomaiset tilat tyhjentyvät itsestään tyhjennysputkista. Vene kestää ison aallokon. Akut yms. on kiinnitetty niin, että ne eivät irtoile kovassakaan kelissä. Vene ei kaadu tai uppoa kovassakaan aallokossa. CE-kilpi kertoo suuntaa antavasti mihin käyttöön vene on suunniteltu."


    • Anonyymi

      Kokonsa ja alkuperäisen käyttötarkoituksensa puolesta tuo on Pieliselle aivan varmasti ”merikelpoinen”. Ainut mikä minua huolestuttaa turvallisuuden kannalta on lautan ikä ja mahdollinen piilokorroosio jossakin strategisessa saumassa vesirahan alapuolella. Se voi jonkinasteisessa myrskyssä ratketa ja aiheuttaa pahankin vuodon. Mutta, eipä maalata uhkakuvia, on tuolla laivurilla varmasti muutenkin kannattavuusongelmia, jos lie kantokyky Ferryllä kohdillaan. Minä kyllä arvelin kerran käydä Kolilla edestakaisin tuolla lautalla vielä tänä kesänä, ei se niin huonossa kunnossa varmaan ole. Itänaapurissa on paljon hurjempaa ja jännittävämpää.

    • Mjoo

      Mä kävin pällistelemässä tätä boottia, ja se oli ihan vinossa. Lisäksi aluksen kyljestä hahmottui nimi Tromsø, joka viittaa vuonoille.

      Satama itse on äärimmäisen kaunis ja puistomainen, suoraan sanoen seesteinen. Lyyrinen.

      (Naurua)

      • Anonyymi

        Lukutaitoiselle hahmottuu nimi Trondheim. Entinen norjalainen vuonolauttahan se onkin.


    • Anonyymi

      Lieksa ja Koli sai tauon jälkeen liikenteeseen tarpeellisen matkailuvaltin, eli sisävesien suurimman autolautan. Onnea vain uudelle yrittäjälle, vaikka alueradion haastattelussa omistajalla ei suuria odotuksia tämän kesän lyhyeltä ajokaudelta olekaan.

    • Anonyymi

      Käyttääköhän se Suviexpress kantosiipialus bensadieseliä kun se savuttaa aika paljon?

      • Anonyymi

        Koska kyseessä on Neuvostoliitossa valmistettu moottorialus, siihen soveltuvat kaikki mahdolliset öljypitoiset polttoaineet. Bensadieselillä se kulkee kaikkein kovinta vauhtia. Pielisellä seilaava kantosiipialus on jo viime vuosituhannella Laatokalla parhaat päivänsä nähnyt. Neuvostoliittolaisten polttomoottorien ominaisuus on runsas savuttaminen.


    • Anonyymi

      Nyt ainakin kelit ja sää suosivat molempia yrittäjiä. Onnea heille. Ei voi ainakaan säätä syyttää, jos joku menee pieleen. Korroosio, hapuilu ja vatvominen voi harmia aiheuttaa. Vanha sääntö. Jos jotain teet, tee se kunnolla!

      • Anonyymi

        Hienoa. Vaskiviikon turistiryntäys. Savun hälvettyä voi sitten tarkistaa alusten pieliskelpoisuuden.


    • Anonyymi

      Vaskiviikko vetelee viimeisiä henkosiaan. Viikkoa on hieman mainostettu vain Lieksassa. Ei pääkaupunkiseudulla, ei televisiossa ei missään. Harva turisti sattuu vaskiviikon vahingossa löytämään Lieksasta.

      Kuhmon kamarimusiikkia mainostettiin runsaasti televisiossakin ja kamarimusiikkia käy Kuhmossa kuuntelemassa noin 30 000 ihmistä. Vaskiviikon yleisömäärä on vain muutamia tuhansia ja siinä ovat jo ilmaiskonsertitkin mukana. Torvisoitolla ei ole suurten katsojamäärien imua.

      • Anonyymi

        Tuo on muuten aivan totta. Lieksan panostaminen matkailuun ja markkinointiin on aivan lasten kengissä!!
        Kävin Kuhmossa perjantaina, ja siellä oli melkein joka toisella stradivariuskotelo reppuna selässä. Tosi kansainvälinen meininki ainakin siinä Tokmannin ja S-marketin välissä. Sorry että ajoin tällä kertaa Lieksan ohi Juuan kautta mennen tullen Joensuusta Joensuuhun.
        Osaan kyllä tulla konkarina Lieksan vaskiviikoillekin viikon päästä, mutta montako muuta pikkuvirtaa menetetään heikon markkinoinnin takia?


    • Anonyymi

      Miksi kommenttini kantosiipialuksen polttoaineesta on poistettu?
      Kantosiipialus käyttää bensadieseliä ja siksi savuttaa!

    Ketjusta on poistettu 22 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      154
      2696
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2001
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1996
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1796
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1540
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1201
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe