Velkaantuva Seinäjoki

Anonyymi

32

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Velka on syntynyt Honkolan aikana, eikä hän tiedä ratkaisua, joten nyt on hänen oikein sopiva aika siirtyä eläkkeelle.
      Lainat ovat korkosuojattuja ja täytyy ottaa huomioon mitä niillä on saatu aikaan, kaupungin voimakas kasvu!
      Väkiluvun kasvaessa talous tervehtyy automaattisesti, etenkin kun ikärakenne nuorenee, päinvastoin kuin maakunnan pienissä kaupungeissa.

      Mikään kaupunki ei toimi käteiskassalla. Ajatuskin on absurdi.

      Seinäjoella menee todella lujaa ja on rakennettu huikea määrä infraa, asuntoja ja kauppoja. Tuo lainamäärä on pieni siihen verrattuna mitä kaupunki saa sillä tulevaisuudessa takaisin!

      • Anonyymi

        Eipä taida nuoret nuohin keskustan kerrostaloohin muuttaa,on vaan vanhoolle eläkelääsille joilla kertyny sukanvarteen. Sijoituskämppiin saattaa tulla opiskelijoita ja asumistuella asuvia jotka eivät kyllä kaupunkia nosta velkasuosta.Epstori,Lehtinen ja torikeskus kaikuu pian tyhjyyttään koska ei ole aikanaan ymmärretty tehdä yhtä kunnollisen kokoista kauppakeskusta.On tyhjiä parkkihalleja ,ruosteesia,maan alla ja maan päällä,tyhjän torin alla jne.ei oo ollu päättäjillä visiot ihan hallus. Mutta on meillä KOMIA AAMUNKOI vai mikä sen miljoonasillan nimi oli. Mistähän ihmeestä sitä velkaa on kertynyt???


    • Anonyymi

      Rakennettu infraa, asuntoja,kauppoja..joo pitää paikkansa.työllisti sen ajan.muuttajista aika moni on nyt työtön,valtio sysää ison osan kuntayhtymien hoidettavaksi. Sairaanhoitopiirit suur alue haave kaatui...edessä on nyt vaan kovat ajat. Eikä tuo kesäkauppa työllistä todellisuudessa montaa sataa,vuokratyö ihmistä.

      • Tietysti yli 500 hengen vuotuinen muuttovoitto luo haasteita, kun kaupunkiin muuttaa pariskuntia joista vain toisella on työpaikka ja toivotaan, että toisellekin löytyy ennen pitkää työtä. Ihan normaali ilmiö voimakkaasti kasvavassa kaupungissa.

        Honkolalla on ollut selkeä punainen lanka kaupungin kasvattamiseksi: "Seinäjoen pitää pyrkiä jatkossakin kuntaliitoksiin.
        – Nykyinen Etelä-Pohjanmaan kuntarakenne ei ole tarkoituksenmukainen."


    • Anonyymi

      Lapua ja Ilmajoki on pakkoliitettävä Seinäjokeen. Jos ei muuten niin valtio pakkoliittää.

      • Anonyymi

        Jaa, pakko ei oo koskaan hyvä. Seinäjoelle kävi jo kylmät Jalasjärven kanssa. Luulen että Ilmajoki menee Kurikan kanssa. Ja lapualaisista... Ei saa selvää. Voipi olla pohjoisen suunta, jopa itään.


      • Anonyymi

        Mees ny jo hoitohon , jos et mee vapaaehtoosesti niin pakolla viämmä sun. Menikö viästi perille.

        Lapuaa on turha havitella liittymisillä . Kuka hullu velekaaseen liittyy maksajaksi.
        Suuruurenhullut on erikseen sjoella.


    • Anonyymi

      Katsokaa nyt oikeasti mihin ne rahat on menneet. Oikeastiko on menneet täysin välttämättömiin menoihin, jotka on mahdollistaneet kasvun? Ei ole. Ei todellakaan ole. Jos olisikin, niin velkaantuminen olisi ehkä jopa perusteltua.

      Ja miksi Honkolaa nyt aktivoituu niin kovasti? On ollut vuosikymmeniä aikaa tehdä asialle jotain.

      Kaupunginhallitus ja Heinonenkin ovat vuosikymmenen kohta jauhaneet, että velkaantuminen pitää saada kuriin. Silti sama porukka on itse ensimmäisenä ollut lähdössä kokoustamaan ulkomaille. Kertoo asenteesta ja siitä, että ei ole osaamista eikä haluakaan oikeasti laittaa taloutta kuntoon.

      • Anonyymi

        Velan määrä on yli kolminkertaistunut kymmenessä vuodessa, saavutus sekin.....


    • Anonyymi

      Soon helppoo verorahoilla rellestää

    • Anonyymi

      En oikeen ymmärrä ideologiaa täällä kun ihmiset höpöttää pakkoliitoksista..pakolla haettaisiin lisää pinta alaa? Ei tuottoa kuntaan..luultavasti työttömyys ja ikääntyvä väestö kasvaisi. Onko se pitkät pellot mentaliteetti voimissaan?

    • Anonyymi

      Ei Seinäjoki velkaannu. Jos velkaantuisi, ei olisi rahaa laittaa kymmeniä miljoonia Vapaudentien jatkeeseen.

      Kuka sitä tarvitsee? Järki ohoiii?!?!?

      • Anonyymi

        Peräseinäjokisille teherään tie kuntoon tuo pätkä
        tulla seinäjoelle asioimaan juttujaan sieltä kaukaa


    • Anonyymi

      Se on niin erikoinen tämä avaruusaluksen kapteeni että jos eurot loppuu se voi julistaa Seinäjoen yhtäkkiä itsenäiseksi valtioksi ja painaa oman rahan

    • Anonyymi

      Seinäjokinen ei laivaan eikä koneeseen kovin äkkiä astu..soon pelto parooni...eikä muuten millään satamalla oo avaruus kaupungin kans mitää tekemistä.loppuu vaan aiheet kun ei oo tullu uusia ruokakioskeja älyparkki listalle kenenkään päiväuniin

    • Anonyymi

      Emme pärjää tämän velkamäärän kanssa yksiksemme

      • Anonyymi

        Meinaatkos-- jotta juku muukin vielä asetettaas teiräntakia liriin.
        Sittenhän vasta velkaa lisätäisiin ja humerit hyrrimään


    • Anonyymi

      Kädet ristiin ja teltta kokoukseen..apua heimoveljiltä..Näin kun raamattuvyöhykkeen pääkaupunki on. Uskon veljiä ei jätetä

    • Anonyymi

      Kyllä Lapuan hiippakunta ja Keski-Pohjanmaa lesstadiolaiset tukee...on täällä niin komeita pikkulapsia....hahaha..kokouksiin siis...ei muuta

    • Anonyymi

      Nuorissa on paljon erilaisia. Fiksut, raittiit, ei väkivaltaiset, hyvään kehittyvät, luontoa, suomalaisia, Suomea kunnioittavat, viisaat, itsekuriin kykynevät, ei irstailevat nuoret ok. Päinvastaisten pitäisi kehittyä parempaan, että ok.

    • Anonyymi

      Suurin osa Seinäjoen velasta on tarkoituksella piilotettu.
      Todellinen kaupungin velka ja kaupunkiyhtiöiden yhteinen velka
      on yhteensä melkein 14 000e/asukas.

      Lisäksi suuri summa velkaa on piilotetu vuokramenoihin.
      Esim. vaikka siten että grynderi rakentaa 10 miljoonalla hallin
      ja vuokraa sen 1 miljoonan vuosivuokralla vaikkapa 30 vuodeksi.

      Veronmaksajat maksavat hallin moneen kertaan mutta eipä näy
      kaupungin velkasaldossa. Onko hommassa mitään järkeä kun
      kaupunki voisi sen rakentaa itse olemattoman pienikorkoisella lainalla. Mutta tärkeintä onkin velkojen piilotettelu.

      Seinäjoen todellinen velkataakka onkin pitkälti yli 20 000e/asukas.

    • Anonyymi

      Henkilöstön todellisesta määrästä voisi kysyä samaa.

      Vakituinen henkilöstö on jotain mutta koska yksityiskohtiin ei näppärästi pääse kiinni, olisi mielenkiintoista tietää kuinka paljon Seinäjoella on moneen kertaan ketjutettuja määräaikaisia työntekijöitä ja erilaisiin projekteihin työllistettyä porukkaa?

      • Anonyymi

        Tämä on totta. Nuokaan luvut ei vielä kerro mitkä hommat noista on oleellisia ja mitkä niitä joista voitaisiin lähteä karsimaan tai lomauttamaan.

        Kyllähän kaupungin pitäisi rohkeasti aloittaa sopeuttaminen. Verottamisen kiristäminen kun valtionverotus kiristyy jo, olisi tuhoisaa


    • Anonyymi

      Kaikenlaista viran ja toimen, työn haltijaa varmaankin on. Tuskin kaikella hyvää tuottavuutta millään lailla. Opettajilla 10 vkon lomat, joista muutaman viikon voisi käyttää lisäopetuksen antamiseen sellaista tarvitseville sekä lasten ja nuorten raittiustyöhön. Lapsia ja nuoria kun näkyy häärivän päihteiden, huumeiden, moraalittomuuden parissa, joten silloin ei ole onnistuttu hyvään kasvatukseen. Sellainen näky ja väkivalta, luonnon turmeleminen eivät ole vetovoimatekijöitä kaupunkiin. Eikä myöskään epärealistinen suuruuden talous.

      • Anonyymi

        Älä viiti länkyttää, meno oli hullumpaa joka vuosikymmen mitä kauemmas mennään, 50 luvulle saakka. Silloin on varmaan saarnattu ja pikkusen voimakkaasti


      • Anonyymi

        Hyvä kirjoitus, hoivajätit pannaan panamaan ja nuorissa on tulevaisuus äijä avaruuteen häiriköimään. Ei liitoksia jos velka jo lähemmäs 15000€ per naama.


      • Anonyymi

        Eikös se päävastuu kasvattamisen suhteen ole kuitenkin meillä vanhemmilla? Ei koulua/ yhteiskuntaa voi ihan kaikesta syyttää...


      • Anonyymi

        Opettajajilla ei ole 10 viikon lomaa vaan osa on työn keskeytystä, kun työtä ei ole tarjolla ja aikoinaan työajan isompi palkka jaettiin tasaisesti läpi vuoden, koska se tuli yhteiskunnalle halvemmaksi kuin maksaa isompaa palkkaa varsinaisesta työajasta ja sitten lomauttaa. Opettajille vanha systeemi sopisi oikein hyvin, mutta jokainen laskutaitoinen osaa laskea, että yhteiskunta maksaisi silloin enemmän!

        Koomista on myös se, että samaan aikaan kun kadehdit pitkän yliopistokoulutuksen saaneen opettajan suhteellisen pientä palkkaa odotat, että opettaja kasvattaisi lapsen aikuiseksi. Ylä-asteella opettaja voi aineesta riippuen nähdä lapsen vain yhden tunnin viikossa ja luokassa on silloin 20-35 muutakin oppilasta. Varsinaiseksi ihmeidentekijäksi opettajat kuvittelet, jos sen tunnin aikana pitäisi kaikki lapset kasvattaa yksin ja loput 167 tuntia viikossa voi lapsi elää ilman kasvatusta. Jos ei lapsia kasvateta ollenkaan kotona, harrastuksissa ja muualla, niin ei se kyllä pienessä ajassa onnistu koulussakaan.

        Oma kunnioitukseni suomalaisia opettajia kohtaan on todella iso. Ja niin se tuntuu olevan maailmallakin, kun muualta maailmasta tullaan ihailemaan ja hakemaan oppia etenkin peruskoulusta. Harvassa on alat mitä ympäri maailman tullaan oppimaan Suomesta.

        Mutta joka kokee olevansa parempi opettaja kuin nykyiset, niin ei muuta kuin yliopiston pääsykokeisiin vaan ja sitä kautta lukemaan opettajaksi. Taitaa aika monen matka katketa jo niihin pääsykokeisiin, jotka opettajan ammattia aliarvioivat.


    • Anonyymi

      Taitaa Seinäjoki saavuttaa pikkuhiljaa lakipisteensä. Tuskin asukasluku enää kovin paljon nousee. Suurin osa muuttajista on muualta maakunnasta ja siellä alkaa olemaan jo melko tyhjää...

      • Kyllä sieltä vielä tulijoita on vaikka kuinka paljon, kun saadaan asuntojen romutuspalkkio toimimaan. 😁

        "Kaikkien fraasien isäoäiti on, että pidetään koko Suomi Asuttuna, mutta siitä huolimatta meillä on 800 000 asuntoa syrjäseuduilla ilman arvoa. Ilman arvoa ja niille haetaan nyt romutuspalkkiosysteemiä.

        Eikö koko Suomea enää halutakaan asuttaa?

        Tätä asiaa sivuttiin presidenttipanelissa, Sauli Niinistö aprikoi että valtion tulisi asuntojen arvonmenetykset jotenkin kompensoida rahalla.

        Miksi tähän on tultu? Kenen takaraivo sutii tyhjää? Kuka on hallituksen tai eduskunnan "Heikoin lenkki"?

        Miten asiat nyt korjataan, asiat joita ei ole haluttu koskaan tunnustaa. Nyt alkaa paska haista, kun aktiivimalli ei mene kaupaksi, kun vanhasta talosta Rautavaaralla ei saa samaa hintaa kuin saman kokoinen asunto maksaa Katajanokalla.

        Pidetään vaan koko Suomi asuttuna mutta maksetaan tapporahaa asunnoista jossain päin Suomea. Ei yksilöidä missä, sanotaan että kyllä siellä joku haluaa asua, vaikka naapuritaloista maksetaan tapporahaa. "


        http://arialsio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/249942-pidetaan-koko-suomi-asuttuna-fraasi


    • Anonyymi

      Aikojen saatossa näkynyt ja koettu, että opettajia eri tasoisia ja laidasta laitaan, kutsumuksella tai ilman ja erilaisin arvoin, jotka ilmenevät myös töisssä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      141
      2052
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1928
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1868
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1680
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1478
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1170
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1147
    Aihe