TIET PASKANA

Anonyymi

Viikolla uutissa juttu Suomen tieverkoston huonosta kunnosta , korjaus-velka miljardi euroa !!! , saman verran maksaa maahan tunkeutujien elättäminen vuodessa ????!!!!!

4

<50

Vastaukset

 • Niin on tiet paskana, mutta ei se pakolaisista johdu. Ei ne tierahat pakolaisille mene.
  Kävin kesälomareissulla Itä-Suomessa enkä hevin uudelleen enää niille seuduille mene. Hyvät maisemat, mukavia ihmisiä, mutta tiestö aivan luokattoman huonossa kunnossa. Asvalttiteillä paikkaa paikan päällä, ilman turvavöitä olisi pudonnut penkiltä.

  Ja mikä älynväläys jollekin on tullut kun reilun leveät hiekkatiet kavennetaan siellä aivan olemattomiksi?

  Siellä ne koneet leikkeli useammalla paikkakunnalla kovat hiekkatien reunapenkat viistoiksi leikkurilla. Sitten helvetinmoisella koko tien levyisellä kyntövehkeellä silppusivat ne heinät, turpeet, mullat ja kai siinä muutama hiekanmurukin oli, muusiksi ja lanasivat koko tien puolipyöreäksi pullon kyljeksi sillä hiekkamultaturvemassalla.
  Olipa outoa hommaa näin kaupunkilaisen silmin katsottuna.
  Luulisi että pullon kyljen mallinen tie on talviliukkailla aika hankala ajaa.

  Tie kapeni alkuperäisestä lähes metrin verran kertaheitolla ja ne penkat.
  Etenkin sisäkurvit oli viistottu niin leveälle ja kalleelleen että eihän siellä pysty enää kukaan kävellen liikkumaan. Onko paikallisilla toinen jalka 20 senttiä lyhyempi kuin toinen vai miksi ihmeessä metrin alalta tasaista tietä vedetään pilalle.

  Jos joku ajaa fillarilla, varmaan sillä on maastopyörä paksuilla renkailla. Ei niillä teillä tavallisella 10 vaihteisella citypyörällä minnekään pääse.
  Eikä puhettakaan että rollaattoria apuvälineenään käyttävä pysyisi pystyssä niin hitosti kallellaan olevan tien reunalla. Monissa paikoissa oli suoraa pudotusta monta metriä siitä pehmeältä viistolta penkalta.

  Kun ihmettelin asiaa kyläkaupassa, että miksi ihmeessä, paikalliset papparaiset totesivat, että siinähän ajatellaan vain paikallisväestön parasta. Valtiovallan ja kunnallispoliitikkojen tavoite on taata turvalliset olosuhteet.
  Kun vanhat hiekkatiet on parannettu, vanhusten omaehtoinen liikkuminen ulkona loppuu, he eivät sairastu ilmastonmuutosten aiheuttamien saasteiden takia.
  Ei tarvita määrärahoja tiestön kunnostamiseen, ei ikääntyneen väestön terveydenhuoltoon. Kukaan ei kaadu, ei tarvita enää kylätakseja eikä kelatakseja, ei tule väestölle raitisilmamyrkytystäkään. Win win tilanne kaikki on tyytyväisiä.

  Näin autoilusta kerätyt verorahat voi käyttää tärkeisiin asioihin, puoluetuen nostamiseen, valtion ja kaupunkien ylimpien virkamiesten ja poliittisten päättäjien kokouspalkkioihin ja palkankorotuksiin.
  Tätä mieltä oli paikallisen pikku marketin eteisporukka ja varmaan oikeassa olivat.

  • Pakolaisiin kuluu yli kolme miljardia euroa vuodessa. Oikealla politiikalla tuosta voitaisiin ottaa ainakin kaksi miljardia pois ja näin ollen saataisiin se puuttuva miljardi tiestön kunnossapitoon ja vielä jäisi miljardi yli.


 • Hallitus se vaan suunnittelee 12 vuoden liikennepoliittista ohjelmaa ja miten yksityisautoilua saadaan kuritettua ja verotettua. Sillä aikaa tiet menevät todella surkeaan kuntoon itärajan takaiseen malliin. Pitäkää siinä maaseutu asuttuna tiettömien taipaleiden takana.

 • Luonnollisia hidasteita ne montut ovat. Valtion ei tarvitse erikseen panostaa valvontaan, kun ei pysty ajamaan lujaa.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.