Kokeilisitko VHH:ta??

Anonyymi

Täältä asiallista tietoa:

Onko sinulla diabetes tai oletko vaarassa sairastua diabetekseen? Oletko huolissasi verensokeristasi? Siinä tapauksessa olet löytänyt täysin oikealle sivulle.

Sairautena diabetes (riippumatta tyypistä) tarkoittaa sitä että veressäsi on liikaa sokeria. Seuraavassa saat oppia kuinka sinä itse voit helposti pitää verensokerisi mahdollisimman terveellisellä tasolla.

Voit jopa monissa tapauksissa saada verensokerisi normmaliksi ilman pillereitä, kalorien laskemista tai näläntunnetta. Suuri määrä ruotsalaisia on jo tehnyt sen. Lisäetuna verensokerin normalisoituminen tekee sinut terveemmäksi ja laihemmaksi.

http://terveydeksesi.fix4you.se/#category25

Ylläoleva on täysin luvallinen kirjoitus SUOMI24 johdolta saamani tiedon mukaan.

29 kommenttia

Vastaukset

  • Myös Kööpenhaminan yliopiston ravitsemustieteen professori Arne Astrup uskoo neuvojen olevan täysin väärässä.

    »Terveysvirasto suosittaa, että diabeetikot syövät tavanomaisten ruokavaliosuositusten mukaisesti, jotka sisältävät paljon hiilihydraatteja. Tutkimukset ovat osoittaneet, että jos syöt diabeetikkona moniin hiilihydraatteihin perustuvaa ruokavaliota, se aiheuttaa verensokerisi nousua ja painosi nousua. Ja tämä on taudin paheneminen. Se on uskomattoman valitettavaa ”, hän sanoo.

  • Sairautena diabetes (riippumatta tyypistä) tarkoittaa sitä että haima ei pysty tuottamaan riittävästi insuliinia. Siitä johtuu että veressä on liikaa sokeria.

    • "Sairautena diabetes (riippumatta tyypistä) tarkoittaa sitä että haima ei pysty tuottamaan riittävästi insuliinia. Siitä johtuu että veressä on liikaa sokeria."

      Koettappa nostaa itsesi ilmaan tukastasi.

    • Anonyymi kirjoitti:

      "Sairautena diabetes (riippumatta tyypistä) tarkoittaa sitä että haima ei pysty tuottamaan riittävästi insuliinia. Siitä johtuu että veressä on liikaa sokeria."

      Koettappa nostaa itsesi ilmaan tukastasi.

      Etkö parempaa vastausta keksinyt?
      Aivot eivät toimi rasvalla...

  • Jos VHH aiheuttaa samanlaista oireilua kuin eräälläkin tänne kirjoittelijalla, niin ei kiitos.

  • Pro trainer ketoneista:
    Ainoa syy miksi elimistö alkaa tuottaa ketoneita on se, että aivot eivät pysty käyttämään rasvaa energiaksi, vaan ne tarvitsevat glukoosia tai ketoneita. Mikään muu ei käy aivoille. Kaikki muut kudokset kyllä pärjäävät ilman glukoosiakin.

    Eli yksinkertaistettuna: rasvan polttoon ei tarvita ketoosia.

    • Myös verisolut toimivat pelkällä glukoosilla ja sydänkään ei tule toimeen ilman glukoosia. Ketoosin ainut etu laihtumisessa on se, että se poistaa nälän.

    • "Pro trainer ketoneista:
      Ainoa syy miksi elimistö alkaa tuottaa ketoneita on se, että aivot eivät pysty käyttämään rasvaa energiaksi, vaan ne tarvitsevat glukoosia tai ketoneita. Mikään muu ei käy aivoille. Kaikki muut kudokset kyllä pärjäävät ilman glukoosiakin.

      Eli yksinkertaistettuna: rasvan polttoon ei tarvita ketoosia."

      Hyvä johtopäätös vaikka onkin päin persettä ja näyttää pelkästään että poletti ei ole pudonnut paikalleen.

    • hvp27 kirjoitti:

      Myös verisolut toimivat pelkällä glukoosilla ja sydänkään ei tule toimeen ilman glukoosia. Ketoosin ainut etu laihtumisessa on se, että se poistaa nälän.

      Minulla ei liene hätää ton glukoosin puolesta ku sitä joutuu lääkkeillä häätämään eli ei sen puoleen tarvitse leipää syödä.

    • Anonyymi kirjoitti:

      Minulla ei liene hätää ton glukoosin puolesta ku sitä joutuu lääkkeillä häätämään eli ei sen puoleen tarvitse leipää syödä.

      Eupä. Elimistö tekee sitä kyllä näppärästi lähinnä proteiinista. Kakkostyypin diabeteksen pääsyy onkin liiallinen glukoneogeneesi eikä ravinnon hiilihydraatti.

      Eykös olekkaan päässyt eroon diabeteslääkkeistä karppaamalla? Heikkilähän vakuuttaa niin.

    • hvp27 kirjoitti:

      Eupä. Elimistö tekee sitä kyllä näppärästi lähinnä proteiinista. Kakkostyypin diabeteksen pääsyy onkin liiallinen glukoneogeneesi eikä ravinnon hiilihydraatti.

      Eykös olekkaan päässyt eroon diabeteslääkkeistä karppaamalla? Heikkilähän vakuuttaa niin.

      Myös ykköstyypin diabeteksen puhkeamisvaiheessa tapahtuu sama ilmiö periaatteessa samasta syystä. Lihakset eivät saa insuliinin puutteen vuoksi glukoosia jolloin maksa lykkää sitä vereen lisää.

    • Anonyymi kirjoitti:

      Myös ykköstyypin diabeteksen puhkeamisvaiheessa tapahtuu sama ilmiö periaatteessa samasta syystä. Lihakset eivät saa insuliinin puutteen vuoksi glukoosia jolloin maksa lykkää sitä vereen lisää.

      Ei, syynä on se, että insuliinilla on kaksi tarkoitusta eli se toisaalta varastoi ruoka-aineita ja toisaalta hillitsee glukagonin eritystä. Kun insuliinitaso on matala niin keho valmistaa enemmän glukoosia ja tuo on syy liian korkeaan verensokeriin niin ykkösillä kuin kakkosillakin.

  • Tyypin 2 diabeteksessa esiintyy jo vuosia ennen verensokerin kohoamista insuliinin heikentynyt vaikutus kudoksissa eli insuliiniresistenssi.

    Insuliiniresistenssi tarkoittaa, että insuliinin säätelemä sokerin (glukoosin) siirtyminen verestä soluihin vaatii tavanomaista enemmän insuliinia. Jotta sokeri siirtyisi soluihin, haima joutuu tuottamaan insuliinia tavallista enemmän ja veren insuliinipitoisuus aluksi kohoaa.
    Ajan mittaan haiman insuliinia valmistavien beetasolujen toimintakyky ei riitä kattamaan lisääntynyttä tarvetta ja verensokeri nousee.
    ---
    Diabeteksen toteamisen jälkeen haiman insuliinia tuottavien beetasolujen toiminta heikkenee edelleen vuosien kuluessa, jolloin jossain vaiheessa hoidoksi tarvitaan yleensä myös insuliinia.
    (Terveyskirjasto)

  • Kannattaa kokeilla ketoruokavaliota, jos on lievästikin ylipainoinen tai esim. arvot ja paineet vinksallaan. Viikolla oli juttua muusikosta, joka oli onnistunut laihduttamaan ketoruokavaliolla 45 kg ja arvot normalisoituivat.

    • "Muusikko liikkuu joka päivä tunnin verran pysyäkseen kunnossa. Hän harrastaa juoksua, pilatesta ja käy kuntosalilla. Lisäksi hän kävelee joka paikkaan ja turvautuu raitiovaunukyytiin vain äärimmäisessä kiireessä."
      ---
      "noudatan vähähiilihydraattista ruokavaliota, en syö prosessoitua ruokaa enkä punaista lihaa, syön paljon kasviksia ja tuoretta kalaa ja valkoista lihaa."
      ---
      Tuossa ei muuten mainita ketoruokavaliosta sanaakaan!

    • Kun ruokavaliossa on runsaasti kovaa rasvaa, pehmeää rasvaa on samanaikaisesti liian vähän. Se saa kolesteroliarvot helposti nousemaan. Kohonnut kolesteroli on yksi tärkeimmistä sydän- ja verisuonisairauksien riskitekijöistä. Tämä on edelleen tosiasia vaikka sitä yritettiin vähätellä kiivaimman rasva- ja karppausbuumin aikana.

      Runsas kovan rasvan saanti on erityisen haitallista diabeetikolle, sillä diabetes kuormittaa muutenkin sydämen ja verisuonten terveyttä. Rasvan laatu vaikuttaa myös insuliiniherkkyyteen. Kun kovaa rasvaa syödään liian paljon, insuliinin teho elimistössä heikkenee.

    • Anonyymi kirjoitti:

      Kun ruokavaliossa on runsaasti kovaa rasvaa, pehmeää rasvaa on samanaikaisesti liian vähän. Se saa kolesteroliarvot helposti nousemaan. Kohonnut kolesteroli on yksi tärkeimmistä sydän- ja verisuonisairauksien riskitekijöistä. Tämä on edelleen tosiasia vaikka sitä yritettiin vähätellä kiivaimman rasva- ja karppausbuumin aikana.

      Runsas kovan rasvan saanti on erityisen haitallista diabeetikolle, sillä diabetes kuormittaa muutenkin sydämen ja verisuonten terveyttä. Rasvan laatu vaikuttaa myös insuliiniherkkyyteen. Kun kovaa rasvaa syödään liian paljon, insuliinin teho elimistössä heikkenee.

      Viisi vuotta syöty kovaa rasvaa, siis voita ja kookosöljyä. Rypsiöljyä käytän pihakalusteiden hoitoon sekä saranoiden voiteluun. Veriarvot ovat parantuneet trigly 0,8, hdl 2,25, ldl 2,65, kokonais 5,7. Pitääkö hdl:ää huonontaa, että pääsee alle viiden? Vai pitääkö muuttaa Norjaan, jossa raja on 7. Statiineja on tarjottu, en ole uskaltanut käyttää.

    • Noista kun laskee kokonaiskolen niin saa tulokseksi 5,3 (triglyt jaetaan 2:lla). Alle viiden pääsisi kun saisi ldl:ä laskettua yhdellä pykälällä. Kasvi- ja kalaöljyt alentavat sitä samoin statiinit.
      Ellet sattumalta ole yli 60-vuotias ylipainoinen tupakoiva mies jonka suvussa esiintyy sepelvaltimotautia niin ei huolta.

    • Anonyymi kirjoitti:

      Noista kun laskee kokonaiskolen niin saa tulokseksi 5,3 (triglyt jaetaan 2:lla). Alle viiden pääsisi kun saisi ldl:ä laskettua yhdellä pykälällä. Kasvi- ja kalaöljyt alentavat sitä samoin statiinit.
      Ellet sattumalta ole yli 60-vuotias ylipainoinen tupakoiva mies jonka suvussa esiintyy sepelvaltimotautia niin ei huolta.

      Oletko lääkäri kun kehut statiineja?

    • Anonyymi kirjoitti:

      Viisi vuotta syöty kovaa rasvaa, siis voita ja kookosöljyä. Rypsiöljyä käytän pihakalusteiden hoitoon sekä saranoiden voiteluun. Veriarvot ovat parantuneet trigly 0,8, hdl 2,25, ldl 2,65, kokonais 5,7. Pitääkö hdl:ää huonontaa, että pääsee alle viiden? Vai pitääkö muuttaa Norjaan, jossa raja on 7. Statiineja on tarjottu, en ole uskaltanut käyttää.

      Norjassa kuten Suomessakin kolesterolin ohjearvo ja lääkityksen aloitussuositus on eri.

      LDL 2.65 mmol/l on aika korkea diabeetikolle joten ei ihme että statiineja on suositeltu. Jos suvussa on ollut sydänkohtauksia niin LDL saisi olla alle 2 mmol/l.

    • hvp27 kirjoitti:

      Norjassa kuten Suomessakin kolesterolin ohjearvo ja lääkityksen aloitussuositus on eri.

      LDL 2.65 mmol/l on aika korkea diabeetikolle joten ei ihme että statiineja on suositeltu. Jos suvussa on ollut sydänkohtauksia niin LDL saisi olla alle 2 mmol/l.

      Sokeritautia ei ainakaan toistaiseksi ole, mutta miksi Norjan ja Suomen kolesterolin ohjearvot ovat erilaisia? Oletko siis lääkäri?

    • Anonyymi kirjoitti:

      Sokeritautia ei ainakaan toistaiseksi ole, mutta miksi Norjan ja Suomen kolesterolin ohjearvot ovat erilaisia? Oletko siis lääkäri?

      En ole lääkäri.

      Kolesterolin tavoitetaso on sama molemmissa maissa mutta tuo 7 mmol/l ylittäville suositellaan Norjassa statiineja eikä se ole siis tavoitetaso. Suomessa ei ole yhtä rajaa vaan potilaan tilanne pitäisi kartoittaa yksilöllisesti.

      Tuo 7 mmol/l on sitten varsin korkea arvo.

  • "Viisi vuotta syöty kovaa rasvaa, siis voita ja kookosöljyä. "

    Onneksi olkoon!

    Asiallisen vastauksen löydät emailosoitteesta blogissani.

    Ystävällisin terveisin Veijo

    • Niin, voita leivälle ja kookosrasvaa munkinpaistoon. Iltasanomien vertailussa kookosrasvassa paistuivat parhaimman makuiset munkit, lähinnä siksi että rasvaa imeytyi taikinaan vähemmän eivätkä ne siksi maistuneet niin rasvaisilta kuin öljyissä paistetut.

    • Anonyymi kirjoitti:

      Niin, voita leivälle ja kookosrasvaa munkinpaistoon. Iltasanomien vertailussa kookosrasvassa paistuivat parhaimman makuiset munkit, lähinnä siksi että rasvaa imeytyi taikinaan vähemmän eivätkä ne siksi maistuneet niin rasvaisilta kuin öljyissä paistetut.

      Rasvan imeytyminen taikinaan (tai muuhun ruoka-ainekseen) uppopaistossa riippuu rasvan lämpötilasta.

    • Anonyymi kirjoitti:

      Rasvan imeytyminen taikinaan (tai muuhun ruoka-ainekseen) uppopaistossa riippuu rasvan lämpötilasta.

      Saattaa olla. Siis että kun munkin heittää kuumaan rasvaan niin siihen tulee kuori joka ei enää laske rasvaa läpi?

  • Lihan jättäminen pois ruoka­valiosta pienentää sepelvaltimotaudin riskiä, mutta lisää aivoverenkiertohäiriön riskiä.
    Tämä selviää Oxfordin yli­opiston kansanterveystieteilijöiden tutkimuksesta, jossa seurattiin 48 000 brittiä yli 18 vuoden ajan. Tutkimus julkaistiin The British Medical Journal -tiedelehdessä.
    Riski arvioidaan laskemalla, kuinka moni tuhannesta ihmisestä tilastojen valossa saisi kymmenen vuoden aikana sepelvaltimotaudin tai aivoverenkiertohäiriön.
    Sepelvaltimotaudin saisi lihansyöjistä 46, kalansyöjistä 40 ja kasvissyöjistä sekä vegaaneista 36 ihmistä tuhannesta.
    Aivoverenkiertohäiriön saisi lihansyöjistä 15,4, kalansyöjistä 17,5 ja kasvissyöjistä sekä vegaaneista 18,3 ihmistä tuhannesta.
    ---
    Tuosta kun lasketaan riskit yhteen niin vegaaneista 54 tuhannesta saa sepelvaltimotaudin tai aivoverenkiertohäiriön, lihansyöjistä 61.
    Tässä on otettava huomioon että lihansyöjät syövät myös kasviksia joka vähentää heidän sepelvaltimotautiriskiään mutta kasvissyöjät eivät koske lihaan.
    ---
    ”Viralliset ravitsemussuositukset tuntuvat olevan linjassa tutkimuksen kanssa. Lautaselle paljon enemmän kasviksia, rasvaista kalaa kaksi kertaa viikossa ja punaista lihaa paljon nykyistä vähemmän”

  • ”Viralliset ravitsemussuositukset tuntuvat olevan linjassa tutkimuksen kanssa."

    Seurantatutkimus joka ei kerro kovasta päästä (seurauksista) yhtään mitään.

    Joulu lähestyy-älä unohda kirjoittaa joulupukille.

    • Jos tuo seurantatutkimus otsikoitaisiin niin, että kasvisruokavalio lisää aivoverenkiertohäiriön riskiä (vaikkakin vain 0,3%) niin se kelpaisi sinullekin mainiosti. Kun tulos ei miellytä, niin "happamia sanoi veijo pihlajanmarjoista".

Ketjusta on poistettu 57 sääntöjenvastaista viestiä.