Mitä olivatkaan 1971 Sydänmaan nuorisoseuran muut johtomiehet ja naiset?

Anonyymi

Sydänmaan nuorisoseura esiintyy tässä yhdessä 1971 keississä koko ajan. Enoni oli silloin seuran johtokunnassa. Kävin nyt kylässä ja juttelin 76 vanhan enoni kanssa asiasta. Hän sanoin hämmästyksekseni näin:
"Kaikki on valetta, mitä kirjoitetaan! Paavo oli hyvä jäsen ja syytön asiaan, eikä nuorisoseuralla ole murhan kanssa mitään tekemistä!"
Myöhemmin hän kuitenkin, kuin huomaamatta sanoi lisää:
"Ei meistä kukaan halunnut Hilkan murhaajaa nuorisoseuraan! Sitä, kun joku aavisti, tiivistimme rivimme. Etsimme sopivaa jotakin toista syylliseksi! Poliisi (Kleemola ja Ikola) oli tarjonnut julkisesti Kyntäjän pihassa sitä Helsinkiin lähtenyttä syylliseksi. Halusivat sitä mahdollisimman paljon huonoa tietoa."
Tämä oli tapahtunut heti keskiviikkona 9.6.!!!! Kysyin, eikö teistä ketään yhtään arveluttanut se toiminta?
"Ei yhtään. Paavoa ei vielä kukaan epäillyt, mutta ei se kukaan muu voinut ollakaan!"
Lähdin kyläpaikastani, lähisukulaisen luota ajatuksella, että siinä on hyvin vaarallinen ja ikävä ihminen. Mitä olivatkaan 1971 Sydänmaan nuorisoseuran muut johtomiehet ja naiset?

33

<50

Vastaukset

 • Vaikea sanoa millaisia ihmisiä olivat, kun ei tiedä ketä siihen silloin kuului. Nämä tiedot taitavat olla vaikeita selvittää ylipäätään. Olikos muuten tämä Ikola-poliisi myös kyläläisiä?

 • Olisipa tämä Hilkka- kirja kirjoitettu 1990 -luvulla, niin elossa olisi ollut koko kaarti päätutkija Arosesta Maijalan Paavoon ja kolmeen muuhunkin tärkeään mieheen. Silloin olisi saatu kysyä suoraan päätutkijalta, uhrin isältä ja tuomitulta muutama asia. Nyt se ei kannata enää.
  Nyt voisi ne yli 70 vanhat nuorisoseuralaiset, syyttömän syyllistäjät ja se ammattikoulupuseron näkijä julkisesti pyytää anteeksi ja hävetä. Maksaisivat vaikka teostaan!

  • Olet oikeassa! Silloin TV-dokumentin tekoaikaan Suomenselän Sanomien miestoimittaja oli kiinnostunut aiheesta. Kertoi tuntevansa filatelian keräilypiireissä Auliksen. Sain käsityksen, että hän kirjoittaa Hilkka-tarinaa.


  • Se on merkillepantavaa että näistä kolmesta tyypistä tuli tapahtuman jälkeen täysiä ammattijuoppoja.


  • Siis kenestä kolmesta? Putosin kärryiltä.


 • Aloittajalle tiedoksi, että 1960-luvun Aulava ja Sydänmaan nuorisoseuran ihmiset olivat ristiin hallituksissa. Heillä meni päät pissiin kuvitellussa vallassaan, kun Aulava tuotti enemmän, kuin ehdittiin minnekään tuhlata. Sellaisessa huumassa maajussin poika mitättömällä maailmankokemuksellaan tulee ylimielisen narsistiseksi, herää kuvitelma kaiken osaavasta ja poissa normaalista laillisuudesta. Siksi Sydänmaan nuorisoseuran johto ja Aulavan sydänmaalinen järjestysmiesjohto menivät yhdessä illassa Hilkasta sekaisin.

 • Ennen oltiin sekaisin Hilkasta.nykyisn ollaan sekaisin Marista.Vielä 80 luvun alkuvuosinakin kannettiin muovipussilla rahaa huoltorakennukseen.Porukkaa oli juhannuksena sekä eloriehassa ja aulavarokissa vielä 3000-5000 tuhanteen joten rahaa tuli.Oli siellä rehellisiäkin kepuja töissä.ei kaikki ollu läpimätiä.

 • Hauska juttu, tiedot paranee, kun löperöt luulottelijat on jo uupuneet. On pakko kysyä yksi jo ennekin esillä olleet asiat.

  1. Aulanvan rahoistako P. M. maksettiinkin tunnustamaan julkisesti itsensä vankilaan?

  2. Minne menivät ne valtavat metsän myyntirahat Maijalan metsistä 1972 ja 1973? Puupinoja ajettiin keskikesälle ja aloitettiin jo talvella Rissan- ja Myllymäentien kautta, tiet pilalle polkien.

  3. Ketä lopuksi alussa suojeltiin tämän Auliksen kustannuksella poliisin toimesta koko kesä? Kuinka siihen nuorisoseura kykeni niin vaikuttamaan helsinkiläisiinkin tutkijoihin?

  • Jatkan vielä tähän sen tiedon, että Paavo laitettiin tammikuun 1973 Hymyyn leveilemään otsikossa olevansa tappaja ja kova mies. Hymy tiesi silloin tarkkaan, että poliisi ei omilla tutkimuksillaan Paavoa puhumaan saanut. Muut henkilöt sen asian toi valmiiksi ministerin kautta.
   Hymy ei maksanut palkkioita. Hymy pyrki Paavosta tekemään vielä sankaria. Hymy oli Sääskineimellä haastatelut juolukuussa kolmea ihmistä murhasta. Heitä ei sitten lehteen laitettukaan puhuman totuutta! Arvaatte varmaan syynkin?


  • Kysymys 3.
   ja vastaus kuuluu tekijää ja tekijän sukua.
   Lisäksi Ahti Aronen tapauksen päätutkijana oli päällikkö jokaiselle muulle. Sen ajan hierarkia oli kova ja siitä ei reunoille lähdetty kiertämään. Arosen äärinuorisoseuralainen suhde toimi tässä liimana, sekä käyttövoimana.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Jatkan vielä tähän sen tiedon, että Paavo laitettiin tammikuun 1973 Hymyyn leveilemään otsikossa olevansa tappaja ja kova mies. Hymy tiesi silloin tarkkaan, että poliisi ei omilla tutkimuksillaan Paavoa puhumaan saanut. Muut henkilöt sen asian toi valmiiksi ministerin kautta.
   Hymy ei maksanut palkkioita. Hymy pyrki Paavosta tekemään vielä sankaria. Hymy oli Sääskineimellä haastatelut juolukuussa kolmea ihmistä murhasta. Heitä ei sitten lehteen laitettukaan puhuman totuutta! Arvaatte varmaan syynkin?

   Kolme haastateltua Hymyyn olivat varmaan kyläpoliisi, näytelmäpiirin ohjaaja sekä uhrin isä. Kaikilla oli niin velttoa juttua, ettei sopinut enää lehden linjaan.


  • Kysymys 2. Pääasiassa Matti Maijalan käyttöön. Ei päivääkään töissä Hilkan tapon jälkeen. Eleli mettärahoilla, ei toki leveästi. Mökissään asusteli, joskus ilman sähköäkin. Ei muistanut maksaa. Toki kylän taksilla kirkolle asioille mentiin ja viinakaupan kautta. Myi kymmeniä hehtaareja metsää vähän ennen kuolemaansa ja taisi olla rantatonttikin siinä kaupassa. Yli 40vuotta mettärahat riitti ja tämä on tosi.


 • Eipä enää tarvi ihmetellä miksi Lindmannin ja Dumellin ohjelmaakaan ei saanut teeveessä näyttää.

  • Ohjelmassa oli varmaan aiheena veriset vaatteet joita ei ollutkaan. Paavon oleminen 3ssa paikassa yhtaikaa. Traktorin siirtely, peseminen ja pyörän löytyminen. Järjestysmiehet ja Matti Maijala. Ei mikään ihme ettei ohjelmaa esitetty, tutkinta olisi pitänyt aloittaa uudelleen ja virkavirhe tutkijoille.


 • Miten näitä uusia tietoja, sekä tapahtaumia voi putkahdella 48 vuoden jälkeen jatkuvasti uusia esille?
  Minulle alavutelaisena on uutta nämä Hymyt ja suuret rahat, Aulava tai muu. Eikä koskaan puhuttu, että Maijala oli niin rikas, kun nyt kerrotaan. Suuri se tila on, mutta ei miljoonaluokkaa.
  Ketä olisi pitänyt suojella heti murhan jälkeen?

 • Minä olen 71 vuotta vanha. Mieheni on 76 ja me emme usko yhtään näitä juttuja!
  Tunsimme Myllymäet ja Maijalat ja olimme nuorisoseurassa mukana 1950- luvulta lähtien! Sitä Auliksen sukua emme tunne, eikä ole väliksikään, jos nuorisoseura ei sitä kiinnostanut!
  Minä tiedän, että kaikki on valhetta täällä, jos sukulaislikka on tuon alun kirjoittanut, niin ei ole asiaa meille enää!

  • Älä ny oo noin karhea! Nuorisoseurahan on lahtarien Sippola - Alkio ja Frummin Kustaan keksintö tappaa työväentalon väkeä.


 • Kyllähän Sydänmaalaaset ja Sääskiniemelääset Saarijärven porukat.siis kaikki Saarijärven porukat tuntee.Missä pellossa ootte eläneet.Terveiset Västinmäeltä.

 • Vaasan hovi hyväksyi kolme erilaista olemisalibia Paavolle lauantain illan myöhäishetkien liikkumisista, keskiyöhön ja kotiväen olemattomiin alibeihin. Onko se ollut oikeudenkäyntiä sivistysvaltiossa?
  Sama hovi ei kyseenalaistanut ainuttakaan päätutkija Arosen tai Alavuden poliisin virkavirhettä tutkinnan aikana! Onko se jotakin "kuulumme länteen" juttua?

  Nämä haivainot minun papereista lukemana 2019.

  • Aronen ja Kleemola jakoi vielä Vaasa-lehdelle lausuntoa oikeudenkäynnin aattona, ettei kaikki ole aivan oikein tässä Paavo-jutussa? Mitä lie tarkoittivat? Sitäkö, että niin paljon oli muuta Sääskiniemen rikollisuutta tullut esille, eikä mihinkään puututtu?

   Kyllä minä uskon Paavon tappaneen, mutta kaikkea muuta siihen liitettyä moskaa ihmettelen, etenkin sen pojan kohtaloa Helsingissä. Toiseksi ihmettelen sääskiniemeläisten mieletöntä halua saada Aulis syylliseksi. Siinä mukana opettajista kansalaiskoulun rehtori ja Seinäjoen ammattikoukun johtaja. Sairasmielinen hysteria oli kymmenissä ihmisissä silloin.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Aronen ja Kleemola jakoi vielä Vaasa-lehdelle lausuntoa oikeudenkäynnin aattona, ettei kaikki ole aivan oikein tässä Paavo-jutussa? Mitä lie tarkoittivat? Sitäkö, että niin paljon oli muuta Sääskiniemen rikollisuutta tullut esille, eikä mihinkään puututtu?

   Kyllä minä uskon Paavon tappaneen, mutta kaikkea muuta siihen liitettyä moskaa ihmettelen, etenkin sen pojan kohtaloa Helsingissä. Toiseksi ihmettelen sääskiniemeläisten mieletöntä halua saada Aulis syylliseksi. Siinä mukana opettajista kansalaiskoulun rehtori ja Seinäjoen ammattikoukun johtaja. Sairasmielinen hysteria oli kymmenissä ihmisissä silloin.

   mutta ku vieläki on sääskiniemess ihmisiä, jotka halaa asian olevan nii. eivät halua uskoa muuta!


 • Millä se tapetteihin se tyttöö..
  Oliko Paavolla kirves vai kuristiko.hä.

  • Mitä tuallaasia kyselet


 • Hieman minua Hilkan lukemisen jälkeen jo ihmetytti ja nyt myöhemmin lisää, kun olen kuunnellut asioita, sen yksilön todellinen osuus ja suhde asiaan, joka pesi Maijalan traktrorin heti maantaina ja hävitti Hilkan pyörästä tekijän sormenjäljet samalla matkalla. Tietääkö kukaan, miten läheistä sukua tai muuta vaikutusta tekijään tällä oli?

  Toinen tarina on, että poliisi leveili, kuinka satoja on kuultu. Kuitenkin aivan lähistöllä asunut vanhapoika oli itse mennyt poliisille heinäkuussa (huom 40 vuorokautta !) myöhemmin kysymään, että eikö hänen tarvitse mitään kertoa? Oli otettu vain nimi ja osoite ylös. Kuitenkin mies asui lähellä.
  Kylän taksimies, joka liikkui koko yön ajossa siinä tiellä, kuultiin myös vasta heinäkuussa.
  Alkaa toisaan näyttää siltä, että jotakin suojeltiin kovasti heti ruumiin löytöpaikalta ensimmäisestä sekunnista!

  • Tämä mies taisi olla Auliksen setä. Tie meni silloin hänen pihansa läpi, niin että kynnyskivet keikuivat. Ei ollut tarvetta Arosella kysyä, näkikö mies liikkujia. Ei kysynyt seuraavastakaan talosta, jossa samoin mentiin melkein eteisen läpi sinne murhapaikalle.

   Paljokohan niistä ammattikoulupuseroista saisi, jos Auliksenkin on rikosmuseossa. Minulla kun on samalta aikaa vielä olemassa.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Tämä mies taisi olla Auliksen setä. Tie meni silloin hänen pihansa läpi, niin että kynnyskivet keikuivat. Ei ollut tarvetta Arosella kysyä, näkikö mies liikkujia. Ei kysynyt seuraavastakaan talosta, jossa samoin mentiin melkein eteisen läpi sinne murhapaikalle.

   Paljokohan niistä ammattikoulupuseroista saisi, jos Auliksenkin on rikosmuseossa. Minulla kun on samalta aikaa vielä olemassa.

   Hilkan pyörä vasta arvokas olisi! Siitä vois vieläkin löytyä sormenjälkiä ja nykyään DNA. Taitaa puuttua halu selvittää murhaaja, mutta miksi?


  • Anonyymi kirjoitti:

   Hilkan pyörä vasta arvokas olisi! Siitä vois vieläkin löytyä sormenjälkiä ja nykyään DNA. Taitaa puuttua halu selvittää murhaaja, mutta miksi?

   Pyörä on paalattu samalla kertaa kun Paavon pösö, tutkinnan vaikeuttamiseksi. Vaikka oikeasti ei tutkittu mitään, sovittiin päinsä.


  • Sitä nyt ei tiedä kuka on kellekin sukua. Sukukirjat vain antavat suuntaa ei totuutta.


 • Kesälomalla Kuorrasjärven rannalla suvun huvilalla kävi "vanha-Matti" kylässä. Mies on kohta 80, mutta terävässä kunnossa päästään.
  Oli puhe Hilkasta ja tutkinnasta. Tuossa yläpuolella on tieto, että murhapaikan lähellä asunut meni 40 vuorokautta myöhemmin poliisille kysymään asiaansa.
  Tämä vanha-Matti kertoi samanlaisen tarinan. Oli Ala-Louesniemen kaupalla kuunnellut, kun pari tuntematonta miestä oli puhunut, että "on vielä niitä kuulematta, joita Kleemola sanoi vaikeiksi". Toinen vastasi kiivastuen, että helvetin erikoista, että kylällä on miehiä, joita ei ole vieläkään kuultu! Se poika on Ratakadulla kellarissa! Mitä Ahti (Aronen) oikein yrittää tästä?

  • Tärinää riittää


  • Anonyymi kirjoitti:

   Tärinää riittää

   Ei tämä lopu kuin koiralla


 • Anonyymi

  13.8.2019 16:28
  Hauska juttu, tiedot paranee, kun löperöt luulottelijat on jo uupuneet. On pakko kysyä yksi jo ennekin esillä olleet asiat.

  3. Ketä lopuksi alussa suojeltiin tämän Auliksen kustannuksella poliisin toimesta koko kesä? Kuinka siihen nuorisoseura kykeni niin vaikuttamaan helsinkiläisiinkin tutkijoihin?

  On kai jo vastattukin, mutta vastaan tiedollani. Suojeltiin lapsellisesti tekijää uhrin lähisuvussa.

 • "Anonyymi
  1.9.2019 15:05
  Tämä mies taisi olla Auliksen setä. Tie meni silloin hänen pihansa läpi, niin että kynnyskivet keikuivat. Ei ollut tarvetta Arosella kysyä, näkikö mies liikkujia. Ei kysynyt seuraavastakaan talosta, jossa samoin mentiin melkein eteisen läpi sinne murhapaikalle. " ....

  Haa! Tämän saa nyt siis sanoa täällä? Minun kahdessa kirjoituksessa tämä on ollut ja aina häipynyt. On Hautarinteentien kaksi vierekkäistä taloa, joiden pihan läpi tie meni. Joita ennen sata metriä oli joku yössä ammattikoulupuseron nähnyt, olivat pimennossa tutkinnassa. Ensimmäinen talo N. Saarijärvi ja toinen E. Isomaa. Jo 1971 niistä ei juuri, kuin jälkimmäisen tytärtä haastateltiin tutkinnassa. Tytär tuli samassa bussissa Hilkan kanssa.

Ketjusta on poistettu 10 sääntöjenvastaista viestiä.