Mitä annettavaa aitouskovilla on tulevaisuudellemme?

Opettaja-lehdessä Mirja Hämäläinen arvioi, että hänen lapsensa tulee aikanaan tarvitsemaan elämässään erityisesti uteliaisuutta, resilienssiä (muutosjoustavuutta) ja empatiaa.

Aloin miettiä, mitä annettavaa aitouskovilla on noilla rintamilla, jos lähteenä käytetään heidän palstakirjoitteluaan muutaman vuoden ajalta.

Uteliaisuus: Kohdistuu lähimmäisten yksityiselämään ja -asioihin, mutta muuten vastaukset ja ratkaisut katsotaan raamatusta. Uteliaisuutta tieteen tarvitsemassa mielessä ei ole.

Muutosjoustavuus: Haluaisivat voimakasta muutosta kohti mennyttä maailmaa kuitenkin samalla jotenkin pitäen nykyajan mukavuudet ja internetin. Muita muutoksia vastustetaan ja joustavuus niiden edessä muistuttaa betoniporsasta.

Empatia: Kohdistuu omaan uskonyhteisöön sekä niihin, jotka ainakin osittain suostuvat toimimaan uskonyhteisön haluamalla tavalla. Muita kutsutaan Saatanan lapsiksi.

Tämä alustuksena. Olkaapa hyvät.

17

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Muistelen lukeneeni jo vuosia sitten ettei edes vanhoillislestadiolaisuudessa syntyvyys kykene täyttämään aukkoa jonka lähtijät jättävät. Nuoret lähtijät.

      Miksi he lähtevät? He eivät halua enää alistua. Ja uskoa kun voi ilman järjettömiä ja perustelemattomia sääntöjäkin vaikka tuon liikkeen oppi viekin epäilijät Helvettiin.

      Uteliaisuus, muutos ja empaattisuus ovat saaneet merkitykset jotka ovat olleet ennen vieraita ja tuomittavia. Se on sitä suvaitsevaisuutta se.


      • Pako lahkosta on v-lestadiolaisissa kova, koska v-lestadiolaisten määrä on edelleen sama kuin vuosikymmeniä sitten. Lapsiahan heillä on luokkaa 10 eli noin 80% hylkää vanhempiensa uskon.


      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Nyt hihhulit pistetään kanveesiin!

      ps vitsi oli

    • >> Mitä annettavaa aitouskovilla on tulevaisuudellemme? <<

      Sama kuin persuilla eli he ovat varoittava esimerkki siitä mihin päädytään jos järki korvataan tunteella ja realiteetit haaveilla.

    • Anonyymi

      Kyselet mitä annettavaa ”aitouskovilla” on tulevaisuudellemme?

      Kyselysi pohjana käytät Opettaja-lehdessä Mirja Hämäläisen arvioita minkälaisia avuja hänen lapsensa tulevat aikanaan tarvitsemaan elämässään.

      Hämäläisen mukaan hänen lapsensa tulee aikanaan tarvitsemaan elämässään erityisesti uteliaisuutta, resilienssiä (muutosjoustavuutta) ja empatiaa.

      Resilienssi tarkoittaa sinnikkyyttä ja selviytymiskykyä eri tilanteisiin, eli ”evo”mittarilla mitattuna ”liskoaivojen” hallintaa, koska mikäli ”liskoaivojen” hallinta ei onnistu, niin stressihormonit alkavat jylläämään aiheuttaen eri asteisia fyysisiä sairauksia kuin myös eri asteisia mielenterveyden häiriöitä.

      Tutkimusten mukaan maassamme yli 90 000 alle 13-vuotiasta lasta kärsii jonkin asteisista mielenterveyden häiriöistä ja lisäksi yli 100 000:lla 13 – 24 nuorella on todettuna myös jonkin asteinen mielenterveyden häiriö.

      Kansantalousmittareilla mitattuna jokaisen suomalaisen tehtävänä on toiminnallaan ja elintavoillaan saada aikaiseksi noin 3 miljardin euron kustannusten väheneminen sosiaali- ja terveysmenoissa. Toki myös veroeurojen alenemista niin rikostilastoissa kuin oikeusturvamenoissakin.

      Olen kaivannut jo vuosikausia tieteentekijöiltämme tilastotietoja siitä minkälainen tilastollinen suhde on esim. lestadiolaisväestön ja tavikansalaisten veronmaksajiin kohdistunut rasitus koskien ym. tekijöitä.
      Sekä tilastotietoja työttömyysprosenteista koskien esim. lestadiolaisyhteisöä suhteessa valtaväestöön.

      Ei voi muuta kuin toivoa, että niin Hämäläisen kuin myös muidenkin äitien ja isien, lapset tulevat menestymään elämässään, joka menestyminen tarkoittaa tämän maan tulevaisuuden jatkumoa ilman konkurssia.
      -jeesusfani1-

    • Anonyymi

      Lähinnä herättää ihmetystä se kun te ateistit näette joka puolella noita mielikuvituksellisia mörköjänne: "fundisuskovaisia, lahkouskovaisia, aitouskovaisia, kreationisteja, homofoobikkoja, kaappihomoja" ja ties mitä kaikkea niin etteivät ne anna teille rauhaa yööllä eikä päivällä, niin voisiko tällaiseen ahdistuksenomaiseen pelkotilaan auttaa jos istuisit aloittaja vaikka ihan rauhassa sohvalle, vetelisit syvään henkeä ja joisit kupin kuumaa kaffia?

      Tuntuu joskus niin koomiselta lukea näitä loputtomia kauhunsekaisia "visioita" mitä tapahtuisi jos teidän pelkonne kävisivät toteen!

      • Ei teitä ole "joka puolella" enää kuin somessa ja omissa kaatumaseuroissanne, Ettekö te tykkääkään siitä, että me teemme teistä paljon tärkeämpiä kuin te oikeasti olette?

        Teen vain harvoin aloituksia enkä ole ateisti. Entä sinä, Ano? Paljonko teet keskustelunavauksia? Minkä viimeksi?


      • RepeRuutikallo kirjoitti:

        Ei teitä ole "joka puolella" enää kuin somessa ja omissa kaatumaseuroissanne, Ettekö te tykkääkään siitä, että me teemme teistä paljon tärkeämpiä kuin te oikeasti olette?

        Teen vain harvoin aloituksia enkä ole ateisti. Entä sinä, Ano? Paljonko teet keskustelunavauksia? Minkä viimeksi?

        Ano ei näköjään ole tietoinen omista avauksistaan, mutta jaksaa sentään seurata muita. 😀


    • Anonyymi

      Empatiaa tulevat kaipaamaan kaikki suomalaiset ennen pitkää, kyllä tämä entinen sivistys- ja entinen oikeusvaltio on niin surkeassa kunnossa nykyään, että sääliksi käy sen nykyisiä ja tulevia (mahd.) kansalaisia.

    • Eihän menneisyydessäkään ollut paljoa mitään annettavaa, Nykyisyydessä vielä vähemmän. Joten tulevaisuudessakin on odotettavissa pelkkää : Ei ooo, ei tuuu.
      Rooman imperiumi rakentui kaiketi ilman uskontojakin antiikin Kreikan ja Hellenismin sivistyksen yms. pohjalle. Mutta Aleksanteri Suuri olikin Profeetta Danielin kirjassa mainittu Messias, JOHTAJA. Hän oli kelvollinen johtamaan.
      Kristus oli Messias, VOIDELTU eli hän oli kelvollinen suojelemaan heikkoja, pätemättömiä ja osattomia. Oli Kristuksen työlläkin funktio ennen sosialismin astumista maailmankuvaan.

      Luukkaan evankeliumi kertoo, että Kristus toimi Parantajana : Eilen, tänään ja vielä huomennakin eli 1500 vuotta, mutta sitten hän toimii Profeettana eilen, tänään ja vielä huomennakin eli toiset 1500 vuotta. Kristuksen meriittejä parantajana ei ole arvioitu kovin korkealle. Itse katson, että nykyisin kun hän toimii Profeettana niin ainakin omalla kohdallani hänen meriittinsä ovat ansiokkaat. Kovin paljon hän on avannut minulle kirjoituksia mm. Hare Krishna liikkeen kirjoja.
      Oliko hänen ansionsa parantajana puoskarin veroisia sitä en itse voi tietää. Sen tiedän, että profeettana hän on toiminut ainakin melko hyvin. Monet salaisuudet ovat hänen ansiostaan avautuneet tänä aikana vuodesta 1998 lähtien.

      Mutta toki sosialismi on niin kova kisakumppani saralla kuin saralla Kristukselle ja vielä Messias, Johtajakin pitää ottaa huomioon, että luulen, että vain kaikkein heikommat ylistävät Kristusta. Muut ylistävät sosialismia ja Messias, Johtajaa sekä Karitsaa.

    • Anonyymi

      Ja mitä nuoret saa kouluissa, tämä on oleellisempaa.

      1) Häriköiden terroria
      2) Luku-, kirjoitus- ja laskutaidottomuutta ettei pääse jatko-opintoihin
      3) Kiusaamista (sekä toimijana että vastaanottajana)
      4) Fyysisen kunnon ja fysiikan rappeutumista

    • Anonyymi

      Ruuti takamuksen alla räjähtää ennenkuin pilkkaajalla uteliaisuus nousee.

    • Anonyymi

      Tiesitkö että aitouskovat toimivat siivoojina, lääkäreinä, partureina, tarjoilijoina, sihteereinä jne. ?

      Ennen lähes kaikki tiedemiehet toimivat uskossa Jeesukseen. Nyt he toimivat darwinisteina. Sen takia tieteen saavutuksia ovat lähinnä rikkoutuvat asiat. Huonommaksi menee. Yhteiskunnan idea on tehdä helposti rikki meneviä asioita, jotta ihmiset ostaisivat uuden mallin nopeasti. Uusi kännykkä pitää ostaa yhden vuoden välein - mikä on ilmeisesti ympäristöystävllistä, mutta tyhmänä en tiedä miksi. Käsky on kuluttaa ja suojella ympäristöä. Vihreät etunenässä samalla kun markkinoivat homojen paremmuutta.

      Mitä ateisteilla on annettavana maailmalle?
      Se että mennään kynttilät kädessä laulamaan "Amazing Grace" -biisiä, ja ajatellaan "Kyllä Jumala on ilkeä kun tappaa ihmisiä myrskyllä. Onneksi ihminen on hyvä kun muistaa kuolleita vaikkei eläessä edes haluttu katsoa heitä päin". "Amazing Grace" on yksi ateistien suosikkeja gospel-biiseistä Ateistit teeskentelevät uskovia!

      Uteliaisuudella tarkoitetaan varmaan toisen ihmisen sukupuolielimiin tutustumista. Pitää kokeilla onko homo.

      Muutosjoustavuus? Se että ollaan valmis hyväksymään homot, eutanasia, abortit, ruumiisiinsekaantujat jne. todistaa vain että Raamattu on oikeassa.

      Bob Dylankin lauloi "When You Gonna Wake Up" - maailma ei ole muuttunut sen suhteen - kappale sopii tähän aikaan vielä paremmin kuin 70-luvulle.

      • Nyt ei taida olla perusasiat oikein hanskassa!

        ”Yhteiskunnan idea on tehdä helposti rikki meneviä asioita, jotta ihmiset ostaisivat uuden mallin nopeasti.”

        Ei, ei todellakaan.

        ”Staattisen eli yhteiskunnan pysyvyyttä korostavan määritelmän mukaan moderni, teollistunut yhteiskunta on instituutioiden verkosto.”

        ”…yhteiskunnassa yritysten tuottavat tavaroita ja palveluja, lainsäädäntöelimet säätävät lakeja, tuomioistuimet tuomitsevat lakien mukaan ja oppilaitokset opettavat opiskelijoille yhteiskunnan kannalta hyödyllisiä tietoja ja taitoja sekä arvoja ja asenteita. ”

        ”…dynaaminen määrittely kiinnittää huomiota yhteiskunnalliseen eriarvoisuuteen, mikä ymmärretään sekä poliittisena että taloudellisena eriarvoisuutena. Yhteiskunnallinen eriarvoisuus on sen mukaan kaikkia yhteiskuntia luonnehtiva tekijä ja pyrkimys sen vähentämiseksi tai poistamiseksi aiheuttaa yhteiskunnassa ristiriitoja, mutta samalla pitää yhteiskunnan liikkeessä.”
        peda.net ”Yhteiskunta - normien ja roolien kokonaisuus”

        Eli yhteiskunta toimii talouden kautta siten, että yritykset käyttävät siinä omaa valtaansa. Koska nyt elämme sellaisessa talousideologiassa, missä pitää tuottaa yhä enemmän varallisuutta, eli jatkuvan kasvun ideologiassa, niin yritysten intressi on todellakin tuottaa kaikkea mahdollisimman paljon.

        Yhteiskunnan intressin taas on pitää talous käynnissä, ja innostaa kuluttajia ostamaan. Näin talous pysyy tasapainossa.

        ”Käsky on kuluttaa ja suojella ympäristöä.”

        Aivan, ennen käsky oli vain kuluttaa. Koska tämä jatkuva voitonhimo on tuonut korjaamatonta vahinkoa elinympäristöllemme, sitä ei enää haluta jatkaa.

        Jos kaikki kuluttaminen äkkiä loppuisi, se olisi globaali katastrofi järkyttävine lamoineen.

        ”Uteliaisuudella tarkoitetaan varmaan toisen ihmisen sukupuolielimiin tutustumista.”
        ”Muutosjoustavuus? Se että ollaan valmis hyväksymään homot, eutanasia, abortit, ruumiisiinsekaantujat jne.”

        Oikeastaan tuossa toit ilmi oman ajatusmaailmasi ja sen minkä ympärillä pyörit. Osaisitko katsoa asiaa laajemmin?


    • ”Aloin miettiä, mitä annettavaa aitouskovilla on noilla rintamilla, jos lähteenä käytetään heidän palstakirjoitteluaan muutaman vuoden ajalta.”

      Niin, on näitä joitakin kristittyjä, jotka ovat hanakasti tuomitsemassa kaiken, luomassa hurjia mustamaalauksia tulevaisuudesta jne., mutta jotka eivät tosiaan koskaan ilmaise reilusti, millaiset muutokset sitten olisivat heidän mieleensä?

      Vai onko näin, että aivan kaikki eri vaihtoehdot ovat heistä vain pahoja ja huonoja? Vai että erilaisten kieltojen ja rangaistusten määrää pitää lisätä, ilman mitään se kummempaa tavoitetta?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      415
      4604
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      247
      2294
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      70
      1710
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      161
      1462
    5. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      309
      1399
    6. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      67
      1147
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      140
      1131
    8. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      79
      1103
    9. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      1085
    10. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      41
      985
    Aihe